Connect with us

Kultura i vjera

Nevjerojatna ispovijest žene: ”Kada smo otvorili Isusov grob…”

Objavljeno

- datum

Kada smo otvorili grob Isusa Krista, instrumenti su prestali raditi, izjavila je u intervju skopskom listu Dnevnik, Antonija Maropolo, kemijski inžinjer Državnog tehničkog sveučilišta u Ateni, koja je bila vođa ekspertnog tima koji je prošle godine napravio jedinstven pothvat u svijetu otvarajući grob Isusa Krist u Jeruzalemu, ili na mjestu njegova uskrsnuća.

Mediji su tada napisali da na nebu postoje neobične pojave kada je otvorena Sveta grobnica, da su čuli zvukove trube. Maropolo to nije vidila, ali je primijetila nešto drugo.

– Nisam to rekla jer sam u vrijeme otvaranja Svetog groba bila unutra sa drugima. Nije bilo takvog fenomena, ali kada sam izašla vanka, odkako smo počeli istraživati ​​grob, instrumenti koje smo predhodno postavili na ploču groba da bi zabilježili svaki trenutak, vibracije i slično, jednostavno su se isključili. Bila je to činjenica. Ne mogu to objasniti, ali sve sam snimila. Sa sigurnošću mogu reći da postoji neka energija oko tog mjesta, što je vrlo, vrlo jaka.

Proživila sam naš rad na ovom projektu s velikim poštovanjem i zalaganjem za ovaj jedinstveni spomenik kršćanstva. Cilj je bio uništiti deformacije Svetog Edika, koje su bile vidljive na vratima nakon obnove 1810. Bilo je vidljivo da podzemne vode ugrožavaju zgradu i da postoji promjena na terenu. Otvaranje Isusovog groba bilo je jedinstveno i izazovno, jer smo to morali učiniti bez ikakve pogreške. Istodobno, to je također bilo veliko iskustvo, emocionalno i vjersko, kao i sedam stoljeća nakon posljednjeg otvaranja.

Kad smo uklonili ploču, u Svetom grobu nije bilo nikakvih predmeta. Nisam ni očekivala da ću pronaći nešto. Pronašli smo prazan grob, s vidljivom oštećenjima na donjoj ploči groba. To je kamen i ima rezbarije na njemu. Ploča je bila slomljena, a bilo je i malo kamenja. Naravno, učinili smo potrebne reparacije, ali ostavili smo razbijenu ploču kakva jest. Jednostavno smo ga pokrili bijelom pločom od mramora – kaže Maropolo.

Razlikuju se drugačije mišljenje o postojanju špilje u kojoj je Josip pokopao Isusa. Tu je bilo sumnje, zato su to postavili pitanje novinaru Dnevnika.

– Sigurno je da je ploča koju smo otkrili upravo iz razdoblja cara Konstantina i carice Jelene. To znači da sam uvjeren da je upravo ovo mjesto, koje su otkrili kao Svetu grobnicu i gdje su sagradili crkvu – kaže Maropolo.

Njezina zadaća njezinih kolega stručnjaka bila je ne samo rekonstrukcija Kristova groba, nego i cijele crkve Edikule. Projekt je uključivao uklanjanje željeznih stupova koji su podržavali crkvu sa svih strana, postavljenih 1950-ih. To je uključivalo ojačavanje kamenih blokova od kojih je rimski car Konstantin sagradio hram 325. godine na mjestu za koju se vjeruje da ga je pokopan Isus Krist.

U Bibliji, u evanđelju po Mateji, piše da je nakon smrti Isusa razapetog na križu na mjestu Golgota, Josip uzeo njegovo tijelo, umotao ga u bijelo platno i sahranio u pećini u kojoj je izdubio vlastiti grob. Konstantinovu crkvu na Svetoj grobnici uništio je muslimanski kalif Al-Hakim 1009. godine, au 12. stoljeću Križari joj je davli sadašnji izgled. Poslijednji put je obnovljena u 19. stoljeću. Upravlja ga Grčka pravoslavna crkva, Armenska pravoslavna crkva i Rimokatolička crkva.

U vrijeme otvaranja Svetog groba s stručnjacima Jeruzalemski patrijarh bio je Teofil treći. Kako je reagirao, kao svećenik, pitali su novinari Dnevnika.

– Bili smo četvorica, i svi smo zajedno zajedno, a kad je reagirao, mogu samo opisati englesku riječ “Ouu …”. To znači poštovanje, a ne strah – rekao je Antony Maropolo.

Objašnjava da je Sveti grob bio otvoren 60 sati i da su u to vrijeme dovršili sve što je bilo planirano. Radili su osam mjeseci, samo noću, tako da štovatelji mogu posjetiti sveto mjesto.

“Uzeli smo male kamene uzorke koje smo našli tamo i sada ćemo ih analizirati u Ateni, pa ćemo vidjeti kako će to istraživanje pokazati”, rekao je Maropolo. Tijekom studije, stručnjaci su primijetili da postoje podzemne vode. Zato, dodaje, zatražili smo dopuštenje za istraživanje podzemne površine. Podzemni je dio erodiran i proučavali smo kako intervenirati u budućnosti kako bismo zaštitili svijet Edikula i Svetog groba

Izvor: telegraf.rs

Komentari

Oglasi
Komentari

Kultura i vjera

DOMAZET LOŠO POTVRDIO TAJNU KOJA SE GODINAMA SKRIVALA: ‘Evo zašto Zapad ne podnosi Putina’

Objavljeno

- datum

 DO KRAJA ZA KRISTOM    Ekskluzivno za dnevno.hr Domazet Lošo potvrdio je informaciju koja je vjerojatno i ključ Putinove nepobjedivosti u duhu 

Vladimir Putin ponovno je odnio izbore u Rusiji čime je pokazao da je jači nego ikad. Dogodilo se to uoči napetih odnosa sa Zapadom, pa je njegov položaj i utvrđeniji nego ikad.

Zapad ga ne podnosi otkad je stupio na čelo Ruske Federacije jer se otvoreno suprotstavlja politici zapada koja je ništa drugo nego totalitarizam iza maske neke demokracije, koju on često, posve ogoljuje. Pokušavaju ga slomiti svim vidljivim i ne vidljivim silama, ali ne uspijevaju. Kako?

No, do nas je došla jedna zanimljiva informacija a tiče se duhovne snage Vladimira Putina koju on očito crpi iz vjere u Krista kao i iz poslušnosti svojoj Crkvi i crkvenim ocima.

Naime, isto kako je Isus Krist, prije početka svog javnog djelovanja prvo otišao u pustinju 40 dana na duhovnu pripremu, to isto učinio je i Vladimir Putin prije nego je prvi put postao predsjednikom Ruske Federacije.

Tu informaciju potvrdio nam je Domazet Lošo koji je napomenuo – da to na zapadu znaju, zbog čega on i je – toliki problem.

Na naše pitanje je li istina da je Putin bio 40 dana na kruhu i vodi prije izbora, Domazet Lošo nam je odgovorio sljedeće:

Da… Putin je prije nego što je postao predsjednik Ruske Federacije bio četrdeset dana u sibirskoj pustinji zvanoj “Pitijska pustinja”, na kruhu i vodi i na temperaturi od minus 30 stupnjeva…

Tu su zadaću odredili  pravoslavni “starici”, a on je prihvatio’, kazao nam je Lošo i dodao: ‘Znaju to na Zapadu i zato je on njima ‘problem’.

Naime, ova informacija govori nam mnogo toga što može biti ključ Putinove duhovne snage. Važnost pustinje pokazao nam je sam Isus Krist, a Putin koji ide njegovim stopama za razliku od mnogih drugih vladara koji se kreću stopama Sotone, zasigurno ne može biti pobijeđen koliko god od bio izvrgavan progonu.

Druga stavka odnosi se na poslušnost ‘pravoslavnim starcima’, kako je to naveo Domazet Lošo, a koja nam otkriva ništa drugo nego, poniznost pred crkvom i Bogom što je neophodno za pobjedu u Kristu bez obzira na kojoj se poziciji moći ili nemoći nalazili.

Putin naime, ima i svog stalnog duhovnika izrazito cijenjenog pravoslavnog  monaha o. Tihona Ševkunova što ga opet razlikuje od svih ostalih zapadnih vladara, koji se, iako često predstavljeni kao kršćani, skrivaju iza analiza gatara i vračara zbog čega oni naoko slabe, dok Putin itekako jača u sjeni Onoga koji je već pobijedio pogani svijet!

Admiral i geostrateg Domazet Lošo jedan je od rijetkih koji upravo zbog toga, zbog te veličanstvene spoznaje o nepobjedivosti u Kristu često napominje: ‘Otvorimo vrata Kristu. Ako slijediš Krista, ne možeš pogriješiti. Najbitnije je  očuvati katolički identitet kojeg brojne udruge i sekte, nagrizaju, govori Lošo koji upozorava da će Europa i Zapad kao takav propasti, jer se odrekao Krista!

izvor: ovdje

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

Što je Jezabelin duh?

Objavljeno

- datum

Postoji mnoštvo mišljenja o tome što čini Jezabelin duh, sve od seksualne razuzdanosti žene do poučavanja lažnog nauka – bilo muškarca ili žene. Biblija ne spominje Jezabelin duh, iako ima puno toga za reći o samoj Jezabeli.

Jezabelina priča nalazi se u 1. i 2. Kraljevima. Bila je kći Etbaala, kralja Tira/Sidona i svećenika Baalovog kulta, okrutnog, senzualnog i pobunjenog lažnog boga, čije je štovanje uključivalo seksualnu degradaciju i razvratnost. Ahab, kralj Izraela, oženio je Jezabelu i uveo narod u štovanje Baala ​​(1. Kraljevima 16,31). Vladavina Ahaba i Jezabele nad Izraelom jedno je od najtužnijih poglavlja u povijesti Božjeg naroda.

Postoje dva slučaja u životu Jezabele koja ju karakteriziraju i definiraju što znači „Jezabelin duh“. Jedna značajka je njezina opsesivna strast za dominacijom i kontroliranjem drugih, osobito u duhovnom području. Kad je postala kraljica, počela je nemilosrdnu kampanju za eliminiranje svih dokaza u vezi Izraelovog štovanja Jahve. Naredila je smaknuće svih proroka Gospodnjih (1. Kraljevima 18,4.13) i zamijenila njihove žrtvenike s Baalovim. Njezin najjači neprijatelj bio je Ilija, koji je zahtijevao natjecanje na gori Karmel između moći Izraelovog Boga i moći Jezabele i Baalovih svećenika (1. Kraljevima 18). Naravno, naš Bog je pobijedio, ali unatoč tome što je znala za čudotvorne Božje moći, Jezabela se odbila pokajati i zaklela se svojim bogovima da će naći Iliju i oduzeti mu život. Njezino tvrdoglavo odbijanje da vidi i podloži se sili ​​živog Boga, dovelo ju je do strašnog kraja (2. Kraljevima 9,29-37).

Drugi slučaj uključuje pravednog čovjeka po imenu Nabot, koji je odbio prodati zemlju Ahabu u susjedstvu palače. S pravom je naglašavao da bi prodaja njegove baštine bila protiv Božje zapovijedi (1. Kraljevima 21,3; Levitski zakonik 25,23). Dok se Ahab ljutio, Jezabela ga je korila i ismijavala zbog slabosti. A zatim je skovala plan kako će nevinog Nabota optužiti i kamenovati do smrti. Nabotovi sinovi također su bili kamenovani do smrti, tako da nema baštinika, a zemlja se vrati u posjed kralja. Takva ciljana i nemilosrdna odluka da se postupi na vlastiti način, bez obzira na to koga se pritom uništi, obilježje je Jezabelinog duha.

Jezabelin seksualni nemoral i štovanje idola bili su toliko zloglasni da ju sam Gospodin Isus spominje kada upozorava crkvu u Tijatiri (Otkrivenje 2,18-29). Najvjerojatnije govori o ženi u crkvi koja utječe na isti način na koji je Jezabela utjecala na Izrael uvodeći ih u idolopoklonstvo i bludnost. Stoga, Isus izjavljuje Tijatircima da ju se ne smije tolerirati. Tko god je ova žena, kao i Jezabela, odbija se pokajati zbog svoje bludnosti i lažnog učenja, te joj je sudbina zapečaćena. Gospodin Isus ju baca na bolesnički krevet, zajedno s onima koji su počinili s njom idolopoklonstvo. Svršetak onih koji podliježu Jezabelinom duhu uvijek je smrt i uništenje, kako u fizičkom tako i u duhovnom smislu, prenosi GotQuestions.org.

Zaključno

I u današnjem smislu, Jezabela se može opisati kao proročica, lažna vjernica; dominira, kontrolira, manipulira, nemilosrdno postupa na vlastiti način, zavodi, bludniči i štuje lažne idole.

Najbolji način da se definira Jezabelin duh jest taj što opisuje svakoga tko djeluje na isti način kao i Jezabela. Znači da se upušta u nemoral, idolopoklonstvo, lažni nauk i nepokajani grijeh. Ići dalje od toga znači nagađati i može dovesti do lažnih optužbi i podjele u Kristovom tijelu.

GotQuestion | Biblija i znanost | Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kultura i vjera

RAT MEDIJIMA: Moskva prijeti opozivom licenci svih britanskih medija u Rusiji

Objavljeno

- datum

 BRITI SE TEŠKO NOSE S ISTINOM    Svi britanski mediji koji djeluju na području Rusije mogu biti zatvoreni, upozorila je na ruskoj televiziji Maria Zakharova, glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornica ruske diplomacije Maria Zakharova upozorila je na ruske protumjere nakon mogućeg zatvaranja TV kanala RT u Velikoj Britaniji.

“Mogu vam odmah reći: nijedan britanski medij u našoj zemlji više neće raditi ako zatvorite RT”, izjavila je Maria Zakharova u emisiji “60 minuta”.

Neki su parlamentarci pozvali britansku vladu da nametne restriktivne mjere RT (Russia Today) televizijskom kanalu, pa čak i da opozove licencu za emitiranje u Velikoj Britaniji. Theresa May, britanska premijerka, nije dala izravan odgovor, ali je rekla da će u srijedu raspravljati s parlamentarcima o mjerama protiv Rusije.

RT televizija je odgovorila na ovaj poziv britanskih parlamentaraca i rekla da ograničavanje RT kanala u Velikoj Britaniji stvara još veće polarizacije u društvu.

Nakon mogućeg ukidanja dozvole RT-u, odgovor Rusije će biti simetričan, tvrde i druge javne osobe.

Izvor: Sputnik

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno