Connect with us

Magazin

Šokantna ispovijest britanskoga Channel 5: Hitler se nije ubio, evo što se zapravo sa njim dogodilo!

Objavljeno

- datum

Novi dokumentarac emitiran na britanskom Channel 5 u petak tvrdi da je Adolf Hitler pobjegao pravdi krajem Drugog svjetskog rata, pobjegavši iz Berlina sa svojom ženom Evom Braun.

Ovi navodi opovrgavaju zvaničnu priču po kojoj je Führer počinio samoubojstvo zajedno sa svojom ženom krajem rata u Reichu dok su se Rusi približavali.

Smrt nacističkog vladara i njegove žene je dobro osmišljena prijevara. Rusi su također optuženi da su sakrili dokaze po kojima je Hitler prerušen pobjegao s Evom Braun.

Hitler je to uspio izvesti lažirajući smrti pomoću dvojnika. On je uspio zavara čitav svijet, do sada.
Navodi se da je Führer pobjegao u nacističko utvrđenje na južnom polu.

Prema službenim zapisima, brutalni diktator je nakon poraza u travnju 1945. godine pucao sebi u glavu u bunkeru u Berlinu, dok je njegova žena progutala smrtonosnu pilulu cijanida.

Međutim, njihova tijela su ubrzo nakon toga spaljena, a izvještaji o njihovoj smrti se zasnivaju na lažnim svjedočenjima.

Novinar, autor i povjesničar Gerard Williams tvrdi da su ubijeni dvojnici Hitlera i Eve Braun i da je svijet pao na tu prijevaru.

“Oni nisu umrli, prevareni smo i još uvijek nas lažu”, rekao je Williams.

On tvrdi da tajni dokumenti FBI otkrivaju da su Amerikanci istraživali pojavljivanje nacističkog vođe mjesecima i godinama nakon rata.

Prema službenom izvješću Britanske obavještajne službe, zli dvojac je umro kratko nakon 2: 30h u travanjskoj noći 1945. godine.

Međutim, taj izvještaj se temelji samo na navodima treće strane i u njemu piše da su smrti potvrđene bez tijela.

Sve spekulacije su završene 23 godine kasnije, kada je ruska autopsija navodno potvrdila da se pronađena vilica poklapa s Hitlerovim podacima o zubima.

Fragment lubanje s rupom od metka je potvrdio da je u pitanju samoubojstvo 2009. godine.

Međutim, povjesničari sada tvrde da su ovi podaci izlažirani i da ruska vlast još uvijek ne omogućava pristup tim dokazima.

Williams je rekao da Rusi nisu naveli da su tijela Hitlera i Eve Braun pronađena 1945. godine, te da je to prilično sumnjivo.

“Oni su tek 1968. godine rekli da su 23 godine ranije otkrili tijela Adolfa i Eve”, navodi Williams. To nema nikakvog smisla.

On ukazuje na probleme s službenom pričom i navodi da su službeni zapisi o smrti Hitlera i njegove žene izlažirani.

“Zapise su podržali svjedoci koji zapravo nisu ni vidjeli da je itko upucan”, rekao je on. “Oni ni u jednom trenutku nisu vidjeli Führera i Evu kako ulaze u privatne odaje bunkera. Oni su vidjeli da su dva tijela, ali nikada nisu vidjeli Hitlera i Evu mrtve “.

“Prilično sam uvjeren da je u bunkeru u travnju 1945. godine stradalo dvoje ljudi, ali da to nisu bili Hitler i Eva Braun”, kaže Williams. “FBI nikad nije povjerovao da je Hitler mrtav i tražili su ga diljem svijeta”.

Sönke Neitzel, profesor povijesti iz Ekonomske škole u Londonu, rekao je da su navodi svjedoka na temelju kojih je sastavljen britanski izvješće o Hitlerovoj smrti nepouzdani.

“Znamo da su zatvorenici u bunkeru lagali Sovjete kada su ih ispitivali”, rekao je on.

Smatra se da je Hitler pobjegao iz Njemačke uz pomoć detaljnog plana koji je proveo njegov privatni tajnik, Martin Bormann.

Nakon što su on i Eva Braun pobjegli na sigurnu udaljenost, dvoje nevinih ljudi je ubijeno, a ta tijela su zatim podmetnuta kao njihova.

“Danas svi vjeruju da se njihova smrt tako odigrala. Ako kažete neku laž dovoljno često i dovoljno glasno, ona postaje istina, a takav je slučaj i sa ovim događajem “, rekao je Williams.

Mnogi navode da je Hitler pobjegao u utvrdu na Južnom polu gdje su nacisti planirali kolonizaciju.

Izvor: Webtribune.rs

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

BBC svijetu predstavio dalmatinsku fjaku

Objavljeno

- datum

NA NASLOVNICI BBC-ja danas je osvanuo tekst o dalmatinskoj fjaki – “sublimnom stanju uma koje karakterizira težnja ni za čime.”

Autorica teksta Kristin Vuković, Amerikanka s korijenima iz Karlovca, nakon nekoliko posjeta Dalmaciji upoznala se s konceptom fjake, no priznaje da joj je trebalo neko vrijeme da ga shvati.

Prvi s fjakom se susrela još 2004. godine kad je u Dubrovniku, puno prije Igre prijestolja, učila hrvatski jezik. Čekala je prijatelja koji je kasnio, a konobar joj je rekao kako ga je valjda “uhvatila fjaka” – prenosi index.hr.

Nakon toga zainteresirala se za koncept, a lokalci su joj objasnili da je fjaka nešto što se ne može naučiti, već je čovjek mora iskusiti sam.

Napominje u tekstu autorica i kako fjaka, kao i brojne druge riječi, dolazi iz talijanskog jezika, od fiacca (umor), no dodaje kako je riječ o potpuno drugačijem značenju s obzirom na to kako “fjaka nije lijenost već uzvišeno stanje uma.”

O tome je pisao i hrvatski pjesnik Jakša Fiamengo koji je fjaku objasnio kao specifično stanje uma i tijela u kojem osoba izgubi smisao za vrijeme; “kad si nigdje i svugdje, kad lebdiš između svega i ničega”.

Tijekom godina i brojnih posjeta Hrvatskoj, autorica kaže kako je naučila cijeniti sporiji način života u Dalmaciji. U Dubrovniku se naposljetku i vjenčala odnosno “predala fjaki pod čarolijom snažnog dalmatinskog sunca”.

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Ponašanje muškaraca i žena je biološki definirano

Objavljeno

- datum

U forsiranju iluzorne jednakosti i promicanju rodne neutralnosti, u određenim društvenim krugovima, posebno na Zapadu, postalo je popularno odgajati djecu na „rodno neutralan“ način; poticanje da se igraju sa rodno neutralnim igračkama, oblačeći ih u rodno neutralnu odjeću, pa čak u nekim slučajevima, neotkrivanje djetetovog spola pri rođenju.

No, znanstvena realnost jest ta da je uzaludno promatrati i tretirati djecu kao prazne kalupe bez predodređenih i urođenih karakteristika.

Mnoštvo istraživanja pokazalo je da su dječje preferencije urođene, a ne uvjetovane okolinom ili odgojem.

Većina djevojčica gravitira prema društveno zanimljivim igračkama, poput lutaka, koje pomažu u razvoju društvenih i govornih sposobnosti. Većina dječaka gravitira prema igračkama koje su mehanički zanimljive, poput automobila, koje doprinose razvoju snalaženja u prostoru.

Nedavna studija pokazala je da se te preferencije pojavljuju već sa devet mjeseci starosti, prije nego djeca uopće počinju biti svijesna rodnih razlika, što se događa sa oko 18 mjeseci.

Vrijedno je spomenuti istraživanje koje se bavilo djevojčicama koje su u majčinoj utrobi bili izložene visokim razinama testosterona, u slučajevima kongenitalne hiperplazije. Te djevojčice, za razliku od ostalih vršnjakinja, pokazuju veći interes za igračke tipične za dječake, čak i kad ih roditelji nagovaraju da se igraju s igračkama za djevojčice. To dovoljno govori o važnosti hormona u razvoju rodnih preferencija i razlika u ponašanju među spolovima.

Neurološka istraživanja ukazala su na razlike u mozgu među spolovima. Meta-analiza 126 istraživanja otkrilo je da muškraci imaju volumno veći mozak od žena. Muškarci imaju bolju povezanost moždanih stanica između prednjeg i stražnjeg dijela mogza, dok žene imaju bolju povezanost između dviju moždanih polutki.

Znanstvenici su analizom utvrdili da je u prosječno 73 posto slučajeva moguće točno odrediti jeli mozak muški ili ženski. (Tribun.hr)

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Pokušati ponovno znači maknuti se sebi s puta!

Objavljeno

- datum

Do promjene života ne dijele nas uvijek neka fascinantna i drugačija saznanja, gigantski napori, promjene naših najtvrđih navika, do promjene života ponekad nas dijeli samo jedan udah i odluka da ćemo pokušati ponovo.

Pokušati ponovno, lako je to reći ali nije lako ostvariti. Pokušati ponovno znači zaboraviti na poraze koje smo prošli i dati sebi šansu da se drugačije misli, drugačije osjeća, i da se drugačiji čini – piše M. Žuvela na Savjetniku uspjeha.

Pokušati ponovno ne znači očekivati nastavak puta bez prepreka i poteškoća, to znači dublje i ozbiljnije računati na njih. Jer to što se trenutno suočavate s teškoćama u životu ne mora biti nikakav znak da radite pogrešne stvari već to može biti znak da radite prave stvari. Pokušati ponovno znači prestati se žaliti za stvari koje možete svladati i bez da oko njih stvorite neku nepotrebnu dramu koja vam ništa dobra ne može donijeti.

Pokušati ponovno znači maknuti se sebi s puta. Ponekad smo sami sebi najveće zapreke da idemo naprijed, da rastemo, da širimo granice svoga svijeta, a onda kada prepoznamo lice najveće zapreke znamo što trebamo učiniti, promijeniti stav i krenuti dalje. Pokušati ponovno znači prihvatiti lekcije koje ne bismo htjeli, jer život nas ne uči uvijek s knjigama i predavanjima, već povredama, ranama i ožiljcima koje dobivamo.

Prekratak je život da bismo ga odlučili provesti u predajama i odustajanjima, prekratak da ga gledamo kao neku tragediju, a možemo se dobro nasmijati sebi i svim problemima koje imamo, možemo ga iskoristiti da pokušamo ponovno u onome što je pošlo u krivo, a ostalo nije na nama. U konačnici život ne prestaje kada dođe trenutak našeg posljednjeg izdaha, život prestaje kada pomislimo da nemamo više snage da pokušamo ponovno.

Mario Žuvela

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno