Connect with us

Magazin

Otvoreni tajni dokumenti CIA-e: Hitler se nije ubio u bunkeru nego…

Objavljeno

- datum

Dokumenta s kojih je skinuta oznaka “povjerljivo” pokazuju da se 1955. godine njihov doušnik hvalio o susretu koji je imao s Adolfom Hitlerom i priložio fotografije na kojima su on i Führer – deset godina poslije Hitlerovog samoubojstva.

U dokumentima stoji da je 1955. godine šef “Divizije zapadne hemisfere” CIA primio tajnu bilješku, zbog čijeg naslova je sasvim sigurno popio nešto za smirenje. Naslov je bio “Operativni: Adolf Hitler”, rekao je Sputnik.

Kako je naslov nagovijestio, vršitelj dužnosti šefa stanice u Venezueli je tvrdio da je od jednog svog kontakta dobio obavijest kakvo se dobiva jednom u životu – desetljeće poslije svog navodnog samoubojstva u bunkeru, Hitler je itekako živ i nalazi se u Argentini.

Je li to Hitler ili ne?

Ukratko, s jednim od doušnika, Cimelodijem, kontaktirao je prijatelj od povjerenja, bivši pripadnik SS trupa, Filip Sitroen, koji je tvrdio da je jednom mjesečno u Kolumbiji bio u kontaktu s Hitlerom, koji je koristio lažno ime Adolf Satlmaer za vrijeme putovanja iz Maracaibo , gdje je radio u tvrtki za špediciju.

Sitroen je rekao Cimelodyju da je fotografirao čak i osakaćenog borca, a ta je nota bila nejasna.

Također je izjavio da je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negdje u siječnju 1955. godine i dodao kako je prošlo deset godina od Drugog svjetskog rata i da saveznici nisu mogli biti krivi za Hitlerovu smrt kao ratnog zločinca.

Poruka je zaključila da ni CIA niti Cimelody ne mogu procijeniti valjanost podataka koji su bili u bilješkama, ali je proslijeđen kao informacija o “mogućem interesu”.

Razjareni šef Odjela pregledao je arhiv pretraživanjem rekorda i našao izvješće stare godine u kojoj nije samo tvrdnja da Hitler nije mrtav, ali kažu da postoji cijela kolonija nacista u Južnoj Americi. Ovaj put su podaci dolazili iz Sitroena.

“Filip Sitroen je rekao bivšem članu ove baze da je, dok je radio za tvrtku iz Kolumbije, upoznao osobu koja je jako ličila i uz to tvrdila da je Adolf Hitler. Sitroen je tvrdio da je dotičnog upoznao u naselju Kolonija rezidenata u Tunji, koje je kako tvrdi, naseljeno velikim brojem bivših nacista koji slijede ovog navodnog Hitlera sa idolatrijom nacističke prošlosti, oslovljavajući ga sa ‘Führer’, pozdravljajući ga nacističkim pozdravom i diveći mu se. ”

Više zla nego dobra

Šef odjela ponovno je pisao šefu Odjela, pitajući hoće li nastaviti istraživati ​​potencijalno nestali Adolf Hitler ili ne.

“Ako Glavni stožer želi, odjel u Bogoti može provesti istragu u vezi sa slučajem ‘Adolf Satlmaer’ u Tongi u Kolumbiji”, piše u dopisu.

Tjedan dana kasnije, šef divizije odgovorio je da nema prigovora za poduzimanje daljnjih istraga ovog slučaja. Istodobno je smatrao da bi “trebalo puno truda i napora na tom pitanju” bez mogućnosti da se utvrdi nešto konkretno.

Stoga je predložio da slučaj bude odbačen.

Izvor: Blic

Komentari

Komentari

Magazin

PRONAĐEN ‘SVETI GRAL’ U RUSIJI: Riješena drevna misterija

Objavljeno

- datum

Desetljećima stara misterija koja okružuje stvorenje koje je živjelo na Zemlji prije više od pola milijarde godina konačno je riješena, zahvaljujući fosilima pronađenim u Rusiji, koji su tako dobro sačuvani da još uvijek sadrže molekule masnoća

Znanstvenici su potvrdili da je neobičan fosil ovalnog oblika koji su pronašli prije nekoliko godina, zapravo najstariji poznati životinjski fosil, i to otkriće je pravi „sveti gral“ u paleontologiji, pišu svjetski mediji.

Naime, desetljećima je među znanstvenicima vladala debata o porijeklu “Dickinsonije”, koja je na Zemlji živjela prije 558 milijuna godina, tijekom perioda Ediakaran.

Smatra se da su ti fosili iz tog perioda prva velika, višestanična bića, ali su toliko različiti od bilo čega živog danas, zbog čega je njihovo točno porijeklo ostalo misterija sve do sada.

Naučnici su ranije smatrali da je Dickinsonija možda bila gljiva ili velika ameba. Međutim, nova istraživanja ruskih znanstvenika su otkrila njeno pravo porijeklo i označila je kao jednu od prvih životinja.

Fosil je bio toliko očuvan da kada su ga istraživači probušili, u njemu su pronašli tragove kolesterola, vrstu masti koja je jasan pokazatelj životinjskog porijekla.

„Molekule fosilnih masti koje smo pronašli dokazuju da su životinje bile velike i bogate prije 558 miliona godina, milijunima godina ranije nego što se mislilo“ – rekao je profesor Jochen Brock sa Australijskog nacionalnog sveučilišta.

Do sada je u paleontologiji važilo da su velike životinje počele dominirati zemljom u Kambrijumu prij oko 541 milijuna godina.

Tada se, naime, pojavljuju stvorenja koja su znanstvenici prepoznali kao crve i mekušce. Novo otkriće, međutim sugeriše da im je prethodio val života životinja koje su izgledale kao Dickinsonija.

Osim visokog nivoa kolesterola u ovom fosilu, znanstvenici su još pronašli da mu nedostaju kemijski markeri za koje se zna da su povezani sa gljivama.

„Znanstvenici više od 75 godina vode ’borbu‘ oko Dickinsonije i drugih bizarnih fosila iz Brda Edikara“ – rekao je profesor Brock, koji nije mogao vjerovati u rezultate koje mu je prvi put predstavio student doktorskog studija Ilya Bobrovskiy.

„Fosilna mast sada potvrđuje da je Dickinsonija najstariji poznati životinjski fosil i time smo riješili desetljeća staru misteriju, koja je svakako ’sveti gral‘ paleontologije.“

Uzorak je iskopan u blizini Bijelog mora, koje se nalazi na krajnjem sjeverozapadu europskog dijela Ruske Federacije.

*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik CC” i odaberite “Prijevod titla”*

(sputniknews.com)

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) LONELY PLANET: Hrvatska, zapanjujuća ljepota koja oduzima dah…

Objavljeno

- datum

Hrvatska je poznata po svojim prekrasnim plažama i nevjerojatno ‘rastegnutoj’ obali (oko 3000 km obale i tisuću otoka), ali avantura vas čeka u zapanjujućim nacionalnim parkovima … – kaže se u dosad najboljem videu prikazanu na Lonely Planet-u, kojega dijeli Croatas America. Fantastično! Pogledajte!

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

STAND-UP: Dnevni SHOWinist – Domagoj Pintarić

Objavljeno

- datum

Pogledajte Dnevni SHOWinist Projekta Velebit, sa snimkom dijela urnebesne predstave Stand Up komičara Domagoja Pintarića, održane 03/09/2018 u dvorani koju je ispunjavao smijeh njegovih obožavateljica.

Autor  Projekt Velebit

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno