Connect with us

Zdravlje i ljepota

Revolucija u Tuzli! Pronašli način kako izliječiti tumor…

Objavljeno

- datum

U moru vijesti kojima smo svakodnevno zatrpani sa raznih strana, jedna se posebno izdvaja i plijeni pažnju svojom aktualnošću i posebnošću. Citiram: Liječnici rak jetre liječe bez operacije za 20 minuta.

Možda će neko željeti ovo podvesti pod rubriku – Vjerovali ili ne, ali ovdje nema mjesta sumnji, niti ovo možete da ignorirate.

Za ovu vijest ili događaj tjedna zaslužna je nekolicina istinskih stručnjaka sa Sveučilišta kliničkog centra u Tuzli, koja je po prvi puta prije nekoliko dana, u Bosni i Hercegovini, izvela i u rutinsku praksu stavila novu metodu za tretman tumora jetre, bez, (p a z i t e), izvođenja operativnog zahvata.

Radi se o tzv.etanolskoj ablaciji tumora jetre pri kojoj se direktno u tumor, pod kontrolom ultrazvuka ubrizgava određena količina apsolutnog alkohola.
Nakon ovakve vrste tretmana, dolazi do odumiranja stanica tumora, te manjeg djela zdravog tkiva, koje se nalazilo oko tumora. Ovim zahvatom, tumor biva potpuno uništen, i zamijenjen živim tkivom.

Ova vrsta zahvata, traje svega dvadesetak minuta, dok pacijent već narednog dana može ići kući. Također, dobra stvar ovog zahvata je i to da se može ponavljati sve dok se tumor u potpunosti ne odstrani, potvrđuju iz Sveučilišta kliničkog centra Tuzla.

Zašto je to važno i kome?

Prema riječima profesora Nermina Salkića, ova vrsta metode, koju je moguće primjeniti samo na određenu grupu pacijenata, omogućava potpuno izlječenje ili značajan produžetak života pacijenta za nekoliko godina.

Do sada je bila praksa da mnogi pacijenti, koji su imali tumore jetre ili metastazu jetre, nisu bili pogodni za operativni tretman u Bosni i Hercegovini, pa su morali ići van granice.

Tko je zaslužan za ovaj uspjeh?

U timu koji je napravio ovu proceduru prisustvovali su akademik prof.dr.sc. Enver Zerem, prof.dr.sc. Nermin Salkić, te dipl. med. sestra Bahrija Haračić i med. sestra Firdeusa Isaković iz Odjela za gastroenterologiju i hepatologiju Klinike za interne bolesti, dok su sa Klinike za anesteziologiju i reanimatologiju prisustvovali dr. Halid Mahmutović, dr Dženita Mešić Ahmetašević, te med. tehničar Adis Kavgić, svi zaposleni u UKC Tuzla.

Preostaje nam samo da se pridružimo brojnim čestitkama. Ovim je konačno stavljena i točka na „i“ na sva mišljenja o tome kako u našim zdravstvenim ustanovama nemamo dobrih liječnika i stručnjaka. Samo im treba pružiti priliku da potvrde svoju izvrsnost.

Izvor: 24h.ba

Komentari

Oglasi
Komentari

Zdravlje i ljepota

Hoćete li cijepiti svoje dijete? Nova studija o cijepljenju potvrdila da…

Objavljeno

- datum

KIGGS je naziv jedne od najvećih ikad provedenih znanstvenih studija o zdravlju djece i mladih u Njemačkoj, ali i cijeloj Europi. Proveo ju je Robert Koch Institut (RKI), odnosno službeni njemački zarazni institut!

Studija je malim koracima kroz godine obuhvatila nevjerojatan broj ispitanika, odnosno njih čak 18 tisuća. U studiji je sudjelovao podjednak broj cijepljenih i necijepljenih ljudi. Javnost je s nestrpljenjem očekivala rezultate jer se smatra da je ova studija jedna od najrelevantnijih, pogotovo kada je u pitanju cijepljenje. Iako su se trudili matematički ‘naštimati’ studiju, kako tvrde neovisni njemački znanstvenici, rezultati ove studije su toliko jasni da ih nije moguće ni ‘prilagoditi’ masovnoj propagandi.

Naime, statistički podatci studije jasno su pokazali da su necijepljena djeca puno boljeg zdravstvenog stanja nego cijepljena. U javnost je podatke pustila Angelika Muller, informatičarka koja ih je preuzela sa službenih stranica instituta čim su postali dostupni. Tabelarno ih je prilagodila javnosti na način da zelena boja označava necijepljenu djecu, a crvena cijepljenu.

Rezultati koji su doslovce šokirali europsku javnost pokazuju da su necijepljena djeca čak 10 posto otpornija od cijepljene djece. Također, pokazala je da necijepljena djeca ne boluju od široko rasprostranjenih alergija na travu, nikal, da ne obolijevaju od neurodermatitisa, skolioze, ADHS-a, ali i da su otporniji na upale uha i upale pluća te da su puno manje skloni infekcijama, kao i autizmu. Također, studija je dokazala da necijepljena djeca imaju manje problema s vidom i s govornim poteškoćama, za razliku od cijepljene djece.

Cijepljena djece će također imati tri puta veću vjerojatnost od razvoja hiperaktivnosti, a imaju čak 17 puta veću vjerojatnost za razvoj oboljenja štitne žlijezde, izvještava Koop.online.

Najjači dokaz o vezi između cjepiva i razvoja autizma može se naći upravo u rezultatima ove studije. Prema prikupljenim podatcima iz 2011., samo je četvero djece od 8000 necijepljene djece imalo autizam, što je manje od pola posto ukupnog stanovništva. Stopa autizma u općoj populaciji, prema tablicama njemačke KiGGS studije koja se koristi za usporedbu, iznosi više od 2,24 posto kod djece.

To znači da cijepljena djeca imaju oko tri puta veću vjerojatnost za razvoj autizma u odnosu na necijepljenu djecu. Ovo je otkriće šokantno s obzirom na medicinsko, propagandno poricanje bilo kakve povezanosti između cjepiva i autizma o čemu možete čitati u nastavku!

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

Ovo je prirodan lijek protiv BOLI U GRLU i TEŠKOG GUTANJA

Objavljeno

- datum

Postoji narodni recepti pomoću kojih možete da ublažite početni simptom i bol u grlu. Bol u grlu prilikom gutanja, povišena temperatura, glavobolja i bolovi u zglobovima i mišićima ukazuju na anginu ili tonzilitis, jednu od najraširenijih zimsko-proljetnjih bolesti.

Najčešće se radi o upali prouzrokovanoj streptokokom koja zahvata ždrijelo, krajnike ili limfne čvorove na vratu. Bolest zahtjeva liječenje, a terapija se određuje nakon uzimanja brisa iz grla. Međutim, postoje narodni recepti pomoću kojih mogu da se ublaže početni simptomi i bolovi u grlu.

Probajte i ovo: četiri žličice kadulje skuhajte u dvije čaše vode, ostavite da stoji pola sata, procijedite i ispirite grlo više puta dnevno

TOPLE OBLOGE OKO VRATA

– Meku tkaninu natopite rastvorom octa i vode, rakijom ili razblaženim alkoholom, stavite oko vrata i preko omotajte deblju maramu ili šal. Oblog držite najmanje dva sata.

MOĆNI LIMUN

– U početnom stadiju angine efikasna su sredstva na bazi limuna. Narodni liječnici savjetuju da se u ustima, što bliže krajnicima, drže po dvije kriške limuna, očišćene od kore, i lagano sisaju. Kad limun omekša, možete ga progutati, a isti postupak ponovite kroz pola sata.

SREDSTVA ZA ISPIRANJE GRLA

– U čašu sveže iscijeđene cikle usipajte čajnu žličicu zdrobljenog bijelog luka, pa prelijte čašom prokuhane i ohlađene vode. Ostavite da odstoji pet-šest sati, ali mješajte na svakih pola sata, zatim procijedite i ispirite grlo nekoliko puta na dan.

Izvor: novi.ba

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

POMIJEŠAJTE SODU BIKARBONU I MED: Jedite 30 dana po 3 žličice i evo što će se dogoditi…

Objavljeno

- datum

Ideja o miješanju sode bikarbone sa javorovim sirupom ili medom čini se bizarnom, jer se vjeruje da se stanice raka hrane šećerom

Međutim, znanstvenici su nakon 60 godina zablude shvatili da su sva istraživanja bazirali na pogrešnoj pretpostavci.

A sve i da su bili u pravu, u ovom slučaju šećer djeluje drugačije.

Naime, stanice raka ne uspijevaju iskoristiti šećer za rast, jer ih soda bikarbona odmah ubija.

Javorov sirup ide prema stanicama raka, za koje se vjeruje da troše 15 puta više glukoze u odnosu na zdrave stanice, a uz pomoć sirupa soda ulazi u maligne stanice.

Priprema: Pomiješajte sodu bikarbonu i javorov sirup ili med u odnosu 1: 3, zagrijte i miješajte na vrlo laganoj vatri deset minuta.

Uzimajte tri žličice dnevno tijekom mjesec dana, najviše dva mjeseca.

Tijekom ove terapije potrebno je izbjegavati meso, šećer i bijelo brašno.

Izvor: kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno