Connect with us

Vijesti

RUSI SPREMAJU PREVENTIVNI UDAR NA UKRAJINU ako Ukrajina pokuša “HRVATSKI OLUJNI SCENARIJ” U Donbasu!

Objavljeno

- datum

 STRAH OD HRVATSKOG OLUJNOG SCENARIJA …   Radikalni provladin srbski medij informer.rs donosi informaciju o tome da ukoliko Kijev pokuša “hrvatski (olujni) scenarij”, tj. ponovno zauzeti svoje republike Donjecka i Luganska, ne treba isključiti mogućnost da Rusija izvrši preventivni udar protiv vojnih jedinica Ukrajine.

Drugim riječima, može biti provedena svojevrsna “operacija prisiljavanja na mir” poput one iz 2008. u Gruziji.

Obostrano zveckanje oružjem

Šef ukrajinskog Generalštaba Viktor Muženko je u prvom susretu s novim šefom Pentagona Jamesom Matisom po tko zna koji put zamolio da se Ukrajini dostavi “letalno oružje”, a Porošenka je po povratku iz Washingtona najavio da će SAD do listopada donijeti odluku o isporuci obrambenog oružja Kijevu .
 Porosenko uoči starta svoje predsjedničke kampanje pokušati vrati Donbas silom, dogovorivši se o tome prethodno s Europom i Amerikancima, od kojih će službeno dobiti oružje. Hoće li to samo nijemo promatrati 

Opasan scenarij

Povodom Porošenkovog posjeta Sjedinjenim Američkim Državama administracija ukrajinskog predsjednika je, kao što se moglo i očekivati, izdala nekoliko priopćenja o tome kako se pripremaju “vrlo važne odluke” između Washingtona i Kijeva. 

U međuvremenu se u Donbas ponovo razbuktava oružani sukob. “Žitno primirje” koje je sklopljeno 24. lipnja radi žetve pšenice već prve noći su, kako uobičajeno pišu srbski mediji, prekršile ukrajinske oružane snage raketiranjem snaga samoobrane LNR.

U tom kontekstu se pojavila informacija da su jedinice oružanih snaga Ukrajine na liniji razdvajanja neplanirano zamijenjene dobrovoljačkim, tj. kaznenim bojnama (poput bataljona Ajdar) koji su 2014. i 2015. godine intenzivno ratovali protiv civilnog stanovništva Donbas.
Inicijator ratne histerije i tajnik ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i obranu Aleksandar Turčinov izjavio je da se vrše pripreme za proglašavanje ratnog stanja na jednom dijelu teritorija Ukrajine umjesto “Antiterorističke operacije” (ATO) koja je već svima dosadila.

Isti ovi mediji pišu: “SKANDAL I SRAMOTA! Plenković savjetujemo Ukrajincima: Sa Rusima, kao Hrvati protiv velikosrpske agresije!”

U Kijevu se odavno rado govori o “hrvatskom scenariju povratka Donbas”. Porosenko i njegovo okruženje sanjaju o takvoj operaciji.

Kijevski lider se može upustiti u sličnu avanturu ukoliko budu uspješni pregovori o isporuci oružja, potpunom ignoriranju sporazuma iz Minska i prešutnoj europskoj suglasnosti. Međutim, tada s ruske strane u igru ​​mogu ući neočekivani akteri.

SPREMAJU LI SE ZA TOTALNI RAT

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko planira sporovesti “Oluju” u Donbasu
Gdje su granice moguće “preventivne reakcije” Moskve? To je pitanje o kome odlučuje politički, a ne vojni vrh. 

izvori: Informer.rs | Croative.hr

Komentari

Komentari

Vijesti

Ehud Barak: “Assad i Putin u Sočiju su potvrda poraza izraelske vanjske politike”

Objavljeno

- datum

Bivši izraelski ministar obrane je izjavio kako je posjet sirijskog predsjednika Bashara Al-Assada u Rusiji dokaz poraza izraelske politike.

Ehud Barak je u nizu poruka na svom Twitter računu ocijenio da je službeni posjet sirijskog predsjednika Rusiji još jedan znak neuspjeha vanjske politike izraelskog režima.

Osim toga, Barak je uspoređivao prijašnje posjete izraelskog premijera Benjamina Netanyahua s onim sirijskog predsjednika Rusiji.

“Prije tri mjeseca se Netanyahu sastao s Vladimirom Putinom, a jučer se i Al-Assad sastao s Putinom u Rusiji. Rusija je susret s Assadom organizirala na istom mjestu gdje je bio i Netanyahu i nedavni posjet Bashara Al-Assada Rusiji dokazuje ogroman neuspjeh vanjske politike Izraela. Netanyahu zbog ovoga mora podnijeti ostavku“, napisao je Ehud Barak.

Putin je u ponedjeljak u turističkom gradu Sočiju na Crnom moru primio Bashara Al-Assada, što je učinio uoči tripartitnog summita između Rusije, Turske i Irana i novog kruga mirovnih pregovora u Ženevi. Naravno, sastanak sa sirijskim predsjednikom iz sigurnosnih razloga nije bio najavljen.

Bashar Al-Assad je tijekom rata Siriju napustio samo dva puta i oba puta da otputuje u Rusiju.

Osim toga, sastanak u Sočiju je održan dva dana nakon što su sirijske trupe i saveznici potpuno oslobodili grad Al-Bukamal, posljednje urbano uporište koje je u Siriji nadzirala teroristička skupina ISIL.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Poslušajte Lukinu ‘obradu’ Thompsonove pjesme, za BULLHIT’ – E, moj Sabore’

Objavljeno

- datum

CIJELI TEKST    Luka Bulić ima novi ‘bullhit’. Ovoga puta inspiracija su mu bili saborski zastupnici i njihove predstave za javnost proteklih dana, a sve uz pozadinu Marka Perkovića Thompsona i pjesme ‘E, moj narode’.

 

Donosimo riječi ove prerade: 

“Od vremena još od Krista, nova lica – scena ista

Čim sjednu u saborske klupe – ljudi poglupe

 
Starci zadnje kune vade, Irska čeka naše mlade

A oni predstave rade, kao da su poklade

E, moj Sabore 2x

Uzmite u ruke odgovornost veću

Mladi izvan zemlje idu tražit sreću

Umirovljenici kopaju po smeću

E, moj Sabore 2x”…

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

(VIDEO) TRENUTAK BIJESA NAKON OSUDE NA DOŽIVOTNU ROBIJU: Evo što je Mladić vikao kada je izbačen iz sudnice!

Objavljeno

- datum

 NEOBUZDANA AGRESIJA, KAO U RATU…      Nakon poduže pauze izricanja presude srebreničkom krvniku Ratku Mladiću, svi su se vratili u sudnicu, a Mladić je ubrzo počeo negodovati jer je sudac odlučio nastaviti s čitanjem optužnice i presude, unatoč zamolbi Mladićeve obrane.

Raspravno vijeće Haškoga suda Mladića je potom proglasilo krivim za genocid u Srebrenici i zločine protiv čovječnosti u BiH te je osuđen na doživotnu kaznu zatvora. Vijeće ga je oslobodilo krivnje za točku optužnice u kojoj ga se teretilo za genocid u nekoliko općina istočne BiH jer je zaključilo da počinjeni zločini nisu imali obilježje genocida. Proglašen je krivim po svim ostalim točkama optužnice.

Mladić je izricanje presude pratio iz pokrajnje prostorije, a trenutak u kojem je izbačen iz sudnice jer je ometao postupak pogledajte u nastavku:

 

 

“Ja sam prilično uzbuđen, jer ovo što vi govorite je čista laž! Sve je laž to što si rekao!”, rekao je Mladić.

“Ratuju po Siriji i cijelom svetu, ratuju po Aziji…”, rekao je Mladić nakon čega mu je isključen mikrofon.

 

Autor: Sky News | dnevno.hr | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.