Connect with us

Istaknuto

(VIDEO) NAJAVA – U SUSRET 100 OBLJETNICI FATIME – 13. SVIBNJA 2017 – ‘ŠTO JE ZAPOČETO U FATIMI, ZAVRŠIT ĆE U MEĐUGORJU!’

Objavljeno

- datum

Velika je vjerojatnost da Vatikan nije u potpunosti otkrio sadržaj treće fatimske tajne. Netko bi mogao biti sablažnjen: kako je moguće da bi papa Ratzinger takvo što prešutio? A što ako se radi o nečemu prestrašnom? Objava takvog proroštava ne bi donijela ništa dobro čovječanstvu, osim što bi podgrijavala strah i fatalizam.

Duhovne interpretacije je i dalje je otvorena  i aktualna.  Ona je poruka uronjena u ljudsku stvarnost, u dramu i tamu čovjekove egzistencije, kao baklja koja osvjetljuje put do dna utrobe, u samo podzemlje ljudskih stranputica, nadanja i strahova.

NAPOMENA:

Za ovaj su tekst korišteni provjereni izvori koje je napisala sama sestra Lucia dos Santos kojoj se Gospa ukazala u Fatimi. Dapače, knjige u kojima su ta svjedočanstva tiskana, sestra Lucia je pregledala i ispravila njihove nedostatke.

Lucia de Jesus dos Santos

Prijevod dijela teksta:

…Biskupi, Svećenici, Redovnici i Redovnice, uspinjali su se na strmu planinu, na čijem je vrhu bio Križ od grubo obrađenih trupaca, poput hrasta plutnjaka s korom. Prije nego što je dospio onamo, Sveti je Otac prošao kroz veliki grad napola u ruševinama. Napola se tresući, isprekidanim korakom, pod dojmom boli i žalosti, molio je za duše leševa koje je sreo putem. Došavši na vrh planine, dok je klečao na koljenima kod podnožja velikog Križa, ubila ga je skupina vojnika koja je ispalila metke na njega. I na isti način ondje su umrli jedan za drugim Biskupi, Svećenici, Redovnici i Redovnice, i razni laici različitih staleža i položaja.

Tu je tajnu sestra Lucia dos Santos zapisala još davne 1944. godine, kad je bila teško bolesna i mislila da će umrijeti. Da tajna ne bi bila izgubljena u slučaju da ona umre, biskup od Leirije ju je zamolio da je napiše na papir. Ona je oklijevala, s obzirom da joj je Gospa bila rekla da ne otkriva tu tajnu. Ipak, na biskupovu direktnu zapovijed i s Gospinim dopuštenjem zapisala je tajnu.

Metak koji je promašio Papino srce stoji danas kao mistični dragulj u Gospinoj kruni u fatimskom svetištu. To je zrno koje zna tajnu, kao što je vjerojatno znao i mudri Karol, i ponio je sa sobom u svoj nebeski stan. Nije nas htio uznemiravati time, niti od toga praviti senzaciju.

Što sam započela u Fatimi, završit ću u Medjugorju!” – sažetak je Gospine poruke od 25. lipnja 1991. godine koju je javnosti prenijela vidjelica Marija Pavlović. Veliko je to bilo iznenađenje poznavatelja međugorskih zbivanja kad su to čuli. Gospa je, znak svih znakova tada, prvi put u deset godina, povezala međugorsko i fatimsko ukazanje.

Pripremio Stina Pradidova/Krugoval Domovina

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno