Connect with us

Marija Šošić

PRVI DAN KORIZME – NOVO BDIJENJE Inicijative 40 dana za život

Objavljeno

- datum

 OD 01.03.2017.    Prijateljima inicijative 40 dana za život, moliteljima, dobročiniteljima! 
S prvim danom korizme, 1.3. započinjemo novih 40 dana molitvenog bdijenja za najmanje i najnevinije među nama – nerođenu dječicu.

Korizmena kampanja kreće pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene” i bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji te svetosti na koju su pozvani živjeti: „Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu.“ (Ef 5, 25).

U korizmenoj kampanji molimo ispred 27 bolnica u 26 gradova u Hrvatskoj!

Uključuju se i naši otoci, koji će moliti 40 dana u svojim župama u vrijeme naših bdijenja pred bolnicama diljem Hrvatske i diljem svijeta! Visu, Hvaru, Šolti i Braču u ovoj kampanji pridružuje se i Korčula! Plodovi dosadašnjih kampanja su čudesni, a najveći je 39 spašenih beba od pobačaja, za koje znamo!

REGIONALNI SUSRET INICIJATIVE U SPLITU

4.2. održan je drugi po redu Regionalni susret za područje Dalmacije. Nakon Imotskog, ovaj put grad domaćin bio je Split. Susret je održan u samostanu na Kamenu gdje su predstavnici timova iz gradova sudionika inicijative iz cijele Dalmacije dan proveli u molitvi i međusobnoj razmjeni iskustava protekih kampanja kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću korizmenu kampanju i tako služili u apostolatu za život.

LIJEČENJE POSTABORTIVNOG SINDROMA

Pokrećemo novi projekt u sklopu naše Udruge Hrvatska za život pod kojom organiziramo 40-dnevna bdijenja pred bolnicama 2 puta godišnje. U proteklih 7 kampanja u Hrvatskoj javile su nam se mnoge žene i muškarci koji pate od postabortivnog sindroma koji je imao razorne posljedice za njihove živote i obitelji.. Zato smo odlučili provesti u Hrvatskoj međunarodni Biblijski program za liječenje postabortivnog sindroma.

U sklopu regionalnog susreta inicijative 4.2. u Franjevačkom klerikatu održana je tribina na kojoj je program predstavljen, a gostovali su fra Ante Vučković, Misionar milosrđa, i Lidija Dugan, voditeljica programa “Oprostom oslobođene” u Vukovaru.

Od 18. do 21. svibnja 2017. godine, u Samostanu na Kamenu, Ulica sv. Mihovila 43, održat će se trodnevni program za žene ranjene iskustvom namjernog ili spontanog pobačaja.

Prijave su do 1. travnja 2017. godine, a sve potrebne dodatne informacije možete dobiti na brojeve 095/548-96-45 (Lidija), 091/582-90-44 (Marija). Prenesite ovu obavijest svima za koje znate da im je ovaj program potreban!

UKLJUČITE SE U MOLITVENO BDIJENJE, NEROĐENA DJECA TREBAJU NAŠ GLAS!

Neželjena začeta djeca nas trebaju, majke i očevi u zabludi nas trebaju, medicinsko osoblje koje radi pobačaje nas treba da im približimo savršenoga, predobrostivoga i milosrdnoga Boga.

Osim bdijenja pred bolnicom možete biti aktivni na način da nas povezujete s trudnicama koje razmišljaju o pobačaju, sa ženama s ranama pobačaja koje trebaju pomoć.

Uključi se kao zajednica, kao župa, ili kao pojedinac i uzmi svoj termin bdijenja! U Splitu bdijemo ispred novog rodilišta svakim danom od 1.3. do 9.4. od 6.30 do 18.30 a vikendom neprekidno (od petka 6.30 do nedjelje 18.30).

Prijaviti se možete na našoj web stranici 40danazazivot.com, na facebooku 40 dana za život – Split, na mobitel 095/9007352 (Damir), 091/9150543 (Mihaela)

ili na mail: [email protected]

Budi dio ove radosti! Možda ćeš baš ti jednom u rukama držati bebicu spašenu od pobačaja. To je najveći blagoslov u ovom apostolatu!

Kleknimo zato svi pred Gospodina i molimo najsnažnije do sada u ovo milosno vrijeme za posvećenje našega naroda:

“Ako se ponizi moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječit ću mu zemlju.” (2 Ljet, 7,14)

Božji blagoslov i svako dobro!

Marija Šošić

koordinatorica inicijative za Dalmaciju
[email protected]

091/582 90 44
www.40danazazivot.com

Komentari

Oglasi
Komentari

Marija Šošić

Relikvije sv. Ivana Pavla II. u Splitu

Objavljeno

- datum

Iz Inicijative 40 dana za život, dobili smo slijedeće priopćenje, koje prenosimo:

Dragi prijatelji! 

Osmi je dan korizmenog molitvenog bdijenja za svu začetu dječicu, za njihove majke i očeve, za doktore i medicinsko osoblje. 
Od prvog dana kampanje do danas, znamo za 29 spašenih života!!!!!  

Od početka postojanja Inicijative u svijetu je spašeno 14 000 života!!

Slava Gospodinu!

14 000 i nastavljamo dalje!

Spasi život tamo gdje živiš, uključi se i daj da i u našem gradu, zahvaljujući tvojim molitvama, tvojim nastojanjima, tvojem trudu, žive nova djeca, žive u radosti njihove majke i očevi!

Neka Inicijativa 40 dana za život u našem gradu bude početak kraja pobačaja!

   BDIJTE S NAMA UZ RELIKVIJE SV. IVANA PAVLA II. 23. veljače 2018 u Splitu   

Radosno Vas pozivamo da bdijete s nama uz relikviju svetog Ivana Pavla II. koja nakon otvaranja korizmene kampanje 14.2. u Splitu ponovno dolazi u naš grad u petak 23. veljače.

Relikvija će biti na mjestu bdijenja ispred splitskog rodilišta od 15 do 17 sati, a potom će biti prenesena u katedralu svetog Duje, gdje će svetu Misu u 18 sati predvoditi generalni vikar naše nadbiskupije don Miroslav Vidović. Nakon Mise vjernici će moći častiti relikviju sv. Ivana Pavla II. 

Relikvija je obišla mjesta mjesta u Imotskom, Makarskoj, Dubrovniku, Metkoviću i Zadru te nakon Splita stiže u Šibenik i Knin i potom iz Dalmacije putuje u Slavoniju na mjesta bdijenja a do kraja korizmene kampanje obići će svih 28 mjesta bdijenja u Hrvatskoj.

Sveti Ivane Pavle II. moli za nas! 

U ljubavi za malene!

Marija Šošić, koordinatorica za Dalmaciju 

www.40danazazivot.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Marija Šošić

DANAS NA ČISTU SRIJEDU započeo novi ciklus bdijenja – 40 dana za život

Objavljeno

- datum

Na Čistu srijedu, 14.2. započinjemo novih 40 dana bdijenja za najmanje i najnevinije među nama-nerođenu dječicu!

U Splitu po osmi put, bdijemo 40 dana ispred splitskog rodilišta, od 6.30 do 18.30 a vikendom neprekidno!

Tijekom ove kampanje pozivamo vjernike da razmisle o vrijednosti svakog ljudskog života i to riječima: Ove korizme… što ćeš TI učiniti za sebe i za druge? Vjerujemo da će ova korizmena kampanja biti blagoslovljena svakim blagoslovom, ne samo za nerođene i njihove majke i očeve, već za svakog onog tko se odvaži doći pred bolnicu ili dom zdravlja u svome gradu i hrabro stati uz nerođene.

Osim u Splitu, molitveno bdijenje se odvija u 27 gradova u Hrvatskoj, na 28 lokacija.

“Ako se ponizi moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i IZLIJEČIT ĆU MU ZEMLJU.” (2 Ljet 7,14)

REGIONALNI SUSRET ZA DALMACIJU

Kako bismo se što bolje pripremili za nadolazeću kampanju, održan je Regionalni susret inicijative za područje Dalamcije i to u Zadru 4.2. na Dan života.

Sudionici iz 8 dalmatinskih gradova uključnih u inicijativu susret smo započeli sv.Misom u crkvi sv.Šimuna i štovanjem relikvije starca Šimuna koja se nalazi u crkvi.
Regionalni susret održao se, kako bi sudionici kampanje zajedno molili, razmijenili iskustva, ideje i odredili smjernice za nadolazeće molitveno bdjenje te čuli vrijedna predavanja naše gošće dr.Danijele de Micheli Vitturi o prirodnom planiranju obitelji te svetosti spolnosti kao i Damira Mandića o enciklici Evanđelje Života sv. Ivana Pavla II kojem ćemo se osobit način moliti ove molitvene kampanje.

Gospodinu zahvalni na ovoj velikoj milosti zajedništva ohrabrili smo jedni druge za nadolazeću četrdesetnicu za nerođene pred našim bolnicama ove korizme!

Posebnost korizmenog bdijenja je relikvija sv.Ivana Pavla II. koju ćemo častiti na svim mjestima bdijenja u Hrvatskoj,
a početak putovanja relikvije je sutra 14.2. na svečanom otvaranju bdijenja ispred splitskog rodilišta!

U Dalmaciji u svim terminima na mjestima bdijenja relikvija će biti prema rasporedu:

14.2. otvaranje bdijenja u Splitu u 16.30
15.2. Imotski
16.2. Makarska
17.2. Dubrovnik
18.2. Metković
20.2. Zadar
21.2. Šibenik
22.2  Knin
23.2. Split

Osim na mjestu bdijenja, u svakom gradu će biti upriličena i sveta Misa na kojoj će vjernici moći častiti relikviju.

SVETA MISA ZA BLAGOSLOV KORIZMENE MOLITVENE KAMPANJE

Pozivamo Vas večeras, dan prije početka molitvene kampanje, 13.2. u 18 sati u bolničku kapelicu sv.Josipa (KBC Firule) na svetu Misu za blagoslov jesenske kampanje!

UKLJUČITE SE U MOLITVENO BDIJENJE, NEROĐENA DJECA TREBAJU NAŠ GLAS!!!

Vaša prisutnost doslovno može spasiti život…

Trebamo te! Trebaju te nerođena djeca. Trebaju te njihove majke; medicinsko osoblje i političari. Budi donositelj Božje nade i ljubavi, donositelj istinskoga mira, donositelj vjere i Božje radosti. “Zaista, kažem vam, što god učiniste za jednoga od ove moje najmanje braće, meni učiniste!” (Mt, 25, 40)

Uključi se kao zajednica, kao župa, ili kao pojedinac i uzmi svoj termin bdijenja! U Splitu bdijemo ispred novog rodilišta svakim danom od 14.02. do 25.03. od 6.30 do 18.30 a vikendom neprekidno (od petka 6.30 do nedjelje 18.30). Prijaviti se možete na našoj web stranici 40danazazivot.com, na facebooku 40 dana za život – Split, na mobitel 095/9007352(Damir),

ili na mail: [email protected] m

Božji blagoslov i svako dobro!

Marija Šošić,

koordinatorica inicijative za Dalmaciju

[email protected]

www.40danazazivot.com

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Marija Šošić

SPLIT: SEDMODNEVNO JERIHONSKO BDIJENJE ZA NEROĐENE

Objavljeno

- datum

U suradnji sa pro-life udrugama i molitvenim zajednicama grada Splita i ove godine inicijativa 40 dana za život, u crkvici sv. Trojice na Poljudu, organizira Jerihonsko bdijenje za nerođene, 7 dana i noći neprekidnog klanjanja pred Presvetim Oltarskim sakramentom. 

Počinjemo na blagdan Gospe Guadalupske, zaštitnice nerođenih. Svakog dana Jerihonskog bdijenja slavit ćemo svetu misu u 19 sati a završiti bdijenje Misom 19.12. u 7 sati. 

Nakane su: molitva za rođenje svakog začetog djeteta, za sve majke i očeve ranjene pobačajem te za parove željne djece.


Jerihonsko bdjenje je skraćeni naziv za bdjenje: molitvu i klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, uz molitvu krunice i čitanja Svetog pisma koje traje sedam dana i sedam noći. To je ratovanje na koljenima pred Gospodinom i s Gospodinom! Jerihon je ime drevnog grada o kojem čitamo u Knjizi o Jošui. Jošua je, nakon Mojsija, poveo izabrani narod u Obećanu zemlju i naišao na veliki otpor utvrđenog grada Jerihona. Jošua je slika Isusa koji vodi Crkvu kao novi Izrael u Kraljevstvo nebesko.

Izvorno, Jerihon znači ‘grad mjesec’. Mjesec je simbol tame, grijeha i poganstva. Jerihonske zidine su morale pasti da bi područje u kojem je vladalo poganstvo i idolopoklonstvo pripalo Gospodinu. Izrael je bio poslušan Gospodinovoj riječi, obilazio je sedam dana grad, trubio trubljom i nosio Kovčeg saveza tako da se grad na kraju predao.

ZAPIŠI SE ZA SVOJ TERMIN BDIJENJA, kao pojedinac, kao župa, zbor ili zajednica.. i srušimo zajedno, molitvom, Jerihonske zidine u našem gradu!!!!!!!


Kontakt za prijavu: 091/5829044 (Marija)

[email protected]

www.40danazazivot.com

Blagoslovljeno Vam Došašće, uz molitvu za nerođene! 

Marija Šošić

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno