Connect with us

Vijesti

(VIDEO) OTKRIVENO zašto je ‘Kosovo’ postalo država! Židovi su iz zahvalnosti pomogli Albancima!

Objavljeno

- datum

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nedavno je komentirao nasilno suzbijanje referenduma o neovisnosti Katalonije. Vučić je izjavio da je međunarodna politika licemjerna jer je Kosovu omogućilo državnost, dok se Kataloncima isto pravo brani. Vučić se zapravo boji reći punu istinu srpskom narodu, jer bi ta istina mogla ponovno razbuktati snažni srpski antisemitizam.

Mračna vremena

Kako donosi portal dnevno.hr, Pravi razlozi za međunarodno priznato ostvarenje državnosti Kosova objelodanjeni su prije manje od dvije godine tijekom posjeta izraelskoga premijera Benjamina Netanyahua Albaniji. Netanyahu je tom prilikom rekao: „Mi znamo da je Albanija dobar prijatelj Izraela. Ove godine slavimo 25 godina naših odnosa, ali mi znamo kako albanski narod nije samo prijatelj naroda Izraela u sadašnjem vremenu, već je tu ulogu imao i tijekom krucijalnog razdoblja Holokausta, kada su Albanci rame u rame stajali s proganjanim Židovima u Europi.“

Netanyahu je dodao i kako je Albanija jedina europska zemlja u kojoj je populacija Židova bila veća nakon nego prije Drugoga svjetskoga rata. U Albaniji je prije rata živjelo dvjestotinjak Židova, a nakon rata ih je bilo više od dvije tisuće. Netanyahu je na kraju zaključio: “Nikada nećemo zaboraviti naše prijatelje i cijenimo njihovu humanost i hrabrost u mračnim vremenima”.

Premijer Albanije Edi Rama na ove se riječi nadovezao s tvrdnjom da je Albanija ponosna što je jedina država pod nacističkom okupacijom koja nije izručila niti jednog Židova te kako postoje nevjerojatne priče o muslimanskim albanskim obiteljima koje su skrivale i štitile Židove. Kompletne izjave lidera Albanije i Izraela možete naći i na ovoj poveznici.

Utjecajnost Židova u Americi

Pobornici teorija zavjera su uvjereni da Židovi gospodare Amerikom. Ne ulazeći u dublju analizu, svakako se možemo složiti s time da su iznimno utjecajni te da su veoma važan faktor koji sudjeluje u oblikovanju američke vanjske politike. Židovski lobi zasigurno je pomogao realizaciji projekta Kosova kao republike, a to su nam potvrdili i Albanci koji su bolje upućeni u ovu tematiku. Kosovo i Albanija bili su podijeljeni na okupacijske zone između Nijemaca i Talijana. Xhafer Deva bio je suradnik nacista, a navodno i agent Abwehra (njemačke vojne tajne službe). E sad, neovisno o svom kvislinškom statusu, ni sam Xhafer nije izručivao Židove nacistima.

Masakr nad Albancima

Dapače, neki podatci govore u prilog tezi da do prije Drugoga svjetskoga rata nije niti surađivao s Nijemcima, već da je naprotiv pozvao Albance na Kosovu i Albaniji da pruže oružani otpor okupatoru. Xhafer Deva je stupio i u kontakt s partizanima te tražio jamstva neovisnosti Albanaca u nekoj eventualnoj budućoj Jugoslaviji. Ali onda je uslijedio masakr nad Albancima koji su počinili partizani, u stvari, četnici koji su prebjegli partizanima i promijenili uniforme, zadržavši pritom želju za krvavom osvetom nad svojim „povijesnim neprijateljima.“ Nakon tog zločina nad Albancima Xhafer Deva postaje njemački saveznik te preuzima dužnost ministra obrane u kolaboracionističkoj Vladi Albanije. Ta Albanija bila je država čije granice uključuju današnju Albaniju i Kosovo.

O spašavanju Židova u Albaniji objavljene su brojne knjige s velikim brojem dokumenata i svjedočanstava. Jedne od najvažnijih su „Rescue in Albania“ Harveya Sarnera i „Besa: Muslims who saved Jews in World war 2“ Normana H. Gershmana.

Odgovornost za genocid

Za Srbe i Hrvate, ove slabo poznate povijesne činjenice bacaju novo svjetlo na odgovornost Nedićevog i Pavelićevog režima za genocid nad Židovima. O statistikama i konačnim brojkama vode se i dalje znanstvene rasprave, ali nema dvojbi kako je u Srbiji doslovno izbrisana židovska populacija dok joj se na prostoru NDH broj umanjio za nekoliko puta. Kao neuvjerljiva isprika za sudjelovanje u Holokaustu nerijetko se koristi argument njemačke sile, ali kako to da su onda Albanci izbjegli sudjelovanje u masovnim ubojstvima Židova? Njihova humanost na kraju im se isplatila time što je danas Kosovo neovisna država. Dobro se dobrim vraća. Židovi ne zaboravljaju one koji su im pomagali, baš kao što nikada neće zaboraviti ni one koji su ih ubijali.

Na YouTubeu je dostupan i dokumentarni film „Rescue in Albania.“

Autor: Marin Vlahović/dnevno.hr

Komentari

Oglasi
Komentari

Vijesti

Tajna pravog prijateljstva krije se u genetici

Objavljeno

- datum

FOTO: ISTOCK
 KAKO BIRAMO PRIJATELJE? S prijateljima dijelimo više genetskih sličnosti nego sa strancima     Istraživanje grupe znanstvenika s triju sveučilišta, Stanford, Duke i Wisconsin provedeno na 5500 američkih adolescenata pokazalo je da su prijatelji koje odaberemo genetski sličniji od stranaca, što znači da stvaran test snažnog prijateljstva vjerojatno leži u genetici.

Nakon provedenih genetskih usporedbi između dvoje prijatelja znanstvenici su otkrili niz genetskih sličnosti, puno više nego među parovima koji se nisu međusobno poznavali. 

Društveno strukturiranje …

Ustanovili su i da prijatelji dijele prosječno dvije trećine genetskih sličnosti kao bračni parovi, a razlog tomu može biti privlačnost prema onima s kojima dijelimo zajedničke karakteristike, poput izgleda, stupnja obrazovanja, porijekla ili iskustava. Ovaj proces znanstvenici nazivaju ‘društvenom homofilijom’.

Njihovo drugo objašnjenje je da ljudi sklapaju prijateljstva unutar istih društvenih sredina, primjerice iste škole ili posla. Taj fenomen nazivaju društvenim strukturiranjem.

Glavni autor studije, profesor sa Stanforda Benjamin Domingue smatra da zapravo nesvjesno biramo one koji su nam slični pod utjecajem spomenutih struktura i društava.

Hina

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

Nadežda Savčenko: Čeka nas veliki rat i mijenjat će se granice Ukrajine, Europe i Rusije

Objavljeno

- datum

U Kijevu je predsjednik Petro Porošenko potpisao zakon kojim prestaje takozvana “antiteroristička operacija” i stupa na snagu odredba o “deokupaciji Donbasa” u kojoj je Rusija eksplicitno navedena kao “agresorska zemlja”.

Konkretno, na terenu se neće promijeniti ništa, osim što se zakonski stvaraju preduvjeti za “oslobađanje teritorija okupiranih od strane inozemnog agresora”.

U narednim godinama Europu čeka “veliki sukob” u kojem će Ukrajina postati probni poligon. Ovo je mišljenje u nedavnom intervjuu izrazila zastupnica ukrajinske Vrhovne Rade Nadežda Savčenko, bivša heroina Kijeva, danas “enfant terrible” ukrajinske politike i noćna mora predsjednika Porošenka i njegove uprave.

Savčenko također sumnja da bi raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih naroda u Donbasu moglo riješiti problem regije, piše ukrajinsku televiziju Obzor (Обозреватель).

Nadežda Savčenko vjeruje da će za pet godina izbiti globalni sukob u kojem će Ukrajina biti “probni poligon”.

Prema Nadeždi Savčenko, međunarodna zajednica nikada neće priznati Krim kao dio Rusije, ali će poluotok dugo imati status “pripojenog teritorija”. Također je izrazila sumnju da bi raspoređivanje mirovnih snaga Ujedinjenih narod u Donbasu pomoglo u rješavanju njegove sudbine.

“Mislim da postoje dva načina. Nakon četiri godine, najviše pet, čeka nas veliki rat u kojem će se ponovno dijeliti granice ne samo Ukrajine, nego i Rusije i Europe. A Ukrajina će, na žalost, biti poligon za testiranje”, rekla je ukrajinska zastupnica.

Drugi izlaz iz situacije za Nadju Savčenko je smjena vlasti u Ukrajini i Rusiji, ili “drugi nepredviđeni scenariji na koje Ukrajinci ne mogu čekati”.

“Još uvijek vjerujem da su Krim i Donbas Ukrajina i mi ćemo braniti naše zemlje”, obećala je Savčenko. (Obzor | Logicno)

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

PIPL MAST TRAST AS: Pogledajte kako Blažeković natuca engleski!

Objavljeno

- datum

Na Facebooku je osvanula snimka Borisa Blažekovića kako govori engleski. Video je objavio Dragan Soldo, zaposlenik kanadske policije u Montrealu, porijeklom iz Komina kraj Ploča.

Uz video piše:

****BLAZEKOVIC NE ZNA SLOZITI RECENICU NA ENGLESKOM****

“Pogledajte kako se Boris Blažeković, kandidat SDP-a, HDZ-a i HNS-a, javno sramoti na Balkan Meeting 2012. On bi navodno trebao predstavljati Hrvatsku kao generalni konzul u New Yorku.

Pogledajte plod organiziranog kriminala vladajuće oligarhije! Po ovom nepismenom liku, s ruskim naglaskom, sutra bi već sudili i vas obične ljude. Jer kad vide tko nas predstavlja u svijetu, pomislit će: Pa kakvi su tek građani kada su im diplomati ovako nepismeni.

 

Izvor: MaxPortal

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno