Connect with us

Društvo

B2 KAPITAL d.o.o. RADI NEZAKONITO!

Published

on

Hrvatska je idealno mjesto za ogromnu perilicu novca, u koju su se sjatili kriminalci iz cijelog svijeta, pootvarali tvrtke za kreditno i financijsko poslovanje, obavljaju financijsko poslovanje bez ikakvih nadzora i kontrole, i uz sve to, uspješno mimoilaze propise i zakone.

Novac pokraden u Hrvatskoj iz državnih fondova – Fonda za razvoj, Fonda za privatizaciju, Fonda za razvoj i zapošljavanje, raznih državnih agencija, ali i iz prije državnih, a sada privatnih tvrtki u velikim je količinama prosljeđivan na račune u Europi i Americi. Novac je završio na računima offshore kompanija koje su se posljednjih nekoliko godina kao spasitelj pojavili u Hrvatskoj i spašavaju posrnulo tržište nekretnina, devastirane tvornice koje se ulaganjima pretvaraju u skupocjene hotele, zgrade, a vrijedna zemljišta u golf igrališta i slično.

Banke su davale kredite uz visoko kamatnu stopu i vrlo rigorozno se ponašale prema svojim klijentima, pa su se mnogi zbog neugovorenih tečajnih razlika i slično, našli na udaru banaka, a njihove nekretnine na bubnju. Ovrhe su uzele maha, svakodnevno se na dražbama prodaju skupocjene nekretnine koje hrvatskim novcem kupuju investitori iz inozemstva, propadaju tvornice koje spašavaju bogati investitori hrvatskog porijekla ili pak offshore kompanije iza kojih u 99% slučajeva stoji neko domaće ime i od hrvatskih građana 90-ih opljačkani novac.

„HBP danas prodala branitelje?!
Danas je bez mirovine ostalo najmanje 3.500 hrvatskih branitelja.
Nemalo su bili iznenađeni danas brojni branitelji koji su došli po ostatke ostataka svojih mirovina kada su saznali kako su jednostavnim potezom prodani nekoj tvrtki zanimljiva imena B2KAPITAL koja sjedište ima u Oslu, Norveška. Molim sve koji imaju neka saznanja o ovome da se jave komentarom ili u inbox“.

Ova poruka koju smo pronašli na Facebooku navela nas je da pogledamo tko stoji iza ove lihvarske tvrtke naziva B2 kapital d.o.o. Trgovačko društvo B2 kapital d.o.o registrirano je pri Trgovačka sudu u Zagrebu 2013. godine. Kao osnivači toga društva u sudskom registru navedeni su B2 HOLDING AS Ltd., Norveška, Bronnoysund, OIB: 27261773783. Direktor društva je poznati Ilija Plavčić iz Austrije, Wiener Neudorf koji se navodi kao odgovorna osoba u više europskih financijskih društva.

Te 2013. godine B2 kapital d.o.o starta sa 500.000 kn temeljnog kapitala, a 27. studenog 2015. temeljni kapital mu se povećava na nevjerojatnih 250.000.000,00 kn!?

Tvrtka B2 kapital d.o.o od čijeg imena Hrvati imaju noćne more i upadaju u depresiju naplaćuje potraživanja, vrši otkup potraživanja od bankarskih i drugih institucija i kako piše na njenim internetskih stranicama nudi norveški model pružanja cjelovitih financijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanja. Od banaka su kupili nekoliko tisuća loših kredita, a među njima i hipotekarnih.

To je praksa banaka koja se U RH koristi već 5-6 godina i na taj način sve vodeće banke sređuju svoju bilancu i oslobađaju obavezne rezerve pri NBH. Osim trgovačkog društva za poslovne usluge B2 kAPITAL d.o.o osnovali su i trgovačko društvo B2 REAL ESTATE d.o.o za usluge pa tako pokrivaju gotova sva područja koja su povezana sa financijama i nekretninama.

U sva tri društva odgovorna osoba ili član Nadzorno odbora je Tanja Miljanić Presečki . Dakle, B2 kapital d.o.o. otkupljuje dospjela potraživanja od banaka, te ugovorom o cesiji postaje novi vjerovnik, o čemu banka obavještava dužnika. Pristanak dužnika nije obvezan, ni potreban, stoji u nekom ubačenom Članku zakona koji je donijela HDZ-ova vlada, točnije Jadranka Kosor.

B2 Kapital d.o.o je registriran za financijsko poslovanje, a nema ih u registru HANFE, nema ih u Ministarstvu financija, a ne nalaze se niti na stranici HNB-a!? Bangladeš!

Zapravo, jako je čudno da je upravo u vrijeme kada su u Hrvatskoj iz sudskog registra po ad hoc sistemu brisane brojne tvrtke koje su neovlašteno naplaćivale od građana nepostojeći dug ( građani s njima nema ju nikakav zaključen Ugovor) za koji se novac i danas ne zna gdje je završio, na tržištu se pojavi nova tvrtka registrirana za gotovo identične djelatnosti i preko čijih računa kola novac bez nadzora ovlaštenih institucija.

Zakon o kreditnim institucijama vrlo precizno opisuje na koji način se neko društvo ili institucija može registrirati za obavljanje financijskog poslovanja, točnije, mora imati dozvolu od strane HANF-a ili HNB-a! Na razmišljanje navodi i činjenica da je upravo u studenome 2015.godine ( vrijeme aktivnog gašenja stotine tvrtki preko kojih su tzv. kreditni uredi naplaćivali potraživanja za nezakonito plasirane kredite) tvrtka ‘B2 Kapital’ povećala temeljni kapital za stotine milijuna kuna i to sve bez nadzora Ministarstva financija i HANFE??!!

Reklo bi se , Hrvatska je idealno mjesto za ogromnu perilicu novca, u koju su se sjatili kriminalci iz cijelog svijeta, pootvarali tvrtke za kreditno i financijsko poslovanje, obavljaju financijsko poslovanje bez ikakvih nadzora i kontrole, i uz sve to, uspješno mimoilaze propise i zakone.

Drugim riječima, a to smo vam već savjetovali, kada vas nazovu lihvari iz B2 kapitala pošaljite ih u onu stvar i ne zaboravite spomenuti HDZ i Jadranku Kosor. I povucite novac iz banaka (ako ga imate) jer lopovi su na sve spremni!

Izvor: Nada Landeka/HOP

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno