Connect with us

Istaknuto

(VIDEO) NEVJEROJATNI PRIZORI: Podivljali gejziri iz podzemnog oceana izbacuju vodu do visine od 200 kilometara!

Objavljeno

- datum

NOVO OTKRIĆE NASA-E: WASHINGTON – Svemirski teleskop Hubble uhvatio je neobične snimke s Jupiterovog ledenog mjeseca Europe, a NASA-ini znanstvenici vjeruju kako se radi o 200 kilometara visokim gejzirima.

Europa je jedan od četiri najveća mjeseca u orbiti oko Jupitera. U potpunosti je prekriven vodenim ledom, ispod kojeg se gotovo sigurno nalazi ocean u kojem je dvostruko više vode nego na Zemlji.

– Ocean Europe smatra se jednim od najizglednijih mjesta na kojem bi se potencijalno mogao nalaziti život unutar Sunčevog sustava, izjavio je Geoff Yoder, jedan od administratora NASA-e.

Prije četiri godine, drugi tim NASA-inih znanstvenika također je uočio pojavu za koju su zaključili kako se radi o gejzirima visine od oko 160 kilometara. Snimke su i tada stigle s teleskopa Hubble, no tim je koristio potpuno drugačiju metodologiju, i gejziri su uočeni u polarnoj regiji.

Rezultati oba tima pokazali su gejzire slične mase i intenziteta, zbog čega je vjerojatno da se uistinu radi o gejzirima. Pažljivom analizom podataka eliminirani su svi drugi mogući uzroci opaženih pojava.

NASA planira poslati robotsku sondu do Jupitera unutar sljedećih nekoliko godina, no detalji se još razrađuju. Pojava gejzira znanstvenicima pruža mogućnost analiziranja sastava vode iz Europinih oceana bez potrebe za slanjem sondi kroz nekoliko kilometara leda. Sonda bi mogla kemijski analizirati tekućinu iz gejzira i tragati za organskim spojevima.

M.S./croative.net

 

 

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno