Connect with us

Magazin

“AVAJ, ZEMLJO SRBIJO, REAGUJ! NEVEROVATNA MAPA U UDŽBENIKU ZA 4. RAZRED: Đaci uče da su Beograd i Čačak bili deo Hrvatske”

Published

on

Ovaj smiješan naslov je iz Kurir.rs-a, nakon što je jedna normalna grupa srbijanskih povjesničara napokon, bar djelomično rekla istinu; da je Raška graničila s Bugarskom na istoku, te s Hrvatskom na jugu, zapadu i sjeveru, te da je tada Beograd bio u Hrvatskoj, a trogranica Hrvatske, Raške i Bugarske bila negdje na Moravi u širem području Čačka.

Bez obzira što su zaboravili reći da je i Raška bila hrvatska velika županija, ali i ovo je bilo previše, posebno ono najbolnije – da je Beograd bio u Hrvatskoj… evo što piše Kurir…

‘U tematskom atlasu za predmet Priroda i društvo za četvrti razred osnovnih škola u Srbiji, izdavača “Novi logos”, objavljena je karta Balkana iz 9. veka na kojoj Hrvatska obuhvata dobar deo današnje Srbije, poput Šumadije i Beograda, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru i deo Albanije!

Na toj karti predstavljena je “najstarija država Raška”, od koje se istočno nalazi Bugarska, jugoistočno Vizantija, a zapadno, severno i južno Hrvatska! Prema ovom je zapadna granica Raške s Hrvatskom na Drini, severna na Zapadnoj Moravi, jugoistočna blizu ušća Drima na teritoriji današnje Albanije, a negde u širem rejonu Čačka je tromeđa Hrvatske, Bugarske i Raške, od koje granična linija između Hrvatske i Bugarske ide na severoistok, južno od Smedereva seče Veliku Moravu i izbija na Dunav. Kao autori ovog atlasa navedeni su dr Aleksandar Kandić, dr Gordana Subakov Simić, Željko Vasić, Damir Živković i Ivan Matejić!

Istoričar Radovan Damjanović kaže da su autori ove karte očigledno bili inspirisani granicama zloglasne Nezavisne države Hrvatske (NDH).
– Nije lepo da naša deca uče ovakve netačne stvari iz srpskih udžbenika, ali nažalost, to nije prvi put i dešava već dugi niz godina. Nažalost, mi uopšte nemamo bar jedan solidan istorijski atlas ni za osnovnu, a ni za srednju školu, što mora da se ispravi – kaže Damjanović za Kurir…’

Ovdje srbski ‘istoričari’ po tko zna koji put ponavljaju mantre …a la Deretić; Isus Krist, Rimljani, Gali, Sumerani, amebe… sve su to bili Srbi, a Srbija je nekad bila … od Tokiya do Milwaukee-a – našalili bi smo se.

Komentari

Magazin

(VIDEO) URNEBESNO: Kako Muhamed nalazi svog Magarac benza?

Published

on

Vjerojatno je ovo snimljeno negdje u Maroku, glavni lik izlazi iz nekakve trgovine, spremajući se u dugotrajnu karavanu na jug i – izgubi se između pedeset magaraca… i onda mu sine, … a magarac odgovori…

Pogledati video!

Komentari

Continue Reading

Istaknuto

FASCINANTNO!? Ovo HRVATSKO PREZIME broj 1 je i u – još tri države!

Published

on

NAJČEŠĆA PREZIMENA     U Islandu osobe prezimena dobivaju po ocu, i to na način da se svako dijete preziva kao sin ili kćer po imenu oca. Naime sin će se prezivati Johannson – ako je otac Johan, a kćer će se prezivati Johansdottir. (više…)

Komentari

Continue Reading

Magazin

Nevjerojatno! Pogledajte (foto) kako molitva utječe na kristale vode!

Published

on

By

Nevjerojatan eksperiment!    Doktor Emoto došao je do fascinantnog otkrića: riječi koje izražavaju ljudske emocije ili ideje imaju fizikalni utjecaj na vodu! Zapanjujuća je razlika između kristala vode na kojima se utjecalo negativnim porukama kao što je “gadiš mi se” ili “ubit ću te” – ti kristali su bili nevjerojatno ružni i deformirani.

(više…)

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno