Connect with us

Sci/Tech

Stigao nam je novi Android O – Oreo

Objavljeno

- datum

Bez prevelikih iznenađenja, stigla je i službena potvrda kako se nova inačica Androida zove – Oreo

Android Oreo novo je, službeno i potvrđeno ime verzije 8.0 Googleova mobilnog operativnog sustava. Google tako nije iznenadio gotovo nikoga jer se već tjednima nagađalo da će novi Android biti nazvan prema vrlo popularnom keksu, što se na kraju pokazalo kao sigurna oklada. Promociju operativnog sustava Android Oreo Google je uskladio s jednim od najiščekivanijih fenomena na području Sjedinjenih Američkih Država – potpunom pomrčinom sunca. Čak je i promotivni video za Android Oreo “donio” keks izravno iz pomrčine, a prema očekivanjima, Android 8.0 bi trebao biti istinski korak dalje.

Možda i najvažnija, u svakom smislu najvažnija promjena odnosi se na zamjetno povećanje brzine u radu mobilnog operativnog sustava Androida Oreo. Brzina bi se rapidno trebala podignuti i što se tiče podizanja samog operativnog sustava i u radu s aplikacijama. Tu je još jedno od poboljšanja koje će svi korisnici jedva dočekati, a radi se o deklariranom poboljšanju u radu baterije, koja bi s inačicom Android Oreo trebala dulje izdržati do potpunog pražnjenja. Promijenjen je i izgled obavijesti, dodana je mogućnost pregleda videozapisa opcijom “slika u slici”, stižu i novi emotikoni kao i brojna druga sitnija poboljšanja.

Kao i uvijek, Google je poslao obavijest o distribuiranju Androida Oreo, prvi su u redu čekanja, sasvim očekivano, vlasnici Google Pixel pametnih telefona kao i novijih modela Nexusa. Nakon što se posljednja stabilna verzija Androida pošalje njima, na red dolaze i svi ostali modeli, pod uvjetom da ispunjavaju preduvjete za instalaciju. Više o samom operativnom sustavu Android Oreo možete saznati na službenim web-stranicama.

Izvor: zimo

Komentari

Oglasi
Komentari

Sci/Tech

U Kini pronađen predmet koji ruši teoriju evolucije!

Objavljeno

- datum

Lanza vijak je još jedan misteriozni objekt otkriven u proteklih par godina koji se suprotstavlja mainstream arheologiji i povijesti.

On je otkriven 2002. godine a od tada je privukao mnogo pažnje među kolekcionarima i istraživačima. Najmisterioznije oko ovog objekta jeste da je u pitanju metalni vijak koji je otkriven u komadu kamena. Kamen u obliku kruške je dimenzija 6 × 8 cm i težine oko 466 grama.

Međutim, to nije samo običan kamen, to je kamen za koji znanstvenici procjenjuju da je “star oko 300 milijuna godina.”

Geolozima nije baš najjasnije porijeklo ovog kamena, a pošto testovi nisu uspjeli otkriti točan sastav misterioznog kamena, moguće su razne teorije.
ako navodi Lanzhou Morning News: “Nakon duže rasprave o tome je li kamen prirodnog ili umjetnog podrijetla, znanstvenici su jednoglasno označili kamen kao najvrijedniji kamen u Kini i u svijetu sakupljanja, istraživanja i arheološkog proučavanja”.

Predložene su brojne teorije koje bi mogle objasniti porijeklo misterioznog kamena iu njega urezanog metalnog vijka od 6 cm. Dok mnogi istraživači čvrsto vjeruju u to da ovaj artefakt predstavlja ostatke prapovijesne civilizacije, drugi istraživači smatraju da bi kamen, ali i vijak, s obzirom na misteriozni sastav, mogli poticati s druge planete.

Nakon brojnih studija, kineski znanstvenici su došli do zaključka da artefakt nije napravljen modernim metodama i tehnologijama, te da je najvjerojatnije nastao kao proizvod neke prapovijesne civilizacije.

Unatoč različitim mišljenjima, istraživači nisu uspjeli potvrditi je li vijak skovan od metalnog materijala ili nekog drugog materijala. Istraživači s Instituta za geologiju i minerale u Istraživačkoj akademiji Kine smatraju da je misteriozni Lanza vijak napravljen prije kamena u kojem je očvrsnuo, što znači da je on morao nastati “prije 300 milijuna godina.”

Vrlo je vjerojatno da nedostaje neka karika u dalekoj povijesti čovječanstva. Povijest i arheologija očito ne daju jasnu sliku naše prošlosti, a objekti poput Lanza vijka su jednostavan dokaz toga.

Prema istraživačima, prije 300 milijuna godina se formirao prakontinent Pangea. Vjeruje se da je Lanza vijak nastao negdje u to vrijeme. Interesantno je da ovaj vijak umnogome podsjeća na vijak otkriven u Rusiji devedesetih godina. Ruski vijak, također urezan u kamen, pronađen je slučajno dok su istraživači analizirali pad meteorita u regiji Kaluga.

Testovi izvršeni na misterioznom kamenu iz Rusije su pokazali da je u strukturu urezano nekoliko vijaka. Interesantno je da je ruski vijak star otprilike isto koliko i onaj pronađen u Kini.
Jasno je da je u pitanju još jedan artefakt izvan mjesta i prostora koji je otkriven u proteklih 20 godina. Sva slična otkrića upućuju na to da je naša povijest bila mnogo drugačija nego što se misli.

Vrlo je vjerojatno da je Zemlja u pradavnom vremenu bila dom vrste potpuno drugačije od naše. Objekti pronađeni u Kini i Rusiji ukazuju na mogućnost da su na našoj planeti prije mnogo godina postojale napredne civilizacije.

Mainstream arheologija i povijest će nastaviti negirati ovakva otkrića pošto ona mogu u potpunosti promjenit povijest kakvu znamo.

Izvor: Webtribune

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Otkriće tisućljeća: Ruski znanstvenik fotografirao trenutak kada duša napušta tijelo (VIDEO)

Objavljeno

- datum

Ruski znanstvenik Konstantin Korotkov tvrdi da je u stanju fotografirati nevjerojatan trenutak kada duša napušta tijelo

Fotografije su zaista nevjerojatne, a sam trenutak nastajanja istih mogao bi biti jedno od najvećih otkrića čovječanstva.

Znanstvenik je koristio bioelektrografičku kameru da fotografira smrt neke osobe, a njegovi rezultati su nevjerojatni.

Slike su snimljene inovativnom metodom s plinovima vizualizacije. Ova metoda je napredna tehnika Kirlijanove fotografije koja pokazuje dušu osobe koja napušta tijelo.

Kako je rekao Konstantin Korotkov, prvi dio tijelo koji napušta duša je pupak i glava, a poslejednje su prepone i srce.

Ruski znanstvenik također je istraživao i one koji su imali iznenadnu nesreću u kojoj su izgubili živote. U tim slučajevima, duše ljudi koje napuštaju ovu zemlju neočekivano su prvo u stanju konfuzije, a u većini slučajeva se vraća u tijelo nekoliko dana nakon smrti.

Ova pojava je zaista neobjašnjiva, a može biti rezultat viška neiskorištene energije.

Više o ovom nevjerojatnom otkriću možete saznati od znanstvenika osobno. U videu snimku ispod je Konstantin Korotkov koji objašnjava kako duša napušta tijelo.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “kotačić” i odaberite “Prijevod titla”*

Izvor: vestinet.rs,youtube/nsp

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Drugi zakon termodinamike protivi se teoriji evolucije

Objavljeno

- datum

Sva materija se sastoji od molekula i atoma. Ako želimo znati fizičko ponašanje materije, moramo poznavati fizičke zakone koji upravljaju atomima i molekulama u objektima, od kojih su dva najvažnija: Prvi i Drugi zakon termodinamike.

Prvi zakon termodinamike (očuvanje energije) kaže da se pri svakoj transformaciji, energija mijenja samo iz jednog oblika u drugi; nikad ne može biti uništena ili proizvedena.

Drugi zakon termodinamike (zakon entropije) kaže da se svi prirodni procesi kreću od reda prema neredu, od uređenosti ka neuređenosti, a nikad obrnuto. Ovaj zakon dokazuje degradaciju, odnosno pogoršavanje ili gubljenje svojstava u prirodi. Time se automatski protivi evoluciji, koja tvrdi da se neuređene molekule naposljetku mogu pretvoriti u kompleksni red.

S protekom vremena, entropija uvijek raste. Procesi pokazuju da niz mikro varijacija rezultira uništenjem kompleksnih organa, a ne razvojem u nešto bolje. Stoga, teorija da dugi niz malih genetičkih varijacija i selekcije naposljetku dovodi do izgradnje novih organa jednostavno je nemoguć proces smanjenja entropije.

Zaključak ovog ispitivanja je da je teorija evolucije u izravnoj proturječnosti s Drugim zakonom termodinamike, koji je sam temelj u prirodi.

Drugi zakon termodinamike samo potvrđuje Božju Riječ, koja kaže da je Bog u početku sve stvorio savršeno, to jest „veoma dobro“ (Postanak 1 i 2) – sve dok zbog naše pobune na svijet nije ušao grijeh i prouzročio degradaciju, tj. propast i smrt (Postanak 3).

Stvari su prilično jednostavne, zato ne dozvolite da vam evolucionistička materija ispire mozak. Iz evolucionističkog nereda ne nastaje red; već suprotno, iz Božjeg reda nastaje ljudski nered. To nam govore zakoni u prirodi i Božja Riječ.

Dobra je vijest da je sam Bog u osobi Isusa Krista porazio grijeh i smrt u tijelu i tako nam omogućio spasenje i vječni život.
Za više o ovom zakonu pogledajte video. Na CC uključite prijevod.

Biblija i znanost

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno