Connect with us

Istaknuto

ZNANSTVENICI OBJAVILI OTKRIĆE STOLJEĆA: Otkriven planet nalik Zemlji

Objavljeno

- datum

Osim što je nama najbliži planet koji orbitira oko neke zvijezde koja nije Sunce, ovo bi mogao biti i nama najbliži planet prikladan za život izvan Sunčeva sustava sustava.

Za znanstvenike Europskog svemirskog opservatorija čije je sjedište u Garchingu kraj Munchena nema više nikakve dvojbe. U orbiti Proxima Centaurija, zvijezde najbliže našem Suncu, nalazi se planet zasad nazvan Proxima b, čija temperatura omogućuje postojanje tekuće vodu u na njegovoj površini, kako je njemački Der Spiegel najavljivao prošlog tjedna, javlja Večernji list.

Taj je stjenoviti planet tek nešto veći od Zemlje, točnije 1,3 puta, svoju zvijezdu orbitira 11 dana, stoji u iščekivanom priopćenju Opservatorija. Također, osim što je nama najbliži planet koji orbitira oko neke zvijezde koja nije Sunce, ovo bi mogao biti i nama najbliži planet prikladan za život izvan Sunčeva sustava. Rad koji ovo možda i najveće otkriće posljednjih stoljeća potvrđuje bit će objavljen u časopisu Nature već danas. (m.S./croative.net)

Komentari

Komentari

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ETNOBIZNIS I NEPOTIZAM: Pupovac sina Ozrena zaposlio na Filozofski fakultet u Rijeci

Objavljeno

- datum

 PRIPREMA MU SE KATEDRA ZA DIJASPORU? ČIJU?   Ozren Pupovac, sin saborskog zastupnika  i predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca se zaposlio na riječkom Filozofskom fakultetu.  (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.