Connect with us

Kultura i vjera

Stručnjaci za Bibliju kažu da je 2017. godina Uznesenja

Objavljeno

- datum

Kršćani koji analiziraju biblijska proročanstva i svjetske događaje tražeći znakove da je Uznesenje blizu, imaju poruku za svijet – “Kraj svijeta je blizu. Vežite se, to će biti divlja vožnja. “

Tzv. Indeks Uznesenja, koji vodi stranicu posvećenu superviziji svjetskih vijesti tražeći znakove da je kraj svijeta blizu, dosegnuo je svoju najvišu točku još krajem 2016. godine, i od tada održava kritično upozorenje.

Todd Strandberg prati događaje poput sotonizam, geopolitika, bizarno vrijeme i patnje, kako bi razradio “Indeks Uznesenja” (Rapture Index).

Strandberg je rekao za Mail Online da su se Biblijska proročanstva po pitanju kraja svijeta počela ispunjavati nevjerojatnom brzinom- “Čini se kao da idemo u središte uragana, i ja sam fasciniran onim što se događa oko Donalda Trumpa”.

Što je, prema njemu – Uznesenje?

Riječ uznesenje se ne pojavljuje u Bibliji, ali je to izraz koji se često koristi u kombinaciji s događajima koji se odnose na drugi dolazak Isusa.

Značenje ili definicija uznesenja je ideja da će se dolazak Isusa odvijati u dvije odvojene faze.

Prva će biti tajno uznesenje – ili odnošenje spašenih u raj – na početku jednog razdoblja patnji, tijekom kojih će se Antikrist pojaviti.

Druga faza se javlja na kraju ovog doba patnji kada će se Isus vratiti na Zemlju uz trijumf i slavu.

“Ja mislim da bi se Indeks Uznesenja trebao promatrati kao proročki brzinomjer, što je broj veći, mi se brže krećemo uznesenju.”

>> JONIN ZNAK i OBJAVE NA KRAJU VREMENA: Živimo u povijesnom trenutku koji je sotonina sinagoga pripremala od pamtivjeka!

Michael Parker, koji vodi blog “End of Time Prophecies“, kaže: “2017. će biti godina velikih buđenja i velikih potresa! “

“To vrijeme se bliži – i izgleda je već počelo – kada će zemlja započeti svoje izbacivanje potresa, tsunamija, vulkana, ekstremnih vremenskih uvjeta kakve suvremeno čovječanstvo nikada nije vidjelo.”

3 znaka da će se uznesenje dogoditi 2017. godine

Rapture and End Times” izvještava da postoji mnogo znakova kraja svijeta, koji su jasno vidljivi svima nama koji smo svjesni i duhovno probuđeni. Ali 0,3 posebna “super znaka” se ističu od ostatka. Oni su jedinstveni jer se događaju u točnoj godini u povijesti. To nam daje predstavu o vremenu Uznesenja, i početka 7 (? ili 3,5 godine? op. ur.) godina patnji. 

Svi oni su vezani za božji izabrani narod, Židove. I svi oni se događaju s točno 50 godina razlike. Prvi super znak se desio prije 100 godina.

“Zaštiti me kao zjenicu svog oka, sakrij me u sjeni svojih krila” – Psalm 17: 8

>> ROTHSCHILDI SU VLASNICI 80% IZRAELA I UPRAVLJAJU HRVATSKOM!

Balfour deklaracija je bila pismo upućeno britanskom Ministarstvu vanjskih poslova, lorda Artura Balfoura 2. studenog 1917. godine, koja je postavila temelje za formiranje države Izrael.

U isto vrijeme, poslije 400 godina vladavine, Otomanska Turska je izgubila kontrolu nad Jeruzalemom od britanske imperije. Bitka za Jeruzalem se desila tijekom “Jeruzalemskih operacija” britanske imperije protiv Otomanskog carstva.

11. prosinca 1917. godine, general Edmund Allenby je ušao u Stari grad pješke kroz kapiju Jaffa, umjesto na konju ili u vozilu, kako bi pokazao poštovanje prema svetom gradu. On je stoljećima bio prvi kršćanin koji je kontrolirao Jeruzalem.

Balfour deklaracija i ova pobjeda su dovele do plana Ujedinjenih naroda za podjelu Palestine. 29. studenog 1947. godine, Opća skupština UN-a je usvojila plan.

Židovska imigracija u zemlju Izrael se povećala, i na kraju dovela do izraelske neovisnosti godinu dana kasnije, 1948. godine. Ovo vrijeme je bilo obilježeno masovnim migracijama Židova iz Europe i muslimanskih zemalja u Izrael.

Drugi super znak koji je predviđen u Bibliji se desio točno 50 godina kasnije.

Neka Bog bude milostiv prema nama i blagoslovi nas
pogledaj na nas milostivo
tako da Tvoj put bude poznat na zemlji,
spasenje među svim narodima
                                           Psalm 67: 1-2

1967 – Židovi su se vratili u Jeruzalem

Šestodnevni rat je vođen između 5. i 10. lipnja 1947. godine, između Izraela i susjednih zemalja- Egipta, Jordana i Sirije, uz potporu Sovjetskog Saveza. Ujutro 7. lipnja je izdana naredba da se povrati Stari grad. Izraelski padobranci su upali u grad i osigurali ga.

>> Ostvaruje li Tel Aviv radikalni plan ‘Velikog Izraela’ – Prepreka njegovom stvaranju je opstanak Sirije i Iraka

Ministar obrane Moše Dajan je stigao s načelnikom stožera Yitzhak Rabinom da formalno označi židovski povratak u njihov povijesni grad i njihovo najsvetije mjesto.

2017 – posljednji super znak se upravo priprema, točno 50 godina kasnije.

Hvalite Gospodina, svi puci,
slavite ga, svi narodi!
Silna je prema nama ljubav njegova,
i vjernost Gospodnja ostaje dovijeka.
                                                     (Ps 117)

2017 – Obnova Trećeg hrama

Sve ukazuje na to da će se, prije kraja 2017. godine, žrtveno obožavanje nastaviti, i počeće izgradnja Trećeg hrama. Kako će to biti moguće? Baš kao što je od Cirrusa, kralja Perzije, Bog zatražio 538. godine prije Krista sačiniti dekret da Hram u Jeruzalemu treba biti obnovljen, tako će biti zatraženo i od modernih političkih lidera.

>> OBNOVA HRAMA: SPREMA LI SE VELIKI RAT?

Baš kao što je i Cyrus bio nevjernik, tako će biti i ovaj lider. U stvari, on je Zvijer ili Antikrist, koji osigurava mirovni sporazum između moderne nacije Izraela i njegovih susjeda nakon Ezekijevog rata

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

DOMAZET LOŠO POTVRDIO TAJNU KOJA SE GODINAMA SKRIVALA: ‘Evo zašto Zapad ne podnosi Putina’

Objavljeno

- datum

 DO KRAJA ZA KRISTOM    Ekskluzivno za dnevno.hr Domazet Lošo potvrdio je informaciju koja je vjerojatno i ključ Putinove nepobjedivosti u duhu 

Vladimir Putin ponovno je odnio izbore u Rusiji čime je pokazao da je jači nego ikad. Dogodilo se to uoči napetih odnosa sa Zapadom, pa je njegov položaj i utvrđeniji nego ikad.

Zapad ga ne podnosi otkad je stupio na čelo Ruske Federacije jer se otvoreno suprotstavlja politici zapada koja je ništa drugo nego totalitarizam iza maske neke demokracije, koju on često, posve ogoljuje. Pokušavaju ga slomiti svim vidljivim i ne vidljivim silama, ali ne uspijevaju. Kako?

No, do nas je došla jedna zanimljiva informacija a tiče se duhovne snage Vladimira Putina koju on očito crpi iz vjere u Krista kao i iz poslušnosti svojoj Crkvi i crkvenim ocima.

Naime, isto kako je Isus Krist, prije početka svog javnog djelovanja prvo otišao u pustinju 40 dana na duhovnu pripremu, to isto učinio je i Vladimir Putin prije nego je prvi put postao predsjednikom Ruske Federacije.

Tu informaciju potvrdio nam je Domazet Lošo koji je napomenuo – da to na zapadu znaju, zbog čega on i je – toliki problem.

Na naše pitanje je li istina da je Putin bio 40 dana na kruhu i vodi prije izbora, Domazet Lošo nam je odgovorio sljedeće:

Da… Putin je prije nego što je postao predsjednik Ruske Federacije bio četrdeset dana u sibirskoj pustinji zvanoj “Pitijska pustinja”, na kruhu i vodi i na temperaturi od minus 30 stupnjeva…

Tu su zadaću odredili  pravoslavni “starici”, a on je prihvatio’, kazao nam je Lošo i dodao: ‘Znaju to na Zapadu i zato je on njima ‘problem’.

Naime, ova informacija govori nam mnogo toga što može biti ključ Putinove duhovne snage. Važnost pustinje pokazao nam je sam Isus Krist, a Putin koji ide njegovim stopama za razliku od mnogih drugih vladara koji se kreću stopama Sotone, zasigurno ne može biti pobijeđen koliko god od bio izvrgavan progonu.

Druga stavka odnosi se na poslušnost ‘pravoslavnim starcima’, kako je to naveo Domazet Lošo, a koja nam otkriva ništa drugo nego, poniznost pred crkvom i Bogom što je neophodno za pobjedu u Kristu bez obzira na kojoj se poziciji moći ili nemoći nalazili.

Putin naime, ima i svog stalnog duhovnika izrazito cijenjenog pravoslavnog  monaha o. Tihona Ševkunova što ga opet razlikuje od svih ostalih zapadnih vladara, koji se, iako često predstavljeni kao kršćani, skrivaju iza analiza gatara i vračara zbog čega oni naoko slabe, dok Putin itekako jača u sjeni Onoga koji je već pobijedio pogani svijet!

Admiral i geostrateg Domazet Lošo jedan je od rijetkih koji upravo zbog toga, zbog te veličanstvene spoznaje o nepobjedivosti u Kristu često napominje: ‘Otvorimo vrata Kristu. Ako slijediš Krista, ne možeš pogriješiti. Najbitnije je  očuvati katolički identitet kojeg brojne udruge i sekte, nagrizaju, govori Lošo koji upozorava da će Europa i Zapad kao takav propasti, jer se odrekao Krista!

izvor: ovdje

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Što je Jezabelin duh?

Objavljeno

- datum

Postoji mnoštvo mišljenja o tome što čini Jezabelin duh, sve od seksualne razuzdanosti žene do poučavanja lažnog nauka – bilo muškarca ili žene. Biblija ne spominje Jezabelin duh, iako ima puno toga za reći o samoj Jezabeli.

Jezabelina priča nalazi se u 1. i 2. Kraljevima. Bila je kći Etbaala, kralja Tira/Sidona i svećenika Baalovog kulta, okrutnog, senzualnog i pobunjenog lažnog boga, čije je štovanje uključivalo seksualnu degradaciju i razvratnost. Ahab, kralj Izraela, oženio je Jezabelu i uveo narod u štovanje Baala ​​(1. Kraljevima 16,31). Vladavina Ahaba i Jezabele nad Izraelom jedno je od najtužnijih poglavlja u povijesti Božjeg naroda.

Postoje dva slučaja u životu Jezabele koja ju karakteriziraju i definiraju što znači „Jezabelin duh“. Jedna značajka je njezina opsesivna strast za dominacijom i kontroliranjem drugih, osobito u duhovnom području. Kad je postala kraljica, počela je nemilosrdnu kampanju za eliminiranje svih dokaza u vezi Izraelovog štovanja Jahve. Naredila je smaknuće svih proroka Gospodnjih (1. Kraljevima 18,4.13) i zamijenila njihove žrtvenike s Baalovim. Njezin najjači neprijatelj bio je Ilija, koji je zahtijevao natjecanje na gori Karmel između moći Izraelovog Boga i moći Jezabele i Baalovih svećenika (1. Kraljevima 18). Naravno, naš Bog je pobijedio, ali unatoč tome što je znala za čudotvorne Božje moći, Jezabela se odbila pokajati i zaklela se svojim bogovima da će naći Iliju i oduzeti mu život. Njezino tvrdoglavo odbijanje da vidi i podloži se sili ​​živog Boga, dovelo ju je do strašnog kraja (2. Kraljevima 9,29-37).

Drugi slučaj uključuje pravednog čovjeka po imenu Nabot, koji je odbio prodati zemlju Ahabu u susjedstvu palače. S pravom je naglašavao da bi prodaja njegove baštine bila protiv Božje zapovijedi (1. Kraljevima 21,3; Levitski zakonik 25,23). Dok se Ahab ljutio, Jezabela ga je korila i ismijavala zbog slabosti. A zatim je skovala plan kako će nevinog Nabota optužiti i kamenovati do smrti. Nabotovi sinovi također su bili kamenovani do smrti, tako da nema baštinika, a zemlja se vrati u posjed kralja. Takva ciljana i nemilosrdna odluka da se postupi na vlastiti način, bez obzira na to koga se pritom uništi, obilježje je Jezabelinog duha.

Jezabelin seksualni nemoral i štovanje idola bili su toliko zloglasni da ju sam Gospodin Isus spominje kada upozorava crkvu u Tijatiri (Otkrivenje 2,18-29). Najvjerojatnije govori o ženi u crkvi koja utječe na isti način na koji je Jezabela utjecala na Izrael uvodeći ih u idolopoklonstvo i bludnost. Stoga, Isus izjavljuje Tijatircima da ju se ne smije tolerirati. Tko god je ova žena, kao i Jezabela, odbija se pokajati zbog svoje bludnosti i lažnog učenja, te joj je sudbina zapečaćena. Gospodin Isus ju baca na bolesnički krevet, zajedno s onima koji su počinili s njom idolopoklonstvo. Svršetak onih koji podliježu Jezabelinom duhu uvijek je smrt i uništenje, kako u fizičkom tako i u duhovnom smislu, prenosi GotQuestions.org.

Zaključno

I u današnjem smislu, Jezabela se može opisati kao proročica, lažna vjernica; dominira, kontrolira, manipulira, nemilosrdno postupa na vlastiti način, zavodi, bludniči i štuje lažne idole.

Najbolji način da se definira Jezabelin duh jest taj što opisuje svakoga tko djeluje na isti način kao i Jezabela. Znači da se upušta u nemoral, idolopoklonstvo, lažni nauk i nepokajani grijeh. Ići dalje od toga znači nagađati i može dovesti do lažnih optužbi i podjele u Kristovom tijelu.

GotQuestion | Biblija i znanost | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

RAT MEDIJIMA: Moskva prijeti opozivom licenci svih britanskih medija u Rusiji

Objavljeno

- datum

 BRITI SE TEŠKO NOSE S ISTINOM    Svi britanski mediji koji djeluju na području Rusije mogu biti zatvoreni, upozorila je na ruskoj televiziji Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica ruske diplomacije Maria Zakharova upozorila je na ruske protumjere nakon mogućeg zatvaranja TV kanala RT u Velikoj Britaniji.

“Mogu vam odmah reći: nijedan britanski medij u našoj zemlji više neće raditi ako zatvorite RT”, izjavila je Maria Zakharova u emisiji “60 minuta”.

Neki su parlamentarci pozvali britansku vladu da nametne restriktivne mjere RT (Russia Today) televizijskom kanalu, pa čak i da opozove licencu za emitiranje u Velikoj Britaniji. Theresa May, britanska premijerka, nije dala izravan odgovor, ali je rekla da će u srijedu raspravljati s parlamentarcima o mjerama protiv Rusije.

RT televizija je odgovorila na ovaj poziv britanskih parlamentaraca i rekla da ograničavanje RT kanala u Velikoj Britaniji stvara još veće polarizacije u društvu.

Nakon mogućeg ukidanja dozvole RT-u, odgovor Rusije će biti simetričan, tvrde i druge javne osobe.

Izvor: Sputnik

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno