Connect with us

Kultura i vjera

Pobožnom muslimanu se u snu ukazao ”muškarac u bijelom”, a riječi koje mu je uputio nikada neće zaboraviti

Objavljeno

- datum

Bivši musliman pokazao je kako je prihvatio kršćanstvo, te kako je izgubio svoj društveni status, primanja, prijatelje i obitelj nakon što mu je Isus došao u snu i rekao „Slijedi me.“

Open Doors USA, udruga koja nadgleda progone kršćana, podijelila je priču o Ismailu, mladom muslimanu koji živi na Zapadnj obali. Dok je odrastao Ismail je sa svojim prijateljima provodio sate pamteći Kuran, piše Gospel Herald.

„Kada god bismo upamtili još jednu trećinu knjige, u džamiji bi bilo slavlje. Taj sam tjedan upamtio dva poglavlja o Mariji i Isusu. Kuran uči da nisu razapeli Isusa, nego Judu umjesto njega“, izjavio je.

Ismail je bio zbunjen i djeda je upitao zašto kršćani vjeruju u Isusa kao Sina Božjega, ako on nije raspet.

„Moj je djed bio cijenjen učenjak islama no oštro je odgovorio: „Ne razmišljaj. Nema odgovora. Kršćani su svoju priču izmislili jer nitko im inače ne bi vjerovao.“ Iskreno rečeno nisam to povjerovao, nisam bio zadovoljan njegovim objašnjenjem.“

U odlučnosti da otkrije istinu, Ismail je počeo proučavati Bibliju sa svojim rođakom: „Do tada nikada nisam upoznao kršćanina“, rekao je. „Počeli smo izmjenjivati pisma s organizacijom iz Europe, i postavljali smo pitanja. Kada god bismo im poslali pismo, trebalo bi oko mjeseci  pol dana da stigne odgovor.“

Ismailova obitelj gajila je animozitet prema kršćanima od njegove najranije dobi. S Open Doors organizacijom podijelio je podatak kako je odrastao u stavu da su kršćani neprijatelji.

„Neki roditelji svojoj djeci govore kako kršćani nisu ljudska bića, ili da imaju repove kao đavli. To je bilo vrijeme prije interneta i društvenih mreža, i živjeli smo izoliranije“, rekao je.

Nekoliko mjeseci nakon što počeo s proučavanjem Biblije, njegov mali razgovor o kršćanstvu načuo je jedan od susjeda. „Čuo sam kako govoriš o kršćanstvu. Ako želiš upoznati kršćanine, upoznat ću te s njima“, izjavio je.

Ismail je odgovorio „Želim razumjeti zašto je Bog sišao na zemlju i jahao na magarcu… U mojem muslimanskom shvaćanju, bilo je nevjerojatno i neprihvatljivo tako razgovarati o Bogu.“

Susjed je Ismaila upoznao s grupom kršćanskih studenata. „Rekli su mi više o Isusu i svojoj religiji. Imao sam tonu pitanja za njih.“

Kršćanski su studenti Ismaila nakon nekog vremena upoznali s lokalnim pastorom. „Rekao sam mu odmah: ‘Sve što mi kažeš, ja već znam. Ali ne znam kako živjeti s Kristom.’ U svojoj sam glavi još uvijek sumnjao – jesu li kršćani u pravu, ili su samo lijeni i ludi?“

Oko kršćanstva ga je posebno zaintrigiralo to što vjernici izravno razgovaraju s Gospodinom, pa je i on odlučio probati.

„Kada sam bio sam zatvorio bih oči i ponavljao te riječi da vidim što će se dogoditi. Gospodinu sam rekao kako sam grešan i molio sam se za njegovu ljubav. Riječi su bile nevjerojatne, ali mi je srce bilo u sumnji. Muslimanski stav ‘ono što ne vidiš, to ne postoji’ sprječavao me da prihvatim Krista.“

Najednom sam je Bog intervenirao. „Vidio sam bijelo lice i čuo glas ‘Slijedi me’. Ništa drugo. No to je bilo dovoljno i odlučio sam slijediti Ga.“

Kristov put Ismaila je koštao sve, čak i obitelji.

„Biti nanovo rođeni kršćanin za mene je značilo biti potpuno samim i s mnogo problema“, rekao je. „Ja sam odmah bio crna ovca, najgori član obitelji. U našoj tradiciji zajednicu se mora poštovati, i o starijima se mora brinuti. Društveni je status sve. Kada to izgubite, nije se lako oporaviti.“

„Izgubio sam svoj društveni status, svu svoju obitelj. Potjerali su me od kuće. Otac mi je rekao da odem i nikada se više ne vratim.“

Unatoč tome, Ismail je nastavio proučavati Bibliju i svoju je vjeru širio na druge.

„Moja vjera nije samo nedjeljno bogoslužje i molitva, kao za neke kršćane. Za mene, koji sam izgubio cijeli svoj normalan život, vjera u Krista predstavlja sve. Ona ispunjava cijelu moju egzistenciju“, rekao je.

Poput njega mnogi muslimani do vjere dođu putem vizija: „Mi ne radimo to, mi smo samo sredstvo“, rekao je. „Većina muslimana do Gospodina dolazi putem snova i vizija, a ne putem misionara.“

Diljem svijeta mnogi obraćenici u Kristu tvrde kako ih je na to nagnao san o osobi za koju smatraju da je Isus Krist.

Nizar Shaheen, koji vodi kršćansku emisiju Svjetlo za narode, koja se emitira u muslimanskim zemljama, osobno je govorio o muslimanima koji se okreću Kristu.

„Vidio sam mnogo, mnogo arapskih govornika kako se okreću Kristu i koji ga prihvaćaju kao Spasitelja“, rekao je, kako navodi Catholic Online.

Shaheen je rekao kako muslimani na Bliskom istoku, u Sjevernoj Africi i drugim mjestima svoja leđa okreću islamu i prihvaćaju kršćanstvo.

„To se događa diljem arapskog svijeta. Događa se u Sjevernoj Africi. Događa se na Bliskom istoku. Događa se u zemljama Zaljeva. Događa se u Europi, Kanadi i SAD-u. Ljudi svuda prihvaćaju Isusa“, rekao je.

Ranije ove godine Kršćanske misije za pomoć podijelile su priču o mladoj muslimanki koja je godinama mrzila kršćane. Međutim obratila se na kršćanstvo nakon što joj se Isus pojavio u snu i rekao joj da ode u obližnju crkvu.

„Isus mi je u snu rekao da odem u crkvu i izjavio ‘Što još čekaš? Slijedi moj put’“, rekla je pastoru nakon što je u crkvu i otišla. „Sve sam vas vidjela tamo kako me čekate i kako se smijete. Prije nego sam vas upoznala, vidjela sam vas u snu. Slava Bogu.“

Izvor: novizivot.net

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

Šokantno: Europski sud zabranjuje krštenje beba!

Objavljeno

- datum

Europski sud zabranjuje krštenje beba, piše ilgiomale.it. Prema odluci tog suda, od ožujka 2016. godine krštenje djece će biti u suprotnosti s europskim zakonima i smatrat će se kaznenim djelom. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Sotonistica pokušala ukrasti posvećenu hostiju, ali onda se dogodilo nešto nevjerojatno

Objavljeno

- datum

Trčala je sve dok nije stigla do zidova groblja. A onda je hostija postala…U 15. stoljeću u seocu Ettiswil u Švicarskoj dogodio se čudesan događaj i to nakon što je jedna žena počinila užasan zločin.

Naime, pripadnica sotonske sekte, Ann Vögtli, ukrala je posvećenu hostiju iz obližnje župne crkve.

Halloween – mnoge ga sotonske skupine smatraju svojim „blagdanom” i tada održavaju „crne mise”

Iako u dokumentima nije zabilježen točan razlog toga njezinog nečasnog čina, sa sigurnošću možemo pretpostaviti da je posvećenu hostiju ukrala kako bi ju pripadnici njezine sotonističke zajednice obeščastili. To sotonisti često čine tijekom takozvanih „crnih misa”, u kojima se prisutni bizarnim ritualima izruguju katoličkoj misi. A jedan od najpopularnijih danâ u godini za te „crne mise” je noć uoči Svih svetih, 31. listopada, (eng. Halloween) koji mnoge sotonističke skupine smatraju svojim „blagdanom”.

„Čim sam zakoračila kroz vrata groblja, hostija je postala tako teška…”

 

Nakon što je izašla iz župne crkve, Vögtli je trčala sve dok nije stigla do zidova groblja. Tada je, čim je pokušala proći kroz vrata, hostija postala tako teška da ju više nije mogla držati u rukama. Kasnije je Vögtli priznala: „Kad sam provukla ruku kroz uska željezna vrata, dočepala sam se velike hostije. Ali čim sam zakoračila kroz vrata groblja, hostija je postala tako teška da svetu hostiju više nisam mogla držati u rukama. Budući da se nisam mogla pomaknuti naprijed niti se vratiti natrag, bacila sam hostiju blizu ograde u koprive.”

Bog i takvo zlo može okrenuti u dobro

Kasnije ju je u koprivama pronašla jedna mlada žena, ali hostija se je bila pretvorila u nešto nalik cvijetu. Ova je žena to opisala ovako: „Ukradena je hostija bila podijeljena u sedam dijelova. Šest je dijelova tvorilo cvijet koji je bio nalik ruži a okruživalo ga je snažno svjetlo.” Žena je o tome obavijestila župnika. Kad je župnik stigao do toga mjesta, uspio je s tla podići šest dijelova, dok sedmi nije mogao ni pomaknuti. Shvatio je to kao znak da na tom mjestu treba sagraditi kapelu.

Nakon što je kapela bila izgrađena, u nju je brižno položena relikvija s čudesnom hostijom. Oni koji su štovali relikviju svjedočili su brojnim čudima.

Ovaj nas događaj snažno podsjeća na Božju moć i njegovu sposobnost da veliko zlo okrene u veliko dobro.

Izvor: Medjugorje info

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

(FOTO) LIJEČNIK SVJEDOČI: Na dan Gospe Lurdske u našu bolnicu došla je Gospa, podijelio fotografije!

Objavljeno

- datum

Gospa Lurdska je uvijek blizu bolesnih tako da je ovaj događaj uistinu znakovit, onima koji poznaju snagu molitve!

Čuda koja se neprestano događaju nisu ovdje da bi u njih slijepo vjerovali i njima se klanjali, čuda su samo znak utjehe onima u tuzi, nada onima bez nade, slatkoća onima u patnji. Tako i ovaj čudesan događaj koji se dogodio 11. veljače na blagdan Gospe Lurdske u vojnoj bolnici u Cordobi u Španjolskoj nije ništa drugo nego malena utjeha onima koji tamo pate. O samom događaju posvjedočio je liječnik dr. Filippe Urca koji je podijelio fotografije.

O događaju je rekao: U ponedjeljak ujutro bio sam u vojnoj bolnici u Cordobi gdje sam kao liječnik radio gotovo četrdeset godina sve do mirovine u koju sam otišao prošlog listopada. U hodniku sobe broj 7 u zoru 11. veljače jedna je gospođa čiji je član obitelji teško bolestan satima molila u tom hodniku. Odjednom se iznad nje na zidu počeo formirati lik Gospe.

Treba naglasiti da je radijator ispod mjesecima isključen jer su ovdje temperature kao i ljeti vrlo visoke. Slika se pojavila i ne nestaje. Djelatnici bolnice pokušali su je očistiti svim sredstvima i alkoholom, ali slika ne odlazi. Gledajući je s jedne stane može se primijetiti lagani sjaj. Ne može se ne primijetiti da je ova slika slična Gospi Lurdskoj koja se ukazala baš ovako s rukama sklopljenim u molitvi – napisao je dr. Urce te podijelio fotografije:

Katolički portal nelcuoredigesu.it napisao je da ne treba mnogo razbijati glavu i raspravljati s onima koji ne razumiju jer Gospa je samo htjela pokazati da je blizu bolesnima, blizu onima koji su u patnji, blizu onima koji Njega zovu, kao majka koja pripada nama. Događaj je ovo koji je zagrijao srca mnogih u toj bolnici i to je ono što je važno. Jer Djevica Marija pokazala je onima koji je traže da je tamo, da sluša njihove molitve, da skuplja njihove suze.  U hodniku ove bolnice žena se molila za svoju obitelj i uz  veliku vjeru pozvala je Djevicu Mariju, koja je na njen poziv jasno došla.  Na fotografiji je dr. Felipe (desno)  s kapelanom bolnice Robertom Beldijem (lijevo).

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno