Connect with us

Magazin

Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi pronađen vanzemaljac u kristalnom kovčegu?

Objavljeno

- datum

Egipatski časopis Rose al-Yusuf je u ožujku 2000. godine objavio neobičan članak o vanzemaljcu otkrivenom u Velikoj piramidi u Gizi.

Navodi se da je francuski egiptolog Louis Caparat 1988. godine istraživao unutrašnjost Velike piramide kada je slučajno naišao na tajnu odaju. Prostorija je bila zapečaćena čim je piramida završena, prije više od 4.500 godina, a u njoj se nalazio “kristalni, prozirni sanduk”.

Kristalni sanduk je služio za održavanje čovjekolikog vanzemaljca ili hibrida čovjeka i izvanzemaljca u životu, pri čemu je Caparat naveo da se on nalazio u nekom obliku hibernacije.

Otkriće do tada nepoznati odaje unutar Velike piramide zvuči intrigantno, ali pronalazak vanzemaljca je još nevjerojatniji.

Daljnjim istraživanjem odaje otkriveni su tragovi o identitetu ovog bića, pošto su arheolozi pronašli drevni svitak papirusa.

Prema hijeroglifima na svitku, ovo biće je zapravo izvanzemaljski glasnik koji je stigao u drevni Egipat za vrijeme vladavine faraona Keopsa.

Njegova misija je bila da najavi dolazak svoje braće, koja su izrazila veliko interesovanje za egipatsku kulturu.

Faraon je posjetitelja tretirao s mnogo poštovanja, pošto je na papirusu pisalo da je Velika piramida zapravo sagrađena za čuvanje kristalne kapsule s čovjekolikim vanzemaljcem.

Činjenica da je sustav za održavanje života radio i nakon nekoliko tisuća godina podupire teoriju da su piramide sagrađene uz pomoć vanzemaljske tehnologije, ali i daje kredibilitet teoriji da su piramide u stvari prijemnici energije.

Kratko nakon ovog otkrića, Caparat je pozvao svog prijatelja i kolegu, biologa F. de Braga, koji je u to vrijeme bio u Španjolskoj. On je sjeo na prvi avion za Kairo, nadajući se da će uzeti uzorke krvi, tkiva i DNK od vanzemaljca u hibernaciji.

Međutim, kada je avion sletio, de Bragu su egipatske vlasti momentalno poslale natrag u Madrid. Državna sigurnosna služba je konfiscirala kristalni sanduk s vanzemaljcem i premjestila ga na nepoznatu lokaciju.

Više se nikad nije čulo za Caparata niti za tajne odaje, a Egipat nije dao nikakvu službenu izjavu povodom ovog slučaja.

Međutim, ovo nije ni prvi ni posljednji incident u kojem je u piramidi pronađeno tijelo koje nije ljudsko.

Prema legendi, prvi čovjek koji je upao u Veliku piramidu u Gizi bio je moćni kalif po imenu Abdulah al Mamun, sin Haruna al Rašida.

Njegov tim je 813. godine nove ere nakon nekoliko tjedana ručnog bušenja uspio probiti kroz nekoliko blokova granita u odaju u kojoj su se nalazili ostaci čovjekolikog vanzemaljca. Vanzemaljac pokopan s velikim poštovanjem, okružen dragocjenostima.

Peter Tompkins je u svojoj knjizi “Tajne Velike piramide” opisao ovaj događaj:

“Neki arapski autori navode da je Mamun pronašao sarkofag s kamenom statuom u obliku čovjeka. Oni su napisali da se unutar statue nalazilo tijelo sa zlatnim oklopom optočenim dragim kamenjem, mačem neprocjenjive vrijednosti na grudima i rubinom veličine jajeta na glavi, koji je sijao nevjerojatnom jačinom “.

Druga misteriozna mumija vanzemaljskog bića je otkrivena u maloj piramidi El-Lahun, južno od druge grobnice faraona Senusreta. Prema priči, mumiju je 1997. godine otkrio Viktor Lubeck, umirovljeni profesor Sveučilišta u Pennsylvaniji.

Mumija krhkog bića je bila dužine metar i pol i sahranjena je s velikim poštovanjem. U grobnici su pronađeni brojni intrigantni objekti. Kako navodi članak Weekly World News iz 2003. godine:

“Mumija potječe iz 1880. godine prije nove ere i očito nije u pitanju čovjek. Nejasno kojega je spola biće, ali je posjedovalo neobičnu kožu poput reptila, nije imalo uši i imalo je velike oči u obliku badema “.

Natpisi u grobnici ukazuju na to da je mumija pripadala važnom biću koje je postavljeno za savjetnika kralja. Njegovo ime je bilo Ozirunet, što znači “poslan s neba”.

Tijelo Oziruneta je očuvano na neobičan način i bilo je prekriveno lanenim platnom i miksturom gline i zlata.

Što se tiče nepoznatih objekata otkrivenih unutar piramide, oni su opisani kao “uređaji napravljeni od čvrstog sintetičkog materijala koji nitko nije uspio identificira, dok je njihova svrha potpuna misterija”.

Ovo otkriće je bilo prilično uznemiravajuće za mnoge egipatske dužnosnike koji su željeli da to ostane tajne dok se ne dođe do racionalnog objašnjenja. Navodi se da je mumija završila u Floridi s ciljem detaljne analize, i od tada nitko nije čuo za Oziruneta.

Također, 1988. godine je pronađen mumificirani prst dužine 37,5 cm.

Iako ove priče djeluju čudnovato, moramo priznati da su egipatske piramide i danas pune misterija.

Kada su (i ako su) Egipćani sagradili piramide u Gizi, oni su pokazali impresivne vještine inženjerstva, matematike i astronomije, što se vidi iz njihovog dijela.

Webtribune.rs

Komentari

Komentari

Magazin

Poslušajte Lukinu ‘obradu’ Thompsonove pjesme, za BULLHIT’ – E, moj Sabore’

Objavljeno

- datum

CIJELI TEKST    Luka Bulić ima novi ‘bullhit’. Ovoga puta inspiracija su mu bili saborski zastupnici i njihove predstave za javnost proteklih dana, a sve uz pozadinu Marka Perkovića Thompsona i pjesme ‘E, moj narode’.

 

Donosimo riječi ove prerade: 

“Od vremena još od Krista, nova lica – scena ista

Čim sjednu u saborske klupe – ljudi poglupe

 
Starci zadnje kune vade, Irska čeka naše mlade

A oni predstave rade, kao da su poklade

E, moj Sabore 2x

Uzmite u ruke odgovornost veću

Mladi izvan zemlje idu tražit sreću

Umirovljenici kopaju po smeću

E, moj Sabore 2x”…

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Senzacionalno otkriće: U Rusiji pronađen drevni arijski grad Arkaim!

Objavljeno

- datum

 ‘GRAD SVASTIKE’   Indoiranski narodi tijekom 2. tisućljeća pr. kr. živjeli su na području Srednjoazijske stepe

Lokacija kojoj mediji već tepaju kao ‘ruskom Stonehengeu’ nalazi se u južnom Uralu u pokrajini Čeljabinsk kod kazahstanske granice. Rusija se već mogla pohvaliti Manpupuner kamenom formacijom u saveznoj državi Komi i ovo je samo nastavak priče. Pretpostavlja se kako se radi o drevnom naselju s zaštitnom potporom dvaju kamenih kružnih zidina, prenosi Mysterious Universe.

Dvije velike kružnice sadrže i ulicu uz središnji trg. Nalazište je otkriveno 1987. iako postoje dokazi kako je proučavano i daleko ranije, s tim da se pretpostavlja kako je izgrađeno prije otprilike 5.000 godina. Mediji su ga prozvali ‘Gradom svastike’ i ‘Mandalom’ jer je upravo ovaj drevni znak integriran u geometriju. To niti ne čudi s obzirom da se pretpostavlja kako su sve izgradili Arijci, odnosno Sintašta kultura.

Arheolozi funkciju građevina pripisuju astroarheološkom značaju, te su je iz tog razloga i imenovali opservatorijem. Kako su sve već i povezali s praćenjem osamnaest nebeskih objekata uz proučavanje trideset referentnih točaka, Arkaim se može nazvati i sofisticiranim istraživačkim centrom drevnih naroda, javlja portal Nexus svjetlost.

Više pogledajte u kratkom video prilogu.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Mel Gibson: Hollywoodski pedofili se ne mogu više nigdje sakriti

Objavljeno

- datum

Mel Gibson je u svojem najnovijem intervjuu rekao da će se skandal seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu još više pogoršati, tvrdeći da se Hollywoodski pedofili više „nemaju gdje sakriti”

Govoreći u Dublinu na premijeri svog novog filma “Daddy’s Home 2″, zvijezdu je upitao voditelj radija Newstalk Henry McKean o trenutnoj atmosferi u Hollywoodu.

Gibson je rekao kako se nada da će biti pozitivan ishod za žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja koje sada istupaju u javnost, javlja Newstalk.com.

On je rekao: „Mislim da je puno svjetla obasjalo puno tamnih mjesta upravo sada – i to s pravom.„

„U tom smislu, to je tragično, jer je puno siromašnih žrtava moralo to proživjeti. To je mučno za sve njih – ali oni će se toga osloboditi uz pomoć javnog preispitivanja„.

Gibsonov povratak

Gibsonova karijera je bila u zastoju od 2006. godine, kada je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a zabilježene su i antisemitske primjedbe nakon uhićenja.

Nakon pola desetljeća izbivanja sa ekrana, Gibson je napravio postupni povratak u posljednjih nekoliko godina – što je kulminiralo u nekoliko nominacija za Oscara, uključujući za najbolji film i najboljeg redatelja, za svoje najnovije redateljsko djelo “Hacksaw Ridge”.

Govoreći o svom povratku, on je jednostavno rekao: „Ti jednostavno ne možeš prestati disati.”

NoviSvjetskiPoredak.com

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.