Connect with us

Sci/Tech

Njegovu priču nitko nije opovrgnuo: Čovjek koji je ušao u NLO, evo što je vidio …

Objavljeno

- datum

Kanađanin Steven Mičalak jedan od rijetkih ljudi koji mogu tvrde da su se susreli s NLO-om, a koji može to i dokazati zahvaljujući opeklinama.
Davne 1967. godine, industrijski mehaničar i geolog Steven Mičalak, uživao je u vikendu u parku Vajtšel, koji se nalazi oko 120 kilometara od njegovog doma, nenaseljen je i bogat je mineralima.

Kao geolog amater, on je čuo da su drugi rudari pronašli srebro u parku i želio je da okuša svoju sreću.
Mičalak je 19. svibnja započeo put iz svog doma u Winnipegu do parka, provevši noć u motelu. Rano ujutro, on se zaputio u potragu za dragocjenim metalom. On nije mogao znati da će pronaći metal, ali u nekom drugom obliku.
On je prvu polovicu dana kopao, tražio i pregledao, ali oko podneva je tišinu poremetilo gakanje uspaničenog jata gusaka.

Zapitavši se što ih je uplašilo, Mičalak je pogledao gore i ugledao dva objekta u obliku cigara kako se ubrzano približavaju Zemlji. Kako su se ovi objekti približavali, postajalo je sve jasnije da su u stvari u obliku diska.
Jedan je ostao u zraku dok je drugi sletio na jednu zaravan oko 45 metara od mjesta na kojem je stajao Mičalak.
Nakon par trenutaka, objekt u zraku je počeo mijenja boje od narančaste do sive i odletio je ka zapadu, nestavši u oblacima. Onaj na Zemlji je promijenio boju u boju “vrelog nehrđajućeg čelika” i počeo svijetli zlatnim sjajem.
Srećom, Mičalak je nosio masku za varenje kako bi mu oči bile zaštićene od komadića kamenja, inače bi oslijepio narednog trenutka kada je snažno svjetlo pojavilo iz jednog od otvora na donjoj šasiji objekta.

On je ubrzo nakon toga počeo skicira objekt, čiji je promjer iznosio oko 12 metara i koji je bio visok 3 metra.
Iz letjelice se širio topao, jedva osjetan miris sumpora i čuli su se različiti električni zvuci.

Vrata široka 60 cm su se otvorila na letjelici, a zatim su se čula dva čovjekolika glasa iz unutrašnjosti letjelice. Mičalak je odlučio da priđe malo bliže.
On je bio uvjeren da je u pitanju neko eksperimentalno vozilo iu šali je rekao: “Jenkiji, imate li problem? Izađite pa ćemo vidjeti kako ga riješiti “.
Pošto nije dobio odgovor, on je ponovio svoj pozdrav na ruskom, francuskom, talijanskom, njemačkom i još jedanput na engleskom, ali nitko se nije odazivao

Mičalak je zatim uradio ono što bi bilo koji radoznali čovjek uradio – zavirio je unutar NLO-a. Odande je dopiralo jako svjetlo, vidio je nešto što je izgledalo kao komandna ploča i holograme. Takoreći, klasična oprema letećeg tanjura.

Pomislivši da ga neće dočekati s dobrodošlicom unutra, Mičalak je izašao van točno u trenutku kada su tri panela prekrila otvor kao roleta. Prilično uglačana površina letjelice mu je privukla pažnju. Podsjećala je na obojeno staklo i razlagala je sunčeve zrake na “srebrnasti spektar”.

Kao mehaničar, on je brzo primijetio da nema znakova probave ili spojeva i prešao je svojom rukavicom preko neobičnog materijala. Kada je privukao ruku, primijetio je da je njegova rukavica bila oprljen.
Odjednom, letjelica je počela da se okreće i Mičalak se našao točno ispred ispusnog ventila. Bio je veličine 15 cm i bio je u vidu redova okruglih rupa.

Val vrućeg plina ga je pogodio ravno u prsa, zapalivši njegovu majicu i nanoseći mu jak bol. Dok je cijepao odjeću sa sebe, Mičalak je bacio posljednji pogled na NLO.

Na nalazištu nije ostalo nikakvih tragova koji bi ukazali na to da se tu nalazio NLO.
Mičalak je shvatio da mora otići u bolnicu. Imao je glavobolju, mučninu i hladan znoj.
Nažalost, zbog udaljenosti lokacije, on nije mogao stići do motela prije 16h. Pošto je najbliži dostupni liječnik bio na 67 kilometara od njega, on je odlučio vratiti u Winnipeg, gdje je otišao u lokalnu bolnicu.

Narednih godina, Mičalaka su pregledali razni liječnici u Kanadi i SAD. Mjesto slijetanja je istraženo od strane raznih vladinih snaga: RCAF (Kraljevske kanadske zrakoplovne snage), CFB (Baza kanadskih snaga), RCMP CID (Odjel za istraživanje zločina) i mnoge druge.

Nalazište su također ispitali APRO (Organizacija za istraživanje zračnih fenomena) i Kondon odbor.
Unatoč silnom istraživanju i navodima svjedoka, slučaj je zabilježen kao neriješen.

Do sada još nitko nije uspio diskreditira Mičalakovu priču. On je dobio podršku mnogi stručnjaka za NLO-e koji vjeruju da je sve što je on ispričao istina i da ga je stvarno opekao NLO.

Izvor: Webtribune.rs

Komentari

Oglasi
Komentari

Sci/Tech

Fantastične vijesti iz SAD-a: svijet je na korak od jednog od najvećih otkrića u medicini, univerzalnom testu za rak

Objavljeno

- datum

Znanstvenici su napravili veliki iskorak u medicini – na pragu su otkrića univerzalnog krvnog testa za rano otkrivanje raka. Članovi tima sa Sveučilišta “Johns Hopkins” otkrili su metodu koja detektira osam zajedničkih oblika raka. Namjera im je da se ovim testom rak otkrije u ranoj fazi i da se tako spasi što više života.

Britanski stručnjaci rekli su da je to “nevjerojatno uzbudljivo”, ali su istaknuli da je potrebno više rada i istraživanja kako bi se procijenila učinkovitost testa u otkrivanju raka u ranom stadiju. Ovaj test, nazvan CancerSEEK, traži mutacije u 16 gena koji redovito nastaju kod raka i osam proteina koji se često otpuštaju. Testiran je na 1005 bolesnika s karcinomom jajnika, jetre, želuca, gušterače, jednjaka, debelog crijeva, pluća ili dojke koji se još nije proširio na druga tkiva. Ukupno, test je utvrdio 70 posto slučajeva raka. Brzina je presudna

Dr. Cristian Tomasetti s Medicinskog fakulteta Sveučilišta “John Hopkins” dao je izjavu BBC-ju.

– Područje ranog otkrivanja raka je presudno i mislim da ovo može imati ogroman utjecaj na smanjenje smrtnosti od te bolesti. Što je rak ranije otkriven, to je veća šansa da ga se može liječiti. Pet od osam istraženih karcinoma nema programe za rano otkrivanje. Rak gušterače ima toliko malo simptoma i otkriva se toliko kasno da četiri od pet bolesnika umiru u godini otkada im je rak dijagnosticiran – rekao je dr. Tomasetti. Vjeruje se da CancerSEEK može nadopuniti druge načine otkrivanja raka, kao što je mamografija za rak dojke ili kolonoskopija za rak debelog crijeva.

– Predviđamo da će se test krvi moći obavljati jednom godišnje – rekao je dr. Tomasetti za BBC. Dr. Gert Attard, voditelj tima u Centru za evoluciju i rak u Institutu za istraživanje raka u Londonu i konzultant medicinskog onkologa u Royal Marsden NHS Foundation Trust, također je dao izjavu BBC-ju o ovom velikom otkriću.

– Radi se o ogromnom potencijalu i jako sam uzbuđen. Ovo je sveti gral – krvni test za dijagnosticiranje raka bez svih ostalih postupaka poput skeniranja ili kolonoskopije. Vrlo smo blizu tome da koristimo krvne testove za otkrivanje raka – istaknuo je dr. Attard. 

Neveliki troškovi

No ipak, upozorio je da još uvijek postoji neizvjesnost u pogledu toga što treba učiniti kad je rak dijagnosticiran. Po njegovu mišljenju, u nekim slučajevima liječenje može biti gore od života s rakom koji nije odmah ugrožavajući za život. Poznato je da muškarci mogu imati spororastući karcinom prostate koji se pomno prati, a ne liječi se. – Kad otkrijemo rak na drugačiji način, ne možemo uzeti zdravo za gotovo da će svima trebati liječenje – rekao je dr. Attard.

Paul Pharoah, profesor epidemiologije raka na Sveučilištu u Cambridgeu, izjavio je da je potrebno više rada kako bi se procijenilo kako se test izvodi kad je ta vrsta bolesti manje napredna.

– Dokazivanje da test može otkriti napredni rak ne znači da će test biti koristan u otkrivanju raka simptomatskog stanja u ranoj fazi, mnogo manje presimptomatskog karcinoma. Osjetljivost za rak u prvoj fazi istraživanja bila je samo 40 posto – istaknuo je Phaorah. Troškovi CancerSEEK-a iznose manje od 500 dolara (oko 360 engleskih funti) po pacijentu, što je približno ista cijena kao i kolonoskopija.

‘To su renomirani znanstvenici’

O mogućem velikom otkriću zatražili smo i mišljenje od prof. dr. Eduarda Vrdoljaka, predstojnika Onkologije splitskog KBC-a.
– Nisam u cijelosti upoznat s radom kolega na tom otkriću. No, budući da je riječ o znanstvenicima s jednog tako renomiranog sveučilišta, ne sumnjam da je u pitanju vrlo ozbiljan znanstveni rad. Moram istaknuti da se svakodnevno u medicini publiciraju mnoga nova otkrića, i da bi čovjek to sve “pohvatao”, morao bi se svakog dana baviti samo čitanjem novopubliciranih radova, što je nemoguće…

izvor: Ivica Marković/Slobodna Dalmacija

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

Otkriven novi materijal koji će zauvijek promijeniti ratovanje

Objavljeno

- datum

Istraživači su koristili grafen za stvaranje materijala koji su izuzetno lagani, ali i nepropusni.

Novi materijal koji su stvorili znanstvenici na Sveučilištu Siti iz New York Advanced Research Centra je tanka kao aluminijska folija, ali je utvrđena pod utjecajem sile.

Materijal zvan diamin sastoji se od dva lišća grafena – nedavno razvijenog “čudesnog materijala” koji je do 200 puta jači od najjača čelika.

“Zamislite materijal koji je fleksibilan i lagan kao film, ali postaje čvrsta i dovoljno tvrda da zaustavi metak prilikom udarca”, izjavio je istraživački centar.

“U novoobjavljenom radu u Prirodnoj nanotehnologiji, istraživači sa City sveučilišta u New Yorku opisuju proces stvaranja diamina- fleksibilni, slojeviti podacima grafena koji privremeno postaju tvrđi od dijamanta i neprobojni prilikom udarca.”

Ako je proizvodnja dijamanata dovoljno dostatna, nije teško zamisliti kako bi to moglo pomoći u spašavanju tisuća života – osobito onih koji pripadaju vojnicima i policajcima.

Materijal je također mogao postati neprocjenjiv u zrakoplovnoj industriji i borbenoj industriji zrakoplova.

Webtribune.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Sci/Tech

ISTO I S LAŽNIM PRIJAVAMA? Zuckerbergov osobni izazov: Ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima

Objavljeno

- datum

Glavni čovjek jedne od najpoznatijih društvenih mreža na svijetu ove je godine sam sebi zadao ‘osobni izazov’ ispraviti nepravdu i štetu uzrokovane lažnim vijestima.

Usred sve većeg broja kritika veznih uz Facebookov negativni utjecaj na društvo, predsjednik kompanije, Mark Zuckerberg, najavio je da je njegov ‘osobni izazov’ za 2018. ‘usredotočiti se na ispravljanje svih tih važnih problema’, prenosi tportal.

Zuckerbergova novogodišnja odluka koju odlučno slijedi već nekoliko godina samo je potvrda koliko je užasna 2017. godina bila za Facebook i njegove korisnike.

“Pred Facebookom je jako puno posla – radilo se o zaštiti zajednice od zlostavljanja i mržnje, obrane od uplitanja stranih država ili osiguravanja da vrijeme provedeno uz Facebook bude kvalitetno”, Zuckerberg je napisao u objavi. “Nećemo moći zaustaviti sve greške i zlorabljenja sustava, no činjenica je da u ovom trenu radimo previše štete pri provođenju naših pravila kao i pri spriječavanju zlorabljenja dostupnih alata.”

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno