Connect with us

Magazin

ZNANSTVENICI POTVRDILI: Gotovo smo sigurni da smo riješili pitanje Bermudskog trokuta!

Objavljeno

- datum

Autor i povjesničar Gille Milton u svoj novoj knjizi “Fascinantne fusnote iz povijesti” tvrdi da je otkrio istinu o jednoj od najvećih svjetskih misterija u povijesti zrakoplovstva, a to je nestanak pet američkih zrakoplova iznad Atlantika prije sedamdeset godina.

Poruka koju je kontrola leta dobila tog kobnog 5. prosinca 1945. godine bila je prilično čudna. “Sve izgleda čudno, kao da smo ušli u bijelu vodu. Potpuno smo se izgubili”, javio jedan pilot.

Nakon tih riječi čulo se samo pucketanje i tišina, a pet aviona na “letu 19” koji su bili na rutinskoj vojnoj misiji nestali su bez traga. Izgubili su se iznad Atlantskog oceana, na području “Bermudskog trokuta”. Njihov slučaj je postao poznat kao jedna od najvećih misterija, jer nikada nije pronađena nijedna olupina zrakoplova, kao ni tijela pilota.

Ukupan broj žrtava bio je 14. Ali, ovoj bizarnoj priči nije kraj. Nakon ovih pet aviona koji su nestali, svaki se trag izgubio i zrakoplovu koji je krenuo u potragu za njima. Nakon njih, između 1948. i 1949. godine još su tri letjelice nestale na tom području, a jahta “Konemara IV” je pronađena, ali bez posade. U svojoj knjizi Milton tvrdi da bi istina o nestalim zrakoplovima i Bermudskom truglove konačno mogla biti otkrivena, piše britanski Telegraph. U vrijeme kada su zrakoplovi nestali u fokusu istrage bio je poručnik Charles Taylor, iskusni pilot sa višegodišnjom karijerom instruktora. Svaki njegov učenik imao je barem 300 sati letenja, a nitko od njih nikada nije izvijestio da je imao problem na svom letu.

Milton ističe da dijelovi razgovora koji su se odvijali preko radio uređaja zabilježenih oko 15:40 mogu otkriti što se dogodilo onog dana kada je nestalo pet aviona.

“Ne znam gdje se nalazimo. Sigurno smo se izgubili nakon zadnjeg kruga”, rekao je preko veze jedan od članova posade, na što mu je poručnik Taylor odgovorio: “Oba moja kompasa ne rade. Pokušait nekako pronaći Fort Lauderdel”
Nakon toga čuo se glas još jednog člana posade koji je očito prvi shvatio da su se izgubili. “Kada bismo znali gdje je zapad mogli bi se vratiti kući!”

U tom trenutku u Fort Lauderdelu su shvatili da se avion s leta 19 nalazi sjeverno od Bahama, kilometrima od kopna i počela je da ih hvata panika. U 18:20 opet se mogao čuti glas poručnika Taylora. “Moramo izbacimo sve nepotrebno iz aviona. Kada prvi padne ispod deset litara goriva, svi padamo!” O posljednjim minutama ljeta 19 sve je ostalo na nagađanjima. Unatoč vrlo opsežnoj potrazi, avioni nikada nisu pronađeni.

Vjeruje se da su pali u more i završili na dnu oceana. Američka mornarica odmah je pokrenula istragu, a za avion koji je krenuo da ih traži se vjeruje da je eksplodirao u zraku. Što se tiče pet aviona, smatra se da je riječ o ljudskoj pogrešci, i činjenici da im iz nekog razloga kompasi nisu radili. Zaključeno je da je Taylor pogriješio kada je mislio da se nalaze iznad Florida Keysa, a ta njegova pretpostavka dovela je do toga da su se sve više udaljavali od kopna, umjesto da su mu se približavali. Kako su svi pratili Taylora, usred oceana su ostali bez goriva i završili na dnu mora.

Izvor: Kurir.rs/Express.hr

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

Svjetski poznata pjevačica razbjesnila Srbe, oni joj uzvratili: “Karijera ti je gotova!”

Objavljeno

- datum

POPULARNA pjevačica Rita Ora, čija su dva hita bila na vrhu glazbene ljestvice u Britaniji, najavila je dolazak na proslavu 10. obljetnice nezavisnosti Kosova 17. veljače, što je razbjesnilo mnoge u Srbiji koji su to doživjeli kao uvredu. 

Rita Ora stiže na Kosovo! Mlada je pjevačica kosovskih je korijena te se raduje danima koji su pred njezinim narodom. Na društvenim mrežama napisala je kako je jako uzbuđena što će nazočiti desetoj godišnjici proglašenja Republike Kosovo.

“Vrlo sam uzbuđena što ću vam se pridružiti na Kosovu na proslavi 10. godišnjice nezavisnosti, 17. veljače. Za tu prigodu dizajnirala sam i duksicu koju ćete moći kupiti kao uspomenu na noć koju ćemo provesti zajedno. Vidimo se uskoro”, napisala je Rita na svom Twitteru. 

 

Britanska je pjevačica, spisateljica tekstova i glumica Rita Ora  rođena je 1990. u Prištini kao Rita Sahatçiu Ora, a s roditeljima se preselila u London kada joj je bila godina dana.
Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi “Awkward”, pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. 

Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, “How We Do (Party)” i “R.I.P.”, koji su dosegli vrh UK ljestvice.

 


U Londonu je odrasla i ondje živi , no očito nije zaboravila svoje korijene.

Mnogi su joj ljudi iz Srbije poručili da je dobrodošla u Srbiju, a bilo je i uvreda na njezin račun, budući da je Kosovo za Srbiju itekako osjetljiva tema.

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

KAKAV SRETNIK: Kopao u svom dvorištu i naišao na najneverovatnije otkriće! (FOTO)

Objavljeno

- datum

Obično se kaže da trebate probati nešto prije nego što kupite, ali kada je riječ o novim kućama, to baš i nije opcija – a mnoštvo novih vlasnika dočekano je sa neprijatnim iznenađenjem kao rezultat tome.

Ponekad, ta mala iznenađenja mogu biti sjajna. Barem se to desilo ovom momku!

Kada je gledao arhitektonske planove svoje nove kuće, otkrio je da se nešto krije ispod njegovog imanja, nešto veliko. Zgrabio je lopatu i počeo je kopati.

Kada je udario u metal, znao je da je nešto pronašao. Bilo je to pravo tajno skrovište u njegovom dvorištu i to ne malo. Kuća je sazidana tokom 60-ih godina, a planovi za skrovište predani su zajedno sa planovima za kuću. PRAVO JE ČUDO, DA JE PREŽIVJELA:  Bilo je vrijeme da se skine poklopac. Zapitao se što će pronaći unutra? Bilo je dosta fekalija na dnu.

Ovo je vjerovatno mjesto odakle zrak ulazi. Kada bi se ovaj prolaz urušio, tko god da je bio unutra umro bi od gušenja. Ipak, sklonište je bilo u dobrom stanju i izgledalo je kao šteta da propadne.

Raščišćavanje je zahtjevalo dosta truda. Ipak, već je izgledalo mnogo bolje. Uz pomoć prijatelja, bilo je vrijeme da se sredi i ulaz.

Željeli su da budu sigurni da će im trajati vječno. I stare zarđale stepenice morale su se ukloniti. Nakon što je očistio prostor shvatio je da je dobio još jednu veliku prostoriju u okviru domaćinstva koja sada zaista djeluje prekrasno!

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

HUMOR ILI CINIZAM Soros optužio Facebook i Google za manipuliranje i obmanu

Objavljeno

- datum

Neočekivane mudrosti čovjeka koji je svoje bogatstvo izgradio na manipulacijama i obmanama.

George Soros, koji je kroz mnoge manipulacije i obmane stekao milijarde, optužio je tvrtke koje stoje iza društvenih mreža za stvaranje „prepreka inovacijama,“ zbog činjenice da su postale previše moćne te bi zbog toga trebale biti srušene – prenosi riječi samozvanog filantropa Tribun.hr.

Dok često puta igraju „inovativnu i oslobađajuću ulogu,“ tvrtke obmanjuju korisnike „manipuliranjem njihove pozornosti“ i „namjernim razvijanjem ovisnosti“ njihovim uslugama, napisao je Soros na stranici Project Syndicate.

Prema njegovim tvrdnjama, Facebook i Google posebno, dvije su tvrtke koje stvaraju profit time što njihovi korisnici ostaju dugo vremena na njihovim stranicama. Soros smatra kako bi se društvene mreže trebale „strožije regulirati“ s ciljem „očuvanja kompetencije, inovacije te poštenog i otvorenog pristupa.“

„Postoje sličnosti između internet platformi i kockarnica. Kasina su razvila tehnologije da ulove mušterije do te mjere da prokockaju sav svoj novac, čak i novac koji nemaju,“ tvrdi „filantrop“ Soros.

Soros je u konačnici zaključio kako bi ovakve monopolističke IT tehnologije mogle oformiti savez s autoritativnim državama što bi „moglo rezultirati mrežom totalitarne kontrole kakvu niti George Orwell nije mogao zamisliti.“

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno