Connect with us

Društvo

Pokreće li DORH postupak za veleizdaju protiv Milanovićeve vlade?

Objavljeno

- datum

U ožujku 2017. godine mainstream mediji vršili su cenzuru u smislu dobivene arbitraže u Ženevi ispred Međunarodne organizacije rada zahvaljujući bivšoj Karamarkovoj ministrici dr.sc. Nadi Šikić, a na HRT-u išlo se do te mjere da je cenzurirana vijest od značenja za Republiku Hrvatsku nakon objave u središnjem Dnevniku. U krajnjoj liniji spriječen je bankrot državnog proračuna odnosno nova zaduženja.

U jučerašnjem izdanju Večernjeg lista objavljen je šturi članak članak u kojem nije razjašnjeno suštinsko značenje dobivene presude, već se ističe kako Hrvatska nije dužna umirovljenicima iz tzv. SAO Krajine isplatiti mirovine za razdoblje od početka Domovinskog rata pa sve do 1998. godine. Prema Večernjem listu iako nije preciziran iznos, prema nekim procjenama, riječ je o potraživanjima koja dosežu osam milijardi kuna.

Neovisno o izvorima iz Večernjeg lista tim bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić je taj koji je riješio misterij u pogledu isplate mirovina umirovljenicima iz tzv. SAO Krajne. Tim je predviđao kako bi u slučaju gubitka spora minimalna šteta za RH iznosila oko 35 milijardi kuna. Kako nisu svi učlanjeni u sindikat očekivana je šteta od 100 milijardi kuna.

Čitajući jučerašnji članak možemo primijetiti kako niti jednom riječju ne spominje se bivša Karamarkova ministrica dr.sc. Nada Šikić, već se u naslovnici stavlja slika Andreja Plenkovića, a kontekst dobivene presude spominje se u okvirima uspjeha Vlade RH. Zamjenom teze na dijelu je peglanje imidža posrnulog predsjednika Vlade RH.

Još je žalosnije što iz Vlade RH nitko nije čestitao bivšoj ministrici dr.sc. Nadi Šikić koja je prepuštena sama sebi i vlastitom timu unutar resornog ministarstva u vremenu pada Vlade RH, izbornog ozračja u zemlji i mogućeg gubitka spora dobila presudu na Međunarodnom sudu rada u Ženevi.

Prisjetimo se samo medijske sotonizacije u lovu na vješticu kako bi se skrenula pozornost sa stvarnog problema, a danas isti ti predstavnici medijskih kuća nemaju nimalo samopoštovanja prema hvale vrijednom potezu bivše ministrice, te izostavljaju ispriku iako su u medijskom linču prvi sotonizirali bivšu ministricu.

U konačnici zašto bi se medijske kuće ispričale za sotonizaciju bivše ministrice kada u Vladi RH nitko nema empatiju za žrtvu koju je podnijela dr.sc. Nada Šikić, a koja je ostala bez ministarske pozicije iako je učinila više nego li je jedan Tomislav Ćorić do trenutka preuzimanja resora za energetiku. Kao što smo mogli vidjeti niti prilikom preslagivanja Vlade RH mjesta nije bilo za bivšu ministricu dr.sc. Nadu Šikić, već je izvućen anonimus iz Plenkovićevog mastodonta.

Skrivajući okolnosti u kojima je presuda dobivena, rad, hrabrost, požrtvovnost i uspjeh tima bivše ministice dr.sc. Nade Šikić pandan je usporedbi kada Andrej Plenković ističe kako je u dva tjedna dobio izbore, a pritom prešućuje javnosti koliku je žrtvu podnio Tomislav Karamarko i njegov tim u mandatu od 2012. – 2016. godine kako bi devastiranu stranku podigao iz pepela sa pet pobjeda u nizu nakon ostavštine Ive Sanadera i Jadranke Kosor.

Danas Andrej Plenković na relativnoj pobjedi temeljenoj na pobjedničkoj platformi sebi pripisuje Karamarkove uspjehe, a javnost doznaje kako Hrvatska nakon više od dvije godine za predsjendnicu RH ima Kolindu Grabar Kitarović iz redova HDZ-a iako smo to znali i u vrijeme Tomislava Karamarka.

Medijskim linčem tada još neshvaćena bivša ministrica dr.sc. Nada Šikić predala je Državnom odvjetništvu prijavu protiv Vlade RH kojom je predsjedavao premijer Zoran Milanović jer je protivno pravnoj stečevini RH kao i EU podigao optužnicu na štetu građana koje predstavlja u Vladi RH. Zatim se u postupak uključio DORH kao i Ministarstvo vanjskih poslova.

Nakon što je javnost izviještena da je na Međunarodnom sudu u Ženevi donesena presuda u korist Republike Hrvatske, a Kukuriku koalicija je u svom Planu 21 obećala SDSS-u nadomjestak mirovina koje su primali od 1991. – 1995. odnosno 1997. godine iz parafondova tzv. SAO – krajine, pitanje svih pitanja glasi hoće li biti pokrenut postupak DORH-a za veleizdaju Milanovićeve vlade?

Na potezu je svakako predsjednik Vlade RH Andrej Plenković koji je još od vremena predizborne kampanje uoči parlamentarnih izbora 2016. godine imao dokumentaciju u vlastitim rukama, a koja je ujedno i predana DORH-u od strane bivše ministrice dr.sc. Nade Šikić.

Nakon što posjeduje u vlastitim rukama MUP i pravosuđe, a sinergijski djeluje sa Dinkom Cvitanom ako zaključak donesemo na temelju zajedničke presice u pogledu afere Dnevnice iz Vlade RH institucije bi trebale dovršiti posao i u ovom slučaju gdje indicije upućuju na veleizdaju, jer nakon što je presuda jasna i nedvosmislena očigledno je da su Srbima obećavali sve što im ne pripada na štetu RH.

Tomislav Karamarko pokazao je da je bio u pravu u pogledu arbitražnog sporazuma u Ženevi u slučaju INA-MOL štiteći nacionalne interese, Mijo Crnoja ispao je žrtva medijske harange da bi na kraju dokazao sudskim putem da ne duguje državi, već je preplatio traženja, a Nada Šikić u bitki Davida i Golijata pobijedila je presudom u Ženevi bivšu Milanovićevu vladu, očigledno je da u Hrvatskoj danas nisu poželjni svi koji na stručan ili srčan način doprinose platformi bolje Hrvatske, jer u suprotnom ne bi bili medijski sotonizirani sve do trenutka njihovog uništenja.

Sanjin Baković dipl.ing./dragovoljac.com

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

Kreće ‘rušenje’ Plenkovića: Iznenadit će vas tko je ‘mozak operacije’

Objavljeno

- datum

Nakon što je prije nekoliko dana u javnost dospio popis ministara koji su trebali sudjelovati u tehničkoj vladi predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, postalo je jasno kako šefica države ulazi u još jedan sukob s premijerom Andrejom Plenkovićem i njegovom Vladom, što se uostalom i potvrdilo tijekom njezina gostovanja u Šibensko-kninskoj županiji.

Od tamo je ponovno prozvala vladajuće, zbog demografske politike – piše dnevno.hr.
”Nema više vremena za nove apstraktne demografske strategije, već nam treba konkretan akcijski plan sveobuhvatnih mjera za demografski oporavak zemlje, posebice uključujući stvaranje uvjeta za znatnije povećanje plaća, i to odmah”, oštro je poručila predsjednica, na što joj ministri nisu ostali dužni. Po vladinim kuloarima priča kako iza otrovnih strjelica koje Grabar-Kitarović svako malo ispuca na njihovu adresu stoji njezin savjetnik za unutarnju politiku Mate Radeljić, no jednako tako valja znati da je i predsjednica strateg te igrač na duge staze.

>> ZASTUPNICI koji su glasali PROTIV ISTAMBULSKE IMAJU 4 PUTA VIŠE PREFERENCIJALNIH GLASOVA OD ONIH ZA IK – toliko HITNOSTI izmjene izbornog zakona

Znakovito je da ovaj posljednji napad stiže u trenutku kada su se tek prividno smirile strasti u vladajućoj stranci do kojih je dovela ratifikacija Istanbulske konvencije, protiv koje je između ostaloga ustao i predsjedničin prijatelj Milijan Brkić, čovjek zahvaljujući kojem upravlja državom, a s kojim odnose nikada nije zahladila, jer povezuje ih Brkićev brat Jozo s kojim je predsjednica u izrazito kvalitetnim odnosima. Upravo s njime, Grabar-Kitarović kuje zgodan plan, a Brkić nije jedini koji bi trebao sudjelovati u puču i rušenju Andreja Plenkovića, jer u priču se odnedavno uključio i ličko-senjski župan Darko Milinović, koji sukob s vladajućima sve teže uspijeva skriti. Milinović, prema izvorima bliskim ličkom šefu ulazi u partnerstvo s HSP-ovim gradonačelnikom Gospićem Karlom Starčevićem.

Ovaj dvojac polako, ali sigurno zakapa ratne sjekire te zajedničkim snagama pokušavaju pronaći adekvatnu zamjenu za župansku fotelju, nakon čega bi Milinović trebao odmrznuti svoj mandat u Saboru. Plenkovićeva saborska većina izrazito je tanka i nestabilna pa stoga baš s te pozicije kane pucati na njega, a mozak ove operacije navodno je upravo Brkić, za kojeg se uostalom znade da s Plenkovićem nije u dobrim odnosima, već surađuju silom prilika. Plan je skoro realiziran, tvrde upućeni, a na koji će ga način akteri ove priče do kraja provesti ostaje za vidjeti, jer ne treba zanemariti niti činjenicu da je Plenković taj koji trenutno vlada strankom, pa nije nemoguće da preduhitri pobunjenike.

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Globalistički kabalisti kliču zbog islamizacije Europe. Osim što se raduju – JESU LI i sami RAZLOG?

Objavljeno

- datum

Svakako da jesu. Njemački povijesničar Wolfgang Eggert navodi razloge radosti židovskih fundamentalista zbog muslimanske invazije Europe. Radi se o čistoj mržnji prema kršćanima i zapadnoj kulturi – piše bloger na O dosta toga još i dublje.

Razlozi ovih zadojenih mržnjom mogu se sažeti:

1. Povratak na strogost. Prema njima, muslimani trebaju pokazati moralno dostojni život europljanima. Da, baš kao u tolikim drugim muslimanskim državama. Pakao na zemlji, da skratimo.

2. Kršćani su smatrani od ovih fanatika za “idolopoklonike” jer vjeruju da je Krist Bog. Ako promotriš pažljivo, cijepaju sebi odjeću poput Kaife.

3. Revanš. “Platiti ćete za sve što ste učinili židovima kroz stoljeća”. Ali zašto su toliki narodi kroz povijest imali probleme sa židovima, to je pitanje. Nije li slučajno u njima krivica, u njihovoj nadrasi, u njihovoj aroganciji? Ne duljimo, uvrijeđena je viša rasa, i to zaslužuje kaznu.

Licemjeri, dobro reče o vama Sv. Pavao:

“Doista, vi ste, braćo, postali nasljedovatelji crkava Božjih koje su u Judeji u Kristu Isusu: i vi isto trpite od svojih suplemenika što i oni od Židova, koji su i Gospodina Isusa i proroke ubili, i nas progonili, te Bogu ne ugađaju i svim se ljudima protive kad nam priječe propovijedati poganima da se spase, da bi tako u svako vrijeme navršili mjeru zlodjela svojih. Ali sručio se na njih konačni gnjev.” (1 Sol 2, 14-16)

Ovdje ste netko i nešto, ali vaša moć preko ove zemlje ne može preći. Imate mržnju za ideologiju, i finance i lože za sprovesti je u djelo.

Ali kad zlo izgleda da trijumfira, bude na koncu jadno, osramoćeno i poniženo. 

Napomena: Stavovi navedeni u članku, ne odražavaju nužno stavove redakcije portala Croative.net.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Zastupnički dom parlamenta BiH u petak izvanredno zasjeda u povodu Izetbegovićevih ratnohuškačkih izjava

Objavljeno

- datum

Zastupnički dom parlamenta Bosne i Hercegovine u petak će održati izvanrednu sjednicu na kojoj bi zastupnici trebali raspravljati samo o jednoj točki dnevnog reda o, kako je rečeno, “ratnohuškačkim izjavama” predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Mladen Bosić potvrdio je u srijedu novinarima u Sarajevu kako je odlučio sazvati tu sjednicu na zahtjev zastupnika iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) na čijem je čelu Milorad Dodik a iz kluba Izetbegovićeve Stranke demokratske akcije (SDA) odmah su poručili kako na sjednicu uopće neće doći ocijenivši kako je rječ o “primitivnoj i politikantskoj” zloporabi državnog parlamenta.

Iz Dodikovog SNSD-a na Izetbegovića su se obrušili nakon što je u ponedjeljak na obilježavanju obljetnice Masakra bad Bošnjacima u Ahmićima pohvalno govorio o jačanju vojne industrije u Federaciji BiH.

Izetbegović je tada kazao kako će vojna industrija nastaviti širiti proizvodnju namijenjenu izvozu a dodao je kako oružje i vojna oprema koji se proizvode u BiH mogu biti važni za eventualnu obranu zemlje.

“Radit ćemo za ta tržišta ali i za ‘ne daj Bože”, kazao je Izetbegović dodajući kako se više nikada ne smije dopustiti da Bošnjaci nespremo dočekaju one koji bi ih pokušali ugroziti.

“Te izjave, uključujući izjavu predsjednika vlade Fedracije BiH Fadila Novalića u vezi s jačanjem namjenske industrije u tome entitetu značajno su uznemirile javnost i građane BiH a posebice Republike Srpske koja ih vidi kao prijetnju po mir, kako u BiH tako u cijeloj regiji”, SNSD-ovo je obrazloženje zahtjeva za izvanrednom raspravom u parlamentu BiH.

Zatražili su i da se na sjednicu pozove Izetbegović kako bi pred zastupnicima obrazložio što je točno mislio kada je govorio u Ahmićima.

SDA-ov dopredsjedatelj Zastupničkog doma Šefik Džaferović kazao je kako je ovo neviđena zloporaba parlamenta u politikantske svrhe dodajući kako je zapravo Dodik a ne Izetbegović taj koji neprekidno daje izjave kojima dovodi u pitanje teritorijalni integriret BiH.

“Kada bismo mi na to reagirali svaki dan bismo ovdje imali izvanredne sjednice”, kazao je Džaferović novinarima.

(Hina)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno