Connect with us

Marija Šošić

PRVI DAN KORIZME – NOVO BDIJENJE Inicijative 40 dana za život

Objavljeno

- datum

 OD 01.03.2017.    Prijateljima inicijative 40 dana za život, moliteljima, dobročiniteljima! 
S prvim danom korizme, 1.3. započinjemo novih 40 dana molitvenog bdijenja za najmanje i najnevinije među nama – nerođenu dječicu.

Korizmena kampanja kreće pod geslom “Muževi, ljubite svoje žene” i bit će posvećena osvješćivanju muškaraca o njihovoj važnoj ulozi u braku i obitelji te svetosti na koju su pozvani živjeti: „Muževi, ljubite svoje žene kao što je Krist ljubio Crkvu.“ (Ef 5, 25).

U korizmenoj kampanji molimo ispred 27 bolnica u 26 gradova u Hrvatskoj!

Uključuju se i naši otoci, koji će moliti 40 dana u svojim župama u vrijeme naših bdijenja pred bolnicama diljem Hrvatske i diljem svijeta! Visu, Hvaru, Šolti i Braču u ovoj kampanji pridružuje se i Korčula! Plodovi dosadašnjih kampanja su čudesni, a najveći je 39 spašenih beba od pobačaja, za koje znamo!

REGIONALNI SUSRET INICIJATIVE U SPLITU

4.2. održan je drugi po redu Regionalni susret za područje Dalmacije. Nakon Imotskog, ovaj put grad domaćin bio je Split. Susret je održan u samostanu na Kamenu gdje su predstavnici timova iz gradova sudionika inicijative iz cijele Dalmacije dan proveli u molitvi i međusobnoj razmjeni iskustava protekih kampanja kako bi se što bolje pripremili za nadolazeću korizmenu kampanju i tako služili u apostolatu za život.

LIJEČENJE POSTABORTIVNOG SINDROMA

Pokrećemo novi projekt u sklopu naše Udruge Hrvatska za život pod kojom organiziramo 40-dnevna bdijenja pred bolnicama 2 puta godišnje. U proteklih 7 kampanja u Hrvatskoj javile su nam se mnoge žene i muškarci koji pate od postabortivnog sindroma koji je imao razorne posljedice za njihove živote i obitelji.. Zato smo odlučili provesti u Hrvatskoj međunarodni Biblijski program za liječenje postabortivnog sindroma.

U sklopu regionalnog susreta inicijative 4.2. u Franjevačkom klerikatu održana je tribina na kojoj je program predstavljen, a gostovali su fra Ante Vučković, Misionar milosrđa, i Lidija Dugan, voditeljica programa “Oprostom oslobođene” u Vukovaru.

Od 18. do 21. svibnja 2017. godine, u Samostanu na Kamenu, Ulica sv. Mihovila 43, održat će se trodnevni program za žene ranjene iskustvom namjernog ili spontanog pobačaja.

Prijave su do 1. travnja 2017. godine, a sve potrebne dodatne informacije možete dobiti na brojeve 095/548-96-45 (Lidija), 091/582-90-44 (Marija). Prenesite ovu obavijest svima za koje znate da im je ovaj program potreban!

UKLJUČITE SE U MOLITVENO BDIJENJE, NEROĐENA DJECA TREBAJU NAŠ GLAS!

Neželjena začeta djeca nas trebaju, majke i očevi u zabludi nas trebaju, medicinsko osoblje koje radi pobačaje nas treba da im približimo savršenoga, predobrostivoga i milosrdnoga Boga.

Osim bdijenja pred bolnicom možete biti aktivni na način da nas povezujete s trudnicama koje razmišljaju o pobačaju, sa ženama s ranama pobačaja koje trebaju pomoć.

Uključi se kao zajednica, kao župa, ili kao pojedinac i uzmi svoj termin bdijenja! U Splitu bdijemo ispred novog rodilišta svakim danom od 1.3. do 9.4. od 6.30 do 18.30 a vikendom neprekidno (od petka 6.30 do nedjelje 18.30).

Prijaviti se možete na našoj web stranici 40danazazivot.com, na facebooku 40 dana za život – Split, na mobitel 095/9007352 (Damir), 091/9150543 (Mihaela)

ili na mail: [email protected]

Budi dio ove radosti! Možda ćeš baš ti jednom u rukama držati bebicu spašenu od pobačaja. To je najveći blagoslov u ovom apostolatu!

Kleknimo zato svi pred Gospodina i molimo najsnažnije do sada u ovo milosno vrijeme za posvećenje našega naroda:

“Ako se ponizi moj narod na koji je prizvano ime moje i pomoli se i potraži lice moje i okani se zlih putova, ja ću ga tada uslišati s neba i oprostiti mu grijeh i izliječit ću mu zemlju.” (2 Ljet, 7,14)

Božji blagoslov i svako dobro!

Marija Šošić

koordinatorica inicijative za Dalmaciju
[email protected]

091/582 90 44
www.40danazazivot.com

Komentari

Komentari

Marija Šošić

Zatvaranje jesenskog molitvenog bdijenja 40 dana za život u Splitu

Objavljeno

- datum

U nedjelju 5. studenoga u 17.30 na zadnjem terminu bdijenja kampanje 40 dana za život u Splitu okupit ćemo da slavimo Boga na svakom spašenom životu, posvjedočit ćemo jedni drugima što je Gospodin učinio u našim životima po ovoj 40-dnevnoj molitvi te će nam naš bolnički kapelan don Tomislav Topčić uputit riječ ohrabrenja za nastavak borbe za one koji su obespravljeni toliko da čak nemaju pravo ni da se rode.

Prema statistikama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prošle godine zabilježen je u Splitu 71 pobačaj. Sutra ćemo na zatvaranju bdijenja zapaliti 71 svijeću za 71 nerođenu bebicu, koje su pobačajem u 2016. godini izgubile život i tako im odati počast. Molit ćemo Gospodina da se svi ljude osvijeste o vrijednosti svakog ljudskog života, da otvori oči medicinskom osoblju i svima onima koji na bilo koji način sudjeluju ili podržavaju ovaj strašan čin. Split treba djecu! Hrvatska treba djecu! Djeca su izvor života, punine, radosti i nade!

Također, kako bismo se ohrabrili u istini da tama nema zadnju riječ i da svjetlo uvijek pobjeđuje u nedjelju će te imati priliku na bdijenju nabaviti knjigu 40 dana za život, poručuju iz splitske kampanje.

MISA ZAHVALNICA

Zahvalimo Gospodinu na svemu što je učinio po proteklih 40 dana, svetom Misom, u ponedjeljak, 6. studenoga u 18.30 u Franjevačkom klerikatu.

Iza Mise nastavljamo druženje u dvorani klerikata i prigodnom domjenku! Tom prigodom možete nabaviti i dječje majice inicijative te knjigu 40 dana za život.

DOBRODOŠLI!

 

Marija Šošić
koordinatorica inicijative za Dalmaciju

[email protected]

www.40danazazivot.com

091/5829044

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.