Connect with us

Kornelija Pejčinović

(NAPOKON) ZNANSTVENI DOKAZ O USKRSNUĆU ISUSA KRISTA

Objavljeno

- datum

“Čitava zemlja želi vidjeti Tvoje lice” Ovom rečenicom iz liturgije započinje tajna Sindone

/ Sindone – platneni pokrov u koje je bilo uvijeno i u kojemu je sahranjeno tijelo Kristovo/. Taj pokrov je sačuvan i putevima sudbine je iz Jeruzalema stigao u maloazijski grad Edessu, tadasnje veliko krsćansko srediste, da bi s bjegom kršćana pred osmanlijskom opasnošću dospjelo u Konstantinopolj. Iz Konstantinopolja ga je jedan templarski vitez donio u Francusku, u Chamberry. Templar je pogubljen kad je Filip Lijepi izvršio egzekuciju templara. Sindone – pokrov, je iz Chamberrya stigao u posjed talijanske dinastije Savoia. Umberto Savojski je pokrov poklonio Papi. Pokrov se čuva u katedrali u Torinu. Ivan Pavao II je odredio nadbiskupa torinskog kardinala Severina Poletta za njegovog čuvara.  Pokrov je dosada bio samo u dva navrata prikazan javnosti.

1997 je kapela u kojoj se čuva platneni pokrov pretrpjela veliki požar i platno je bilo oštećeno i dato na restauraciju. Nije samo izvršena restauracija nego su uzorci platna dani na ispitivanje starosti, a zatim su najpoznatiji stručnjaci sudske medicine s najsuvremenijim sredstvima kojima danas sudska medicina raspolaže ispitali platno, krv, i sve drugo sto se nalazilo na platnu. Svi dokazi potvrđuju da je Isus Uskrsnuo i da je platno autentični svjedok tog Uskrsnuća. Platno je čudesno i od 10 travnja do 23 svibnja 2010 moglo se posjetiti i vidjeti. Na www.sindone.org  se mogu naći svi podaci o sindonu. Posjetiti sindone se moze samo uz predbilježbu koja je besplatna i moze se izvrsiti e-mailom i dobiti ulaznicu. Do 10. travnja se bilo prebilježilo milijun i šesto tisuca ljudi. Kako vidim da toliki interes za jedan izuzetan dogadjaj nije bio nikakva vijest za Hrvate. Dok ovdje imamo znanstveno dokazano uskrsnuće zabavljamo se s tri pitanja o postojanju Boga.

 / Uvod napisala prof.Kornelija Pejcinovic /

Evo što Antonio Socci, jedan od najpoznatijih talijanskih katolickih intelektualaca i novinara, profesor novinarstva na akademiji  RAI pise o Sindonu:

Antonio Socci: Sindone: Dokaz Uskrsnuća Kristovog

Libero:11 travnja 2010

“Čitava zemlja želi Tvoje lice”. U ovoj rečenici iz liturgije se nalazi tajna Sindone koje nastavlja privlačiti milijune ljudi. To je privlačnost koju Biblija definira kao “Najljepšim od ljudskih sinova”. To je lice ovdje “fotografirano” kao čovjek zvjerski izmrcvaren.

Sindone je danas samo jedna vijest jer tek danas započinje njegovo prikazivanje. Međutim ta vječna novost dokumentira znanstveno jednu jedincatu vijest – kroz tamu vremena do kraja svijeta – vijest doista važnu: Smrt Sina Božjeg i Njegovo Uskrsnuće koje je poraz same smrti.

 

Da dobro ste pročitali. Jer sindone ne prikazuje toliko samo zvjersko mrcvarenje koje je podnio Isus 7 travnja godine 30 s najsitnijim detaljima koji savršeno odgovaraju priči Evandjelja, nego dokumentira takodjer i Njegovo Uskrsnuće: najvažniju povijesnu činjenicu svih vremena koja se dogodila u rano jutro 9 travnja godine 30 u onom grobu nedaleko od Jeruzalema.

 

Da je Isus živ doista može se provjeriti tokom 2000 godina krščanskog iskustva s preko tisuće znakova koji su novi život. No samo platno – sindone – u sebi nosi trag upravo Njegovog Uskrsnuća.

 

Što o tom platnu kaže sudska medicina i znanstvena otkrića nastala najdetaljnijim proučavanjen najsuvremenijim i najsavršenijim uredjajima. Tim proučavanjima ovo misteriozno platno postaje specijalno “pismo” poslano prije svega ljudima naše generacije jer po prvi puta u povijesti je zahvljujući modernoj tehnologiji moguce otkriti sve ovo.

Što su doista dokazali specijalisti? U sažetku tri stvari:

1.     Da ovo platno potječe s Bliskog Istoka  iz I. stoljeća, da su ga otkali židovski tkalci i da je pouzdano  ovijalo tijelo ubijenog tridesetogodišnjaka ( umro od posljedica presude na razapinjanje s dodatkom muka koje se mogu povezati jedino s osobom Isusa iz Nazareta).

Platno sa sigurnošcu govori da je omatalo mrtvaca i pokazuje “rigor mortis” tijela, tragove krvi na rebru (mrtvačeve krvi) istu ranu na rebru koja je otvorila srce.

2.     Saznajemo s jednakom sigurnošću da to mrtvo tijelo nije bilo umotano u platno vise od 36 – 40 sati jer se mikroskopskom analizom nije otkrio nikakav

trag raspadanja / koje nastupa upravo nakon ovog perioda /. Ustvari je Isus – prema Evandjelju – ostao u grobu od petka 18 sati do ranog jutra u nedjelju. U svemu 35 sati

3.     Treća činjenica koja najviše impresionira. Ovo tijelo se je – nakon tih 36 sati – provuklo kroz povoj platna – sindone, ali to se dogodilo bez ikakvog fizičkog pokreta samog tijela koje nitko nije pokrenuo niti se samo pokrenulo: kao da je doslovce prošlo kroz pokrov.

Kako to sindone dokazuje? O tome govori mikroskopija ugrušaka krvi.

O tome piše Barbara Frale u svojoj najnovijoj knjizi: “Ogroman val krvi je prodro u vlakna lana na različitim točkama stvarajući velike ugruške. Kada su se osušili postali su veliki grumeni tvrdog materijala koji je bio vrlo krhak i koji je zalijepio meso tijela uz tkaninu upravo kao da se radi o pečatima od voska. Nijedan od ovih ugrušaka nije slomljen ili oštećen. Ostali su cijeli kao da je tijelo  – meso – uz koje su bili zalijepljeni ostalo na svom mjestu.”

Proučavanje ugrušaka pod mikroskopom otkriva da se ovo tijelo provuklo kroz pokrov / platno / bez ikakvog pokreta kao da je proslo kroz njega. Ali ovo nije fizičko svojstvo prirodnih tijela. Ovo odgovara fizičkoj karakteristici samo jednog povjesnog slučaja i ovog puta dokumentiranog u Evandjeljima.

U njima se opisuje kako se Isus  pojavljuje nakon Uskrsnuća u istom svom tijelu koje još nosi rane na rukama i nogama. To je tijelo od krvi i mesa tako Isus da bi uvjerio svoje da nije utvara jede s njima ribu. Jedino što je njegovo tijelo postiglo nova fizička svojstva – nije više bilo određeno prostorom i vremenom.

Može se pojaviti i išćeznuti kad i gdje hoće, može proći kroz zidove. To je proslavljeno tijelo kao što će i naša tijela biti proslavljena nakon uskrsnuća.

Ovdje se radi o slučaju sasvim drugačijem od usksnuća Lazarovog kojega je Isus jednostavno vratio u život. Uskrsnuće Isusovo – kako izvještavaju Evandjelja i kako dokumentira sindone je glorifikacija tijela koje više ne podlježe fizičkim ograničenjima triju dimenzija nego je početak ” novog neba i nove zemlje”.

Iskustveni dokaz ove misteriozne prisutnosti Isusa je upravo kršćansko iskustvo: Isus nastavlja objavljivati svoju prisutnost među svojima nastavljajući činiti čudesa kakva je činio i prije 2000 godina i još veća.

Ali sindone dokumentira na znanstveno još uvjerljiviji način jedini slučaj smrti koji se, prije nastupa raspadanja, vraća u život provlačeći se bez pokreta kroz povoj zahvaljujući novozadobivenim misterioznim fizičkim svojstvima koja mu omogućuju iznenadno dematerijaliziranje i prolaz kroz fizičke prepreke (kao sto je to u ovom slučaju platno pokrova).

To je upravo ono o cemu izvještava Evandjelje po Ivanu: Kada su Petar i Ivan ušli u grob kamo su trčali nakon novosti što su je donijele žene, shvatili su da se dogodilo nešto nevjerojatno jer su našli platno točno onako kako je bilo vezano oko tijela ali kao uleknuto jer unutra vise nije bilo tijela.

Kasnije, uzevši platno otkrili su i jednu drugu misterioznu stvar, lik. I danas, nakon 2000 godina znanost i tehnika ne znaju reći kako se lik mogao oblikovati. Ne znaju ga reproducirati. Ustvari nema traga boji ni pigmentu. Jedino su vidljivi tragovi gorenja lana, ali se čini kao da se trenutno oslobađa nevjerojatan i nepoznati izvor svjetla koje izlazi iz samog tijela koje je bilo umotano u četverokutnom platnu. /Neobjašnjivo./

Lik koji  nije usmjeren isključuje mogućnost primjene nanosa tvari kistom, postiže najveći intezitet svjetlosti, kao da se iz lica oslobađa više energije i više svjetlosti.

Ovo što se dogodilo nije prirodni fenomen ne proizilazi iz dodira jer inače ne bi bilo trodimenzionalno i ne bi se oblikovali oni dijelovi koji zasigurno nisu bili u dodiru s povojem / predio između nosa i obraza/.

Danas kompjutori omogucuju ulazenje u trag i drugim detaljima koji su u sindonu a koji svi vode k Njemu: Isusu iz Nazareta.

77 polena od kojih su neki tipični za područje Jeruzalema /kao Zygophilum dumosum koji se nalazi isključivo u okolici Jeruzalema i na Sinaju/, tragovi / na koljenima, peti i nosu/ zemlje tipične za Jeruzalem. Tragovi aloje i smirne koji su koristili židovi pri ukopu.

Na kraju su tragovi napisa na grčkom, latinskom i hebrejskom utisnuti na gornjem dijelu platna.

Barbara Frale je posvetila knjigu njihovom proučavanju: “ Sindone Isusa Nazarečanina”. Iz utisnutih slova izranja ime Isus, riječ Nazarečanin, izraz “innecem” koja se tiče osuđenih na smrt, zatim vrijeme u kojem se moglo tijelo vratiti obitelji.

Frale, nakon najpreciznijih ispitivanja pokazuje da se moralo raditi o birokratskom dokumentu o pogubljenju i ukopu Isusa iz Nazareta. Povjesna činjenica. Dogadjaj koji je sve izmjenio.

(Barbara Frale je izvanredno nadareni paleograf –/specijalista za čitanje starih pisama/. Radi u Tajnim arhivima Vatikana. Posebni joj je interes istraživanje Sindone – torinskog platna koje je ovijalo mrtvo tijelo Isusa Krista.)

Tekst Antonia Soccia objavljen u dnevniku “Libero”, 11 travnja 2010.

Tekst s talijanskog prevela prof. Kornelija Pejcinovic

 

Najnovija forenzička istraživanja potvrđuju autentičnost torinskog platna sindone.

Znanstvenici potvrđuju da je Isus uskrsnuo od mrtvih. Hologram i kvantni skok.

 

 

Komentari

Komentari

Kornelija Pejčinović

HENRY MAKOW: HAŠKI SUD ZA RATNE ZLOČINE JE OLIGARHIJSKA OBMANA

Objavljeno

- datum

Prijevod teksta ispod slike: 
Bosanski hrvat general Slobodan Praljak (1945-2017) Hrabro žrtvovao svoj život da bi prokazao svijetu kako je haški Sud za „ratne zločine“ NATO-va obmana.
Ma što da je učinio krivo umro je kao ratnik.

To je izrekao o Slobodanu Praljku dr. Henry Makow na svojoj web stranici u povodu tragičnog događaja izricanja presude Slobodanu Praljku u sudnici nelegalnog Suda, financiranog od Sorosa, korporacija, zainteresiranih država i pojedinaca koji su krojili presude.

Dr Henry Makow je posvetio svoj život razobličavanju Novog Svjetskog Poretka u kojemu je pravo utemeljeno na dokazima i istini od profesije istraživanja događaja i krivnje prema činjenicama koje su se dogodile u stvarnosti prešlo u postmodernu koja gubi svaku vezu sa stvarnošću.

S  realnošću su izgubili vezu i predstavnici hrvatske vlasti koji iščekuju povlaštene promocija u hijerarhiji Novog Svjetskog Poretka na međurnarodnom planu koja se postiže izdajom obrane nacionalnih interesa. Oni ne gledaju na to šo će o njihovim postupcima misliti narod nego procjenjuju svoje riječi i geste po učinku u Bruxellesu i New Yorku. Oni jednostavno ne mogu vidjeti Istinu.

Da bi se napredovalo u međunarodnoj hijerarhiji Novog Svjetskog Poretka mora se dokazati spremnost za izdaju nacionalnih interesa. Tako su Mario Draghi i Romano Prodi u noći tajno provedenoj na jahti „Britania“ njezinog britanskog veličanstva održali sastanak s Goldman Sachsom i rasprodali tajno svo nacionalno „obiteljsko srebro“ Italije. Zauzvrat je Romano Prodi postao predsjednik Europske unije a Mario Draghi Europske središnje banke. Tako su međunarodnu zajednicu zadužili svi talijanski i ini političari: Silvio Berlusconi, Matteo Renzi, portugalac Emanuel Barozo i ini političari koji su se propeli na međunarodnom planu dok im države propadaju, gasi se proizvodnja, raste nezaposlenost, pada natalitet itd.

Ovo govorim spominjući se talijanskog iskustva ali s obzirom da je takvo i Grčko, Španjolsko, Portugalsko itd. predpostavljam da je slično i s hrvatskim političkim postavom što se osobito vidjelo u poniznom prihvatanju zločinačke krivnje koja je bačena kao povjesna ljaga na obraz i  dušu hrvatskog naroda. Očito je da to nije njihov obraz i njihov narod, jer bi svoj obraz branili, a duše nemaju.

Ako čovjek nema zašto umrijeti onda nema zašto ni živjeti. Život takvog ispraznog čovjeka je probavni trakt i tijelo za odjelo.

Ja tako doživljavam našu političku „elitu“ koja u svemu pazi na vanjski dojam a ne na istinu i na stvarnost. Kao što žive u opsjeni tako će se ugasiti u mraku a ideal koji je nosio u srcu i duši hrvatski general Slobodan Praljak će obasjavati buduće generacije i one koji ljube pravi PUT, pravu ISTINU i istinski  ŽIVOT – ISUSA KRISTA.

Sitni kalkulatori koji najprije izračunaju koliko će svojim riječima i gestima zaraditi na međunardnoj hijerarhijskoj ljestvici Novog Svjetskog Poretka završit će u mraku a tržišni mehanizam koji kao novu ontološku kategoriju promiču ne određuje nikakvu tržišnu vrijednost za čovjeka. Ljudska cijena na tržištu je danas ovakva a sutra onakva. Za njih je čovjek roba. Nije zlato i zato nema vrijednosti i podložan je superinflaciji.

To je i razlog zašto oni nisu mogli prepoznati herojstvo, veličinu i snagu domoljublja, hrabrosti, nesebičnosti idealizma Slobodana Praljka. To mu je priznao dr. Henry Makow. Naša „elita“pati od daltonizma. Njima je sve sivo i zato im je svejedno u što gledaju. U sunce gledati ne mogu.

Ovo je moj oproštaj od hrvatskog generala Slobodana Praljka.

Toliko o našoj poltičkoj „eliti“ najvećem potrošaču hrvatskog nacionalnog dohotka s najmanjim učinkom.

Uvod napisala prof. Kornelija Pejčinović

No evo što je o hrvatskom generalu Slobodanu Praljku 1 prosinca na svojoj web stranici izrekao dr. Henri Makow. Izrekao je svoje mišljenje kao slobodan čovjek koji vidi stvarnost a što se nisu usudili vidjeti i izreći naši predstavnici vlasti koji su izabrani da nas, narod, našu čast, kao naša obrambena antitjela, štite pred vanjskom opasnošću:                           

HENRY MAKOW: 

SAMOUBOJSTVO BOSANSKOG GENERALA U SRIJEDU 1 PROSINCA NA KENGUROVSKO NATO SUDU U HAAGU

„Zašto nisu zapadni NATO predstavnici suđeni na sudu za „ratne zločine“ i za „zavjeru – konspiraciju“ oni koji su dopustili ratne zločine u Libiji, Siriji, Iraku i na mnogim drugim mjestima“?

Dramatično samoubojstvo bosanskog hrvatskog generala Slobodana Praljka u srijedu, 29. studenog, u sudnici u Haagu (unatoč tomu što je već u zatvoru odslužio svoj rok) je ustvari 15-ta smrt u zatvoru malobrojnhih zatvorenika u Haagu u toku proteklih nekoliko godina. Trojica su počinila samoubojstvo a dvanaest ih je umrol od „bolesti i prirodnom smrću“. To je statistički gotovo nemoguće da se događaju tolike smrti u jednoj maloj grupi sredovječnih ljudi i to dijagnosticirane kao „prirodne“.

Mnoge od žrtava, kao Slobodan Milošević, insistirale su na ratnim zločinima NATO-a.

Istina je da su različite vojne okrutnosti počinjene u balkanskim ratovima ali su ova „suđenja za ratne zločine“ suđenja samo odabranim etničkim skupinama. Zabranjen je progon za ratne zločine NATO-a i muslimanske vojske.

Narodi s balkana i njihovi zapovjednici su osuđivani ne za počinjene zločine koje su oni sami počinili nego na temelju „udružene zavjere-udruženog zločinačko podhvata“ i „dopuštanja“ okrutnosti koje su počinili drugi.

Zašto nisu na temelju tih istih optužbi optuženi vođe NATO-a za „ratne zločine“ za „konspiraciju“, za „dopuštanje“ itd. ratnih zločina u Libiji, Siriji, Iraku i na mnogim drugim mjestima. Kod njih se radi o nečemu većem od zavjere.

Optužbe protiv predsjednika SAD-a Billa Clintona bila bi za ilegalno bombardiranje Srbije, masakr civila koje je čak i zločinac Clinton teško mogao probaviti. Iako se Clinton složio s bombardiranjem njemu je bilo dopušteno da desetljećima živi oslobođen krivnje.

Drugi aspekt „suđenja za ratne zločine“je da su se suci, posebno neki iz SAD-a, ponašali otvoreno sadistički, psihopatski zlostavljajući optuženike, opsesivno tražeći pokriče za NATO zločine, za agente CIA-e koji su ilegalno naoružavali milicije među balkanskim narodima

I da je počinio makakve zločine general Slobodan Praljak, 72 godine, pokazao je herojsku hrabrost dajući svoj život zato da obznani svijetu da je haaški Sud za „ratne zločine“ obmana koja nameće „istinu pobjednika“ za NATO propagandu … On je umro kao ratnik koji je izrekao istinu i ako je što učinio u prošlosti zaslužuje svaki oprost.

by Brabantian

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

AMERIČKA PEDIJATRIJSKA UDRUGA: RODNA IDEOLOGIJA JE ŠTETNA ZA DJECU

Objavljeno

- datum

 American C. of Pediatrician:  GENDER IDEOLOGY HARMS CHILDREN       Američka udruga pedijatara poziva one koji rade u zdravstvu, odgojitelje i zakonodavce da odbace politiku i sve upute koje uvjetuju da djeca prihvate kao normalan život pomoć kemijskih i kiruških sredstava za promijenu spola. ČINJENICE – A NE IDEOLOGIJA – ODREĐUJU STVARNOST.

1.     Ljudska seksualnost je objektivno binarno svojstvo „XY“ i „XX“ kao genetička oznaka muškog i ženskog. Norma   za oznake ljudskih svojstava mora biti MUŠKO ili ŽENSKO. Ljudska seksualnost je binarna sa svrhom reprodukcije i procvata neše vrste. Ovo je načelo očito. Vrlo su rijetki poremećaji razvoja spolova (DSD), uključujući ali ne ograničavajući se na testisnu feminizaciju i kongenitalnu nadbubrežnu hipertenziju i svi su medicinski prepoznatljivi kao odstupanja od seksualne binarne norme i s pravom se prepoznaju kao poremećaj određenih ljudskih karakteristika. Pojedinci s DSD simptomima (koji se nazivaju i inter-seks) ne predstavljaju treći spol.

2.     Nitko se ne rodi s rodom. Svatko se rodi s biološkim spolom. Spol (svijest i osjećaj sebe kao muškarca i žene) sociološki je i psihološki pojam; nije objektivno biološki. Nitko se ne rodi sa svijesti o sebi kao muškarac ili žena. Ta se svijest razvija tijekom vremena poput svih razvojnih procesa. Ona može biti i istisnuta iz subjektivne percepcije, odnosa i neželjenih iskustava djeteta od ranog djetinjstva. Ljudi koji se prepoznaju kao „osjećaj suprotnog spola“ ili „negdje između“ nemaju treći spol. Oni ostaju biološki muškarci ili biološke žene.

3.     Vjerovanje osobe da je ono što nije ili da jest nešto što nije je u najboljem slučaju znak poremećenog razmišljanja. Kako bi inače zdravi biološki dječak smatrao sebe djevojčicom ili zdrava biološka djevojčica da je dječak. Tu postoji objektivni psihološki problem u svijesti a ne u tijelu i tako mu treba pristupiti. Ova djeca pate od rodne disforije. Rodna disforija (GD) ranije navedena kao poremećaj rodnog identiteta (GD) prepoznati je mentalni poremećaj u najnovijem izdanju dijagnostičkog i statističkog priručnika Američke psihijatrijske udruge (DSM). U psihodinamičnoj i društvenoj teoriji učenja GD poremećaj rodnog identiteta nikada nije bio zanijekan.

4.     Pubertet nije bolest i hormoni koji blokiraju pubertet mogu biti opasni. Hormoni koji blokiraju povratno i nepovratno pubertet uvode stanje bolesti – odsutnost puberteta – koče rast i spolnost u ranije biološki zdravom djetetu.

5.     Prema DSM-5 čak 98% spolno zbunjenih dječaka i 88% spolno zbunjenih djevojčica u konačnici prihvaćaju svoj biološki spol nakon prirodnog prolaza kroz pubertet.

6.     Djeca u doba prije puberteta s dijagnosticiranom spolnom disforijom mogu dobiti blokatore puberteta u jedanaestoj godini te će u kasnijoj adolescenciji morati uzimati corss-sex –unakrsne spolne- hormone da nastave oponašati suprotni spol. Ta djeca nikada neće moći začeti ni na koji način genetski određenu djecu čak ni putem reproduktivne tehnologije. K tome unakrsni – cross-sex -hormoni (testosterone i estrogen) povezuju se s opasnim zdravstvenim rizicima koji se ne ograničavaju samo na srčane bolesti nego uključuju i visoki krvni tlak, krvne ugruške, srčani udar, dijabetes i rak.

7.     U Švedskoj, koja je kao država koja najviše promiče LGBTQ – L( esbijski) G(homoseksualni) B(biseksualni) T(transgender) Q( čudno i upitno) je broj samoubojstava približno dvadeset puta veći među odraslima koji koriste unakrsne, cross-sex, hormone i podvrgavaju se odgovarajućim kiruškim zahvatima promjene spola. Koja će razumna osoba koja ima osjećaj samilosti osuditi malu djecu na takvu sudbinu znajući da će nakon puberteta 88% djevojčica  i 98% dječaka nakon završenog puberteta prihvatiti stvarnost i postići stanje mentalnog i tjelesnog zdravlja?

8.    Poticanje i uvjetovanje djece da vjeruju životu podržanom kemijom i kiruškim zahvatima za postizanje lažnog spola je ZLOSTAVLJANJE DJECE.

Autori: Michaelle A. Cretella – predsjedavajuća  American College of Pediatrician, Quentin Van Meter MD-Medicine Doctor, Paul McHugh profesor Sveučilišta u Splitu i na Med. Fakultetu John Hopkins i bivši glavni psihijatar u bolnici John Hopkins

izvor: acpeds.org   ili .pdf verzija OVDJE

S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

ATLANSKA MARIONETA: TKO STOJI IZA „PLANA MERKEL“ I EUROPSKE IZBJEGLIČKE POLITIKE

Objavljeno

- datum

ANGELA MERKEL JE SKLOPILA UGOVOR S GEORGEOM SOROSOM „MERKEL PLAN“ ZA NASELJAVANJE AFROAZIJSKIH IZBJEGLICA U EUROPU

Imaju li članice EU obvezu prihvatanje solidarne obveze o prihvatu izbjeglica prema planu i ugovoru koji je bez njihovog pristanka tajno načinjen i sklopljen??? ( op. K.P.)

 

Što je iza tzv. „Merkel plana“ koji ima veze s tekućom izbjegličkom krizom u Europi?

Američki autor F. William Engdahl daje na znanje da SAD i NATO povezani s intelektualnim centrima moći „think tanks“ igraju središnju ulogu u onom  što zovemo izbjegličkom krizom u EU.

 

Vratimo se u listopad 2015. kada je na tisuće tražitelja azila stizalo na obale europskog kontinenta i kada je njemačka kancelarka Angela Merkel najavila u  popularnom TV njemačkom programu da ima „plan“ za upravljanje krizom.

U svom tekstu za New Eastern Outlook američki autor F. William Engdahl je rekao da je ono što se nazvalo „planom“ na djelu bilo neobjašnjivo postupanje u što je bilo uključeno kršenje slobode govora i pravdanje svih spornih činjenica Erdoganovog režima.

Važno je napomenuti da je od proljeća 2015. više od milijun izbjeglica ušlo u Njemačku zahvaljujući raširenim rukama Angele Merkel.

„Svi ovi, od jedne nekoć pragmatične njemačke poliitičarke, naoko neobjašnjivi postupci, direktno su vezan-i za dokument od 14 stranica koji je pripremljen u jednom pro-NATO centru intelektualne moći /think tank/ koji je drsko nazvan „Merkel plan“. Tako piše Engdahl.

I doista 4. listopada 2015. European Stability Initiative – ESI – Europska inicijativa za stabilnost koja je međunarodni intelektualni centar moći /think tank/ sa sjedištem u Berlinu, Istambulu i Brussels i Beču izdala je „Merkel plan“: „Pretpostavke za sirijsku izbjegličku krizu“  koje su bile potpuno nalik strategiji koju je nedavno njemačka kancelarka provodila u Europi.

„Ovaj dokument ističe kako bi sporazum između Njemačke i Turske mogao imati trenutačan i dramatičan utjecaj na sirijsku izbjegličku krizu. On bi uspostavio kontrolu na jugoistočne europske granice a da ne bi pri tome došlo u pitanje susosjećanje s izbjeglicama. Ali s jačanjem krajnje desnice diljem Europe prostor i prilika neće moći dugo trajati.

Interesantno je da autori dokumenta insistiraju da Njemačka mora primiti 500 000 sirijskih tražitelja azila koji su registrirani u Turskoj u zadnjih 12 mjeseci i pozvati druge članice Europske unije da se priključe „planu,“ Njemačka i druge članice EU i Europska komisija bi morale osigurati Turskoj financijska sredstva za pomoć izbjeglicama. Njemačka i Europska komisija bi pristale da pomognu Turskoj i da ishode Turskoj putovanja u EU bez viza tokom 2016 godine.

Zar ne zvuči poznato?

Dokument tvrdi da je plan u obostranom interesu EU i Turske:

„Porast antimuslimanskog i pro-Putin raspoloženja, te karajnje desnice, razlog je za zabrinutost. To vodi k izgledima da se EU politika kreće u smjeru svrstavanja u svojoj vanjskoj politici prema Kremlju,“ dokument opominje  tražeći od Turske i Njemačke da se svrstaju protiv ove prijetnje i zajednički upravljaju izbjegličkom krizom.

Sada se postavlja pitanje: Tko stoji iza ESI Intelektualnog središta moći?

„Sadašnji ESI šef koji je direktno odgovoran za konačni dokument – Merkel plan – je austrijski socijolog koji ima svoje sjedište u Istambulu, Gerald Knaus. Knaus je također i član Europskog vijeća za vanjskopolitičke odnose – European Council on Foreign Relations – ECFR i član „Otvorenog društva“ istražio je Engdahl.

Važno je primijetiti da Europski savjet za vanjskopolitičke odnose – ECFR- ima kao sponzora američkog multimilionera GEORGEA SOROSA. George Soros je osnivač fondacije „Otvoreno društvo“ OSF.

U daljnjoj analizi stoji da je na listi osnivača ESI Soroseva Fondacija Otvoreno Društvo, uz Sorosa vezana zaklada Mercator Stigtung, Robert Bosch Stiftung, Europska komisija i US Institute of Peace, svi kao donatori.

„Tako postaje jasno da je „Merkel plan“ zapravo Soros plan“ utvrđuje Engdahl.

U članku za The New York Review of Books od 9. travnja 2016. George Soros nastavlja s promicanjem „plana“.

Prema mišljenju američkog milijardera Europa će prihvatiti 300 000 do 500 000 tražitelja azila svake godine uz trošak od 30 milijardi eura ili  34 milijarde dolara za izvršenje plana.

„Trideset milijardi eura zvuči kao ogromna brojka ali to nije ako se gleda u perspektivi. Najprije moramo prepoznati da ako se ne pronađu potrebna sredstva da će to EU stajati i mnogo više.“

Engdahl vjeruje da ima nešto zločudno u planu koji promiče Soros i njegovi partneri. U tome ima nešto što prijeti da razori svo društveno tkivo europske civilizacije do same srži.

„Zar nije bivši predsjednički savjetnik i Rockfellerov suradnik Zbigniew Brzezinski nazvao Njemačku vazalom SAD-a moći u svijetu nakon 1990? Pita se Engdahl.

Kakav god bio odgovor ESI Merkel plan baca svjetlo kako SAD i NATO intelektualni centri moći upravljaju Europom iza Atlanskih kulisa.

Autor: F. William Engdahl/Sputniknews

 Izabrala i s engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.