Connect with us

Promo

U SPLITU: ‘Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku’

Objavljeno

- datum

Pozivamo vas na glazbeno scenski spektakl: “Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku“ a koji će se održati u Splitu (Dom Hrvatske vojske Lora), 06. ožujka s početkom u 20 sati. Ulaz se nikada ne naplaćuje.

Spektakl je do sada izveden u 105 gradova u Hrvatskoj i svijetu, pogledalo ga je više od 25000 gostiju a u njemu je do sada sudjelovalo više od 4000 izvođača svih dobnih uzrasta. U spektaklu prikazujemo video film o obrani grada Vukovara a tijekom projekcije koristimo se mnoštvom specijalnih svjetlosnih i zvučnih efekata koji gledateljima pobuđuju pozornost i stvaraju osjećaj kao da se nalaze u ratnom vihoru obrane grada Vukovara. Predstava se odvija u potpuno zamračenom prostoru a iz tame izviru glasovi glumaca koji se isprepliću sa zvukovima sirene opće opasnosti, eksplozijama granata, prelijetanja zrakoplova, urlicima i lavežom pasa, mirisima svijeća i dima.

Istovremeno se u simfoniju zvukova, mirisa, svjetla i tame, ubacuju pomno odabrane pjesme koje izvode lokalni folklorni sastavi i klape te se tako narušava struktura sjetnih i neugodnih osjećaja pretvarajući sve negativno u optimizam, poštovanje i zajedništvo Hrvatskog naroda.

U predstavi sudjeluju djeca i odrasli članovi lokalnog folklornog sastava iz mjesta u kojem predstava gostuje jer na takav način predstavu oplemenjujemo hrvatskom narodnom baštinom koja se ogleda u ljepoti narodnih običaja, nošnji, plesova i pjesama.

S poštovanjem, Damir Plavšić, mob:0912602708

Komentari

Komentari

Promo

Danas u Splitu sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

Objavljeno

- datum

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju danas (nedjelja) 19. studenog 2017.s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu služit će se sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi dr. sc. don Mladen Parlov.

Po završetku svete mise u dvorani samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu održat će predstavljanje zbornika pjesama “Vukovaru – Škabrnji – Memento – poetika”, koji se sastoji od domoljubnih pjesama 30 pjesnika iz svih krajeva Hrvatske.

Izvor: hu-benedikt.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Ja sam 6387″ u Makarskoj

Objavljeno

- datum

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska udruga Benedikt i Gradska knjižnica Makarska pozivaju Vas na predstavljanje knjige 

“Ja sam 6387″

 autora Jakoslava Davida Rojnice,

koje će se održati u srijedu, 25. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Gradske knjižnice Makarska, Don Mihovila Pavlinovića 1.

Uz autora knjigu će predstaviti prof. Matko Španje i doc. dr. sc. don Josip Dukić. U ime Hrvatske udruge Benedikt prigodnim riječima obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća HUB-a. Događajem će moderirati Denis Šabić.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.” u Splitu

Objavljeno

- datum

Hrvatska udruga Benedikt poziva Vas na predstavljanje prva dva sveska knjige

“Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.”

autora prof. Kazimira Katalinića,

 

koje će se održati u četvrtak, 26. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2.

Knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina i mr. sc. Ante Šošić. Događajem će moderirati Ivan Baćak, novinar.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno