Connect with us

Kultura i vjera

Stručnjaci za Bibliju kažu da je 2017. godina Uznesenja

Objavljeno

- datum

Kršćani koji analiziraju biblijska proročanstva i svjetske događaje tražeći znakove da je Uznesenje blizu, imaju poruku za svijet – “Kraj svijeta je blizu. Vežite se, to će biti divlja vožnja. “

Tzv. Indeks Uznesenja, koji vodi stranicu posvećenu superviziji svjetskih vijesti tražeći znakove da je kraj svijeta blizu, dosegnuo je svoju najvišu točku još krajem 2016. godine, i od tada održava kritično upozorenje.

Todd Strandberg prati događaje poput sotonizam, geopolitika, bizarno vrijeme i patnje, kako bi razradio “Indeks Uznesenja” (Rapture Index).

Strandberg je rekao za Mail Online da su se Biblijska proročanstva po pitanju kraja svijeta počela ispunjavati nevjerojatnom brzinom- “Čini se kao da idemo u središte uragana, i ja sam fasciniran onim što se događa oko Donalda Trumpa”.

Što je, prema njemu – Uznesenje?

Riječ uznesenje se ne pojavljuje u Bibliji, ali je to izraz koji se često koristi u kombinaciji s događajima koji se odnose na drugi dolazak Isusa.

Značenje ili definicija uznesenja je ideja da će se dolazak Isusa odvijati u dvije odvojene faze.

Prva će biti tajno uznesenje – ili odnošenje spašenih u raj – na početku jednog razdoblja patnji, tijekom kojih će se Antikrist pojaviti.

Druga faza se javlja na kraju ovog doba patnji kada će se Isus vratiti na Zemlju uz trijumf i slavu.

“Ja mislim da bi se Indeks Uznesenja trebao promatrati kao proročki brzinomjer, što je broj veći, mi se brže krećemo uznesenju.”

>> JONIN ZNAK i OBJAVE NA KRAJU VREMENA: Živimo u povijesnom trenutku koji je sotonina sinagoga pripremala od pamtivjeka!

Michael Parker, koji vodi blog “End of Time Prophecies“, kaže: “2017. će biti godina velikih buđenja i velikih potresa! “

“To vrijeme se bliži – i izgleda je već počelo – kada će zemlja započeti svoje izbacivanje potresa, tsunamija, vulkana, ekstremnih vremenskih uvjeta kakve suvremeno čovječanstvo nikada nije vidjelo.”

3 znaka da će se uznesenje dogoditi 2017. godine

Rapture and End Times” izvještava da postoji mnogo znakova kraja svijeta, koji su jasno vidljivi svima nama koji smo svjesni i duhovno probuđeni. Ali 0,3 posebna “super znaka” se ističu od ostatka. Oni su jedinstveni jer se događaju u točnoj godini u povijesti. To nam daje predstavu o vremenu Uznesenja, i početka 7 (? ili 3,5 godine? op. ur.) godina patnji. 

Svi oni su vezani za božji izabrani narod, Židove. I svi oni se događaju s točno 50 godina razlike. Prvi super znak se desio prije 100 godina.

“Zaštiti me kao zjenicu svog oka, sakrij me u sjeni svojih krila” – Psalm 17: 8

>> ROTHSCHILDI SU VLASNICI 80% IZRAELA I UPRAVLJAJU HRVATSKOM!

Balfour deklaracija je bila pismo upućeno britanskom Ministarstvu vanjskih poslova, lorda Artura Balfoura 2. studenog 1917. godine, koja je postavila temelje za formiranje države Izrael.

U isto vrijeme, poslije 400 godina vladavine, Otomanska Turska je izgubila kontrolu nad Jeruzalemom od britanske imperije. Bitka za Jeruzalem se desila tijekom “Jeruzalemskih operacija” britanske imperije protiv Otomanskog carstva.

11. prosinca 1917. godine, general Edmund Allenby je ušao u Stari grad pješke kroz kapiju Jaffa, umjesto na konju ili u vozilu, kako bi pokazao poštovanje prema svetom gradu. On je stoljećima bio prvi kršćanin koji je kontrolirao Jeruzalem.

Balfour deklaracija i ova pobjeda su dovele do plana Ujedinjenih naroda za podjelu Palestine. 29. studenog 1947. godine, Opća skupština UN-a je usvojila plan.

Židovska imigracija u zemlju Izrael se povećala, i na kraju dovela do izraelske neovisnosti godinu dana kasnije, 1948. godine. Ovo vrijeme je bilo obilježeno masovnim migracijama Židova iz Europe i muslimanskih zemalja u Izrael.

Drugi super znak koji je predviđen u Bibliji se desio točno 50 godina kasnije.

Neka Bog bude milostiv prema nama i blagoslovi nas
pogledaj na nas milostivo
tako da Tvoj put bude poznat na zemlji,
spasenje među svim narodima
                                           Psalm 67: 1-2

1967 – Židovi su se vratili u Jeruzalem

Šestodnevni rat je vođen između 5. i 10. lipnja 1947. godine, između Izraela i susjednih zemalja- Egipta, Jordana i Sirije, uz potporu Sovjetskog Saveza. Ujutro 7. lipnja je izdana naredba da se povrati Stari grad. Izraelski padobranci su upali u grad i osigurali ga.

>> Ostvaruje li Tel Aviv radikalni plan ‘Velikog Izraela’ – Prepreka njegovom stvaranju je opstanak Sirije i Iraka

Ministar obrane Moše Dajan je stigao s načelnikom stožera Yitzhak Rabinom da formalno označi židovski povratak u njihov povijesni grad i njihovo najsvetije mjesto.

2017 – posljednji super znak se upravo priprema, točno 50 godina kasnije.

Hvalite Gospodina, svi puci,
slavite ga, svi narodi!
Silna je prema nama ljubav njegova,
i vjernost Gospodnja ostaje dovijeka.
                                                     (Ps 117)

2017 – Obnova Trećeg hrama

Sve ukazuje na to da će se, prije kraja 2017. godine, žrtveno obožavanje nastaviti, i počeće izgradnja Trećeg hrama. Kako će to biti moguće? Baš kao što je od Cirrusa, kralja Perzije, Bog zatražio 538. godine prije Krista sačiniti dekret da Hram u Jeruzalemu treba biti obnovljen, tako će biti zatraženo i od modernih političkih lidera.

>> OBNOVA HRAMA: SPREMA LI SE VELIKI RAT?

Baš kao što je i Cyrus bio nevjernik, tako će biti i ovaj lider. U stvari, on je Zvijer ili Antikrist, koji osigurava mirovni sporazum između moderne nacije Izraela i njegovih susjeda nakon Ezekijevog rata

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Kardinal Bozanić izdao je jasne upute za borbu protiv Đavla: Ovo svi moraju znati!

Objavljeno

- datum

 10 PRAVILA ZA BITKU    Nemoj zaboraviti da Đavao postoji..

Svaki katolik koji svoju vjeru živi s neprestanom čežnjom za posvećivanjem svjestan je stvarnosti duhovnog svijeta i bitke u kojoj sudjelujemo od trenutka kad smo krenuli za Kristom.

Mons. Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, na jedan blagdan Cvjetnice, istaknuo je da valja svjesno, slobodno i odgovorno nastaviti životnu borbu, pa je iznio deset pravila za borbu protiv napasnika, Đavla:

1. Nemoj zaboraviti da Đavao postoji On ‘je lažac i otac laži’ (Iv 8,44). Prva laž kojom nas želi obmanuti jest da nas uvjeri da ne postoji.

2. Nemoj zaboraviti da je Đavao napasnik. On je napastovao Adama, Izraela i samog Isusa. On napastuje, stavlja na kušnju i potiče na zlo svakog čovjeka. Nemoj si umišljati da ćeš biti pošteđen ili da si neranjiv.

3. Nemoj zaboraviti da je Đavao veoma lukav i domišljat. On stalno vreba i postavlja zamamljive zamke, kao što je to učinio i prvom čovjeku, Adamu, kojemu je pokazao zavodljive strane zabranjenog voća koje je ‘dobro za jelo, za oči zamamljivo, a za mudrost poželjno’ (Post 3,6).

4. Bdij: u očima i u srcu. I budi čvrst: u duhu i životu. Prvi papa, sveti Petar, potiče nas: ‘Otrijeznite se! Bdijte! Protivnik vaš, Đavao, kao ričuči lav obilazi tražeći koga da proždre’ (1 Pt 5,8). A apostol Pavao kaže: ‘Jačajte se u Gospodinu i u silnoj snazi njegovoj. Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima Đavolovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništva, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate’ (Ef 6,10- 13).

5. Čvrsto vjeruj u Kristovu pobjedu nad napasnikom. Ta te vjera čini sigurnim i nepokoljebljivim nasuprot svim napastima. Krist je najjači. On je rekao: ‘Ako Ja po Duhu Božjem izgonim đavle, zbilja je došlo k vama Kraljevstvo Božje’ (Mt 12,28)

6. Imaj uvijek na pameti da te Krist čini dionikom svoje pobjede. Kao što je učio sv. Ćiril Jeruzalemski: ‘Krv žrtvovanog jaganjca, Krist Isus je snaga koja tjera demone’ .
To je milost sakramenta, posebno Euharistije. To je milost koju nam pruža Crkva i u blagoslovinama, kao stoje to blagoslovljena ili sveta voda.

7. Slušaj Riječ Božju. Sveti Petar nasuprot Đavlu kao ‘ričučem lavu’ potiče nas: ‘Oprite mu se stameni u vjeri’ (1 Pt 5,9). Vjera se rađa i hrani u slušanju Riječi Božje, koja je ‘nozi mojoj svjetiljka i svjetlo mojoj stazi’ (Ps 119,105).

8. Budi ponizan i svjestan svoje krhkosti S pouzdanjem se trebamo predavati Gospodinu koji je za nas molio ovako: ‘Ne molim te da ih uzmeš sa svijeta, nego da ih očuvaš od Zloga’ (Iv 17,15)

9. Uvijek moli, bez prestanka moli. Borba i pobjeda u napasti moguća je samo pomoću molitve. Isus u molitvi pobjeđuje napasnika. On nam govori: ‘Bdijete i molite da ne padnete u napast! Duh je, istina, voljan, no tijelo je slabo’ (Mt 26,41).

10. Klanjaj se Gospodinu, Bogu svome, njega jedinoga časti i njemu jedinome služi tamo gdje raste dobro, slabi zlo; to je načelo i naravnog zakona. Sredina u kojoj je dobro u cijeni, u kojoj se o dobrim stvarima govori, u kojoj se dobra djela opaža i dobre vijesti prenose, slabi privlačnost zla. na taj stil života potiče nas Isus kada kaže: ‘Gdje ti je blago, ondje će ti biti i srce’ (Mt 6,21).”

“Svi zajedno više gajimo pobožnost Duhu Svetomu. Razvrat je kao prije općeg potopa. Neprijatelji pripravljaju novi Veliki petak. Bog mora biti ubijen. Ne napadaju samo neke članke vjere ili pojedine moralne zasade, već se sve napada. Izvanredna vremena traže izvanredna sredstva, a to je Duh Sveti sa sedam svojih darova.” (Blaženi kardinal Alojzije Stepinac, 16. prosinca 1958.g.)

Objavljeno u enciklopedijskom priručniku pobožnosti Katoličke Crkve  foto: Pinterest

izvor: Vjera

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) O OVOME BRUJI CIJELI SVIJET: Iz Isusovog groba…

Objavljeno

- datum

 Ljudi bruje, nitko ne zna što se zapravo događa…   Na snimci koja ovih dana obilazi svijet, i koju su prenijeli vodeći svjetski mediji prikazan je kamen pomazanja u Jeruzalemu s crvenim mrljama na sebi. Riječ je o kamenu za koji se vjeruje da je na njemu Isus pomazan i pripremljen za ukop.

Video se proširio nevjerojatnom brzinom, a objavio ga je Galilejac Nicola Kanaan koji je rekao da je on bio prisutan kad je krv, odnosno crvena tekućina bila procurila s ploče. Dodao je i da je izraelska policija nakon događaja osigurala to područje. Događaj se navodno, kako on tvrdi, dogodio prije pravoslavnog Uskrsa, dakle prošli tjedan u crkvi svetog Groba, najsvetijem mjestu kršćanstva.

Na tisuće i tisuće ljudi pregledalo je ovu snimku i mišljenja su razna.

Problem je u tome što je slična snimka objavljena još 2015. godine na izraelskom.

Međutim, ni tada nije otkriveno jesu li crvene mrlje na ploči krv ili nešto drugo. Iako o snimci priča cijeli svijet, već tjedan dana, tek u ovaj petak snimke su objavili i Daily Mail i The Sun  što bi značilo da rasprava, kao i pitanja diljem svijeta ne prestaju, unatoč tome što takav video već postoji.

Jedni tvrde da je sve istina, a drugi da je laž, postoje i oni koji tvrde da se sve namjerno skriva i da ploča uistinu krvari.

Pogledajte snimku koja je izazvala pravu pomutnju ovih dana u kršćanskom svijetu:

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Nadnaravni susret muslimana s Isusom Kristom u bolnici: Evo što se dogodilo!

Objavljeno

- datum

Dr. Nasir Saddiki je bio musliman do mističnog susreta s Gospodinom Isusom Kristom. Nakon što je hitno prevezen u bolnicu jer mu se iznenada pojavila neka smrtonosna bolest nalik gubi, dobio je visoku temperaturu a neki od organa počeli su otkazivati. Liječnici su predvidjeli da će biti mrtav do jutra. No, te noći u njegovu sobu došao je Isus i rekao: “Ja sam Bog kršćana. Ja sam Bog Abrahamov, Bog Jakovljev, Bog Izakov.”
Bolest se počela povlačiti već istoga trena, a on je postao kršćanin.

Izvor: novizivot.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno