Connect with us

Istaknuto

SENZACIJA OLIMPIJSKIH IGARA: PETO ZLATO Hrvatskoj donijela Sara Kolak 

Objavljeno

- datum

 ČUDO IZ LUDBREGA  Na službenim stranicama nisu imali ni Sarinu fotografiju, a ona je “pomela” svjetsku rekorderku!  SARA U SUZAMA: ‘Ne znam gdje sam! Mama, tata, donosim vam zlato…’

SARA KOLAK osvojila je olimpijsko zlato, peto za Hrvatsku na Igrama u Riju, nakon što je u finalu bacanja koplja drugi put u dva dana popravila osobni i hrvatski rekord koji sada iznosi 66.18 metara.

Olympic Games 2016 Athletics, Track and Field

Sara je u prvoj seriji bacila 60,89 metara što je bilo dovoljno za sedmo mjesto. U drugoj seriji bacila je preko 62,95 metra i skočila na peto mjesto. Sjajan rezultat hrvatske atletičarke nastavio se i u trećoj seriji gdje je bacila još pet centimetara dalje i izborila nastup u sljedeće tri serije u koje prolazi osam najboljih. U četvrtoj seriji Sara je drugi put u Riju srušila hrvatski rekord i sa 66,18 je preuzela vodstvo! U petoj i šestoj seriji konkurentice joj nisu došle blizu i 21-godišnja Hrvatica ostvarila je senzacionalni uspjeh.

sarakolak-5

Tim je hicem za metar i 26 centimetara nadmašila do tada vodeću Južnoafrikanku Sunette Viljoen koja se više nije uspjela približiti senzacionalnoj Ludbrežanki.

sarakolak4

Svjetska rekorderka Čehinja Barbora Špotakova, koja je mogla postati prva atletičarka s tri uzastopna olimpijska zlata u istoj disciplini, morala se na kraju zadovoljiti brončanim odličjem do kojeg je stigla s prednosšću od samo dva centimetra u odnosu na Poljakinju Mariju Andrejczyk, jedinu koja je u kvalifikacijama prevacila 67 metara, ali taj rezultat nije uspjela ponoviti u finalu.

sarakolak2

Time je Hrvatska stigla do drugog atletskog, a ukupno petog zlatnog odličja na Igrama u Rio de Janeiru, a među prvim čestitarima i ona koja joj je dobacila hrvatsku zastavu za pobjednički krug, bila je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković.

sarakolak3

Nakon super utorka i tužne srijede, Sara Kolak se uz Šimu Fantelu i Igora Marenića te hrvatske vaterpoliste, pobrinula za da 18. kolovoza 2016. godine postane jedan od najtrofejnijih dana u hrvatskoj olimpijskoj povijesti.

Bacanje koplja (ž) – finale:
1. SARA KOLAK (HRV)   66.18 metara
2.  Sunette Viljoen (JAR)               64.92
3.  Barbora Špotakova (Češ)        64.80
4.  Maria Andrejczyk (Polj)           64.78
5.  Tatjana Haladovič (Bje)           64.60
6.  Kathryn Mitchell (Aus)             64.36
7.  Huihui Lyu (Kina)                    64.04
8.  Christina Obergfoell (Njem)    62.28
9.  Flor Ruiz (Kol)                        61,54
10. Madara Palameika (Lat)        60.14
11. Linda Stahl (Njem)                 59.71
12. Christin Hussong (Njem)       57.70
izvori: ovdje | index.hr

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno