Connect with us

Istaknuto

ZNANSTVENICI OBJAVILI OTKRIĆE STOLJEĆA: Otkriven planet nalik Zemlji

Objavljeno

- datum

Osim što je nama najbliži planet koji orbitira oko neke zvijezde koja nije Sunce, ovo bi mogao biti i nama najbliži planet prikladan za život izvan Sunčeva sustava sustava.

Za znanstvenike Europskog svemirskog opservatorija čije je sjedište u Garchingu kraj Munchena nema više nikakve dvojbe. U orbiti Proxima Centaurija, zvijezde najbliže našem Suncu, nalazi se planet zasad nazvan Proxima b, čija temperatura omogućuje postojanje tekuće vodu u na njegovoj površini, kako je njemački Der Spiegel najavljivao prošlog tjedna, javlja Večernji list.

Taj je stjenoviti planet tek nešto veći od Zemlje, točnije 1,3 puta, svoju zvijezdu orbitira 11 dana, stoji u iščekivanom priopćenju Opservatorija. Također, osim što je nama najbliži planet koji orbitira oko neke zvijezde koja nije Sunce, ovo bi mogao biti i nama najbliži planet prikladan za život izvan Sunčeva sustava. Rad koji ovo možda i najveće otkriće posljednjih stoljeća potvrđuje bit će objavljen u časopisu Nature već danas. (m.S./croative.net)

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

(VIDEO) ATEISTI BIJESNE: 155-metarski model Noine Arke otvoren s dokazima da je Biblijsko stvaranje istina!

Objavljeno

- datum

 KENTUCKY    Na njoj su radili doktori prirodnih znanosti što je najviše  zasmetalo ateiste!   Jedan od najkontroverznijih projekata je zasigurno izgradnja modela Noine Arke koja je izgrađena u Kentuckyju kao muzej sa svrhom dokazivanja da je zaista prije potopa odnosno prije nekih 4-5 tisuća godina ona bila izgrađena i kako je Noa sa svojom obitelji mogao raditi na barci i tijekom boravka u njoj. Zanimljivo je da su se od trenutka najave izgradnje ove arke pa sve do danas uzbunile sve ateističke, liberalne, homoseksualne id. udruge koje i dan danas protestiraju protiv Arke – muzeja koji je otvoren početkom srpnja. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno