Connect with us

Sci/Tech

Stručnjak za međunarodne prijevare: Bitcoin je prijevara Novog svjetskog poretka, zamka za internet revolucionare

Objavljeno

- datum

Bitcoin je prijevara Novog svjetskog poretka dizajnirana da prevari one tipove koji vole slobodu premještanja svog novca iz fizičkih sredstava u sustav koji odgovara njihovim anti-bankarskim, anti-vladinim instinktima – ali oni su prevareni od strane vlasti, kaže stručnjak za međunarodne prijevare koji upozorava da će kripto pretvorbe uskoro biti bezvrijedne.

Jeffrey Robinson je stvorio ime istražujući prijevare na najvećim razinama – njegove knjige o međunarodnom pranju novca i farmaceutskoj industriji, povukli su zavjesu s malicioznog ponašanja Wall Streeta i farmaceutske industrije.

Sada je svoju pozornost usmjerio na Bitcoin.

Iako se kripto pretvorbe promoviraju kao anti-elitna i rijetka prilika za malog čovjeka stvoriti pravo bogatstvo, Robinson kaže da Bickoin prevaru zapravo prodaje elita kako bi odvukla ljude od stvarnog novca i stvarnog bogatstva.

To je također njihov način da uvedu ljudima ideju digitalne valute jednog svijeta.

Za razliku od shema bankarskih kriminalaca, Bitcoin – tehnologija i pretvorbe – nije zamišljen kao zlonamjerna prijevara. Ali Robinson kaže da je to ono u što se razvilo, s vlastima koje vuku konce iza zavjese, i oni će uskoro prevariti i nevine i ideološke investitore Bitcoin-a u milijunima.

Činjenica je da pseudo-vlasti koriste ovaj sustav da se obogate u kratkom roku, dok također hvataju u zamku tobožnje revolucionare, sve ih postrojavajući na isto mjesto za neizbježan digitalni pokolj koji će uslijediti, oslabljujući njihovu sposobnost da uzvrate udarac.

Sjećate li se kada se na internet gledalo kao na revolucionarni, slobodan alat koji bi oslobodio ljude vladine stege? Internet je sada postao glavno oružje vlada u kontroliranju i špijuniranju ljudi. Robinson kaže da bitcoin prolazi taj isti put.

Govoreći za Fortune, Robinson je opisao probleme interneta s Bitcoin prijevarom, i objasnio zašto je veliki pad neizbježan.

Bitcoin kao deponij prevara

Vi ste proveli karijeru pišući o različitim prijevarama i manama. Ako bitcoin prijevara, tko je prevarant?

“To je prijevara u tome da to nije prava valuta, ali dopustite da objasnim. Zapravo postoje dva bitcoina. Postoji bitcoin Blockchain tehnologije, za koji mislim da je fantastičan, i da je to budućnost, a sve vrste poslova ulažu desetine ili stotine milijune dolara u Silikonsku dolinu i diljem svijeta, kako bi izgradili poslove na poleđini blockchain tehnologije, jer je to fantastično. “

“Ali onda je tu aspekt navodne valute i navodne robe. Dio prijevare je u navodnoj robi, jer je ovo potpuno plitko, prazno tržište. Kada znate da ima, šta znam, 13 milijuna novčića u optjecaju, a više od 50% njih su u vlasništvu i pod upravom oko 950 ljudi, shvaćate koiko je plitko tržište i koliko je tržište podložno manipulaciji. “ 
 

“To je u suštini deponij prijevara. I onda vidim te zmijske prodavače, kao Winklevoss blizance, koji dođu na TV i govore ljudima da će bitcoin vrijediti 40.000 dolara po novčiću. I nitko ih ne izaziva, pitajući ih “Što vi pušite? bitcoin nije investicija, to je automat. Ili, točnije, napunjeni rulet. “

Kakav će biti kraj igre za bitcoin?

“Poslovi će nastaviti eksperimentirati s blockchain, dokazujući da je ta inovacija odvojiva od bitcoin valute. Istovremeno, tu su svi ti ljudi koji su navučeni na bitcoin, misleći da mogu zaraditi nešto novca za to. Možda su oni kupili 100 dolara kada je novčić vrijedio 10 dolara, i sada sjede na mnogo “novca”. “

“Mnogi od njih će se počastiti odmorom ili novim kompjuterom sa svojim bitcoin-ima, a oni se ne otkupljuju nazad. Malo po malo, to će samo atrofirati, jer to nitko zaista i ne koristi. Velika djeca će izaći, a mališ koji sjedi na jednom, dva ili, nažalost, mnogo više bitcoina, će izgubiti sve. “

izvori: Fortune.com |Webtribune | Croative.net

Komentari

Oglasi
Komentari

Sci/Tech

Fantastične vijesti iz SAD-a: svijet je na korak od jednog od najvećih otkrića u medicini, univerzalnom testu za rak

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su napravili veliki iskorak u medicini – na pragu su otkrića univerzalnog krvnog testa za rano otkrivanje raka. Članovi tima sa Sveučilišta “Johns Hopkins” otkrili su metodu koja detektira osam zajedničkih oblika raka. Namjera im je da se ovim testom rak otkrije u ranoj fazi i da se tako spasi što više života.

Britanski stručnjaci rekli su da je to “nevjerojatno uzbudljivo”, ali su istaknuli da je potrebno više rada i istraživanja kako bi se procijenila učinkovitost testa u otkrivanju raka u ranom stadiju. Ovaj test, nazvan CancerSEEK, traži mutacije u 16 gena koji redovito nastaju kod raka i osam proteina koji se često otpuštaju. Testiran je na 1005 bolesnika s karcinomom jajnika, jetre, želuca, gušterače, jednjaka, debelog crijeva, pluća ili dojke koji se još nije proširio na druga tkiva. Ukupno, test je utvrdio 70 posto slučajeva raka. Brzina je presudna

Dr. Cristian Tomasetti s Medicinskog fakulteta Sveučilišta “John Hopkins” dao je izjavu BBC-ju.

– Područje ranog otkrivanja raka je presudno i mislim da ovo može imati ogroman utjecaj na smanjenje smrtnosti od te bolesti. Što je rak ranije otkriven, to je veća šansa da ga se može liječiti. Pet od osam istraženih karcinoma nema programe za rano otkrivanje. Rak gušterače ima toliko malo simptoma i otkriva se toliko kasno da četiri od pet bolesnika umiru u godini otkada im je rak dijagnosticiran – rekao je dr. Tomasetti. Vjeruje se da CancerSEEK može nadopuniti druge načine otkrivanja raka, kao što je mamografija za rak dojke ili kolonoskopija za rak debelog crijeva.

– Predviđamo da će se test krvi moći obavljati jednom godišnje – rekao je dr. Tomasetti za BBC. Dr. Gert Attard, voditelj tima u Centru za evoluciju i rak u Institutu za istraživanje raka u Londonu i konzultant medicinskog onkologa u Royal Marsden NHS Foundation Trust, također je dao izjavu BBC-ju o ovom velikom otkriću.

– Radi se o ogromnom potencijalu i jako sam uzbuđen. Ovo je sveti gral – krvni test za dijagnosticiranje raka bez svih ostalih postupaka poput skeniranja ili kolonoskopije. Vrlo smo blizu tome da koristimo krvne testove za otkrivanje raka – istaknuo je dr. Attard. 

Neveliki troškovi

No ipak, upozorio je da još uvijek postoji neizvjesnost u pogledu toga što treba učiniti kad je rak dijagnosticiran. Po njegovu mišljenju, u nekim slučajevima liječenje može biti gore od života s rakom koji nije odmah ugrožavajući za život. Poznato je da muškarci mogu imati spororastući karcinom prostate koji se pomno prati, a ne liječi se. – Kad otkrijemo rak na drugačiji način, ne možemo uzeti zdravo za gotovo da će svima trebati liječenje – rekao je dr. Attard.

Paul Pharoah, profesor epidemiologije raka na Sveučilištu u Cambridgeu, izjavio je da je potrebno više rada kako bi se procijenilo kako se test izvodi kad je ta vrsta bolesti manje napredna.

– Dokazivanje da test može otkriti napredni rak ne znači da će test biti koristan u otkrivanju raka simptomatskog stanja u ranoj fazi, mnogo manje presimptomatskog karcinoma. Osjetljivost za rak u prvoj fazi istraživanja bila je samo 40 posto – istaknuo je Phaorah. Troškovi CancerSEEK-a iznose manje od 500 dolara (oko 360 engleskih funti) po pacijentu, što je približno ista cijena kao i kolonoskopija.

‘To su renomirani znanstvenici’

O mogućem velikom otkriću zatražili smo i mišljenje od prof. dr. Eduarda Vrdoljaka, predstojnika Onkologije splitskog KBC-a.
– Nisam u cijelosti upoznat s radom kolega na tom otkriću. No, budući da je riječ o znanstvenicima s jednog tako renomiranog sveučilišta, ne sumnjam da je u pitanju vrlo ozbiljan znanstveni rad. Moram istaknuti da se svakodnevno u medicini publiciraju mnoga nova otkrića, i da bi čovjek to sve “pohvatao”, morao bi se svakog dana baviti samo čitanjem novopubliciranih radova, što je nemoguće…

izvor: Ivica Marković/Slobodna Dalmacija

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Otkriven novi materijal koji će zauvijek promijeniti ratovanje

Objavljeno

- datum

Istraživači su koristili grafen za stvaranje materijala koji su izuzetno lagani, ali i nepropusni.

Novi materijal koji su stvorili znanstvenici na Sveučilištu Siti iz New York Advanced Research Centra je tanka kao aluminijska folija, ali je utvrđena pod utjecajem sile.

Materijal zvan diamin sastoji se od dva lišća grafena – nedavno razvijenog “čudesnog materijala” koji je do 200 puta jači od najjača čelika.

“Zamislite materijal koji je fleksibilan i lagan kao film, ali postaje čvrsta i dovoljno tvrda da zaustavi metak prilikom udarca”, izjavio je istraživački centar.

“U novoobjavljenom radu u Prirodnoj nanotehnologiji, istraživači sa City sveučilišta u New Yorku opisuju proces stvaranja diamina- fleksibilni, slojeviti podacima grafena koji privremeno postaju tvrđi od dijamanta i neprobojni prilikom udarca.”

Ako je proizvodnja dijamanata dovoljno dostatna, nije teško zamisliti kako bi to moglo pomoći u spašavanju tisuća života – osobito onih koji pripadaju vojnicima i policajcima.

Materijal je također mogao postati neprocjenjiv u zrakoplovnoj industriji i borbenoj industriji zrakoplova.

Webtribune.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

ISTO I S LAŽNIM PRIJAVAMA? Zuckerbergov osobni izazov: Ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima

Objavljeno

- datum

Glavni čovjek jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svijetu ove je godine sam sebi zadao ‘osobni izazov’ ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima.

Usred sve većeg broja kritika veznih uz Facebookov negativni utjecaj na društvo, predsjednik kompanije, Mark Zuckerberg, najavio je da je njegov ‘osobni izazov’ za 2018. ‘usredotočiti se na ispravljanje svih tih važnih problema’, prenosi tportal.

Zuckerbergova novogodišnja odluka koju odlučno slijedi već nekoliko godina samo je potvrda koliko je užasna 2017. godina bila za Facebook i njegove korisnike.

“Pred Facebookom je jako puno posla – radilo se o zaštiti zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja stranih država ili osiguravanja da vrijeme provedeno uz Facebook bude kvalitetno”, Zuckerberg je napisao u objavi. “Nećemo moći zaustaviti sve greške i zlorabljenja sustava, no činjenica je da u ovom trenu radimo previše štete pri provođenju naših pravila kao i pri spriječavanju zlorabljenja dostupnih alata.”

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno