Connect with us

Josip dr. Stjepandić

Što je zapravo Đikićev ‘odlazak’?

Objavljeno

- datum

„Jutarnji list“ od 16. veljače 2017. donosi raspravu svoga kolumnista (str. 2) o protekle dvije godine mandata predsjednice Kolinde Grabar Kitarović i, već prema svojemu političkom profilu, ocjenjuje ga negativno. To smo mogli i očekivati, ali ovdje je zanimljiv razlog negativne ocjene: Đikićev odlazak iz Hrvatske!

Sve da Đikićev „odlazak iz Hrvatske“ i jest odlazak, jest isforsiran i jest tragedija (a nije ništa od toga), on ne bi mogao biti razlog negativne ocjene predsjedničina mandata. Zato taj primjer savršeno ilustrira političku zrelost i poštenje „Jutarnjega lista“ i svih hrvatskih dirigiranih medija, a navlastito ljevičara i neokomunista: koliko je istina da je predsjedničin mandat zaslužio kritiku, toliko je istina da je Đikić „otišao“, da je na to natjeran i da je to za Hrvatsku šteta. Pođimo redom.

Gospodin Đikić je prije tri dana u svome je pismu napisao: „Goethe Sveučilište je prijavu razmotrilo i brzo odbacilo kao neutemeljenu.“ Misli na moju prijavu o mogućoj (!) neetičnosti i štetnosti njegovoga političkoga aktivizma u Hrvatskoj. Međutim, ja sam 15. veljače dobio mail od Sveučilišta u Frankfurtu, u kojima me obavještavaju da dosad nije dovoljno potvrđena sumnja u Đikićevo neetično postupanje. To znači da – ako bi im se npr. obratio gospodin Barišić kao izravno oštećeni (sic!) – slučaj bi ponovo došao na dnevni red.

Sveučilište Goethe u Frankfurtu postupilo je upravo onako kako sam najavio (Hrvatskonebo.com): čim je gospodin Đikić najavio povlačenje iz Hrvatske tj. ušutio, ono je obustavilo postupak. No koincidencija vrijedi i obrnuto: čim je Sveučilište zaprimilo moju prijavu Đikić je prekinuo svoje političke aktivnosti u Hrvatskoj i „otišao“. Predsjedniku Vlade Plenkoviću, rektoru Anđelinoviću i meni ostat će trajna stigma da smo ga ubogog tobože potjerali iz Hrvatske, kako promptno zaključuju neokomunistička glasila.

Nije ni bio u Hrvatskoj

Ako ispravno interpretiram njegov javno dostupni životopis, gospodin Đikić je s početkom velikosrpske agresije na Hrvatsku otišao u Ameriku i u Hrvatsku se više nikad nije vratio. Danas ne samo da se „vraća“ u Njemačku, nego već ima angažman da iz Njemačke (privremeno) ode u Kaliforniju – još dalje od Hrvatske. On stvarno, dakle, odlazi, ali – možda zbog toga što je Kalifornija predaleko za njegove posjete Splitu? A što je to njegovo posjećivanje splitskoga Medicinskog fakulteta? Studenti iz Njemačke koji studiraju u Splitu tvrde da gospodin Đikić nikad studentima nije držao predavanja iz gradiva predmeta koje vodi prof. Janoš Terzić, nego bi po jedan školski sat pričao o svojim pokusima i svojoj veličini. Nikako ne bih smio ispustiti da je i to vrlo važno za njihovu motivaciju, jer gospodin Đikić je stvarno uspješan znanstvenik, ali ne bi se smjelo lagati lukavim izvrtanjem istine: gospodin Đikić je studentima bio zanimljivo kratkotrajno društvo, ali nikakva pomoć u učenju gradiva.

U istraživačkom poslu primjenjuje isti trik: Đikić u istraživanjima nije pomagao nikome osim svojemu kumu Terziću. To je sasvim u redu, ali taji se da je taj gospodin kum mentor na doktoratima svojoj supruzi i njezinoj sestri (svastika); možda je i to radno bilo u redu, ali etički nije; ali to Đikiću nije smetalo. Zanimalo bi me što bi na tu monolitnu kumovsko-sestrinsku koncentraciju znanstvenih snaga rekao kakav strani evaluator recimo iz Augsburga. A kad je to – suzdržano i pristojno – implicirao rektor Anđelinović – Đikić je u tome našao „etički“ razlog da „ode“. Dodatni je razlog našao u odbijanju dekana Medicinskoga fakulteta da pismeno napadne svojega rektora zbog spominjanja pitanja Đikićeve „savršene etičnosti“, iako i dekan zna na što je rektor ciljao. Đikić ga je čak proglasio kukavicom, a dekanov „strah od rektora“ opisao je kao opće stanje na Anđelinovićevu sveučilištu!

Gdje je sad Odbor za etiku Hrvatskoga sabora da malo promotri te kumovsko-sestrinske veze?

Teško mi je biti siguran u analizu medicinskih istraživačkih članaka, ali površnim sam pregledom našao nešto neobično o Đikićevoj važnosti za Split: u njegovom doista  impresivnome opusu pregledao sam zadnjih (najnovijih) 20 članaka i našao samo dva na kojima i Split navodi kao svoju radnu adresu. To je za Split dobro, jer se ti radovi onda računaju i Anđelinovićevu sveučilištu, pa neokomunisti očajavaju što Đikić to više neće raditi. No, iznenađujuće je da su ta dva rada sa splitskom afilijacijom objavljena NAKON izbijanja afere Barišić i Đikićeva uključenja u nju! (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/28084320, https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27912065).

U ranijim Đikićevim radovima Splita nema, čak ni u članku na kojemu je koautor Terzić, sa splitskom adresom (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27852435). Ljudi moji, ma je li to moguće?! To što se meni čini da je gospodin Đikić isplanirao i učinio?

Bojim se da sam – ništa ne sluteći – veći doprinos nedavnoj hrvatskoj znanstvenoj publicistici učinio ja, „vrlo sumnjivi tip iz neprijateljske emigracije“ (citiram gospodina Đikića, da brzopleto ne skrivim plagijat), sa svoga pisaćeg stola u Njemačkoj, bez katedre, instituta, svite pobočnika, te aure znanstvenika iz božanskih visina!

Nije potjeran

Posve neopaženo prošla je činjenica da je oproštajno pismo Dekanu Medicinskoga fakulteta u Splitu Đogašu Đikić poslao još 25. siječnja 2017, a objavljeno tek 13. veljače 2017, dakle tri tjedna kasnije. Gospodin Plenković u svome izlaganju potvrdio ono što sam ja napisao u svome pismu Sveučilistu Frankfurtu (hrvatskonebo.com): ta nevidljiva, ali vrlo opipljiva veza gospodina Đikića s Partijom. Da podsjetim: SDP-ovi zastupnici Glasovac i Jovanović čitali su u saborskoj raspravi s Đikićevih šalabahtera, te to nisu nimalo krili, dapače ponosili su se s time. Protjerivanjem su Đikić i neokomunistički mediji proglasili a) neposluh predsjednika Vlade da smijeni ministra kako je Đikić tražio, b) upozorenje rektora Anđelinovića da ni Đikićeva osobna etika ne bi preživjela etičke kriterije koje nameće drugima u Hrvatskoj (a npr. to ne radi u Njemačkoj), c) odbijanje dekana Đogaša da u pismenom obliku napadne rektora Anđelinovića jer je o Đikićevoj etici dao vrlo blagu primjedbu, d) zbog mene, jer sam kao Hrvat a građanin SR Njemačke upozorio Đikićevo matično sveučilište da on u Hrvatskoj radi i govori stvari koje ga se ne tiču, koje ne stoje, i koje su na liniji neokomunističkih napada na hrvatsku državu i državnu vlast. Uz to može biti sretan da je relativno mlad. Osamdesetih godina, kad sam se doselio u Njemačku, za takve veze s komunistima profesori su znali izgubiti posao.

Zar su to razlozi da jedan domoljub i znanstvena perjanica Đikićeva formata – ostavi svoje poslanje, svoje studente, svojega kuma i njegovu suprugu i svastiku, cijelu svitu novinara i PR-ovaca, i – ode u – Kaliforniju? Ne mogu se prisjetiti da bi netko s tako dramatičnim nastupom i s toliko medijske pompe napustio svoje štićenike studente zbog nekih za njegov etički i znanstveni nivo „drugorazrednih“ hrvatskih profesora i jednoga „vrlo sumnjivoga tipa iz neprijateljske emigracije“, da o „ustašoidnom akademiku“ ne govorimo. Ja bih očekivao da dobročinitelj takvoga formata i predanosti svoju djelatnost nastavio usprkos svim otporima, u službi višeg cilja koji si je sam zadao. Osim toga, ako se gospodinu Đikiću više ne sviđa u Splitu, u Hrvatskoj su još najmanje 3 druga medicinska fakulteta. Kakve veze ima smjena ministra s izobrazbom studenata?

Nije ni otišao

Đikićevo prisustvo u Hrvatskoj bilo je toliko malo da prekid toga prisustva ne zaslužuje epitet odlaska. Njegov doprinos splitskoj publicistici smješten je u vrijeme nakon izbijanja afere Barišić. Mogući motiv je odlazak u Kaliforniju. Njegov laboratorij za rak u Splitu ustvari je laboratorij prof. Terzića i njegove supruge i neće se zatvoriti. S obzirom na (pohvalnu) čvrstinu prijateljstva i suradnje Đikića i Terzića u istraživanjima, i (manje pohvalnu) s Ivicom Puljkom i neokomunističkom strankom Pametno (a tako i sa Silobrčićem, Gregurićem, Zelenikom i drugovima avangardom proletarijata) i golemu potrebu jednih za drugima, uvjeren sam da Đikić iz Splita neće ni otići. Time bi njegovi drugovi izgubili znanstvenu produktivnost i političku snagu, a on bi izgubio jeftin pomoćni laboratorij i pozornicu za predstave u kojima je glavni glumac. A to nije malo.

Što to Đikić zapravo radi?

Gospodin Đikić  govorio „nultoj toleranciji“ za plagiranje u Hrvatskoj, pa je zatim pokrenuo postupak u Njemačkoj! Ugledni je i višestruko zaposleni istraživač molekularne biologije, direktor, mentor, nastavnik i etičar, građanin svijeta, a upušta se u analizu doktorata napisanog na njemačkom prije 28 godina i uspoređuje ga s magisterijem napisanim u Hrvatskoj prije 30 godina – uspoređujući svaki redak dvaju debelih svezaka na dva različita jezika – da bi našao 70% ili 80% podudarnosti. Tko to može objasniti – sebi i drugima? Tko to plaća? Ako nije mogao naći primjer u medicini, gdje je vrlo kompetentan, zašto se miješa u filozofiju? Što on zna o filozofiji, o njezinoj metodologiji, etici i pravilima? Ako je gospodin Barišić dijelove svoje magistarske radnje doista koristio u doktorskoj disertaciji, onda to znači da je njegov (jugoslavenski) magisterij bio na razini (njemačke) disertacije, što je samo po sebi znak posebne izvrsnosti. Na tome bi mu trebalo iskreno čestitati, a ne blatiti ga ovako bezdušno.

To više sliči na bolest nego na etiku ili znanost.

Volio bih da se varam, ali tu negdje čuči neki fanatično zagriženi skojevac, koji se potpuno odao time što je u negativan kontekst doveo pozdrav „Za Dom spremni“.

U Njemačkoj je velika čast kad se nekome kaže da je „heimatverbunden“ tj. za Dom spreman, pa se ta kovanica u međuvremenu koristi u promidžbene svrhe. Tako to čini komunalno poduzeće u gradu Iserlohn-u u svojem aktualnom promidžbenome plakatu „WIR sind heimatverbunden“ (MI smo za Dom spremni). Krasno, zar ne?

Gdje su vrli hrvatski diplomati da takve činjenice prenesu npr. ministru unutarnjih poslova, koji bi po svojim riječima taj pozdrav rado progonio? Isto tako je čudnovato da je gospodin Plenković proveo tolike godine u diplomaciji, a da nije sakupio ovakve informacije. Kako je to samo moglo promaći našem znanstveniku na božanskim visinama, koji se s toliko žara bori za etičnost, istinu i pravdu?

Završit ću s jednim citatom (da ne bi bilo plagiranja) Marcela Holjevca (dnevno.hr):

“…Pozivati se na nultu toleranciju spram plagiranja, a uhvatiti se jednog čovjeka – ignorirajući sve druge puno ozbiljnije slučajeve kojih u svojoj blizini Đikić svakako može naći koliko ga volja – djeluje kao izgovor za politički obračun, ne kao borba protiv plagiranja. Iz svega se da zaključiti da se Đikić ne žali na plagiranje, nego na to što je Barišić ministar. Sve što on radi je izrazito teatralno, politizirano, i upućuje na to da se radi ili o povrijeđenom egu znanstvenika, ili o tome da je Đikić znanost prostituirao u službu politike…“

Holjevac piše sve ono što ja tjednima tvrdim (hrvatskonebo).

Dr. Josip Stjepandić

Oleanderweg 25

64625 Bensheim

Komentari

Komentari

Josip dr. Stjepandić

KOMEMORACIJA U BLEIBURGU: Pismo koruškom županu i gradonačelniku Bleiburg-a u povodu njihova protivljenja održavanja komemoracije u Bleiburg-u

Objavljeno

- datum

Pismo dr. Sjepandića koruškom županu i gradonačelniku Bleiburg-a u povodu njihova protivljenja održavanja komemoracije u Bleiburg-u, prenosimo.

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

Štovani gospodine župane Kaiser,

štovani gospodine gradonačelniče Visotschnig,

slijedom izvješća u hrvatskim medijima Vi ste komemoraciju za Hrvate ubijene u svibnju/lipnju 1945, koja se svake godine održava na Loibacher Feld, ocijenili kao desnoekstremistički skup.

Ako ova informacija nije točna, onda molim promatrajte ovo pismo bespredmetnim.

Budući da sam sam povremeni sudionik ove komemoracije te redoviti posjetitelj spomen mjesta na Loibach polju, želio bih najprije izraziti svoje nerazumijevanje Vašim postupkom te pozvati Vas da se o ovoj temi temeljito informirate. Svaku komemoraciju, na kojoj sam sudjelovao, temeljito sam dokumentirao snimkama. Isto tako sam se svaki put informirao kod policajaca te nikad nisam čuo ništa loše. To je uvijek bilo mirno hodočašće.

Stoga ne vidim razloga zašto bi ove godine bilo drukčije.

Neizdrživom smatram Vašu objedu da sudionici ove komemoracije, koja se održava desetljećima, spadaju među „desne ekstremiste“. Ako bi to bilo točno, zašto austrijska država već 60 godina ništa protiv toga nije poduzela pa je čak dopustila da se uredi spomen mjesto?

Bitno je spomenuti da moji roditelji potječu iz jednog sela u Bosni i Hercegovini, gdje su tijekom moga djetinjstva oko dvije trećina žena bile ratne udovice (“žene u crnom”). Njihove su muževe, sve redom nepismene seljake, u svibnju-lipnju 1945. zvjerski  pobili Titovi partizani samo zato što su ovi služili u Hrvatskoj domovinskoj vojsci.

To je žalosni događaj, kojeg komemoriramo na Loibach polju. Stoga nema nikakvog razloga zašto bi se komemoracija dovela u pitanje, ako se ne želi zataškati neopisivi, jos uvijek službeno nerasčišćeni zločini jugokomunista.

Oko 140 tisuća hrvatskih žrtava je likvidirano bez suđenja. Prije toga su se predali britanskim trupama i zapravo su trebali uživati zaštitu kao ratni zarobljenici i civili. Dogodilo se upravo suprotno, sva pravila i običaji grubo su bili pogaženi.

Protiveći se komemoraciji, Vi zapravo držite stranu zločincima umjesto žrtvama, kako bi priličilo demokratskom dužnosniku.

Završno Vam mogu ponuditi da pošaljete Vašeg zastupnika na komemoraciju kao mog osobnog gosta. Ja bih se pobrinuo da Vaš izaslanik bude temeljito informiran da ne nastaju daljnje krive interpretacije.

Sa štovanjem

Dr. Josip Stjepandić

i na njemačkom:

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

[email protected]

 

Sehr geehrter Herr Landeshauptmann Kaiser,

sehr geehrter Herr Bürgermeister Visotschnig,

den Berichten in den kroatischen Medien zufolge sollen Sie die jährlich am Loibacher Feld stattfindende Gedenkfeier für die im Mai/Juni 1945. getöteten Kroaten als rechtsextreme Veranstaltung abqualifiziert haben.

Falls diese Überlieferung nicht korrekt ist, so betrachten Sie bitte dieses Schreiben als gegenstandslos.

Da ich selbst ein gelegentlicher Teilnehmer dieser Gedenkfeier und regelmäßiger Besucher der Gedenkstätte am Loibacher Feld bin, möchte ich zunächst mein Unverständnis aussprechen und Sie auffordern, sich über das Thema gründlich zu informieren. Jede der Gedenkfeier, an der ich teilgenommen hatte, habe ich mit zahlreichen Photos dokumentiert. Ebenfalls habe ich mich jedes Mal mit den diensthaltenden Polizisten unterhalten und nichts Negatives von ihnen erfahren. Dies war immer eine sehr ruhige Pilgerveranstaltung.

Daher sehe ich keinen Grund, warum es in diesem Jahr anders sein sollte.

Unerträglich finde ich Ihre Unterstellung, dass die Teilnehmer dieser seit Jahrzehnten stattfindenden Gedenkfeier zum „Rechtsextremismus“ gehören.  Wenn es dem so wäre, warum hat der österreichische Staat seit 60 Jahren nichts dagegen unternommen und sogar die Errichtung einer Gedenkstätte erlaubt?

Wesentlich im gegenständlichen Zusammenhang ist, dass meine Eltern aus einem Dorf in Bosnien-Herzegowina stammen, wo in meinen Jugendjahren etwa zwei Drittel der Frauen Kriegswitwen („Frauen im Schwarz“) waren. Ihre Männer, allesamt Bauer und Analphabeten, wurden in Mai – Juni 1945 von Titos Partisanen bestialisch ermordet nur weil sie in der kroatischen Heimatarmee dienten.

Dies ist das traurige Ereignis, das wir am Loibacher Feld gedenken. Daher gibt es überhaupt keinen Grund, die Gedenkfeier in Frage zu stellen, außer man möchte die unbeschreiblichen, noch nicht amtlich aufgearbeiteten Verbrechen der Jugokommunisten vertuschen.

Die geschätzten 140 Tausend kroatischen Opfer wurden exekutiert, ohne zuvor angeklagt und verurteilt worden zu sein. Zuvor haben sie sich den britischen Truppen ergeben und hätten eigentlich den Schutz als Kriegsgefangene und Zivilisten genießen müssen. Es geschah genau das Gegenteil, sämtliche Regeln und Sitten wurden mit Füssen getreten.

Indem Sie sich gegen die Gedenkfeier einsetzen, beziehen Sie Partei für die Verbrecher und nicht für die Opfer, wie es sich für einen demokratischen Funktionsträger gehören würde.

Abschließend kann ich Ihnen anbieten, Ihren Vertreter/in zur Gedenkfeier als meinen persönlichen Gast zu entsenden. Ich würde dafür sorgen, dass er/sie umfassend informiert wird, damit keine weiteren Fehlinterpretationen entstehen.

Mit freundlichen Grüßen

Dr. Josip Stjepandić

 

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Josip dr. Stjepandić

GOSPODO NJEMAČKI LIBERALI Zašto dopuštate da Jakovčić kao branitelj neokomunizma i privilegija ‘crvenog plemstva’ može braniti liberalne vrijednosti!?

Objavljeno

- datum

 KOGA CRVENI JAKOVČIĆ ŽELI IZMANIPULIRATI…  Pismo zastupnicima njemačke liberalne stranke FDP: Gesine Meißner, Alexander Graf Lambsdorff te Michael Theurer, koje je uputio Hrvat iz Njemačke, dr. Josip Stjepandić, prenosimo…

Štovana gospođo Meißner,

Štovana gospodo Lambsdorff i Theurer,

Obraćam Vam se u Vašem svojstvu članova Kluba saveza liberala i demokrata za Europu u Europskome Parlamentu.

U srijedu 13. prosinca predstoji rasprava o temi „Council and Commission statements – EU wide ban on Nazi and fascist symbols and slogans” na dnevnome redu Europskoga Parlamenta.

Hrvatski mediji izvješćuju da je ova točka navodno stavljena na dnevni red na zahtjev Ivana Jakovčića iz Vašeg Kluba.

Budući da je u međuvremenu kristalno jasno da bi to trebao biti veliki igrokaz gospodina Jakovčića, htio bih Vas kao njemački građanin hrvatskog podrijetla upoznati o pozadini takvog postupanja.

Najprije bih želio izraziti veliko nerazumijevanje da je gospodin Jakovčić (kao i gospodin Radoš) uopće bio primljen u Vaš Klub zastupnika. On je dugogodišnji čelnik regionalne neokomunističke, zapravo titoističke stranke u Hrvatskoj, koja se ponajprije zalaže za očuvanje baštine jugokomunizma te privilegija „crvenoga plemstva“.

To su upravo one vrijednosti, koje se dijametralno opiru načelima Vaše stranke FDP.

Slobodan sam Vas podsjetiti da je Vijeće Europe donijelo godine 2006. Rezoluciju 1481 o osudi totalitarističkih režima, koja nije provedena u samo dvije članice Europske unije: Sloveniji i Hrvatskoj. Gospodin Jakovčić i njegova stranka IDS bili su uvijek protiv. Razlozi su vrlo prozaični. “Crveno plemstvo” koje se sastoji od djece i unuka negdašnje komunističke nomenklature, drži Hrvatsku čvrsto u svojim rukama: državnu upravu, gospodarstvo, medije. Među njih spadaju Jakovčić i Radoš, koji jednostavno imaju STRAH PRED ISTINOM. Oni se sada nazivaju “antifašistima”, te moraju kontinuirano proizvoditi “fašiste” da imaju koga progoniti i tako se držati na vlasti.

Svoje pravo lice pokazali su ovi tzv. liberalni demokrati i antifašisti dne 28. lipnja 2013, dva dana prije ulaska Hrvatske u Europsku Uniju, kad je tadašnja neokomunistička saborska većina donijela zakon (tzv. Lex Perković), koji je privremeno spriječio izručenje dvojice bivših čelnika udbe Njemačkoj. Nakon prijetnje sankcijama od strane Europske Unije zakon je ipak izmijenjen, dvojica osumnjičenika bili su izručeni te potom na Visokom zemaljskom sudu u Münchenu 3. kolovoza 2016 zbog ubojstva osuđeni na doživotne zatvorske kazne. Obojica osuđenika vođenje postupka označili su korektnim.

Donošenju tzv. „Lex Perković“ slijedila je besprimjerna kampanja blaćenja u očigledno kontroliranim hrvatskim medijima, punim poruge i potcjenjivanja Njemačke.

Bilo je tako ružno, da se svaki pristojan Hrvat morao crvenjeti od srama! Nije poznato da bi se naši  „liberalni demokrati“ Jakovčić und Radoš ikada rekli jednu jedinu kritičnu riječ o ovome nečuvenom postupanju.

Zastupnici s takvom moralnom hipotekom zapravo nikad nisu niti smjeli biti primljeni u Klub saveza liberala i demokrata za Europu u Europskome Parlamentu!

Moja politički potpuno beznačajna malenkost morala je prije nekoliko dana podnijeti grubu objedu za nacionalizam, samo jer sam gospodina Jakovčića i njegove kolege kritizirao zbog toga što su glatko ignorirali protuhrvatske ispade u Srbiji, zemlji kandidatkninji za EU, na sam dan hrvatske opće žalosti, 18. studenog.

Vašoj znatiželji prepuštam provjeru, koliko je ta objeda apsurdna.

Očekuje se da će ne samo gospodin Jakovčić napasti stari hrvatski pozdrav „Za Dom spremni“ (Heimatverbunden) kao izraz tobožnjeg rasplamsanoga fašizma u Hrvatskoj.

Motiviran besprimjernom klevetničkom kampanjom od strane neokomunista, koja je bivšeg nogometnog profesionalca u Hertha-i i profinjenog športaša Josipa Šimunića koštala potpuno nepravedne kazne (postupak se sada vodi pred Europskim sudom za ljudska prava), proveo sam malu privatnu provjeru te utvrdio da su svi meni dostupni ljudi (osim hrvatskih neokomunista poput gospodina Jakovčića) iz 23 zemlje širom svijeta za Dom spremni.

U njemačkom kraju Sauerland s time se čak radi marketinška promidžba (v. sliku dolje).

Nadam se da ne pretjerujem ako Vas zamolim da Vašeg kolegu iz Kluba informirate o značenju pojma „Za Dom spremni (heimatverbunden)“ u Njemačkoj, tako da on više ne sramoti sebe, svoju stranku te naposljetku svoju domovinu Hrvatsku. Slobodu govora, koju si gospodin Jakovčić uzima za svoje neokomunističke besmislice (npr. veličanje Josipa Broza Tita), on bi kod drugih makar morao moći otrpjeti.

Velika Vam hvala za Vašu potporu!

Dr. Josip Stjepandić

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Josip dr. Stjepandić

(VIDEO) Kako (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka pokušava obmanuti hrvatsku javnost

Objavljeno

- datum

 THOMPSON: BIJELI KRIŽ (dar dolje…)    Danas, utorak 29. kolovoza 2017, portali su prenijeli otvoreno pismo (H)ohštaplerske (N)iškorisnih (S)tranke – Jugokomunistički Šarafencigeristi gospodinu Đuri Glogoškome, Predsjedniku Udruge 100-postotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida 1. skupine, u kojem između ostalog iznose:

„…Svakom obrazovanom čovjeku danas je jasno da je pozdrav „za dom spremni“ nastao u vrijeme diktature Ante Pavelića te je jednak nacističkom pozdravu ‘Sieg Heil’ pod kojim su ubijeni milijuni nedužnih ljudi. Cijeli svijet je osudio taj zločinački režim i fašističke pozdrave, pa tako i mi, tu nema dileme za nikoga…“

„…HNS smatra da je za Hrvatsku danas glavna tema hitna provedba kvalitetne obrazovne reforme s kojom uskoro krećemo i projekata koji osiguravaju gospodarski napredak…“

Iznesene tvrdnje nikako ne stoje. Pitanje je samo jesu li posljedica neznanja ili manipulativne nakane. S obzirom da su svi čelnici predmetne stranke politička djeca jedne becne sveučilišne profesorice, koja uz svoj fruškogorski doktorat nije u stanju niti pokazati svoju maturalnu svjedodžbu, moramo najprije pretpostaviti neznanje kao uzrok neistinitih tvrdnji.

Obrazovani ljudi se naime najprije informiraju, pa onda iznose tvrdnje. Da su se iz (H)ohštaplerske  (N)iškorisnih (S)tranke, koja navodno na svakog člana ima desetak uhljeba na državnim jaslama, makar malo raspitali ili poguglali, za nekoliko minuta bi doznali da je „Za Dom spremni“ NAJBOLJA SVJETSKA PRAKSA, koju su njegovali – uz ine – proslavljeni Tigrovi (1. Gardijska brigada HV: https://www.youtube.com/watch? v=vgRI56iMdkE), ali i 113. šibenska brigada (Obadva, obadva, obadva su pala!!!  https://www.youtube.com/watch? v=IFu0od6ZPL0).

Takva kovanica ili poklič ima u skoro svakome jeziku. Hrvatski branitelj Petar Vulić, sluteći da bi ova protuhrvatska vlast nakon progona hrvatskih branitelja u Kninu i Slunju mogla pokušati zabraniti pozdrav „Za Dom spremni“, napravio je kinesku inačicu grba HOS-a. Bilo bi zanimljivo doznati što ideološki potomci Dobrice Ćosića („Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“), okupljeni u stranci HNS, misle o ovome grbu.

U današnje vrijeme fanatici svakih nekoliko dana počine atentat zu uzvik „Bog je velik“ na arapskome, ali nijedan obrazovan čovjek ne bi došao na ideju zabraniti niti Boga, a niti njegovu veličinu, a pogotovo ne takav poklič. Jest, Bog je zbilja velik i velika je slava njegova, te blago onima, koji vjeruju!

ZDS na raznim jezicima…

„Sieg Heil“ je nedvojbeno pozdrav iz Hitlerova vremena, ali obrazovani čovjek bi ga preveo s „S Titom do pobjede“ ili „Druže Sotono Jednonogi, mi ti se kunemo“. Ne smije se zaboraviti da su Hitler i Tito/Staljin od 23.8.1939 do 22.6.1941 bili saveznici. Takorekuć strateški koalicijski partneri u programu stabilnosti za katoličke zemlje Srednje Europe. Skroz inkluzivno. Mainstream u europskoj dimenziji!

Nasuprot tomu, “Za Dom spremni” se na njemačkome jeziku kaže “heimatverbunden”. Kao za svakog čestitog i pomalo obrazovanog Hrvata, biti “heimatverbunden” tj. “za Dom spreman” za svakog je Nijemca izraz posebne časti. To ide tako daleko, da komunalna poduzeća reklamiraju svoje usluge time da su “za Dom spremni” (WIR sind heimatverbunden), da kupci ne bi kupovali usluge kod stranaca. Tako postupa npr. komunalno poduzeće u gradu Iserlohn-u:

Ova dva primjera, koja bi riješio svaki bolji gimnazijalac, pokazuju da (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka među svojim članovima nema baš previše obrazovanih ljudi, nego puno poklonika Dobrice Ćosića („Srbe je toliko puta u istoriji spašavala laž“), koji nose fruškogorske doktorske i ine titule.

Mladi znanstvenici dokazali da je tzv. popis žrtava u JUSP Jasenovac jedna VELIKA LAŽ, a “VIJEĆE za…” i institucije i dalje šute

Da su malo drukčiji, onda bi čitali npr. Hrvatski tjednik, u kojemu dva mlada znanstvenika iz broja u broj pokazuju da je tzv. popis žrtava u JUSP Jasenovac jedna VELIKA LAŽ. Slijedom toga, na temelju VELIKE LAŽI ne donose se nikakve zabrane, sve dok se ne otkrije ISTINA. Potraga za istinom takve važnosti u nadležnosti je središnje vlasti, ali očigledno ne ove, jer je ona protuhrvatska!

Naposljetku se nameće pitanje što onda (H)ohštaplerska (N)iškorisnih (S)tranka ima tražiti u “kvalitetnoj obrazovnoj reformi“. Jednoznačan se odgovor isto tako nameće sam po sebi: Budući da ne mogu doći do posmrtnih ostataka nesretnoga Slavka Jegera, pripadnika HOS-a, kojemu su četnici iskopali oči u Jasenovcu, Jugokomunistički Šarafencigeristi idu uništiti ono čega se dosad još nisu dočepali. Slikovito rečeno: ako hrvatskoj djeci ne mogu iskopati oči, onda im idu iščupati dušu!

Takve trikove može progutati i usvojiti samo anemični čelnik protuhrvatske vlasti, odnarođeni briselski zgubidan, bijedni plaćenik velikosrpskim suhim zlatom, sin majora udbe, s ambicijom da …

P.S. Kasni su sati, a moram na put…

Dakle, kome smeta ZDS, nek pozdravlja na nekom drugom jeziku. U filmu su 3 alternative, kineska bi bila zgodna za druga Pupavca i njegovu drugaricu, poklonicu ZDS.

Kome to nije dosta, nek se obrati Kameruncima: jedna zemlja, 280 jezika, ali svi ZDS.

Dr. Josip Stjepandić

Oleanderweg 25

64625 Bensheim

Dodajmo komentar

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno