Connect with us

Društvo

Antifašisti su uglavnom kriminalci

Published

on

 UGODNA AUREOLA NEDODIRLJIVOSTI – MJERNA JEDINICA ZA ANTIFA KRIMINAlCE JE – BAREL    I najgori društveni paraziti! Lukavo grade svoju nedodirljivost. Među njima napose divljaju antikršćani, prvenstvno antikatolici, a među takvima su smrtonosni antikroate. Nešto se pitam, zašto među njima nema antikriminalaca.

Lingvističke pogreške znaju biti smrtonosne. Kod nas su jezikoslovci prilično opasni ljudi. Zahvaljujući jezičnim vratolomijama počinjeni su masovni zločini, a tome dugujemo i nevjerojatnu pojavu da komunisti još uvijek nastupaju kao bijesni psi. Beskrajno su bahati, drski, bezobrazni, i pokušavaju diktirati tko će vladati, tko će imati zaposlenje, koje su knjige dopuštene, i tko će koji pozdrav koristiti. Zahvaljujući postavkama demokracije, i sramotnoj činjenici da zakonski u tome nisu onemogućeni, oni su u svim saborskim odborima i različitim nadzornim sustavima i kada nisu na vlasti, a ime najvećeg zločinca Josipa Broza Tita i dalje ostaje na trgovima Lijepe naše. Na zlo vuku i mlade komunjare poput Mate Kapovića i Dragana Markovine. Da vas podsjetim, kada je Kapović u polemici ostao bez argumenata, jednostavno se balkanski istovario ispred Filozofskog fakulteta u Zagrebu. “Serem vam se na Bleiburg!” – izjavio je Kapović. Konsternirani prolaznici dodali su mu vrećicu, da antifašistička psina sam pokupi svoj drek, ali je Kapović nastavio zapišavati svu Lijepu našu. U Jasenovcu, pored spomen ploče HOS-ovcima poginulim u obrani Spomen područja od antifašističke agresije, Kapovićeva “Radnička fronta” postavila je plakat “Kada trune kapitalizam, smrdi na fašizam”. Zar truli kapitalizam nije izrodio komunizam? Pa se nacizam pojavio kao varijanta komunizma, kao nacionalni socijalizam. Kada takvi kao Kapović i Markovina mogu predavati na nekom fakultetu, to smrdi na komunizam. Kapović i ekipa dodali su još jednu krilaticu:  “Fašisti – branitelji tajkuna”. Možemo to u određenom smislu prihvatiti, jer su fašisti zapravo komunisti, a oni su proveli privatizacijsku pljačku. Najprije su proveli nacionalizaciju, a onda su naše i nacionalno pospremili u svoje džepove. Padaju prijedlozi da se natpis “Ruka na srcu, govno u glavi” nekakve “Građanske akcije” doda uz spomenik HOS-ovcima. I još je Vesna Pusić, profesorica na istom fakultetu, potegla šarafciger, što je neukus svoje vrste, jer su antifašisti jednom HOS-ovcu šarafcigerom iskopali oči. Njegovo je ime na “spornoj” ploči.

0Stjepan-mesic-cartoon

 

Smrtonosne lingvističke pogreške

Komunističko oslobađanje radnog čovjeka završilo je komunističkim porobljavanjem. Prava slika komunizma morali su ostati njegovi sabirni logori, pa bi se teže pojavili oni nacistički. Najveće civilizacijsko zlo koncentracijskih kampova nije stiglo kao izum talijanskog fašizma, niti njemačkog nacizma, nego sovjetskog komunizma. Nije kreacija onog zastrašujućeg nacionalnog socijalizma (nacizma) nego je prava suština onog opakijeg internacionalnog, koji je izvozio oružanu revoluciju, oružje i novo porobljavanje. Hitler je svoje sabirne logore izgradio na temelju sovjetskih nacrta. Britanci su nastojali da se njemački komunizam zasebno specificira, novi svjetski rat donio je svoje saveze sa vragom, pa su zapadne sile sebično dopustile da se pojam antikomunizma potisne i da se u tom smislu koristi antifašizam, i to je donijelo smrt i nesreću nacijama iza komunističke Željezne zavjese. Tako se komunizam presvukao u najgorem trenutku za nas, kao da je uzgajan samo zato da počini genocid nad Hrvatima, Židovima i Ukrajincima.

Da bi civilizacija krenula naprijed, da bi se čovjek izvukao iz ove depresije, potrebito je ispraviti terminološka zastranjivanja. Fašisti i nacisti zapravo su određena vrsta komunista, pa nema potrebe da se uže specificiraju kada je zastranjivanje šire, komunističko. Bilo bi dobro svesti kemijske otrove na sarin, ali je to ipak kemijski otrov. Nakon što se komunizam pojavio kao fašizam i nacizam, nije se smanjio, nego je narastao. Famozna nacistička svastika zapravo je njemačka verzija petokrake. Kada govorimo u smislu antifašizma, onako kako je to danas uobičajeno u kulturnim zemljama, trebamo koristiti raniji pojam antikomunizma, koji ukazuje na cjelinu problema: lažno oslobađanje, potpuno porobljavanje, masovni zločini i logori. Zapad je u jednom trenutku povijesti ušao u pakt sa Staljinom protiv Hitlera, ali se nije smjelo dogoditi da se komunisti presvuku u antifašiste, zapravo u antikomuniste, i da cijelu tu inverziju komunizam iskoristi za nove masovne zločine. Tako imamo nesreću da je nacizam u svojih desetak godina poubijao milijune ljudi, a komunizam je unesrećio i smaknuo milijarde ljudi, i održao se deseterostruko dulje. Nedopustivo je da se komunisti predstavljaju kao antifašisti na temelju razilaženja Hitlera i Staljina, da bi se dodatno ukrašavao jugoslavenski komunizam na temelju razilaženja Staljina i Tita.

Holokaust su započeli sovjeti. Židove su pospremili kao klasne neprijatelje, koji su uglavnom bili dobrostojeći ljudi, pa im komunistička nacionalizacija nije pasala. Znate, fućkalo se Nijemcima za čistoću rase – oni su zapravo bogate Židove opljačkali. Fašizam je komunizam, a komunizam je lopovluk. Komunisti su prvi postali sakupljači rabljenog zubnog zlata. Njemački nacionalni socijalizam iliti nacizam proizveden je u okvirima njemačkog prekarijata, onoga koji se pojavio u ekonomskoj krizi i društvenoj depresiji nakon Velikog rata, iz kojega su Nijemci izašli poraženi i poniženi. Nacizam je bio njemački nacionalni komunizam. Hitler i Staljin blisko su surađivali, a onda je Hitler napravio novu glupost i napao Staljina, pa je pojam antifašizma potisnuo antikomunizam, otvarajući vrata Staljinu da se prikloni Saveznicima. Ovako izvitoperen pojam antifašizma koji obuhvaća i komuniste zapravo je drveno željezo. Time je slobodi nabačena luđačka košulja.

Komunistička obilježja ne mogu biti antifašistička, odnosno antikomunistička, to je kontradiktorno. Kada Arsen Bauk kaže kako je petokraka nužna na antifašističkim obljetnicama, netko mu treba napomenuti da su antifašisti u Vukovaru pod “antifašističkom petokrakom” pjevali “Mila majko, šalji nam salate, bit će mesa, klat ćemo Hrvate”. Svi smo to vidjeli, u direktnom prijenosu, kako se pratilo i samo antifašističko razaranje Vukovara i Sarajeva. Lako za antifašističke šarafcigere i klasično antifašističko kopanje očiju, neke su Hrvate u srbijanskim logorima antifašisti s petokrakom žive bušili sa električnom bušilicom. Markuševljani su u proljeće 1945. zaobilazili zagrebačku Dotršćinu jer su takozvani partizani hrvatske mladiće žive okretali na ražnju. Fašizam je zapravo blaži oblik komunizma. U usporedbi sa sovjetskim i jugoslavenskim komunizmom, njemački fašizam bio je dječji vrtić.

Markovina ilegalca Marka

Izvjesni Dragan Markovina osnovao je novu srpsko-jugoslavensku stranku, koja nije specificirana kao komunistička, nego se u tome smislu šlepa kao deklarirana ljevica. Markovina se doima kao Mate Kapović. Elementarna nepogoda! Sirovo do bola. Pa onda povremeno nabaci i psovku. Koliko čujem, Markovina je “znanstvenik” koji ne može trefiti istinu niti slučajno. Osobno novog Marka gledam kao ustaškog ilegalca među četnicima i orjunašima, jer prividno napada Hrvate a zapravo ugodno živi od toga da “komunjare i antifašiste” sramoti. Nekakva srpska udruga pozove hrvatskog povjesničara Igora Vukića na tribinu, a onda mu ne dopuste govoriti, a Dragan i Drago to šutke odobravaju. Onaj drugi Drago poznat je po više imena i više putovnica, kao da pripada Udbi i/ili nekoj stranoj agenturi. Kada napada Crkvu u Hrvata kaže da je odrastao s hrvatskim svećenicima i da je papa Franjo njegov osobni prijatelj. Kada napada Ustaški pokret, veli da je odrastao među ustašama i da je iznad glave imao Pavelićevu sliku. Kada napada hrvatske branitelje naglasi da je bio branitelj i Tuđmanov obožavatelj. Kada je solidaran sa antifašistima, okači petokraku i “slučajno” se nacrta ispod Titove slike. Kada će konačno progovoriti o četnicima, vjerojatno će reći da je odrastao među njima i da mu je rod sam Drago Draža.

U jednom svome napadu inteligencije, “povjesničar i zanstvenik Markovina” lupnuo je kako su Hrvati skloni životu u vlastitoj kući ili vlastitom stanu, jer su u komunizmu dobili stanove. Mislio sam da se zafrkava, a on to ozbiljno. A inicijatori nove “stranke” su Zoran Pusić, Vesna Teršelić i Nadežda Čačinović. Među kumovima i kumama viđen je i Milorad Pupovac. Viđena je i Danijela Trbović, spominjana i kao “prijateljica Olivera Frljića”. Isuse, kako se u tome društvu našla naša kulturna Nadežda? Jeli jadnica oteta i prebačena u čamcu na Kupi? Da primitivcima pridoda privid intelektualnosti. Novi predsjednik stare orjunaške ljevice ponovio je svoje teze. “U Jugoslaviji se živjelo bolje, a NDH i komunizam nisu isto”. Cijela dvorana smijala se do suza, uključujući Labrador, a onda su zaprepašteni petokolonaši shvatili da tako ilegalac Marko zaista misli. A ono, Hrvate su antifašisti i Jugoslaveni najprije ubijali, na stotine tisuća, a onda preostale opljačkali i još im oduzeli njihove posjede. Naravno da NDH i komunizam nisu isto. “Ne bavim se prošlošću!” – izjavio je “povjesničar”. 

Lopine iz naftalina

Zašto su seka i braco Pusić toliko gorljivi antifašisti? Suprug Vesne Pusić je američki Židov litavskog podrijetla, financijaš i lobist na tržištu energetike. Vesna je po ocu Pavelićeva Židovka, a po majci hrvatska orjunašica, pa se uz pravu preporuku mogla udati i u Duvno, ali se ipak priključila energetski. I još je preuzela klijentelistički HNS od mame svoje prijateljice, najpoznatije Savke, koja je svog zeta Tomislava Dragičevića pogurnula na poziciju direktora Ine. U isto crpilište ubacio se i gromoglasni antifašist Stipe Mesić, tajnovito uvezan na antifašiste Gaddafija i Asada. Stipin prijatelj Hrvoje, neokrunjeni kralj hrvatskog podzemlja, sklonio se u Izrael, izbjegavajući pravosudni progon u Hrvatskoj. Otmica sina Vladimira Zagorca poslužila je kao zabava za Javnost, a otraga je mafija sudila Ivi Smradaneru, koji se drznuo za sebe zadržati dio MOL-ove provizije. Bila su to ona tužna i sramotna vremena kada su zamračene bogate koncesije Ine u Rusiji i u Siriji. Kada se u svezi Ine kao polupremijer pokušao okoristiti Tomislav Karamarko, hitno je detroniziran. A zgrabio je samo 60 tisuća eura, i još je to njegova supruga morala odraditi. Nedavno su procurile zgodne informacije o Branku Hrvatinu, predsjedniku Vrhovnog suda i pretplaćenom predsjedniku Izbornog povjerenstva. I u toj priči pojavljuje se neizbježno ime Stipe Mesića. Ustavni sud vraća Vrhovnom sudu predmet poštenja valutne kaluzule, pa će i o tome odlučiti Mesić, koji ovih dana antifašistički bjesni, jer ostaje bez ureda koji smo svi mi financirali. Antifašizam kod nas naprosto izvire, iz podzemlja. Neki je dan ministar Vlaho Orepić prozvao suce Ustavnog suda kao kriminalce, pa su i oni drugi dan svi redom postali žestoki antifašisti. Napeto čekam da se premijer Andrej Plenković zaplete u slovenskoj bodljikavoj žici, bježeći ispred antifašista iz Ininin naftnih polja.

Nakon Oluje, cisterne su prašile preko granice u crnoj trgovini naftom, kao da dolaze iz Kalifata. Možete li zamisliti koliko je tada bjesnio smijenjeni Mesić. Možda je u tom poslu ipak sudjelovao? Naime, za zapovjednika zbornog mjesta Knin imenovan je Ivan Čermak, poznat i kao vlasnik tvrtke koja se bavi distribucijom naftnih proizvoda. Čermak je smijenjen u MORH-u zbog afere “Omicroncommerce”, kada su označene novčanice biblijskim čudom otplivale u “susjedstvo” Čermaka, Josipa Perkovića i Mesića, odnosno do Mesićevog šurjaka. Mesićeva kćer nije uspjela privatizirati našičku cementaru, a Manolićevu zetu izmakla je zubna poliklinika u zagrebačkoj Perkovčevoj ulici, pa su žestoki pobornici podjele BiH prozvali Tuđmana za gresiju na BiH, zajedno s Vesnom Pusić, koja niti danas ne zna na koju je stranu Bosna u odnosu na Hrvatsku. Tijekom 1993. Čermak je bio ministar trgovine, brodogradnje i energetike. Mišljenja sam da je završio u Haagu zato što nekom Stipi nije isplatio proviziju. Tržište narkotika? Dragi Bože, mi zapravo nemamo pojma koliko se antifašizam proširio. Najgori kriminalci i pokvarenjaci nastupaju kao antifašisti i borci protiv diskriminacije, gradeći tako svoju nedodirljivost.

Tvrtko Dolić/ 7DNEVNO

Komentari

Društvo

Predrag Mišić: Milorad je shvatio da je politička prošlost…

Published

on

Na ispade saborskog zastupnika Milorada Pupovca u Saboru u srijedu reagirao je vukovarski branitelj i član HKS-a Predrag Mišić Peđa, postom naslovljenim – BEZ PRESEDANA

Jedini zaključak koji mogu donijeti je da je gospodin Milorad shvatio da je politička prošlost i da više nema kredibilitet predstavljati srpsku nacionalnu manjinu – Piše Mišić.

Vi, gospodine Pupovac, nikada niste htjeli graditi suživot i sad vam je došao kraj.

U Hrvatskom saboru, ne pamtim  takvu drskost, prostačenje i vrijeđanje samo zato što netko misli drugačije.
Nazivati nekoga citiram “pede*činom” i huljom i od tebe je Milorade previše. Što je sljedeći korak? Batinanje

Koristeći sabornicu da bi liječio svoje frustracije, uvidjevši da gubi tlo pod nogama, kao ranjena zvijer obrušio se na sve koji razmišljaju drugačije.
Opet koristiš srpsku manjinu kao živi štit.

Gubiš Milorade, pogledaj koliko si glasova dobio.

Ti si prošlost

A od predsjednika sabora tražim najoštriju osudu i sankcije. Gospodine premijeru Plenkoviću, hoćete li i ovo okarakterizirati kao slobodu govora ili govor mržnje što svakom normalnom je.

A da, umalo da zaboravim, sve što ste nabrojali i vama istom mjerom, napisao je vukovarski branitelj Predrag Peđa Mišić

Komentari

Continue Reading

Društvo

RUŠE LI SRBI RVL!? BUKIĆ IM ODGOVORIO: “Ligi je kraj ako ne želite igrati u Dalmaciji!”

Published

on

Pitanje je, odgovara li srbskom VS-u uopće nastavak igranja u Regionalnoj vaterpolskoj ligi, pa sad ovo koriste da se elegantno izvuku iz nje…

“Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL ” – rekao je dopresjednik i direktor HVS-a Perica Bukić.

Na ultimatum iz Beograda u kojem srbijanski klubovi ne žele igraju u Splitu ni 200 kometara od Splita (a to znači praktično, u cijeloj Dalmaciji) priopćenjem se oglasio Hrvatski vaterpolo savez.

“Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (RVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda.

Donešen zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje.

Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. 

Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita.

Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL.

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim.

Vezano uz sve navedeno, ako su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. 

Ako Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti.

Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje.

Perica Bukić, dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a

Očito Srbi imaju neke druge razloge, pa su ovaj incident iskoristili da možda potiho napuse Ligu – čuje se u kuloarima…

foto: screenshot

Komentari

Continue Reading

Društvo

Žuti prsluci zbog cenzure napuštaju Facebook i odlaze na ruski VK

Published

on

Susret Macron – Zuckerberg – je li dogovorena suradnja (protiv žutih prsluka?) – Izvor: Twitter

KAKO FRANCUSKA VLADA ‘SURAĐUJE’ S FACEBOOKOM Bježeći od cenzure na Facebooku, Žuti prsluci “sele” malo pomalo na rusku društvenu mrežu VKontakte. Sputnik je razgovarao s organizatorom društvenih grupa kako bi razjasnio novonastali fenomen.

Odnedavno na ruskoj društvenoj mreži VKontakte (VK), jedna grupa Žutih prsluka broji više od tisuću članova. Najveća grupa Žutih prsluka koju zovu Info Blokada Žuti prsluci već ima više od 2.500 članova. Baš kao i na Facebooku, ove stranice sadrže informacije o blokadama, kao i video zapise i slike snimljene tijekom prosvjeda u francuskim gradovima. Većina publikacija je na francuskom jeziku.

Nakon što je otkriven ovaj fenomen, na pitanje zašto se sve više žutih prsluka mobilizira na VK, odgovor je bio jasan: “Želimo biti anonimni zbog “ogromne cenzure” na Facebooku. Mnogi prosvjednici preferiraju rusku alternativu”.

“Facebook je služio za komunikaciju na početku pokreta i za mnoge Žute prsluke je i dalje glavni komunikativni kanal. Međutim, postoji velika cenzura čim krenemo komunicirati između grupa kako bismo se okupili“, tvrdi sugovornik Sputnika.

Kaže da se osobno suočio s “velikom cenzurom”. Kontinuirano mu je zabranjen pristup grupama Facebooka i po nekoliko dana. Na kraju je bio potpuno blokiran pod izgovorom da “robot detektira anomalije”.

“Ponovno sam otvorio još jedan račun, još uvijek na Facebooku […] i ponovno oformio grupu s više od 1.500 članova, ali sam iznova bio žrtva cenzure. Slike su izbrisane bez ikakvog razloga, jer nikoga nisu vrijeđale. Na kraju je pristup računu blokiran”, ogorčeno objašnjava sugovornik.

Nakon svega, odlučio ja otvoriti grupu na ruskoj mreži VK, koju uzima za mjesto slobode gdje je moguće organizirati se bez cenzure.

Žuti prsluci na VK mreži

Upitan o tvrdnjama francuske vlade koja optužuje ruske medije, uključujući i Sputnika, za uplitanje u francuske unutarnje poslove, ovaj žuti prsluk napominje da su te izjave “bez osnova”.

“Vlada je toliko očajna da će optužiti mog psa da ohrabruje žute prsluke. Da, oni mogu reći da Rusija stoji iza svega, ali mi znamo da to nije istina”, završava žuti prsluk.

Također je podsjetio da je u svibnju prošle godine Emmanuel Macron upoznao Marka Zuckerberga. Prema Sputnikovom sugovorniku, “vjerojatno je” postignut određeni “sporazum između njih”.

Podsjetimo, nekoliko mjeseci nakon ovog sastanka, francuski predsjednik najavio je nadolazeće partnerstvo između vlade i Facebooka. Društvena mreža pristala je otvoriti svoja vrata za “četiri do pet stručnjaka” koje je imenovala francuska vlada kako bi im pokazali kako se moderiraju komentari.

Kontaktiran od strane BFM TV-a, Facebook je uvjerio da “nije dobio zahtjev od francuske vlade za suzbijanje sadržaja vezanog uz događaje”.

Ipak, mnogi žuti prsluci okrivljuju platformu koju je osnovao Mark Zuckerberg da djeluje protiv njih. Primjerice, nakon izmjena sredinom siječnja na Facebooku, “Službeni žuti brojač članova” smanjio se za gotovo milijun članova. Brojač je umjesto 2,8 milijuna pokazao 1,8 milijuna članova.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno