Connect with us

Magazin

Zašto se krije da je 1988. u Velikoj piramidi u Gizi pronađen vanzemaljac u kristalnom kovčegu?

Objavljeno

- datum

Egipatski časopis Rose al-Yusuf je u ožujku 2000. godine objavio neobičan članak o vanzemaljcu otkrivenom u Velikoj piramidi u Gizi.

Navodi se da je francuski egiptolog Louis Caparat 1988. godine istraživao unutrašnjost Velike piramide kada je slučajno naišao na tajnu odaju. Prostorija je bila zapečaćena čim je piramida završena, prije više od 4.500 godina, a u njoj se nalazio “kristalni, prozirni sanduk”.

Kristalni sanduk je služio za održavanje čovjekolikog vanzemaljca ili hibrida čovjeka i izvanzemaljca u životu, pri čemu je Caparat naveo da se on nalazio u nekom obliku hibernacije.

Otkriće do tada nepoznati odaje unutar Velike piramide zvuči intrigantno, ali pronalazak vanzemaljca je još nevjerojatniji.

Daljnjim istraživanjem odaje otkriveni su tragovi o identitetu ovog bića, pošto su arheolozi pronašli drevni svitak papirusa.

Prema hijeroglifima na svitku, ovo biće je zapravo izvanzemaljski glasnik koji je stigao u drevni Egipat za vrijeme vladavine faraona Keopsa.

Njegova misija je bila da najavi dolazak svoje braće, koja su izrazila veliko interesovanje za egipatsku kulturu.

Faraon je posjetitelja tretirao s mnogo poštovanja, pošto je na papirusu pisalo da je Velika piramida zapravo sagrađena za čuvanje kristalne kapsule s čovjekolikim vanzemaljcem.

Činjenica da je sustav za održavanje života radio i nakon nekoliko tisuća godina podupire teoriju da su piramide sagrađene uz pomoć vanzemaljske tehnologije, ali i daje kredibilitet teoriji da su piramide u stvari prijemnici energije.

Kratko nakon ovog otkrića, Caparat je pozvao svog prijatelja i kolegu, biologa F. de Braga, koji je u to vrijeme bio u Španjolskoj. On je sjeo na prvi avion za Kairo, nadajući se da će uzeti uzorke krvi, tkiva i DNK od vanzemaljca u hibernaciji.

Međutim, kada je avion sletio, de Bragu su egipatske vlasti momentalno poslale natrag u Madrid. Državna sigurnosna služba je konfiscirala kristalni sanduk s vanzemaljcem i premjestila ga na nepoznatu lokaciju.

Više se nikad nije čulo za Caparata niti za tajne odaje, a Egipat nije dao nikakvu službenu izjavu povodom ovog slučaja.

Međutim, ovo nije ni prvi ni posljednji incident u kojem je u piramidi pronađeno tijelo koje nije ljudsko.

Prema legendi, prvi čovjek koji je upao u Veliku piramidu u Gizi bio je moćni kalif po imenu Abdulah al Mamun, sin Haruna al Rašida.

Njegov tim je 813. godine nove ere nakon nekoliko tjedana ručnog bušenja uspio probiti kroz nekoliko blokova granita u odaju u kojoj su se nalazili ostaci čovjekolikog vanzemaljca. Vanzemaljac pokopan s velikim poštovanjem, okružen dragocjenostima.

Peter Tompkins je u svojoj knjizi “Tajne Velike piramide” opisao ovaj događaj:

“Neki arapski autori navode da je Mamun pronašao sarkofag s kamenom statuom u obliku čovjeka. Oni su napisali da se unutar statue nalazilo tijelo sa zlatnim oklopom optočenim dragim kamenjem, mačem neprocjenjive vrijednosti na grudima i rubinom veličine jajeta na glavi, koji je sijao nevjerojatnom jačinom “.

Druga misteriozna mumija vanzemaljskog bića je otkrivena u maloj piramidi El-Lahun, južno od druge grobnice faraona Senusreta. Prema priči, mumiju je 1997. godine otkrio Viktor Lubeck, umirovljeni profesor Sveučilišta u Pennsylvaniji.

Mumija krhkog bića je bila dužine metar i pol i sahranjena je s velikim poštovanjem. U grobnici su pronađeni brojni intrigantni objekti. Kako navodi članak Weekly World News iz 2003. godine:

“Mumija potječe iz 1880. godine prije nove ere i očito nije u pitanju čovjek. Nejasno kojega je spola biće, ali je posjedovalo neobičnu kožu poput reptila, nije imalo uši i imalo je velike oči u obliku badema “.

Natpisi u grobnici ukazuju na to da je mumija pripadala važnom biću koje je postavljeno za savjetnika kralja. Njegovo ime je bilo Ozirunet, što znači “poslan s neba”.

Tijelo Oziruneta je očuvano na neobičan način i bilo je prekriveno lanenim platnom i miksturom gline i zlata.

Što se tiče nepoznatih objekata otkrivenih unutar piramide, oni su opisani kao “uređaji napravljeni od čvrstog sintetičkog materijala koji nitko nije uspio identificira, dok je njihova svrha potpuna misterija”.

Ovo otkriće je bilo prilično uznemiravajuće za mnoge egipatske dužnosnike koji su željeli da to ostane tajne dok se ne dođe do racionalnog objašnjenja. Navodi se da je mumija završila u Floridi s ciljem detaljne analize, i od tada nitko nije čuo za Oziruneta.

Također, 1988. godine je pronađen mumificirani prst dužine 37,5 cm.

Iako ove priče djeluju čudnovato, moramo priznati da su egipatske piramide i danas pune misterija.

Kada su (i ako su) Egipćani sagradili piramide u Gizi, oni su pokazali impresivne vještine inženjerstva, matematike i astronomije, što se vidi iz njihovog dijela.

Webtribune.rs

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

Svjetski poznata pjevačica razbjesnila Srbe, oni joj uzvratili: “Karijera ti je gotova!”

Objavljeno

- datum

POPULARNA pjevačica Rita Ora, čija su dva hita bila na vrhu glazbene ljestvice u Britaniji, najavila je dolazak na proslavu 10. obljetnice nezavisnosti Kosova 17. veljače, što je razbjesnilo mnoge u Srbiji koji su to doživjeli kao uvredu. 

Rita Ora stiže na Kosovo! Mlada je pjevačica kosovskih je korijena te se raduje danima koji su pred njezinim narodom. Na društvenim mrežama napisala je kako je jako uzbuđena što će nazočiti desetoj godišnjici proglašenja Republike Kosovo.

“Vrlo sam uzbuđena što ću vam se pridružiti na Kosovu na proslavi 10. godišnjice nezavisnosti, 17. veljače. Za tu prigodu dizajnirala sam i duksicu koju ćete moći kupiti kao uspomenu na noć koju ćemo provesti zajedno. Vidimo se uskoro”, napisala je Rita na svom Twitteru. 

 

Britanska je pjevačica, spisateljica tekstova i glumica Rita Ora  rođena je 1990. u Prištini kao Rita Sahatçiu Ora, a s roditeljima se preselila u London kada joj je bila godina dana.
Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi “Awkward”, pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. 

Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, “How We Do (Party)” i “R.I.P.”, koji su dosegli vrh UK ljestvice.

 


U Londonu je odrasla i ondje živi , no očito nije zaboravila svoje korijene.

Mnogi su joj ljudi iz Srbije poručili da je dobrodošla u Srbiju, a bilo je i uvreda na njezin račun, budući da je Kosovo za Srbiju itekako osjetljiva tema.

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

KAKAV SRETNIK: Kopao u svom dvorištu i naišao na najneverovatnije otkriće! (FOTO)

Objavljeno

- datum

Obično se kaže da trebate probati nešto prije nego što kupite, ali kada je riječ o novim kućama, to baš i nije opcija – a mnoštvo novih vlasnika dočekano je sa neprijatnim iznenađenjem kao rezultat tome.

Ponekad, ta mala iznenađenja mogu biti sjajna. Barem se to desilo ovom momku!

Kada je gledao arhitektonske planove svoje nove kuće, otkrio je da se nešto krije ispod njegovog imanja, nešto veliko. Zgrabio je lopatu i počeo je kopati.

Kada je udario u metal, znao je da je nešto pronašao. Bilo je to pravo tajno skrovište u njegovom dvorištu i to ne malo. Kuća je sazidana tokom 60-ih godina, a planovi za skrovište predani su zajedno sa planovima za kuću. PRAVO JE ČUDO, DA JE PREŽIVJELA:  Bilo je vrijeme da se skine poklopac. Zapitao se što će pronaći unutra? Bilo je dosta fekalija na dnu.

Ovo je vjerovatno mjesto odakle zrak ulazi. Kada bi se ovaj prolaz urušio, tko god da je bio unutra umro bi od gušenja. Ipak, sklonište je bilo u dobrom stanju i izgledalo je kao šteta da propadne.

Raščišćavanje je zahtjevalo dosta truda. Ipak, već je izgledalo mnogo bolje. Uz pomoć prijatelja, bilo je vrijeme da se sredi i ulaz.

Željeli su da budu sigurni da će im trajati vječno. I stare zarđale stepenice morale su se ukloniti. Nakon što je očistio prostor shvatio je da je dobio još jednu veliku prostoriju u okviru domaćinstva koja sada zaista djeluje prekrasno!

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

HUMOR ILI CINIZAM Soros optužio Facebook i Google za manipuliranje i obmanu

Objavljeno

- datum

Neočekivane mudrosti čovjeka koji je svoje bogatstvo izgradio na manipulacijama i obmanama.

George Soros, koji je kroz mnoge manipulacije i obmane stekao milijarde, optužio je tvrtke koje stoje iza društvenih mreža za stvaranje „prepreka inovacijama,“ zbog činjenice da su postale previše moćne te bi zbog toga trebale biti srušene – prenosi riječi samozvanog filantropa Tribun.hr.

Dok često puta igraju „inovativnu i oslobađajuću ulogu,“ tvrtke obmanjuju korisnike „manipuliranjem njihove pozornosti“ i „namjernim razvijanjem ovisnosti“ njihovim uslugama, napisao je Soros na stranici Project Syndicate.

Prema njegovim tvrdnjama, Facebook i Google posebno, dvije su tvrtke koje stvaraju profit time što njihovi korisnici ostaju dugo vremena na njihovim stranicama. Soros smatra kako bi se društvene mreže trebale „strožije regulirati“ s ciljem „očuvanja kompetencije, inovacije te poštenog i otvorenog pristupa.“

„Postoje sličnosti između internet platformi i kockarnica. Kasina su razvila tehnologije da ulove mušterije do te mjere da prokockaju sav svoj novac, čak i novac koji nemaju,“ tvrdi „filantrop“ Soros.

Soros je u konačnici zaključio kako bi ovakve monopolističke IT tehnologije mogle oformiti savez s autoritativnim državama što bi „moglo rezultirati mrežom totalitarne kontrole kakvu niti George Orwell nije mogao zamisliti.“

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno