Connect with us

Društvo

TAKOZVANA HRVATSKA NARODNA BANKA PRINTA GODINAMA KRIVOTVORENE KUNE!!! SAV “HRVATSKI NOVAC” JE LAŽAN!!!

Objavljeno

- datum

Napomena od 20.10.2017:  O TOME DA SU LAŽNE HRVATSKE KUNE POKRIVENE “POVJERENJEM”, MOŽE SE VIŠE PROČITATI NA LINKU:

https://paralelahr.wordpress.com/2017/10/15/dva-audio-snimka-lazne-hrvatske-kune-nisu-pokrivene-zlatom-nego-povjerenjem-da-da-da-dobro-ste-procitali-povjerenjem-u-koga-u-sto-povjerenjem-u-zeljka-rohatinskog-i-bo/

O TOME, ŠTO JE KRIMOS ŽELJKO ROHATINSKI ODGOVORIO ZAŠTO JE POTPISIVAO NALOGE ZA PRINTANJE LAŽNIH KUNA, MOŽE SE VIŠE PROČITATI NA LINKU:

https://paralelahr.wordpress.com/2017/02/20/evo-sto-je-bivsi-takozvani-guverner-hnb-zeljko-rohatinski-odgovorio-na-pitanje-zasto-je-potpisivao-naloge-za-printanje-krivotvorenih-kuna-a-tu-nam-je-odmah-do-njega-i-marijan-benko-bivsi-takozvan/


 

POD NADZOROM I PO NALOGU ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE HDZ/SDP  TAKOZVANA HRVATSKA NARODNA BANKA VEĆ SKORO 25 GODINA,  PRINTA KRIVOTVORENE KUNE, TO JEST TAKOZVANI HRVATSKI NOVAC!

DRŽAVA  HRVATSKA NEMA NI GRAMA ZLATA. SVO ZLATO JE U PRIVATNIM RUKAMA. ZATO HRVATSKA  NARODNA  BANKA I PRINTA SAMO BEZVRIJEDNU PAPIRUŠTINU (IAKO JE ZLATNI STANDARD UKINUT 1971. GODINE, NAMJERNO SAM NAPRAVILA PARALELU SA ZLATNIM REZERVAMA, KAKO BI SLIKOVITIJE PRIKAZALA DA HRVATSKE NEMA I DA KADA JE NEMA, NE MOŽE ONDA NIŠTA NI POSJEDOVATI).

VIDJET ĆEMO DA  LI  ĆE  SVIJET  REAGIRATI   NA SVE OVE DOKAZE ISPOD. AKO NITKO NE REAGIRA, TO  ĆE  ZNAČITI  DA  I  DRUGE  ZEMLJE  IMAJU  KRIVOTVORENI  NOVAC.

SADA BIH VAS UPITALA, ŠTO VI ZAPRAVO TOČNO ZNATE O “DRŽAVNOJ” IMOVINI, ZLATNIM REZERVAMA I UOPĆE KOJIM BOGATSTVOM RASPOLAŽE  “DRŽAVA HRVATSKA”? JE LI TAKO DA NEMATE POJMA O TOME.  PA NARAVNO DA NEMATE POJMA, JER KAKO BI SE INAČE MOGLO DESITI DA VAM NETKO PRED NOSOM OTME CIJELU DRŽAVU I PODMETNE VAM LAŽNI BEZVRIJEDNI NOVAC, NOVAC BEZ POKRIĆA. ALI BAREM SADA RAZUMITE DA AKO HRVATSKI NOVAC IMA BILO KAKVO POKRIĆE, ZBOG ČEGA SE ONDA NA NOVČANICAMA NALAZI LAŽNI HRVATSKI GRB?

ZAŠTO JE TO KRIVOTVOREN NOVAC MOŽETE VIDJETI DOLJE NA SLIKAMA. 

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA HDZ/SDP, AKO VEĆ KAO TAKVA POSTOJI A POSTOJI, NE MOŽE NI DA HOĆE NEŠTO URADITI NI PO BOŽJIM NI PO LJUDSKIM ZAKONIMA. NI SVOJU RIJEČ NE MOGU  ODRŽATI  NI  DVIJE SEKUNDE. ONI SU JEDNOSTAVNO SEBE IZDIGLI IZNAD BOGA, IZNAD LJUDSKIH ZAKONA I IZNAD ONOGA ŠTO SAMI GOVORE. TO JE ČISTO ZLO.

SVE  ALI  BAŠ  SVE  ŠTO  JE  RADILA IKADA I ŠTO OVA ORGANIZACIJA RADI SADA, JE REZULTAT TEŠKIH I PRETEŠKIH KAZNENIH DJELA, UROTA, IZDAJE I OSTALIH VRSTA ZLOČINA.  OVAKVIM   SVOJIM  DJELOVANJEM  ONI SU UVUKLI I SVE “DRŽAVLJANE”  OVOGA ŠTO NAZIVAMO  HRVATSKOM, U SVOJ KRIMINAL. AMA BAŠ SVE, UKLJUČUJUĆI I NOVOROĐENE BEBE. SVI SMO U TOME NAMETNUTOM KRIMINALU, RAĐAMO  SE I ŽIVIMO U NJEMU KONSTANTNO I NE MOŽEMO IZBJEĆI TO DA I SAMI TAKOĐER (ALI NESVJESNO) POČINJAMO SVAKODNEVNO RAZNE KRIMINALNE RADNJE, KAO ŠTO JE NA PRIMJER, U OVOME  SLUČAJU,  RASPAČAVANJE   KRIVOTVORENOG  NOVCA. ODMAH ĆETE SE ZAPITATI KAKO TO, O ČEMU JA TO GOVORIM? PA EVO, GOVORIM O TOME DA SVAKI DAN I VI I JA, KUPNJOM, ODNOSNO PLAĆANJEM BILO ČEGA UČESTVUJEMO U KRIMINALU, RASPAČAVANJU KRIVOTVORENIH KUNA, KOJE NAM JE HRVATSKA NARODNA BANKA SERVIRALA   POD  STAVKOM  “HRVATSKI NOVAC”.

KADA SE NETKO OVAKO PONAŠA KAO ŠTO SE PONAŠA OVA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA, ONDA JE TU RIJEČ O VRLO POREMEĆENOJ PERCEPCIJI STVARNOSTI, KOJA SE MANIFESTIRA NA RAZNE NAČINE. MNOGI IH NAZIVAJU PSIHOPATIMA. MEĐUTIM, SMATRAM DA JE TO VRLO BLAGA DEFINICIJA. JER, KAKO RECIMO OBJASNITI TO DA NEKOGA PITATE KOLIKO JE SATI A ON VAM ODGOVORI DA NA ALJASCI PADA SNIJEG. MOŽE LI SE OVO NAZVATI KOMUNIKACIJOM? ETO, UPRAVO U NAVEDENOME PRIMJERU SE MOŽE JASNO VIDJETI O ČEMU SE RADI. NO, O OVOME VIŠE NEKOM DRUGOM PRILIKOM.

OVO GORE JE BIO MALI UVOD U OVO ŠTO SLIJEDI ISPOD.

U  KONKRETNOJ STVARI,  OD  SVIH  NAS,  KOJI  KAO  PLATEŽNO  SREDSTVO KORISTIMO TAKOZVANE   HRVATSKE   KUNE,  SU NAČINILI KRIMINALCE KOJI SVAKODNEVNO RASTURAJU LAŽNE, KRIVOTVORENE NOVČANICE. NEMOJTE SE PITATI PA KAKO TO DA MOŽEMO SA TIM NOVCEM PLAĆATI, KUPOVATI, PODMIRIVATI DUGOVE I SLIČNO, JER ĆU VAM ODGOVORITI DA TO ISTO SVE MOGU I ONI KRIVOTVORITELJI NOVCA KOJI GA SAMI ISPRINTAJU. OVDJE JE JEDINA RAZLIKA ŠTO ĆE OVI POJEDINAČNI KRIVOTVORITELJI NOVCA BITI KAŽNJENI “PO ZAKONU” KADA IH SE ULOVI, DOK ĆE RECIMO, TAKOZVANI GUVERNER HRVATSKE NARODNE BANKE, BORIS VUJČIĆ, BITI ZA KRIVOTVORENJE NOVČANICA NAGRAĐEN  PLAĆOM OD 50. 000,00 HRK (NARAVNO LAŽNIH, JER ISPRAVNE KUNE NIKADA NISU  NI  POSTOJALE.  A MOŽDA  MU  PLATE  I  U  ZLATU ILI ČEMU DRUGOM, TKO TO MOŽE ZNATI).

O BIVŠEM DUGOGODIŠNJEM TAKOZVANOM GUVERNERU HRVATSKE NARODNE BANKE, ŽELJKU ROHATINSKOM ĆE BITI VIŠE RIJEČI DRUGOM PRILIKOM.

50000.png_guverner

DRŽAVA   HRVATSKA  NEMA  SVOJE  NIŠTA!  NI BOGATSTVA U ZLATU NITI U BILO ČEMU DRUGOM.  VI  GRAĐANI, TAKOĐER NE  POSJEDUJETE NIŠTA. DA STVARNO POSJEDUJETE IŠTA, U TOM SLUČAJU NE BI NIKAKAV PROBLEM BIO  KORISTITI ISPRAVNE PEČATE S GRBOM REPUBLIKE  HRVATSKE, ISPRAVNE HRVATSKE GRBOVE I ZASTAVE, HRVATSKE OZNAKE NA PREDMETIMA,  HRVATSKE  ZAKONE  I USTAV, ISPRAVAN HRVATSKI NOVAC ITD.

OVO ŠTO SE NAZIVA HRVATSKIM NARODOM JE ZAPRAVO ISTRGOVANA GOMILA, KOJOJ NIJE JASNO NI TKO JU JE KUPIO NI KADA. DAKLE, SA PRAVNE STRANE HRVATSKI NAROD JE U ISTOJ POZICIJI KAO I CRNCI U AMERICI U 18 STOLJEĆU.  SVE JE U PRIVATNIM RUKAMA A TAKOZVANI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE SU KAO NEKA VRSTA SLUŽINČADI, KOJOJ JE KRIVOTVORENI NOVAC DAT DA NE BI PRAVILA PROBLEME, DA MOŽE MALO UMIŠLJATI KAKO JE NETKO I NEŠTO DRUGO A NE OBIČNA SLUŽINČAD, DA IMA PRAVO ODLUKE, DA OVO, DA ONO……. A SVE IZ RAZLOGA DA BI SE TA “SVJETINA” LAKŠE DRŽALA POD KONTROLOM .

TO ŠTO IMATE NAVODNE VLASNIČKE PAPIRE “SVOJIH” KUĆA I OSTALOGA, “SVOJ” NOVAC ITD., NE ZNAČI NIŠTA. SVE JE TO LAŽNO I KRIVOTVORENO.  SVAKOG MOMENTA, BEZ OBZIRA KOLIKO STE “BOGATI”, SVE TO VAM SE  MOŽE  ODUZETI  U TRI  POTEZA  A  DA  NI  NE  ZNATE  TKO VAM JE TO ODUZEO (KAO ŠTO JE VEĆ TISUĆAMA NJIH VEĆ I ODUZETO). ZAŠTITU NE MOŽETE DOBITI NI NA RAZINI SUDA U STRASBORGU NI OD EUROPSKE KOMISIJE NITI OD UJEDINJENIH NACIJA, UKRATKO NIGDJE.

OVAJ KRIVOTVORENI NOVAC VAM JE KONAČAN DOKAZ DA SE O SVEUKUPNOM ŽIVOTU, U OVOME ŠTO NAZIVAMO HRVATSKOM, ODLUČUJE IZA NEKIH ZASTORA, PO NEKIM DRUGIM PRAVILIMA, O KOJIM PRAVILIMA NITKO OD VAS NEMA POJMA.

TKO TOČNO STOJI IZA TIH ZASTORA UOPĆE NAS NE TREBA ZANIMATI, BAREM ZASADA.

VAŽNO JE, U KONAČNICI, SAMO ONO ŠTO ĆETE VI SVI PODUZETI NAKON ŠTO OVO SVE PROČITATE, ODNOSNO HOĆETE LI PODUZETI UOPĆE IŠTA, OSIM NIJEMOG PROMATRANJA.

AKO NE PODUZMETE NIŠTA, ONDA TO DOSLOVNO ZNAČI DA STE SVE OVO VI SAMI TRAŽILI I ZASLUŽILI PA ONDA NEKA VAM I BUDE TAKO. 

PRIJE  NEGO  SE MOŽEBITNO ODLUČITE  ZA  NIJEMO  PROMATRANJE POMISLITE  NA NEBROJENE  KOJI SU OKONČALI   SVOJ   ŽIVOT    NASILNO,  ZBOG  OVE DOLJE PRILOŽENE BEZVRIJEDNE PAPIRUŠTINE.   UČINITE (UČINIMO),  AKO  NIŠTA, BAREM   NEŠTO   ZA SVE ONE, KOJIMA ZBOG VLASTITIH   SLABOSTI,  PRIJETI   ISTA  SUDBINA. UČINIMO   NEŠTO  ZA  SVE  NJIH, PRIJE NEGO I ZA NJIH BUDE KASNO. A  IMA  IH  MNOGO,  MNOGO, MNOGO. 

JA  VAM  TVRDIM  DA  SE  U  ROKU  JEDNOG  DANA  SVE  MOŽE  RIJEŠITI I TO MIRNIM PUTEM!!! 

DAKLE, EVO O ČEMU SE RADI:

NA  SVIM  DOLJE  PRILOŽENIM  “NOVČANICAMA  HRVATSKOG  NOVCA” ILI BOLJE REĆI NOVČARKAMA,  SE NALAZI OVAKAV “HRVATSKI  GRB” I TO U RAZNIM NIJANSAMA, OVISNO  O  KOJOJ  NOMINALOJ VRIJEDNOSTI   NOVČARKE   JE   RIJEČ:

GRB_NA_KUNAMA1.   OVAJ GRB NEMA VEZE NI SA JEDNIM HRVATSKIM ZAKONOM NI USTAVOM,  IZ RAZLOGA JER  HRVATSKI  ZAKONI  I  USTAV  NE  POSTOJE  NITI  SU  IKADA POSTOJALI! (PRISJETITE SE DA  SVI OVI TAKOZVANI HRVATSKI ZAKONI NOSE JUGOSLAVENSKE BROJČANE OZNAKE KLASE, TO JEST BROJČANE OZNAKE KLASE JUGOSLAVENSKIH DRŽAVNIH ORGANA!)

2.   OVAJ GRB TAKOĐER NEMA NIKAKVE VEZE NI SA “VAŽEĆIM” JUGOSLAVENSKIM ZAKONOM O GRBU, ZASTAVI I HIMNI, KOJI ZAKON JE, ZNAMO,  POTUREN HRVATIMA KAO HRVATSKI ZAKON.

3. NADALJE,  OVAJ  “VAŽEĆI” JUGOSLAVENSKI ZAKON O GRBU, ZASTAVI I HIMNI PROPISUJE  DA JE OVO  ISPOD IZVORNI HRVATSKI  GRB I DA SE PO NJEMU  MORAJU  IZRAĐIVATI SVI OSTALI HRVATSKI GRBOVI.

IZVORNI_GRB

4.   OVAJ JUGOSLAVENSKI ZAKON O GRBU, ZASTAVI I HIMNI TAKOĐER PROPISUJE DA SE U GRBU NE MOŽE NIŠTA MIJENJATI (članak 4. st. 2.).

AKO JE PROPISANO DA SE NIŠTA NE MOŽE MIJENJATI, TO SE SVAKAKO ODNOSI I NA BOJE GRBA. 

AJMO SAD   POGLEDATI   OVU   KRIVOTVORENU  PAPIRUŠTINU, KOJU NAZIVAMO  HRVATSKI  NOVAC  ILITI HRVATSKE KUNE.  STRELICA  POKAZUJE NA  KOJEM  MJESTU  SE  NALAZI  TAJ  KRIVOTVORENI HRVATSKI GRB, KOJI ČINI   SVE  HRVATSKE  KUNE  BEZVRIJEDNIMA:

KUNA_5

KUNA_10

KUNA_20

KUNA_50

KUNA_100

KUNA_200

KUNA_500

KUNA_1000

 

DAKLE, ŠTO ĆEMO SADA?

HOĆEMO LI OTIĆI U KUPNJU ILI IZAĆI MIRNO SVI ODJEDNOM NA ULICE I PROŠETATI SE?

DOK NE ODLUČITE ŠTO ĆETE, MOLIM VAS DA  MI  POJASNITE ŠTO VAS TO SPRJEČAVA  DA SAMI SEBI NE ISPRINTATE  OVIH NOVČARKI ONOLIKO KOLIKO VAM TREBA ZA SVE VAŠE POTREBE?

ZAŠTO BI SAMO “GUVERNER” BORIS VUJČIĆ I NJEGOVA BRATIJA IMALI TU PRIVILEGIJU?

I JOŠ NEŠTO:

AKO  JE  SUDITI  PO  ONOME ŠTO JE “SABORSKI  ZASTUPIK” DAMIR KAJIN REKAO  (POST OD 26.09.2015.),  VI  STE   ZAPRAVO   SVJESNO   GLASALI  ZA  SVE OVO  GORE  I  SVE  OSTALO  O  ČEMU  GOVORIM  NA  OVOME  BLOGU!

ON TVRDI DA NITKO NEĆE MOĆI SPRIJEČITI DA VI, ZA NEKOLIKO DANA, DEMOKRATSKI  IZGLASATE OPET KRIVOTVORENE KUNE, LAŽNE ZAKONE I USTAV, LAŽNE HRVATSKE GRBOVE, LAŽNE PEČATE S GRBOM ITD., ITD., ITD……… LAŽNE SVOJE ŽIVOTE?

DA  LI  JE  DAMIR  KAJIN  U  PRAVU?

Izvor: Hrvatska paralela

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

SMRTONOSNA VLADAVINA OLIGARHIJE

Objavljeno

- datum

Oligarhijska vladavina je prema Aristotelu označena kao izopačeni oblik vladavine. Pripadnike oligarhije nije briga za sposobnost, inteligencije, poštenje, racionalnost, sposobnost samožrtvovanja ili za opće dobro. Oni su perverzni, deformirani i uništavaju vladajući sustav radi svojih trenutačnih interesa, stavljajući svoju kratkoročnu dobit ispred budućnosti.

„Pravi oblici vladanja su oni u kojima jedan, malobrojni ili mnogi vladaju tako da im je cilj opći interes, ali oblici vladavina u kojoj se vlada prema privatnom interesu bilo jednoga, malobrojnih ili mnogih je izopačenost,“ tako piše Aristotel.

Klasičar,  Peter L.P. Simpson naziva ove izopačenosti „oligarhskom sofisterijom ili izvrtanjem“ što znači da kad oligarhija jednom dođe i zauzme vlast racionalni, smisleni odgovori na društvene, gospodarske i političke probleme se zanemaruju da bi se podhranjivalo nazasitnu pohlepu. Zadnji stupanj svake civilizacije obilježava oligarhijska perverzija koja izjeda strukturu države.

Ovi zli oblici vladanja imaju zajednička obilježja kojih je najveći broj već Aristotel dobro shvatio.

Oligarsi, kako o njima govore oni koji ih opisuju, urušavaju državnu administraciu, povećavaju deficit i opseg i snagu zakonske prisile, vojske, da bi zaštitili svoje globalne poslovne interese i osigurali unutarnju društvenu kontrolu. Puste da atrofiraju oni dijelovi države koji služe općem dobru u ime deregulacije (ukidanjem zakona) i štednje. Oni dijelovi kojima oligarhija uvećava svoju moć su nacionalna sigurnost, ekonomski rast i red i zakon.

Na primjer: oligarhija odgaja svoju djecu u privatnim školama i kupuje im pristup na elitna sveučilišta /To  je način na koji je osrednji student kao Jared Kushner otišao na Harvard, a Donald Trump na Universitiy of Pennsylvania). Tako oni ne vide potrebe za dobro javno obrazovanje najšireg sloja stanovništva.

Oligarsi si mogu platiti najskuplje odvjetnike da za njih i njihove obitelji riješe sukobe sa zakonom. U njihovim očima nema potrebe da zakonsko predstavljanje siromašnih. Ako oligarh ne putuje privatnim mlaznjakom, autobusom ili vlakom dopuštaju si privilegij da oštete putnike u „ekonomskoj“ klasi. Oni ne koriste podzemne željeznice, autobuse, vlakove i oni režu fondove za njihovo održavanje i poboljšanje njihovih usluga. Oligarsi imaju privatne klinike i privatne liječnike tako da ne moraju plaćati za javno zdravstvo i Medicare (Osiguranje).

Oligarsi mrze tisak ako osvijetli njihovu korupciju i laži. Zato oni pokupuju kontrolne sustave informacija i guraju svoje kritičare na margine društva. To će ubrzati ukidanjem neutralnosti mreže.

Oligarsi ne ljetuju na javnim plažama ni u javnim parkovima. Oni posjeduju svoju vlastitu zemlju i nekretnine  u kojima je nama pristup zabranjen. Oni ne vide razloga za održavanje javnih parkova i zaštitu zemlje koja nije u njihovom vlasništvu. Oni tu zemlju daju drugim oligarsima da iz nje izvlače profit. Oligarsi cinično gledaju na zakone kao na mehanizme ozakonjenja svojih prevara i pljačke. Oni se koriste svojim lobistima u državnom zakonodavstvu da ishode zakone kojima povećavaju svoju zaštitu i bogatstvo izbjegavanjem poreza i drugih obveza. Oligarsi ne dopuštaju slobodne i pravedne izbore. Oni koriste prekrajanje izbornih okruga i financijske doprinose u kampanji da osiguraju da drugi oligarsi budu izabrani na određene položaje uvijek iznova. Mnogi vladaju bez oporbe.

Oligarsi protiv radnika, zaštite okoliša, kulture …

Oligarsi gledaju na zaštitu okoliša  ili na zaštitu radnika kao na zapreku za postizanje profita i ukidaju ih. Oligarsi prenose industriju u Meksiko ili Kinu radi uvećanja svog bogatstva dok osiromašuju američkog radnika i ostavljaju američke gradove u ruševinama. Oligarsi su malograđani. Oni su gluhi, glupi i slijepi za velika umjetnička djela. Uživaju u spektaklima, patriotskom kiču i zabavi za razbibrigu. Oni preziru umjetnike i intelektualce koji promiču vrline i samokritičnost jer je to u opreci spram volje za moć, želje za slavom i bogatstvom. Oligarsi uvijek zameću rat protiv kulture napadajući je kao elitističku, nevažnu i nemoralnu i  režu joj financijsku potporu. Na sve socijalne službe i institucije kao i programe za rješavanje stambenih problema, javnih parkova, hrane za starije, za projekte infrastrukture, soijalne sigurnosti i blagostanja, oligarsi gledaju kao na bacanje novca ili isti bivaju predani oligarsima na upravljanje da mogu od njih ubirati profit dok ih ne unište.

Oligarski i njihova djeca ne služe vojsku

Oligarsi koji ne služe vojsku i osiguravaju svoju djecu od služenja u vojsci predstavljaju se kao veliki domoljubi. Oni napadaju one koji su protiv njih kao antiamerikance, izdajice i agente stranih sila. Oni koriste patriotski riječnik da usmjere mržnju prema onima koji ih kritiziraju i na taj način opravdavaju vlastite zločine. Oni svijet gledaju u crno – bijelom i  dijele ga na one koji su im lojalni i na one koji su im neprijatelji. Ovo svoje uvjerenje i sustav vjere prenose i na vanjske poslove. Diplomacija se napušta i nju zamjenjuju okrutne prijetnje i korištenje sile bez kriterija kao najprihvatljiviji oblik odnosa svojstvenih despotima.

Najbogatiji 1% američkih obitelji kontrolira 40% nacionalnog bogatstva

Ovo je mala rasprava koja pokazuje da živimo u oligarhijskoj državi. Najbogatiji 1% američkih obitelji kontrolira 40% nacionalnog bogatstva, a ista je statistika gledana globalno. Najbogatiji 1% svijetskog stanovništva posjeduje gotovo polovicu ukupnog svjetskog bogatstva. Ovo se  bogatstvo prevodi u političku moć. Politolozi Martin Gilens s Princetona i Benjamin Page sa Sjeverozapadnog /sveučilišta/ su nakon ispitivanja razlika u javnom mnijenju grupa svrstanih prema dohotku zaključili: U Sjedinjenim Državama rezultati pokazuju da većina ne upravlja, bar ne u mjeri da bi određivala ishod aktualne politike. Kada se većina građana ne slaže s ekonomskom elitom i / ili s organiziranim interesima građani su uglavnom  gubitnici. Čak što više, kad znatna većina Amerikanaca želi političke promjene uglavnom ih ne postiže.

Oligarhijska nobuzdana pljačka vodi u raspad sustava

Oligarsi ubrzavaju socijalni, politički i gospodarski kolaps. Njihova nekontrolirana pljačka vodi do raspada sustava. Odbijanje zaštite prirodnih izvora ili gospodarskog mehanizma koji izdržava državu znači da je siromaštvo postalo mjera a svijet prirode je postao otrovna pustinja. Temeljne institucije više ne rade. Infrastruktura postaje nepouzdana. Voda, zrak i tlo su zagađeni. Stanovništvo je ostavljeno neobrazovano, bez vještina, osiromašeno, potlaćeno od organa unutrašnje sigurnosti i ostavljeno je da očajava. Moguće je da država bankrotira. Oligarsi na to odgovaraju stalnim pogoršanjem sileći radnike da rade sve više za manju plaću i gurajući ih u razarajuće ratove u uzaludnom pokušaju da uspostave zlatno doba. Oni također ustrajavaju, bez obzira kako je to loše, na obilatom hedonističkom životnom stilu. Oni i dalje uzimaju iz državnih izvora, iz ekosustava  i od stanovništva za svoje samoubojstvene zahtijeve. Od nastalog kaosa oni bježe u svoje utvrde, moderne verzije Versaillesa ili Zabranjenog grada. Oni potpuno gube vezu sa stvarnošću. Na kraju su ili oboreni s vlasti ili uništavaju samu državu. Nema nijedne institucije u Sjedinjenim Državama Amerike koja se može demokratizirati kao što nema ni unutarnjih mehanizama koji bi spriječili silazak u barbarizam.

„Politička uloga korporativne moći, korupcija predstavničkih i političkih procesa putem industrije lobiranja, širenje izvršne vlasti na štetu ustavnih ograničenja i degradacija političkog dijaloga koja se provodi u medijima usađene su u sustav i nisu u stanju utjecati na njega,“ napisao je politički filozof Sheldon Wolin u „Democracy Incorporated: Managed Democracy and the Specter of Inverted Totalitarianisme“ – (Inkorporirana demokracija: Upravljana demokracija i spektar obrnutog totalitarizma).“

„Sustav će ostati na mjestu čak ako demokratska stranka  dobije većinu, i ako se to dogodi, sustav će postaviti stroža ogranićenja za nedobrodošle promjene. U konačnoj analizi toliko hvaljena stabilnost i konzervativizam američkog sustava nema nikakvih ideala i do neporecivih činjenica je potpuno zahvaćen korupcijam i doprinosima koji daju moćni korporativni donatori. Ako se od kandidata za biranog sudca traži bar milion dolara i  ako je domoljublje  ono što ispovjedaju oni koji  ne podliježu regrutaciji, onda je običnom  građaninu ostalo jedino pravo na služenje. U takvim prilikama je zapravo čin loše vjere  zahtijevati od politike ovakve kakva je da na čudotvoran način može izliječiti zla koja su bitna /usađena/ u njenom postojanju.“

Što duže nama vladaju oligarsi predviđanja postaju smrtonosnija posebno ako oligarsi odbiju voditi računa o klimatskim promjenama i najvećim egzistencijalnim krizama čovječanstva. Oligarsi imaju mnogo mehanizama, uključujući kompletan nadzor, da nas održe na čekanju. Oni se neće prezati od ničega da održe svoju perverznu vlast. Povijest se ne mora ponavljati ali će odjekivati. I ako ne prepoznamo jeku, a onda ni pobunu, tirani će nas satjerati u klaonicu i okončati i svoju egzistenciju.

Autor: Chris Hedge/Informationclearinghouse   Izabrala i s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Chris Hedges je proveo gotovo dvije decenije kao inozemni dopisnik u Središnjoj Americi, na Srednjem istoku, na Balkanu. Izvještavao je iz više od 50 zemalja za The Christian Science Monitor, National Public Radio, The Dallas Morning News i za New York Times za koji je bio inozemni dopisnik 15 godina.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ŠOKANTNE TVRDNJE: Imamo dokaze da je Clinton predložio, a Izetbegović dopustio pokolj u Srebrenici!

Objavljeno

- datum

Da je rat u Bosni i Hercegovini unaprijed planiran i dogovoren, još jedan video koji smo odlučili podijeliti s vama to najbolje dokazuje. Alija Izetbegović se pravio naivan i nikada ništa nije znao … Ovi ljudi su založeni da bi Alijin sin bio najbogatiji čovjek u državi, da bi podijelili Bosnu i Hercegovinu i trgovali teritorijama.

Hakija Meholjić, ratni zapovjednik policije Srebrenice, otvoreno govori tko je i što je bio Alija Izetbegović. Koliko je vrijedio život Bosanca i Hercegovca za Aliju i kako je nagovarao Srebreničane da pristanu da budu zaklani.

Očito je Alija našao drugog partnera u Oriću pošto nijedan častan čovjek ne može sa ovakvim zlikovcima poput Alije i Clintona imati posla.

Poslušajte iskreni govor Hakije koji je bio uveden u sve dok ga nisu iz SDA proglasili izdajnikom. Ibran Mustafić, jedan od osnivača SDA stranke, koji je uvidio na vrijeme što smjera Alija Izetbegović i progovorio glasno o tome.

Ibran Mustafić tvrdi: Srebrenica je dogovoreni genocid, Alija je sve znao! “Srebrenica je apsolutno dogovoreni genocid. Za kompletan razvoj događaja u Srebrenici Alija Izetbegović je znao prije nego što se dogodio”, rekao je član Organizacijskoga odbora za obilježavanje 11. srpnja u Srebrenici Ibran Mustafić.

Donosimo ovaj intervju u kojem Mustafić izražava vrlo kontroverzne tvrdnje.

* Vi ste nedavno ukazali na komercijalizaciju srebreničke tragedije i manipuliranje bošnjačkim žrtvama i njihovim obiteljima. Tko se bavi ovim nemoralnim poslovima?

MUSTAFIC: To nije samo slučaj s žrtvama Srebrenice. Svaka politička stranka ima svoju vlastitu udrugu. Ovo je mreža politike, kriminala i pranja novca, ali nitko ne vidi pravu žrtvu i žrtve. U pitanju je samo osobni interes grupe ljudi koji se motaju oko udruženja žrtava i žive od toga, i to nikad bolje u životu.

* Koju skupinu ljudi mislite?

MUSTAFIC: Znate, sve ide od središta. Imate one koji su pod nadzorom nekih drugih ljudi. Između ostalih, Haris Silajdžić upravlja na daljinski svojim udrugama i takav je princip na cijelom prostoru BiH, samo što je ovdje najizraženiji, jer je u Srebrenici najkrupniji zalogaj.

* Je li istina da političke stranke pokušavaju preuzeti kontrolu Organizacijskog odbora za obilježavanje 11. srpnja u Potočarima?

MUSTAFIĆ: Sastanak u četvrtak se, nažalost, pretvorio u predizbornu kampanju i ne zna se kakav će biti konačni ishod. Poslije svega što sam čuo i vidio zaključio sam da je mnogim ljudima stalo da dođe do incidenata i mislim da ova izborna godina neće proći bez teških incidenata. Imamo vampire koji hrane ljudsku krv i, nažalost, proteže se do tzv. udruženja.

* Zašto tako zovu?

MUSTAFIĆ: Ima dosta žena koje nisu prije rata vidjele ni Zvornik, a sada se bave politikom po svijetu.

* Koje udruge mislite?

MUSTAFIĆ: Mislim na četiri, pet osoba iz Srebrenice i znat ćete koje su, jer su na svim televizijama. Poznato je koje žene predstavljaju majke Srebrenice.

* Vi ste Srebrenica, ali ne živite u Srebrenici. Bili ste među osnivačima SDA, koji ovdje sada drži krajeve u svojim rukama. Što je SDA dao Srebrenici?

MUSTAFIĆ: Kad je u pitanju SDA, moram odgovoriti protupitanjem: A što možete očekivati ​​od političke stranke koja je izravno umiješana u genocid nad narodom Srebrenice?

* Možeš li argumentirati takve optužbe?

MUSTAFIC: Srebrenica je apsolutno dogovoreni genocid. Za potpuni razvoj događaja u Srebrenici, Alija Izetbegović je znao prije nego što se to dogodilo. I iz tog razloga, najveća glupost bi bila tražiti spas od onih koji su vas odvukli u odvajanje. Ali ne samo SDA da je na vlasti u Srebrenici. Nedavna smjena predsjednika Skupštine općine potvrđuje da su ovdje u stvari SDA i SDS u koaliciji, koju nisu prekinuli od vremena kada su jedni bili na Palama, a drugi u Sarajevu.

* U knjizi “Planirani kaos”, otkrili ste neke činjenice koje su šokirale javnost. Koji je bio vaš cilj?

MUSTAFIĆ: Znam da je borba za istinu najopasniji posao na svijetu, ali od istine ne odustajem. Znam da svaki rat ima “ratne pse”. No, tragedija je da ratni psi postaju poslijeratni psi koji se drže na dugotrajnoj matrici.

* Hoćete li se vratiti u politiku?

MUSTAFIĆ: Iako sam skoro 15 godina na burzi rada, još nisam prodao dušu i obraz. No, politika se može riješiti samo onima koji su izišli iz rata s ogromnim bogatstvom. Uvijek sam u politici, ali nisam u kartelima “cosa nostra”, jer su njihova vrata zatvorena za poštene ljude.

* U ratu se niste slagali sa zapovjednikom Armije BiH u Srebrenici Naserom Orićem. Kontaktirate li se s njim i što mislite o poslijeratnim angažmanima?

MUSTAFIĆ: Naser Orić je genetski orijentiran kriminalu i njegova najveća želja je da bude glavni “bos” kad su u pitanju kriminalne radnje i to mu je pošlo za rukom.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ŠOKANTNE TVRDNJE AMERIČKIH MEDIJA: Ovaj čovjek kroji sudbinu zemalja bivše Jugoslavije…

Objavljeno

- datum

Politički magazin “American Spectator” analizirao je način na koji su milijarder George Soros i njegova Fondacija za otvoreno društvo postupno preuzeli institucije američke vanjske politike na Balkanu.

Magazin upozorava da diplomati SAD nastavljaju da se ponašaju u 2017. godini kao da je ovo deveta godina mandata bivšeg predsjednika Baracka Obame, iako je novi predsjednik Donald Trump kritizirao intervencionističku politiku Washingtona.
U tekstu se naglašava da je ljevičarska orijentacija američke politike posebno apsurdna u BiH, gdje postoje tri etničke grupe sa snažnim vjerskim identitetom.

“Umjesto da daje nepristrane savjete, Veleposlanstvo SAD u Sarajevu redovito se ponaša nametljivo prema liderima u ovoj zemlji i njenim građanima i promovira nova prava seksualnih manjina dok istovremeno igra opasnu igru ​​favoriziranja muslimanske zajednice nad Hrvatima i Srbima, na štetu svih”, navodi se u tekstu.

“Spectator” napominje da je, kao rezultat politike SAD i Europe, radikalni islam dobio utočište u BiH, Hrvati se potiskuju, a Srbi su u sve jačem savezu s Rusijom.

U analizi se upozorava da je Trumpova administracija, uz potencijalno tragične posljedice, dala “dodatni kisik propaloj vanjskoj politici” zadržavanjem Obaminih diplomata.
Takva indiferentnost prema ovom turbulentnom mjestu nije mudra, naročito kada džihadistički teroristi, koji sada dolaze iz Iraka i Sirije, pokušavaju uklopiti u postojeća sigurna utočišta u BiH, na pragu Europe, piše američki magazin.

U tekstu se navodi da se podrivanje Dejtonskog sporazuma vrši od početka dvije tisućitih godina, kada je američka administracija posvetila skoro svu svoju pažnju Afganistanu, Iraku i Bliskom istoku.

“Spectator” napominje da je politika Obamine administracije, pod snažnim utjecajem Soroša i njegove Fondacije, otvoreno antagonirala Hrvate i Srbe i promovirala viziju Bošnjaka o unitarnoj državi koja je u suprotnosti s decentraliziranim uređenjem iz Daytona.

Veleposlanstvo SAD podržava brojne programe kojima se kritiziraju BiH i konzervativne tradicije njena tri naroda. U tekstu se posebno ukazuje na programe kojima je Obamina administracija podržavala prava LGTB zajednice u BiH.

“Veleposlanstvo SAD je u višestrukim konfliktima kada je riječ o reprezentaciji, obrazovanju i ravnopravnom tretmanu tri naroda, umjesto da ih umiruje, a osobito od dolaska aktualnog veleposlanika Maureen Cormack”, ocjenjuje američki politički magazin.

Ured visokog predstavnika u BiH opisana je kao “neka vrsta vanjskog diktatora s ovlastima da zaobilazi parlament, smjenjuje javne dužnosnike i negira sudske odluke”.

“Zalaganje za unitarni, centralizirani sustav (s nacionalnim obrazovnim programom) ide u korist Bošnjaka, koji su najbrojniji narod u BiH. To bi bilo poput zalaganja za ukidanje prava država i lokalnog obrazovanja u SAD u korist centraliziranog sustava kojim se upravlja iz Washingtona “, piše “Spectator”.

Izvor: Balkanuživo 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno