Connect with us

Kultura i vjera

(VIDEO) Peru: Uoči najvećeg svjetskog Hoda za život, pro-life pokret osvojio zemlju zadivljujućim plesom za život!

Objavljeno

- datum

Pripadnici peruanskoga pro-life pokreta snimili su zadivljujući video-spot prepun mladenačke snage i živahnosti za promidžbu Hoda za život.

Zamišljen kao flash mob na prostranom trgu u centru glavnog grada Lime, spot započinje solom i plesom tinejdžerice s refrenom „en la marcha por la vida“ (u hodu za život, op. p.). Trg ubrzo preplavljuju stotine mladih muškaraca i žena, pridružujući se pjesmi i plesu, snimani i u krupnom planu u razini kamere, i u totalu iz ptičje perspektive.

Nakon spota slijedi drugi video u kojem se mogu naučiti koreografija i stihovi pjesme.

Flash mob najavljuje ovogodišnji moto Hoda za život: „La Calle Es Nuestra: Defienda La Vida (Ulice su naše: obranimo život!).

Prema istraživanju agencije Ipsos, provedenom ranije ove godine, Peruanci su najveći promicatelji života na svijetu, stoga bi njihov ovogodišnji Hod mogao biti najveći na svijetu.

U 2015. okupio je 500 000, a prošle godine čak 750 000 sudionika, dok je, do tada najbrojniji, američki Hod za život 2013. privukao oko 650 000 ljudi.

Iako je abortus u Peruu nezakonit (osim u slučaju spašavanja majčina života), Peruanci već 5 godina zaredom organiziraju Hod za život kao najveću manifestaciju te vrste na svijetu. Na taj se način odupiru agresivnim nasrtajima proabortusnih akitivista koji su u Peruu pronašli svoje saveznike u opozicijskim političkim snagama s lijevo-liberalnog spektra.

Prošle je godine pritisak došao od prve dame, Nadine Heredia, koja je sa šačicom odabranih promicatelja abortusa prema Ministarstvu zdravstva apelirala da se “usluge abortusa standardiziraju u slučajevima ugroza života majke”. Time se pokušalo zaobići odredbe Kaznenog zakona i 1. članka peruanskog Ustava u kojem stoji da je: “obrana ljudske osobe i poštivanje njegova ili njezina dostojanstva najviši cilj društva i države.”

Jedan od najvećih podržavatelja peruanskog Hoda je i nadbiskup Lime, kardinal Juan Luis Cipriani koji se prošle godine Hodu pridružio i na ulici. Tom se prigodom obratio prisutnima:

“Osjećam se vrlo ponosnim biti s vama na ovom Hodu. Peru pokazuje Latinskoj Americi i Europi da možemo promijeniti naš način razmišljanja. Moramo poduprijeti život, obitelj i imati hrabrosti izići na ulice. One nas neće prešutjeti. Uvijek ćemo izlaziti na ulice da bismo branili život.”

Pokušaj dekriminalizacije abortiranja djece začete silovanjem od prije dvije godine, neuspješno je završio.

Hod za život održava se samo nekoliko tjedana uoči predsjedničkih izbora 10. travnja 2017. god.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnijenja, 89% Peruanaca protivi se ozakonjivanju abortusa. (prolife.hr)

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Šokantno: Europski sud zabranjuje krštenje beba!

Objavljeno

- datum

Europski sud zabranjuje krštenje beba, piše ilgiomale.it. Prema odluci tog suda, od ožujka 2016. godine krštenje djece će biti u suprotnosti s europskim zakonima i smatrat će se kaznenim djelom. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Sotonistica pokušala ukrasti posvećenu hostiju, ali onda se dogodilo nešto nevjerojatno

Objavljeno

- datum

Trčala je sve dok nije stigla do zidova groblja. A onda je hostija postala…U 15. stoljeću u seocu Ettiswil u Švicarskoj dogodio se čudesan događaj i to nakon što je jedna žena počinila užasan zločin.

Naime, pripadnica sotonske sekte, Ann Vögtli, ukrala je posvećenu hostiju iz obližnje župne crkve.

Halloween – mnoge ga sotonske skupine smatraju svojim „blagdanom” i tada održavaju „crne mise”

Iako u dokumentima nije zabilježen točan razlog toga njezinog nečasnog čina, sa sigurnošću možemo pretpostaviti da je posvećenu hostiju ukrala kako bi ju pripadnici njezine sotonističke zajednice obeščastili. To sotonisti često čine tijekom takozvanih „crnih misa”, u kojima se prisutni bizarnim ritualima izruguju katoličkoj misi. A jedan od najpopularnijih danâ u godini za te „crne mise” je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, (eng. Halloween) koji mnoge sotonističke skupine smatraju svojim „blagdanom”.

„Čim sam zakoračila kroz vrata groblja, hostija je postala tako teška…”

 

Nakon što je izašla iz župne crkve, Vögtli je trčala sve dok nije stigla do zidova groblja. Tada je, čim je pokušala proći kroz vrata, hostija postala tako teška da ju više nije mogla držati u rukama. Kasnije je Vögtli priznala: „Kad sam provukla ruku kroz uska željezna vrata, dočepala sam se velike hostije. Ali čim sam zakoračila kroz vrata groblja, hostija je postala tako teška da svetu hostiju više nisam mogla držati u rukama. Budući da se nisam mogla pomaknuti naprijed niti se vratiti natrag, bacila sam hostiju blizu ograde u koprive.”

Bog i takvo zlo može okrenuti u dobro

Kasnije ju je u koprivama pronašla jedna mlada žena, ali hostija se je bila pretvorila u nešto nalik cvijetu. Ova je žena to opisala ovako: „Ukradena je hostija bila podijeljena u sedam dijelova. Šest je dijelova tvorilo cvijet koji je bio nalik ruži a okruživalo ga je snažno svjetlo.” Žena je o tome obavijestila župnika. Kad je župnik stigao do toga mjesta, uspio je s tla podići šest dijelova, dok sedmi nije mogao ni pomaknuti. Shvatio je to kao znak da na tom mjestu treba sagraditi kapelu.

Nakon što je kapela bila izgrađena, u nju je brižno položena relikvija s čudesnom hostijom. Oni koji su štovali relikviju svjedočili su brojnim čudima.

Ovaj nas događaj snažno podsjeća na Božju moć i njegovu sposobnost da veliko zlo okrene u veliko dobro.

Izvor: Medjugorje info

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(FOTO) LIJEČNIK SVJEDOČI: Na dan Gospe Lurdske u našu bolnicu došla je Gospa, podijelio fotografije!

Objavljeno

- datum

Gospa Lurdska je uvijek blizu bolesnih tako da je ovaj događaj uistinu znakovit, onima koji poznaju snagu molitve!

Čuda koja se neprestano događaju nisu ovdje da bi u njih slijepo vjerovali i njima se klanjali, čuda su samo znak utjehe onima u tuzi, nada onima bez nade, slatkoća onima u patnji. Tako i ovaj čudesan događaj koji se dogodio 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske u vojnoj bolnici u Cordobi u Španjolskoj nije ništa drugo nego malena utjeha onima koji tamo pate. O samom događaju posvjedočio je liječnik dr. Filippe Urca koji je podijelio fotografije.

O događaju je rekao: U ponedjeljak ujutro bio sam u vojnoj bolnici u Cordobi gdje sam kao liječnik radio gotovo četrdeset godina sve do mirovine u koju sam otišao prošlog listopada. U hodniku sobe broj 7 u zoru 11. veljače jedna je gospođa čiji je član obitelji teško bolestan satima molila u tom hodniku. Odjednom se iznad nje na zidu počeo formirati lik Gospe.

Treba naglasiti da je radijator ispod mjesecima isključen jer su ovdje temperature kao i ljeti vrlo visoke. Slika se pojavila i ne nestaje. Djelatnici bolnice pokušali su je očistiti svim sredstvima i alkoholom, ali slika ne odlazi. Gledajući je s jedne stane može se primijetiti lagani sjaj. Ne može se ne primijetiti da je ova slika slična Gospi Lurdskoj koja se ukazala baš ovako s rukama sklopljenim u molitvi – napisao je dr. Urce te podijelio fotografije:

Katolički portal nelcuoredigesu.it napisao je da ne treba mnogo razbijati glavu i raspravljati s onima koji ne razumiju jer Gospa je samo htjela pokazati da je blizu bolesnima, blizu onima koji su u patnji, blizu onima koji Njega zovu, kao majka koja pripada nama. Događaj je ovo koji je zagrijao srca mnogih u toj bolnici i to je ono što je važno. Jer Djevica Marija pokazala je onima koji je traže da je tamo, da sluša njihove molitve, da skuplja njihove suze.  U hodniku ove bolnice žena se molila za svoju obitelj i uz  veliku vjeru pozvala je Djevicu Mariju, koja je na njen poziv jasno došla.  Na fotografiji je dr. Felipe (desno)  s kapelanom bolnice Robertom Beldijem (lijevo).

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno