Connect with us

B. Karlo

Dr. Paul Craig Roberts: Smjera li Washington u napad na Rusiju?

Published

on

Dr. Paul Craig Roberts, nekadašnji dužnosnik u Reaganovoj vladi, danas je jedan od najvećih kritičara američke politike. U razgovoru sa bivšim vojnim analitičarem koji se naziva “The Saker”, Roberts je objasnio svoje viđenje američke vanjske politike.

Po njemu najveća opasnost prijeti od takozvanih neokonzervativaca. Uvriježeni izraz u američkim i zapadnim medijima za njih je “neocons”, skraćeno od “neoconservatives”. Kako smo već rekli u jednom od ranijih članaka, ovaj izraz neokonzervativci možda zbunjuje neke ljude koji nisu dovoljno upućeni u američku politiku. “Neoconsi” nemaju veze sa klasičnom konzervatizmom koji želi očuvati postojeće vrijednosti, već “neoconsi” želi promjene. Izrazom “neokonzervativci” – dakle novi konzervativci, misli se na to da su oni “novi”, drugačiji “konzervativci”, koji se razlikuju od onih “starih”, klasičnih konzervativaca.

satan-george-bush“Neoconsi” nisu nikakvi “konzervativci” koji brane kršćanske i obiteljske vrijednosti, već oni žele ostvariti totalnu američku hegemoniju u svijetu a što se tiče gospodarstva zastupaju potpuno neoliberalne ideje, vladavinu banaka i koncerna, bez ikakvog upliva države. “Neoconsi”, od kojih su neki bili glavni ljudi u Bushovoj vladi: Paul Wolfowitz, Dick Cheney, Donald Rumsfeld, i drugi, kreirali su, nakon 11. 9. 2001., tu novu američku strategiju ratnih pohoda na Bliskom istoku i pokoravanja svakog onoga tko se protivi volji SAD-a. Da ovi “neokonzervativci” nemaju nikakve veze sa konzervativnim vrijednostima, pokazuje i to da mnogi od njih podržavaju pobačaj i gay brak. Kći Dicka Cheneya (bivšeg Bushovog dopredsjednika) je lezba i kada se ona, prije dvije godine, vjenčala sa svojom djevojkom, na svadbu su došli cijela obitelj Bush i ostali “neoconsi”, prijatelji Cheneya.

Paul Craig Roberts pojasnio je ovdje u svojim odgovorima, tko su i što žele “neoconsi”.

The Saker: Mnogi ljudi, ako ne i većina, u međuvremenu su prepoznali, da SAD nisu ni demokracija, ni republika. SAD su više jedna plutokracija, kojom upravlja jedna mala elita, oni koje neki nazivaju “1 posto”. Drugi nazivaju tu elitu »deep state« (država u državi). Zamolio bih vas slijedeće: Kako bi Vi ocijenili utjecaj i moć slijedećih skupina koje ću navesti? Tko od njih stoji sasvim na vrhu i donosi važne odluke, tko se od njih u stvarnim strukturima moći, nalazi samo u sredini i ima zadatak da te odluke provodi? (imena nisu navedena u nekom posebnom redu)

– američka središnja banka (Federal Reserve – zvana “Fed”)
– big banking
– Bilderberzi
– Vijeće za vanjske odnose (Council on Foreign Relations)
– Skull & Bones ( Lubanja & kosti- tajna studentska organizacija na američkim sveučilištima)
– CIA
– Goldman Sachs i druge velike banke
– 100 najmoćnijih obitelji (Rothschild, Rockefeller, nizozemska kraljevska kuća, engleska kraljevska kuća,..itd.)
– izraelski lobi
– masoni i njihove lože
– big business: naftna industrija, koncerni, vojno-obavještajni kompleks, itd..

Padaju li vam na pamet još neke osobe i skupine? Tko, od njih, po Vašem mišljenju u sadašnjem političkom krajoliku u SAD ima glavnu riječ?

Paul Craig Roberts: SAD-om vladaju privatne interesne skupine i neokonzervativna ideologija, koja kaže, da su SAD odabrane od povijesti, kao izuzetna i nezamjenljiva zemlja, koja ima pravo i odgovornost, ostatku svijeta nametnuti svoju volju. Među privatnim interesnim skupinama su u SAD po mom mišljenju najmoćnije ove:

– vojno-industrijski kompleks

– četiri-pet velikih banaka i financijsko središte Wall Street

– izraelski lobi

– agrarni (poljoprivredni) biznis (Monsanto, itd.)

– sirovinska industrija (nafta, rudarstvo, drvna industrija)

Ciljevi ovih interesnih skupina podudaraju se sa ciljevima neoconsa. Neokonzervativana ideologija zalaže se za financijski i vojno-politički imperijalizam, odnosno hegemoniju Amerike u svijetu. U SAD ne postoji neovisni tisak ni neovisna televizija. Za vrijeme zadnjih godina Clintonove vlade, 90% TV postaja i novina bilo je u vlasništvu šest velikih koncerna. Za vrijeme Bushove vlade, National Public Radio (nacionalni javni radio), izgubio je svoju neovisnost. Mediji su faktički ministarstvo propagande za vladu.

Obje stranke, Republikanci i Demokrati, u izbornoj su kampanji ovisni o ovim privatnim interesnim skupinama. Zato obje stranke plešu onako kako njihovi gospodari sviraju. Preseljavanje radnih mjesta iz SAD u inozemstvo, uništilo je sindikate u teškoj i
PutinFlexibilprerađivačkoj industriji i utjecalo je na to, da demokrati više nemaju podršku od strane sindikata. Ranije su Demokrati zastupali radno stanovništvo, a Republikanci gospodarstvo i poduzetnike. Središnja banka (Federal Reserve-Fed) radi samo za velike banke.

Fed je stvoren kao “lender of last resort ” (kreditni jamac zadnjeg utočišta) sa nalogom, da spriječi bankrot banaka za vrijeme kriza, za vrijeme paničnih navala štediša na banke i masovnog podizanje ušteđevina. U predsjedništvu Fed-a sjede menadžeri velikih banaka. Zadnja tri predsjednika Fed-a bili su židovi (trenutna predsjednica Janet Yellen također) a trenutni dopredsjednik Fed-a (Stanley Fischer) židov, ranije je bio šef izraelske središnje banke. Zadnjih godina, ministri financija američke vlade i ravnatelji ureda za financijski nadzor banaka, bili su upravo oni bankovni menadžeri, koji su sa svojim prjevarama i prezaduživanjem izazvali zadnju veliku finacijsku krizu (2007-2008.) Fed i ministarstvo financija služe jedino interesima velikih banaka. To onda ide na štetu gospodarstva i stanovništva. Naprimjer, umirovljenici u SAD već osam godina, nisu dobili nikakve kamate, zato što su Fed i ministarstvo financija htjeli da banke i kreditni instituti dodjeljuju novac bez kamata i da tako ostvaruju dobitke.

>>> (VIDEO) Gdje je sad ono što je Zapad propagirao: samobitnost, sloboda, demokracija? 

Bez obzira koliko su bogate pojedine obitelji – one se ne mogu mjeriti sa interesnim skupinama kao što su vojno-industrijski kompleks, Wall Street i banke. Obitelji koje su dugo vremena nagomilale bogatstvo, su svakako u stanju da provode svoje interese. Neke od njih, kao Rockefellerovi raspolažu sa zakladama svojih aktivista, koje vrlo vjerojatno surađuju sa državnom zakladom za demokraciju “National Endowment for Democracy” (NED). Oni financiraju i podržavaju različite proameričke nevladine udruge (NGO-ove) u zemljama u kojima SAD žele imati veći utjecaj, ili ostvariti promjemu vlasti po svojoj volji kao što se desilo u Ukrajini. Ovi NGO-vi su u stvari peta kolona SAD-a u tim državama, a javno se predstavljaju kao da se zalažu za “ljudska prava”, “demokraciju”, i slično. Jedan kineski profesor mi je ispričao, da je Zaklada Rockefeller u Kini financirala gradnju američkog sveučilišta i iz tog sveučilišta, Rockefeller organizira različite NGO-ove i kritičare protiv kineskih vlasti.

U Rusiji je ranije bilo na stotine udruga, NGO-ova (i ima ih i sada), Te se udruge financiraju američkim novcem, i sa novcem nekih drugih zapadnih zemalja. U Rusiji je ranije bilo čak oko 1000 NGO-ova! Ne znam da li Bilderbergovci tako rade. Možda su to samo ekstremno bogate osobe koje ubacuju svoje ljude u vlade, da oni zastupaju njihove interese. Još nisam doznao, da li Bilderbergovci, masoni ili Rotschildovi imaju utjecaj na odluke američkog kongresa i vlade. Vijeće za vanjske odnose (Council on Foreign Relations-CFR) ima sigurno taj utjecaj na američku vladu. Ovaj (Rockefellerov) think tank sastoji se od bivših članova američke vlade i akademičara, koji se bave vanjskom politikom i inozemnim odnosima SAD-a. “Foreign Affairs”, magazin CFR-a, je najvažniji vanjskopolitički forum. Nekoliko novinara su također članovi u CFR (npr. David Gergen iz CNN-a).

Osamdesetih godina su i meni bili predlagali da postanem članom CFR-a, međutim ja sam to odbio. Skull & Bones je tajno studentsko bratstvo na sveučilištu Yale. Takvih tajnih organizacija ima i na drugim sveučilištima. Naprimjer na Sveučilištu Virginia, također i na Sveučilištu Georgia. Ta bratstva ne ciljaju na to da preuzmu vladu ili da preuzmu vlast u svoje ruke. Njihov utjecaj ograničava se na osobni utjecaj njihovih članova. Članovi su većinom sinovi elitnih obitelji. Po mom mišljenju, svrha postojanja ovih organizacija je da svojim članovima pribave elitni status, da kasnije postanu članovi (političke i gospodarske) elite.

The Saker: Što je sa pojedinicima? Tko je po Vašem mišljenju danas najvažnija osoba u SAD? Tko donosi na koncu temeljne strateške odluke?

Paul Craig Roberts: Mislim da nema pojedinaca, koji su pojedinačno, sami za sebe, toliko moćni. Moćni su samo oni pojedinci, koji iza sebe imaju utjecajne interesne skupine. Od kada je bivši ministar obrane William Perry 1991. privatizirao velike dijeove američke vojske, vojno-obavještajni kompleks raspolaže sa ogromnom moći. Ta moć se još više pojačava, tako što je taj kompleks u stanju financirati izborne kampanje, i tako što je vojno-obavještajni kompleks u mnogim saveznim državama važan poslodavac. Prije svega, izdatke Pentagona kontroliraju firme koje proizvode oružje i vojnu opremu.

The Saker: Uvijek sam bio mišljenja da su na međunarodnoj razini, organizacije kao NATO, EU, i sve ostale, samo krinka. Stvarni savez koji kontrolira planetu je, po mom mišljenju, udruženje država Echelona (špijunska mreža 5 anglosakosnkih država): SAD, Velika Britanija, Kanada, Australija i Novi Zeland ili kako ih se još naziva AUSCANNZUKUS« (ili »anglosfera« ili »pet očiju«): pri tomu su SAD i Velika Britanija senior partneri (šefovi, viši partneri), a ostale tri države, junior partneri (niži partneri). Je li to tako?

Paul Craig Roberts: SAD su stvorile NATO sa obrazloženjem da žele zaštititi Europu od invazije SSSR-a. Ali taj razlog postojanja NATO-a prestao je 1991. (nakon sloma SSSR-a). Danas NATO služi kao plašt za američke agresije i za dotok plaćenika za američku imperiju. Kanada, Australija; Novi Zeland…to su sve samo vazalske države SAD-a, isto tako i Njemačka, Francuska, Italija, Japan i ostale. Nema tu partnera, samo vazali. Ta imperija pripada samo Washingtonu, inače nikom drugom. SAD vole EU, jer tako mogu lakše kontrolirati jednu EU, nego 28 pojedinačnih država.

The Saker: Mnogi kažu da Izrael kontrolira SAD. Neki drugi kao politički komentator Noah Chomsky tvrde da SAD kontrolira Izrael. Kako bi Vi označili odnos između Izraela i SAD-a, maše li pas sa repom, ili rep maše sa psom? Mislite li da izraelski lobi potpuno kontrolira SAD ili postoje još druge jake snage, koje su u stanju suprostaviti se izraelskom lobiju i sprovesti svoje vlastite ciljeve?

Paul Craig Roberts: Ja nemam nikakve dokaze da SAD kontrolira Izrael. Svi dokazi govore puno više u prilog toga, da Izrael kontrolira SAD, u pitanju politike na Bliskom istoku. Proteklih godina Izrael i izraelski lobi miješali su se u dodjelu akademskih položaja u SAD i u postavljanje profesora na američkim sveučilištima. Svatko onaj koga je izraelski lobi proglasio da je kritičan prema Izraelu, nije mgao dobiti mjesto profesora na višim školama i sveučilištima. Ne samo u državnim višim školama u SAD, već i u onim katoličkim, Izrael je određivao, tko ne smije biti zaposlen u njima. Izrael može također blokirati i posebne odluke američkog predsjednika i Izrael i izraelski lobi raspolažu sa ogromnim utjecajem u američkom tisku i televiziji. Pored toga, izraelski lobi ima ogroman novac za političke kampanje. Izraelski lobi je uvijek uklonio sa položaja svakog onog zastupnika američkog kongresa i svakog senatora, koji su bili kritični prema Izraelu. Izraelskl lobi se čak umiješao i u izborni okrug crne (afroameričke) zastupnice Cynthije McKinney, u kojem su birači većinom crnačko stanovništvo i spriječio da ona bude ponovo izabrana u kongres. Kako je rekao admiral Tom Moorer, bivši zapovjednik mornarice i zapovjednik glavnog stožera: nijedan američki predsjednik ne smije se suprostaviti Izraelu. Kada je Izrael 1967. izvršio napad na USS Liberty (američki ratni brod) i u tom je napadu poginulo vojnika, Moorer uopće nije smio izvršiti istragu. Svatko onaj tko u SAD kritizira politiku Izraela, čak i ako je ta kritika dobronamjerna, taj se proglasi antisemitom. Biti proglašen antisemitom je u politici, medijima i na sveučilištima ravno smretnoj presudi. Onaj koga proglase antisemitom to je isto kao da vas gađaju raketama “hellfire”.

The Saker: Na početku sam naveo 11 skupina. Tko je od njih, po Vašem mišljenju, igrao vodeću ulogu prilikom planiranja i izvršavanja terorističkog napada pod lažnim stijegom, 11. rujna 2001? Teško je vjerovati da da je sve to bilo planirano i pripremano samo u vremenskom periodu između stupanja na vlast Georgea W. Busha (u siječnju 2001.) i 11. 9. 2001. Sve to mora da je bilo planirano još za vrijeme Clintonove vladavine. Nije li bombaški napad u Oklahoma Cityju (1995. godine) bio proba za 11.9. 2001.?

Paul Craig Roberts: Po mom mišljenju, 11.9. 2001. bio je maslo “neoconsa”, od kojih su skoro svi židovi, maslo Dicka Cheneya i Izraela. Svrha je bila stvoriti jedan novi Pearl Harbor. Po viđenju neoconsa, to je bilo nužno, da bi se moglo započeti sa ratovima na Bliskom istoku. Ne znam koliko dugo je to bilo planirano, ali investor nekretnina Larry Silverstein, očito je bio upleten u to, on je postao vlasnik World Trade Centra tek malo prije toga (prije napada 11.9.). Što se tiče bombaškog napada na zgradu Murrah Federal Building in Oklahoma City: general zračnih snaga Benton Partin, specijalist za municiju pri Air Forceu (zračne snage američke armije), predstavo je izvješće koje je bez sumnje dokazalo, da je zgrada eksplodirala od iznutra ka vani, i da je bomba u kamionu bila samo krinka. Američki kongres i mediji ignorirali su to izvješće. Žrtveni jarac Timothy McVeigh bio je u tom trenutku već pripremljen i žigosan i to je bila jedina službena verzija. koja je bila dopuštena.

The Saker: Osobe koje danas u SAD imaju glavnu riječ, jesu li one po Vašem mišljenju svjesne toga da se nalaze na putu sukoba sa Rusijom, koji može skrenuti u termonuklearni rat? Ako mislite da jesu, zašto oni idu u tako veliki rizik? Misle li oni doista, da će se Rusi prepasti i u zadnjoj sekundi se povući? Ili misle li oni doista, da mogu dobiti taj atomski rat? Zar se ne boje da bi u jednom takvom ratu, i oni sve izgubili, i to ne samo svoju moć, već i svoje živote?

Paul Craig Roberts: Tomu se i sam čudim baš kao i Vi. Mislim da je Washington u svom ludilu i svojoj megalomaniji, u svoji bahatosti potpuno izgubio dodir sa stvarnošću i razum, i više ili manje, otkačio. Ima doista glasova koji tvrde, da bi bilo moguće dobiti atomski rat protiv Rusije. 2005. ili 2006. izišao je jedan takav članak u “Foreign Affairs”. (magazin CFR-a). Uvjerenje, da se može dobiti jedan atomski rat, pojačana je sa povjerenjem u američki raketni štit. Po toj teoriji, u “Foreign Affairs”, SAD može, s prvim udarom (ako SAD zapucaju prve atomskim oružjem na Rusiju), Rusiju tako teško pogoditi, da Rusi iz straha od drugog atomskog udara ne bi bili u stanju uzvratiti udarac.

The Saker: Kako ocjenjujete trenutno stanje Imperije? (misli se na SAD). Više godina posmatramo njeno propadanje, ali dosada nema naznaka za mogući slom. Držite li da je slom SAD-a neizbježan i ako nije, kako je moguće da se izbjegne? Hoćemo li doživjeti da američki dolar jednoga dan postane bezvrijedan ili će neki drugi događaj dovesto do pada imperije?

Paul Craig Roberts: Američko gospodarstvo je iscrpljeno, već godinama stvarni prosječni dohodak po kućanstvu više ne raste. Alan Greenspan je, za vrijeme dok je bio predsjednik Feda, povećanje kredita potrošača iskoristio za to, da ispuni prazninu, koju je napravio nedostatak porasta dohotka potrošača. Toliko radnih mjesta u proizvodnji i na području usluga preseljeno je u inozemstvo, tako da je došlo do opadanja srednje klase. Absolventi viših škola ne mogu naći odgovarajući posao, koji bi im mogao osigurati neovisnu egzistenciju. Dakle, oni nisu u stanju zasnovati kućanstvo i obitelj, niti kupiti kuću, niti namještaj, niti kućanske aparate. Vlada govori da je inflacija niska, ali u stvarnosti ona uopće ne mjeri visinu inflacije, vlada govori da je broj nezaposlenih smanjen, u stvarnosti ona krije stvarni broj nezaposlenih. Tržišta financija se manipuliraju i unatoč rastućoj potražnji, cijena zlata se snižava, tako što se na tržištu terminskih burzovnih poslova, vrše prodaje bez pokrića. To je kuća od karata, koja još stoji, duže nego što sam mislio da je to moguće. Očigledno ta kuća od karata može još stajati, toliko dugo dok ostatak svijeta prestane koristiti dolar kao vodeću valutu. Kad je Imperija Europu uvela u sukob sa Rusijom, moguće da je s time previše opteretila Europu. Kada bi recimo, Njemačka istupila iz NATO-a, imperija bi se urušila, isto tako kad bi Rusija bila dovoljno pametna da financira Grčku, Italiju i Španjolsku, i da zauzvrat od njih traži, da napuste Euro i EU. To bi za Imperiju bio smrtni udarac. Na drugi način, Rusija bi mogla reći Europi: mi nemamo drugog izbora, nakon što se Europo priključila SAD-u u ratu protiv Rusije, mi moramo postaviti atomsko oružje da bude pripravno u smjeru glavnih gradova Europe.

The Saker: Rusija i Kina napravile su nešto jedinstveno. One su otišle korak dalje od tradicionalnog modela savezništva i dogovorile su, da budu ovisne jedna od druge. Moglo bi se reći, one su napravile simbiozu. Mislite li da su vođe Imperije shvatile, od kakvog značenja je bio taj događaj, ili vođe naprosto zatvaraju oči, jer ih stvarnost previše plaši?

Paul Craig Roberts: Specijalist za Rusiju Stephen Cohen kaže, naprosto nema nikakvih vanjskopolitičkih debata o tome. Ništa, nikakvih raspravi. Mislim, da Imperija vjeruje, da može destabilizirati Rusiju i Kinu. To je jedan od razloga zašto Washington radi na tome, da u Armeniji, Kirgistanu i Uzbekistanu potpali “obojene” revolucije. Washington je čvrsto odlučio, da spriječi uspon drugih sila i u svojoj megalomanji i bahatosti Washington vjeruje da bi u tome možda čak mogao uspjeti. Ma Washington je izabran od povijesti za tu misiju.

The Saker: Imaju li po Vašem mišljenju, američki predsjednički izbori ikakvo značenje? Ako mislite da imaju, kako izgledaju vaše procjene za naredne izbore 2016.? Mene je vrlo strah od Hillary Clinton, za koju mislim da je izuzetno opasna, skoro đavolska osoba. Glede moći, koju neoconsi imaju u okviru Republikanske strane, možemo li se doista nadati tome da ova stranka nominira jednog kandidata koji ne pripada neoconsima? Paul

Craig Roberts: Predsjednički izbori imali bi neko značenje, samo ako bi izabrani predsjednik iza sebe imao jedan jaki pokret. Bez takvog jednog pokreta, predsjednik nema nikakvu neovisnu bazu za svoju vlast i tako on ne može izabrati nikoga, tko bi doista slijedio njegove zapovjedi. Predsjednici SAD-a su zatočenici. Reagan je imao jednu vrstu nekog pokreta iza sebe, baš onoliko koliko je bilo dovoljno, da unatoč otporu sa Wall Streeta otklonimo stagflaciju i da, protivno volji CIA-e i vojno-obavještajnog kompleksa, okončamo hladni rat. Osim toga, Reagan je tada već bio star i poticao je iz jednog drugog vremena. On je vjerovao da mu položaj predsjednika daje puno ovlasti, i tako je i postupao po tome.

The Saker: Što je sa oružanim snagama? Možete li zamisliti da zapovjednik glavnog stožera kaže: “Ne, gospodine predsjedniče, to je ludo, to neću učiniti!” Ili očekujete da generali slijede sve zapovjedi, čak i zapovjed, da se započne atomski rat sa Rusijom? Imate li ikakvu nadu, da bi američka armija mogla intervenirati i zaustaviti “luđake”, koji su u ovom trenutku, na vlasti u Bijeloj kući i u kongresu?

Paul Craig Roberts: Američka armija je stvorenje stvoreno od industrije oružja i vojne opreme. Cijeli smisao i svrha toga da se postane general, sastoji se u tome, kvalificirati se za položaj savjetnika “obrambene industrije” ili se uvaliti u nadzorni odbor jednog koncerna “obrambene industrije”. Dužnost u armiji generalima služi samo kao jedna vrsta osiguranja mirovine, dok veliki novac zarađuju na drugim mjestima. Američka armija je sasvim korumpirana. Pročitajte knjigu ” Kill Chain” od Andrewa Cockburna.

The Saker: Ako bi SAD doista svjesno izabrale onaj politčki kurs, koji vodi u rat sa Rusijom, što Rusija treba činiti? Treba li Rusija uzmaknuti i prihvatiti to da bude podčinjena od strane SAD-a, ako postoji opasnost termonnuklearnog rata, da bi ga izbjegla? Ili, treba li se Rusija braniti i tako prihvatiti termonuklearni rat? Ako Rusija vrlo promišlljeno i dojmljivo pokaže svoju moć, može li to SAD odvratiti od namjere atomskog napada? Paul

Craig Roberts: To se i ja pitam. Ne znam. Prije nego što bi se odlučio da sudjeluje u uništenju svijeta, mislim, da Putin ima dovoljno ljudskosti, da ipak radije kapitulira, nego da sudjeluje u tome. Ali Putin mora to objasniti drugima u Rusiji i ja ne vjerujem da bi nacionalisti tamo prihvatli takvu jednu kapitulaciju. Mislim, da se Putin treba koncetrirati na Europu i Europi jasno dati do znanja: mi računamo sa američkim atomskim napadom i u tom slučaju nemamo drugog izbora, nego zbrisati Europu sa lica zemlje. Putin bi trebao ohrabriti Europu, da se odvoji od NATO-a i da tako spriječi 3. svjetski rat. Dalje…, Putin bi se trebao pobrinuti za to da Kina shvati, da SAD posmatraju Kinu kao opasnost isto kao i Rusiju i da bi zato Rusija i Kina morale stajati zajedno, jedna uz drugu. Ako Rusija i Kina svoje postrojbe stave u pripravnost za atomski napad, ne na najveći stupanj, već na jedan povišeni stupanj, koji bi svijetu jasno pokazao kolika je opasnost od SAD-a, možda bi se Amerika onda mogla izolirati. Ako bi mediji u Indiji, Japanu, Francuskoj , Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Kini i Rusiji izvještvali, da se Rusija i Kina pitaju, je su li možda one izabrane da budu žrtve preventivnog američkog atomskog udara, to bi možda postiglo, da se taj napad spriječi. U mnogim mojim intervjuima u ruskim medijima, ja sam stekao dojam, da u Rusiji nisu svjesni što je Wolfowitzeva doktrina. Rusi vjeruju da je to samo jedna vrsta nesporazuma, glede njihovih namjera. Ruski mediji ne shvataju da je za SAD Rusija neprihvatljiva, već zbog same činjenice, da nije američki vazal. Rusi vjeruju u sve te zapadne brbljarije o “slobodi i demokraciji”. Oni misle, da oni imaju još nedostataka po pitanju slobode i demokracije, ali da su ostvarili neke napretke. Drugačije rečeno: Rusi još uvijek nemaju pojma, da ih SAD želi uništitii.

The Saker: Odkuda tolika mržnja koju mnogi iz američke elite gaje prema Rusiji? Jesu li to ostatci iz hladnog rata ili postoje drugi razlozi da je američka elita tako rusofobna? I za vrijeme samog hladnog rata nije bilo jasno je su li mnogi iz te elite samo antikomunistički ili antiruski nastrojeni. Imaju li ruska kultura nacija i cvilizacija nešto što izaziva to neprijateljstvo? Ako da, što je to?

Paul Craig Roberts: Neprijateljstvo prema Rusiji bazira se na takozvanoj Wolfowitzevoj doktrini. (Paul Wolfowitz, bivši šef Svjetske banke, jedan od glavnih ljudi neoconsa, izraelskog i cionističkog lobija u SAD. Kao zamjenik ministra obrane u Bushovoj vladi, bio je glavni kreator vanjske politike G. W. Busha i neoconsa). Wolfowitz je rekao: “Naš primarni cilj je spriječiti jačanje jednog novog rivala, bilo na području bivšeg SSSR-a ili negdje drugdje, jednog onakvog rivala, koji svojom veličinom predstavlja opasnost, kakvu je predstavljao bivši SSSR. Ova središnja postavka je osnovica nove regionalne obranbene strategije i zahtjeva da mi spriječimo svaku neprijateljsku silu , da dominira u nekoj regiji, čiji bi resursi pod konsolidiranom kontrolom, bili dostatni za globalnu vlast.” Dok su se SAD koncentritrale na svoje ratove na Bliskom istoku, Putin je opet uspravio Rusiju na noge i spriječio da Washington, umaršira u Siriju i bombardira Iran, kako je to Washington bio planirao. Tako je prvi cllj neoconsa došao u opasnost i Rusiju se zbog toga mora disciplinirati i dotjerati na liniju poslušnosti. To je polazna točka za napade Washingtona na Rusiju. Ovisni i zatočeni američki i europski mediji stalno ponavaljaju propagandnu priču o “ruskoj opasnosti”, javnosti koja nema pojma i koja nije informirana. Ruska kultura je njima također trn u oku; kršćanski moralni pojmovi, poštovanje zakona i ljudskosti, zalaganje za diplomaciju umjesto sile, tradicionalne društvene vrijednosti, – ali to je samo sporedna točka, Rusiju se mrzi, zato što Rusija, (isto kao i Kina), predstavlja protutežu jednostranoj moći Washingtona. Ta protuteža je ono što će dovesto do rata. Ako Rusi i Kinezi ne shvate da Washington planira preventivni atomski udar protiv njih, onda će biti uništeni.

B.Karlo/croative.net | PaulCraigRoberts

Komentari

B. Karlo

Arapski migrant, koji je prije tri godine na smrt pretukao 17-godišnjeg Nijemca i na sudu je oslobođen optužnice, opet pretukao drugu osobu!

Published

on

Ovaj je portal  izvjestio je o smrti 17-godišnjeg Niklasa Pöhlera, kojega su, početkom svibnja 2016., u Bonnu brutalno pretukla trojica arapskih migranata.


Oni su nesretnog mladića tukli do besvjesti i kada je ležao na pločniku, još su ga bjesomučno udarali nogama u glavu. Niklas je malo kasnije podlegao teškim ozlijedama. Policija je tada uspjela uhvatiti samo jednog od trojice počinitelja, druga dvojica su pobjegli. Taj uhvaćeni počinitelj, Walid S. , podrijetlom iz Maroka, bio je optužen za ubojstvo bez predumišljaja.

Međutim, zahvaljući spretnim odvjetnicima (koje imaju svi migranti, iako su odvjetnici u Njemačkoj astronomski skupi) i poznatom popustljivošću smiješnog njemačkog pravosuđa, koje, namjerno gleda kroz prste arapskim migrantima, Walid S. na koncu je oslobođen optužnice i pušten na slobodu! 

Jer, je  Walid S. rekao da je nevin, jer je svaljivao krivicu na drugu dvojicu počinitelja i jer je sud na koncu ustanovio  da je Niklas Pöhler od ranije imao neku smetnju u jednoj moždanoj žili u glavi i da je od ustvari umro od toga, a ne od brutalnih udaraca Walida S. i ostale dvojice počinitelja. Dakle, Niklas Pöhler je sam imao peh, što je umro. Ta sramotna i skandalozna presuda nije jedina takva u propadajućujoj državi Njemačkoj, ali je jedna od najpoznatijih. Treba spomenuti i sličan slučaj premlaćivanja u gradiću Köthenu u (pokrajini Brandenburg), u rujnu prošle godine. 

Dogodio se, samo nekoliko dana  nakon ubojstva Daniela Hilliga od strane sirijskih i iračkih migranata u Chemnitzu, ubojstva koje je izazvalo bijesne prosvjede građana Chemnitza i reakciju Merkeličine vlade, koja je tada faktički krenula u otvoreni rat protiv vlastitig domicilnog naroda. U Köthenu je skupina Merkeličinih arapskih migranta, pretukla jednog mladog Nijemca, koji je također podlegao teškim ozlijedama. Međutim, vlasti i lažljivi mainstream mediji su skoro pa radosno izvjestili, da taj mladić nije umro od udaraca tih migranata, već da je jadnik od ranije imao srčanu manu i od toga je umro, Dakle, što ćeš, opet peh.

U propadajućoj državi Njemačkoj, za takozvani “govor mržnje” na socijalnim mrežama se dobiva zatvor, ali za ubojstvo ne.
Dakle Marokanac  Walid S. je, prije nešto manje od 3 godine bio oslobođen optužbe za ubojstvo Niklasa P. I sada je taj isti Walid S. opet sudjelovao u premlaćivanju jedne osobe. Odnosno, slučaj se desio još u listopadu 2017., ali je  izišao u javnost, tek godinu dana kasnije. Odnosno, tek godinu dana nakon što se slučaj odigrao, tek tada je policija pokrenula istragu. Opet se sve odigralo u Bonnu, opet u istoj gradskoj četvrti Bad Godesberg. Dok je bio glavni grad Zapadne Njemačke (do 1990.), to je bila diplomatska četvrt, u kojoj su stanovalo diplomatsko osoblje iz mnogih država svijeta i fino građanstvo. Nakon preseljenja njemačkog glavnog grada iz Bonna u Berlin, Bad Godeseberg je postala četvrt u kojoj vladaju migranti, većinom arapski i turski.

I ovaj slučaj je opet bio sličan, kao i onaj slučaj premlaćivanja Niklasa Pöhlera. Samo što je žrtva ovaj put preživjela premlaćivanje. I opet, odnosno, kao i uvijek, kada je riječ o arapskim “inžinjerima i liječnicima”: “junačine”,  navale svi na jednoga, koji se ne može braniti.

Walid S. i još četvorica njegovih pajdaša, napali su jednog 23-godišnjaka i brutalno ga premlatili, tako da je ovaj zadobio teške tjelesne ozlijede, nos mu je slomljen na više mjesta i lice mu je tako unakaženlo, da ga se ne može prepoznati.  Glasnogovornik državnog tužiteljstva Bonna, potvrdio, je na upit lokalnih novina “General Anzeiger”, da se protiv Walida S. i ostale četvorice napadača, vodi istraga, “zbog nanošenja tjelesnih ozlijeda.”

Branimir Karlo

Komentari

Continue Reading

B. Karlo

Norvežanka koju su ISIL-ovci u Maroku likvidirali, u Norveškoj se borila protiv islamofobije!

Published

on

Brutalno ubojstvo dvije skandinavske turistkinje u Maroku od strane pripadnika ISIL-a, nedavno je šokiralo europsku i svjetsku javnost.
Louisa Vesterager Jespersen iz Danske (24 godine) i Maren Ueland (28 godina) iz Norveške u Maroku su uhvatili koljači ISIL-a i zaklali ih.

Norvežanki su čak likvidirali i sve to snimili i postavili na internet! Danska policija je potvrdila da je snimka dekapitiranja autentična.  Dvije djevojke su ubijene u blizini staze za Toubkal, najvišeg vrha planinskog lanca Atlas.

Maren Ueland u Norveškoj se zalagala protiv “islamofobije”. Ona je prije nekoliko godina na svojoj stranici na Facebooku objavila i lajkala video uradak, koji kritizira “islamofobiju”. Portal Morocco World News objavio je fotografiju isječka njenog korisničkog računa na Facebooku od prije nekoliko godina, gdje se to vidi.

Taj video uradak se zvao: “Ne ocjenjujte ljude na osnovu njihovog izgleda”. Sadržaj tog video uratka: Jedna žena europskog izgleda  sa svojom kćeri, ide ulicom.  Ona vidi jednog muškarca arapskog izgleda, sa bradom, koji nosi sportsku tašnu. Žena nepovjerljivo gleda prema tom muškarcu. Odjednom, nekoliko policajaca trči u pravci tog bradonje. Tako da ta žena misli, da policajci žele uhititi njega. Međutim policajci protrče pored tog bradonje i oni ustvari hvataju jednog drugog muškarca europskog izgleda. Na kraju kamera pokazuje, da je ovaj bradonja ustvari brižni otac, koji ima svoju malu kćerkicu, kojoj pomaže da se vozi na romobilu

Branimir Karlo

izvori: de.sputniknews.com | pi-news.com

Komentari

Continue Reading

B. Karlo

Migranti tuku, siluju …? Ma ne, kakvi. Ne bi oni ni mrava zgazili. Sve laž i izmišljotina!

Published

on

Glavne perjanice Sorosevih propagandista u hrvatskim korporativnim medijima, kao Ante Tomić, Gordan Duhaček ili Jurica Pavičić, kada se sastanu u nekom zagrebačkom kafiću i kada su među četiri zida sami među sobom, vrlo vjerojatno ni sami osobno ne vjeruju, u onu propagandu o jadnim migrantima, koju drobe hrvatskim građanima.

Ali gazda Soros plaća dobro, to je jedan razlog za tu lažljivu propagandu, a drugi je razlog: desničari i “katolibani”, ne smiju imati pravo. Ni po koju cijenu.

Zato je Tomić nedavno u Slobodnoj Dalmaciji i Jutarnjem  napisao propagandni uradak,  u kojem  pokušao uvjeriti da nema nikakve opasnosti od migranta, da zadrti desničari samo izmišljaju opasnost i izmišljaju laži da migranti  prave nerede, tuku, siluju, ubijaju. U stvari Tomićeve kolume su uvijek jedan te isti članak, samo svaki put prežvakan na malo drugačiji način. Desničari i katolici, su uvijek ti koji su zli i krivi za sve. To je ono što se provlači kroz svaki Tomićev uradak, bilo o kojoj temi da piše. Na njegov poznati način, uvijek istog lošeg  sarkazma.

I naravno kao i uvijek, poznata udbaška taktika: da bi skrenuo pažnju sa stvarne teme i da bi relativizirao i umanjio  stvarni problem, ubaci nešto što nema veze s temom, da bi stvorio nekakvu debelo nategnutu, umjetnu i ustvari kretensku ravnotežu.  To je stara škola, koju koristi cijela plaćenička Soroseva kamarila, a posebno stari majstor, tipa Inoslav Bešker.

Kada je Tomić lani pisao o temi  masovnih seksualnih zlostavljanja u Hollywoodu, koji su izišli na vidjelo nakon što je otkrivena prljava prošlost moćnog holivudskog producenta Harveya Weinsteina, Tomić je to relativizirao, vjerovali ili ne sa Ivicom Todorićem!  Antiša  se najprije, kofol čudio, kako su tako liberalni i napredni, ljudi kao Weinstein i ostali, mogli biti tako gnjusni i pokvareni , jer su po Tomiću, samo desničari i konzervativci, gnjusni i pokvareni, pa je onda to relativizirao ovako: ma nema veze što je Weinstein zlostavljao 70 i nešto žena, jer Todorić je puno gori, Todorić je zlostavljao cijelu Hrvatsku.

A sada je Tomić, sa tom taktikom skretanja pažnje i relativizacije problema migranata koji navaljuju u Hrvatsku,  ubacio Ahmiće… i Daria Kordića i Aleksandru Zec i Mirka Norca i biskupa Košića…itd., sve ono što jugorojunaška i soroševa kamarila godinama neprekidno vrti kao pokvarenu ploču.

Po Tomiću, Pavičiću, Duhačeku, i ostalim propagandnim piskaralama, jedino se desničari, nacionalisti, konzervatici i “katolibani” protive migrantima, inače svi ostali  jedva čekaju da ih prime.

Kina nije ni desničarska, ni kršćanska, ni katolička država. Već komunistička i ateistička. Ali ta komunistička i ateistička Kina ne želi primiti ni jednog izbjeglicu i migranta iz arapskih i islamskih država u svoju državu. Da podsjetim; Kina graniči sa Afganistanom i Pakistanom, dvijema državama, iz kojih dolazi veliki broj migranta, od kojih mnogi bauljaju i po BiH, uz granice Hrvatske. I ne samo to. Već kineske vlasti ne dozvoljavaju ulazak u Kinu, niti njemačkim državljanima turskog podrijetla! Tjednik “Wirtschaftswoche” je lani izvjestio, da  Kina uskraćuje vizu za ulazak u Kinu, njemačkim državljanima, turskih korjena. Ako nekom njemačkom državljaninu u njegovoj putovnici ne piše ime i prezime, naprimjer Hans Müller, već Murat Ahmet,  nema vize i ulaska u Kinu. Svejedno, što taj ima njemačku putovnicu.  Sada bi europski fanatici ljevičarsko-multikulturalne ideologije i soroščad odmah drečali “diskriminacija”, “rasizam! ksenofobija!. Ali Kineze to uopće ne svrbi. Jer se oni brinu za suverenost svoje države.

Kaže Antiša u svom članku, onako ležerno, samodopadno, kao i uvijek: ma sve je to laž da migranti,  rade kriminal i zločine, sve izmislili zadrti desničari. Citat: “Ove tri priče, kao i sve druge o izbjegličkim zločinima koje ćete naći na društvenim mrežama i desničarskim portalima, su lažne…”

Ma da, naravno, sve laž. Evo i ova najnovija priča od prije tri dana je laž:

Grad Steyr u Austriji: 17-godišnji afganistanski azilant Saber Akhondzada nožem je ubio 16-godišnju austrijsku djevojku Michelle i to u njenoj vlastitoj kući!! Odnosno u kući njenih roditelja, sa kojima je djevojka živjela.  Izgleda da je djevojka bila u kratkoj vezi sa njim, pa je onda prekinula vezu i Afganistanac to nije mogao podnijeti, ušuljao se u kuću u njenu sobu i ubio je. Kada je njena majka, kasno navečer oko 11 sati htjela vidjeti što je sa djevojkom, vrata njene sobe iznutra su bila su zaprečena sa jednim sandukom, tako da je teškom mukom otvorila vrata. Kada je ušla u sobu, našla je mrtvu kći, a prozor sobe je bio otvoren. Ubojica je kidnuo kroz prozor i nalazi se u bijegu. Austrijska policija traga za njim i raspisala je potjernicu za cijelu Europu.

Na žalost ovo nije laž i izmišljotina “desničarskih portala”, već brutalna istina, o kojoj su javili i austrijski mainstream mediji.

Još jedna brutalna istina. Kao i ova priča, koja se također odigrala nedavno, koja je šokirala javnost:

Wittenburg, u njemačkoj pokrajini Mecklenburg-Vorpommern. Afganistanski migrant (20 godina), kojemu je zahtjev za azilom odbijen, zaklao je 85-godišnjeg umirovljenika, u njegovoj kući, dok je ovaj spavao. Kći tog ubijenog umirovljenika, radila je kao volonterka za pomoć izbeglicama i ona je osobno angažirala ovog Afganistanaca, da se brine o njenom starom ocu. Nakon što je ubio njenog oca, Afganistanac je utekao, ali je malo kasnije uhićen. I ovo nije izmislio nikakv “desničarski” portal, već je javio mainstream kanal NTV.

Još jedan sliučaj od prije nekoliko dana:

München. Šestorica afganistanskih migranata u dobi  između 17 i 28 godina, brutalno su silovali 15-godišnju djevojku i to puna 4 dana. Oni su uhićeni i sjede u zatvoru.

Još nekoliko slučajeva, koji su se odigrali samo u zadnjih nekoliko tjedana:

Ahaus, pokrajina Nordrhein-Westfallen. Nigerijanski azilant u azilantskom  domu, nožem je ubio jednu djevojku-Indijku, koja je kao osoblje radila u tom domu.

Cottbus. Sirijci noževima napali i ozlijedili 5 Nijemaca

Köln. Sirijac podmetnuo požar u glavnom kolodovoru, jedna 14-godisnja djevojčica zadobila je teške opekotine, morala je biti operirana 7 puta do sada.

Bietigheim-Bissingen, (pokrajina Baden-Württenberg). Migrant iz Gambije divljao je u izbjegličkom domu i vrijeđao osoblje doma. Osoblje je pozvalo policiju. Došla su dva policajca, koja su se stigli u hodnik pred sobu ovoga Gambijca, koja se nalazi na katu.  To je vanjski hodnik, koji izgleda kao dugački balkon i ima ogradu. Gambijac se zaletio u jedog policajca, želeći ga gurnuti preko ograde dolje u dvorište, na tvrdi beton, Policajac je bio u životnoj opasnosti. Ipak, uz pomoć drugog policajca uspio se otrgnuti i savladati gambijskog migranta. Koji je uhićen zbog pokušaja ubojstva.

Augsburg. Azilant iz Gambije napao i pretukao 22-godišnju djevojku

Prenzlau (pokrajina Brandenbug). Afganistanski migrant nožem napao i povrijedio Nijemca.

Warendorf, pokrajina Nordrhein-Westfalen. Trojica migranta; Sirijac, Afganistanac i Egipćanin ispred jednog diska teško pretukli jednog 34-godišnjeg mladića, tako da mu je život bio u opasnosti.

Chemnitz, pokrajina Saska. Alžirski migrant pokušao je seksualno napastovati dvije djevojke, (15 i 18 godina). Kada su se one počele opirati, onda ih je Alžirac udarao šakama i nogama.

Dortmund. U jednom azlantskm domu, jedan nigerijski azilant napao je nožem najprije jednog drugog azilanata  i ranio ga, onda je napao i policajce koji su stigli da interveniraju, pa su ga policajci morali onesposobiti uporabom  vatrenog oružja.

Ortona, Italija. Somalijski migrant  najprije je kamenom u glavu udario jednu 68-godišnju ženu, pa je onda silovao.

Nordhausen, pokrajina Thüringen. Trojica migranta, iz Libije, Iraka i Somalije stalno su seksualno napostovali djevojke u jednom  disku. Kada su ih zaštitari tog diska pokušali dovesti u red, oni su zaštitare pljuvali i psovali, a kasnije je stigla policija, pa su napali i jednog policajca sa krhotinama razbijene boce

Chemnitz: sirijski azilant napao i silovao ženu, sa jako hendikipiranim vidom, dakle polu-slijepu ženu. Čekao ju je u hodniku zgrade gdje ona stanuje i silovao.

Apolda (pokrajina Brandenburg). U ovom gradiću od 22.000 stanovnika vlada nasilje od strane mnogih azilanata koji su smješteni u azilantskom domu. Jedan od njih, jedan od je Libijac Moutaz Z., koji je dilao drogom, krao, tukao se, napadao druge azilante, osoblje doma, pa i policajce, Jednog službenika doma napao je sa razbijenim galonom od marmelade, a svom cimeru u sobi u azilantskom domu, zabio je viljušku u vrat. Samo u prvoj polovici 2018. policija je morala intervenirati preko 100 puta u ovom azilantskom domu. Prije nekoliko tjedana, jedan marokanski azilanat, pretukao je jednog 53-godišnjeg Nijemca, ispred prodavonice Kauflanda u ovom gradu. Jedan drugi azilant iz Afganistana napao je jednog 38-godišnjeg stanovnika Apolde. Azilanti masovno kradu po prodavonicama,  i svakodnevno seksualno napastuju djevojke i žene, tuku i prave nasilje

Maria Enzersdorf, gradić u  Austriji. Nigerijanski azilant na smrt je pretukao jedenog drugog azilanta u azilantskom domu.
Ovo je svakodnevnica u Njemačkoj i drugim zapadnim zemljama. Svaki dan se u Njemačkoj, negdje u nekom mjestu, dogodi najmanje desetak slučajeva zločina i kriminala od strane Merkeličinih “inžinjera” i “liječnika”, Manjih ili većih: tučnjave, krađe, uništavanje javne imovine, napadi noževima, seksualno napastovanje, silovanja, sukobi sa osoblljem azilantskih domova i sa policijom, itd. itd. I napokon i ubojstva.

Da podsjetim  na one neke ranije zločine Merkeličinih “inžinjera” i “liječnika” u zadnje 2-3 godine.

Kada bi ovdje popisali i objavili sve slučajeve, manje i veće, koje su počinili Merkelični migranti u zadnje 3 godine, trebalo bi jedno najmanje 500 stranica za to. Zato ovdje navodim samo neke slučajeve, one poznatije. Među svm tim slučajevima, bilo je i na stotine slučajeva seksualnog napostovanja i silovanja od strane arapskih migranta, među njima i brojni slučajevi pedofilije i zlostavljanja djece, Arapski  migranti posebno su bacili oko na djecu i maloljetnike i to posebno ljeti u kupalištima i gradskim bazenima, kada su kupališta puna ljudi svih starosnih dobi.

Beč, na Silvestrovo 2015. Devet iračkih migranta, silovali su  28-godišnju njemačku nastavnicu.. Oni su tu djevojku prvo napili alkoholom, onda je silovali sva devetorica, jedan za drugim, neki od njih i više puta. Petorica od tih 9 su prije toga već bili dobili azil u Austriji.

Bonn, svibanj 2016. Trojica marokanskih migranta na smrt su pretukli 17-godišnjeg Niklasa P.  Dok se nesretni mladić večeri vraćao iz kina. Najprije su ga izudarali šakama, pa kada je pao na pločnik i ležao bez svijesti, on da su ga još nemilosrdno tukli nogama u glavu. Niklas je podlegao teškim ranama. Samo jedan od trojice počinitelja je uhićen i suđeno mu je, druga dvojica su kidnula.

Skandalozno: marokanski ubojica je dobio samo blažu kaznu, jer je eto kao ustanovljeno da Niklas P. nije umro od udaraca nogom u glavu od strane Marokanaca, već da je od ranije u glavi imao neku slabu moždanu žilu. Dakle Niklas P. sam je kriv što je umro.

Köln, srpanj 2016:  šest migranta, azilanata iz Iraka i Sirije u dobi između 17 i 45 godina, seksualno su napastovali djecu u jednom javnom bazenu. Jedna dvanestogodišnja djevojčica prijavila je policiji ovog najstarijeg 45-godišnjeg migranta, koji je dirao djevojčicu na kraju klizalice u bazenu. Ostala petorica su na donjem kraju klizalice u bazenu, namjerno napravili zastoj, tako djevojčica nije mogla napustiti klizalicu, a ovaj 45-godišnjak ju je dirao.

Paderborn, ljeto 2016. Dvojica afganistanskih migranata (20 i 25 godina), brutalno su seksualno zlostvaljali 14-godišnjeg dječaka u svlačionici gradskog bazena. Drugi dječak, u dobi od 11 godina, koji je bio sa ovim 14-godišnjakom uspio je pobjeći i sakriti se.

Zwickau (pokrajina Saska) ljeto 2016. Arapski migranti stalno su napostovali žene i djevojke u gradskom bazenu, te mokrili i onanirali u bazen. Također su pratili djevojke koje su i išle u kabine za presvlačenje i silom pokušavali prodrijeti u te kabine i seksualno ih napostovati.

Reutlingen, kolovoz 2016. Sirijski migrant veliki nožem za rezanje kebapa je ubio  Poljakinju Jolantu K. On je htio hodati sa njom, ona je to odbila i on ju je ubio.

Freiburg, listopad 2016. Afganistanaski izbjeglica Hussein K. brutalno je silovao studenticu Mariu Ladenburger, pa ju je onda ubio, utopivši je u rijeci. Hussein K. je prije nego što je na poziv  Merkelice stigao u Njemačku, boravio već u Grčkoj, gdje je također napravio krivično djelo: gurnuo je jednu djevojku sa strme klitice i ova je zadobila teške tjelesne ozlijede. Maria Ladenburger se osobno angažirala za izbjeglice, a njen otac, kao niži dužnosnik EU, radi u Bruxellesu.

Bilo je stotine izvješća u njemački medijima o brutalnom šikaniranju manjinskih kršćanskih izbjeglica iz Sirije i Iraka, od strane agresivnih radikalnih većinskih muslimanskih izbjeglica u izbjegličkim i azilantskim domovima. Ovo je samo jedno od tih izvješća iz Stuttgarta prije 2 godine. Nakon što je stanje za kršćanske izbjeglice postalo neizdrživo u jednom izbjegličkom domu u Stuttgartu, jer su ih muslinaske izbjeglice stalno šikanirali i tukli, 30 kršćanskih izbjeglica morali su dobiti premještaj u jedno zasebno utočište.

Weiden (pokrajina Rheinland-Pfalz), ljeto 2016. Trojica sirijskih migranata seksualno su napostovali djevojčice u termalnom bazenu.
https://jungefreiheit.de/polit ik/deutschland/2016/syrer- sollen-maedchen-in-therme- begrapscht-haben/

München 2016. U gradskom bazenu Michaelibad u  gradskoj četvrti Neuperlach, trojica sirijskih migranata seksualno su napostovali dvije djevojčice od 14 godina.

2016. u vlaku za Würzburg. Merkeličin migrant iz Afganistana, sjekirom je brutalno napao i teško ozlijedio 5 kineskih turista iz Hong Konga, koji su zadobili teške tjelesne ozlijede, tako da su se liječnici morali boriti za njihove živote.

Berlin, uoči Božića 2016. Anis Amri, migrant iz Tunisa kamionom se zabio u ljude na jednom Božićnom sajmu i usmrtio 12 osoba, a mnoge druge ozlijedio.

Kirchheim/Teck  (pokrajina Baden-Württemberg), srpanj 2016. U gradskom bazenu, brojni arapski migranti seksualno su napostovali djevojčice u dobi između 10 i 14 godina.  Jedan od njih 17-godišnjak  sukobio se sa paziteljem bazena, koji  ga je bio upozorio na pravila ponašanja.  Zbog svega toga morala je intervenirati policija koja je stigla u bazen. Na to su oko 30 drugih migranta branili tog 17-godišnjaka, a jedan iranski migrant je skočio pazitelju na vrat i povalio ga na pod.  Ostali migranti derali su se na policajce i vikali im da su rasisti i svinje. Dvojica policajaca su zadobili lakše ozlijede.

Essen, ljeto 2016. Prilikom održavanja godišnje vjerske  fešte indijskih sikha u njihovom hramu, pred kojim se skupilo nekoliko tisuća sikha iz Njemačke i susjednih zemalja, Nizozemske i Belgije, jedan arapski migrant je podmetnuo požar pod hram sikha sa namjerom da ga uništi.

Bochum, prosinac 2016. Irački migrant Ziyad K. ,koji je stanovao u obliznjem azilantskom domu sa suprugom, silovao 2 studentice sa Bochumskog sveučilišta

Hamburg, lipanj 2017. Tri sirijska migranta uhvaćeni su pod sumnjom da su članovi ISIL-a i da su pripremali terorističke napade u Njemačkoj.

Herzberg (Brandenburg), srpanj 2017. 39-godišnji sirijski izbjeglica Mohammed H. pokušao je zaklati svoju poslodavku, 64-godišnju Njemicu Ilonu F. Ilona F. ima svoj frizerski salon i bila je zaposlila Mohammeda F. kao frizera. Ilona F je zadobila teške ozlijede opasne po život i morala biti hitno operirana.  Ona je imala kratku vezu sa sa Mohamedom F., ali kasnije  je prekinula tu vezu i Mohammed H ju je zato htio ubiti. I onda je prema podacima iz policije izišlo na vidjelo: “jadni” izbjeglica iz Sirije, koji je od 2015. u Njemačkoj, je oženjen, i on se sklonio u Njemačku, a u Siriji su mu žena i dvoje djece.

Norderstedt pokraj Hamburga, ljeto 2017. Uhićena dvojica afganistanskih izbjeglica,  jer su njih dvojica u gradskom bazenu „Arriba“  seksualno zlostavljali dvije djevojke, odnosno djevojčice. Jednoj je 14 godina, a drugoj 18.

Chemnitz, srpanj 2017. Arapski izbjeglica ubio volonterku, koja je radila u centru za izbjeglice kao prevoditeljica.

Kiel, srpanj 2017. U jednom šoping centru, oko 30 sirijskih i afganistanskih izbjeglica napostovali su 3 maloljetne djevojke u dobi od 15, 16 i 17 godina. Policija je uhitila nekoliko od tih 30 izbjeglica, koje su se na policijskoj postaji opirali, udarali su nogama policajce i pljuvali po njima.

Dessau-Roßlau, ljeto 2017. Četvorica azilanata iz Eritreje silovala su 56-godišnju siromašnu ženu, dok je ova po kontejnerima sakupljala prazne boce da dobije štogod sitnog novca za njih. Jedan od njih četvorice držao je ženi razbijenu bocu pod vratom i prijetio da ce je zaklati, ako se bude branila . Žena je imala rane po cijelom tijelu, rezove od oštrog stakla, natekline i udarce.

Darmstadt, ljeto 2017. Na  godišnjoj gradskoj fešti, mnogi arapski migranti napadali su i seksualno napostovali djevojke i žene. I to ponajviše maloljetne djevojke u dobi između 14 i 18 godina. Oko 26 djevojaka i njihovih roditelja, podnijeli su policiji kaznene prijave protiv migranata. Ovo je bila repriza masovnih seksualnih nasrtaja u Kölnu na Silvestrovo 2015., samo u manjem omjeru.

A evo koliko su te “izbjeglice”, navodno ugrožene, Die Welt je prije 2 godine izvjestio o tome da mnoge “izbjeglice” iz Sirije i Afganistana, idu kući, u Siriju i Afganistan, na odmor, pa se opet vraćaju u Njemačku. Dakle, idu tamo odakle su pobjegli navodno zbog toga jer im je navodno ugrožen život. Iako, po zakonu o azilu, svaki izbjeglica i azilant, koji napusti Njemačku, zapravo automatski gubi pravo na azil i boravak i ne smije više biti pušten da se vrati u Njemačku. Ali Merkeličnim “izbjeglicama” se i ovdje gledalo kroz prste i ovima koji su išli na odmor, ništa se nije desilo, oni su se opet vratili u Njemačku.

Branimir Karlo

Komentari

Continue Reading

Facebook

Popularno