Connect with us

Društvo

TAKOZVANA HRVATSKA NARODNA BANKA PRINTA GODINAMA KRIVOTVORENE KUNE!!! SAV “HRVATSKI NOVAC” JE LAŽAN!!!

Objavljeno

- datum

Napomena od 20.10.2017:  O TOME DA SU LAŽNE HRVATSKE KUNE POKRIVENE “POVJERENJEM”, MOŽE SE VIŠE PROČITATI NA LINKU:

https://paralelahr.wordpress.com/2017/10/15/dva-audio-snimka-lazne-hrvatske-kune-nisu-pokrivene-zlatom-nego-povjerenjem-da-da-da-dobro-ste-procitali-povjerenjem-u-koga-u-sto-povjerenjem-u-zeljka-rohatinskog-i-bo/

O TOME, ŠTO JE KRIMOS ŽELJKO ROHATINSKI ODGOVORIO ZAŠTO JE POTPISIVAO NALOGE ZA PRINTANJE LAŽNIH KUNA, MOŽE SE VIŠE PROČITATI NA LINKU:

https://paralelahr.wordpress.com/2017/02/20/evo-sto-je-bivsi-takozvani-guverner-hnb-zeljko-rohatinski-odgovorio-na-pitanje-zasto-je-potpisivao-naloge-za-printanje-krivotvorenih-kuna-a-tu-nam-je-odmah-do-njega-i-marijan-benko-bivsi-takozvan/


 

POD NADZOROM I PO NALOGU ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE HDZ/SDP  TAKOZVANA HRVATSKA NARODNA BANKA VEĆ SKORO 25 GODINA,  PRINTA KRIVOTVORENE KUNE, TO JEST TAKOZVANI HRVATSKI NOVAC!

DRŽAVA  HRVATSKA NEMA NI GRAMA ZLATA. SVO ZLATO JE U PRIVATNIM RUKAMA. ZATO HRVATSKA  NARODNA  BANKA I PRINTA SAMO BEZVRIJEDNU PAPIRUŠTINU (IAKO JE ZLATNI STANDARD UKINUT 1971. GODINE, NAMJERNO SAM NAPRAVILA PARALELU SA ZLATNIM REZERVAMA, KAKO BI SLIKOVITIJE PRIKAZALA DA HRVATSKE NEMA I DA KADA JE NEMA, NE MOŽE ONDA NIŠTA NI POSJEDOVATI).

VIDJET ĆEMO DA  LI  ĆE  SVIJET  REAGIRATI   NA SVE OVE DOKAZE ISPOD. AKO NITKO NE REAGIRA, TO  ĆE  ZNAČITI  DA  I  DRUGE  ZEMLJE  IMAJU  KRIVOTVORENI  NOVAC.

SADA BIH VAS UPITALA, ŠTO VI ZAPRAVO TOČNO ZNATE O “DRŽAVNOJ” IMOVINI, ZLATNIM REZERVAMA I UOPĆE KOJIM BOGATSTVOM RASPOLAŽE  “DRŽAVA HRVATSKA”? JE LI TAKO DA NEMATE POJMA O TOME.  PA NARAVNO DA NEMATE POJMA, JER KAKO BI SE INAČE MOGLO DESITI DA VAM NETKO PRED NOSOM OTME CIJELU DRŽAVU I PODMETNE VAM LAŽNI BEZVRIJEDNI NOVAC, NOVAC BEZ POKRIĆA. ALI BAREM SADA RAZUMITE DA AKO HRVATSKI NOVAC IMA BILO KAKVO POKRIĆE, ZBOG ČEGA SE ONDA NA NOVČANICAMA NALAZI LAŽNI HRVATSKI GRB?

ZAŠTO JE TO KRIVOTVOREN NOVAC MOŽETE VIDJETI DOLJE NA SLIKAMA. 

ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA HDZ/SDP, AKO VEĆ KAO TAKVA POSTOJI A POSTOJI, NE MOŽE NI DA HOĆE NEŠTO URADITI NI PO BOŽJIM NI PO LJUDSKIM ZAKONIMA. NI SVOJU RIJEČ NE MOGU  ODRŽATI  NI  DVIJE SEKUNDE. ONI SU JEDNOSTAVNO SEBE IZDIGLI IZNAD BOGA, IZNAD LJUDSKIH ZAKONA I IZNAD ONOGA ŠTO SAMI GOVORE. TO JE ČISTO ZLO.

SVE  ALI  BAŠ  SVE  ŠTO  JE  RADILA IKADA I ŠTO OVA ORGANIZACIJA RADI SADA, JE REZULTAT TEŠKIH I PRETEŠKIH KAZNENIH DJELA, UROTA, IZDAJE I OSTALIH VRSTA ZLOČINA.  OVAKVIM   SVOJIM  DJELOVANJEM  ONI SU UVUKLI I SVE “DRŽAVLJANE”  OVOGA ŠTO NAZIVAMO  HRVATSKOM, U SVOJ KRIMINAL. AMA BAŠ SVE, UKLJUČUJUĆI I NOVOROĐENE BEBE. SVI SMO U TOME NAMETNUTOM KRIMINALU, RAĐAMO  SE I ŽIVIMO U NJEMU KONSTANTNO I NE MOŽEMO IZBJEĆI TO DA I SAMI TAKOĐER (ALI NESVJESNO) POČINJAMO SVAKODNEVNO RAZNE KRIMINALNE RADNJE, KAO ŠTO JE NA PRIMJER, U OVOME  SLUČAJU,  RASPAČAVANJE   KRIVOTVORENOG  NOVCA. ODMAH ĆETE SE ZAPITATI KAKO TO, O ČEMU JA TO GOVORIM? PA EVO, GOVORIM O TOME DA SVAKI DAN I VI I JA, KUPNJOM, ODNOSNO PLAĆANJEM BILO ČEGA UČESTVUJEMO U KRIMINALU, RASPAČAVANJU KRIVOTVORENIH KUNA, KOJE NAM JE HRVATSKA NARODNA BANKA SERVIRALA   POD  STAVKOM  “HRVATSKI NOVAC”.

KADA SE NETKO OVAKO PONAŠA KAO ŠTO SE PONAŠA OVA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA, ONDA JE TU RIJEČ O VRLO POREMEĆENOJ PERCEPCIJI STVARNOSTI, KOJA SE MANIFESTIRA NA RAZNE NAČINE. MNOGI IH NAZIVAJU PSIHOPATIMA. MEĐUTIM, SMATRAM DA JE TO VRLO BLAGA DEFINICIJA. JER, KAKO RECIMO OBJASNITI TO DA NEKOGA PITATE KOLIKO JE SATI A ON VAM ODGOVORI DA NA ALJASCI PADA SNIJEG. MOŽE LI SE OVO NAZVATI KOMUNIKACIJOM? ETO, UPRAVO U NAVEDENOME PRIMJERU SE MOŽE JASNO VIDJETI O ČEMU SE RADI. NO, O OVOME VIŠE NEKOM DRUGOM PRILIKOM.

OVO GORE JE BIO MALI UVOD U OVO ŠTO SLIJEDI ISPOD.

U  KONKRETNOJ STVARI,  OD  SVIH  NAS,  KOJI  KAO  PLATEŽNO  SREDSTVO KORISTIMO TAKOZVANE   HRVATSKE   KUNE,  SU NAČINILI KRIMINALCE KOJI SVAKODNEVNO RASTURAJU LAŽNE, KRIVOTVORENE NOVČANICE. NEMOJTE SE PITATI PA KAKO TO DA MOŽEMO SA TIM NOVCEM PLAĆATI, KUPOVATI, PODMIRIVATI DUGOVE I SLIČNO, JER ĆU VAM ODGOVORITI DA TO ISTO SVE MOGU I ONI KRIVOTVORITELJI NOVCA KOJI GA SAMI ISPRINTAJU. OVDJE JE JEDINA RAZLIKA ŠTO ĆE OVI POJEDINAČNI KRIVOTVORITELJI NOVCA BITI KAŽNJENI “PO ZAKONU” KADA IH SE ULOVI, DOK ĆE RECIMO, TAKOZVANI GUVERNER HRVATSKE NARODNE BANKE, BORIS VUJČIĆ, BITI ZA KRIVOTVORENJE NOVČANICA NAGRAĐEN  PLAĆOM OD 50. 000,00 HRK (NARAVNO LAŽNIH, JER ISPRAVNE KUNE NIKADA NISU  NI  POSTOJALE.  A MOŽDA  MU  PLATE  I  U  ZLATU ILI ČEMU DRUGOM, TKO TO MOŽE ZNATI).

O BIVŠEM DUGOGODIŠNJEM TAKOZVANOM GUVERNERU HRVATSKE NARODNE BANKE, ŽELJKU ROHATINSKOM ĆE BITI VIŠE RIJEČI DRUGOM PRILIKOM.

50000.png_guverner

DRŽAVA   HRVATSKA  NEMA  SVOJE  NIŠTA!  NI BOGATSTVA U ZLATU NITI U BILO ČEMU DRUGOM.  VI  GRAĐANI, TAKOĐER NE  POSJEDUJETE NIŠTA. DA STVARNO POSJEDUJETE IŠTA, U TOM SLUČAJU NE BI NIKAKAV PROBLEM BIO  KORISTITI ISPRAVNE PEČATE S GRBOM REPUBLIKE  HRVATSKE, ISPRAVNE HRVATSKE GRBOVE I ZASTAVE, HRVATSKE OZNAKE NA PREDMETIMA,  HRVATSKE  ZAKONE  I USTAV, ISPRAVAN HRVATSKI NOVAC ITD.

OVO ŠTO SE NAZIVA HRVATSKIM NARODOM JE ZAPRAVO ISTRGOVANA GOMILA, KOJOJ NIJE JASNO NI TKO JU JE KUPIO NI KADA. DAKLE, SA PRAVNE STRANE HRVATSKI NAROD JE U ISTOJ POZICIJI KAO I CRNCI U AMERICI U 18 STOLJEĆU.  SVE JE U PRIVATNIM RUKAMA A TAKOZVANI GRAĐANI REPUBLIKE HRVATSKE SU KAO NEKA VRSTA SLUŽINČADI, KOJOJ JE KRIVOTVORENI NOVAC DAT DA NE BI PRAVILA PROBLEME, DA MOŽE MALO UMIŠLJATI KAKO JE NETKO I NEŠTO DRUGO A NE OBIČNA SLUŽINČAD, DA IMA PRAVO ODLUKE, DA OVO, DA ONO……. A SVE IZ RAZLOGA DA BI SE TA “SVJETINA” LAKŠE DRŽALA POD KONTROLOM .

TO ŠTO IMATE NAVODNE VLASNIČKE PAPIRE “SVOJIH” KUĆA I OSTALOGA, “SVOJ” NOVAC ITD., NE ZNAČI NIŠTA. SVE JE TO LAŽNO I KRIVOTVORENO.  SVAKOG MOMENTA, BEZ OBZIRA KOLIKO STE “BOGATI”, SVE TO VAM SE  MOŽE  ODUZETI  U TRI  POTEZA  A  DA  NI  NE  ZNATE  TKO VAM JE TO ODUZEO (KAO ŠTO JE VEĆ TISUĆAMA NJIH VEĆ I ODUZETO). ZAŠTITU NE MOŽETE DOBITI NI NA RAZINI SUDA U STRASBORGU NI OD EUROPSKE KOMISIJE NITI OD UJEDINJENIH NACIJA, UKRATKO NIGDJE.

OVAJ KRIVOTVORENI NOVAC VAM JE KONAČAN DOKAZ DA SE O SVEUKUPNOM ŽIVOTU, U OVOME ŠTO NAZIVAMO HRVATSKOM, ODLUČUJE IZA NEKIH ZASTORA, PO NEKIM DRUGIM PRAVILIMA, O KOJIM PRAVILIMA NITKO OD VAS NEMA POJMA.

TKO TOČNO STOJI IZA TIH ZASTORA UOPĆE NAS NE TREBA ZANIMATI, BAREM ZASADA.

VAŽNO JE, U KONAČNICI, SAMO ONO ŠTO ĆETE VI SVI PODUZETI NAKON ŠTO OVO SVE PROČITATE, ODNOSNO HOĆETE LI PODUZETI UOPĆE IŠTA, OSIM NIJEMOG PROMATRANJA.

AKO NE PODUZMETE NIŠTA, ONDA TO DOSLOVNO ZNAČI DA STE SVE OVO VI SAMI TRAŽILI I ZASLUŽILI PA ONDA NEKA VAM I BUDE TAKO. 

PRIJE  NEGO  SE MOŽEBITNO ODLUČITE  ZA  NIJEMO  PROMATRANJE POMISLITE  NA NEBROJENE  KOJI SU OKONČALI   SVOJ   ŽIVOT    NASILNO,  ZBOG  OVE DOLJE PRILOŽENE BEZVRIJEDNE PAPIRUŠTINE.   UČINITE (UČINIMO),  AKO  NIŠTA, BAREM   NEŠTO   ZA SVE ONE, KOJIMA ZBOG VLASTITIH   SLABOSTI,  PRIJETI   ISTA  SUDBINA. UČINIMO   NEŠTO  ZA  SVE  NJIH, PRIJE NEGO I ZA NJIH BUDE KASNO. A  IMA  IH  MNOGO,  MNOGO, MNOGO. 

JA  VAM  TVRDIM  DA  SE  U  ROKU  JEDNOG  DANA  SVE  MOŽE  RIJEŠITI I TO MIRNIM PUTEM!!! 

DAKLE, EVO O ČEMU SE RADI:

NA  SVIM  DOLJE  PRILOŽENIM  “NOVČANICAMA  HRVATSKOG  NOVCA” ILI BOLJE REĆI NOVČARKAMA,  SE NALAZI OVAKAV “HRVATSKI  GRB” I TO U RAZNIM NIJANSAMA, OVISNO  O  KOJOJ  NOMINALOJ VRIJEDNOSTI   NOVČARKE   JE   RIJEČ:

GRB_NA_KUNAMA1.   OVAJ GRB NEMA VEZE NI SA JEDNIM HRVATSKIM ZAKONOM NI USTAVOM,  IZ RAZLOGA JER  HRVATSKI  ZAKONI  I  USTAV  NE  POSTOJE  NITI  SU  IKADA POSTOJALI! (PRISJETITE SE DA  SVI OVI TAKOZVANI HRVATSKI ZAKONI NOSE JUGOSLAVENSKE BROJČANE OZNAKE KLASE, TO JEST BROJČANE OZNAKE KLASE JUGOSLAVENSKIH DRŽAVNIH ORGANA!)

2.   OVAJ GRB TAKOĐER NEMA NIKAKVE VEZE NI SA “VAŽEĆIM” JUGOSLAVENSKIM ZAKONOM O GRBU, ZASTAVI I HIMNI, KOJI ZAKON JE, ZNAMO,  POTUREN HRVATIMA KAO HRVATSKI ZAKON.

3. NADALJE,  OVAJ  “VAŽEĆI” JUGOSLAVENSKI ZAKON O GRBU, ZASTAVI I HIMNI PROPISUJE  DA JE OVO  ISPOD IZVORNI HRVATSKI  GRB I DA SE PO NJEMU  MORAJU  IZRAĐIVATI SVI OSTALI HRVATSKI GRBOVI.

IZVORNI_GRB

4.   OVAJ JUGOSLAVENSKI ZAKON O GRBU, ZASTAVI I HIMNI TAKOĐER PROPISUJE DA SE U GRBU NE MOŽE NIŠTA MIJENJATI (članak 4. st. 2.).

AKO JE PROPISANO DA SE NIŠTA NE MOŽE MIJENJATI, TO SE SVAKAKO ODNOSI I NA BOJE GRBA. 

AJMO SAD   POGLEDATI   OVU   KRIVOTVORENU  PAPIRUŠTINU, KOJU NAZIVAMO  HRVATSKI  NOVAC  ILITI HRVATSKE KUNE.  STRELICA  POKAZUJE NA  KOJEM  MJESTU  SE  NALAZI  TAJ  KRIVOTVORENI HRVATSKI GRB, KOJI ČINI   SVE  HRVATSKE  KUNE  BEZVRIJEDNIMA:

KUNA_5

KUNA_10

KUNA_20

KUNA_50

KUNA_100

KUNA_200

KUNA_500

KUNA_1000

 

DAKLE, ŠTO ĆEMO SADA?

HOĆEMO LI OTIĆI U KUPNJU ILI IZAĆI MIRNO SVI ODJEDNOM NA ULICE I PROŠETATI SE?

DOK NE ODLUČITE ŠTO ĆETE, MOLIM VAS DA  MI  POJASNITE ŠTO VAS TO SPRJEČAVA  DA SAMI SEBI NE ISPRINTATE  OVIH NOVČARKI ONOLIKO KOLIKO VAM TREBA ZA SVE VAŠE POTREBE?

ZAŠTO BI SAMO “GUVERNER” BORIS VUJČIĆ I NJEGOVA BRATIJA IMALI TU PRIVILEGIJU?

I JOŠ NEŠTO:

AKO  JE  SUDITI  PO  ONOME ŠTO JE “SABORSKI  ZASTUPIK” DAMIR KAJIN REKAO  (POST OD 26.09.2015.),  VI  STE   ZAPRAVO   SVJESNO   GLASALI  ZA  SVE OVO  GORE  I  SVE  OSTALO  O  ČEMU  GOVORIM  NA  OVOME  BLOGU!

ON TVRDI DA NITKO NEĆE MOĆI SPRIJEČITI DA VI, ZA NEKOLIKO DANA, DEMOKRATSKI  IZGLASATE OPET KRIVOTVORENE KUNE, LAŽNE ZAKONE I USTAV, LAŽNE HRVATSKE GRBOVE, LAŽNE PEČATE S GRBOM ITD., ITD., ITD……… LAŽNE SVOJE ŽIVOTE?

DA  LI  JE  DAMIR  KAJIN  U  PRAVU?

Izvor: Hrvatska paralela

Komentari

Komentari

Društvo

UŽIVO: POČELO IZRICANJE PRESUDE RATKU MLADIĆU Tužiteljstvo traži doživotnu kaznu zatvora, ispred sudnice provocirao muškarac sa zastavom Srbije

Objavljeno

- datum

SUĐENJE U HAAGU

NOVO 10:18 – Vijeće prelazi na prvu točku optužnice – genocid u šest općina.

Vijeće je utvrdilo da je veliki broj bosanskih muslimana i Hrvata ubijen u tim općinama. Vijeće je utvrdilo tko su bili počinitelji u tim općinama – Foči, Prijedoru i Sanskom Mostu – i zaključilo da je postojala namjera da se eliminira hrvatsko i srpsko stanovništvo. Vijeće je odlučilo da muslimani nisu predstavljali veliki broj stanovnika na tim prostorima, to jest mali broj Bošnjaka u cjelini, te stoga nije postojala namjera da se u potpunosti istrijebi grupa Bošnjaka u cjelini- rekao je Orie.

 
Orie je spomenuo i na zločine u Sarajevu, poput onog gdje je snajper u trbuh pogodio muslimanku koja je hodala s djecom te potom usmrtio njezinog sedmogodišnjeg sina. Te su zločine počinili pripadnici Sarajevsko-romanijskog korpusa VRS-a, smatraju suci.

Vijeće je zaključilo da su pripadnici korpusa imali namjeru terorizirati civilno stanovništvo Sarajeva granatiranjem i snajperskom paljbom te je utvrđeno postojanje ratnog zločina ubojstva.


10:09 – Vijeće je utvrdilo da se tijekom cijelog razdoblja za vrijeme kojih su zločini počinjeni vodio rat u BiH. Također je utvrđeno da je u mnogim općinama, koje spominje optužnica, ubijen velik broj civila koji su bježali ili branili svoje domove.

Orie je podsjetio na ubojstvo više od dvadeset civila 1992. godine u Sanskom Mostu kada su snage VRS ljude natjerali da skoče u rijeku i potom pucali na njih. Samo jedan je preživio. Podsjetio je i na gušenje 24 zarobljenika koji su preminuli na putu u kamionu za logor Manjača. 

Sudsko vijeće utvrdilo je da su postojali zločini koji predstavljaju istrebljenje, što je potkrijepio primjerom ubojstva zatočenika tako da se na njih bacio plin i potom pucalo. Tako se ubilo između 190 i 220 zatočenika u jednoj noći.

Raspravno vijeće utvrdilo je da postoje elementi progona i istrebljivanja, kao što je to bio slučaj u općini Kotor Varoš gdje su protjerani i ubijeni hrvatski i muslimanski civili u lipnju 1992. godine. Isti obrazac dogodio se i u mnogim drugim općinama.

Raspravno vijeće utvrdilo je i da su mnoge žrtve zatočene i izložene nehumanom tretmanu u nekoliko logora gdje su uvjeti bili stravični, s malo hrane i vode, a ljudi su premlaćivani željeznim šipkama. Zatočenici su bili prisiljeni na međusobno silovanje, a u nekim kućama su silovane žrtve od samo 12 godina. Neke od njih bile su dodjeljivane vojnicima koji su ih potom silovali. 

Vijeće je utvdrilo da su zločini protiv čovječnosti počinjeni u općinama Banja Luka, Bijljina, Foča, Ključ, Bijeljina, Kotor Varoš, Ključ, Pale , Prijedor, Rogatica, Sanski Most, Sokolac i Vlasenica.

—————————————-

10:05 – Vijeće je zasjedalo 530 dana i saslušalo 592 svjedoka i čulo više od 10.000 dokumenata dokaza – rekao je Orie.

Mladić je optužen pod devet točaka optužnice plus točka optužbe za genocid.

Za početak, Mladić je optužen za sveobuhvatni zločinački pothvat čiji je cilj bilo progon muslimana i Hrvata s područja BiH na kojima su živjeli Srbi. Drugi zločinački pothvat odnosi se na Sarajevo čiji je cilj bio teroriziranje civilnog stanovništva i nezakoniti napadi na civile Srebrenice. Treći zločinački pothvat odnosi se na eliminaciju i istrebljenje muslimana s područja Srebrenice.

Četvrti zločinački pothvat je uzimanje taoca, pripadnika UN-a kako bi se spriječili napadi na snage VRS.

—————————————-

10:00 – Počelo je izricanje presude, sudu se obraća odvjetnik Ratka Mladića Ivetić koji je tražio od suda da potvrdi kako su pročitali dokument obrane koji je predočio.

Sudac Alphonse Orie počinje s čitanjem sažetka presdue, za koji je neglasio da ne čini njezin dio.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

PADA LI KONAČNO Angela Merkel – i što to znači za EU i SAD?

Objavljeno

- datum

 Ostanak ili odlazak Angele Merkel – pitanje geopolitike    Pod skutima Angele Merkel se u zadnjem desetljeću na europskim prostorima, učvrstio nesmiljeni gospodarski liberalizam pod maskom, tobože, neizbježne globalizacije koji je zavladao i europskom društvenom strukturom, slomio europsku srednju klasu, radništvo pretvorio u prekarijat bez perspektive sa zamjenskom imigracijskom jeftinom radnom snagom dovedenom s razorenih bliskoistočnih prostora

Europska unija se pod vodstvom politike njemačke kancelarke nasilno i protuprirodno geoekonomski i geopolitički uvezuje sa Sjevernom Afrikom i Bliskim istokom u cilju stvaranja nekakvog nesuvislog imperija, kao replike Rimskoga carstva, koji bi bio poligon za ekonomsku, vojnu i političku ekspanziju europske moći i osnovica njenog nastupa prema Aziji

Koliko su njemačka kancelarka Angela Merkel i njen politički krug bili i ostali ključni za uspostavu i održavanje liberalnog gospodarskog i društvenog poretka unutar Europske unije uvezanog s geoekonomskim i geopolitičkim interesima SAD-a, jasno se vidi sada, u trenucima kada se ljulja njeno prijestolje “najmoćnije žene Europe”, kako su joj godinama sladunjavo tepali europski mainstream mediji pod kontrolom liberalnih gremija i njima pridružene ljevičarske elite.

Pod njenim se skutima u zadnjem desetljeću na europskim prostorima, učvrstio nesmiljeni gospodarski liberalizam pod maskom, tobože, neizbježne globalizacije koji je zavladao i europskom društvenom strukturom, slomio europsku srednju klasu, radništvo pretvorio u prekarijat bez perspektive sa zamjenskom imigracijskom jeftinom radnom snagom dovedenom s razorenih bliskoistočnih prostora.

Sve u cilju podčinjavanja vlastitih građana, ucjene radno ovisnog stanovništva, razbijanja tradicionalnih europskih socijalnih zajednica, nacionalnih posebnosti i na kraju i samih obitelji, kako bi se mogla provesti agenda denacionalizacije europskih država, oduzimanje njihovog nacionalnog suvereniteta i uklapanja u jedinstvenu centraliziranu federalnu Europsku uniju. Samo tako prilagođena gospodarska i društvena statifikacija Europe može se adekvatno uklopiti u nastavak procesa euroatlantske unifikacije sa SAD-om, čiji simbol predstavljaju famozni gospodarski i trgovinski sporazumi s Washingtonom, posebice TTIP.

Novac i ekonomski interesi

Pritom se Europska unija pod vodstvom politike njemačke kancelarke nasilno i protuprirodno geoekonomski i geopolitički uvezuje sa Sjevernom Afrikom i Bliskim istokom u cilju stvaranja nekakvog nesuvislog imperija, kao replike Rimskoga carstva, koji bi bio poligon za ekonomsku, vojnu i političku ekspanziju europske moći i osnovica njenog nastupa prema Aziji.

Kao strateški partneri tih integracijskih procesa koriste se, nažalost, zlokobne i opasne diktature arapskoga svijeta predvođene Saudijskom Arabijom i ostalim despocijama iz Vijeća za suradnju u zaljevu (GCC), koje su u pozadini svih potresa, nereda i uništavanja na bliskoistočnim prostorima i koje nemaju nikakvu, baš nikakvu društvenu i političku kompatibilnost s europskim prostorima i zapadnim svijetom. Osim dakako, kada je riječ o novcu i ekonomskim interesima.

U tom kontekstu je i nasilna, strateški programirana imigracija s Bliskoga istoka iz prethodno razorenih bliskoistočnih arapskih država čije je stanovništvo – što poklano i bačeno u masovne grobnice, s posebnim akcentom na tamošnje kršćanske zajednice koje gotovo više ne postoje, što pretvoreno u skitnice po palestinskom obrascu i upućeno kao jeftina radna snaga i politički destabilizirajuća masa krvavim putevima migracije prema Europi. Dakako, europski partneri iz Saudijske Arabije i pridruženih diktatura pobrinuli su se da u migraciju instaliraju korpus islamističkog ekstremizma koji će svoje pravo lice tek pokazati na europskim prostorima.

U središtu svega toga – pretvaranja europskog gospodarskog i socijalnog sustava u veliki ekonomski kasino sa slomljenim nacionalnim suvremenitetima država članica EU-a, njene transformacije u nadnacionalni imperij čvrsto uvezan s interesima Washingtona i arapskog kapitala iz GCC-a i imigracijske navale s afričkih i bliskoistočnih prostora, nalazi se upravo politički krug oko njemačke kancelarke, koja se postupno pretvorila u de facto kancelarku Europske unije, a sudeći po sadašnjoj agendi razvoja EU-a, i s neskrivenim ambicijama da to postane i de iure.

Medijski dugo održavani prikaz Angele Merkel kao odmjerenog vođe ujedinjene Europe u tihom sukobu sa SAD oko zaštite europskih interesa, nakon svega što se dogodilo u europskoj politici iskazuje se kao prijevara. Upravo suprotno, politički krug oko njemačke kancelarke, dominirajući Europskom unijom, promicao je isključivo parcijalne njemačke, prije svega ekonomske interese na račun EU-a kao cjeline koju je, slizavši se s američkim geostrateškim i gospodarskim agendama, gurnuo u u podređeni položaj prema Washingtonu.

Snaga i stabilnost transatlantskih odnosa, kao strateškog sidrišta zapadnoga svijeta na ovaj način, stavljanjem europske strane u ekstremno podređeni položaj, samo je umanjena, a euroatlantskim integracijama nanesena nepovratna šteta. Sadašnja europska politika bazira se na goloj sili Bruxellesa i Berlina pod palicom Angele Merkel koja je u svojim rukama skupila sve poluge europske moći.

Glavni oslonac američkih interesa

Ne kaže bez razloga Ashoka Mody, profesor međunarodnih odnosa na sveučilištu Princeton i bivši šef misije za Njemačku i Irsku u MMF-u – „da je Merkel uistinu djelovala kao europska kancelarka pri čemu je fokus uvijek držala na njemačkim interesima” i grubo manipulirala europskom ekonomskom politikom dok je gradila svoju poziciju gospodarice europske ekonomije. Mody čak otvoreno tvrdi da je “krajem 2011. godine Merkel projektirala zamjenu izabranih vlada u Grčkoj i Italiji tehnokratskim vladama bez izbornog legitimiteta”.

Mody navodi samo Grčku i Italiju koje su ključne slabe karike europske ekonomije, a sam sotona zna koliko je vlada manje važnih država članica sličnim političkim inženjeringom zamijenila iz ovih ili onih razloga, često iz čisto egoističnih interesa njemačkog kapitala pod maskom zaštite i unaprjeđenja interesa EU-a.

Takvim razvojem došlo je do apsurdne situacije da zapadni strateški euroatlantski odnosi ovise o sudbini jedne osobe i njene politike. Stoga pitanje ostanka ili odlaska Angele Merkel s pozicije njemačke kancelarke, nažalost, za Zapad postaje – pitanje geopolitike.

Njen pad i mogući izborni poraz, prema većini analitičara, doveo bi do masivnih poremećaja u geostrateškoj konstrukciji euroatlantskog poretka.Tako dugogodišnji njemački ministar vanjskih poslova i vicekancelar, Joschka Fischer, članku pod naslovom “Zapad na rubu” za “Project Syndicate, ”objavljenom 3. listopada, dramatično upozorava:

“Tektonske ploče zapadnog svijeta počele su kliziti, a mnogi ne shvaćaju potencijalne posljedice… Jedina nada da ćemo biti pošteđeni tragične budućnosti je da Merkel zadrži svoj ured nakon 2017. godine. Budućnost Njemačke, Europe i Zapada može ovisiti o tome.”

I prema Fischeru je, dakle, Angela Merkel središnja figura geopolitike zapadnoga svijeta oko koje se prelamaju sve silnice euroatlantske politike. Posljedice njenog pada sasvim sigurno odrazit će se i na američke geostrateške opcije u Europi, jer su Merkel i njen politički krug , sada je potpuno očito, glavni oslonac američkih interesa.

Analitičar američkog think tanka “Hoover Institution” sveučilišta Stanford, prof. Russell A. Berman, također upozorava: “Politička pozornica u Europi se mijenja, posebice nakon Brexita. Merkel bi mogla osigurati kontinuitet vodstva za Njemačku i cijelu Europu, ali njen mogući odlazak može europsku politiku gurnuti u različitim smjerovima sa značajnim implikacijama za američku politiku. Nakon izbora u Berlinu, 18. rujna, budućnost bez Merkel je postala još izglednija.”

 

Što ako Merkel uistinu padne?

Nakon svega što je Merkel napravila u političkom životu Njemačke i EU-a, a posebice nakon dovlačenja imigracijske mase s Bliskog istoka, tijekom ove godine na pokrajinskim izborima njen CDU dosljedno pada u rezultatima. Tek sada s vidi da je kancelarka bila i ostala ključna europska veza s američkom politikom i da je u tom jačanju transatlantskog partnerstva, stvarne interese Europske unije i njenih članica podredila geoekonomskim i geostrateškim interesima SAD-a

Srećom, u samoj Njemačkoj i ostalim članicama Europske unije još uvijek postoje demokratski izborni procesi koliko god bruxelleska elita pokušavala njima manipulirati, postupno ih potisnuti i pretvoriti u rudimentalne ostatke demokratskog poretka. Njemački i europski građani svojim izbornim odlukama vraćaju udarce eliti.

Nakon serije katastrofalnih rezultata vladajuće njemačke koalicije CDU i SPD na pokrajinskim izborima, postaje sve izglednija mogućnost da kancelarka Merkel na njemačkim saveznim izborima 2017. godine ne uspije osvojiti svoj četvrti mandat. Stoga se kroz europsku i američku političku elitu sve više širi panika – što ako Merkel uistinu padne?

Naime, CDU kancelarke Angele Merkel, na nacionalnim izborima 2013. godine osvojio je čak 41,5 posto glasova, a samo zbog nedostatka četiriju zastupničkih mjesta, CDU je bio prisiljen formirati veliku koaliciju sa socijal-demokratskom strankom SPD. No, nakon svega što je njemačka kancelarka napravila u političkom životu Njemačke i EU-u, a posebice nakon dovlačenja imigracijske mase s Bliskog istoka, tijekom ove godine na pokrajinskim izborima CDU dosljedno pada u rezultatima.

U ožujku je CDU u Sachsen-Anhaltu pao za 2,7 posto, u Baden-Wurttembergu za 12 posto. Početkom rujna u Mecklenburg-Vorpommernu pao je za 4 posto, a u Berlinu za 5,7 posto, gdje su 18. rujna dobili svega 17,6 posto glasova. U svakom od tih izbora, Merkeličin koalicijski partner SPD također se suočio s gubicima na sličnoj razini. Istodobno jača Alternativa za Njemačku (AfD) koja postaje centar otpora vladajućoj liberalnoj politici i masovnom useljavanju. Tako je u Baden-Wurttembergu dosegla 15 posto, u Sachsen-Anhaltu 24,3 posto, 20,8 posto u Mecklenburg-Vorpommernu i konačno u glavnom gradu Berlinu, 14,2 posto.

Tek sada je, pri prijetnji izbornog poraza, uistinu ogoljena dugo medijski prikrivana činjenica da je upravo kancelarka Merkel bila i ostala ključna europska veza s američkom politikom i da je u tom odnosu i jačanju transatlantskog partnerstva, stvarne interese Europske unije i njenih članica podredila geoekonomskim i geostrateškim interesima SAD-a i pretvorila je u neku vrstu vazalske tvorevine Washingtona koja istovremeno svoju naraslu moć projicira u stvaranje nekakvoga novog carstva, okrutnog prema unutra i agresivnog prema vani.

 

Amerika treba pouzdane izvršitelje, a ne kreatore politike

Američka politika, spoznavši tijekom rata sve praktične vrijednosti Mackinderove teorije i dvojeći između nje i Mahanove ‘vladavine svjetskim morima’, postupila je na tipično američki pragmatični način – prihvatila je obje. Taj genijalni potez istovremene kontrole i Heartlanda i Rimlanda, omogućio je SAD-u neviđeno širenje moći i utjecaja Veza Njemačke i Rusije i nekakvo euroazijsko povezivanje ugrozilo bi američku i britansku dominaciju. Stoga, bilo kakvo povezivanje Njemačke i Rusije, Europe i Azije, koje bi obuhvaćalo cijeli Heartland i centralnu svjetsku kopnenu masu Euroazije, za američku i britansku politiku bilo je neprihvatljivo

Angloamerička politika se danas u suštini zasniva na više od sto godina staroj Mackinderovoj geopolitičkoj postavci odnosa i uzajamnog djelovanja između Euroazije kao centralne kopnene mase svijeta, Heartlanda i morskog područja s dijelovima kopna koji je okružuju, Rimlanda, kao i na geopolitičkom učenju američkog admirala, povjesničara i geostratega Alfreda Thaylera Mahana.

Pojednostavljeno, britanski geograf Halford John Mackinder, koji se smatra jednim od utemeljitelja geopolitike, i njegovi kasniji sljedbenici definiraju Heartland kao srce svijeta u koji uključuju srednju i istočnu Europu i Rusiju, te s njima povezana područja danas poznata kao Bliski istok, a u širem smislu i Afriku. Prema Mackinderu, onaj tko vlada istočnom Europom, vlada i Heartlandom, a tko vlada njime, vlada i Euroazijom, središnjom svjetskom kopnenom masom, a time i cijelim svijetom.
Kontrola Heartlanda i Rimlanda

Američki, pak, admiral Mahan, postavio je temeljne geopolitičke postavke o značaju pomorske moći američke države za njeno globalno strateško pozicioniranje, sažete u izreci – „Tko vlada morem – vlada cijelim svijetom“, pa ga smatraju i ocem američke mornaričke sile. Suprotno Mackinderovom učenju, Mahanovi sljedbenici drže da pomorske sile Rimlanda, SAD i Velika Britanija, zahvaljujući svojoj pomorskoj moći mogu kontrolirati Euroaziju i Heartland, posebice nakon tehnološkog napretka koji je omogućio da svaka točka Heatlanda bude dostupna oružanim kapacitetima suvremenih ratnih flota.

Američka politika dugo je zapostavljala Mackindera i tek je pojava njegova sljedbenika, njemačkog geopolitičara Karla Haushopfera, skrenula pozornost američkih stratega na Mackinderovo učenje. Haushopfer, koji je u akademski svijet uveo Hitlerova suradnika Rudolpha Hessa, a preko njega ušao u sferu strateških promišljanja nacionalsocijalističkih krugova i kasnije vladara Trećeg Reicha je, polazeći od Mackinderovih postavki, definirao pojam njemačkog životnog prostora – „Lebensrauma“ i doktrinu prodora na istok – „Drang nach Osten“, koja su u svojoj suštini – težnja za vladavinom nad Heartlandom.

Američka politika, spoznavši tijekom rata sve praktične vrijednosti Mackinderove teorije i dvojeći između nje i Mahanove „vladavine svjetskim morima“, postupila je na tipično američki pragmatični način – prihvatila je obje. Taj genijalni potez na doktrinarnoj razini istovremene kontrole i Heartlanda i Rimlanda, uključujući i sve strateški važne pomorske tjesnace i kanale, od Bospora i Dardanela, Gibraltara, Hormuza, Bab el-Mandeba do Sueskog i Panamskog kanala, omogućio je SAD-u u poslijeratnim godinama do tada neviđeno širenje moći i utjecaja. Dok su američka i britanska mornarica vladale morima, njihova politika geostrateški je manipulirala po sastavnim dijelovima Europe i Heartlanda – zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi.

Umjesto predlaganih savezničkih opcija gušenja poražene Njemačke, kao što je učinjeno nakon 1. svjetskog rata, američka politika je napravila još jedan genijalni potez i pomogla obnovi SR Njemačke. Privlačeći Njemačku sebi, privukla je i cijelu srednju Europu i tako je pomirila sa zapadnom, otklonivši opasnost mogućeg novog sukoba sila zapadne i srednje Europe – Francuske i Velike Britanije s Njemačkom.

Taj mir pod američkim pokroviteljstvom i nadzorom bio je s jedne strane preduvjet američke dominacije europskom politikom, a s druge strane bez njega bi bila nemoguća današnja Europska unija. Tim „Pax Americana“, uspostavljen je i atlantski most savezništva po kojem je, uostalom, i novostvoreni vojni savez NATO i nazvan. (cijeli članak vidi na Geopolitika.news)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

KRAJ STANKOVIĆA? Marko Ljubić zahtjeva od rukovodstva HRT-a stegovni postupak protiv jugo-novinara zbog teških profesionalnih pogrešaka

Objavljeno

- datum

“Zbog teških profesionalnih pogrešaka očekujem pokretanje stegovnog postupka protiv Aleksandra Stankovića, javnu ispriku HRT-a hrvatskoj javnosti u istome terminu te službeni odgovor na ovo pismo o Vašim namjerama.”, dio je zahtjeva koji upućuje kolumnist Marko Ljubić HRT-u povodom današnje emitirane emisije ‘Nedjeljom u 2’ urednika Aleksandra Stankovića. Pismo Marka Ljubića prenosimo u cijelosti:

“Poštovani,

u emisiji „Nedjeljom u 2“, urednik i voditelj, vaš novinar Aleksandar Stanković više je puta opetovano izrazio duboko elementarno neznanje ili namjerne pogreške s kojima je dezinformirao hrvatsku javnost. Ističem kako je neprostiva pogreška i neznanje i namjera, jer to urednik na HRT- u ne smije raditi ni u jednom slučaju.

1. Postavljajući pitanje gostu Predragu Mišiću Peđi, uspoređujući pojmove nacionalne manjine i tzv. dijaspore s očitom namjerom segregacije političkih prava hrvatskih državljana izvan Republike Hrvatske, iako mu je Predrag Mišić Peđa jasno odgovorio da svaki hrvatski državljanin mora imati potpuno isti status u ostvarivanju svojih političkih prava, Stanković je tom pravu eksplicitno suprotstavljao stav da bi dijaspora morala imati isti status kao i srpska nacionalna manjina na segregacijski način. Stanković je krivo naveo kolokvijalni naziv dijaspora za preko petsto tisuća punopravnih hrvatskih državljana i prema državnim statistikama još više od dva i pol milijuna onih koji imaju sve uvjete na državljanstvo, ali zbog proceduralnih razloga još nisu ostvarili svoja pripadajuća politička prava. Podsjećam da novinari informativnoga programa HRT-a ne smiju u službenoj komunikaciji koristiti kolokvijalne i netočne političke termine, pogotovo kad se radi o tako osjetljivim političkim pitanjima, jer se na taj način umjesto informiranja dezinformira javnost.

To je višekratnim ponavljanjem značilo jasnu poruku da hrvatski državljani koji ne žive u Republici Hrvatskoj ne trebaju imati svoja ustavom zajamčena politička prava koja proizlaze iz prava na državljanstvo, a temeljno političko pravo koje proizlazi iz prava na državljstavo je – izborno pravo.

Usporedbom temeljnog političkog prava dijela hrvatskoga naroda s realno povlaštenim političkim pravom nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj, Stanković prikriva realnu diskriminaciju oko petsto tisuća hrvatskih državljana izvan Republike Hrvatske, uspoređujući, s jedne strane, pogodovanje koje ne postoji nigdje u tom obimu u Europi, s oduzimanjem prava, koje također ne postoji nigdje u Europi. To je težak profesionalni propust koji HRT ne bi smio tolerirati u svojim programima.

Stanković je pitanjima i usporedbama namjerno ili iz neznanja, na što ni u prvom ni u drugom slučaju nema ni on ni HRT pravo, osporio to pravo dijelu hrvatskoga naroda. Takav postupak zavrjeđuje pokretanje hitne odgovornosti protiv Aleksandra Stankovića.

2. S druge strane, inzistirajući na usporedbi broja glasova koje je na izborima dobila lista srpske nacionalne manine, s brojem glasova u XI. izbornoj jedinici, Stanković je dezinformirao javnost ne ističući da hrvatski državljani koji imaju pravo sudjelovati u izborima u XI. izbornoj jedinici jednostavno nemaju ni blizu jednake usporedive tehničke mogućnosti ostvarivanja svoga prava, s pripadnicima nacionalnih manjina, koje to pravo mogu ostvariti na svakome izbornome mjestu u Republici Hrvatskoj, dok glasači u XI. izbornoj jedinici često moraju za ostvarivanje svojih prava putovati i po tisuću kilometara.

3. Stanković je zatim ili iz neznanja ili namjerno, ponavljam da je nedopustivo i prvo i drugo, falsificirao prirodu Domovinskog oslobodilačkog rata inzistirajući na tome da je to djelomično bio građanski rat, na temelju netočne teze da su se dio građana Hrvatske pobunili protiv Republike Hrvatske. Činjenica je da zbog prirode državnoga uređenja SFRJ nitko u tadašnjoj Republici Hrvatskoj nije izravno ostvarivao politički status hrvatskoga građanina, nego građanina – SFRJ. Od trenutka proglašenja političke i državne samostalnosti Republike Hrvatske, koju su odbili priznati Srbi na hrvatskom teritoriju, odbijajući građanski i politički status državljana i građana u Republici Hrvatskoj, nemoguće je u bilo kojoj formi teorijski i praktično te Srbe proglašavati građanima Republike Hrvatske, a prije proglašenja samostalnosti države, nije uopće bilo moguće biti hrvatski državljanin, pa ni građanin. Proglašavati tadašnje Srbe u Hrvatskoj hrvatskim građanima uz ostalo bi bilo nasilje nad njihovim pravom opredjeljivati i izjašnjavati se o svojim građanskim i političkim identitetima.

Da su Srbi koji su su usprotivili progašenju samostalne Republike Hrvatske bili hrvatski građani, ili htjeli pod bilo kakvim uvjetima postati hrvatski građani – rata ne bi bilo.

To je još jedna opasna manipulacija Aleksandra Stankovića kojom se pokušava relativizirati prirodu rata i odgovornost za rat u Hrvatskoj, usprkos tome što je dio nasrtaja na Republiku Hrvatsku –proglasio agresijom. Utoliko je to opasnije i podmuklije u kontekstu obilježavanja Dana sjećanja na tragediju Vukovara i Škabrnje, te hrvatskog naroda u cjelini iz 1991. godine tijekom srpske agresije. To je nedopustivo i očekujem javno očitovanje HRT-a s tim u vezi, nadajući se da ravnateljstvo HRT-a, te urednička hijerarhija ne dijele to netočno i politički izopačeno stajalište.

S obzirom na sve izneseno, ovdje se očito radi o manipulaciji s ciljem dezinformiranja hrvatske javnosti s opasnim implikacijama.

Zbog teških profesionalnih pogrešaka očekujem pokretanje stegovnog postupka protiv Aleksandra Stankovića, javnu ispriku HRT-a hrvatskoj javnosti u istome treminu, te službeni odgovor na ovo pismo o Vašim namjerama.”, napisao je u pismu Marko Ljubić.

Izvor: narod.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.