Connect with us

Kultura i vjera

Senzacionalno otkriće znanstvenika o Torinskome platnu!

Objavljeno

- datum

U novom istraživanju o Torinskom platnu pronađena je krv.

Nova otkrića CNRa (Consiglio Nazionale delle Ricerche) i Sveučilišta u Padovi objavljena u znanstvenog časopisu SAD-a. Elektronskom mikroskopijom analizirano drevno vlakno: pronađene nanočestice željeza feritina i kreatinina, tipična za slučajeve teške traume potvrđuju – To je krv mučena i ubijena čovjeka

torinsko-platno-nova-istraživanja.jpg

Photo: Slika Torinskog platna, Isusovog lica

Torinsko platno, lanena tkanina kojom se prema prastaroj tradiciji zamotalo Isusovo tijelo nakon raspeća, je zapravo došlo u kontakt s krvlju mrtvaca koji je pretrpio mnoge ozbiljne ozljede. To proizlazi iz istraživanja tkanine vlakana izvučene iz stražnjeg otiska tkanine, oko područja nogu. Studiju su provela dva CNR instituta, Istituto Officina dei Materiali (IOM-CNR) u Trstu i Istituto di Cristallografia (IC-CNR) u Bariju, s Odjelom za industrijsko inženjerstvo Sveučilišta u Padovi koji je izjavom obznanio vijest, prenosi Rcatholics.

Članak u kojem se opisuju otkrića i mjerenja objavljen je u američkom časopisu PlosOne pod naslovom ” New Biological Evidence from Atomic Resolution Studies on the Turin Shroud ” („Novi biološki dokazi iz istraživanja atomskog razlučivanja na Torinskom platnu“).

“Izveli smo eksperimente atomskim razlučivanjem transmisijskom elektronskom mikroskopijom i mikroskopijom skeniranja širokog kuta prvi put proučavajući svojstva drevnih vlakana preuzetih iz torinskog platna na nanorazini”, objašnjava Elvio Carlino iz IC-CNR-a koji je vodio istraživanje.

 

“Nadalje, eksperimenti su izvedeni na dijelovima vlakana koja su udaljena od crvenih ljuski vidljivih optičkim mikroskopom. Proveli smo istraživanje atomskim razlučivanjem na vlaknu kako bi proučili organske nanočestice, prema metodi koja se nedavno razvila u središtu Trsta, te kojom sam ja upravljao do prije nekoliko tjedana. Istraživanje pokazuje da je vlakno u potpunosti prekriveno nanočesticama kreatinina, 20-100 nm (jedan nanometar jednak je milijuntinci milimetra), s malim (2-6 nm) nanočesticama izrađenim od ferihidrita tipičnog za biološke feritinske jezgre. “

Prema riječima profesora Giulia Fantija sa Sveučilišta u Padovi, analize pokazuju da „neobična struktura, veličina i raspodjela nanočestica ne mogu biti stoljećima napravljeni artefakti na tkanini platna“. Mnoge su lažne rekonstrukcije Torinskog platna kao obojenog objekta ponovo opovrgnute. „Osim toga“, kaže Fanti, “velika prisutnost čestica kreatinina vezanih za čestice ferihidrita nije tipična situacija za krvni serum zdravog ljudskog organizma. Doista, visoka razina kreatinina i feritina povezana je s pacijentima koji pate od jakih trauma poput mučenja. Dakle, prisutnost tih bioloških nanočestica pronađenih tijekom naših pokusa ukazuje na nasilnu smrt čovjeka zamotanog u torinsko platno.“

torinsko-platno-nova-istrazivanja-1.jpg

Photo: Slika platna u kojoj je vidljiv otisak prednje i stražnje strane ljudske figure. Žuta strelica s desne strane označava područje iz kojeg je izvađen objekt vlakna istraživanja objavljenog u PlosOneu.

Zaključak – navodi istraživački rad koji su potpisali i Liberato De Caro i Cinzia Giannini iz IC-CNR-a – „temelji se na eksperimentalnim dokazima naših istraživanja o atomskom razlučivanju i odnosi se na nedavne medicinske studije o pacijentima koji su pretrpjeli snažnu traumu i mučenje“. Carlino zaključuje: „Nanočestice pričvršćene za laneno vlakno zabilježile su scenarij velike patnje, čija je žrtva tada bila zamotana u pogrebnu tkaninu. Ti se nalazi mogu otkriti samo metodama koje su nedavno razvijene u području elektronske mikroskopije.“

Rezultat istraživanja koje su proveli prestižni znanstveni centri od velikog je interesa i potvrđuje hipoteze s prethodnih istraživanja kao što su one koje je 1990. godine proveo biokemičar Alan Adler. Više nema nikakve sumnje da je platno umotalo tijelo čovjeka koji je bio mučen i ubijen na isti način kao što je u Evanđeljima opisano Isusovo Raspeće. Važan element koji će se morati uzeti u obzir sljedeći put kada Sveta Stolica odobri nova istraživanja na službenim uzorcima.

torinsko-platno-nova-istraživanja-2.jpg

Photo: Slika svjetlosne mikroskopije vlakna proučavanog u radu objavljenom u PlosOneu. Strelice pokazuju neke crvene čestice na površini vlakna koje su priznate kao krv. TEM (Transmisijska elektronska mikroskopija) eksperimenti su provedeni na područjima vlakna daleko od crvenih ljuski.

Izvor: medjugorje.info

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Što je Jezabelin duh?

Objavljeno

- datum

Postoji mnoštvo mišljenja o tome što čini Jezabelin duh, sve od seksualne razuzdanosti žene do poučavanja lažnog nauka – bilo muškarca ili žene. Biblija ne spominje Jezabelin duh, iako ima puno toga za reći o samoj Jezabeli.

Jezabelina priča nalazi se u 1. i 2. Kraljevima. Bila je kći Etbaala, kralja Tira/Sidona i svećenika Baalovog kulta, okrutnog, senzualnog i pobunjenog lažnog boga, čije je štovanje uključivalo seksualnu degradaciju i razvratnost. Ahab, kralj Izraela, oženio je Jezabelu i uveo narod u štovanje Baala ​​(1. Kraljevima 16,31). Vladavina Ahaba i Jezabele nad Izraelom jedno je od najtužnijih poglavlja u povijesti Božjeg naroda.

Postoje dva slučaja u životu Jezabele koja ju karakteriziraju i definiraju što znači „Jezabelin duh“. Jedna značajka je njezina opsesivna strast za dominacijom i kontroliranjem drugih, osobito u duhovnom području. Kad je postala kraljica, počela je nemilosrdnu kampanju za eliminiranje svih dokaza u vezi Izraelovog štovanja Jahve. Naredila je smaknuće svih proroka Gospodnjih (1. Kraljevima 18,4.13) i zamijenila njihove žrtvenike s Baalovim. Njezin najjači neprijatelj bio je Ilija, koji je zahtijevao natjecanje na gori Karmel između moći Izraelovog Boga i moći Jezabele i Baalovih svećenika (1. Kraljevima 18). Naravno, naš Bog je pobijedio, ali unatoč tome što je znala za čudotvorne Božje moći, Jezabela se odbila pokajati i zaklela se svojim bogovima da će naći Iliju i oduzeti mu život. Njezino tvrdoglavo odbijanje da vidi i podloži se sili ​​živog Boga, dovelo ju je do strašnog kraja (2. Kraljevima 9,29-37).

Drugi slučaj uključuje pravednog čovjeka po imenu Nabot, koji je odbio prodati zemlju Ahabu u susjedstvu palače. S pravom je naglašavao da bi prodaja njegove baštine bila protiv Božje zapovijedi (1. Kraljevima 21,3; Levitski zakonik 25,23). Dok se Ahab ljutio, Jezabela ga je korila i ismijavala zbog slabosti. A zatim je skovala plan kako će nevinog Nabota optužiti i kamenovati do smrti. Nabotovi sinovi također su bili kamenovani do smrti, tako da nema baštinika, a zemlja se vrati u posjed kralja. Takva ciljana i nemilosrdna odluka da se postupi na vlastiti način, bez obzira na to koga se pritom uništi, obilježje je Jezabelinog duha.

Jezabelin seksualni nemoral i štovanje idola bili su toliko zloglasni da ju sam Gospodin Isus spominje kada upozorava crkvu u Tijatiri (Otkrivenje 2,18-29). Najvjerojatnije govori o ženi u crkvi koja utječe na isti način na koji je Jezabela utjecala na Izrael uvodeći ih u idolopoklonstvo i bludnost. Stoga, Isus izjavljuje Tijatircima da ju se ne smije tolerirati. Tko god je ova žena, kao i Jezabela, odbija se pokajati zbog svoje bludnosti i lažnog učenja, te joj je sudbina zapečaćena. Gospodin Isus ju baca na bolesnički krevet, zajedno s onima koji su počinili s njom idolopoklonstvo. Svršetak onih koji podliježu Jezabelinom duhu uvijek je smrt i uništenje, kako u fizičkom tako i u duhovnom smislu, prenosi GotQuestions.org.

Zaključno

I u današnjem smislu, Jezabela se može opisati kao proročica, lažna vjernica; dominira, kontrolira, manipulira, nemilosrdno postupa na vlastiti način, zavodi, bludniči i štuje lažne idole.

Najbolji način da se definira Jezabelin duh jest taj što opisuje svakoga tko djeluje na isti način kao i Jezabela. Znači da se upušta u nemoral, idolopoklonstvo, lažni nauk i nepokajani grijeh. Ići dalje od toga znači nagađati i može dovesti do lažnih optužbi i podjele u Kristovom tijelu.

GotQuestion | Biblija i znanost | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

RAT MEDIJIMA: Moskva prijeti opozivom licenci svih britanskih medija u Rusiji

Objavljeno

- datum

 BRITI SE TEŠKO NOSE S ISTINOM    Svi britanski mediji koji djeluju na području Rusije mogu biti zatvoreni, upozorila je na ruskoj televiziji Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica ruske diplomacije Maria Zakharova upozorila je na ruske protumjere nakon mogućeg zatvaranja TV kanala RT u Velikoj Britaniji.

“Mogu vam odmah reći: nijedan britanski medij u našoj zemlji više neće raditi ako zatvorite RT”, izjavila je Maria Zakharova u emisiji “60 minuta”.

Neki su parlamentarci pozvali britansku vladu da nametne restriktivne mjere RT (Russia Today) televizijskom kanalu, pa čak i da opozove licencu za emitiranje u Velikoj Britaniji. Theresa May, britanska premijerka, nije dala izravan odgovor, ali je rekla da će u srijedu raspravljati s parlamentarcima o mjerama protiv Rusije.

RT televizija je odgovorila na ovaj poziv britanskih parlamentaraca i rekla da ograničavanje RT kanala u Velikoj Britaniji stvara još veće polarizacije u društvu.

Nakon mogućeg ukidanja dozvole RT-u, odgovor Rusije će biti simetričan, tvrde i druge javne osobe.

Izvor: Sputnik

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Postaju li liberalni teolozi irelevantni?

Objavljeno

- datum

Massimo Faggioli, sam vrlo liberalan novinar koji prati zbivanja u Crkvi, u svom najnovijem članku za Commonweal priznaje radikalan razdor između liberalnih katoličkih teologa s jedne strane i ostatka vjernika u Crkvi s druge. U članku navodi razloge za porast irelevantnosti liberalnih akademskih teologa, a kao prvo, iskreno priznaje da mlade katolike više uopće ne zanima stari tzv. liberalni teološki establishment.

Već u samom uvodu Faggioli konstatira:

Otuđenje između akademske teologije i institucionalne Crkve jedan je od razloga zašto se mnogi mlađi katolici danas okreću neo-tradicionalističkim krugovima kako bi učili o vjeri. Nova generacija ponovno preispituje događaje u Crkvi od šezdesetih godina prošlog stoljeća do danas i ne prihvaća s odobravanjem teologiju koja je nastala nakon Drugog vatikanskog koncila. Neki mlađi katolici također propituju legitimitet svjetovne, pluralističke države. Zato zabrinutost za akademsku teologiju više nije samo akademsko pitanje.

Oni koji imaju kontakt s mladim katolicima – na primjer, studentima – mogli su primijetiti da ovaj teološki anti-liberalizam ne dolazi samo od nekoliko marginalnih intelektualaca. Katolički anti-liberalizam dio je šireg fenomena, a nova potraga za katoličkim identitetom ima različite oblike. Može se izraziti kao entuzijazam za Tridentinsku misu i odbojnost prema Novus Ordo. Ili može biti oblik zanimanja za kontra-kulturne zajednice – u nekoj verziji Benediktove opcije (Benedict Option) koja se širi zapadnim svijetom. (Riječ je o kršćanima koji se prestaju identificirati kao građanska i moralna zajednica s očuvanjem zapadno liberalnog sustava i žele stvoriti lokalne oblike zajednice kao područja kršćanskog otpora takvom sustavu. op. prev)

Ali, ona također može biti oblik teo-političke mašte koja odbacuje liberalnu demokraciju u korist novog Kršćanskog svijeta. Uz to često dolazi i sumnja prema onima koji dolaze iz dijelova svijeta gdje kršćanstvo nije dominantna religija.

izvor: QuoVadisCroatia

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno