Connect with us

Kornelija Pejčinović

Prof. Kornelija Pejčinović: PISMO HRVATSKIM BRANITELJIMA SUDIONICIMA DOMOVINSKOG RATA 1991.–1995.

Objavljeno

- datum

Žele pokazati da Hrvati doista moraju imati prinudnu upravu ili imaju nestati s lica zemlje!

“”Da je predsjednik dr. Franjo Tuđman danas živ 
bio bi optužen za ratni zločin na 
Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu.”

Pismo hrvatskim braniteljima koji sam napisala uoči proslave godišnjice Bljeska 2001. surađujući s pukovnikom hrvatske vojske na ujedinjenju hrvatskih branitelja aktualan je i danas. Nakon pobjede SDP-a, Ivice Račana i Stjepana Mesića 2000. godine počela je strašna hajka na hrvatske branitelje.

Pojavili su se i crveni eskadroni koji su napadali branitelje. Jedan takav je naletio u kafić u Zaprešiću u kojem je bio i pukovnik Marinko Antunović, izvanredan čovjek, pun života i energije. Prošao je sva hrvatska bojišta i dočekao da njega i društvo napadne jedna takva izazivačka banda. Došlo je do bitke kao na divljem zapadu u kojoj su napadači izvukli deblji kraj i bili kao vreće izbačeni van. To je priča koju sam je čula. Kratko vrijeme nakon tog događaja pukovnik Marinko Antunović je nađen mrtav kraj nebodera u kojem je stanovao na zagrebačkoj Knežiji… Rečeno je da je izvršio samoubojstvo. Nije bio depresivni tip samoubojice i nevjerojatno je da bi došao pred neboder u kojem je stanovao i pucao u sebe. Nikada više nisam ništa čula o njemu.

Prilažem tekst koji sam tada napisala a koji sam našla sačuvan na internetu nakon 16 godina.
PISMO HRVATSKIM BRANITELJIMA
SUDIONICIMA DOMOVINSKOG RATA 1991 – 1995

Poštovani i dragi hrvatski branitelji,

      Danas sam, 29 travnja 2001., prolazeći ulicom zamijetila kod prodavača novina Jutarnji list sa velikom slikom pokojnog predsjednika i vrhovnog komandanta oružanih snaga Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana u paradnoj uniformi na naslovnoj strani.
      To je vjerojatno bio snimak koji je bio načinjen na tribini na Jarunu za vrijeme pobjedničke parade nakon Oluje 1995 godine. Svi smo tada bili ponosni kako na naše pobjede tako i na naše prekrasne ponosne ratnike koji su ih izborili i koji su marširali u savršenom redu pobjednički, uzdignuta ćela.
      Svi smo tada ili ponosni na vrhovnog zapovjednika koji je uspio stvoriti od svoga naroda pobjednički narod, od svoje vojske pobjedničku vojsku, stvoriti i obraniti državu i nadmudriti svjetske diplomatske lisce u krvavoj igri skrivača u kojoj se lako moglo dogoditi da nas nestane.
      Ispod te slike u Jutarnjem listu pisalo je:
Da je predsjednik dr Franjo Tuđman danas živ bio bi optužen za ratni zločin na Međunarodnom sudu za ratne zločine u Haagu. To je izjava haaske tužiteljice Carle del Ponte.
      U konačnici ova optužba znači da, ako je nas vrhovni komandant optužen za ratni zločin, da ste svi vi branitelji pod njegovom komandom sudjelovali u zločinu, u zločinačkom ratu, da je naša država nastala u takvom ratu i takvom borbom zločinačka država, da nam je vojska zločinačka i da ste svi vi zločinci. Jeste li svjesni kamo ovo smjera?
      Obuzela me je srdžba i tuga istovremeno nad mojim narodom, nad našim braniteljima koji su se nakon pobjedničkog uzleta doveli do toga da tjeskobno čekaju koji će od njih biti pozvan u Haag, biti u Hrvatskoj optužen za pljačku, kriminal, ubojstvo ili oblaćen i ponižen na bezbroj načina u kojima su vrlo vješti sadašnji upravljači države kojim su oni predali svoju pobjedu na čerečenje.
      Ono što je posebno perverzno u svemu tome je, da se mnogi raduju kada se nekome nešto prišije, kada se poznatog branitelja ili generala optuži, dodajući još koju pikanteriju na priču, u želji da se Hrvate očisti od kukolja i da se od Hrvata napravi svece. I tako nas trijebe novinari udbaši i haaški istražitelji tražeći zločince među nama. Trijebe nas do posljednjeg.
      Ovim postupkom oni žele pokazati da su zapravo svi Hrvati u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a tako i njihovi branitelji sitni lopovi, kokošari, i kriminalci, mafijaši, ubojice i zločinci, i da u usporedbi, s Amerikancima, Talijanima, Francuzima, Englezima i Nijemcima na primjer, kod kojih navodno takve pojave ne postoje, ili su izuzetak, Hrvati doista moraju imati prinudnu upravu ili nestati s lica zemlje.
      Kada se i posljednjeg hrvatskog nacionalista, kako ljude koji ljube svoju domovinu posprdno nazivaju naprednjaci, ljevičari, globalisti, dovede na suđenje i zadovolji svjetska i hrvatska žeđ za pravdom, valjda će i hrvatska strast za čistunstvom biti zadovoljena, a “čisti i pošteni istinoljupci” će ostati oni koji su od 1945 do 1990 sustavno i nekažnjeno pljačkali do propasti hrvatsku zemlju, nekažnjeno i bez suđenja ubijali i proganjali i raseljavali hrvatsko stanovništvo, neograničeno raspolagali svim dobrima i doveli do atrofije i birokratizacije institucije sistema koje više nisu mogle služiti životu, i koji danas voljom hrvatskog naroda i naših branitelja ponovo upravljaju zemljom i svima nama na isti nepromijenjen način.
      Zbog nesposobnosti u privređivanju s jedne strane i zbog stalne partijske pljačke s druge strane, propao je komunizam, tj. komunistička država je odumrla i čitav se komunistički sistem raspao od SSSR-a do Albanije, ostavljajući iza sebe bijedu, propalu ekonomiju, zastarjelu tehnologiju i nezaposlenost. U svim tim zemljama su komunisti sišli jednom zauvijek s vlasti, u najvećem broju tih zemalja je njihova organizacija proglašena zločinačkom i jednom zauvijek zabranjena lustracijskim zakonom. Jedino su Hrvati pozvali svoje djelate da ih spašavaju i dali im povjerenje da ih se optužuje, da ih se blati, da im se sudi, da ih izručuju u Haag, da ih otpuštaju s posla i da ih i poslije smrti proganjaju i napadaju, kada se mrtvi više ne mogu braniti.
      Jeste li i vi hrvatski branitelji krivi za to, ili ćete i vi odgovoriti kao papige: Nismo krivi mi kriv je HDZ?
      Podsjetimo li se na našu pobjedu, na marš pobjedničke vojske i njenog zapovjednika odmah će nam biti jasno da je pobjeda u ratu i stvaranje države bilo moguće samo zato što je u ratu bio jedan zapovjednik, jedna želja , jedan cilj, jedna domovina i jedan narod, i na koncu zato što je rat bio obrambeni, pravedan i na vlastitom teritoriju, a ne na tuđem.
      Nasuprot tomu postavimo sljedeća pitanja:

      Koliko ima udruga branitelja Domovinskog rata danas? Koliko je čelnika tih udruga? Kakvi su im ciljevi i kakav im je učinak?

Koliko ima udruga Veterana Drugog svjetskog rata – partizana? Koliko čelnika imaju? Koji su im ciljevi i kakav im je učinak?

      Ako pokušate dati iskreno i pošteno odgovor na svako od ovih pitanja bit će vam jasno zašto ste i vi i čitav hrvatski narod došli u situaciju da vama vlada haaški Tribunal, da general JNA Martin Špegelj prepravlja povijest i da vas se svakim danom, oni koji žele hrvatski narod staviti pod protektorat, sve manje boje. I nemojte zaboraviti da su Prva i Četvrta gardijska brigada gotovo do posljednjeg čovjeka dale svoj glas 3 siječnja 2000. onima koji rastaču danas hrvatsku pobjedničku vojsku za tuđe interese.

      Poštovani i dragi branitelji,

      Ako ne želite da nestane vas i nas, udružite se!

      Brojeći sve vaše udruge čovjek postaje malodušan i prestrašeno se pita koliko ti ljudi imaju domovina ako se svaka udruga borila za svoju. Jesu li vaše osobne ambicije iznad domovine i naroda, a ako jesu, u slučaju da domovine nestane koji će biti smisao vaših udruga i hoćete li u tom slučaju imati mjesta na zemlji.
      Prenite se ljudi! Ostavite osobno i mislite na opće! U suprotnom nestat će vas, nestat će nas.
      Udružite se poput antifašističkih boraca! U prvo vrijeme napravite savez udruga domovinskog rata i izaberite koordinaciju, upravno vijeće, a zatim demokratskim putem napravite izbore i izaberite za određeno vremensko rasdoblje jednog predsjednika svih.
      Tek u takvom savezu ćete postati slijednici one jedinstvene vojske koja je pobijedila u domovinskom ratu. Tek tada ćete nalikovati onim ponosnim ratnicima koji su branili svoju jednu jedinu domovinu Hrvatsku. Tek tada ćete biti ozbiljan faktor u rješavanju problema naše države i svoga statusa, ali ćete tek tada biti priznati i od Svjetskog saveza veteranskih organizacija. Ovakvi kakvi ste sada za njih ste vjerojatno ilegalci, a bilo bi vrlo važno da preko tog saveza napadnete haaški Tribunal. Ne shvatite li ovaj apel ozbiljno iscrpit ćete se s vremenom u pojedinačnim akcijama i pitanje je kako ćete preživjeti.
      Udružite ljudstvo, sredstva, svoju srčanost i pamet! Kako ste nesebični bili 1991 budite i sada. Hrvatski narod i hrvatski branitelji koji su s krunicama i srcem obranili Hrvatsku moraju se obraniti i odvratiti od sebičnosti i taštine.
      U nadi da će ovo moje pismo povjereno Marinku Antunoviću pobuditi ono najplemenitije u vama i da će pasti na plodno tlo srdačno vas pozdravljam i želim vidjeti da u mojim braniteljima i mom narodu raste ljubav i jedinstvo u inat onima koji siju mržnju i razdor.

BOG I HRVATI I HRVATSKI BRANITELJI!

U Zagrebu, uoči godišnjice Bljeska, 29. travnja 2001.
Prof. Kornelija Pejčinović

Komentari

Komentari

Kornelija Pejčinović

AMERIČKA PEDIJATRIJSKA UDRUGA: RODNA IDEOLOGIJA JE ŠTETNA ZA DJECU

Objavljeno

- datum

 American C. of Pediatrician:  GENDER IDEOLOGY HARMS CHILDREN       Američka udruga pedijatara poziva one koji rade u zdravstvu, odgojitelje i zakonodavce da odbace politiku i sve upute koje uvjetuju da djeca prihvate kao normalan život pomoć kemijskih i kiruških sredstava za promijenu spola. ČINJENICE – A NE IDEOLOGIJA – ODREĐUJU STVARNOST.

1.     Ljudska seksualnost je objektivno binarno svojstvo „XY“ i „XX“ kao genetička oznaka muškog i ženskog. Norma   za oznake ljudskih svojstava mora biti MUŠKO ili ŽENSKO. Ljudska seksualnost je binarna sa svrhom reprodukcije i procvata neše vrste. Ovo je načelo očito. Vrlo su rijetki poremećaji razvoja spolova (DSD), uključujući ali ne ograničavajući se na testisnu feminizaciju i kongenitalnu nadbubrežnu hipertenziju i svi su medicinski prepoznatljivi kao odstupanja od seksualne binarne norme i s pravom se prepoznaju kao poremećaj određenih ljudskih karakteristika. Pojedinci s DSD simptomima (koji se nazivaju i inter-seks) ne predstavljaju treći spol.

2.     Nitko se ne rodi s rodom. Svatko se rodi s biološkim spolom. Spol (svijest i osjećaj sebe kao muškarca i žene) sociološki je i psihološki pojam; nije objektivno biološki. Nitko se ne rodi sa svijesti o sebi kao muškarac ili žena. Ta se svijest razvija tijekom vremena poput svih razvojnih procesa. Ona može biti i istisnuta iz subjektivne percepcije, odnosa i neželjenih iskustava djeteta od ranog djetinjstva. Ljudi koji se prepoznaju kao „osjećaj suprotnog spola“ ili „negdje između“ nemaju treći spol. Oni ostaju biološki muškarci ili biološke žene.

3.     Vjerovanje osobe da je ono što nije ili da jest nešto što nije je u najboljem slučaju znak poremećenog razmišljanja. Kako bi inače zdravi biološki dječak smatrao sebe djevojčicom ili zdrava biološka djevojčica da je dječak. Tu postoji objektivni psihološki problem u svijesti a ne u tijelu i tako mu treba pristupiti. Ova djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija (GD) ranije navedena kao poremećaj rodnog identiteta (GD) prepoznati je mentalni poremećaj u najnovijem izdanju dijagnostičkog i statističkog priručnika Američke psihijatrijske udruge (DSM). U psihodinamičnoj i društvenoj teoriji učenja GD poremećaj rodnog identiteta nikada nije bio zanijekan.

4.     Pubertet nije bolest i hormoni koji blokiraju pubertet mogu biti opasni. Hormoni koji blokiraju povratno i nepovratno pubertet uvode stanje bolesti – odsutnost puberteta – koče rast i spolnost u ranije biološki zdravom djetetu.

5.     Prema DSM-5 čak 98% spolno zbunjenih dječaka i 88% spolno zbunjenih djevojčica u konačnici prihvaćaju svoj biološki spol nakon prirodnog prolaza kroz pubertet.

6.     Djeca u doba prije puberteta s dijagnosticiranom spolnom disforijom mogu dobiti blokatore puberteta u jedanaestoj godini te će u kasnijoj adolescenciji morati uzimati corss-sex –unakrsne spolne- hormone da nastave oponašati suprotni spol. Ta djeca nikada neće moći začeti ni na koji način genetski određenu djecu čak ni putem reproduktivne tehnologije. K tome unakrsni – cross-sex -hormoni (testosterone i estrogen) povezuju se s opasnim zdravstvenim rizicima koji se ne ograničavaju samo na srčane bolesti nego uključuju i visoki krvni tlak, krvne ugruške, srčani udar, dijabetes i rak.

7.     U Švedskoj, koja je kao država koja najviše promiče LGBTQ – L( esbijski) G(homoseksualni) B(biseksualni) T(transgender) Q( čudno i upitno) je broj samoubojstava približno dvadeset puta veći među odraslima koji koriste unakrsne, cross-sex, hormone i podvrgavaju se odgovarajućim kiruškim zahvatima promjene spola. Koja će razumna osoba koja ima osjećaj samilosti osuditi malu djecu na takvu sudbinu znajući da će nakon puberteta 88% djevojčica  i 98% dječaka nakon završenog puberteta prihvatiti stvarnost i postići stanje mentalnog i tjelesnog zdravlja?

8.    Poticanje i uvjetovanje djece da vjeruju životu podržanom kemijom i kiruškim zahvatima za postizanje lažnog spola je ZLOSTAVLJANJE DJECE.

Autori: Michaelle A. Cretella – predsjedavajuća  American College of Pediatrician, Quentin Van Meter MD-Medicine Doctor, Paul McHugh profesor Sveučilišta u Splitu i na Med. Fakultetu John Hopkins i bivši glavni psihijatar u bolnici John Hopkins

izvor: acpeds.org   ili .pdf verzija OVDJE

S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

ATLANSKA MARIONETA: TKO STOJI IZA „PLANA MERKEL“ I EUROPSKE IZBJEGLIČKE POLITIKE

Objavljeno

- datum

ANGELA MERKEL JE SKLOPILA UGOVOR S GEORGEOM SOROSOM „MERKEL PLAN“ ZA NASELJAVANJE AFROAZIJSKIH IZBJEGLICA U EUROPU

Imaju li članice EU obvezu prihvatanje solidarne obveze o prihvatu izbjeglica prema planu i ugovoru koji je bez njihovog pristanka tajno načinjen i sklopljen??? ( op. K.P.)

 

Što je iza tzv. „Merkel plana“ koji ima veze s tekućom izbjegličkom krizom u Europi?

Američki autor F. William Engdahl daje na znanje da SAD i NATO povezani s intelektualnim centrima moći „think tanks“ igraju središnju ulogu u onom  što zovemo izbjegličkom krizom u EU.

 

Vratimo se u listopad 2015. kada je na tisuće tražitelja azila stizalo na obale europskog kontinenta i kada je njemačka kancelarka Angela Merkel najavila u  popularnom TV njemačkom programu da ima „plan“ za upravljanje krizom.

U svom tekstu za New Eastern Outlook američki autor F. William Engdahl je rekao da je ono što se nazvalo „planom“ na djelu bilo neobjašnjivo postupanje u što je bilo uključeno kršenje slobode govora i pravdanje svih spornih činjenica Erdoganovog režima.

Važno je napomenuti da je od proljeća 2015. više od milijun izbjeglica ušlo u Njemačku zahvaljujući raširenim rukama Angele Merkel.

„Svi ovi, od jedne nekoć pragmatične njemačke poliitičarke, naoko neobjašnjivi postupci, direktno su vezan-i za dokument od 14 stranica koji je pripremljen u jednom pro-NATO centru intelektualne moći /think tank/ koji je drsko nazvan „Merkel plan“. Tako piše Engdahl.

I doista 4. listopada 2015. European Stability Initiative – ESI – Europska inicijativa za stabilnost koja je međunarodni intelektualni centar moći /think tank/ sa sjedištem u Berlinu, Istambulu i Brussels i Beču izdala je „Merkel plan“: „Pretpostavke za sirijsku izbjegličku krizu“  koje su bile potpuno nalik strategiji koju je nedavno njemačka kancelarka provodila u Europi.

„Ovaj dokument ističe kako bi sporazum između Njemačke i Turske mogao imati trenutačan i dramatičan utjecaj na sirijsku izbjegličku krizu. On bi uspostavio kontrolu na jugoistočne europske granice a da ne bi pri tome došlo u pitanje susosjećanje s izbjeglicama. Ali s jačanjem krajnje desnice diljem Europe prostor i prilika neće moći dugo trajati.

Interesantno je da autori dokumenta insistiraju da Njemačka mora primiti 500 000 sirijskih tražitelja azila koji su registrirani u Turskoj u zadnjih 12 mjeseci i pozvati druge članice Europske unije da se priključe „planu,“ Njemačka i druge članice EU i Europska komisija bi morale osigurati Turskoj financijska sredstva za pomoć izbjeglicama. Njemačka i Europska komisija bi pristale da pomognu Turskoj i da ishode Turskoj putovanja u EU bez viza tokom 2016 godine.

Zar ne zvuči poznato?

Dokument tvrdi da je plan u obostranom interesu EU i Turske:

„Porast antimuslimanskog i pro-Putin raspoloženja, te karajnje desnice, razlog je za zabrinutost. To vodi k izgledima da se EU politika kreće u smjeru svrstavanja u svojoj vanjskoj politici prema Kremlju,“ dokument opominje  tražeći od Turske i Njemačke da se svrstaju protiv ove prijetnje i zajednički upravljaju izbjegličkom krizom.

Sada se postavlja pitanje: Tko stoji iza ESI Intelektualnog središta moći?

„Sadašnji ESI šef koji je direktno odgovoran za konačni dokument – Merkel plan – je austrijski socijolog koji ima svoje sjedište u Istambulu, Gerald Knaus. Knaus je također i član Europskog vijeća za vanjskopolitičke odnose – European Council on Foreign Relations – ECFR i član „Otvorenog društva“ istražio je Engdahl.

Važno je primijetiti da Europski savjet za vanjskopolitičke odnose – ECFR- ima kao sponzora američkog multimilionera GEORGEA SOROSA. George Soros je osnivač fondacije „Otvoreno društvo“ OSF.

U daljnjoj analizi stoji da je na listi osnivača ESI Soroseva Fondacija Otvoreno Društvo, uz Sorosa vezana zaklada Mercator Stigtung, Robert Bosch Stiftung, Europska komisija i US Institute of Peace, svi kao donatori.

„Tako postaje jasno da je „Merkel plan“ zapravo Soros plan“ utvrđuje Engdahl.

U članku za The New York Review of Books od 9. travnja 2016. George Soros nastavlja s promicanjem „plana“.

Prema mišljenju američkog milijardera Europa će prihvatiti 300 000 do 500 000 tražitelja azila svake godine uz trošak od 30 milijardi eura ili  34 milijarde dolara za izvršenje plana.

„Trideset milijardi eura zvuči kao ogromna brojka ali to nije ako se gleda u perspektivi. Najprije moramo prepoznati da ako se ne pronađu potrebna sredstva da će to EU stajati i mnogo više.“

Engdahl vjeruje da ima nešto zločudno u planu koji promiče Soros i njegovi partneri. U tome ima nešto što prijeti da razori svo društveno tkivo europske civilizacije do same srži.

„Zar nije bivši predsjednički savjetnik i Rockfellerov suradnik Zbigniew Brzezinski nazvao Njemačku vazalom SAD-a moći u svijetu nakon 1990? Pita se Engdahl.

Kakav god bio odgovor ESI Merkel plan baca svjetlo kako SAD i NATO intelektualni centri moći upravljaju Europom iza Atlanskih kulisa.

Autor: F. William Engdahl/Sputniknews

 Izabrala i s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

PRIRUČNIK ZA PREŽIVLJAVANJE U DOBA TEORIJE GENDER / RODNE TEORIJE

Objavljeno

- datum

 ODUPRITE SE!    Assuntina Morresi je profesorica fizike i kemije na sveučilištu u Perugi. Kao istraživač je radila u Madridu u Cosejo Superiore de Investigaciones Scientificas – Visoki Savjet za Znanstvena Istraživanja. Radila kao istraživač i u Njemačkoj: Technische Universitaet Braunschweig. Član je nacionalnog komiteta za bioetiku i suradnik brojnih časopisa. /Priručnik ima 7 poglavlja. Ovdje su prevedena dva./

 

SPRIJEČITE NAMETANJE RODNE IDEOLOGIJE UOBRAZOVNOM SUSTAVU I DRUŠTVU!

GENDER – RODNA TEORIJA JE UTOPISTIČKI GOTOVO REALIZIRANI PROGRAM ANTROPOLOŠKE DEKOSTRUKCIJE LJUDSKOG DRUŠTVAUTEMELJENOG NA BINARNOM -DUALNOM OBLIKU  MUŠKARAC  – ŽENA

NE RADI SE O PITANJU MORALA NEGO O OPSTANKU LJUDSKE VRSTE, LJUDSKOG RODA

ONOG TRENUTKA KAD UĐE U ZAKONODAVNU PROCEDURU BRAK IZMEĐU OSOBA ISTOGA SPOLA  ANTROPOLOŠKA REVOLUCIJA JE ZAVRŠENA JER SU STVORENA SVA SREDSTVA ZA STVARANJE JEDOG NOVOG ČOVJEČANSTVA UTEMELJENOG NA NOVIM PARADIGMAMA:

1.     DA ZA SEKSUALNI IDENTITET NIJE PRESUDNA SEKSUALNA TJELESNA RAZLIKA, ONA DVOSPOLNA  MUŠKARAC – ŽENA

2.     DA DJECA NE PRIPADAJU ONIMA KOJI SU IH FIZIČKI ZAČELI I RODILI NEGO SE DO NJIH DOŠLO PUTEM RAZLIČITIH LABORATORISKIH POSTUPAKA, UGOVORIMA, NA TAJ NAČIN SE KOMPLETIRA ONO ŠTO JE JOŠ BIOLOLOŠKI NEDOSTAJALO NOVOM GLOBALNOM TRŽIŠTU LJUDSKIH TJELESA.

 

PRIRUČNIK ZA PREŽIVLJAVANJE U VREMENU TEORIJE GENDER /RODNE TEORIJE/

 

Autor: Assuntina Morresi/loccidentale.it

Izabrala i s tal. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Tko piše o „teoriji gender – rodnoj teoriji“ pod tim izrazom misli na kulturnu orijentaciju, na smjerove razmišljanja prema kojima biti muškarac ili žena nije temeljni identitet svakog ljudskog bića koje je već određeno u embrionu i otkriveno u trenutku rođenja je li dječak ili djevojčica, nego je nešto što se može mijenjati bilo na fizički način kiruškim zahvatom bilo s motrišta osobnog društvenog osjećaja i percepcije, tj. osobnog uvjerenja. Tako mogu biti – ja sam žena – ali se osjećam kao muškarac.

U toj optici ne postoji više binarni, dvospolni model „muškarc – žena“, seksualni identitet ne ovisi više samo o tijelu: muškarac sam – žena sam nego od tzv. „seksualne orijentacije“ koja može biti: ja sam homoseksualna žena tj. lezbika, muškarac sam homoseksualac, dakle gay, privlače me muškarci i žene znači biseksualac sam itd. Svi ovi nepostojani identiteti mogu se mijenjati tokom života.

Ovo je polazna točka ukidanja seksualne razlike kao konstituitivne karakteristike čovječanstva dosada isključive i univerzalno priznate kao muškarci ižene potpuno neovisno o osobnim seksualnim odnosima.

U optici „teorije gender“ mi smo svi individui, pojedinci kojima uz spol jednaku važnost ima tjelesni izgled, boja kose i druge karakteristike koje služe pri opisu jedne osobe ali koje se ne definiraju kao jedinstven identitet kojemu pripada oznaka muško – žensko.

25 srpnja 1978 rođena je Louse Brown, prvo dijete začeto u epruveti i to je početak i polazište.

S tehnikama vještačke oplodnje-in vitro- po prvi puta u povijesti čovječanstva postaje moguće da jedna žena rodi dijete koje nije njeno s genetskog motrišta, koje se nije dogodilo hetero oplodnjom muškarca i žene. Oblikovani embrion je prenesen u tijelo druge žene koja nije ona koja je donator jajne stanice.

RASCJEP MATERINSTVA je prvi polazni stupanj antropološke revolucije koja označava naše vrijeme. Od Louise Brown i kasnije nastaju pridjevi kojima određujemo različite tipove majki: genetička majka je majka koja je davatelj jajne stanice i daje svoje genetsko naslijeđe djetetu koje se ima roditi. Zatim dolazi majka koja nosi dijete tokom trudnože i rađa ga, zatim dolazi socijalna majka – društvena koja odgaja dijete i koje nju prepoznaje.

Tako ne postoji kriterij za utvrđivanje koja je „više majka“ od druge nego postoji ugovorni put koji određuje koja je „zakonita“ majka a koja nužno nije jedna od dviju prethodnih nego je treći oblik materinstva.

Ali prije svega na ovaj način i s ovim tehnikama moguće je krivotvoriti kako dva muškarca i dvije žene mogu imati vlastito dijete. Dovoljno je otići u centar za vještačku oplodnju. Dvije žene trebaju samo sjemensku tekužinu a da i ne znaju tko je davatelj. Isto tako dvojica muškaraca mogu nabaviti jajne stanice i platiti treću ženu za nošenje embriona tokom trudnoće i poroda, to je tzv. postupak „maternica u najam“. Ako začeće nastane u laboratoriju muškarac koji prodaje sjemenu tekućinu i žena koja prodaje jajnu stanicu postju nevažni. Oni su samo donositelji nekoliko bioloških stanica, skupocjenih i važnih, ali samo stanica. Što se tiče žene koja daje „maternicu u najam“ ona je određena da nakon poroda nestane. Najčešće od nje ne ostaje trag, čak ni podaci iz njenih osobnih dokumenata.

Uzmimo mentalni pokus: Jedna žena i jedan muškarac su se sastali samo radi seksualnog čina a da se nisu opoznali i ne znaju ime jedan drugome i više se nikada nisu vidjeli. Žena ostaje trudna i rađa. Ona neće moći reći svome djetetu da nema oca s obzirom na fizičku stranu odnosa koji je proživjela. Objektivnost koju je proživjela priječi je u tom.

 Ali kad seksualni odnos ne postoji i podržan je medicinski i zakonski, za jednu ženu muški doprinos, ako nije od njenog partnera, može potpuno biti zanemaren, zaboravljen, određen samo anonimnom epruvetom, sperme koja je kupljena internim dogovorom. Ovo je dijete onoga koji ga je htio, u slučaju dvije žene, nje i njene partnerice, „dviju mama“, a ne onoga koji ga je stvarno stvorio, dao sjemensku tekućinu. Isto tako se događa kod muških parova i u tom slučaju kontakt sa ženom koja iznajmljuje svoju maternicu za trudnoću mora biti silom osobnih razloga.

ODVAJANJE SEKSUALNOSTI OD RAĐANJA je započelo kontracepcijom, seksom bez djece, i dovršava se vještačkom, asistiranom oplodnjom, tako djeca postaju djeca onih koji ih žele a ne onoga koji ih stvarno, fizički začinje.

Pri tome se moramo podsjetiti da je plodnost najveći izraz seksualne razlike jer se dijete može začeti jedino od muške i ženske spolne stanice. Sjemene stanice dolaze od muškarca a ženske od žene. Ma što se radilo u laboratoriju, sviđalo se to nekomu ili ne, djeca se rađaju od muškarca i žene.

Kako je s novim tehnikama vještačke oplodnje moguće praviti privid kako dvojica muškaraca ili dvije žene mogu imati dijete, jedan muškarac sam ili jedna žena sama zato što to služi samo njihovoj volji da ga imaju, ali i jednom i drugom nedostaje pomoć laboratorija koja je neophodna.

ETO TO JE OPRAVDANJE ZA „TEORIJU GENDER“ u tome je njena potvrda i njeno širenje s tehnikama vještačke oplodnje heterološkog tipa /od muškarca i žene /. I upravo to je razlog što se upravo sada diskutira o ozakonjenju homoseksualnih brakova.

Sedamdesetih godina prošlog vijeka nastali su homoseksualni pokreti. Njihovi motivi su se ticali seksualne slobode, slobode da imaju odnose s onima koje vole a da ne moraju zbog toga u zatvor kako je bilo u Engleskoj ili da se ne moraju skrivati. O tome govoriti tih 70-tih godina da su željeli stvoriti obitelj i ženiti se da bi imali djecu s drugim homoseksualcem držalo bi vas se ludim.

S tehnikama vještačke oplodnje potvrđena je ideja o „pravu na dijete“ /tal. Ustavni sud je presudio u slučaju heteroseksualke/ da u slučaju homoseksualnih parova to „pravo na dijete“ postaje legitimacija za brak dviju osoba koje su legalno roditelji djeteta neovisno o činjenici da li su muškarac ili žena, dvojica muškaraca ili dvije žene. Seksualna razlika se više ne računa.

Zbog toga se insistira na zahtijevu priznanja homoseksualnih zajednica i k tomu  još na homoseksualnom braku, jer se brakom stječe pravo na djecu tj. na adopciju djece. Ukoliko se zajednica stabilizira izjednačuje se homoseksualne i heeroseksualne parove tako se ideja po kojoj postoji razlika među ljudskim bićima, ako je ima, svodi na razliku između homoseksualaca i heteroseksualaca a ne na razliku između muškarca i žene.

Konačni rezultat toga je jedna majka i jedan otac, dvije majke, dva oca, sve međusobno izjednačeni.

STOP GENDER! TO ZNAČI ODBITI OVU VERZIJU ČOVJEČANSTVA KOJA NEMA NIKAKVE VEZE S PITANJIMA MORALA I SEKSUALNIH ODNOSA.

Nije u igri osobna sloboda živjeti vlastitu seksualnost i osjećaje kako se hoće među odraslim koji su svjesni i suglasni. Radi se od diskusiji o običajima i sklonostima pojedinaca koji pripadaju i moraju pripadati u privatnu sferu osobnih izbora koji se tiču savjesti i intimnog života svakog pojedinca.

Ako bi imao sina homoseksualca postao bi tigar da ga obraniš ukoliko bi mu netko zbog toga odbio pravo na rad ili kuću ili još goe, ako bi ga fizički napao.

Reći NE „TEORIJI GENDER“ ne znači donositi moralno negativni sud o homoseksualcima nego znači reći NE onima koji žele poništiti seksualne razlike kada se govori o načinu kako imati djecu. To znači NE poricanju prava djeteta da ima oca i majku i da živi s onim tko ga je rodio.

Zbog toga reći NE „Teoriji gender“ uključuje i NE istospolnim brakovima. Zbog toga TO ZNAČI NE ŠIRENJU PROJEKATA, INICIJATIVA NA PODRUČJE ŠKOLSTVA, ODGOJA, MEDIJA, U JAVNIM INSTITUCIJAMA KOJE IMAJU BILO KAKVU ODGOJNU ULOGU. NA PRVOM MJESTU u MINISTARSTVU OBRAZOVANJA, ALI I ŽUPANIJAMA I OPĆINAMA.

MORA SE REĆI NE ONIMA KOJI ZASTUPAJU TAKVU VERZIJU ČOVJEČANSTVA U KOJOJ DIJETE MOŽE IMATI DVA OCA I DVIJE MAJKE JER TO JEDNOSTAVNO NIJE ISTINA.

ŠIRITI „TEOROKI GENDER“ ZNAČI ŠIRITI JEDNU VERZIJU ČOVJEČANSTVA KOJA JE SEKSUALNO NEIZDIFERENCIRANA S OBZIROM NA DOSADAŠNJE RAZLIKE I STANJE I SLUŽI SAMO TOME DA SE OMOGUĆI I PRIHVATI HOMOSEKSUALNI BRAK.

TO JE DRUGI STUP U ANTROPOLOŠKOJ REVOLUCIJI KOJA JE NA DJELU.

ONOG TRENUTKA KAD UĐE U ZAKONODAVNU PROCEDURU BRAK IZMEĐU OSOBA ISTOGA SPOLA  ANTROPOLOŠKA REVOLUCIJA JE ZAVRŠENA JER SU STVORENA SVA SREDSTVA ZA STVARANJE JEDOG NOVOG ČOVJEČANSTVA UTEMELJENOG NA NOVIM PARADIGMAMA:

3.     DA ZA SEKSUALNI IDENTITET NIJE PRESUDNA SEKSUALNA TJELESNA RAZLIKA, ONA DVOSPOLNA MUŠKARAC – ŽENA

4.     DA DJECA NE PRIPADAJU ONIMA KOJI SU IH FIZIČKI ZAČELI I RODILI NEGO SE DO NJIH DOŠLO PUTEM RAZLIČITIH LABORATORISKIH POSTUPAKA, UGOVORIMA, NA TAJ NAČIN SE KOMPLETIRA ONO ŠTO JE JOŠ BIOLOLOŠKI NEDOSTAJALO NOVOM GLOBALNOM TRŽIŠTU LJUDSKIH TJELESA.

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.