Poveži se

Vijesti

Procurili tajni transkripti: Evo tko je od HDZ-ovaca radio za UDBA-u!

Objavljeno

- datum

Iako se više od dva desetljeća špekulira o tome je li HDZ-ov doajen, koji je u posljednje vrijeme izuzetno aktivan, bio suradnik Udbe, u medije su iscurili transkripti koji, ako su autentični, dokazuju to da je Šeks doista surađivao sa zloglasnom službom bivše Jugoslavije.

Tjednik Nacional u najnovijem je broju objavio transkripte razgovora Vladimira Šeksa i djelatnika Udbe Zdravka Pejića vođene 1983. U to vrijeme Šeks je bio optužen zbog ‘protudržavne djelatnosti’ i nalazio se pod nadzorom Službe državne sigurnosti, Udbe. Njegov agent bio je upravo Pejić.

Iz razgovora se vidi da ga je Pejić vabio da im da podatke o određenim ljudima u zamjenu za pomoć u kaznenom postupku koji se protiv njega tada vodio. Iz razgovora je očito da je Šeks vodio lukavu igru. ‘Zdravko, gledaj, od mene se traži da ja budem jedan sunđer, kao jedna spužva koja će donijeti nešta, a ja želim da se meni kažu konkretni, određeni zadaci, koji će biti locirani na jednu osobu… a ja ću onda iznijeti šta sam uspio doznati u vezi te osobe, u vezi njenih mišljenja, stavova itd., a vi to onda provjerite i na nekim drugim kanalima, pa ćemo vidjeti, ali kako kada nema povjerenja?’, kaže, prema transkriptima, Šeks Pejiću.

Ovaj transkript procurio je u javnost tek nekoliko dana nakon što je Šeks objavio knjigu ‘Državni udar – kako su Manolić i Mesić rušili Tuđmana i hrvatska politika prema BiH’.

A samog Mesića upravo spominje i u spornom transkriptu.

Od Šeksa smo pokušali dobiti komentar na ovu objavu, no kazao nam je najprije da nije ništa vidio. Nakon što smo ga uputili o čemu je riječ kazao je: ‘Krasno! Nemam komentara.’

Nacional pak piše da su Šeksa upoznali s činjenicom da posjeduju transkripte još na proslavi Dana državnosti u Uredu predsjednice. Navodno je burno reagirao i rekao da je riječ o ‘prljavim izmišljotinama’.

Izvor: tportal.hr

Komentari

Komentari

Vijesti

Talačka kriza u Velikoj Britaniji!

Objavljeno

- datum

Britanska policija pozvala je u nedjelju građane da ne prilaze sportskom centru u gradu Nuneatonu zbog “incidenta koji je u tijeku”, prenose agencije.

Ne navodeći pojedinosti, policija je na Twitteru objavila da su snage sigurnosti upućene u kompleks u središnjoj Engleskoj.

Nepotvrđena izvješća na društvenim mrežama govore da se radi o naoružanom muškarcu koji drži taoce u kuglani.

Očevici prenose da je područje blokirano i da kompleks nadlijeću policijski helikopteri.

Izvor: N1

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

“Češki Trump” traži pomoć od Hrvatske: “Migrante ćemo ostaviti pred zatvorenim vratima”

Objavljeno

- datum

ČEŠKI milijarder Andrej Babiš, čija je stranka ANO odnijela pobjedu na parlamentarnim izborima, rekao je u subotu da Višegradska skupina treba tražiti i druge saveznike, među njima navodeći i Hrvatsku, kako bi zajedno iznijeli prijedloge EU-u o pitanjima koje žele promijeniti.

Babiš je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima koji su se održali u petak i subotu, a na kojima su češki birači rekli “ne” tradicionalnim strankama.

Njegov populistički pokret ANO osvojio je 29,6 posto glasova, tri puta više od najbližeg suparnika, oporbenih konzervativaca Građanskih demokrata koji su dobili 11,3 posto.

“Imamo sigurno saveznika u Austriji, (Sebastiana) Kurza, koji ima iste poglede kao i mi o migracijama”, rekao je Babiš.

U predizbornoj kampanji Babiš je najavljivao da će migrante ostaviti pred zatvorenim vratima.

Sebastian Kurz, čija je Narodna stranka odnijela pobjedu na izborima prošle nedjelje, također se zalaže za mnogo oštrije smjernice oko izbjegličke politike.

“Višegradska skupina mora naći i druge saveznike, trebamo Austriju i druge zemlje, na Balkanu, ili Sloveniju, Hrvatsku, možda i druge”, rekao je Babiš.

On je u kratkom intervjuu za Reuters u sjedištu stranke nakon objave neslužbenih izbornih rezultata rekao da bi želio da Višegradska skupina koju čine Češka, Slovačka, Mađarska i Poljska zajedno sa svojim novim saveznicima pripremi prijedloge i iznese ih Europskom vijeću, poglavito kada se radi o pitanjima kvalitete hrane i borbe protiv migracija.

“Moramo pripremiti teme, predložiti Europskom vijeću ono što želimo promijeniti. Dvostruki standardi kvalitete hrane, rješenja za migracije, borba protiv migracije i druga pitanja”, pojasnio je.   Piše: Hina Foto: FAH

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Putin: “Ono što ću vam sada reći može biti zastrašujuće, čak strašnije i od nuklearne bombe”

Objavljeno

- datum

Vladimir Putin na Međunarodnom festivalu mladih u Sočiju je govorio o tehnologiji koja je strašnija od atomske bombe. Prema njegovim riječima, ova tehnologija donijet će “prekrasne mogućnosti u području farmakologije i promjeni genetskog koda”.

Vladimir Putin je na Međunarodnom festivalu mladih u Sočiju rekao da će genetsko programiranje ljudi prema navedenim karakteristikama biti moguće u bliskoj budućnosti i da bi to moglo biti strašnije od nuklearne bombe.

“Možete zamisliti da čovjek može stvoriti čovjeka prema određenim karakteristikama. On može biti matematičar ili briljantan glazbenik, ali mogao bi biti i vojnik koji se može boriti bez straha, bez suosjećanja, bez žaljenja i bez boli “, rekao je ruski predsjednik.

Te nastavlja…

“Razumijete li da čovječanstvo može ući u vrlo složenu i važnu eru evolucije i postojanja, a najvjerojatnije će to i biti uskoro. A ono što sam upravo rekao može biti strašnije i od nuklearne bombe “, rekao je Vladimir Putin.

Prema Vladimiru Putinu, čovječanstvo nikada ne smije zaboraviti moralnost svojih postupaka, jer bi odsutnost istog moglo dovesti do uništenja čovjeka.

“Kada činimo nešto i sve što radimo, nikada ne smijemo zaboraviti moralne i etičke temelje našeg razloga. Sve što radimo mora pridonijeti jačanju ljudskog bića, a ne uništavanju“, zaključio je ruski šef države.

Je li ovo najava nečega što znanstvena zajednica Zapada ignorira, ne znamo? Međutim, sigurno znamo da ruski predsjednik Vladimir Putin nikada ne priča bez razloga.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.