Connect with us

B. Karlo

Zapovjednik Al Nusre u Siriji u razgovoru sa njemačkim aktivistom: ‘Amerika i Izrael su na našoj strani!’

Objavljeno

- datum

 POGLED IZ NJEMAČKE    Poznati njemački aktivist, novinar i autor Jürgen Todenhöfer je bivši političar CDU-a, koji se već godinama bavi problemima Bliskog istoka i odnosa između Zapada i islamskog svijeta. Todenhöfer oduvijek kritizira američku i zapadnu politiku intervencija i ratova u Iraku, Afganistanu, Libiji i Siriji.

Iako mu je sedamdeset i šest godina i dalje neumorno putuje po državama Bliskog istoka, razgovara sa ljudima tamo, sa svim zaraćenim stranama, snima dokumentarce i piše izvješća koja se razlikuju od propagande glavnih zapadnih medija. Prije desetak godina, napisao je knjigu “Andy i Marwa: djeca u ratu”, koja je izazvala veliku pažnju njemačke i zapadne javnosti. U toj knjizi je opisao dvije tužne sudbine sa obadviju strana rata u Iraku: iračke dvanestogodišnje djevojčice Marwe, koju je izgubila sestru u bomardiranjima Amerikanaca 2003., a sama je ostala bez jedne noge i na drugoj strani, tek osmanaestogodišnjeg američkog vojnika Andyja, koji je u Iraku poginuo u napadu na Bagdad, iste te godine.

“Unutar IS-a:10 dana u Islamskoj državi”

Todenhöfer je kasnije spojio dvije obitelji, koje su se međusobno susrele i upoznale: Marwu i njene roditelje i roditelje vojnika Andyja. Prije godinu dana Todenhöfer je kao jedini zapadni i europski novinar uspio ući u irački grad Mosul koji je pod kontrolom ISIL-a. O onome što je tamo vido i čuo Todenhöfer je napisao knjigu pod naslovom “Unutar IS-a:10 dana u Islamskoj državi”. . Knjiga je u Njemačkoj i nekim drugim europskim državama postala bestseler. Todenhöfer i njegov sin Frederic nedavno su opet boravili 13 dana u Siriji gdje su posjetili i takozvane pobunjenike u Alepu.

“Pobunjenici” još drže istočni dio grada, koji je u okruženju regularnih postrojbi sirijske armije Asadove vlade. Ti “pobunjenici” su borci iz islamističke džihadističke organizacije „Jabhat Al Nusra“, koja je sirijska podružnica zloglasne Al Kaide. Izvješće Todenhöfera iz Sirije i njegov razgovor sa zapovjednikom „Jabhat Al Nusre, Abu Al Ezzom, objavio je njemački regionalni list Kölner Stadtanzeiger“.

Zapovjednik Abu Al Ezz rekao je o Jabhat al Nusra (Al Kaida) slijedeće: ” Mi smo dio Al Kaide. Naši principi su: borba protiv poroka, poštenje i sigurnost. Naši planovi i naš cilj su se promjenili. Naprimjer sada nam Izrael pomaže, jer je Izrael u ratu sa Sirijom i Hizbolahom (šijitske postrojbe iz Libanona). Amerika je također promijenila svoje mišljenje. ISIL i mi smo bili jedna zajednička skupina. Ali ISIL se iskorištava u korist interesa velikih država kao Amerike za njihove političke ciljeve.

Većina zapovjednika ISIL-a surađuju sa obavještajnim službama, to nam je postalo jasno. Naš cilj je rušenje diktarorskog i otpadničkog režima (Asada). Naš cilj su također osvajanja po uzoru na osvajača Khaleda Ben Al Walida (veliki arapski osvajač). Najprije trebamo osvojiti cijeli arapski svijet, onda Europu.”

Evo kratkog izvatka iz razgovora koji je Tondhofer vodio sa zapovjednikom Abu Al Ezzom.

JT: Kakav je odnos između vas i SAD-a? Podržavaju li SAD pobunjenike?

Abu Al Ezz: Da, SAD podržavaju sirijsku oporbu, ali ne izravno. Amerikanci podržavaju one države koje nas podržavaju. Ali mi još uvijek nismo zadovoljni sa tom podrškom. Oni bi nas trebali podržati sa visoko razvijenim oružjem. Mi smo dobivali bitke zahvaljujući (američkim) raketama “TOW”. Pomoću tih raketa uspješno smo se suprostavili (Asadovom) režimu i uspostavili ravnotežu snaga. Tenkove smo dobivali iz Libije preko Turske. Također i višecjevne bacače raketa. Asadov režim napada nas sa svojim zrakoplovima, raketama, i bacačima. Mi smo im zaplijenili jedan dio raketnih bacača, ali veliki dio raketnih bacača dobili smo iz inozemstva. Zahvaljujući američkim raketama “TOW”, u nekim područjima je stanje pod našom kontrolom.

JT: Kome su SAD dali rakete, prije nego što ste ih vi dobili? Jesu li SAD te rakete dali najprije “Slobodnoj sirijskoj armiji” (pobunjenicima koji se bore protiv Asada) i jesu su li onda te rakete predane vama?

Abu Al Ezz: Ne, rakete nisu izravno predane nama. One su izručene jednoj određenoj skupini. Dok je cesta Castello Road bila zatvorena a mi smo bili u okružemju (Asadovih postrojbi), imali smo ovdje oficire iz Turske, Katara, Saudijske Arabije, Izraela i Amerike.

JT: Što su radili ti oficiri?

Abu Al Ezz: To su specijalisti! Specijalisti za korištenje satelita, raketa, špijuniranje protivničkih snaga i za termatske kamere za nadzor…

JT: Je li tu bilo također američkih specijalista?

Abu Al Ezz: Da, bilo je specijalista iz više država.

JT: I Amerikanaca također?

Abu Al Ezz: Da. Amerikanci su na našoj strani, ali ne onako kako bi trebalo. Naprimjer, nama je rečeno. mi moramo osvojiti i zauzeti “bataljon 47”. Iz Saudijske Arabije dobili smo 500 milijuna. Za preuzimanje infanterijske škole „Al Muslimiya“ prije nekoliko godina dobili smo iz Kuvajta 1,5 milijun kuvajtskih dinara(= oko 4,5 milijuna eura), iz Saudijske Arabije 5 milijuna dolara.

Inače, predsjednica sirijskog parlamenta Hadija Abbas, optužila je SAD da su nedavno namjerno bombardirali položaje regularnih vladinih postrojbi sirijske armije, i to u dosluhu sa ISIL-om. Kako je poznato u napadu američkih zrakoplova na sirijske postrojbe prije dva tjedna, poginula su 62 sirijska vojnika, a ranjeno njih oko 100. Američka vlada se nakon toga pravdala, da to nije bilo namjerno, već da su američki zrakoplovi zabunom bombardirali položaje sirijskih postrojbi kod mjesta Deir ez-Zor, misleći da su to položaji ISIL-ovaca. Međutim gospođa Abbas kazala je da je sirijska armija prisluškivala razgovor između zapovjedništva američke armije i vođa ISIL-a, i da ima dokaz za to – tonski zapis tog razgovora. Osim toga, američko zapovjedništvo je nakon bombardiranja sirijskih vladinih postrojbi, poslalo ISIL-ove teroriste u napad na položaje tih postrojbi.

Kada se zna da su Amerikanci u zadnje dvije godine u Iraku i Siriji, već više puta kofol “zabunom” bombardirali postrojbe regularnih iračkih, odnosno sirijskih oružanih snaga, i da su američki transportni zrakoplovi pošiljke oružja namjenjene kurdskim borcima i iračkoj armiji, više puta kofol zabunom bacili pripadnicima ISIL-a, onda nitko više ne vjeruje kurvanjskim izlikama Washingtona (KSTA | sputniknews)   izvor: Branimir Karlo/croative.net

Komentari

Oglasi
Komentari

B. Karlo

NEVJEROJATNO:  “… I dalje ćemo zahtjevati kontrolu i ograničenje migracije!” – pogodite tko je ovo rekao?

Objavljeno

- datum

“Pojedini naši protivnici ne mogu odoljeti,  da nas u raspravi o migraciji ne proglašavaju ekstremnim desničarima, samo zato što mi, kada je riječ o migraciji, ukazujemo na opasanost stvaranja paralelnih društava. To je, dragi prijatelji vrhunac licemjerja i takva prijetvornost i to će se pred ljudima urušiti kao kuća od karata. Zbog toga ćemo mi i dalje zahtjevati kontrolu i ograničenje migracije.”

Pogodite tko je ovo rekao: Viktor Orban? Donald Trump? Geert Wilders? Marine Le Pen? Sebastian Kurz? Hans-Jürgen Strache? AFD? Pegida?…

Ne, nitko od navedenih, već Angela Merkel!

Ali to je bilo 2003., dakle prije 15 godina.  kada je Njemačka još bila suverena nacionalna država, kada Angela Merkel još nije bila kancelaraka, i kada je glumila da je desna i domoljubna političarka.

Danas, 15 godina kasnije, Njemačka nije više suverena država, i sve manje je nacionalna država, jer baš ta ista Angela Merkel, po nalogu Sorosa, namjernim dovlačenjema milijuna azijskih i afričkih migranata protivno volji većine domicilnih Nijemaca, želi uništiti Njemačku kao nacionalnu državu. A takozvana “paralelna društva” su odavno stvarnost. U velikim gradovima kao Berlin, Hamburg, Köln, Duisburg, Dortmund, Essen, Bremen…itd., posvuda postoje gradske četvrti, u kojima veliku većinu stanovništva čine turski i arapski migranti, u kojima faktički ne važe njemački zakoni i u kojima se skoro uopće ne govori njemački jezik.

Danas ta ista Merkel i njeni mediji, napadaju sve one, koji govore ovo isto, što je ona govorila prije 15 godina, i nazivaju ih ekstremnim desničarima. Sve one, koji upravo zahtjevaju kontrolu i ograničenje migracije (B. Karlo)

izvor: tichyseinblick.de 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

Radikalni imam zajedno sa vodećim njemačkim političarima, sudjelovao na ekumenskoj misi, prilikom obilježavanja godišnjice terorističkog napada u Berlinu!

Objavljeno

- datum

Nekoliko dana uoči Božića, u Berlinu je službeno obilježena godišnjica terorističkog napada u Berlinu, kojega je prije godinu dana, izveo Tunižanin Anis Amri, koji se sa otetim kamionim zabio u ljude na Božićnom sajmu.

U evanđeličkoj crkvi “Gedächtniskirche”, održana je ceremonija u znak sjećanja na 12 žrtava, koje su poginule u tom napadu i nakon toga zajednička ekumenska misa, koju su predvodili katolički i evađelički velikodostojnici. U crkvi su bili nazočni pripadnici obitelji žrtava i vodeći njemački političari; kancelarka Merkel, predsjednik Steinmeier, bivši predsjednik Gauck, predsjednik njemačkog parlamenta Norbert Lammert, ministar financija Schäuble, ministar unutrašnjih poslova Thomas De Maziere, te gradonačelnik Berlina Michael Müller. Bila je to slika licemjerja za gađenje, jer svi ti političari, ponajviše kancelarka Merkel, su suodgovorni za taj teroristički napad. Jer su se zauzimali za dovlačenje milijun i pol arapskih izbjeglica u Njemačku, u zadnje dvije godine, a jedan od tih izbjeglica bio je i terorist Amri.

Prije te ceremonije, obitelji 12 žrtva u javnosti su kritizirali kancelarku Merkel zbog totalne nebrige za žrtve i za njihove bližnje i ožalošćene. Tek dakle godinu dana nakon terorističkog napada, održana je ceremonija i misa u znak sjećanja na žrtve. I sve to je očito napravljeno samo zbog te javne kritike obitelji 12 žrtava, inače Merkelica i dalje ne bi ni prstom mrdnula.

Na toj ceremoniji  kao neki predstavnik islamske zajednice, sudjelovao je i Mohamed Matar, imam iz organizacije “Neuköllner Begegnungsstätte” (NBS)  iz berlinske problematične gradske četvrti Neukölln, poznate po tome, što u njoj većinu čine stanovnici arapskog i turskog podrijetla. Imam Matar je pročitao nekoliko redaka iz Kurana. Međutim, kako je izvjestio “Bild Zeitung”, Matar je poznat kao radikalni imam, koji propovjeda ekstremizam i netoleranciju. Zbog toga se Matar i cijela organizacija NBS nalaze pod prismotrom njemačke Službe za zaštitu ustavnog poretka, koja kaže da su imam Matar i NBS  umrežni sa islamističkom organizacijiom Muslimansko bratstvo.

Organizacija NBS odbija optužbe “Bilda” i Službe za zaštitu ustavnog poretka i negira da je radikalna. Ali iz Službe za zaštitu ustavnog poretka kažu, da je predsjednik NBS-a, Mohamed Taha Sabri nedavno sudjelovao na nekoj priredbi organizacije “Palestinska zajednica  u Njemačkoj” (PGD), koja je također označena kao radikalna i također pod prismotrom., a u ožujku prošle godine, u prostorijama NBS-a, održana je prva priredba organizacije “Odbor za fatvu u Njemačkoj” (FAD), a tu je bilo nazočno više radikalnih islamističkih teologa iz Muslimanskog bratstva.

Već prošle godine, Merkelica se javno bila spanđala sa radikalnim islamistima. Dva dana nakon tog terorističkog napada, na trgu u Berlinu, njemačka politička i crkvena elita na čelu sa Merkelicom, održala je skup protiv terora, mržnje i netolerancije. I tu se glumatala solidarnost, zajedništvo i multikulturalnost i drečalo se protiv njemačkih “desnih ekstremista”. I napadalo se AFD i sve ostale kritičare Merkelice koji su njoj i njemačkoj vladi, opravdano predbacivali odgovornost za teror i nasilje od strane izbjeglica. Tako da je ispalo kao da je stranka AFD izvršila taj teroristički napad u Berlinu, a ne Anis Amri. Na toj svečanosti bili su nazočni i predstavnici nekoliko islamskih organizacija iz Njemačke, i to sve odreda radikalnih. Hamed Abdel-Samad  je rođeni Egipćanin, koji dugo godina živi u Njemačkoj i  poznat je kao oštri kritičar radikalnog oblika islama i islamističke ideologije.  On također stalno kritizira i kancelarku Merkel i druge vodeće njemačke političare zbog njihove popustljivosti prema radikalnim islamistima.  Abdel-Samad je tada,  na svojoj stranici na Facebooku javno objavio otvoreno pismo Merkelici i u njemu kritizirao Merkelicu i njemačke političare, zašto su na taj skup, pozvali radikalne islamiste iz radikalnih organizacija i pitao Merkelicu, zna li ona uopće, sa kim ima posla.

A što reći o vodećim predstavnicima dvaju velikih kršćanskih crkava u Njemačkoj, Katoličke i Evanđeličke crkve Njemačke (EKD)? Jad i bijeda. EKD je već odavno većinski postala faktički dekršćanizirana globalističko-socijalističko- gayevska crkva,  nešto kao neka lijeva sekularna nevladina udruga, a takva zadnjih godina postaje sve više i Katolička Crkva u Njemačkoj. Čiji vodeći predstavnici u svemu podržavaju Merkelicu i njen politiku; bilo da je riječ o globalizaciji, migraciji, nektritičnom podržavanju EU i antikršćanskih zakona iz Bruxellesa, pa čak i djelimičnom podržavanju LGBT udruga i rodne ideologije. Posebno se u tomu ističu dvojica najviših velikodostojnika KC u Njemačkoj, predsjednik  Njemačke biskupske konferencije, kardinal Reinhard Marx i kardinal Reiner Maria Woelki, nadbiskup najveće dioceze u Njemačkoj, one u Koelnu. Dvojica kardinala potpuno  podržavaju Merkeličinu politiku i kritiziraju sve one koji se suprostvaljaju toj politici.

Prošle godine na blagdan Tjelova, kardinal Woelki je na glavnoj misi u koelnskoj katedrali, ispred oltara postavio čamac, sa kojim su izbjeglice preko mora ilegalno dolazile u Europu, u znak solidarnosti sa izbjeglicama. I to taj čamac je za tu svrhu bio ekstra dovežen iz Malte, gdje je tamošnja policija dočekala te izbjeglice i zaplijenila im čamac.

Ona crkvena lica, biskupi i svećenici u KC Njemačkoj, koji imaju kritično mišljenje prema toj politici i prema rodnoj ideologiji, demoniziraju se, ili ih se čak suspendira.  Kardinal Marx, kardinal Woelki i NJBK su jesenas uoči izbora izdali službeno saopćenje u kojemu su pozvali katolike da ne glasaju za “ekstremnu”  stranku AFD.
Čelnici AFD-a, Frauke Petry, Armin-Paul Hampel,  Alexander Gauland i Beatrix von Storch (prvih troje su evanđelički kršćani, von Storch je katoliknja), kritizirali su velikodostojnike obadvije crkve, zato što su se slizali sa Merkelicom i njenom vladom i što se više brinu za muslimanske izbjeglice, nego za kršćanske izbjeglice i progonjene kršćane u Siriji i Iraku.

Na najveću katoličku javnu manifestaciju u Njemačkoj, “Dan njemačkih katolika”,  koja se održava svakog ljeta, i na kojoj sudjeluju i kardinal Marx i drugi visoki velikodostojnici, pozivaju se LGBT udruge, koje imaju svoje štandove i tamo pored križa razviju svoju zastavu duginih boja. Pojedini njemački nadbiskupi zabranjivali su biskupima, svećenicima i drugim crkvenim licima, da sudjeluju na “maršu za život”, mirnom prosvjedu protiv pobačaja, koji se svake godine održava u Njemačkoj i svim državama EU.

Posebna priča je “Savez njemačke katoličke mladeži” (BDKJ),  organizacija u okviru KC u Njemačkoj, osnovana prije 70 godina. Ta je organizacija danas sličnija Antifi, ili našim radikalnim  antifašistima i crkvomrscima iz Documanata ili Indexa, nego katoličkoj organizaciji. BDKJ je jedna vrsta Saveza antifašističke socijalističke omladine, koja osim obilježja “katolički” u nazivu, nema skoro nikakve veze sa katoličanstvom. BDKJ zajedno sa antifama, napada sve one,  neovisne biskupe i svećenike unutar KC u Nemačkoj. koji se suprostavljaju rodnoj ideologiji i seksualizaciji. BDKJ podržava migraciju, globalizaciju, multiklturalnost, LGBT organizacije, rodnu ideologiju, “seksualnu različitost” i nametanje radikalnih spolnih odgoja u školama i zajedno sa ekstemno ljevičarskim organizacijama sudjeluje u “borbi protiv ekstremne desnice”. A u ekstremnu desnicu su svrstani svi oni, koji su imalo kritični prema službenoj politici Merkeličine vlade;  nasilnoj migraciji, postepenom uništavanju Njemačke i nametanju rodne ideologije (Bruno Karlo)

izvori: Bild, Junge Freiheit, Die Welt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

Facebook u Hrvatskoj briše posvete Praljku, a u Njemačkoj na službenoj stranici njemačke vlade tolerira antisemitizam!

Objavljeno

- datum

 ODNOS KORPORACIJE PREMA ‘JAKIMA’ I ‘SLABIMA…’   U zadnja dva tjedna, Facebook je revno brisao sve članke, izraze sućuti i počasti i slike posvećene generalu Praljku, objavljene na mnogim korisničkim računima. Pored toga, Facebook je također bio zaključao korisničke račune pojedinih neovisnih i desnih portala kao dnevno i narod.

A pogledajte što Facebook istovremeno tolerira u Njemačkoj. O tome je izvjestio  Die Welt.

Nakon odluke Trumpa da Jeruzalem bude glavni grad Izraela, u mnogim zapadnim zemljama, tako i u Njemačkoj, bilo je masovnih prosvjeda protiv Izraela, većinom od strane arapskih i turskih građana. Na tim prosvjedima, paljene su izraelske zastave i uzvikivalo se, između ostaloga: “Smrt židovima!”

Izvor slike: The American Scientist

Zbog toga je njemačka vlada na svojoj službenoj stranici na Facebooku, objavila saopćenje pod naslovom “Za antisemitizam, nasilje i provokacije, nema mjesta u Njemačkoj!” u kojem osuđuje sve paljenje zastava i sve antižidovske parole, koje su se uzvikivale na tim prosvjedima. Na ovo saopćenje, bilo je preko 1000 komentara i među tim komentarima, mnogi su bili otvoreno antižidovski i antisemitski, dakle na službenom korisničkom računu njemačke vlade! Komentari su većinom od strane arapskih i turskih korisnika. Evo nekoliko primjera:
Murat Ulusoy iz Frankfurta: “Ni Turci ni Arapi nisu žigosali najtolerantniji narod na svijetu sa laži o holokaustu, već Izrael=cionizam=najveći zločin koji je ikada počinjen u čovječanstvu!”

Na ovaj post je reagirao jedan drugi korisnik, koji je upozorio njemačku vladu na očigledno nijekanje holokausta u ovom postu. Na to se opet javio ovaj Murat Ulusoy, koji, kako piše na njegovom korisničkom računu na Facebooku, radi u uredu turističke agencije TUI i napisao: “Cionisti su bili ti, koji su sve planirali, izvršili i onda su za to okrivili Nijemce. Nijemci su za njih (židove), čak riskirali vlastiti život, da bi ih spasili… Ali, izvinite,.. zar ne, zaboravio sam nakratko, da je za vas, sve u području “teorija urote”,  što ne odgovara vašem mišljenju”.

Korisnik Murat Aktay iz mjesta Werdohl u pokrajini Nordrhein-Westfalen napisao je: “Ako židovi prestanu sa mržnjom i ubijanjem protiv Palestinaca i muslimana, onda neće biti ni mržnje prema židovima”.

Emre Cakmak iz Plettenberga napisao je (dakle, na stranici njemačke vlade): “Meni nedostaje Adolf, on je od početka znao da su židovi prljavi narod.”

Neki su bili umjereniji. Korisnica sa imenom Anela Rednas: “Mora se razlikovati između antisemitizma i antiizraelizma. Mržnja protiv Izraela koja je razumljiva, nije usmjerena protiv židova, već prije svega, protiv političkog projekta, države Izrael i to kako ta država postupa sa Palestinom.”

Jamil Alyou iz Bielefelda: “Zar ne bi trebali konačno razlikovati između židova i Izraela? Nije svaki onaj, koji kritizira politiku i nasilje te terorističke i okupatorske države, odmah antisemit, iako Netanjahu želi prikazati da je to tako. Mi nismo protiv židova, već protiv cionista”. Inače taj Jamil Alyou, kako piše na njegovom korisničkom računu, radi, kao savjetnik i prevoditelj  za organizaciju “Train of Hope”, koja pravno i na drugi način pomaže izbjeglicama i brine se za one kojima je odbijen zahtjeva za azil, da ih se ne protjera. Ta organizacija je inače od uprave grada Dortmunda (dakle od njemačke države), ove godine dobila “nagradu za integraciju”.

Korisnica Ebru Özyurt iz Stuttgarta napisala je: “Svatko onaj, tko zna zbrojati 2 i 2, može vidjeti prostim očima, da stvarni teroristi i podržavatelji (terorizma), sjede ovdje u Europi, SAD-u i Izraelu. Nije Erdogan terorist, već oni koji zatvaraju oči nad  ovim kršenjem povelje UN-a u Palestini, od strane Netanjahuovog režima.
Mounib Ben Mansour iz Frankfurta  reagira na saopćenje njemačke vlade, da u Njemačkoj nema mjesta za mržnju prema Izraelu i židovima i piše: “a mržnja prema islamu je okej? I solidarizacija sa Izrealom (nelegalnom okupatorskom silom i državom koja provodi masovno ubijanje)! Tužno za Njemačku, umjesto da pokaže jasno držanje.”

Ovakvi su dakle komentari na službenoj Facebook stranici njemačke vlade. Još drastičnije je na stranicama, pojedinih privatnih skupina kao „Generation Islam“ , koja također ima svoj korisnički račun na Facebooku. i oko 61 000 korisnika-pretplatnika. I tu na Facebook stranici te skupine, objavljen je video uradak, u kojem se kritizira mlaka reakcija arapskog svijeta na odluku o proglašenji Jeruzalema glavnim gradom Izreala i ukazuje se na pozitvni primjer velikih islamskih osvajača u povijesti i poziva na slogu svih muslimana protiv Izraela.

Ispod tog video uradka, korisnici, otvoreno pišu ovakve komentare. Naprimjer: “Izrael je rak rana i cionistička tvorevina i nema pravo na postojanje. Dok se muslimanske armije ne pokrenu, neće biti rješen problem Izraela”.
Asma Noor: “Neka Alah uništi tu paščad i neka im pošalje najtežu kaznu!”
Abu Karim Marco Aghbal-Schelb iz Freiburga: “Hitler je držao židove kao životinje i ubijao ih i što sada rade ti židovi? Oni u Gazi drže ljude kao životinje. Izrael je hitlerovska država!”
Murat Citlak iz Bochuma: “Crkni Izreal crkni, SAD crkni, Zapad neka naprosto crkne… cijeli svijet mrzi Zapad i židove.”

Dakle, u Njemačkoj, ovakve stvari Facebook ne briše,  a u Hrvatskoj briše obične izraze sućuti za generala Praljka i banira desne portale (B. Karlo)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno