Connect with us

Društvo

PUT U ROPSTVO: Manjinski teror nad većinom

Objavljeno

- datum

Kako uspješno terorizirati većinu u ljudskom društvu? Jednostavno. Pomoću jurišnih odreda koji se zovu: “ugrožene manjine”. One mogu biti nacionalne, vjerske ili spolne, to uopće nije bitno. Važno je samo da provociraju sukob s većinom. Da bi na kraju u njihovu obranu uskočio represivni aparat.

To je ukratko najjednostavniji recept za dokidanje demokracije i uvođenje diktature.

Provociranje sukoba i taktike za uvođenje diktature

Krajnji cilj Novog svjetskog poretka je uspostava globalne diktature. Njegovi kreatori su se dosjetili jednostavnog sistema kako će pomoću manjina uspješno terorizirati većinu. Ova se tehnika sastoji u sljedećem. Najprije prodajete one poznate priče o ljudskim pravima, društvenoj različitosti i pluralnosti. Cilj je da se sve manjine prikažu kao jadne i bespomoćne. Zatim se te “bespomoćne” manjine počinju buniti i ponašaju se sve agresivnije. Ova se planski izvedena pobuna legitimira kao njihovo neotuđivo pravo na borbu za svoje interese.

Mediji ovo prate pomno i rade sve da bi prikazali poziciju pobunjenika kao posve legitimnu. U isto vrijeme se ne dopušta drugoj strani da uopće odgovori na napade “bespomoćne manjine”. Pred javnost se kroz dirigirane medije iznosi stav kako je svako suprotstavljanje nazadno i beznadežno. Ovo izaziva alergičnu reakciju ugrožene, mahom tradicionalne većine. Tada se represivni aparat stavlja u službu obrane “ugrožene manjine”. Dakle, u konačnici represija nepogrešivo pogađa većinu. Na taj ste način neprimjetno većini stali čizmom za vrat, a da oni to nisu ni primijetili.

Većina u getu i manjina kao nova avangarda ‘radničke’ klase

Ako ovo ponovite više puta (s više različitih manjina) prostor u kojemu djeluje većina drastično se smanjuje. Da bi na koncu ogromna većina završila u getu kojega striktno kontrolira diktat represivnoga aparata. Novi svjetski poredak tada je uspostavljen. Svako suprotstavljanje manjinama je označeno kao zločin, a tradicionalni svjetonazor je taj koji je u biti zabranjen. To je način na koji se diktator stavlja u poziciju branitelja manjina da bi posve pokorio neposlušnu većinu.

Vrijeme demokratskog izjašnjavanja pri kraju. Ukidanje referenduma!

Danas je na djelu postupna suspenzija demokracije. Neće proći puno i posve će se zabraniti svako referendumsko glasovanje. Jer zašto bi narod izglasao bilo kakav zakon po pravilu vladavine većine? Kad svaki ishod glasovanja može ugroziti neku manjinu. A to je nedopustivo. Zato je vrijeme demokratskog izjašnjavanja pri kraju. Neoliberalna vrhuška voli rezultate izbora samo onda kada joj idu u prilog. Ako rezultati nisu po njihovom ukusu oni od bijesa dobivaju pjenu na usnama. Stvarna manjina koja se ovim načinom zapravo štiti od pravednog bijesa većine jest upravo ona na vlasti.

Neoliberalnim diktatorima i globalističkim udvoricama nije ni do LGBT prava, ni do prava imigranata, ni do prava nacionalnih manjina. Oni ih sve upotrebljavaju samo kao isturene ešalone svoje prljave, agresivne politike. Previše su oni sebični i samoživi da bi za bilo koga osjećali ma kakvu sućut ili empatiju. Njima je namjera isključivo i samo apsolutna vlast nad većinom.

NAPAD na zapadne vrijednosti: istovremeno guraju LGBT i Šerijat!?

Tradicionalna kršćanska društva danas su najviše na udaru. Svjedoci smo apsurdne situacije da se na Zapadu u isto vrijeme guraju LGBT pokreti i šerijatski zakon. Kako je to uopće moguće? Zamislite društvo u kojemu supostoje te dvije krajnosti jedna pored druge? Zamislite zemlju poput Saudijske Arabije u kojoj djeluju pokreti za prava žena i transrodnih osoba? Koliko bi takav pokret trajao pod rigidnim šerijatskim zakonom? Ja ću vam reći. Jedan dan. Odnosno onoliko sati koliko bi bilo potrebno dok svi neprijatelji radikalnog islamskog zakona ne bi bili na smrt kamenovani. I kako je uopće moguća Europa u kojoj su na jednoj strani kvartovi u kojima vrijedi samo islamski zakon (tzv. No-Go zone) dok na drugoj strani defiliraju LGBT aktivisti mašući svojim zastavama duginih boja? 

Ovo je moguće samo zato što je i jednima i drugima jedini cilj ugrožavati tradicionalne vrijednosti kršćanske većine. Kad kažem da su europska društva kršćanska pri tome ne mislim samo na vjeru, nego pritom još više mislim na temeljne vrijednosti. Čitava je Europa prožeta kršćanskim duhom koji je duboko u njezinim temeljima. Čak i oni koji se deklariraju kao ateisti u biti nesvjesno baštine temeljne kršćanske vrijednosti. 

PUT U ROPSTVO: Za destabiliziranje većine, svaka manjina je dobrodošla!

Da bi se destabilizirala većina svaka je ratoborna manjina dobrodošla. Ona uopće ne mora biti u vidu transrodnih osoba ili brkatih feministkinja, za to mogu poslužiti i nacionalne manjine ili pripadnici drugih religija. Pogledajmo samo što na Bliskom istoku radi sukob sunita i šita. Kolike rijeke krvi teku u sukobu onih koji se, i jedni i drugi, smatraju pravim muslimanima.

Hrvatskom je narodu važno prepoznati ove igre. One su prozirne, predvidive i imaju jasno razrađenu šablonu. Osnovni je cilj napad na nacionalnu državu i suverenitet naroda koji u njoj živi. Bajka o ljudskim pravima samo je maska koja skriva osnovnu namjeru neoliberalnih napadača. Glavni udar ide na to da se narod razvlasti u vlastitoj državi. Odreknuće od suvereniteta vodi tada izravno u ropstvo.

Igor Petrić/croative.net

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

DALMACIJI TREBA CENTAR ZA ČIST OKOLIŠ!

Objavljeno

- datum

U utorak, 17. travnja 2018. godine, na programu šestog aktivističkog festivala VIDIK fest govorilo se o odvojenom prikupljanju otpada. Na tribini posvećenoj problemu gospodarenja otpadom u Gradskoj knjižnici Marko Marulić u Splitu, govorili su bivši ministar zaštite okoliša i energetike prof.dr.sc. Slaven Dobrović, pomoćnik direktora tvrtke Ponikve iz Krka Ivan Jurešić i ekoaktivistica iz redova Hrvatske udruge Benedikt mr.sc. Goranka Adam, dok je skupom moderirao dr. med. Vide Popović.

Kao uvod u temu, Vide Popović je naglasio da se u sklopu VIDIK festa više puta govorilo o temama vezanim uz gospodarenje otpada, prije svega u splitsko-dalmatinskoj županiji. Grad Split je koliko nam je poznato krenuo s prijedlozima šest novih lokacija za reciklažna dvorišta uz već predviđeni Karepovac, te je naglasio da će se i udruga Benedikt uključiti u praćenje ove problematike u cilju poticanja na rješavanje gorućih komunalnih problema. Goranka Adam je kazala da je sve to što se čini nedovoljno i da još uvijek po pitanju zbrinjavanja otpada tapkamo na mjestu. Sve nas to podsjeća na onu reklamu ”Smrdi, smrdi, strašno smrdi”. Na Karepovcu smrdi naš mentalni sklop, istaknula je, smrdi naša neodgovornost i površnost. Mi smo odložili taj otpad, to brdo smeća. Zatim je podsjetila na nekoliko temeljnih načela održavanja zaštite okoliša, između ostalih načelo očuvanja vrijednosti prirodnih dobara, bioraznolikosti i krajobraza. To je slučaj s Lećevicom, ljuti krš, samo 40 km od Splita. Bojim se, naglasila je, da će se dogoditi da građani sami plaćaju spaljivanje smeća u cementarama.

Bivši ministar zaštite okoliša i energetike prof. dr.sc. Slaven Dobrović se složio i napomenuo da je  koncentracija stakleničkih plinova u stalnom porastu, a zabrinjava i ogromna količina otpada u moru. U svom izlaganju usporedio je linearnu ekonomiju s cirkularnom i podsjetio da plan za gospodarenje otpadom treba predvidjeti sortirnicu. Suludo je da se sav otpad vozi u Lećevicu kad postoji hijerarhija upravljanja otpadom. Podsjetio se i doprinosa velikog splitskog ekoaktiviste prof. Tomislava Lerotića, koji se uz dizajn bavio osmišljavanjem projekata održivog razvoja. Treba nam centar za čist okoliš, jer je to najisplativije i jer na taj način ne samo da štitimo okoliš i zdravlje ljudi nego otvaramo nova radna mjesta i mislimo na svoju budućnost, zaključio je. Pomoćnik direktora tvrtke Ponikve publici se obratio s prezentacijom konkretnih koraka koje su oni poduzeli na otoku Krku uključujući postavljanje sortirnice i kompostane, 1500 zelenih otoka i reciklažnih dvorišta. Sada rade intenzivno na sustavu ”od vrata do vrata” kako bi sva domaćinstva opskrbili s kantama za odvojeno prikupljanje otpada. Nakon njihovih izlaganja, iz publike su se mogla čuti vrlo kvalitetna pitanja od strane predstavnika lokalnih ekoloških udruga, te je uslijedila konstruktivna rasprava.

Silvana Dragun/HUB

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kreće ‘rušenje’ Plenkovića: Iznenadit će vas tko je ‘mozak operacije’

Objavljeno

- datum

Nakon što je prije nekoliko dana u javnost dospio popis ministara koji su trebali sudjelovati u tehničkoj vladi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, postalo je jasno kako šefica države ulazi u još jedan sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovom Vladom, što se uostalom i potvrdilo tijekom njezina gostovanja u Šibensko-kninskoj županiji.

Od tamo je ponovno prozvala vladajuće, zbog demografske politike – piše dnevno.hr.
”Nema više vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah”, oštro je poručila predsjednica, na što joj ministri nisu ostali dužni. Po vladinim kuloarima priča kako iza otrovnih strjelica koje Grabar-Kitarović svako malo ispuca na njihovu adresu stoji njezin savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić, no jednako tako valja znati da je i predsjednica strateg te igrač na duge staze.

>> ZASTUPNICI koji su glasali PROTIV ISTAMBULSKE IMAJU 4 PUTA VIŠE PREFERENCIJALNIH GLASOVA OD ONIH ZA IK – toliko HITNOSTI izmjene izbornog zakona

Znakovito je da ovaj posljednji napad stiže u trenutku kada su se tek prividno smirile strasti u vladajućoj stranci do kojih je dovela ratifikacija Istanbulske konvencije, protiv koje je između ostaloga ustao i predsjedničin prijatelj Milijan Brkić, čovjek zahvaljujući kojem upravlja državom, a s kojim odnose nikada nije zahladila, jer povezuje ih Brkićev brat Jozo s kojim je predsjednica u izrazito kvalitetnim odnosima. Upravo s njime, Grabar-Kitarović kuje zgodan plan, a Brkić nije jedini koji bi trebao sudjelovati u puču i rušenju Andreja Plenkovića, jer u priču se odnedavno uključio i ličko-senjski župan Darko Milinović, koji sukob s vladajućima sve teže uspijeva skriti. Milinović, prema izvorima bliskim ličkom šefu ulazi u partnerstvo s HSP-ovim gradonačelnikom Gospićem Karlom Starčevićem.

Ovaj dvojac polako, ali sigurno zakapa ratne sjekire te zajedničkim snagama pokušavaju pronaći adekvatnu zamjenu za župansku fotelju, nakon čega bi Milinović trebao odmrznuti svoj mandat u Saboru. Plenkovićeva saborska većina izrazito je tanka i nestabilna pa stoga baš s te pozicije kane pucati na njega, a mozak ove operacije navodno je upravo Brkić, za kojeg se uostalom znade da s Plenkovićem nije u dobrim odnosima, već surađuju silom prilika. Plan je skoro realiziran, tvrde upućeni, a na koji će ga način akteri ove priče do kraja provesti ostaje za vidjeti, jer ne treba zanemariti niti činjenicu da je Plenković taj koji trenutno vlada strankom, pa nije nemoguće da preduhitri pobunjenike.

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Globalistički kabalisti kliču zbog islamizacije Europe. Osim što se raduju – JESU LI i sami RAZLOG?

Objavljeno

- datum

Svakako da jesu. Njemački povijesničar Wolfgang Eggert navodi razloge radosti židovskih fundamentalista zbog muslimanske invazije Europe. Radi se o čistoj mržnji prema kršćanima i zapadnoj kulturi – piše bloger na O dosta toga još i dublje.

Razlozi ovih zadojenih mržnjom mogu se sažeti:

1. Povratak na strogost. Prema njima, muslimani trebaju pokazati moralno dostojni život europljanima. Da, baš kao u tolikim drugim muslimanskim državama. Pakao na zemlji, da skratimo.

2. Kršćani su smatrani od ovih fanatika za “idolopoklonike” jer vjeruju da je Krist Bog. Ako promotriš pažljivo, cijepaju sebi odjeću poput Kaife.

3. Revanš. “Platiti ćete za sve što ste učinili židovima kroz stoljeća”. Ali zašto su toliki narodi kroz povijest imali probleme sa židovima, to je pitanje. Nije li slučajno u njima krivica, u njihovoj nadrasi, u njihovoj aroganciji? Ne duljimo, uvrijeđena je viša rasa, i to zaslužuje kaznu.

Licemjeri, dobro reče o vama Sv. Pavao:

“Doista, vi ste, braćo, postali nasljedovatelji crkava Božjih koje su u Judeji u Kristu Isusu: i vi isto trpite od svojih suplemenika što i oni od Židova, koji su i Gospodina Isusa i proroke ubili, i nas progonili, te Bogu ne ugađaju i svim se ljudima protive kad nam priječe propovijedati poganima da se spase, da bi tako u svako vrijeme navršili mjeru zlodjela svojih. Ali sručio se na njih konačni gnjev.” (1 Sol 2, 14-16)

Ovdje ste netko i nešto, ali vaša moć preko ove zemlje ne može preći. Imate mržnju za ideologiju, i finance i lože za sprovesti je u djelo.

Ali kad zlo izgleda da trijumfira, bude na koncu jadno, osramoćeno i poniženo. 

Napomena: Stavovi navedeni u članku, ne odražavaju nužno stavove redakcije portala Croative.net.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno