Connect with us

Milenko Bernadić

Bit španjolskog građanskog rata u jednoj slici: točno prije 82 godine Narodni Front (ujedinjena ljevica) strijeljaju Spomenik Srca Isusova

Objavljeno

- datum

Strijeljanje spomenika Srca Isusova

Španjolska je trebala postati produženi ključni suradnik SSSR u komunističkoj revoluciji Evrope. Staljin šalje svog izaslanika Aleksandra Orlova u Barcelonu za koordinirati revoluciju Narodnog Fronta. Već 1931., između 10 i 13 svibnja, povodom dokinuća monarhije novim ustavom, spaljuju se 110 samostana i crkava u cijeloj državi.

Desnica se ujedinjuje i uspijeva dobiti izbore 1934., na što socijalisti potiču oružani ustanak na sjeveru Španjolske uz pomoć sovjetskog nauružanja. Ustanak ugušuje upravo general Francisco Franco. Socijalisti i komunisti, koji prihvaćaju demokraciju jedino kad oni dobivaju, započinju agitatorske i anarhijske aktivnosti narednih mjeseci. Štrajk za štrajkom uspijevaju prisiliti na novu izbore u veljači 1936. čiji rezultati nikad nisu objavljeni. Na prve glasine o mogućoj pobjedi ujedinjene ljevice, rulja izlazi na ulice i dolazi na snagu nova vlada.

[Paljenje crkava u Madridu 11. svibnja 1931]

Narednih mjeseci počinje kaos u cijeloj državi, paljenje crkvava i ubijanje klera i desničara. Ubojstva su se brojala na stotine, sve dok jedna kap nije prelila čašu: 13. srpnja 1936. vladina policija ulazi u kuću jednog od glavnih vođa desnice, Jose Calvo Sotelo, vadi ga van i ubija na putu u kamionu.

Francisco Franco, general kojeg je vlada Narodnog Fronta poslala na Kanarske Otoke radi izolacije, diže ustanak 18. srpnja organizirajući prvi zračni most izmežu Sjeverne Afrike i Španjolske. Prebacuje kojih 20.000 svojih vojnika na Poluotok i započinje Ustanak Narodnog Oslobođenja, čiji su ideali bili: “odbrana kršćanske civilizacije i domovine; uspostava reda i zakona; poboljšanje situacije radnika i nižih klasa; širenje nacionalne kulture i odbacivanje marksističkih i komunističkih doktrina. Vratila je Španjolskoj njen tradicionalni religiozni smisao, poništavajući sektarsko i masonsko djelovanje Republike”.

Ali komunisti nisu htjeli tako lako predati vlast. Upravo na današnji dan događaju se scene koje ih najviše karakteriziraju: da se zna što je bit komunizma: strijeljaju (!) Spomenik Srcu Isusovu u blizini Madrida koje se nalazilo na “Brdu Anđela” kojem mjenjaju ime u “Crveno Brdo”. Kraj spomenika je bila kapelica Vječnog Klanjanja Presvetom Sakramentu, u kojem je bilo petero klanjatelja. Prethodno su bili strijeljani iz mržnje prema vjeri njihovih progonitelja:

U samostanu kraj Spomenika instalirali su pritvor u kojem su strijeljali na desetine sumnjivih.

To je bio španjolski “građanski rat”, kako ga zove ljevica, i Ustanak Narodnog Oslobođenja kako su ga zvali pobjednici. Nešto što ljevica u Španjolskoj i cijeloj Evropi nikad nije zaboravila.

Ne zaboravi ni ti, i ne nasjedaj na bajke koje pričaju o povijesti.

Milenko Bernadić/Croative.net

Komentari

Komentari

Milenko Bernadić

ZADNJI TRZAJI CRKVENIH GLOBALISTA: Antonio Spadaro, na liniji Sorosa

Objavljeno

- datum

Urednik La Civiltà Cattolica i Savjetnik Pontificijskog Vijeća za Društvenu Komunikaciju i Pontificijskog Vijeća za Kulturu, isusovac Antonio Spadaro, poznat je po svojim više političkim nego vjerskim nastupima. Dovoljno je pogledati njegov Twitter i može se dobiti potpuni dojam o tome kako misli. Npr., njemu je problem Orban i pita se koju Evropu želi mađarski predsjednik?

Nema drugih problema Antonio Spadaro nego da mu smeta Viktor Orban? Ali hvala Bogu, talijanski katolici udaljuju se sve više od Spadarovih smjernica i želja.

 

Nedavno je Famiglia Cristiana bijedno napala Mattea Salvinija, ništa manje nego koristeći zaziv egzorciste protiv Sotone: “Vade retro, Salvini”, dolazi na prvoj stranici krajem srpnja. Razlog: Salvinijeva opozicija masovnoj migraciji. I, da budemo jasni kao što je i sam Salvini, muslimanskoj.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ne može se Famiglia Cristiana zabaviti gorkom krizom seksualnog zlostavljanja od strane klera, najezdom pederastije i homoseksualnog lobija unatar svojih vlastitih redova? Famiglia Cristiana ne će reći ni riječ protiv, opet drugog isusovca, pro lgbti James Martina koji će govoriti, unatoč tolikim prosvjedima, na susretu obtelji u Irskoj? Za Famiglia Cristiana nisu problemi toliki krivi nauci koji kruže sa oltara u bezbroj katoličkih crkvi? Ne, citirati stihove Kurana usred mise pa čak i u katedralama, to nije problem. Naprotiv, izgleda da je to poželjno. Tako je super i moderno! Samo je mali problem što nije katoličko, ali lako ćemo preko toga.

Ali ne, Sotona treba biti istjeran iz Salvinija jer se opire masovnoj migraciji i islamizaciji Italije.

Salvini želi zaštititi budućnost svoje zemlje. To je grijeh? Izgleda da za Antonia Spadara, jest i to jedan od glavnih. Ali u ovoj točki otišao je neviđeno dalje. Salvini predlaže, ukorak sa svojim kolegama iz Poljske, Mađarske i Bavarske, da križ, raspelo, predsjeda sva službena mjesta. Tko se protivi tome? U Minhenu Kardinal Marx, u Italiji Savjetnik Pontificijskog Vijeća za Kulturu i urednik utjecajnog časopisa La Civiltà Cattolica, Antonio Spadaro.

Ne samo da se protivi, već Salvinijev prijedlog naziva bogohulom. I na koji način? Pokazuje raspelo na kojem je upravo bogohulno prikazan Naš Spasitelj i Otkupitelj… potpuno nag! (Dolje, svakako, ocrnjena slika raspela koje koristi Spadaro. Ne želim ponoviti njegovu bljovotinu, makar samo spominjao njegov čin).

“Križe ne može biti znak identiteta”, tvrdi Spadaro, i ruga se Salvinijevoj inicijativi (koji je uzgred rečeno ponovno stavio u Italiji “otac” i “majka” u formularima umjesto “roditelj 1” i “roditelj 2” kako se donedavno prakticiralo) pokazujući bogopogrdno križ u plamenu Ku Klux Klana kao da bi to bio “znak identiteta”. Znači, oni koji brane kršćanski identitet Evrope, ili bolje reći ono što još od njega ostaje nakon više od dva stoljeća bjesomučne gerile protiv Krista, takvi su rasisti, neke vrsta nacista, svakako fašisti pa čak i kukluxklanovci, itd., dok mu još štogod ne padne na pamet u međuvremenu.

Spadaru ipak za utjehu ostaje Salvinijeva oporba u Parlamentu koja će sa primjerkom “Vade retro” Famiglie Cristiana nastupati protiv političkog preporoda Italije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poveznice:

Salvini ponovno uvodi “otac” i “majka” u formulare protiv rodne ideologije:

https://gloria.tv/article/VcoHMv8GFkJo43QRADoaXyXNN

Talijanski katolici idu “na desno”:

https://www.politico.eu/article/italy-catholic-church-problem-attracted-by-matteo-salvini/

Milenko Bernadić, spec. dopisnik iz Španjolske

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Milenko Bernadić

(VIDEO) Društvene mreže i alternativni mediji na Zapadu dižu Kolindu do neba

Objavljeno

- datum

Navodimo primjer od onog što cirkulira. Također i video objavljen na ruskoj televiziji Kolindine poruke na ruskom

U Španjolskoj, uz male prilagode teksta koji circulira na engleskom govornom području, navodi se:

“Nauči, Pablenin (to je sarkastičan naziv za pro komunističkog političara Pablo Iglesias koji je optuživao političare za ‘kastu’, zbog njihovih privilegija, i da će navodno on to promijeniti. Kad je došao u Parlamenat, par godina kasnije kupuju vilu u najluksuznijem predgrađu Madrida od 2.000 četvornih metara) y cia, ono što je prava kasta.

Hrvatska Predsjednica, Kolinda Grabar-Kitarović, putovala je za vidjeti svaku utakmicu Hrvatske, uvijek u ekonomskoj klasi. Sjedila je u prvim utakmicama prije klasifikacije među navijačima. Nije naplaćivala naknadu za put. Nosila je majicu svoje zemlje, koju voli i ne kao ti koji mrziš svoju. Na ruskoj televiziji govorila je na ruski pokazujući im dužno poštovanje i moleći ih da podrže Hrvatsku.

Jesi li vidio što znači biti lider?”

(Video en actualidad.rt.com u kojem govori na ruskom:)

Pitam se: Zašto ih ne zamolimo da nam je pozajme nekoliko dana za pokazati ovim našim korumpiranima kako se proslijeđuje kad si na vlasti?

Religiozni mediji hvale iznad svake mjere hrvatskog trenera zbog njegove pobožnosti i krunice koju bi držao u ruci tokom utakmica.

(https://www.religionenlibertad.com/personajes/240508959/Rosario-en-mano-el-entrenador-de-Croacia-sigue-haciendo-historia-ADios-esta-a-diario-en-mi-vidaA.html)

Zaključak: Hrvati mogu malo ostaviti na stranu svoj skoro urođeni pesimizam i zahvaliti Bogu na zemlji i ljudima koje imaju. Država i narod za koji vrijedi istrošiti se i sagoriti. Uostalom… majka je samo jedna!

Milenko Bernadić/Croative.net

Suradnik Croative.net-a, Murcia, Španjolska

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Milenko Bernadić

Otvoreno pismo Fundacije Francisco Franco Hijerarhiji Katoličke Crkve

Objavljeno

- datum

[(Socijalistički) Narodni Front – protiv kojeg se borio Francisco Franco 1936 – 39 ima potvrđenu tradiciju profanacije grobova. Na slici, (od Narodnog Fronta) profanirani grobovi u jednoj crkvi u španjolskom građanskom ratu. Barcelona, samostan časnih sestri salezijanki, 1936]

Kontekst: Pismo je napisano španjolskim biskupima povodom mogućeg premještanja ostataka Francisca Franco iz Bazilike del Velle de los Caidos. Dolina Poginulih koju je podigao Franco nakon građanskog rata u znak primirja.

U Dolini se nalaze na tisuće grobova i jedne i druge zaraćene strane građanskog rata 1936 – 39. Tek imenovani socijalistički predsjednik Pedro Sanchez, odlučio je profanirati Frankov grob i izvaditi ga iz Bazilike. Također i premjestiti grob osnivača Španjolske Falange, Jose Antonio Primo de Rivera, strijeljan od socijalističkog Narodnog Fronta u prvoj godini građanskog rata. Biskupska Konferencija Španjolske odgovara da se radi o političkom pitanju, što nije istina jer nadzor Bazilike ovisi o Konkordatu sa Vatikanom. Tu je i vjersko pitanje profanacije katoličkog groblja. Fundacija Francisco Franco koja brani sjećanje na preminulog španjolskog generala i lidera, upućuje kritično pismo katoličkoj hijerarhiji.

“Došao je za mene čas položiti račun pred Preuzvišenim i pojaviti se na njegovom neprikosnovenom sudu. Molim Boga da me primi dobrostiv u svoju prisutnost, jer sam želio živjeti i umrijeti kao katolik. Čast mi je dičiti se Kristovim imenom i bila je moja konstantna volja biti vjerar sin Crkve, u čijem krilu želim umrijeti”.

To su zadnje riječi Francisca Franca prije smrti.

>> OSVRT – Francisco Franco: Bič Božji protiv masonerije

Francisco Franco, Vitez Najvišeg Konjičkog Reda Vojske Našeg Gospodina Isusa Krista, oličenje koje mu je Rim dao zbog posebnih usluga Crkvi, sahranjen je u Bazilici del Valle de los Caidos, na svetom tlu, koje se vodi po Kanonskom Zakonu i uz bdjenje Benediktinskog Reda na osnovu izričite molbe Nj. V. Kralja Juan Carlos I.

Nakana Vlade Gosp. Sanchez za vađenje leša Francisca Franco je potpuno jasna i čisto uvrijedljiva i protivna dostojanstvu njegovog sjećanja. Nastoji posmrtno poniženje javnog karaktera ostataka koja ide protiv milijuna španjolaca koji su zahvalni za sve usluge koje je učinio Domovini i Katoličkoj Crkvi, ne samo španjolskoj već cijelog svijeta.

[Još prije rata, za vrijeme vlade Narodnog Fronta, dosta crkvi je bilo profanirano i zapaljeno. Profanacija Crkve Gospe Karmelske]

Ekshumacija ostataka Vrhovnog Generala Franco računa na otvorenu i eksplicitnu podršku onih koji žele svršiti sa jednim svetim mjestom u kojem se odmaraju ostaci mnogih blaženih mučenika i bez daljnjeg srušiti također bilo zbog napuštanja bilo direktnom akcijom najveći Križ na svijetu.

Došao je momenat za govoriti jasno: samo visoka Hijerarhija Katoličke Crkve na osnovu zaštite koju Sporazumi sa Svetom Stolicom daju Bazilici može spriječiti takvu uvredu. Na osnovu Međunarodnog ugovora, priznat od Ustavnog Suda i u legalnom posjedu hijerarhije.

Iz Fundacije Francisco Franco ne žele vjerovati da Univerzalna Katolička Crkva ne će zaštiti onoga tko je bio njen spasitelj i zaštitnik u najkritičnijim momentima u cijeloj povijesti. Zar je nužno podsjetiti na to? Zar zaštita Križa – slijedeći cilj – ne zaslužuje čin hrabrosti?

[Jedna od tolikih profanacija: ovaj put Crkve Svetog Mihaila Arhanđela u Toledu, 1936]

Molimo Boga da obasja najvišu Hijerarhiju Katoličke Crkve u svojoj odluci i neka ne doprinese svojim zapostavljanjem ili propustom nebrizi milijuna katolika cijelog svijeta jednim činom kolosalne nezahvalnosti i uvredom ne samo Osnivačem ovog spomenika već i kod tisuća španjolaca koji leže u Bazilici napravljenoj kao simbol pomirenja pod zaštitom krila Križa.

Ne znamo koja će biti završnica ove sektaške nakane Vlade, pune mržnje, revanšista i daleko od bilo kojeg tipa pomirenja, ali jasno nam je da će povijest staviti na svoje mjesto pravednike i grešnike.

Nešto od ovoga može se pročitati i na InfoVaticana (na španjolskom)

Miljenko Bernadić/Croative.net

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno