Connect with us

Kultura i vjera

Žene, 10 činjenica o abortusu koje morate znati, a koje vam feministice nikad neće reći!

Objavljeno

- datum

 LJUDSKI ŽIVOT – NEPROCJENJIVO !     Nepobitna je znanstvena činjenica da svaki kirurški pobačaj zaustavlja jedno ljudsko srce koje je do tada kucalo.

Ustavni sud je donio je očito pod pritiskom potpuno krivu odluku suprotnu od mišljenja struke te odobrio abortus do 10 tjedna. No, naložio je Hrvatakom Saboru da promjene zakon koji je kod nas na snazi još iz Jugoslavije. U toj promjeni zakona spominje se da će se uvesti – obavezno savjetovanje i psihološka pomoć majkama prije tog odvratnog čina a zanimljivo je da hrvatske feministice (nelogično ali nismo sigurni smijemo li reći da su feministice žene da ne bi dobili kaznu za diskriminiranje) na dan žena viču kako je ta pomoć i savjetovanje majkama prije abortusa atak na pravo žene da ubije svoje dijete.

Nevjerojatno. Feministice koje se kao bore za prava žena sada žarko žele spriječiti da se žena informira o samom abortusu prije njegova izvršenja. Očito je da se  neke istine pokušavaju nasilno zataškati te da njihovo vrištanje o pravima žena nije nikakva briga za ženu, već očito sprječavanje svake pomoći ženi, kako se ne bi slučajno predomislila i rodila dijete. Ponašaju se kao da baš svaka žena taj čin izvršava radosna i s osmijehom na licu. Kao da baš svaka žena ide svojevoljno na taj čin i kao da nikada ni jedna žena nije PRISILJENA to učiniti iako to zapravo ne želi. Ne, nema nikakvog pritiska muškarca i obitelji u tim situacijama i žene zaista uvijek i bez iznimke radosno donosi odluku o svom tijelu! O čemu one pričaju? Žene, istina je jedna a to je da ženama nisu dostupne sve informacije o posljedicama abortusa ali ni o abortusu samom. Žene nisu obaviještene o ničemu, a primjerice pravi dokaz za to je apsolutno ignoriranje svih medija u Hrvatskoj izjave cijenjenog  profesora, predsjednika Hrvatske lige protiv raka, prof. dr. med. sc. Damira Eljuge, koji je nedavno na HRT-u upozorio da abortus u dobi između 20. i 25 godina može biti snažan okidač za izazivanje raka dojke kod žena (OVDJE POGLEDATI IZJAVU)! I to je samo jedna od kobnih posljedica o kojima feministice sablasno šute i skrivaju od majki. Duhovne, psihološke i tjelesne traume ne smiju se ni spomenuti jer sve je to atak na ‘pravo žene’. Užasna i sramotna je takva borba za žene u kojoj ženama skrivaju najosnovnije činjenice o ovom nehumanom činu ubijanja drugog živog bića pod srcem majke! Zbog toga vam donosimo 10 činjenica o abortusu koje vam nitko neće reći od straha da ne bi slučajno spasili koje djetešce i koju majku od ovog moralno zabranjenog čina čak i po Hipokratovoj zakletvi. 

>> PRVI DAN KORIZME – NOVO BDIJENJE Inicijative 40 dana za život

“Ljudski život mora biti cijenjen i štićen bez ograničenja od časa začeća. Ljudskom biću moraju od prvog časa postojanja biti priznata osobna prava, među kojima i nepovredivo pravo svakog nedužnog bića na život.” (KKC, br. 2270)

1) DNK fetusa različit je od DNK majke!

Jeste li znali da fetus ima različit DNK od majke? Ovom činjenicom jasno je da se radi o drugom životu i drugom tijelu unutar majke. Upravo zbog toga tvrdnja da žena ima pravo odlučivati o svome tijelu je pogrešna.

2) Prenapučenost je mit!

Nedavna istraživanja pokazala su da bi čitavo svjetsko stanovništvo stalo u državu Texas. I sami smo svjedoci depopulacije, odumiranja čitavih sredina. Ipak, u medijima se vrlo često kao argument za abortus provlači pitanje prenapučenosti.

3) Ljudsko srce počinje kucati 21. dan od začeća!

Nepobitna je znanstvena činjenica da svaki kirurški pobačaj zaustavlja jedno ljudsko srce koje kuca.

4) Pobačaj na ženi ostavlja teške fizičke i psihičke posljedice!

Za tijelo žene namjerni abortus je neprirodan i ostavlja brojne posljedice. Od fizičkih posljedica možemo navesti: rak dojke, rak grlića maternice, jajnika i jetre, smrt, upalna bolest zdjelice, perforacije maternice, razderotine grlića maternice, komplikacije pri porodu i budućim trudnoćama, izvanmaternična trudnoća.

Kao psihičke posljedice: potrebe za psihološkim liječenjem, PTSP, seksualna disfunkcija, suicidalna razmišljanja, javljanje ovisnosti o cigaretama, alkoholu, drogama i negativne posljedice za zdravlje koje te ovisnosti sa sobom nose, poremećaji u prehrani, zlostavljanje djece, problemi u braku i obitelji.

5) Legalizacija ne smanjuje broj abortusa, već utječe na društvenu svijest da on nije štetan i neispravan!

To pokazuju i konkretni podaci iz SAD-a gdje je 1972. godine izvršeno najviše 210 000 abortusa (po najslobodnijim procjenama). Nekoliko godina kasnije, nakon legalizacije abortusa, broj je dosegnuo 1,5 milijuna godišnje. Jasno je da je legalizacija abortusa utjecala na svijest ljudi i potaknula na seksualno neodgovorno ponašanje. Zakon je taj koji poučava o štetnosti i neispravnosti nečega.

6) U mnogim zemljama abortus je političko sredstvo za ostvarenje ciljeva i spolne diskriminacije!

U Indiji i Kini vrše se testovi utvrđivanja spola djeteta. Ako se radi o djevojčici, vrši se abortus. U Kini je u ruralnim dijelovima omjer dječaka i djevojčica 4/1. Po procjenama Kineske akademije za društvene znanosti, u Kini će do 2020. godine biti oko 30 milijuna muškaraca sposobnih za ženidbu više nego žena, zato sada ukidaju ‘politiku jednog djeteta’.

7) Naglašavanjem izuzetaka nastoji se senzibilizirati javnost na odobravanje abortusa.

Istraživanja u SAD-u govore da od ukupnog broja izvršenih abortusa manje od 2% je onih koji imaju indikaciju poradi silovanja, incesta ili ženinog tjelesnog zdravlja. Ipak upravo takvi slučajevi često se spominju u argumentiranju pro-choice aktivista.

8) Iskustva i savjeti žena koje su prošle najtraumatičnije oblike začeća i abortusa!

Žene koje su bile žrtve silovanja ili incesta i koje su nakon začeća abortirale, njih 90% se izjasnilo da bi savjetovalo druge žrtve takvog nasilja da ne abortiraju. S druge strane, žene koje su rodile dijete začeto silovanjem ili incestom nisu zažalile zbog svoga izbora.

9) Komercijalizacija ljudskih embrionalnih i fetalnih tkiva za potrebe farmaceutske, kozmetičke i prehrambene industrije!

Kulture stanica uzgojenih od pobačenih fetusa česti su sastojak krema za lice. Poznat je i slučaj iz 2011. godine kada se otkrilo da tvrtka Pepsi surađuje s tvrtkom Senomyx koja razvija pojačivač okusa na bazi bubrežnih stanica ljudskog embrija. Manje je poznat i slučaj kada je 1981. godine na francuskoj carini zaustavljen kamion hladnjača s kontigentom zamrznutih ljudskih fetusa iz bivše Jugoslavije namijenjen za francuske kozmetičke tvrtke.

10) Ženi ultrazvuk omogućuje vidjeti da fetus nije nešto već netko!

Više od 80% trudnica odustane od abortusa nakon što na zaslonu ultrazvuka vide svoje nerođeno dijete.

„Bog je jedini Gospodar života od početka do svršetka: nitko i ni u kakvim okolnostima ne može sebi uzeti pravo izravno usmrtiti nevino ljudsko stvorenje.“ Ivan Pavao II.

Autor: Z. K./izvor: ovdje

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Kardinal Bozanić izdao je jasne upute za borbu protiv Đavla: Ovo svi moraju znati!

Objavljeno

- datum

 10 PRAVILA ZA BITKU    Nemoj zaboraviti da Đavao postoji..

Svaki katolik koji svoju vjeru živi s neprestanom čežnjom za posvećivanjem svjestan je stvarnosti duhovnog svijeta i bitke u kojoj sudjelujemo od trenutka kad smo krenuli za Kristom.

Mons. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, na jedan blagdan Cvjetnice, istaknuo je da valja svjesno, slobodno i odgovorno nastaviti životnu borbu, pa je iznio deset pravila za borbu protiv napasnika, Đavla:

1. Nemoj zaboraviti da Đavao postoji On ‘je lažac i otac laži’ (Iv 8,44). Prva laž kojom nas želi obmanuti jest da nas uvjeri da ne postoji.

2. Nemoj zaboraviti da je Đavao napasnik. On je napastovao Adama, Izraela i samog Isusa. On napastuje, stavlja na kušnju i potiče na zlo svakog čovjeka. Nemoj si umišljati da ćeš biti pošteđen ili da si neranjiv.

3. Nemoj zaboraviti da je Đavao veoma lukav i domišljat. On stalno vreba i postavlja zamamljive zamke, kao što je to učinio i prvom čovjeku, Adamu, kojemu je pokazao zavodljive strane zabranjenog voća koje je ‘dobro za jelo, za oči zamamljivo, a za mudrost poželjno’ (Post 3,6).

4. Bdij: u očima i u srcu. I budi čvrst: u duhu i životu. Prvi papa, sveti Petar, potiče nas: ‘Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, Đavao, kao ričuči lav obilazi tražeći koga da proždre’ (1 Pt 5,8). A apostol Pavao kaže: ‘Jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima Đavolovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništva, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate’ (Ef 6,10- 13).

5. Čvrsto vjeruj u Kristovu pobjedu nad napasnikom. Ta te vjera čini sigurnim i nepokoljebljivim nasuprot svim napastima. Krist je najjači. On je rekao: ‘Ako Ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama Kraljevstvo Božje’ (Mt 12,28)

6. Imaj uvijek na pameti da te Krist čini dionikom svoje pobjede. Kao što je učio sv. Ćiril Jeruzalemski: ‘Krv žrtvovanog jaganjca, Krist Isus je snaga koja tjera demone’ .
To je milost sakramenta, posebno Euharistije. To je milost koju nam pruža Crkva i u blagoslovinama, kao stoje to blagoslovljena ili sveta voda.

7. Slušaj Riječ Božju. Sveti Petar nasuprot Đavlu kao ‘ričučem lavu’ potiče nas: ‘Oprite mu se stameni u vjeri’ (1 Pt 5,9). Vjera se rađa i hrani u slušanju Riječi Božje, koja je ‘nozi mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi’ (Ps 119,105).

8. Budi ponizan i svjestan svoje krhkosti S pouzdanjem se trebamo predavati Gospodinu koji je za nas molio ovako: ‘Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga’ (Iv 17,15)

9. Uvijek moli, bez prestanka moli. Borba i pobjeda u napasti moguća je samo pomoću molitve. Isus u molitvi pobjeđuje napasnika. On nam govori: ‘Bdijete i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo’ (Mt 26,41).

10. Klanjaj se Gospodinu, Bogu svome, njega jedinoga časti i njemu jedinome služi tamo gdje raste dobro, slabi zlo; to je načelo i naravnog zakona. Sredina u kojoj je dobro u cijeni, u kojoj se o dobrim stvarima govori, u kojoj se dobra djela opaža i dobre vijesti prenose, slabi privlačnost zla. na taj stil života potiče nas Isus kada kaže: ‘Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce’ (Mt 6,21).”

“Svi zajedno više gajimo pobožnost Duhu Svetomu. Razvrat je kao prije općeg potopa. Neprijatelji pripravljaju novi Veliki petak. Bog mora biti ubijen. Ne napadaju samo neke članke vjere ili pojedine moralne zasade, već se sve napada. Izvanredna vremena traže izvanredna sredstva, a to je Duh Sveti sa sedam svojih darova.” (Blaženi kardinal Alojzije Stepinac, 16. prosinca 1958.g.)

Objavljeno u enciklopedijskom priručniku pobožnosti Katoličke Crkve  foto: Pinterest

izvor: Vjera

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) O OVOME BRUJI CIJELI SVIJET: Iz Isusovog groba…

Objavljeno

- datum

 Ljudi bruje, nitko ne zna što se zapravo događa…   Na snimci koja ovih dana obilazi svijet, i koju su prenijeli vodeći svjetski mediji prikazan je kamen pomazanja u Jeruzalemu s crvenim mrljama na sebi. Riječ je o kamenu za koji se vjeruje da je na njemu Isus pomazan i pripremljen za ukop.

Video se proširio nevjerojatnom brzinom, a objavio ga je Galilejac Nicola Kanaan koji je rekao da je on bio prisutan kad je krv, odnosno crvena tekućina bila procurila s ploče. Dodao je i da je izraelska policija nakon događaja osigurala to područje. Događaj se navodno, kako on tvrdi, dogodio prije pravoslavnog Uskrsa, dakle prošli tjedan u crkvi svetog Groba, najsvetijem mjestu kršćanstva.

Na tisuće i tisuće ljudi pregledalo je ovu snimku i mišljenja su razna.

Problem je u tome što je slična snimka objavljena još 2015. godine na izraelskom.

Međutim, ni tada nije otkriveno jesu li crvene mrlje na ploči krv ili nešto drugo. Iako o snimci priča cijeli svijet, već tjedan dana, tek u ovaj petak snimke su objavili i Daily Mail i The Sun  što bi značilo da rasprava, kao i pitanja diljem svijeta ne prestaju, unatoč tome što takav video već postoji.

Jedni tvrde da je sve istina, a drugi da je laž, postoje i oni koji tvrde da se sve namjerno skriva i da ploča uistinu krvari.

Pogledajte snimku koja je izazvala pravu pomutnju ovih dana u kršćanskom svijetu:

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Nadnaravni susret muslimana s Isusom Kristom u bolnici: Evo što se dogodilo!

Objavljeno

- datum

Dr. Nasir Saddiki je bio musliman do mističnog susreta s Gospodinom Isusom Kristom. Nakon što je hitno prevezen u bolnicu jer mu se iznenada pojavila neka smrtonosna bolest nalik gubi, dobio je visoku temperaturu a neki od organa počeli su otkazivati. Liječnici su predvidjeli da će biti mrtav do jutra. No, te noći u njegovu sobu došao je Isus i rekao: “Ja sam Bog kršćana. Ja sam Bog Abrahamov, Bog Jakovljev, Bog Izakov.”
Bolest se počela povlačiti već istoga trena, a on je postao kršćanin.

Izvor: novizivot.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno