Connect with us

Društvo

Bezobrazno mahnitanje društvenih parazita

Published

on

ISPRED HRVATSKE AGRESIJE SKLONIO SE U HRVATSKU!    Uz neradnike Banskih dvora i Hrvatskog sabora, na Markovom trgu okupila se sva sila društvenih parazita, koji su ovaj put glumili prosvjednike, zabrinuti da će morati živjeti od konkretnog rada.

Bjesnilo je zaprepastilo naciju.

Uvjerili smo se da peta kolona ruši ministre koji ne žele financirati društvene parazite. Mirjana Rakić prepoznaje govor mržnje, ali ne i pjesmu mržnje, posebno ako je četnička. “Ovo je moja domovina, odavde neću nikada otići” – izjavila je. Nije imigrantica i nitko je ne tjera iz Hrvatske, ali nećemo niti plakati za njom. Najveći problem je u tome što raznorazne nametnike onoga što zovemo kultura godišnje plaćamo milijardama kuna. Dodajte dvije milijarde koje odu nevladinim udrugama. Povrh toga odvajamo skoro milijardu kuna za partizanske mirovine – neki su korisnici stariji od 110 godina, što ukazuje na krivotvorenje godine rođenja. Ova zemlja može jako brzo izaći iz procedure Unije za prekomjerni deficit. Jedan dosadan nametnik iz Travnika javio se mimo kolektiva parazita. 

Feudalac bez zemlje 

Iznenadila me nepismenost Olivera/Olive Frljić. Glumi civiliziranu osobu a gubi se u morfologiji društvenih formacija. Brka kmetstvo i feudalno. Sve feudalno onako partijski kvalificira kao negativno. Formaciju određuje i podjela rada, ali Antika nije samo robovlasnička formacija, niti je Srednjovjekovlje samo kmečija. Upravo uz pomoć feudalnih struktura Partije, Frlja postade intendant riječkog HNK. Slično je partijske lenske odnose iskoristio Rade Šerbedžija, i zasjeo na “Titovim”

Vjerovali ili ne, Frlja proziva hrvatsku agresiju pred kojom se sklonila u Hrvatsku?! Čak je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vesna Pusić zašutio o hrvatskoj agresiji na BiH, ali je tu imigrantica iz Travnika da prozove zemlju koja joj je pružila utočište, koja joj je dala kruha. Gdje je izvor Frljine traume? Možda je Frlja ipak silovana u srpskom logoru…

Brijunima. Gdje god se Tito izležavao, ustoličio se neki nametnik. Uz sve svoje neznanje, Frlja nam nudi lekcije bosanske kasabe o fašizmu i antifašizmu, a nikada nije čula za travničku Crnu kuću. Frlja se nije rodno odredila/odredio, pa mi to stvara određene probleme u pisanju ovog teksta. Oprostite mi ako se u tom smislu mjestimice pogrešno izrazim.

Vjerovali ili ne, Frlja proziva hrvatsku agresiju pred kojom se sklonila u Hrvatsku?! Čak je i potpredsjednik Hrvatskog sabora Vesna Pusić zašutio o hrvatskoj agresiji na BiH, ali je tu imigrantica iz Travnika da prozove zemlju koja joj je pružila utočište, koja joj je dala kruha. Gdje je izvor Frljine traume? Možda je Frlja ipak silovana u srpskom logoru. U svakom slučaju, prije nego što nekome damo državljanstvo RH, moramo provesti odgovarajuću edukaciju. Famozna Charlize Theron daleko je zgodnija i poželjnija žena od Frlje, pa je morala u SAD-u proći domovinsko školovanje i javno deklarirati svoje domoljublje. Možemo li imigranticama poput Frlje uskratiti državljanstvo i vratiti ih doma, kao što to najavljuje Angela Merkel za izbjeglice sa Bliskog istoka, nakon što tamo rat prestane. Zašto Frlja nije vraćena natrag u Travnik, nego dopuštamo da se nesretnica muči okružena opakim narodom koji se nije suočio sa svojom prošlošću. Rat u Sloveniji zapravo se nije niti dogodio – što kod nas radi Vesna Teršelić? Što u Hrvatskoj radi Savo Štrbac? Ne tako davno bio je dužnosnik srpske paradržave. Tko sve kopa po našim tajnim arhivima?

Kompleks Ristić 

Znate, nije svaka Travničanka Iva Andrić, da se otimamo za nju. Milošću jednog bahatog komunističkog skorojevića, Frlja je postala kazališni intendant u vrijeme kada nije znala raditi baš ništa, kada je praktično stigla iz prvobitne zajednice, s

Mi tražimo umjetnost, a Frlji je sve samo seks. Nadajmo se da će u riječkoj luci jednog dana s nekog broda sići dobro opremljen mornar crnac i tako razveseliti Frlju u tom jednobojno uškopljenom gradu. Naravno, pod uvjetom da se ne iskrca i ksenofobni mister Twister…

kulturnim iskustvom pećinskih crteža. Baš zbog toga što ne zna napraviti ništa, propovijeda nekakav mješoviti rad, tako da ostali obave sve, dok Frlja cijelo vrijeme smišlja novu glupost, neku novu protuhrvatsku provokaciju, kao da je hrvatstvo krov svijeta. Koliko znam, glavno riječko kazalište feudalnog Ivana plemenitog Zajca zove se hrvatsko i narodno, i tako mora biti. Nije to nikakav “Kompleks Ristić”, koji je zapravo prikriveni prigovor Radi Šerbedžiji i svima onima koji se žele potvrditi kao inovativni na “feudalnoj” ideji “putujućeg kazališta”.

Frlja nam prodaje floskulu da je kultura prostor ideološke konfrontacije. Želi “otvoriti kazališni prostor onima koji su zbog nacionalnosti, seksualne orijentacije ili boje kože isključeni”. Mi tražimo umjetnost, a Frlji je sve samo seks. Nadajmo se da će u riječkoj luci jednog dana s nekog broda sići dobro opremljen mornar crnac i tako razveseliti Frlju u tom jednobojno uškopljenom gradu. Naravno, pod uvjetom da se ne iskrca i ksenofobni mister Twister, koji ne voli obojene ljude, kako to kaže jedna pjesma napisana na Sušaku, sa ove strane Mosta. Kako se Frlja u Hrvatskoj promijenila, to nije za vjerovati. Nekoliko godina ranije, u Travniku, bila je zaprepaštena kada su je uvjeravali da postoje homoseksualci i nekakve lezbijke. Ma daj, to je nemoguće! Nova rodna podjela donosi nam neprekidne petlje. Navodno je Frlja lezbijka u muškom tijelu, što je praktično nedokazivo. To je muljanje!

Kastrati mekše pjevaju

Ako je zaista riječ o umjetnosti, mogu sebi dopustiti umjetničku slobodu. Je li Frlja silovana ili je Frljo kastriran? Seljačić iz Bosne pokušava postaviti baroknu operu s

Hrvatska je sanatorij u kojemu se oporavljaju različito oštećene osobe iz našeg susjedstva. Kada uskoro ministar Zlatko Hasanbegović vrati Frlju tamo gdje joj je mjesto, u publiku ili ispred nekog imigracijskog ureda, nesretnica će se vjerojatno pozvati na Franju Tuđmana

robovlasničkom radnjom “Julije Cezar u Egiptu”, zaostalog feudalnog autora Georga Friedrich Händela? Koji jednostavno u 18. stoljeću nije čuo za klasno! U Travniku ima dobrih ljudi, koji na takve pojave kažu: “Jebem te novine, kada te rabadžija čita!” A Frlja nam zapravo kaže: “Jebeš tekst!” Tko danas ima vremena za čitanje? Frlja je tako izmislila svoju radnju i svoje likove Hamleta. Tomislav Čadež, vječiti optimist, uzalud je pokušavao ukopčati što gleda. U svojoj novoj cirkuskoj predstavi, Frlja redizajnira i povijest i književnost i glazbu. Kleopatra kastrira Cezara, koji nakon toga pjeva ženskim glasom, ako takav postoji. Kada Brutus shvaća da je njegov ljubavnik postao žena, ubija Cezara u rimskom Senatu. Znate, kastriranje se odražava na boju glasa. Jeste li se zapitali, zašto Frlja u posljednje vrijeme meko mekeće?

Možemo li očekivati samokastraciju žene u muškom tijelu? Zgodno je prisjetiti se Frljinog “umjetničkog” početka, povraćanja na srbijansku zastavu u samom Beogradu, koje se nikada nije dogodilo. Hrvatska je sanatorij u kojemu se oporavljaju različito oštećene osobe iz našeg susjedstva. Kada uskoro ministar Zlatko Hasanbegović vrati Frlju tamo gdje joj je mjesto, u publiku ili ispred nekog imigracijskog ureda, nesretnica će se vjerojatno pozvati na Franju Tuđmana, poput muškobanje Zore Milanović.

Tvrtko Dolić 

Komentari

Društvo

Jan Ivanjek: Nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti

Published

on

Natječaj za nabavu borbenih zrakoplova poništen je, još se ne zna kako dalje. Hoće li se krenuti u novi natječaj ili možda u izravnu pogodbu? Kako stvari stoje, prepuštanje nekoj drugoj državi da nam uz naplatu čuva nebo ne dolazi u obzir.

Izgubljeno vrijeme u pregovorima s Izraelcima ne može se vratiti, a, čini se, ni naplatiti.

U međuvremenu ionako vremešni hrvatski MiG-ovi još su ostarjeli – bliži im se konačno prizemljenje. Koliko će Vladi trebati da pronađe nov model nabave zrakoplova, koliko da zaključi posao, kad bi prvi mogao poletjeti iznad Hrvatske?

Gosti „Teme dana“ su bili bivši zapovjednik Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva general Josip Štimac te vojni analitičar Jan Ivanjek.

Nastupio je svojevrsni obrat u razmišljanju ministra obrane, kakvih i koliko borbenih zrakoplova Hrvatskoj treba. Ministar je rekao kao je za njega najbolja platforma F-16, da budu novi avioni i da ih ima manje.

– Stručna studija koja je napravljena ne ide ispod 12 aviona, rekao je Štimac.

Ivanjek je rekao kako nama treba borbeno zrakoplovstvo s punim spektrom sposobnosti. S obzirom da nije prošlo da uzmemo najmoćnije rabljene avione, donesena je odluka da nabavimo nove borbene avione.
– Dugoročno se mora doći do brojke od 12 aviona, naglašava Ivanjek.

– Naši postojeći migovi mogu letjeti do 2024. godine i ako do tada ne ugovorimo kupnju zrakoplova, to bi bio veliki problem zato što bi se ljudski potencijal, koji je i tako u osipanju, počeo još više osipati, ističe Ivanjek.

Štimac je rekao kako bi nam Amerikanci mogli ponuditi Block 50/52 što bi nas moglo zadovoljiti. Takav tip aviona imaju i Poljaci.

Ivanjek smatra da bi nas osnovni paket aviona mogao koštati milijardu dolara i to bi nam olakšalo iduću seriju nabave (HRT)

Komentari

Continue Reading

Društvo

Robert Valdec o lobistima /narikačama u svezi (ne)kupnje F-16 koju moraju pročitati svi, posebno u MORH-u

Published

on

Propala, je izgleda, nabavka F 16 Barak višenamjenskih lovaca opremljenih onako kako su ponuđeni na natječaju. Ovo pišem jer imam što reći o HRZ i nabavci zrakoplova – piše Valdec na svom fb profilu.

Zanimljivo je da sada nad propalim poslom najviše nariču oni koji su do jučer F-16 Barak nazivali ‘starim kantama’, ‘otpadom’ i sl.

Dobar dio njih (govorim o ‘velikim stručnjacima’) nariče po inerciji, samo zato jer su ‘popušili’ čaščenje od SAAB-a za koji su gorljivo navijali, a koje im je obećano ako se HRZ opremi Gripenima. Šveđani su ih tijekom tendera vodali kao medvjede po Švedskoj, trpali im u torbe mobitele, laptope, kemijske, rokovnike, vodali ih po večerama…, a oni, ‘stručno’, objašnjavali Hrvatima kako je Gripen daleko najbolja opcija. Jer, ‘novo je novo’.

Oni vještiji su, umjesto mobitela, rokovnika i kemijskih olovki, na račune dobili i nešto konkretnije – neću o imenima, dovoljno je proguglati najstrastvenije ‘Gripenovce’. Među njima ima novinara, ‘vojnih analitičara’, umirovljenih pilota, političara…

I o tom sam tenderu davno pisao. Između onog što su nam odredili da ‘smijemo’ kupiti, F 16 Barak je, po meni, bio najbolja opcija. Na stranu što se za isti iznos može kupiti eskadrila, realno, boljih višenamjenskih lovaca. Ako ne boljih, a onda ne lošijih, no osjetno jeftinijih, pod boljim uvjetima.

Ali, opremanje ratnog (a i civilnog) zrakoplovstva je ionako više politička odluka. Otprilike slična onoj kada je, danas u terminalnoj fazi, Croatia Airlines, umjesto Boing-a odabrala Airbus. I tu su se provizijama napunili offshore računi, sagradili dvorci u okolici Zagreba, no to je neka druga priča.

I u njoj su obje opcije između kojih smo mogli birati bile podjednako kvalitetne (financijski, Boing je nešto jeftiniji), dakle osim toga koji će Tuđmanov savjetnički lobi ubrati proviziju, odabir je signalizirao i političku naklonjenost (EU – SAD).

No vojne nabavke su ipak nešto posve drugo. U jednom razdoblju novinarske karijere bavio sam se, između ostalog, i naoružanjem i vojnom opremom, nabavkama, međunarodnom trgovinom, tržištem oružja i vojne opreme i to crnim i bijelim, obišao dosta međunarodnih sajmova naoružanja i vojne opreme širom svijeta, ponešto tvornica (po svijetu), razgovarao i s trgovcima i s kupcima i s korisnicima. Pa si utvaram da ponešto o tome i znam.

Ako ostavimo po strani politiku pa čak i cijenu i uvjete (npr. održavanje, obuka, rezervni dijelovi, eventualne modernizacije, nadogradnje), najznačajnija stvar pri odluci o odabiru određenog ‘proizvoda’ (nebitno radi li se o jurišnoj pušci, streljivu, zrakoplovu, tenku ili oklopnom vozilu…) su reference.

Dakle, je li se (kada, gdje, kako, u kojim uvjetima i kojem obujmu, koliko efikasno itd.) određeni proizvod dokazao u operativnoj upotrebi i koje su oružane sile već njime opremljene, kakva su im iskustva itd. Jedan od najslikovitijih primjera je jurišna puška AK 47 (i njene inačice) koja je odavno planetarni brend. Postao je to i pištolj Glock, izraelski UZI…

Složeniji sustavi poput zrakoplova, protuzračnih borbenih sustava, raketnih, radarskih i sličnih sofisticiranih sustava druga su priča, no činjenica da je neko oružje, oruđe ili sustav dokazan u operativnoj upotrebi tu je najvažniji. Mislim da ne treba elaborirati zašto je tome tako, dovoljno je napomenuti kako za tako delikatnu namjenu poput oružanog sukoba, nitko pametan neće kupiti ‘mačka u vreći’ bez obzira na to koliko ta vreća bila lijepa i bez obzira na to koliko prodavač te vreće slatkorječivo i uvjerljivo hvalio svoju robu.

I za takve ‘mačke u vreći’ postoje brojni primjeri – jedan od ne tako davnih bio je i naš tender za nabavku borbenih oklopnih vozila. U finalu ostala su dva ponuđača: finska ‘Patria’ i austrijski (zapravo američki) ‘Pandur’. Rezultate znamo – na tenderu je pobijedila Patria. S pravom.

Naime, Patria je već bila u naoružanju nekoliko svjetskih oružanih snaga, u operativnoj upotrebi (tu je bio i offset program, a još se vuku i repovi korupcijskih afera) .

No ‘Pandur2’, tada zapravo, nije postojao – bila je riječ o prototipu čiji ga je proizvođač gurao HV-u kako bi si počeo sastavljati referentnu listu. No unatoč tome, naši su ‘stručnjaci’ po medijima ispisivali hvalospjeve, svako malo putujući u Austriju po ‘rokovnike i penkale’, vješto prešućujući činjenice.

Poput one da je tijekom jedne demonstracije na jednom austrijskom poligonu, kojoj su nazočili i hrvatski novinari (znam i poimence koji), došlo do incidenta – nezgode, u kojem su ozbiljno ranjeni austrijski vojnici (loše rješenje strojnice na kupoli – povratne eksplozije ozlijedile su posadu). O tome, naravno, nije bilo riječi u medijima. Jebi ga, rokovnici su ipak bili u kožnom uvezu. A i nova Motorola Rizr Z8 je bila baš sexy.

Tako nismo mogli u našim medijima, čiji su novinari, ‘investigativno’ analizirali Gripen na licu mjesta – u Švedskoj, u organizaciji proizvođača/prodavača, pročitati o korupcijskim aferama koje još uvijek drmaju i Brazil i Tajland, i Češku i Južnoafričku republiku (nakon tendera na kojem je Gripen pobijedio).

Nije nigdje bilo niti riječi o Gripenima koji su se srušili, incidentima, a još manje o tome da je jedino ‘vatreno krštenje’ taj zrakoplov imao za vrijeme uvođenja ‘demokracije i ljudskih prava’ u Libiju, gdje je uspješno uništio nekoliko meta – par beduinskih šatora i jednu karavanu na devama.

Da se vratimo našim nesuđenim F 16 Barak.

Prvo, hrvatska strana koja je raspisala tender i odlučila spizditi naših pola milijarde dolara, trebala se na vrijeme informirati – no VOA, MVP i slične organizacije su zacijelo imale drugog, pametnijeg posla.

Drugo, ako ništa, bar je nekom, nadam se, došlo iz dupeta u glavu koliko je našim ‘strateškim partnerima’ zapravo stalo do nas.

I treće – da netko na vlasti ima muda pa da kaže kako ćemo, kad već ne možemo kupiti F 16 Barak, tražiti i ponude za, recimo, KAI T-50 Golden Eagle, PAC JF-17 Thunder/CAC FC-1 Xiaolong, Su-35, Su-30MKK…

Mnijem da bi, u tom slučaju, naši ‘strateški partneri’ ekspresno promijenili odluku i isporučili nam odmah eskadrilu F 16 Barak-a sa svim nadogradnjama, uz akcijski popust. Još bi dobili i komplet kuhinjskih noževa na poklon.

Robert Valdec Foto: fb/Valdec

Komentari

Continue Reading

Društvo

PUTIN OBJAVIO OTVORENI RAT ILUMINATIMA: Ako Soros ikad uđe u Rusiju, nikad više iz nje neće izaći!

Published

on

Rusija je izdala službeno priopćenje da je George Soros tražen “živ ili mrtav”, navodeći da su i on i njegova organizacija “prijetnja za rusku nacionalnu sigurnost.”

Sorošu je zabranjen ulazak u Rusiju još od prošle godine, kada se saznalo da je on pomogao uništenje ruske ekonomije u ranim ’90 -im, izvještava Veteranstoday.com, a prenosi Webtribune.

Još prije šest godina objavljeno je:

“Prva stvar koju trebate znati o “Goldman Sachs” je da je to najmoćnija investicijska banka na svijetu, da je svuda, da je to veliki vampir koji sisa lice čovječanstva i nemilosrdno dosipa svoj lijevak krvi koji miriše na novac.”

“U stvari, povijest nedavne financijske krize potpisana je od strane ove banke i njenih pitomaca.”

Soros je kao ova banka. Fil Butler kaže: “George Soros je zamijesio svaku političku pitu koja postoji. Ako postoji kriza na svijetu, sigurna je oklada da on ima udjela u tome. “

Može se reći da su Soros i Goldman Sachs ideološki pripadnici istog bratstva. Njihova strategija je malo drugačija, ali je krajnji rezultat uništenje života putem ekonomskog sustava (bilo da je u pitanju kapitalizam ili socijalizam) i politička manipulacija.

Soros misli da je nepobjediv. Misli da može kretati u politici cijele planete u nekoliko treptaja oka i da nitko ne može mu kaže da prestane. On je tvorac financijske alkemije. Smatra da može ubiti političku stabilnost Europe i Amerike bez izazova.

Soros je star, ali nije zastario. Njegova organizacija je nedavno razotkrivena u obavljanju tajnih operacija osmišljenih da destabiliziraju Rusiju. Povodom toga zanimljiv je citat procurio iz dosjea “Soros fondacije”:

“Naš interes je da se uključimo u aktivnosti ruskih pokreta koji se bore protiv tradicionalnih vrijednosti. Ali imenovanje naše strane je problematično: mi smo u poslu kanaliziranja novca u drugim zemljama u političke svrhe. “

Sada se vidi pravo lice Soroša. Sve te priče o pomaganju sirijskim izbjeglicama, o spašavanju Ukrajine, o “građanskim pravima” i uvođenju “demokracije” u Rusiju su samo dimna zavjesa.

Prema Butleru, sve je to infekcija Soroša. Soros želi uništiti rusku tradicionalnu obitelj. On želi da Rusija bude kao zoološki vrt, a “demokracija” je termin kojim obmanjuje mase.

Soros je u veljači 2015.godine napisao da je “Putin veća prijetnja postojanju Europe od ISIS-a” i takvim izjavama je samo otpočeo svoj đavolji plan.

“Čelnici SAD-a i EU griješe kad misle da je Rusija potencijalni saveznik u borbi protiv islamske države. Dokazi ih osporavaju. Putinov cilj poticanje razgradnje EU, a najbolji način da to postigne je da poplavi Europu sirijskim izbjeglicama. “

“Ruski avioni su bombardirali civilno stanovništvo u južnoj Siriji i natjerali ih da pobjegnu u Jordan i Libanon. Sada je u pustinji 20 tisuća sirijskih izbjeglica koje čekaju prijam u Jordan. “

A dokazi ovakvih tvrdnji? Pa, dokazi su u samom Sorošu. Ono što on kaže je dovoljno. Nema potrebe za istragama. Soros je alfa i omega, početak i kraj. I ako dokazi slučajno ukazuju na nešto drugačije onda moraju biti odbijeni. Ako se Rusija zaista bori protiv terorista onda je takva informacija ipak lažna jer se Soros sa njom ne slaže.

Soros ne shvaća da je ranjiviji nego ikada ranije jer se ne ponaša praktično. Teži da dopuni ideološke dogme i zanemaruje istinu.

Vjerojatno je istina da je Soros protiv izraelskog režima, ali ono što on daje to s druge strane uzima.

Svidjelo se to njemu ili ne, Soros neizravno podupire izraelske zločine time što podržava organizacije za rušenje Asada. Ako zaista želi učiniti nešto dobro onda bi se trudio da stvari popravi a ne da podržava zločinačke ideologije koje vode uništavanju.

Soros je agent novog svjetskog poretka.

Rusiji je očito bilo dosta ovog čovjeka i na kraju su mu zabranili pristup državi. Soroša i njegovu subverzivnu organizaciju označili su kao “prijetnju nacionalnoj sigurnosti.”

“Soroš je špekulant i samoproglašeni filantrop, a njegove malverzacije oslobođene od poreza su sastavni dio ratne mašinerije” – riječi su Williama Engdahla.

On je očito u pravu. Ali Rusija je više nego spremna odstraniti Soroša. Ako se ikad Soros ohrabri ući u Rusiju, nikada više iz nje neće izaći.

Rusija potresa same temelje novog svjetskog poretka i političkog sotonizma.

Veteranstoday.com | Webtribune.rs | Croative.net

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno