Connect with us

Vijesti

Šokantna izjava: ‘Došlo je vrijeme da se Assad ubije!’

Objavljeno

- datum

Jeruzalem – Izraelski ministar Joav Galant pozvao je na ubojstvo sirijskog predsjednika Bašara el-Asada, navodeći da za njega “nema mjesta na ovom svijetu”.

Galant, umirovljeni vojni general koji je sada zadužen za stanovanje i izgradnju, rekao je na konferenciji blizu Jeruzalema da u svjetlu nedavnih optužbi da je Assadov režim izveo masovna pogubljenja i spalio tijela žrtava, on mora biti ubijen.

“Realnost situacije u Siriji je da oni ubijaju ljude, kemijskim napadima na njih i najnoviji ekstrem – paljenje njihovih tijela, nešto što nismo vidjeli 70 godina”, rekao je Galant, aludirajući na Holokaust u Drugom svjetskom ratu.

Galant je dodao da se Assadove akcije u Siriji graniče s genocidom i da je ubijeno stotine tisuća ljudi, prenijeli su izraelski mediji.

U ponedjeljak je State Department SAD optužio Assadov režim da je ubio tisuće zatvorenika i spalio im tijela u velikom krematoriju nedaleko od Damaska, prenijele su svjetske agencije.

Sirijski vlada priopćila je da su tvrdnje iz SAD “potpuno neutemeljene”.

“Prema mom mišljenju, prelazimo crvenu liniju. I mislim da je došlo vrijeme da se ubije Asad. Najjednostavnije rečeno”, rekao je Galant, koji je ranije predvodio Južnu naredbu Izraelske obrambene vojske

Usporedivši ubojstvo Asada s odsijecanjem repa zmiji, on je dodao: “Poslije toga se možemo usredotočiti na glavu, koja je u Teheranu”.

State Department je priopćio da vjeruje kako se 50 zatvorenika dnevno pogubi vješanjem u vojnom zatvoru Sajdnaja sjeverno od Damaska ​​i da se mnoga tijela potom spaljuju u krematoriju, prenijela je agencija Associated Press.

Galant je također rekao da šire gledano Asad i njegov saveznik libanonski Hezbolah predstavljaju veću prijetnju svijetu od terorističke organizacije Islamska država i drugih sunitskih terorističkih organizacija. On je rekao da ta procjena proizlazi iz činjenice da terorističke orgnizacije ne uživaju istu razinu podrške kao Sirija i Hezbolah, koji imaju podršku Irana.

“Svijet će zbrisati Islamsku državu, Muslimansku braću i Al Kaidu”, rekao je Galant.

Izvor: B92

Komentari

Komentari

Vijesti

Ehud Barak: “Assad i Putin u Sočiju su potvrda poraza izraelske vanjske politike”

Objavljeno

- datum

Bivši izraelski ministar obrane je izjavio kako je posjet sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada u Rusiji dokaz poraza izraelske politike.

Ehud Barak je u nizu poruka na svom Twitter računu ocijenio da je službeni posjet sirijskog predsjednika Rusiji još jedan znak neuspjeha vanjske politike izraelskog režima.

Osim toga, Barak je uspoređivao prijašnje posjete izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s onim sirijskog predsjednika Rusiji.

“Prije tri mjeseca se Netanyahu sastao s Vladimirom Putinom, a jučer se i Al-Assad sastao s Putinom u Rusiji. Rusija je susret s Assadom organizirala na istom mjestu gdje je bio i Netanyahu i nedavni posjet Bashara Al-Assada Rusiji dokazuje ogroman neuspjeh vanjske politike Izraela. Netanyahu zbog ovoga mora podnijeti ostavku“, napisao je Ehud Barak.

Putin je u ponedjeljak u turističkom gradu Sočiju na Crnom moru primio Bashara Al-Assada, što je učinio uoči tripartitnog summita između Rusije, Turske i Irana i novog kruga mirovnih pregovora u Ženevi. Naravno, sastanak sa sirijskim predsjednikom iz sigurnosnih razloga nije bio najavljen.

Bashar Al-Assad je tijekom rata Siriju napustio samo dva puta i oba puta da otputuje u Rusiju.

Osim toga, sastanak u Sočiju je održan dva dana nakon što su sirijske trupe i saveznici potpuno oslobodili grad Al-Bukamal, posljednje urbano uporište koje je u Siriji nadzirala teroristička skupina ISIL.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Poslušajte Lukinu ‘obradu’ Thompsonove pjesme, za BULLHIT’ – E, moj Sabore’

Objavljeno

- datum

CIJELI TEKST    Luka Bulić ima novi ‘bullhit’. Ovoga puta inspiracija su mu bili saborski zastupnici i njihove predstave za javnost proteklih dana, a sve uz pozadinu Marka Perkovića Thompsona i pjesme ‘E, moj narode’.

 

Donosimo riječi ove prerade: 

“Od vremena još od Krista, nova lica – scena ista

Čim sjednu u saborske klupe – ljudi poglupe

 
Starci zadnje kune vade, Irska čeka naše mlade

A oni predstave rade, kao da su poklade

E, moj Sabore 2x

Uzmite u ruke odgovornost veću

Mladi izvan zemlje idu tražit sreću

Umirovljenici kopaju po smeću

E, moj Sabore 2x”…

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

(VIDEO) TRENUTAK BIJESA NAKON OSUDE NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Evo što je Mladić vikao kada je izbačen iz sudnice!

Objavljeno

- datum

 NEOBUZDANA AGRESIJA, KAO U RATU…      Nakon poduže pauze izricanja presude srebreničkom krvniku Ratku Mladiću, svi su se vratili u sudnicu, a Mladić je ubrzo počeo negodovati jer je sudac odlučio nastaviti s čitanjem optužnice i presude, unatoč zamolbi Mladićeve obrane.

Raspravno vijeće Haškoga suda Mladića je potom proglasilo krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Vijeće ga je oslobodilo krivnje za točku optužnice u kojoj ga se teretilo za genocid u nekoliko općina istočne BiH jer je zaključilo da počinjeni zločini nisu imali obilježje genocida. Proglašen je krivim po svim ostalim točkama optužnice.

Mladić je izricanje presude pratio iz pokrajnje prostorije, a trenutak u kojem je izbačen iz sudnice jer je ometao postupak pogledajte u nastavku:

 

 

“Ja sam prilično uzbuđen, jer ovo što vi govorite je čista laž! Sve je laž to što si rekao!”, rekao je Mladić.

“Ratuju po Siriji i cijelom svetu, ratuju po Aziji…”, rekao je Mladić nakon čega mu je isključen mikrofon.

 

Autor: Sky News | dnevno.hr | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.