Connect with us

Zdravlje i ljepota

OTKRIJTE RAK NA VRIJEME: 20 ranih znakova da u vama vjerojatno raste tumor

Objavljeno

- datum

U svijetu svake godine od raka oboli 11, a umre sedam milijuna ljudi. Prema Hrvatskoj ligi za borbu protiv raka, kod nas godišnje oboli 25.000 ljudi, a umre 12.500. No što se ranije otkrije zloćudna bolest, to je veća vjerojatnost i da se pobijedi.

Zdrav život i prevencija najbolja su obrana od zloćudnih bolesti, no ni na koji način ne jamči sigurnost. Zloćudna bolest je podmukla, ne bira žrtve, a kada se pojave jasni simptomi, najčešće je već prekasno. Zato se ne oslanjajte samo na standardne testove nego osluškujte tijelo te ako primijetite nešto neobično, različito i neobjašnjivo, posavjetujte se s liječnikom.

Portal Usual routine izdvojio je 20 znakova raka koji se najčešće ignoriraju.

1. Šuštanje ili kratak dah

Jedan od prvih simptoma koji su oboljeli od raka pluća primijetili bio je kratak dah i nemogućnost da udahnu punim plućima.

2. Kronični kašalj ili bol u prsima

Više tipova raka, uključujući i leukemiju i tumore na plućima izazivaju simptome koji nalikuju na bronhitis ili težak kašalj. Neki pacijenti oboljeli od raka pluća kažu kako se bol širila sve od ramena ili se čak spuštala niz ruku

3. Česte infekcije, temperatura i groznice

To može biti znak leukemije, raka bijelih krvnih zrnaca koji nastaje u koštanoj srži. Koštana srž proizvodi abnormalne leukocite što uništava sposobnost imunološkog sustava da se bori protiv infekcija.

4. Teško gutanje

Problemi s gutanjem najčešće se povezuju s rakom jednjaka ili grla, ali znaju biti i prvi znak raka pluća.

 5. Otečeni limfni čvorovi ili kvržice na vratu, pazuhu ili preponama

Uvećani limfni čvorovi znak su promjena u limfnom sustavu što može biti znak raka.

6. Česte masnice ili krvarenje koje ne staje

Lako dobivanje masnica ili tegobe pri zarastanju rana upućuju da nešto ne valja sa crvenim krvnim zrncima i pločicama što može biti znak leukemije. S vremenom, zbog nenormalne proizvodnje leukocita, bijela krvna zrnca istisnu crvena i pločice što remeti sposobnost zgrušavanja i broj eritrocita koji nose kisik.

7. Slabost i umor

Opći umor znak je gotovo svih tipova raka, ali i cijelog niza drugih poremećaja (primjerice rada štitnjače). No ako ste neobjašnjivo umorni i više sna ne pomaže, svakako posjetite liječnika.

8. Nadutost

Velika većina žena oboljela od raka jajnika kaže kako im je prvi znak bila neočekivana i iznenadna nadutost koja je nestajala i ponovo se pojavljivala tijekom duljeg razdoblja.

9.  Sitost, slab apetit

Još jedan znak raka jajnika – oboljele kažu kako nisu imale apetit i nisu mogle jesti čak i kada već dugo nisu jele.

10. Bol u zdjelici ili abdomenu

Bol i grčevi u zdjelici i abdomenu idu ruku pod ruku s nadutošću koju izaziva rak jajnika. Također, leukemija izaziva povećanu slezenu što rezultira abdominalnim bolovima.

11. Rektalno krvarenje ili krv u stolici

Rezultat raka crijeva ili rektuma. Krv u školjci dovoljan je razlog da odmah posjetite liječnika i naručite se na kolonoskopiju.

12. Neobjašnjivi gubitak mase

Neobjašnjivo mršavljenje je rani znak raka crijeva i drugih karcinoma probavnog sustava. Također, može biti znak da se rak proširio na jetra, mijenjajući apetit i remeteći izbacivanje otpada.

13. Grčevi i bolovi u trbuhu

Česti grčevi i bolovi u trbuhu mogu biti znak kolorektalnog raka.

14. Crvenilo, bol i oticanje grudi

Simptom upalnog raka dojke. Nazovite liječnika zbog bilo koje neobjašnjive promjene na grudima.

15. Promjene na bradavicama

Najčešći simptom kojeg se oboljele sjećaju da su primijetile prije nego što im je dijagnosticiran karcinom dojke su bradavice koje su djelovale spljošteno, izvrnuto ili pomaknuto na stranu.

16. Neuobičajeno teško menstrualno krvarenje ili krvarenje između ciklusa

Mnoge žene kažu kako ih je taj simptom natjerao da se testiraju na endometrijski rak i karcinom maternice.

17. Oticanje lica

Neki oboljeli od karcinoma pluća kažu kako su primijetili oticanje i crvenilo lica. Sitnostanični karcinom (pluća) najčešće blokira krvne žile u prsima što remeti cirkulaciju u licu.

18. Ranica, madež ili krvžica na koži koja ne zarasta, postaje ljuskasta i lako prokrvari

Upoznajte se s različitim tipovima raka kože – melanomom, rakom bazalnih stanica, karcinomom epitela – i pregledavajte kožu te reagirajte na bilo koje abnormalnosti.

19. Promjene na noktima

Neobjašnjive promjene na noktima su znak više vrsta karcinoma. Smeđa ili crna crta ili točkica ispod nokta mogu biti znak raka kože, a bijela “kvrga” – odnosno zadebljanje na krajevima noktiju koji se svijaju dolje preko vrha prsta može biti znak raka pluća. Blijedi ili bijeli nokti ponekad su znak raka jetre.

20. Bol u križima ili na donjoj desnoj strani

Pacijenti kojima je dijagnostican rak jetre kažu kako im je ovo bio prvi znak. I rak dojki se manifestira bolovima u leđima, jer tumor može pritiskati prsa ili se proširio na rebra i kralježnicu.

Izvor: net.hr

Komentari

Komentari

Zdravlje i ljepota

LIJEČNICI ŠOKIRANI: Ovo ubija 93 posto stanica raka debelog crijeva za samo 2 dana?

Objavljeno

- datum

Rak debelog crijeva danas je jedan od najrasprostranjenijih oblika raka među muškarcima i ženama, ali iako ima mnogo prirodnih lijekova koji sprječavaju ovu bolest, medicinski dužnosnici i dalje smatraju da nema dovoljno istraživanja koja podržavaju te činjenice.

Kako znanošću danas dominira farmaceutska industrija i najveći broj istraživanja financiraju farmaceutske tvrtke, ona su uglavnom usmjerena na novčanu dobit, a ne na zdravlje ljudi.

Odlični primjer toga dolazi sa Sveučilišta u Adelaideu u Australiji, gde su istraživači otkrili da laurinska kiselina (koja čini 50 posto kokosovog ulja) uništava više od 93 posto stanica raka debelog crijeva kod ljudi u 48 sati nakon tretmana, piše The Raw Food World.

Moćni kokos

Potencijal kokosovog ulja u borbi protiv raka tek je nedavno otkriven, ali njegova moć u liječenju mnogih bolesti već je odavno poznata.

Kao prirodno sredstvo kokosovo ulje je pravi lijek protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Dobro je za probavu, jetru, kao i kožu i zarastanje rana.

Kokosovo ulje odnedavno se koristi i u liječenju srčanih bolesnika, protiv Alzheimerove bolesti, ali i dijabetesa.

Intrigantno je da je laurinska kiselina otrovala stanice raka tako što je istodobno izazvala oksidativni stres, pritom znatno smanjujući razinu glutationa, koji je potreban stanicama raka da bi se zaštitile od oksidativnog stresa, odnosno viška radikala iz kisika.

Eksperimenti su provedeni in vitro u Petrijevim zdjelicama, ali i in vivo na štakorima, pokazavši jednak učinak.

Laurinska kiselina se inače nalazi i u majčinom mlijeku, a predstavlja masnu kiselinu koja podržava imunuloški sustav i ima antimikrobna svojstva.

NAPITKOM PROTIV RAKA: Sok čija se receptura potajno dijeli, a navodno uništava rak

Čudotvorni učinci

Kliničke studije Američkog društva za nutricionizam su pokazale da masti u kokosovu ulju “mogu biti korisne u liječenju i prevenciji stanja poput dijabetesa, osteoporoze, virusnih bolesti (mononukleoza, hepatitisa C, herpesa…), bolesti žučne vrećice, Chronove bolesti i raka”.

Dokazano je da kokosovo ulje umanjuje neželjene učinke kemoterapije i da poboljšava kvalitetu života pacijenata oboljelih od raka.

Žalosno je što farmaceutske kuće ne žele financirati daljnja istraživanja o čudotvornim učincima ovih prirodnih spojeva.

Potencijal kokosova ulja u borbi protiv raka tek je nedavno otkriven, ali njegova moć u liječenju mnogih bolesti već je odavno poznata. Kao prirodno sredstvo kokosovo ulje je pravi lijek protiv mnogih virusa, bakterija, gljivica i parazita. Dobro je za probavu, jetru, kao i kožu te za zarastanje rana.

Kokosovo ulje odnedavno se koristi i u liječenju srčanih bolesnika, protiv Alzheimerove bolesti, ali i dijabetesa.

Izvor: net.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

Ako imate dovoljno ovog vitamina, ne možete imati rak, TVRDE DOKTORI I NUDE LIJEK!

Objavljeno

- datum

U svojoj knjizi dr. Manner tvrdi da je postotak izlječenja viši od 90 posto, a ujedno navodi i listu namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.

Rak je postao toliko rasprostranjena bolest, koja više nije rezervirana samo za starije ljude, već od njega masovno oboljevaju mlade osobe, pa čak i bebe.

Jedini dostupan javni lijek je kemioterapija, koju mnogi medicinski stručnjaci nazivaju i „otrovom koji liječi“, jer pored kancerogenih, ubija i zdrave ćelije i tako uništava imunološki sistem.

Međutim, jedan liječnik kategorično tvrdi da rak nije ništa drugo.

Naime, on uspoređuje rak sa skorbutom – stanjem koje izaziva oticanje tkiva, kao i promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Vjerovalo se da je ovo bolest, sve dok nije otkriveno da su sve ovo simptomi nedostatka vitamina C.

U pitanju je doktor Harold V. Manner (Harold W. Manner), profesor biologije i načelnik biološkog odjeljenja na Sveučilišta Loyola u Chicagu.

„Oni koji boluju od raka trebaju prvo znati što je rak. Ne paničarite. Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17“, tvrdi on.

Savjeti doktora Mannera za liječenje tumora

Doktor Maner vjeruje da je, pošto je po njegovom mišljenju u pitanju samo težak nedostatak vitamina B17, za liječenje i prevenciju raka sasvim dovoljno da svakog dana pojedete 15 do 20 jezgra iz koštice kajsija. Naime, on smatra da je lijek za rak leatril, sjedinjenje koje se ekstrahira iz amigdalina – poznatijeg i kao vitamin B17.

Također, on savjetuje da treba jesti klice pšenice, za koje se vjeruje da su čudesni lijek koji spriječava i liječi rak. Bogate su tečnim kiselinom i leatrilom. Ove supstance ima i u košticama jabuka.

U svojoj knjizi pod nazivom „Smrt tumora“, dr Manner tvrdi da je postotak izlječenja raka pomoću leatrila viša od 90 posto, piše Urbanatural.in. Ujedno navodi i listu namirnica bogatih vitaminom B17 i tvrdi da ako ga budete redovno unosili u dovoljnim količinama, nikada nećete morati brinuti da ćete dobiti ovu opaku bolest.

Namirnice bogate vitaminom B17

– Koštice i sjemenke voća

jabuke, kajsije, breskve, kruške i suhe šljive (najbolji izvor amigdalina)

– Varivo

kukuruz, grah, klice sočiva, grašak, grah sorte Lima, boranija

– Orašasto voće

Gorki badem (najbogatiji prirodni izvor B17), australski (makadamski) orah, indijski badem

– Bobičasto voće

crni dud, borovnica, aronija, kupine, maline i jagode

– Žitarice

sezam i laneno sjeme,  griz, ječam, pšenični griz, orzo, raž, leća, šećerna trska

Vitamin B17 može se naći i u pivskom kvascu i mesu bundeve.
Doktor upozorava na još jedan važan faktor rizika – kemikalije koje dospijevaju u organizam putem hrane.

Obavezno vodite računa da dobro isperete ruke nakon pranja, kao i posude nakon što ih operete detrđentom. Ako vam na posuđu ostanu tragovi kemikalija, kada na njega stavite vruću hranu ili piće, oni će upiti otrove u sebe i završiti će u vašem tijelu.

Što se tiče uklanjanja otrova sa voća i povrća, Manner savjetuje da istrljate koru solju i isperete vodom.

Izvor: Novi.ba

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Zdravlje i ljepota

Ako pojedete jedan list ove biljke možete si spasiti život! Evo kako se koristi…

Objavljeno

- datum

Veliki broj ljudi se bori sa raznim vrstama oboljenja, iako su im liječnici više puta govorili da su uradili sve što je u njihovoj moći i da ne znaju kako više da im pomognu, nego da jednostavno nema više nade za njih.

Oboljele osobe ni u takvim uvijetima nisu željeli odustati, nego su se nastavili boriti za svoj život i počeli sa primjenom domaćih lijekova.

Među najljekovitije biljke na cijeloj zemlji ubraja se maslačak!

U njemu se nalazi mnogo ljekovitih sastojaka koje su pogodne za liječenje raznih oboljenja, pogotovo kada je riječ o želučanim bolestima, žuči, ali i leukemiji. Pomaže organizmu da pobijedi bolest, te da se sve funkcije unutra njega normalno vrše.

Ljekovitost maslačka

maslacak-2

Listovi maslačka sadrže mnogo vitamina, pa stručnjaci tvrde da je bolje koristiti njegove listove nego špinat. Od vitamina najviše su zastupljeni A, B2, G, D i C, a minerali koji su prisutni su natrij, željezo, fosfor, kao i kalij.

Maslačak se ubraja u jake diuretike koji pomažu kod liječenja bubrežnih oboljenja, raznih alergijskih reakcija, povišene razine kolesterola u krvi, stvaranju žuči, a ujedno ga možete koristiti kako bi iz jetre uklonili sve toksine.

Trudnicama se preporučuje upotreba listova maslačka od kojih možete napraviti salatu, jer kako smo i rekli sadrže mnogo ljekovitih materija.

Ovaj čaj se može primjenjivati kako bi izliječili bolesti želuca i jetre!

Ako biste konzumirali svaki dan po čašu ovog čaja u trajanju od dva tjedna, onda biste se mogli izliječiti od raznih oboljenja.

Probleme sa krvnim tlakom, oslabljenim apetitom, probavnim smetnjama, sve to možete pobijediti njegovim uzimanjem.

Izvor: abportal

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno