Poveži se

Kultura i vjera

Žene, 10 činjenica o abortusu koje morate znati, a koje vam feministice nikad neće reći!

Objavljeno

- datum

 LJUDSKI ŽIVOT – NEPROCJENJIVO !     Nepobitna je znanstvena činjenica da svaki kirurški pobačaj zaustavlja jedno ljudsko srce koje je do tada kucalo.

Ustavni sud je donio je očito pod pritiskom potpuno krivu odluku suprotnu od mišljenja struke te odobrio abortus do 10 tjedna. No, naložio je Hrvatakom Saboru da promjene zakon koji je kod nas na snazi još iz Jugoslavije. U toj promjeni zakona spominje se da će se uvesti – obavezno savjetovanje i psihološka pomoć majkama prije tog odvratnog čina a zanimljivo je da hrvatske feministice (nelogično ali nismo sigurni smijemo li reći da su feministice žene da ne bi dobili kaznu za diskriminiranje) na dan žena viču kako je ta pomoć i savjetovanje majkama prije abortusa atak na pravo žene da ubije svoje dijete.

Nevjerojatno. Feministice koje se kao bore za prava žena sada žarko žele spriječiti da se žena informira o samom abortusu prije njegova izvršenja. Očito je da se  neke istine pokušavaju nasilno zataškati te da njihovo vrištanje o pravima žena nije nikakva briga za ženu, već očito sprječavanje svake pomoći ženi, kako se ne bi slučajno predomislila i rodila dijete. Ponašaju se kao da baš svaka žena taj čin izvršava radosna i s osmijehom na licu. Kao da baš svaka žena ide svojevoljno na taj čin i kao da nikada ni jedna žena nije PRISILJENA to učiniti iako to zapravo ne želi. Ne, nema nikakvog pritiska muškarca i obitelji u tim situacijama i žene zaista uvijek i bez iznimke radosno donosi odluku o svom tijelu! O čemu one pričaju? Žene, istina je jedna a to je da ženama nisu dostupne sve informacije o posljedicama abortusa ali ni o abortusu samom. Žene nisu obaviještene o ničemu, a primjerice pravi dokaz za to je apsolutno ignoriranje svih medija u Hrvatskoj izjave cijenjenog  profesora, predsjednika Hrvatske lige protiv raka, prof. dr. med. sc. Damira Eljuge, koji je nedavno na HRT-u upozorio da abortus u dobi između 20. i 25 godina može biti snažan okidač za izazivanje raka dojke kod žena (OVDJE POGLEDATI IZJAVU)! I to je samo jedna od kobnih posljedica o kojima feministice sablasno šute i skrivaju od majki. Duhovne, psihološke i tjelesne traume ne smiju se ni spomenuti jer sve je to atak na ‘pravo žene’. Užasna i sramotna je takva borba za žene u kojoj ženama skrivaju najosnovnije činjenice o ovom nehumanom činu ubijanja drugog živog bića pod srcem majke! Zbog toga vam donosimo 10 činjenica o abortusu koje vam nitko neće reći od straha da ne bi slučajno spasili koje djetešce i koju majku od ovog moralno zabranjenog čina čak i po Hipokratovoj zakletvi. 

>> PRVI DAN KORIZME – NOVO BDIJENJE Inicijative 40 dana za život

“Ljudski život mora biti cijenjen i štićen bez ograničenja od časa začeća. Ljudskom biću moraju od prvog časa postojanja biti priznata osobna prava, među kojima i nepovredivo pravo svakog nedužnog bića na život.” (KKC, br. 2270)

1) DNK fetusa različit je od DNK majke!

Jeste li znali da fetus ima različit DNK od majke? Ovom činjenicom jasno je da se radi o drugom životu i drugom tijelu unutar majke. Upravo zbog toga tvrdnja da žena ima pravo odlučivati o svome tijelu je pogrešna.

2) Prenapučenost je mit!

Nedavna istraživanja pokazala su da bi čitavo svjetsko stanovništvo stalo u državu Texas. I sami smo svjedoci depopulacije, odumiranja čitavih sredina. Ipak, u medijima se vrlo često kao argument za abortus provlači pitanje prenapučenosti.

3) Ljudsko srce počinje kucati 21. dan od začeća!

Nepobitna je znanstvena činjenica da svaki kirurški pobačaj zaustavlja jedno ljudsko srce koje kuca.

4) Pobačaj na ženi ostavlja teške fizičke i psihičke posljedice!

Za tijelo žene namjerni abortus je neprirodan i ostavlja brojne posljedice. Od fizičkih posljedica možemo navesti: rak dojke, rak grlića maternice, jajnika i jetre, smrt, upalna bolest zdjelice, perforacije maternice, razderotine grlića maternice, komplikacije pri porodu i budućim trudnoćama, izvanmaternična trudnoća.

Kao psihičke posljedice: potrebe za psihološkim liječenjem, PTSP, seksualna disfunkcija, suicidalna razmišljanja, javljanje ovisnosti o cigaretama, alkoholu, drogama i negativne posljedice za zdravlje koje te ovisnosti sa sobom nose, poremećaji u prehrani, zlostavljanje djece, problemi u braku i obitelji.

5) Legalizacija ne smanjuje broj abortusa, već utječe na društvenu svijest da on nije štetan i neispravan!

To pokazuju i konkretni podaci iz SAD-a gdje je 1972. godine izvršeno najviše 210 000 abortusa (po najslobodnijim procjenama). Nekoliko godina kasnije, nakon legalizacije abortusa, broj je dosegnuo 1,5 milijuna godišnje. Jasno je da je legalizacija abortusa utjecala na svijest ljudi i potaknula na seksualno neodgovorno ponašanje. Zakon je taj koji poučava o štetnosti i neispravnosti nečega.

6) U mnogim zemljama abortus je političko sredstvo za ostvarenje ciljeva i spolne diskriminacije!

U Indiji i Kini vrše se testovi utvrđivanja spola djeteta. Ako se radi o djevojčici, vrši se abortus. U Kini je u ruralnim dijelovima omjer dječaka i djevojčica 4/1. Po procjenama Kineske akademije za društvene znanosti, u Kini će do 2020. godine biti oko 30 milijuna muškaraca sposobnih za ženidbu više nego žena, zato sada ukidaju ‘politiku jednog djeteta’.

7) Naglašavanjem izuzetaka nastoji se senzibilizirati javnost na odobravanje abortusa.

Istraživanja u SAD-u govore da od ukupnog broja izvršenih abortusa manje od 2% je onih koji imaju indikaciju poradi silovanja, incesta ili ženinog tjelesnog zdravlja. Ipak upravo takvi slučajevi često se spominju u argumentiranju pro-choice aktivista.

8) Iskustva i savjeti žena koje su prošle najtraumatičnije oblike začeća i abortusa!

Žene koje su bile žrtve silovanja ili incesta i koje su nakon začeća abortirale, njih 90% se izjasnilo da bi savjetovalo druge žrtve takvog nasilja da ne abortiraju. S druge strane, žene koje su rodile dijete začeto silovanjem ili incestom nisu zažalile zbog svoga izbora.

9) Komercijalizacija ljudskih embrionalnih i fetalnih tkiva za potrebe farmaceutske, kozmetičke i prehrambene industrije!

Kulture stanica uzgojenih od pobačenih fetusa česti su sastojak krema za lice. Poznat je i slučaj iz 2011. godine kada se otkrilo da tvrtka Pepsi surađuje s tvrtkom Senomyx koja razvija pojačivač okusa na bazi bubrežnih stanica ljudskog embrija. Manje je poznat i slučaj kada je 1981. godine na francuskoj carini zaustavljen kamion hladnjača s kontigentom zamrznutih ljudskih fetusa iz bivše Jugoslavije namijenjen za francuske kozmetičke tvrtke.

10) Ženi ultrazvuk omogućuje vidjeti da fetus nije nešto već netko!

Više od 80% trudnica odustane od abortusa nakon što na zaslonu ultrazvuka vide svoje nerođeno dijete.

„Bog je jedini Gospodar života od početka do svršetka: nitko i ni u kakvim okolnostima ne može sebi uzeti pravo izravno usmrtiti nevino ljudsko stvorenje.“ Ivan Pavao II.

Autor: Z. K./izvor: ovdje

Komentari

Komentari

Kultura i vjera

Dešifrirano pismo iz 17. stoljeća: Vjeruje se da ga je napisao sam Sotona…

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su dešifrirali misteriozno pismo, staro više od 300 godina, koje je napisala časna sestra sa Sicilije koja tvrdi da ju je opsjedao vrag, piše Live Science.

U pismu su opisani Bog, Isus i Duh Sveti kao ‘mrtve vrijednosti’. Pismo je napisala sestra Maria Crocifissa della Concezione u dobi od 31 godine koja je živjela u samostanu Palma di Montechiaro na Siciliji. Prema povijesnim podacima, 11. kolovoza 1676. pronađena je kako leži na podu u svojoj sobi, lica prekrivenog tintom, a u ruci joj se nalazila poruka napisana kombinacijom slova i simbola.

Sestra Maria navodno je kazala kako je pismo napisao vrag u naumu da ju odvuče od Boga prema zlu. Pismo se sastoji od 14 redaka ispremiješanih arhaičnih slova, a stoljećima nitko nije uspio dešifrirati njegov smisao.

Znanstvenici iz muzeja Ludum sa Sicilije upotrijebili su softver koji razbija kodove kako bi riješili misterij, a proučavali su i povijesne zapise kako bi saznali što više o životu časne sestre koja je pismo napisala.

Pismo je izgledalo kao da je pisano kraticama, a znanstvenici su posumnjali na to da je Maria stvorila vlastiti vokabular koristeći drevnu abecedu. Kako bi bili sigurni u to, najprije su testirali softver koristeći standardne kratice različitih jezika i otkrili su da pismo opatice sadrži riječi drevnih pisama kao što su grčko, latinsko, runsko i arapsko.

Pismo, osim što Sveto Trojstvo naziva ‘mrtvim vrijednostima’ spominje i Stiks, što je u grčkoj mitologiji ime rijeke koja razdvaja podzemni svijet Had od svijeta živih.

Iako pismo nije u potpunosti razumljivo, čini se kako je redovnica dobro vladala jezikom. Nakon što je Sveto Trojstvo nazvala mrtvim vrijednostima, piše da ‘Bog misli da može osloboditi smrtnike… ali sustav ne funkcionira za nikoga… Možda sada, Stiks je siguran.’

Znanstvenici navode da je sestra Maria vjerojatno patila od shizofrenije ili bipolarnog poremećaja, jer su vizije vraga često prisutne kod tih bolesti. Iz povijesnih zapisa saznali su da je Maria svake noći vrištala i borila se protiv đavla.

U zapisima o događaju stoji da je Crkva smatrala njezinu bolest borbom protiv ‘bezbroj zlih duhova’, te da je nedugo nakon što je pismo nastalo, vrag pokušao natjerati sestru Mariu da potpiše pismo. Ona je herojski umjesto svog potpisa napisala jedinu razumljivu riječ u pismu ‘Ohimé’, što u slobodnom prijevodu znači ‘oh ja’.

 

Izvor: Lider Media

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

Žestoka molitva protiv Zloduha koja nam je itekako i danas potrebna!

Objavljeno

- datum

Napisao je papa Leon XIII. nakon viđenja tijekom Svete Mise

Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Leon XIII završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Lice Leona XIII poblijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?” Leon XIII mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…”

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve “Zdravo Kraljice”, koju je propisao već Papa Pijo IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak – mnoštvo demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Ta molitva Sv. Mihaelu Arkanđelu prestala se moliti nakon nedavne liturgijske obnove. Neki misle da bi ta molitva trebala biti ponovno uvedena, jer govori o dobrim i zlim anđelima, pa bilo to u liturgiji, Bogoštovlju časova, bilo u molitvi vjernika u sv. Misi.

Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arhanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: “Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu”. Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna.

Evo molitve:


Latinski:

Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.

Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
Satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute, in infernum detrude.
Amen.

Hrvatski:
Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

Rastimo u vjeri

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

AKADEMIK ČIĆ: ‘Svi elementi Antikristovog državnog uređenja počeli su se ostvarivati – vlast je pala u ruke Sotone!’

Objavljeno

- datum

‘USPON I PAD ZAPADA’: PRESUDNA VREMENA ZA HRVATSKU    Ovako prezentiranu istinu o svijetu, teško ćete čuti igdje drugdje!  (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.