Connect with us

Sci/Tech

Zapanjujući znanstveni dokaz: Vanzemaljci su i dalje među nama…

Objavljeno

- datum

Nova genetska studija ukazuje na to da su egipatski faraoni bili podvrgnuti namjernoj genetskoj manipulaciji od strane tehnološki napredne civilizacije.

Nešto najšokantnije jeste da postoje pojedinci, izravni potomci drevnih Egipćana, koji i dalje posjeduju izvanzemaljske gene u svojim genom i nalaze su tu među nama.
Ova studija će dovesti do paradigmalne promjene bez presedana. Ako su vanzemaljci zaista bili umiješani u živote najmoćnijih pojedinaca prije nekoliko tisuća godina, zašto ne bi mogli jednog dana da se vrate? Možda nikada nisu ni otišli.

Neki bi to nazvali definitivnim dokazom da graditelji piramida imaju najjaču konekciju sa bićima koja potječu iz nekog drugog dijela svemira.

Stewart Fleishman, asistent komparativne genomike na švicarskom sveučilištu u Kairu, zajedno sa svojim timom je nedavno objavio rezultate sedmogodišnje studije koja je mapirala genome 9 drevnih egipatskih faraona. Ukoliko je njihovo otkriće točno, povijest je bila mnogo drugačija nego što zamišljamo.

Fleishman i njegov tim su podvrgli uzorke drevne DNK procesu koji se zove Lančana reakcija polimeraze (PCR). U polju molekularne biologije, ova tehnika se često koristi za replikovanje i umnažanje DNK, omogućujući znanstvenicima da dođu do jasne slike nečijeg genetičkog otiska.

Osam od devet uzoraka je dalo zanimljive, ali tipične rezultate. Deveti uzorak je pripadao Akenatenu, enigmatskom faraonu iz razdoblja 14. stoljeća prije Krista i ocu Tutankamona.

Mali komad dehidriranog moždanog tkiva je bio izvor uzorka DNK, a test je ponovljen pomoću koštanog tkiva i dobiveni su isti rezultati.

Jedan od krivaca za sve to je bio gen po imenu CXPAC-5, koji je odgovoran za rast moždane kore. Anomalija je vidljiva na slici ispod.

Povećana aktivnost u Akenatenovom genomu ukazuje na to da je on imao veći kranijalni kapacitet jer je imao veću moždanu koru. Ipak, kakva mutacija bi uzrokovala rast ljudskog mozga? Tek trebamo otkriti takvu tehniku ​​iako već godinama dolazimo do novih otkrića u području genetike.

Da li bi ovaj dokaz star 3.300 godina mogao nas uputi na drevnu genetsku manipulaciju? Jesu li to učinila napredna vanzemaljska bića?

Profesor Fleishman objašnjava:

“Telomeraza (genetski enzim) se troši samo u dva procesa: za vrijeme ekstremnog starenja i ekstremne mutacije. Genetski i arheološki podaci ukazuju na to da je Amenotep IV ili Akenaten živio 45 godina. To nije ni blizu dovoljno da se potroši sva hromozomalna telomeraza, što ostavlja samo jedno nevjerojatno, ali moguće objašnjenje.

Ovu hipotezu podržava činjenica da je analiza elektronskim mikroskopom otkrila znakove nukleotidnog cicatriksa, što je znak da je došlo do iscjelivanja heliksa DNK nakon što je izložen jakim mutagenima “.

Da li to znači da je Akenaten, jedan od najmisterioznijih faraona drevnog Egipta, bio podvrgnut genetskoj modifikaciji u svom životu? Ako ništa drugo, ovi navodi podržavaju teoriju da su drevni izvanzemaljci nekada posjetili civilizaciju koja je živjela na obroncima rijeke Nil.
Još jedan interesantan dokaz podržava ovu hipotezu, a to su mikroskopske fotografije koštanog tkiva iz lubanje Akenatena i mumije koja je stara isto toliko.

Uočeno je da je koštano tkivo iz lubanje Akenatena gušće i mnogo drugačije kada se dodatno uveća. Da li to može ukazivati ​​na povećani moždani razvoj?

“Ovo je u najmanju ruku uzbudljivo otkriće”, rekao je Flajšman novinarima. “Moj tim i ja smo predali radove na recenziju i uradili smo ispitivanja dovoljno puta da bismo bili potpuno uvjereni da nismo pogriješili.

Ne znam točno kako bi naša otkrića mogla utjecati na znanstvenu zajednicu, ali vjerujemo da će je barem uputiti u pravcu koji je odbačen prije nekoliko desetljeća “.

Ova studija će dovesti do paradigmalne promjene bez presedana. Ako su vanzemaljci zaista bili umiješani u živote najmoćnijih pojedinaca prije nekoliko tisuća godina, zašto ne bi mogli jednog dana da se vrate? Možda nikada nisu ni otišli.
Nešto najšokantnije jeste da postoje pojedinci, izravni potomci drevnih Egipćana, koji i dalje posjeduju izvanzemaljske gene u svojim genom.

Izvor: Webtribune.rs

Komentari

Oglasi
Komentari

Sci/Tech

Otkriće tisućljeća: Ruski znanstvenik fotografirao trenutak kada duša napušta tijelo (VIDEO)

Objavljeno

- datum

Ruski znanstvenik Konstantin Korotkov tvrdi da je u stanju fotografirati nevjerojatan trenutak kada duša napušta tijelo

Fotografije su zaista nevjerojatne, a sam trenutak nastajanja istih mogao bi biti jedno od najvećih otkrića čovječanstva.

Znanstvenik je koristio bioelektrografičku kameru da fotografira smrt neke osobe, a njegovi rezultati su nevjerojatni.

Slike su snimljene inovativnom metodom s plinovima vizualizacije. Ova metoda je napredna tehnika Kirlijanove fotografije koja pokazuje dušu osobe koja napušta tijelo.

Kako je rekao Konstantin Korotkov, prvi dio tijelo koji napušta duša je pupak i glava, a poslejednje su prepone i srce.

Ruski znanstvenik također je istraživao i one koji su imali iznenadnu nesreću u kojoj su izgubili živote. U tim slučajevima, duše ljudi koje napuštaju ovu zemlju neočekivano su prvo u stanju konfuzije, a u većini slučajeva se vraća u tijelo nekoliko dana nakon smrti.

Ova pojava je zaista neobjašnjiva, a može biti rezultat viška neiskorištene energije.

Više o ovom nevjerojatnom otkriću možete saznati od znanstvenika osobno. U videu snimku ispod je Konstantin Korotkov koji objašnjava kako duša napušta tijelo.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

Izvor: vestinet.rs,youtube/nsp

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Drugi zakon termodinamike protivi se teoriji evolucije

Objavljeno

- datum

Sva materija se sastoji od molekula i atoma. Ako želimo znati fizičko ponašanje materije, moramo poznavati fizičke zakone koji upravljaju atomima i molekulama u objektima, od kojih su dva najvažnija: Prvi i Drugi zakon termodinamike.

Prvi zakon termodinamike (očuvanje energije) kaže da se pri svakoj transformaciji, energija mijenja samo iz jednog oblika u drugi; nikad ne može biti uništena ili proizvedena.

Drugi zakon termodinamike (zakon entropije) kaže da se svi prirodni procesi kreću od reda prema neredu, od uređenosti ka neuređenosti, a nikad obrnuto. Ovaj zakon dokazuje degradaciju, odnosno pogoršavanje ili gubljenje svojstava u prirodi. Time se automatski protivi evoluciji, koja tvrdi da se neuređene molekule naposljetku mogu pretvoriti u kompleksni red.

S protekom vremena, entropija uvijek raste. Procesi pokazuju da niz mikro varijacija rezultira uništenjem kompleksnih organa, a ne razvojem u nešto bolje. Stoga, teorija da dugi niz malih genetičkih varijacija i selekcije naposljetku dovodi do izgradnje novih organa jednostavno je nemoguć proces smanjenja entropije.

Zaključak ovog ispitivanja je da je teorija evolucije u izravnoj proturječnosti s Drugim zakonom termodinamike, koji je sam temelj u prirodi.

Drugi zakon termodinamike samo potvrđuje Božju Riječ, koja kaže da je Bog u početku sve stvorio savršeno, to jest „veoma dobro“ (Postanak 1 i 2) – sve dok zbog naše pobune na svijet nije ušao grijeh i prouzročio degradaciju, tj. propast i smrt (Postanak 3).

Stvari su prilično jednostavne, zato ne dozvolite da vam evolucionistička materija ispire mozak. Iz evolucionističkog nereda ne nastaje red; već suprotno, iz Božjeg reda nastaje ljudski nered. To nam govore zakoni u prirodi i Božja Riječ.

Dobra je vijest da je sam Bog u osobi Isusa Krista porazio grijeh i smrt u tijelu i tako nam omogućio spasenje i vječni život.
Za više o ovom zakonu pogledajte video. Na CC uključite prijevod.

Biblija i znanost

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Fantastične vijesti iz SAD-a: svijet je na korak od jednog od najvećih otkrića u medicini, univerzalnom testu za rak

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su napravili veliki iskorak u medicini – na pragu su otkrića univerzalnog krvnog testa za rano otkrivanje raka. Članovi tima sa Sveučilišta “Johns Hopkins” otkrili su metodu koja detektira osam zajedničkih oblika raka. Namjera im je da se ovim testom rak otkrije u ranoj fazi i da se tako spasi što više života.

Britanski stručnjaci rekli su da je to “nevjerojatno uzbudljivo”, ali su istaknuli da je potrebno više rada i istraživanja kako bi se procijenila učinkovitost testa u otkrivanju raka u ranom stadiju. Ovaj test, nazvan CancerSEEK, traži mutacije u 16 gena koji redovito nastaju kod raka i osam proteina koji se često otpuštaju. Testiran je na 1005 bolesnika s karcinomom jajnika, jetre, želuca, gušterače, jednjaka, debelog crijeva, pluća ili dojke koji se još nije proširio na druga tkiva. Ukupno, test je utvrdio 70 posto slučajeva raka. Brzina je presudna

Dr. Cristian Tomasetti s Medicinskog fakulteta Sveučilišta “John Hopkins” dao je izjavu BBC-ju.

– Područje ranog otkrivanja raka je presudno i mislim da ovo može imati ogroman utjecaj na smanjenje smrtnosti od te bolesti. Što je rak ranije otkriven, to je veća šansa da ga se može liječiti. Pet od osam istraženih karcinoma nema programe za rano otkrivanje. Rak gušterače ima toliko malo simptoma i otkriva se toliko kasno da četiri od pet bolesnika umiru u godini otkada im je rak dijagnosticiran – rekao je dr. Tomasetti. Vjeruje se da CancerSEEK može nadopuniti druge načine otkrivanja raka, kao što je mamografija za rak dojke ili kolonoskopija za rak debelog crijeva.

– Predviđamo da će se test krvi moći obavljati jednom godišnje – rekao je dr. Tomasetti za BBC. Dr. Gert Attard, voditelj tima u Centru za evoluciju i rak u Institutu za istraživanje raka u Londonu i konzultant medicinskog onkologa u Royal Marsden NHS Foundation Trust, također je dao izjavu BBC-ju o ovom velikom otkriću.

– Radi se o ogromnom potencijalu i jako sam uzbuđen. Ovo je sveti gral – krvni test za dijagnosticiranje raka bez svih ostalih postupaka poput skeniranja ili kolonoskopije. Vrlo smo blizu tome da koristimo krvne testove za otkrivanje raka – istaknuo je dr. Attard. 

Neveliki troškovi

No ipak, upozorio je da još uvijek postoji neizvjesnost u pogledu toga što treba učiniti kad je rak dijagnosticiran. Po njegovu mišljenju, u nekim slučajevima liječenje može biti gore od života s rakom koji nije odmah ugrožavajući za život. Poznato je da muškarci mogu imati spororastući karcinom prostate koji se pomno prati, a ne liječi se. – Kad otkrijemo rak na drugačiji način, ne možemo uzeti zdravo za gotovo da će svima trebati liječenje – rekao je dr. Attard.

Paul Pharoah, profesor epidemiologije raka na Sveučilištu u Cambridgeu, izjavio je da je potrebno više rada kako bi se procijenilo kako se test izvodi kad je ta vrsta bolesti manje napredna.

– Dokazivanje da test može otkriti napredni rak ne znači da će test biti koristan u otkrivanju raka simptomatskog stanja u ranoj fazi, mnogo manje presimptomatskog karcinoma. Osjetljivost za rak u prvoj fazi istraživanja bila je samo 40 posto – istaknuo je Phaorah. Troškovi CancerSEEK-a iznose manje od 500 dolara (oko 360 engleskih funti) po pacijentu, što je približno ista cijena kao i kolonoskopija.

‘To su renomirani znanstvenici’

O mogućem velikom otkriću zatražili smo i mišljenje od prof. dr. Eduarda Vrdoljaka, predstojnika Onkologije splitskog KBC-a.
– Nisam u cijelosti upoznat s radom kolega na tom otkriću. No, budući da je riječ o znanstvenicima s jednog tako renomiranog sveučilišta, ne sumnjam da je u pitanju vrlo ozbiljan znanstveni rad. Moram istaknuti da se svakodnevno u medicini publiciraju mnoga nova otkrića, i da bi čovjek to sve “pohvatao”, morao bi se svakog dana baviti samo čitanjem novopubliciranih radova, što je nemoguće…

izvor: Ivica Marković/Slobodna Dalmacija

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno