Connect with us

Magazin

OVO SKRIVAJU OD VAS: Još prije 70 godina je otkriven lijek protiv…

Objavljeno

- datum

Još jedna priča o lijeku protiv raka koji je sakriven.

Klinika za kancer i mnoge druge bolesti koja je sasvim uspješno (s efektom 100%) rađena u SAD prije sedamdeset godina, brutalno je prekinuta. Razlog je bio identičan kao iu slučaju vitamina B17 – ugroženi interesi farmakobiznisa.

Priča koju ćete ovdje pročitati otkriva koliko je tragična sudbina umnih ljudi koji izmisle nešto epohalno, što čitavom čovječanstvu donosi dobrobit i zdravlje. Ali, interes krupnog kapitala uvijek je na suprotnoj strani.
Rojal Rejmond Rajf je rođen 1888.godine. Ovaj genijalni znanstvenik i izumitelj bio je vrlo široko obrazovan, ali i samouk. Njegova radoznalost je bila izuzetna, a genijalnost i skromnost, kao posljedica potpune odanosti radu, nalikovale su osobinama koje je imao i Nikola Tesla. I njegova sudbina, kao i sudbina njegovih pronalazaka identična je s onim što se dogodilo Tesli. Nažalost, objica su imala bliski susret s globalnim oligarhimom kojoj su njihovi pronalasci mogli ugroziti profit.

Rajf je razvio tehnologiju koja se i danas koristi u optici, elektronici, radiohemiji, biokemiji, balistici, aviotehnici i medicini. Može se reći da je Rajf rodonačelnik bioelektrične medicine. Za života je primio 14 nagrada i priznanja i počasni doktorat Heidelberg Sveučilišta. Radio je za Zeiss optiku, surađivao s američkom vladom, s najuglednijim američkim znanstvenicima i liječnicima, kao i sa nekoliko privatnih dobrotvora koji su ga financirali. Najznačajniji je bio milijunaš Henry Timkin.

Znanja iz potpuno različitih oblasti omogućila su mu da ih povezuje pa je nalazio rješenja za mnoge probleme koje usko usmjereni znanstvenici nisu mogli riješiti. I ne samo to. Mnoge ideje je sam realizirao, jer je bio i vješt konstruktor. Tako je izmislio i napravio heterodinamični ultraljubičasti mikroskop, mikrodisektor i mikromanilupaltor za potrebe biologije, biokemije i medicine.

Za vrijeme Prvog svjetskog rata Rajf je služio u mornarici SAD. Imao je zadatak da istražuje rad u stranim laboratorijima.

Vjerojatno da je Rajf ideje za svoje kasnije istraživanje našao u nekim od njemačkih laboratorija, mada se to u njegovoj biografiji nigdje ne spominje. Nijemci su, poznato je, u mnogim tehnologijama išli daleko ispred ostalih država. Nakon dva svjetska rata ova izuzetna nacija potpuno je ekonomski i nacionalno razorena, a najveći umovi kao i znanstvena dostignuća, krišom su prebačeni u SAD. To je osnova na kojoj se razvijala kasnije američka savremana nauka i tehnika, dok je podijeljena Njemačka držana pod okupacijom i prismotrom. Danas je jedinstvena, ali i dalje ekonomski kontrolirana.

Novi Svijet koji je stvorila globalna bankarska oligarhija pod ideološkom kapom rimokatoličke crkve i koji je od početka planiran da se razvija kao imperija dobio je tako neophodan intelektualni kapital.
Do 1929. godine talentirani Rajf je završio rad na tada najvećem mikroskopu za mikroorganizme. Njegov mikroskop je uvećavao čak 17 000 puta, za razliku od tada korištenih koji su uvećavali 2000 puta. To je bio ogroman napredak pa je Rajf bio u stanju u svom laboratoriju u San Diegu vidi mikroorganizme koje do tada nitko nije vidio. Rajf je nastavio svoj rad i do 1933. je sklopio mikroskop koji je imao uvećanje tada nevjerojatnih 60 000 puta. Nazvao ga je Univerzalni Mikroskop i bio je sastavljen od 5.682 različitih dijelova. Sve do 1980. ovaj mikroskop je bio jedini na kome se moglo dobiti takvo uvećanje. (Danas se uvećava i do milijun puta)

Da bi mikrorganizam bio vidljiv pod mikroskopom on je morao biti bojen anilinom koji je otrovan. To bi virus trenutno ubilo tako da se on pod mikroskopom mogao vidjeti samo mrtav ili mumificiran. Ali, Rajf je ovaj problem riješio tako što je virus bojio svjetlom i tako je uspio ga vidi u svim njegovim aktivnostima. Tako je Rajf prvi počeo koristiti “rezonantnu svjetlosnu tehnologiju” za svoj mikroskop.

Naime, kako se atomi u molekuli drže zajedno zahvaljujući energetskoj kovalentnoj vezi, oni imaju vlastitu elektromagnetsku oscilaciju. Ne postoje dvije vrste molekula koji imaju istu elektromagnetsku frekvenciju odnosno energetsku oznaku.
Rajf je brižljivo identificirao individualne spektroskopske karakteristike za svaki mikrob koristeći prorez kao dodatak spektroskopu. Onda je polako okretao blok kvarcnih prizmi da fokusira svjetlo jedne valne duljine na mikroorganizam koji je razgledao. Ova valna dužina bi bila izabrana jer je bila rezonantna sa određenom spektroskopski označenom oscilacijom mikroba i imajući u vidu utvrđenu činjenicu da svaka molekula oscilira vlastitom različitom frekvencijom.

Rezonanca pojačava svjetlo na isti način kao kada se dva vala u oceanu sjedine i pojačaju svoju snagu.

Virusi su tako bojeni frekvencijom svjetla kao kada se boje podešavaju na televizoru. Rajf je osvijetlio mikrobe (obično viruse ili bakterije) s dvije različite valne duljine istog ultraljubičastog svjetla frekvencijom koja je rezonantna sa spektralnom oznakom mikroba. Dvije valova su proizvela interferencu kada su se spojila. Ova interferenca je bio treći duži val koji je pao na vidljivi dio elektrognetnog spektruma.
Ono sto je do tada blo nevidljio na svjetlu, iznenada je postalo vidljivio u bljesku svjetla kada bi bilo izloženo frekvencijama boja koje se odbijaju sa njihovih vlastitih različitih spektroskopskih frekvencija. Tada je Rajf bio jedini čovjek na svijetu koji je mogao vidjeti najsićušnije i do tada nevidljive žive organizme kako se kreću naseljavajući tkiva.

Tako je 1932. otkrio virus humanog kancera. Video ga je živog, kako u promenjnim okolnostima, nakon djelovanja kancerogenih supstanci i on počinje mijenjati svoj oblik i tako transformiran djeluje na normalne stanice pretvarajući ih u kancerogene.
KAKO JE OTKRIVEN “BX” – VIRUS KANCERA

Rajf je koristio K-medij (doktora A. Kendalla) u namjeri da izolira virus raka. Tako je 1932. dobio uzorak tkiva za koji se sumnjalo da je kancerozno, ali početna kultura nije mogla proizvesti virus koji je tražio i koji je već bio uočio.

Kako ni medij ni mikroskop nisu bili sami za sebe dovoljni da otkriju mikro organizam u filteru, on je ponovio pretragu sa dodatnim tretmanom.
Desilo se sasvim slučajno da je prethodno testirao jednu cijev unutar tubularnog prstena napunjenog argonom, koji je bio aktiviran električnom strujom koju je inače koristio kako bi bombardovao elektronima mikroorganizme.

Dogodilo se da je kancerozna kultura 24 sata ostala u cijevi napunjenoj plinom argonom i sa uljučenom strujom. Kada je kulturu stavio pod mikroskop uočio je da se njezin izgled promijenio. Proučavao je razloge tog fenomena i tako uz nekoliko ponavljanja
otkrio je u polupropusnom filteru (izrađenom od ultrafinog porculana) crvenkasto- purpurne granule u kulturi. Bio je to “BX” virus kancera koji je on uspio prvi izolirati i pročisti. Rajf i njegov asistent su odmah nastavili s radom da potvrde otkriće. Ponovili su metodu 104 puta uzastopno i dobili isti rezulat.

Slijedilo je još preko 20 000 neuspjelih pokušaja da transformiraju normalne stanice u stanice raka. Konačno je uspio. Onda je kreirao uspješno 400 tumora od iste kulture. Sve je dokumentirao filmom, fotografijama i pedantnim bilješkama. Ovaj virus nazvao je “Cryptocides primordiales”. Iz bilježaka se vidi da je koristio svoj Univerzalni Mikroskop pod kutom prelamanja 12-3 / 10 stupnjeva, boje kemijskog prelamanja (refrakcije) – purpurno crvene. Veličina virusa je izuzetno mala. Dužina je 1/15 mikrona, širina 1/20 mikrona. Ni jedan običan mikroskop tog vremena, čak ni do1980. godine nije mogao ovaj virus da učini vidljivim.

Ali, Rajf je otkrio još nešto. Ovaju virus je bio pleomorfan. Tako je Rajf zapisao da se virus kancera pojavljivao u četiri oblika i to su:

1.BX (karcinom)
2.BY (sarkom – veći od BX)
3.Monokokoidne forme u miocitima krvi od preko 90% oboljelih od raka. Ukoliko su pravilno obojene mogu se vidjeti na standardnom mikroskopu.
4. Kritomice pleomorfne gljivice – identične morfološki onima grozdastim i gljivastim.

Sve ove forme mogle su se, po Rajfu, preobratiti u formu BX u razdoblju od 36 sati i mogu u eksperimentalnoj životinji proizvesti tipičan tumor sa patologijom neoplastičnog tkiva od koga se opet može izolirati BX mikroorganizam. Kompletan proces je bio ponovljen preko 300 puta sa identičnim pozitivnim rezultatom.
Rojal Rajmond Rajf je tako dokazao postojanje polimorfizma, odnosno potvrdio je naleze Pjera Bešama (Pierre Béchamp 1816-1908) koji je prvi tvrdio da postoje mikroorganizmi koji u svom životn

om ciklusu mijenjaju oblik. Proslavljeni Louis Pasteur, koji je od Bešama preuzeo mnoge ideje i prikazao ih kao svoje, ovome se žestoko suprostavljao. Tako je Paster kao veliki zagovornik vakcina (što su zagovarali i jezuiti) postao svjetski poznat, dok je ime Pierre Bechamp potpuno zaboravljeno. Kao i Rajfovo. Ipak, Paster nije bio u pravu.Za Rajfove nalaze zainteresirala se odmah dr Virdžinija Livingston, koja je kasnije postala poznata po svojim istraživanjima i klinici kancera. Ona se iz New Jerseya čak i preselila u San Diego gdje je bila Rajfova laboratorija koju je često posećivala.Danas se otkriće virusa raka pripisuje upravo njoj, koja je svoja istraživanja objelodanila 1948. Ona je ovaj virus preimenovala u “Progenitor Cryptocides”, Rajfa u svojim papirima nikada nije ni pomenula.Među liječnicima i znanstvenicima nastala je tada rasprava o tome da li ovaj virus mijenja oblik ili ne. Kako nisu svi tada bili u mogućnosti otputuju daleko u San Diego (putnički avio sabraćaj je tek počeo razvijati) i sami se uvjere u ovaj fenomen, tvrdili su da virus nema. Među onima koji su pobijali Rajfov nalaz bio je i dr Tomas Rivs, tada vrlo utjecajan član Američke Medicinske Asocijacije (AMA) .Sam Rajf nije se mnogo obazirao na raspravu.

Kao i Nikola Tesla, on je bio tih znanstvenik potpuno odan poslu i nije uopće žudio za slavom i novcem. Više mu je stalo da otkrije način kako da ovaj virus uništi.Za to je upotrijebio isti princip kao i da ga učini vidljivim – njegovu vlastitu frekvenciju. Povećavajući jačinu frekvencije na kojoj su prirodno oscilovali ovi mikrobi, Rajf ju je pojačavao dok se nisu izobličili i raspali od strukturnog stresa. Kao kada se jačina nekog tona koristiti da bi se razbila čaša. Molekule čaše već osciliraju u skladu sa nekim tonom. Pošto sve drugo ima različite rezonantne frekvencije, samo jedna usglašena sa rezonancom čaše ako se dovoljno pojača – razbiće je.Rajf je nazvao ovu frekvenciju “smrtonosna oscilujuća brzina” (Mortal Oscillatory Rate ili MOR). Ona uopće nije bila štetna za okolno tkivo.

Postoje bukvalno trilijuni različitih frekvencija i svaka vrsta i svaka molekula ima svoju karakterističnu. (Kao i svaki broj mobitela) .Rajfu je tako bilo potrebno mnogo godina i mnogo sati neprekidnog rada dok nije točno definiso frekvencije koje su bile specifične za svako mikrob koji bi izazivao neku bolest. Tako je na istom principu mogao razoriti viruse herpesa, paralize, meningitisa, tetanusa, influence i još mnogih drugih mikroorganizama.

AMERIČKI LIJEČNICI SU ODALI PRIZNANJE RAJFU

Tada 44 najeminentnija liječnika SAD priredili su 20. studenog 1931. banket za Rajfa i dali mu počasnu titulu doktora. Banket je nazvan: “Kraj svih bolesti”. Održan je na imanju doktora Milbenka Johnsona u Pasadeni, koji je bio glavni nadzornik i pokrovitelj svih medicinskih ispitivanja koje je Rajf sprovodio.

Sveučilište Južne Kalifonije imenovao je 1934. Specijalni medicinski istražovački odbor nadgledati tretman koji je provodio Rajf. Iz bolnice u Pasdeni dovedeno je u njegovu laboratoriju na tretman frekvencijama 16 pacijenata u završnom stadiju karcinoma.
Ovaj Komitet je bio sastavljen od liječnika i patologa ovlaštenih da pregledaju pacijente ukoliko prežive, nakon 90 dana tretmana. Tako je nakon tri mjeseca Komitet zaključio da je 14 pacijenata bilo POTPUNO IZLEČENO. Tretman je onda podešen i za ostala dva i oni su nakon četiri tjedna također izliječeni. Efeket liječenja je bio 100%.
Rajf je 1934. zapisao: “Sa instrumentom za tretman frekvencijom nije dolazilo do oštećenja okolnog tkiva, tretman je bio bezbolan, nije bilo neprijatnog zvuka, i nikakva senzacija kod pacijenta nije postojala. Jedna cijev osvjetljava pacijenta i nakon tri minute tretman je završen. Virus ili bakterija su uništeni i organizam se nakon toga sam oporavlja prirodno od toksičnih posljedica nastalih djelovanjem virusa ili bakterije. Nekoliko bolesti se može liječiti istovremeno. ”

Tako je iste godine počela sa radom uspješna klinika za kancer na Sveučilištu Južne Kalifornije.
Rajf je surađivao sa tada vrhunskim znanstvenicima i liječnicima koji su podržavali njegovo otkriće. Tu su bili: E.Č. Rosenow, Sr. (Longtime Chief of Bacteriology, Klinika Mayo); Arthur Kendall (Director, Northwestern Medical School); Dr. George Dock (internationally-renowned); Alvin Foord (famous pathologist); Rufus Klein-Schmidt (President of USC); R.T. Hamer (Superintendent, Paradise Valley Sanitarium; Dr. Milbank Johnson (Director of the Southern California AMA); Whalen Morrison (Chief Surgeon, Santa Fe Railway); George Fischer (Childrens Hospital, NY); Edward Kopps (Metabolic Clinic, La Jolla) ; Karl Meyer (Hooper Foundation, SF); M. Zite (Chicago University) …
Rajfov način liječenja raka opisan je 1931. godine u Science Magazine. O uspješnoj klinici raspravljano je narednih deset godina na mnogim medicinskim seminarima, a oprezno je informisna javnost u udarnim medijima. Tehnički detalji lečanja dati su u godišnjem izvješću Smithsonian Instituta.

Zaključak stručne javnosti je bio sljedeći:
a) uzročnik kancera je bio mikro-organizam
b) Mikro-organizam je mogao biti bezbolno uništen i kod pacijenata kod kojih je metastaza bila u završnom stadiju
c) posljedice bolesti mogle su biti potpuno zalečene.

 

FARMAKOBIZNIS (BIG PHARMA) KREĆE U NAPAD

Moris Fišbejn koji se dočepao skoro čitavog kapitala Američke Medicinske Asocijacije (AMA) do 1934. poslao je Rajfu svog odvjetnika s “ponudom koja se nije mogla odbiti”. Radilo sa svakako o kupnji prava na korištenje Rajfove frekventne strojevi.

Ali, Rajf je odbio. Detalji ponuđenog posla nisu poznati. (Fišbejn je 1949. morao prekinuti suradnju s AMA zbog krađe fondova i razbih prijevara).

Prvi incident sa kojim se nakon toga Rajf suočio bila je krađa komponenti iz njegove laboratorije, fotografija, filmova i pisanih bilješki.

Krivac nikada nije otkriven.

Dok se borio da povrati svoje izgubljene podatke, (bilo je to vrijeme kada nisu postojali personalni kompjuteri i fotokopije), neko je teško oštetio njegov složeni mikroskop. Ogroman broj dijelova je ukraden.

Prije toga podmetnut je požar koji je uništio laboratorij Burnett u New Jerseyu, s kojom je Rajf blisko surađivao. Njezina vrijednost je bila današnjih nekoliko milijuna dolara.

Autor članka koji je objavljen u godišnjaku Smitsonian Instituta ubijen je misteriozno u svojim kolima.

Dr Nemes koji je imao neke duplikate njegovih radova i surađivao s Rajfom, i razvio svoj tretman liječenja raka (vrlo uspješan) smrtno je stradao u vatri u svojoj laboratoriji kojoj je izgorjela i dokumentacija.

Već 1939. skoro svi istaknuti doktori i znanstvenici u SAD poricali su da su ikada sreli Rajfa. Ovaj potpuni preokret bio je rezultat pritiska farmaceutskih kompanija. A bez njihovih financija, bolnice su propadale.

Tako je Arthur Kendall, direktor Northwestern School of Medicine, koji je radio s Rajfom na virusu kancera, prihvatio donaciju od skoro četvrt milijuna dolara, da prekine liječničku praksu i penzioniše se u Meksiku. To se dogodilo u vrijeme Velike Depresije, kada su ljudi već masovno ostajali bez posla.

Onda, 1939. angenti “obitelji koja je kontrolirala farmaceutsku industriju” (vjerojatno Rokfeleri) “pomogli su” Filipu Hojlendu (Philip Hoyland) u povesti sudski spor protiv “Beam Ray Corporation”, koja je bila upravo njegov najveći poslovni partner. To je bila jedina tvrtka koja je proizvodila Rajfove frekventne instrumente. Hojland je izgubio spor, ali je i tvrtka bankrotirala plaćajući odvjetnike, što i jeste bio cilj “pomoći”.
U vrijeme Velike Depresije proizvodnja Rajfovih frekventnih instrumenata je potpuno prestala.

Baš kada je bilo planirano održavanje press konferencije 1944. na kojoj bi se Američkoj Medicinskoj Asocijaciji objavili rezultati stručne studije iz 1934. u vezi Rajfove uspješne terapije u liječenju raka, uporni doktor Milbenk Johnson (bivši predsjednik AMA) smrtno je otrovan, a njegovi papiri s bilješkama i izvještajem su “nestali”.

Američka fondacija za rak nikada nije financirala ni jedno Rajfovo istraživanje.

Ogroman novac farmaceutskih kompanija je potrošen da oni koji su vidjeli ovu terapiju, sve sto su vidjeli i saznali – zaborave.

Ipak najteži i konačni udar na “lijek za sve bolesti” je bio kada je policija nezakonito zaplijenila ostatke Rajfovih pedesetogodišnjih istraživanja. Rad i život, dr Rojala Rajfa je bio definitivno uništen. Najviše što danas znamo o njemu potječe iz knjige “Lijek protiv raka koji je djelovao” (The Cancer Cure That Worked), Barryja Lajnsa (Barry Lynes), koji je uspio prikupiti najviše podataka.

SLIJEDE “OTKRIĆA” VEĆ OTKRIVENOG
Medicinski časopisi koje sponzoriraju velike farmaceutske korporacije, odbili su publiciraju bilo što u vezi Rajfove terapije. Tako mnogi studenti medicine nikada nisu ni cli za rajfova istraživanja.
Tako su kasne 1950. godine neki nezavisni istraživači, ne znajući nista o Rajfovom radu, iznijeli dokaz da je rak infektivna virusna bolest i da se “kancer ne sastoji samo od tumornog tkiva”. Opisali su to kao bolest prouzrokovanu nekim mikro-organizmom u krvi. Po njima ispada da svi nosimo taj virus, ali da on ne uzrokuje tumor ukoliko u organizmu nema dovoljno toksina, a što se događa zbog učestale izloženosti kemikalijama, radijaciji, stresovima … ili slabom krvnom slikom i oslabljenim imunitetom.

Biofizičar su sada dokazali da postoji krucijalna prirodna interakcija izmedu žive materije i protona. Ovaj proces je mjerljiv na staničnoj (bakterijskom) razini. Druga istraživanja su pokazala da su svi živi sustavi izuzetno osjetljivi na elektromagnetske valove eskstremno niske ili visoke frekvencije. Tako se može reći da svaka vrsta ćelije ima specifičnu frekvenciju u interakciji s elektromagnetskim spektrom.

Dr. Irene Corey Diller sa Instituta za istraživanja raka u Philadelphiji 1950. godine je, također, ne znajući za rad Rajfa, izolirala gljivični agens iz maligne izrasline. Sazvala je simpozij u New Yorku kako bi objelodanila svoje otkriće. Direktor Centra za istraživanja raka bolnice Sloan Kettering, Cornelius P. Rhoads, to je spriječio.

U laboratorijima instituta Sloan- Catering je i 1985. nepobitno utvrđeno da se virus (identičan onom koji je opisao Rajf) nalazio u svim kulturama krvi kanceroznih pacijenata. Svi ovi nalazi su morali biti uništeni, a službeno tumačenje koje je izdano je da je virus došao izvana.

Već 1971., godine Richard Nixon, marioneta bankarske oligarhije s Wall Streeta, gromoglasno je najavio novu američku borbu protiv opake bolesti – kancera. Nazvao je to bombastično u tipičnom američkom stilu: “Rat karcinomu”. Tako je iz državnog proračuna SAD izdvojeno 1,6 milijardi dolara koje su date privatnim klinikama i istraživačkim centrima za rak da nastave rad u “otkrivanju” ove “opake bolesti”.

Do 1990. potošeno je na ovaj program oko 50 milijardi.

 

THERE IS NO BUSINESS LIKE THE BIG PHARMA BUSINESS
Što bi bilo, zaboga, s farmaceutskom industrijom, s ljekarnicima, s liječnicima mnogih glamuroznih i skupih medicinskih centara? Danas tretman jednog pacijenta od raka u prosjeku košta oko 300.000 USD. To je veliki biznis. Koliko puta ste vidjeli kako netko u Srbiji očajnički pokušava sakupi novac kako bi svoje dijete odveo na ovo skupo liječenje? Ali, ni jedno dijete, koliko se ja sjećam poznatih slučajeva iz novina koji su dobili ogroman publicitet, nije preživjelo.

Izvor: ivonazivkovic.net

Komentari

Komentari

Magazin

(VIDEO) TIN SRBIĆ RAZBIO STANKOVIĆA! Naš svjetski prvak očitao brutalnu lekciju voditelju

Objavljeno

- datum

 ‘ SRAM TE BILO?’   Gimnastičar ga je pozvao na red      Tin Srbić naš je svjetski prvak na preči i do toga je došao trenirajući u 135 godina staroj dvorani. Sama po sebi ona izgleda i jest rizik za zdravlje gimnastičara, a od svih obećanja koje je Tin dobio kada je kući donio zlato, nije ispunjeno nijedno.

A valja se i podsjetiti što je taj velikosrbski agitator s tzv. HTV-a nedavno govorio o Modriću (više dolje u videu). I nakon svega – nikome ništa… ali nadamo se da će čišćenje početi, vrlo brzo.

Ipak, sada se ne bori za sebe već za viceprvake svijeta, hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Naime, Tin je na svom Instagram ptrofilu podijelio video, točnije, isječak iz emisije Aleksandra Stankovića, gdje je voditelj “popljuvao” reprezentaciju i Luku Modrića, a usput je i sputilno izvrijeđao sve koji ih podržavaju.

Good day in the office 🇭🇷🥇 #doha #worldcup #2018

Objavu dijeli Tin Srbić (@tinsrbic)

“Jel te sad sram? Hrvatska je svakom Hrvatu Svetinja!”, napisao je Srbić uz objavu, samo dan nakon što je Vatrene dočekalo više od pola milijuna ljudi samo u Zagrebu.

 

Jel te sad sram? Hrvatska je svakom Hrvatu Svetinja! #hrvatska

Objavu dijeli Tin Srbić (@tinsrbic)

Inače, Tinovo zlatno najveći je gimnastičarski uspjeh u povijesti Hrvatske – napisala je Željka Orešković u dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

I Izraelci u TV studiu Kan 11 nose hrvatske dresove

Objavljeno

- datum

U izraelskom TV studiu Kan 11, voditelji sportskog programa nosili su Hrvatske dresove nakon pobijede Hrvatske nad Engelskom.

Bivši hrvatski nogometaš Djovani Roso koji uživa veliku popularnost u Izraelu  i koji danas živi u Izraelu dramatično prati pred kamerama svaku hrvatsku utakmicu i on je taj koji je u studio donio dresove hrvatske reprezenacije.

>> (VIDEO) URNEBESNO! GENIJALNO! Pogledajte reakciju za pamćenje: Bivši Vatreni potpuno “poludio” nakon pobjede Hrvatske

Hrvatskoj reprezentaciji iz dana u dan raste popularnost u Izraelu. Svi izraelski mediji sa oduševljenjem pišu danas o malom narodu koji pobijedjuje velike a pred velikim ekranima koji su postavljeni na otvorenom diljem Izraela jasno je da Izraelci navijaju za Hrvatsku.

>> Američki mediji: ‘Hrvatska je najljepša bajka u povijesti svjetskih prvenstava’

Berta Belson
Managing Director
Via Jerusalem Tours Ltd

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

SRBSKI BLIC SE NE MOŽE NAČUDITI: Odkud sad toliko prijateljstvo Hrvata i Rusa!?

Objavljeno

- datum

 “NAJPRE NEPRIJATELJI, A SADA UJEDINJENI U BORBI ZA FINALE Otkud to da Rusi podržavaju Hrvatsku na meču sa Engleskom?”

Crveni trg u Moskvi je poslijednjih mjesec dana ispunjen gostujućim navijačima koji su došli gledati nastupe selekcija na Svjetskom prvenstvu, a poslijednjih dana dominiraju obilježja reprezentacija koje su još uvijek u borbi za “boginju”. Hrvatski navijači su posebno raspoloženi, ali i originalni kada je u pitanju slavlje – donosi Blic.rs.

Oni su razvili veliki broj zastava, a posebno je impresivna crveno-bijela “šahovnica” koja je dugačka 50 metara, a široka 12. Na jednoj od zastava je na ruskom ispisano “Hvala, Rusijo” što govori u prilog da su naše komšije izgradile sjajan odnos sa Rusima u prestolnici ove zemlje.

FOTO: TANJUG/AP
Centar prestolnice je nešto ranije imao priliku vidjeti još veću šahovnicu, a na mnogim slikama navijači ove dvije slavenske zemlje stoje zagrljeni, dok su domaćini posebno oduševljeni entuzijazmom i strastvenošću njihovih novih prijatelja.

To je pomalo i iznenađujuće s obzirom na to da je upravo hrvatska selekcija u četvtfinalu izbacila Rusiju iz daljeg takmičenja. “Vatreni” su bili precizniji sa penala (4:3), ali to nimalo nije narušilo odnos među navijačima. Podrška zemlji koja izlazi na Jadransko more dolazi iz svih devet vremenskih zona na koliko se prostire Rusija, a pohvalne poruke često razmijenjuju navijači između sebe.

 

FOTO: TANJUG/AP
Navijači Hrvatske na ulicama Moskve

Internet je preplavljen porukama u kojima Rusi žele da balkanska zemlja napravi ‘istorijski uspeh’ plasmanom u finale, prethodni najbolji rezultat je ostvarila na Mundijalu 1998. godine, kada je završila kao treća.

Naši reprezentativci su takođe imali simpatije domaćina u toku grupne faze, ali su Rusi za svoje ljubimce izabrali Hrvatsku, pogotovo nakon što je i njihova selekcija ispala sa turnira.

Očekuje se da preko 10 tisuća navijača “vatrenih” bude na stadionu “Lužnjiki” ove srijede od 20 sati, pa otud i ne čudi što je veliki broj navijača dva sata prije početka meča na ulicama Moskve. Naravno, sve prolaži u odličnoj atmosferi i bez ikakvih incidenata, a čini se da se svi prisutrni dobro zabavljaju.

FOTO: PROFIMEDIA
Prelijepe hrvatske navijačice

Navijači hrvatske reprezentacije su obučeni u dresove svojih ljubimaca, sa svim ostalim navijačkim rekvizitima poput kapa, šalova, naočara i mnogo toga drugog. Domaći i hrvatski navijači u dobrom raspoloženju dočekuju drugi polufinalni okršaj u kome će “vatreni” odmjeriti snage sa Engleskom (srijeda, 20 časova). sport.blic.rs.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno