Connect with us

Stvaranje

(VIDEO) Knjiga Izlaska je povijesno pouzdana

Objavljeno

- datum

Novi dokumentarni film iznosi novija arheološka otkrića koja upućuju na doslovnu točnost biblijskih izvještaja Knjige Postanka, Knjige Izlaska i Knjige Jošuine o Josipu Egipatskom, boravku velike populacije Izraelaca u Egiptu upravo na području koje naznačuje Biblija, deset velikih nevolja koje su pogodile Egipat, izlasku Izraelaca iz egipatskog ropstva, osvajanja Jerihona pod vodstvom Jošue.

Film donosi povijesne i arheološke argumente za točno datiranje Mojsija i izlaska Izraelaca iz Egipta u vrijeme 15. st. prije Krista, a ne u 13. st. prije Krista (što je hipoteza koju su liberali s vremenom počeli naširoko promovirati i na osnovi koje vjeruju da su biblijski podaci pogrešni) – istražila je Nacija.hr.

Komentari

Oglasi
Komentari

Stvaranje

Sve više dokaza koji osporavaju teoriju evolucije čovječanstva

Objavljeno

- datum

Proteklih godina otkriveno je mnoštvo znanstvenih dokaza koji osporavaju „Out of Africa“ teoriju evolucije čovječanstva, koju ljevičarski i liberalni krugovi pošto poto žele progurati kao apsolutnu istinu.

Ranije ove godine, skupina istraživača u južnoj Bugarskoj i sjevernoj Grčkoj otkrila je fosilne ljudske ostatke koji datiraju od prije 7,2 milijuna godina, što je barem 200.000 godina starije od najstarijeg hominidnog fosila iz Afrike.

Novo pak istraživanje iz Eppelsheima u Njemačkoj, pronašlo je još dokaza o tome da je zapravo Europa domovina indoeuropskog čovjeka. Skupina znanstvenika otkrila je fosilizirane zube u sedimentima obale rijeke Rajne, koji su stari čak 10 milijuna godina.

Ovi nalazi su 4 do 5 milijuna godina stariji od najstarijih sličnih fosila iz Afrike. To naravno za sobom povlači pitanje: kako se ti fosilni ostaci mogu naći na taj lokaciji nekoliko milijuna godina prije navodnog odlaska iz svog staništa?

Dr. Herbert Lutz iz Prirodoslovnog muzeja u Mainzu objašnjava da takav nalaz dovodi u pitanje čitavu službenu povijest ljudske evolucije. Lutz smatra da ovaj i slični nalazi ukazuju na to da su se slični evolucijski procesi odvijali na dva različita mjesta i u različitim vremenima.

To je dokaz da teorija postanka u Africi, koja se naveliko propagira, nije odgovor na to kako su nastali Europljani. Vjerojatnije je da se radilo o dva evolucijska procesa, jedan se odvijao u Europi, a drugi, iako ne identičan, se odvijao u Africi, s tim da se prvi odvijao ranije.

To bi uvelike objasnilo značajne rasne razlike između Europljana i Afrikanaca, zajedno s teorijom da se homo sapiens u Europi miješao s neandertalcima.

Izvor: Tribun

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

(VIDEO) Knjiga Postanka objavljuje stvarnu povijest svijeta

Objavljeno

- datum

Sveobuhvatan dokumentarni film u kojemu 13 doktora znanosti – biologa, geologa, paleontologa, arheologa i teologa – govore o suvremenim znanstvenim dokazima koji potvrđuju da biblijska Knjiga Postanka donosi doslovno povijesno pouzdane informacije o stvaranju svijeta i čovjeka, te globalnom katastrofičkom Potopu.

NAPOMENA: Za prikazivanje titlova na hrvatskom jeziku s desne strane na dnu izaberite opciju postavke (oblik kotačića ), titlovi, Hrvatski. Ako je premali font, iznad opcije Hrvatski izaberite karticu opcije i veličina fonta.

Prijevod filma: Marko P., Ivan R. i Alen P.

>> Genetika i katolička vjera u suglasju: Adam, Eva i Noa su povijesne osobe

izvor: Nacija.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Stvaranje

(VIDEO) Porijeklo kratera na Mjesecu i biblijski globalni Potop

Objavljeno

- datum

Video daje najlogičniji odgovor na pitanje zašto je Mjesec primio veće udare na strani koja je okrenuta prema Zemlji, te iz kojeg su smjera udari došli do Mjeseca. I opet se povjerenje u Božju objavu pokazuje znanstveno opravdanim i nužnim.

Izvor: nacija.hr

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno