Connect with us

Magazin

Otvoreni tajni dokumenti CIA-e: Hitler se nije ubio u bunkeru nego…

Objavljeno

- datum

Dokumenta s kojih je skinuta oznaka “povjerljivo” pokazuju da se 1955. godine njihov doušnik hvalio o susretu koji je imao s Adolfom Hitlerom i priložio fotografije na kojima su on i Führer – deset godina poslije Hitlerovog samoubojstva.

U dokumentima stoji da je 1955. godine šef “Divizije zapadne hemisfere” CIA primio tajnu bilješku, zbog čijeg naslova je sasvim sigurno popio nešto za smirenje. Naslov je bio “Operativni: Adolf Hitler”, rekao je Sputnik.

Kako je naslov nagovijestio, vršitelj dužnosti šefa stanice u Venezueli je tvrdio da je od jednog svog kontakta dobio obavijest kakvo se dobiva jednom u životu – desetljeće poslije svog navodnog samoubojstva u bunkeru, Hitler je itekako živ i nalazi se u Argentini.

Je li to Hitler ili ne?

Ukratko, s jednim od doušnika, Cimelodijem, kontaktirao je prijatelj od povjerenja, bivši pripadnik SS trupa, Filip Sitroen, koji je tvrdio da je jednom mjesečno u Kolumbiji bio u kontaktu s Hitlerom, koji je koristio lažno ime Adolf Satlmaer za vrijeme putovanja iz Maracaibo , gdje je radio u tvrtki za špediciju.

Sitroen je rekao Cimelodyju da je fotografirao čak i osakaćenog borca, a ta je nota bila nejasna.

Također je izjavio da je Hitler napustio Kolumbiju i otišao u Argentinu negdje u siječnju 1955. godine i dodao kako je prošlo deset godina od Drugog svjetskog rata i da saveznici nisu mogli biti krivi za Hitlerovu smrt kao ratnog zločinca.

Poruka je zaključila da ni CIA niti Cimelody ne mogu procijeniti valjanost podataka koji su bili u bilješkama, ali je proslijeđen kao informacija o “mogućem interesu”.

Razjareni šef Odjela pregledao je arhiv pretraživanjem rekorda i našao izvješće stare godine u kojoj nije samo tvrdnja da Hitler nije mrtav, ali kažu da postoji cijela kolonija nacista u Južnoj Americi. Ovaj put su podaci dolazili iz Sitroena.

“Filip Sitroen je rekao bivšem članu ove baze da je, dok je radio za tvrtku iz Kolumbije, upoznao osobu koja je jako ličila i uz to tvrdila da je Adolf Hitler. Sitroen je tvrdio da je dotičnog upoznao u naselju Kolonija rezidenata u Tunji, koje je kako tvrdi, naseljeno velikim brojem bivših nacista koji slijede ovog navodnog Hitlera sa idolatrijom nacističke prošlosti, oslovljavajući ga sa ‘Führer’, pozdravljajući ga nacističkim pozdravom i diveći mu se. ”

Više zla nego dobra

Šef odjela ponovno je pisao šefu Odjela, pitajući hoće li nastaviti istraživati ​​potencijalno nestali Adolf Hitler ili ne.

“Ako Glavni stožer želi, odjel u Bogoti može provesti istragu u vezi sa slučajem ‘Adolf Satlmaer’ u Tongi u Kolumbiji”, piše u dopisu.

Tjedan dana kasnije, šef divizije odgovorio je da nema prigovora za poduzimanje daljnjih istraga ovog slučaja. Istodobno je smatrao da bi “trebalo puno truda i napora na tom pitanju” bez mogućnosti da se utvrdi nešto konkretno.

Stoga je predložio da slučaj bude odbačen.

Izvor: Blic

Komentari

Komentari

Magazin

Beskućnik izašao na pozornicu ali kada je zapjevao, žiriju se slomilo srce – ostali u šoku !

Objavljeno

- datum

Kada se Pablo Lopez Morales predstavio u meksičkoj verziji emisije Imam talenat, niko nije vjerovao da će uspjeti. Ulični muzičar nije imao lak život.

Kao tinejdžer, bio je beskućnik, a zatim ga je usvojila jedna američka obitelj. Kada je napunio 18 godina, vratio se u Meksiko, ali ga je tamo opet ‘dočekala’ ulica. Spavao je na autobusnim stanicama, jeo što je zatekao, a novac je zarađivao tako što je svirao flautu i pjevao.

Kada se pojavio na bini ovog takmičenja, bio je veoma nervozan. Kada je počeo pjesmu ,,Old Time Rock And Roll” svi u sali su bili oduševljeni i dirnuti!

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

DNEVNA DOZA DALMATINCA …jedino se usprave na noge kad idu na misu, na Hajduka i… kad Mate Mišo Kovač kaže!

Objavljeno

- datum

Donosimo malo dalmatinskog duha u sive i hladne dane Sjevera… prenosimo jedan jako vrijedan post iz Dnevne doze prosječnog Dalmatinca…

Kako Purgeri vide Dalmatince…

Dalmatinci hodaju u prugastim majicama na špaline, bosi. Rade samo tri miseca godišnje tako što nađu neku ženu da im iznajmljuje apartmane. Za to vrime leže u drvenoj barci na vesla. Zarade 45 ‘iljada eura od ležanja.

Jedino se usprave kad idu na misu, na Hajduka, na glasačko misto i kad in to kaže Mate Mišo Kovač. Svi pivaju u klapi.

Kako Dalmatinci vide purgere

Purgeri su svi zaposleni u nekim firmama. Tipa “Uprava za nadzornu inspekciju sektora podnazora uprave”. Malo su svi nervozni jer putuju 4 sata na posal i s posla. Svi žive na Jelačić placu i Markovu trgu. Za vikend idu u kazalište u odijelima i svi šute. Put doma se muž posvađa sa ženon oko toga tko će nosit škartac s pečenim marunima. Nikad ne spavaju nego samo razmišljaju jer in je blizu Sabor…

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Pjesma iz Sunje: Piše Sunja Vukovaru

Objavljeno

- datum

 U SJEĆANJE NA GENERALA i PRIJATELJA MU GLUMCA I RATNIKA   General Praljak je 1992. bio u Sunji. Suborci su ga silno postovali i cijenili. Medu njima je bio i Sven Lasta (sjećate ga se?) – piše nam Željko William Krnjak šaljući pjesmu pokojnog glumca i ratnika.

Njegov prijatelj Želimir Ivanović takoder je bio tada na bojištu u Sunji s Praljkom i sačuvao je ovu pjesmu koju je tom prilikom napisao Sven Lasta.

Suvise je potresen dogadajima na sudenju u Haagu pa je meni uputio pjesmu da je stavim na raspolaganje medijima za objavu – kaže Krnjak. Objavljujemo ovu prekrasnu Lastinu pjesmu.

SVEN LASTA

Piše Sunja Vukovaru

Dunav je otvorio njedra i blago spustio

sveca-viteza na šaš i pijesak.

Utonuo je svetac u utrobu grada

i mirno spavao kroz stoljeća.

Tiha braća mrmljala su nad njim molitve,

optočili ga dragim kamenom.

I stoljeća su prošla…

I dode dlakav nakot i pohlepno

utrobu razgrne, sline im potekoše.

Ukrali su sveca-viteza, odnijeli su

drago kamenje i ubili otkucaje u grudima grada.

Otkle li su došli, iz kojih vremena?

Da ih nije iznjedrio Vučedol?

Ne kuca više srce vitezova, a tihi otkucaji

još se na Mitnici čuju.

Sad grad je oklop željezni sapeo

i sve stade pod gomilom gvozda.

Ja, Sunja, nemam tvoju slavnu prošlost.

Imam samo Mariju Magdalenu, a i

ona je nekad bila grešnica.

Sad kleči ranjena, na ramenu pleh se njiše.

Zvona šute, treće zvono napuklo noću uzdiše.

Crijep se rasu preko cintera.

Jučer su se vratile dvije rode.

Tebi, Vukovare, možda nikad.

Mene hrane moji vilenjaci zeleni, svi

zenge sa svojim smiješnim imenima.

I Veprovi i Potopljeni štakori i Cucki

i Leteća tvrđava i Gubavci i Zlikači

i Neuperni tulipani i svi oni neizbrojeni.

Ja sam samo skromna Sunja, ponižena godinama. Imam rijeku, zelenu s tri mrtva mlina, sa vrbovim šibljem koje sada pupa.

Na mom zidu piše putnik namjernik: »Ostaj zbogom,

krivudava cesto i ti, Sunjo, zajebano mjesto«.

Vukovare, gdje su tvoja djeca?

Sveti Bono, tko će ih sad čuvat?

Ja osluškujem i čekam tvoje uskrsnuće.

Poslat ću ti moje vilenjake sa svojim

smiješnim nadimcima, jer nisam dala

niti pedlja svoje zemlje i ja sam sada muško

ja sam mali Vukovar.

* * * * * *

Život u miru i u ratu

1992.

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.