Connect with us

Kornelija Pejčinović

(NAPOKON) ZNANSTVENI DOKAZ O USKRSNUĆU ISUSA KRISTA

Objavljeno

- datum

“Čitava zemlja želi vidjeti Tvoje lice” Ovom rečenicom iz liturgije započinje tajna Sindone

/ Sindone – platneni pokrov u koje je bilo uvijeno i u kojemu je sahranjeno tijelo Kristovo/. Taj pokrov je sačuvan i putevima sudbine je iz Jeruzalema stigao u maloazijski grad Edessu, tadasnje veliko krsćansko srediste, da bi s bjegom kršćana pred osmanlijskom opasnošću dospjelo u Konstantinopolj. Iz Konstantinopolja ga je jedan templarski vitez donio u Francusku, u Chamberry. Templar je pogubljen kad je Filip Lijepi izvršio egzekuciju templara. Sindone – pokrov, je iz Chamberrya stigao u posjed talijanske dinastije Savoia. Umberto Savojski je pokrov poklonio Papi. Pokrov se čuva u katedrali u Torinu. Ivan Pavao II je odredio nadbiskupa torinskog kardinala Severina Poletta za njegovog čuvara.  Pokrov je dosada bio samo u dva navrata prikazan javnosti.

1997 je kapela u kojoj se čuva platneni pokrov pretrpjela veliki požar i platno je bilo oštećeno i dato na restauraciju. Nije samo izvršena restauracija nego su uzorci platna dani na ispitivanje starosti, a zatim su najpoznatiji stručnjaci sudske medicine s najsuvremenijim sredstvima kojima danas sudska medicina raspolaže ispitali platno, krv, i sve drugo sto se nalazilo na platnu. Svi dokazi potvrđuju da je Isus Uskrsnuo i da je platno autentični svjedok tog Uskrsnuća. Platno je čudesno i od 10 travnja do 23 svibnja 2010 moglo se posjetiti i vidjeti. Na www.sindone.org  se mogu naći svi podaci o sindonu. Posjetiti sindone se moze samo uz predbilježbu koja je besplatna i moze se izvrsiti e-mailom i dobiti ulaznicu. Do 10. travnja se bilo prebilježilo milijun i šesto tisuca ljudi. Kako vidim da toliki interes za jedan izuzetan dogadjaj nije bio nikakva vijest za Hrvate. Dok ovdje imamo znanstveno dokazano uskrsnuće zabavljamo se s tri pitanja o postojanju Boga.

 / Uvod napisala prof.Kornelija Pejcinovic /

Evo što Antonio Socci, jedan od najpoznatijih talijanskih katolickih intelektualaca i novinara, profesor novinarstva na akademiji  RAI pise o Sindonu:

Antonio Socci: Sindone: Dokaz Uskrsnuća Kristovog

Libero:11 travnja 2010

“Čitava zemlja želi Tvoje lice”. U ovoj rečenici iz liturgije se nalazi tajna Sindone koje nastavlja privlačiti milijune ljudi. To je privlačnost koju Biblija definira kao “Najljepšim od ljudskih sinova”. To je lice ovdje “fotografirano” kao čovjek zvjerski izmrcvaren.

Sindone je danas samo jedna vijest jer tek danas započinje njegovo prikazivanje. Međutim ta vječna novost dokumentira znanstveno jednu jedincatu vijest – kroz tamu vremena do kraja svijeta – vijest doista važnu: Smrt Sina Božjeg i Njegovo Uskrsnuće koje je poraz same smrti.

 

Da dobro ste pročitali. Jer sindone ne prikazuje toliko samo zvjersko mrcvarenje koje je podnio Isus 7 travnja godine 30 s najsitnijim detaljima koji savršeno odgovaraju priči Evandjelja, nego dokumentira takodjer i Njegovo Uskrsnuće: najvažniju povijesnu činjenicu svih vremena koja se dogodila u rano jutro 9 travnja godine 30 u onom grobu nedaleko od Jeruzalema.

 

Da je Isus živ doista može se provjeriti tokom 2000 godina krščanskog iskustva s preko tisuće znakova koji su novi život. No samo platno – sindone – u sebi nosi trag upravo Njegovog Uskrsnuća.

 

Što o tom platnu kaže sudska medicina i znanstvena otkrića nastala najdetaljnijim proučavanjen najsuvremenijim i najsavršenijim uredjajima. Tim proučavanjima ovo misteriozno platno postaje specijalno “pismo” poslano prije svega ljudima naše generacije jer po prvi puta u povijesti je zahvljujući modernoj tehnologiji moguce otkriti sve ovo.

Što su doista dokazali specijalisti? U sažetku tri stvari:

1.     Da ovo platno potječe s Bliskog Istoka  iz I. stoljeća, da su ga otkali židovski tkalci i da je pouzdano  ovijalo tijelo ubijenog tridesetogodišnjaka ( umro od posljedica presude na razapinjanje s dodatkom muka koje se mogu povezati jedino s osobom Isusa iz Nazareta).

Platno sa sigurnošcu govori da je omatalo mrtvaca i pokazuje “rigor mortis” tijela, tragove krvi na rebru (mrtvačeve krvi) istu ranu na rebru koja je otvorila srce.

2.     Saznajemo s jednakom sigurnošću da to mrtvo tijelo nije bilo umotano u platno vise od 36 – 40 sati jer se mikroskopskom analizom nije otkrio nikakav

trag raspadanja / koje nastupa upravo nakon ovog perioda /. Ustvari je Isus – prema Evandjelju – ostao u grobu od petka 18 sati do ranog jutra u nedjelju. U svemu 35 sati

3.     Treća činjenica koja najviše impresionira. Ovo tijelo se je – nakon tih 36 sati – provuklo kroz povoj platna – sindone, ali to se dogodilo bez ikakvog fizičkog pokreta samog tijela koje nitko nije pokrenuo niti se samo pokrenulo: kao da je doslovce prošlo kroz pokrov.

Kako to sindone dokazuje? O tome govori mikroskopija ugrušaka krvi.

O tome piše Barbara Frale u svojoj najnovijoj knjizi: “Ogroman val krvi je prodro u vlakna lana na različitim točkama stvarajući velike ugruške. Kada su se osušili postali su veliki grumeni tvrdog materijala koji je bio vrlo krhak i koji je zalijepio meso tijela uz tkaninu upravo kao da se radi o pečatima od voska. Nijedan od ovih ugrušaka nije slomljen ili oštećen. Ostali su cijeli kao da je tijelo  – meso – uz koje su bili zalijepljeni ostalo na svom mjestu.”

Proučavanje ugrušaka pod mikroskopom otkriva da se ovo tijelo provuklo kroz pokrov / platno / bez ikakvog pokreta kao da je proslo kroz njega. Ali ovo nije fizičko svojstvo prirodnih tijela. Ovo odgovara fizičkoj karakteristici samo jednog povjesnog slučaja i ovog puta dokumentiranog u Evandjeljima.

U njima se opisuje kako se Isus  pojavljuje nakon Uskrsnuća u istom svom tijelu koje još nosi rane na rukama i nogama. To je tijelo od krvi i mesa tako Isus da bi uvjerio svoje da nije utvara jede s njima ribu. Jedino što je njegovo tijelo postiglo nova fizička svojstva – nije više bilo određeno prostorom i vremenom.

Može se pojaviti i išćeznuti kad i gdje hoće, može proći kroz zidove. To je proslavljeno tijelo kao što će i naša tijela biti proslavljena nakon uskrsnuća.

Ovdje se radi o slučaju sasvim drugačijem od usksnuća Lazarovog kojega je Isus jednostavno vratio u život. Uskrsnuće Isusovo – kako izvještavaju Evandjelja i kako dokumentira sindone je glorifikacija tijela koje više ne podlježe fizičkim ograničenjima triju dimenzija nego je početak ” novog neba i nove zemlje”.

Iskustveni dokaz ove misteriozne prisutnosti Isusa je upravo kršćansko iskustvo: Isus nastavlja objavljivati svoju prisutnost među svojima nastavljajući činiti čudesa kakva je činio i prije 2000 godina i još veća.

Ali sindone dokumentira na znanstveno još uvjerljiviji način jedini slučaj smrti koji se, prije nastupa raspadanja, vraća u život provlačeći se bez pokreta kroz povoj zahvaljujući novozadobivenim misterioznim fizičkim svojstvima koja mu omogućuju iznenadno dematerijaliziranje i prolaz kroz fizičke prepreke (kao sto je to u ovom slučaju platno pokrova).

To je upravo ono o cemu izvještava Evandjelje po Ivanu: Kada su Petar i Ivan ušli u grob kamo su trčali nakon novosti što su je donijele žene, shvatili su da se dogodilo nešto nevjerojatno jer su našli platno točno onako kako je bilo vezano oko tijela ali kao uleknuto jer unutra vise nije bilo tijela.

Kasnije, uzevši platno otkrili su i jednu drugu misterioznu stvar, lik. I danas, nakon 2000 godina znanost i tehnika ne znaju reći kako se lik mogao oblikovati. Ne znaju ga reproducirati. Ustvari nema traga boji ni pigmentu. Jedino su vidljivi tragovi gorenja lana, ali se čini kao da se trenutno oslobađa nevjerojatan i nepoznati izvor svjetla koje izlazi iz samog tijela koje je bilo umotano u četverokutnom platnu. /Neobjašnjivo./

Lik koji  nije usmjeren isključuje mogućnost primjene nanosa tvari kistom, postiže najveći intezitet svjetlosti, kao da se iz lica oslobađa više energije i više svjetlosti.

Ovo što se dogodilo nije prirodni fenomen ne proizilazi iz dodira jer inače ne bi bilo trodimenzionalno i ne bi se oblikovali oni dijelovi koji zasigurno nisu bili u dodiru s povojem / predio između nosa i obraza/.

Danas kompjutori omogucuju ulazenje u trag i drugim detaljima koji su u sindonu a koji svi vode k Njemu: Isusu iz Nazareta.

77 polena od kojih su neki tipični za područje Jeruzalema /kao Zygophilum dumosum koji se nalazi isključivo u okolici Jeruzalema i na Sinaju/, tragovi / na koljenima, peti i nosu/ zemlje tipične za Jeruzalem. Tragovi aloje i smirne koji su koristili židovi pri ukopu.

Na kraju su tragovi napisa na grčkom, latinskom i hebrejskom utisnuti na gornjem dijelu platna.

Barbara Frale je posvetila knjigu njihovom proučavanju: “ Sindone Isusa Nazarečanina”. Iz utisnutih slova izranja ime Isus, riječ Nazarečanin, izraz “innecem” koja se tiče osuđenih na smrt, zatim vrijeme u kojem se moglo tijelo vratiti obitelji.

Frale, nakon najpreciznijih ispitivanja pokazuje da se moralo raditi o birokratskom dokumentu o pogubljenju i ukopu Isusa iz Nazareta. Povjesna činjenica. Dogadjaj koji je sve izmjenio.

(Barbara Frale je izvanredno nadareni paleograf –/specijalista za čitanje starih pisama/. Radi u Tajnim arhivima Vatikana. Posebni joj je interes istraživanje Sindone – torinskog platna koje je ovijalo mrtvo tijelo Isusa Krista.)

Tekst Antonia Soccia objavljen u dnevniku “Libero”, 11 travnja 2010.

Tekst s talijanskog prevela prof. Kornelija Pejcinovic

 

Najnovija forenzička istraživanja potvrđuju autentičnost torinskog platna sindone.

Znanstvenici potvrđuju da je Isus uskrsnuo od mrtvih. Hologram i kvantni skok.

 

 

Komentari

Oglasi
Komentari

Kornelija Pejčinović

OVERTONOV PROZOR JE NAJVAŽNIJE OTKRIĆE VAŠEG ŽIVOTA: KAKO SE KORAK PO KORAK UVODE U DRUŠTVO, MORALNO NEPRIHVATLJIVI STAVOVI?

Objavljeno

- datum

Jeste li dobro shvatili što je rod-gender? Jeste li sigurni da je marihuana korisna? Je li SSSR bio osovina zla? Jesu li talibani napredni ratnici koji u Afganistanu ubijaju komunističko zlo? Je li Asad diktator? Želi li Rusija okupirati svijet? Zar se ne čudite što još nisu dječje oči servirane u restoranima?

Najvjerojatnije se ne slažete sa svakim od ovih stavova u nekim od ovih pitanja. Pa onda što ih povezuje? Umjesto uvoda ovoj veoma opasnoj priči i strašnoj tehnici utjecanja na ljudsku svijest postavili smo pitanja. Svi smo mi žrtve ove tehnike i prema kraju ovog teksta sagledat ćete svijet u pogledu ovih i mnogih mnogih drugih pitanja u posve drugom svijetlu.

Biti ili ne biti homoseksualac, pušiti ili ne pušiti marihuanu, je osobni izbor svakog pojedinca. Autori ovog članka ne raspravljaju o osobnim izborima i poštivaju ih. Ali kako se dogodilo da su u mnogim zemljama obadvije ove činjenice uključene u sustav pravila, normi i zaštićene zakonom. Zašto je i komu to bilo potrebno?

Joseph Overton je američki sociolog koji je ovu tehniku opisao kao promjenu društvenih stavova, normi, koje su prije toga bile ukorijenjene, fundamentalističke. On je u svojim djelima odbacivao  prirodni slijed stvari kao neistinit, lažan. Svoju tehniku opisao je kao tzv. „Prozor za raspravu“, ili „Prozor mogućnosti“ ili kako je poslije smrti ovog znanstvenika nazvan „Overtonov prozor.“ Prvotno ovaj prozor opisuje granice moralnosti  i sliku svijeta koja je vladajuća u društvu unutar koje političari mogu djelovati a da se ne bi iznenada sukobili sa stavovima izbornog tijela. Međutim, ove se granice postupno mogu mijenjati što omogućuje da se ucijepi svaka ideja u svijest čak i izuzetno moralnog društva.

OVERTONOV PROZOR JE JEDNOSTAVNA I UČINKOVITA TEHNIKA KOJA OMOGUĆAVA UCJEPLJIVANJE SVAKE IDEJE U SVIJEST ČAK I VISOKO MORALNOG DRUŠTVA.

Pročitajte ovaj članak i postat će vam jasno na koji su način homoseksualnost i istospolni brakovi legalizirani. Postat će vam jasno kako će se u skoroj budućnosti u Europi potpuno legalizirati pedofilija i incest  jednako kao i eutanazija djece.

Što se može postići korištenjem ove tehnike koju je opisao Overton?

Moguće je stvarati neprijatelje i robove od vlastitog naroda, legalizirati istospolne brakove, razoriti instituciju obitelji i još mnogo toga. Jednostavno SVE.

METODOLOGIJA JE TAKO RAZRAĐENA DA JE NEUSPJEH NEMOGUĆ.

Joseph Overton je opisao kako se neke ideje potpuno strane našem društvu mogu izvaditi iz smeća i odbačenosti, oprati ih i ako treba pretvoriti ih u zakon.

Prema teoriji Overtonovog prozora svaka ideja ili predmet društvenog života ima svoj tzv. PROZOR MOGUĆNOSTI. Unutar tog prozora o ideji se može ili ne može naširoko javno raspravljati, popularizirati je ili ozakoniti je. Prozor se pokreće promijenom raspona mogućnosti od jednostavnog stava do „nezamišljivog“ – potpuno stranog suvremenom moralu ili čak potpuno neprihvatljivog stava koji se dovodi do pozicije „ozakonjene politike“.  Na taj način ideja postaje naširoko raspravljena i prihvaćena od moderne svijesti i čak ozakonjena.

SVAKA IDEJA IMA SVOJ TZV. PROZOR MOGUĆNOSTI. UNUTAR TOG PROZORA O IDEJI SE MOŽE NAŠIROKO RASPRAVLJATI, PODRŽAVATI JE, POPULARIZIRATI ILI OZAKONITI JE. TAJ SE PROZOR KREĆE MIJENJAJUĆI RASPON MOGUĆNOSTI OD STAVA DA JE „NEZAMISLIVA“ DO PRIHVAĆANJA KAO „LEGALNE POLITIKE“ I ČAK OZAKONJENE POLITIKE.

To nije ispiranje mozga nego je daleko profinjenija tehnika. Njena je učinkovitost osigurana korak po korak tako da postepeno utječe na sustav koji dopušta tom procesu da ostane neprimijenćen od društva koje postaje siguran plijen.

Evo primjera kako se polako i postepeno započinje proces:

Najprije se započne diskusija o nečemu što je bilo neprihvatljivo u prošlosti a onda se počne smatrati prikladnim i u konačnici drušvo se podvrgne, podčini novom zakonu koji cementira i štiti jednu pojavu koja je ranije u prošlosti bila „nezamisliva“.

Evo uzmimo nešto što je sasvim nezamislivo u civiliziranom svijetu danas. UZMIMO KANIBALIZAM kao ideja da građani jedu jedni druge. Je li ovaj primjer dovoljno strašan?

Do danas je očito da se kanibalizam ne može smatrati prihvatljivim ili legalnim načinom života. Nema govora o tome ! Moderno društvo bi se žestoko usprotivilo svakom pokušaju otvorenog zastupanja takve ideje. Tako u pojmovnom slijedu Overtonovog prozorautvrđujemo da je mogućnost legalizacije ove teorije u prozoru mogućnosti ravna nuli. Prema Overtonovoj teoriji to bi se nazvalo „nezamislivim.“ Sada iskušajmo model u procesu kako se „nezamislivo“ može ostvariti u životu nakon što prođe kroz sve stupnjeve Prozora mogućnosti.

SUSTAV

Ponovimo: Overton opisuje metodu kao sustav a tehnika omogućuje legalizaciju ideje. SVAKE IDEJE.

Upozorenje! On nije ponudio recept. On nije oblikovao svoje misli na određeni način. On je opisao radnu metodu – sustav koraka, slijeda radnji koje neizbježno dovode do željenog ishoda, cilja. Korištena kao oružje ova tehnika može biti učinkovitija od atomske bombe u razaranju ljudske zajednice.

STUPANJ Br. 1: KOLIKO RADIKALNO!

Ideja kanibalizma je doista grozna i neprihvatljiva u modernom društvu. O tomu se ne raspravlja u tisku a još manje u „pristojnom društvu“. Na toj točci je kanibalizam „nezamišljiv.“ Kanibalizam je grozan i zabranjen. Stoga onaj prvi pokret Overtonovog prozora je da kanibalizam prenese s područja NEZAMISLIVOG na područje RADIKALNOG.

S obzirom da imamo slobodu govora ….. zašto nebismo o tome razgovarali?

Na koncu predpostavlja se da i znanstvenici o svemu razgovaraju i sve proučavaju. Za znanost nema tabu tema. Kad je tomu tako zašto ne bismo organizirali jedan etnološki simpozij pod naslovom: EGZOTIČNA TRADICIJA POLINEZIJSKIH PLEMENA. Tu će se raspravljati o povijesti tog predmeta – kanibalizma – kao o dijelu današnje znanosti. Kao rezultat takvog simpozija dobit ćemo kao činjenicu autoritativno mišljenje o kanibalizmu.

Eto vidite kako smo došli do toga da možemo raspravljati o kanibalizmu a da ostanemo u granicama ugledne znanosti.

Overtonov prozor se pokrenuo. Već imamo početak novoga stava koji omogučuje prijelaz od nepomirljivo negativnog društvenog stava k pozitivnijem stavu. Istovremeno uz održavanje znanstvenog skupa pokreće se i DRUŠTVO RADIKALNIH KANIBALA. Potpuno je nevažna činjenica da ono može postojati samo na internetu. Važno je da će se ono spominjati i citirati u određenim masovnim medijima.

Najvažnije je da Drušvo radikalnih kanibala stvara presedan. Zatim ovi su ekstremisti potrebni za stvaranje novog društvenog pojma – radikalnog strašila ili „loših kanibala“ a o drugim strašilima kasnije. U početku je dovoljno objaviti priče o tome što britanski znanstvenici i radikalni ekstremisti misle o jedenju ljudskog mesa.

Kao rezultat ovog prvog pokretanja Overtonovog prozora tema koja je donedavno bila tabu postala je predmet rasprave i nije više zastrašujuća, nije više sveta. Monolit je rascjepljen i stvorena „siva sjena“.

STUPANJ br. 2: A ZAŠTO NE?

Kako se prozor kreće kreće se i kanibalizam od radikalne paradigme u prostor MOGUĆEG.Na tom stupnju nastavljamo citirati „znanstvenike“. Ne smijemo se ne obzirati na znanost, zar ne? Radi se o spoznaji, o znanju o kanibalizmu, zar ne? Svatko tko odbija raspravu može se etiketirati kao čistunac, cjepidlaka ili hipokrit. A kako je hipokrizija za osudu kanibalizmu se može elegantno pridati novo ime, naprosto takvo da se nitko se nitko ne usudi etiketirati one koji „misle različito“.

PAŽNJA! Ovdje je vrlo važan trenutak STVARANJE EUFEMIZAMA. Da bi de legalizirala nezamisliva ideja nužno joj je promijeniti ime. Tako se više uopće neće govoriti o kanibalizmu. To se odsada zove antropologija. Ovaj pojam će također biti uskoro potrošen i zamijenjen novim.

Novo ime odvodi od bitnog značenja. Riječ se udaljuje od značenja i smisla koji je oprečan običnom jeziku. Kanibalizam se pretvara u antropologiju, a onda u anthropophila slično načinu kako  kriminalac mijenja svoje ime u putovnici.

ZA LEGALIZACIJU NEZAMISLIVE IDEJE NUŽNA JE PROMJENA IMENA

Usporedno s igrom imena stvaraju se povijesni, mitološki, stvarni ili izmišljeni pojmovi, to je ovdje nevažno. Važno je da je postupak valjan i utvrdit će se ili će se izmisliti „dokazi“ ili činjenice da se anthropophila u principu može legalizirati.

–        „Sjećaš li se legende o majci koja žrtvuje sebe i daje svoju krv piti djetetu koje umire od žeđi?“

–        „Što reći o pričama o antičkim bogovima koji su … – što je rimljanima bilo normalno!“

–        A onda kršćani nama bliski ritualno piju krv i jedu meso svoga boga. Nećete valjda kriviti kršćansku crkvu da čini nešto nedolično? Tko ste vi da to činite?

Glavni cilj svih ovih točaka – bar djelimično – udaljiti jedenje ljudskog mesa izvan granica zločinačkog. Ako se to dogodilo ma i samo jedamput u cijeloj povijesti.

STUPANJ br. 3: PRETPOSTAVLJA SE DA ĆE BITI OVAKO

Jedamput kad je ozakonjen presedan je presedan. Sad se otvara mogućnost da se Overtonov prozor pokrene od PRIHVATLJIVOG prema RAZUMNOM.

To je treći stupanj koji je završni u raspodjeli monolitnog problema koji je bio prije bio TABU.

·      „Pobuda, želja da se jede ljude je genetska crta, to je dio ljudske naravi.“

·      „Ponekad morate jesti ljudsko meso u nekim neizbježnim okolnostima.“

·      „Ima ljudi koji žele biti pojedeni.“

·      „Antrhropophilisti su izazvani.“

·      „Zabranjeno voće je najslađe.“

·      „Slobodna osoba ima slobodu da odlući što će jesti.“

·      „Nemojte pridržavati informacije. Dajte da svi znaju je li jedna osoba anthropophilist ili je antropofob.“

·      „Je li anthropophilia štetna? To zacijelo nije bilo dokazano.“

Bojno polje za vještački stvorenu društvenu svijest je stvoreno. Postavljena su dva strašila na kraju niza: Namjerno stvorene radikalne strane po pitanju kanibalizma. Poduzimaju se napori da se krivo predstavi većina ljudi (onih normalnih koji ne žele ostati ravnodušni po pitanju skidanja tabua s kanibalizma) i povezati ih sa strašilima koji predstavljaju krajnost i prikazati ih kao mrske radikale. Strašila igraju veoma važnu ulogu u podsticanju psihičke ludosti: agresivni fašist mrzi antropofagiju i želi spaliti žive kanibale, židove, komniste i crnce. Prisutnost u masovnim medijima naći će svi gore nabrojeni osim onih normalnih koji se prirodnu suprostavljaju legalizaciji kanibalizma.

Takva okolnost osigurava da tzv. „anthropophilist“ ostane negdje u sredini u sferi zdravog dok su sada oni strastveno suprostavljeni osuđuju kao „radikali“ na obadvije strane.

„Znanstvenici“ i novinari na toj točci su zauzeti dokazivanjem da su jednom u svoje vrijeme ljudi jeli jedni druge otkad postoji čovječanstvo i da je to po prirodi normalno. Sada predmet anthropophilie može biti pokrenut s područja RAZUMNOG u kategoriju POPULARNOG. Overtonov prozor se kreće dalje

ČETVRTI STUPANJ: IDEMO U PRAVOM SMJERU

Predmet kanibalizma je zadobio novu potporu. Podržan je upadom u područje koje povezuje predmet s povjesnim i mitološkim likovima i moguće sa suvremenim medijskim ličnostima.

Anthropophilia postaje naširoko prisutna u novostima i u govornim emisijama talk – show. Ljude jedu na ekranima kazališta, u pjesmama i video iscječcima …. Jedan od načina na koji se postaje u zaletu i popularan zove se „Pogledaj oko sebe“:

·      „Zar niste znali da je onaj slavni kompozitor bio … kako se ono kaže … anthropophil?

·      Onaj dobro poznati poljski scenarist je bio anthropophil čitavog života. Čak je bio diskriminiran zbog toga!“

·      „Ma pogledaj koliko je njih bilo strpano u ludnicu! Koliko je milijuna moralo u progonstvo i kolikim je oduzeto državljenstvo! Usput rečeno, kako Vam se sviđa novi hit Lady Ga-Ga, Pojedi me luče moje?“

Na tom stupnju predmet je doveden do vrha i počinje se ubacivati u masovne medije, show business i politiku.

Druga učinkovita strategija: Bit ideje se snažno uvukla među novinare, goste u govornim emisijama, u lokalnom vodstvu itd. Ovi su ljudi nesposobni  za dubinsku analizu jer imaju pred sobom samo date informacije a specijalisti su izvan rasprave i ostaju izvan krugova javnog mnijenja.

Tek kad dokazivanje postane dosadno i iscrpi sebe dolaze posebno pripremljeni profesionalci i kažu: Dame i gospodo, u stvarnosti su stvari drugačije. Koga je briga što se to i to, treba činiti tako i tako.“ I ova osoba daje raspravi konačni smjer. Taj novi smjer je predodređen od strane glavnog manipulatora PROZORA.

Kanibale se predstavlja kao ljudsku vrstu u brižljivo ojačanoj pozitivnoj slici. Da bi se opravdala leglizacija kanibalizma oni kriminalci koji je provode predstavljeni su tako da to predstavljanje nema nikakve veze s biti stvari:

·      „Oni su kreativne duše. Pa dobro, on je pojeo svoju  ženu, pa šta?!!“

·      „Oni stvarno vole ono što jedu. Jesti znači voljeti!“

·      „Anthropophilisti imaju u prosjeku viši stupanj inteligencije. Nastranu anthropophilia oni se drže visokih moralni vrijednosti.“

·      „Anthropophilisti su sami svoje žrtve. Njihov život je od njih učinio to što jesu.“

·      „Oni su tako odgojeni.“

Ovakvo preskakivanje je začin popularnih govornih emisija.

·      „Ispričat ćemo vam priču o tragičnoj ljubavi! On ju je htio pojesti! A jedino što je ona željela je da bude pojedena! Tko tu može presuditi? Tko ste vi da stanete na put toj ljubavi?!“

PETI STUPANJ: OVDJE SMO MI MOĆ

Peti stupanj Overtonovog prozora postignut je kada je predmet dovoljno zagrijan da se pokrene s točke kategorije POPULARNOG u sferu zakonodavne politike. Tu je na djelu legalna osnova. Lobističke stranke na vlasti konsolidiraju korak po korak u sjeni. Prevarantska „sociološka ispitivanja javnog mnijenja“ se objavljuju I pokazuju visoki postotak onih u korist laegalizacije kanibalizma. Političari počinju govore kojima ispituju izglede za legalizaciju. Novo je pravilo „zabranjuje se zabranjivati jedenje ljudi“  koje se usađuje u društvenu svijest.

To je posebna „poslastica liberalizma“ – tolerancija kao sredstvo zabrane tabua – zabrana je razorna za stremljenja čovječanstva.

Za vrijeme ovog konačnog micanja Prozora iz kategorije POPULARNO u polje ZAKONSKE POLITIKE društvo je već blokirano i razbijeno. Najzdraviji dio društva će se i dalje boriti protiv legalizacije one stvari koja je donedavna bila NEZAMISLIVA. Ali kao cjelina društvo je več potčinjeno i prihvatilo je poraz.

Zakoni su stupili na snagu, norme ljudske egzistencije su promijenjene – razorene, predmet će se širiti u škole i predškolske ustanove što znači da će iduće generacije rasti u svijetu u kojem neće imati mogućnosti preživljavanja.
OVO SE DOGODILO PRI LEGALIZACIJI PEDERASTIJE. ONI SADA TRAŽE DA SE ZOVU „GAYS“. UPRAVO SE SADA PRED NAŠIM OČIMA U EUROPI LEGALIZIRA INCEST I EUTANAZIJA DJECE.

KAKO SE OVA TEHNIKA MOŽE RAZBITI

Overton opisuje kako se prozor MOGUĆNOSTI kreće najbrže i najlakše u tolerantnom društvu. U društvu bez ideala i prema tome bez definiranih granica DOBRA I ZLA.

Biste li o svojoj majci govorili kao o torti? Biste li htjeli o tome napisati jedan članak? Biste li o tome ispjevali jednu pjesmu? Biste li dokazali da je biti torta normalno i čak nužno? To je ono što opisuje gore opisan tehnika. Ona ima svoje korijene u mentalitetu „ZNAM DA NEMA GRANICA.“

TAMO GDJE NEMA TABUA NIŠTA NIJE SVETO.

Nema svetih tema o kojima je zabranjemo raspravljati. Rasprava o važnim stvarima odmah se žestoko prekida. Što vi tu hoćete?

Imamo tzv. „slobodu govora“, koja je izokrenuta u slobodu dehumaniziranja pred našim očima. Pred našim očima miče se jedna granica za drugom a te granice služe za zaštitu našeg društva one su nas je čuvale od samouništenja. Put u konačno uništenje je sad več otvoren.

Mislite li da ne možete ništa sami učiniti?

Sasvim ste u pravu. Pojedinac ne može učiniti ništa. Ali vi osobno možete ostati ljudsko biće. Možete biti ljudsko biče. Kao ljudsko biće možete naći rješenje za svaki problem. Ono što je nemoguće pojedincu  može učiniti mnoštvo ujedinjenih u zajedničku ideju.

Osvrnite se oko sebe. Doveli su nas do toga da vjerujemo da je za svo napredno čovječanstvo gotovo normalno da prihvate homoseksualce i seksualne manjine: da prihvatimo njihovu podkulturu, njihove brakove, njihova prava da usvajaju djecu i da populariziraju svoje seksualne orijentacije u školama i predškolskim ustanovama. Govore nam da je to normalan način života.

Razmislite o sebi mislite li vi koristeći Overtonovu tehniku voditi društvo da postigne slijedeće ciljeve:

·      Smanjiti svjetsko stanovništvo ili usporiti njegov rast da se spase postojeće zalihe sirovina;

·      Iskrvariti određene jake države da ostane na vlasti samo jedna velesila;

·      Učiniti stanovništvo vlastite zemlje bezobličnim i nesposobnim da preuzme odgovornost u upravljanju u privido demokratskoj državi;

·      Stvarati kult potrošnje u kojem su potrebe građana uvijek veće od onoga što si mogu dopustiti;

·      Preseliti se na prirodna bogatstva druge države;

·      Stvoriti uvjete za nepošteno natjecanje, na primjer, nametanjem sankcija drugim državama.

Ako govorimo o cilju ograničenja demografskog rasta svjetskog stanovniđtva sasvim je logično da prisiljavamo ljude da obezvrijede instituciju obitelji i razvijaju homoseksualizam i sebičnost.

Poraz jedne zemlje može se pripremiti razvijanjem kulta neprijateljstvaprikazom nepredvidivosti i neljudskosti njenih stanovnika u očima drugih.

Hoćemo li pomagati udaljavanje građana od upravljanja prividno demokratskom državom promicanjem legalizacije marihuane imajući na pameti prvotni cilj ograničavanje rasta stanovništva.

Hoćemo li u tu svrhu uvlačiti  ljude u dugove namećući im kult potrošnje. Nudeći im da kupuju i kupuju ono što im nije uopće potrebno i to za onaj novac kojeg nemaju. Na taj način oni neće moći preuzeti odgovornost obrane svojih građanskih prava na ulici u strahu da ne ostanu bez ijedne pare i s obitelji na ulici.
Onda, dragi čitatelju, kakva ti je slika svijeta nakon ovog predloška? Razmišljaj o ovome članku, proslijedi ga. Ako sve ovo uzmeš u obzir sve što donose mediji gledajući kroz prizmu ove – Overtonove – tehnike – uskoro ćeš imati mnoga, jasna i nezaboravna otkrića.

Joseph P. Overton (1960 – 2003) bio je dopredsjednik Mackinac Center for Public Policy – Mackinac centra za javnu politiku. Poginuo je u avionskoj nesreći. On je zamislio i razradio teorijski model kako promijeniti društvenu percepciju o jednoj pojavi ili predmetu. Taj se model zove OVERTONOV PROZOR.

Temeljeno na članku Eugena Grzhaltsana

S engl. prevela i pripremila: Kornelija Pejčinović/antiterror.one

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

Nigel FARAGE: NAJNEČUVENIJI i NAJSPORNIJI SLUČAJ U MEĐUNARODNOJ POLITIČKOJ POVIJESTI

Objavljeno

- datum

 NIGEL FARAGE RAZOTKRIVA GEORGE SOROSA    VAŽNO je pogledati prije čitanja ova dva youtube priloga da bi se shvatio razmjer i značaj pobune: ZNANJE JEZIKA NEVAŽNO I NEPOTREBNO:

Nigel Farage MEP, UK Independence Party, Predsjednik europske grupe Slobode i Direktne demokracije EFDD, obraća se Europskom parlamentu u Strasbourgu 14 studenog 2017 u svezi tzv. Paradise papers – dokumenata s Rajskog otočja.

Transkript:

„Hvala vam. Kao što Vi g. Moscovici rekoste sve počinje tu, curenje iz svih tih dokumenata, popisi ljudi s offshore računima do kojih se došlo po Društvu neovisnih novinara – The Society of Investigative Journalist. Ali ono što nije rečeno ovog jutra mislim da se tiče financiranja ovog istraživanja koje dolazi od nekog George Sorosa“

Intervencija: Phili Lamberts iz Zelenih viče „Pa šta onda“.

Farage: „Sada kažem da ću se vratiti na to „Pa šta onda“ i da to može imati i osobnog interesa kad ste Vi u pitanju. Kažem ovog puta kada je u pitanju korištenje ovog novca i utjecaja da to može imati za rezultat BREXIT ili izbor Trumpa za predsjednika što je dovelo do stupnja virtualne histerije.

Upravo prošlog tjedna je Izborna komisija u Vel. Britaniji započela istragu da utvrdi da li je Live campain koristila offshore novac  ili ruski novac. Do tog je došlo po pitanju koje je u Donjem domu postavio neki Ben Bradshaw, netko tko je povezan s organizacijom zvanom OTVORENO DRUŠTVO.“

Farage:George Soros je potrošio milijarde dolara u Europskoj uniji da minira nacionalne države i u tome je međunarodno politički spor.“

„Upravo se čudim, kada govorimo o offshore novcu, kada govorimo o političkoj subversiji, kada govorimo o sporu, pitam se ne gledamo li u krivom smjeru. I tvrdim da, jer George Soros nedavno dao Otvorenom društvu, svojoj organizaciji koja provodi kampanju slobodnog kretanja naroda i podupire nadnacionalnu organizaciju kakva je Europska unija, 18 milijardi dolara. I njegov je utjecaj ovdje u Bruxellesu upravo nevjerojatan.“

„Otvoreno društvo se hvali da je imalo 42 sastanka prošle godine s Europskom komisjom. Oni su čak objavili i knjigu o pouzdanim prijateljima u Europskom parlamentu u kojoj se nalze 226 imena na listama uključujući i Vas gospodine. Mislio sam da će Vas to zanimati.“

Imali smo upravo prošlog tjedna g. Verhofstadta koji je lobirao u korist g. Sorosa na Sastanku predsjednika – Conference of Presidents- u bitci koja se tiče g. Viktora Orbana, madžarskog premijera.“

UHITITE GEORGEA SOROSA  NAREDIO JE NIGEL FARAGE U EUROPSKOM PARLAMENTU

„Ako ćemo raspravljati i govoriti o potpunoj političkoj i financijskoj transparentnosti, idemo, onda ću ja danas ispisati svih 226 vaših imena i postaviti vam poštena pitanja. Jeste li ikada primili direktno ili indirektno novac od Otvorenog drušva? Na koliko ste njihovih sastanaka bili prisutni? Možete li, molim vas, dati nam popis susreta svih predstavnika uključujući vas i George Sorosa?

Ja mislim da bi ovaj Parlament morao imenovati posebni komitet da istraži sve ovo, i kažem, jer se bojim, da bismo mogli ugledati najveći stupanj međunarodnog skandala u povijesti.“

Ima li pitanja?

Traži se (živ ili) mrtav!

Arrest George Soros! Nigel Farage ORDERS the EU Parliament 

(UHITITE GEORGEA SOROSA  NAREDIO JE NIGEL FARAGE U EUROPSKOM PARLAMENTU)

izvor: redice.tv   S engl. prevela prof. Kornelija Pejčinović

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Kornelija Pejčinović

HENRY MAKOW: HAŠKI SUD ZA RATNE ZLOČINE JE OLIGARHIJSKA OBMANA

Objavljeno

- datum

Prijevod teksta ispod slike: 
Bosanski hrvat general Slobodan Praljak (1945-2017) Hrabro žrtvovao svoj život da bi prokazao svijetu kako je haški Sud za „ratne zločine“ NATO-va obmana.
Ma što da je učinio krivo umro je kao ratnik.

To je izrekao o Slobodanu Praljku dr. Henry Makow na svojoj web stranici u povodu tragičnog događaja izricanja presude Slobodanu Praljku u sudnici nelegalnog Suda, financiranog od Sorosa, korporacija, zainteresiranih država i pojedinaca koji su krojili presude.

Dr Henry Makow je posvetio svoj život razobličavanju Novog Svjetskog Poretka u kojemu je pravo utemeljeno na dokazima i istini od profesije istraživanja događaja i krivnje prema činjenicama koje su se dogodile u stvarnosti prešlo u postmodernu koja gubi svaku vezu sa stvarnošću.

S  realnošću su izgubili vezu i predstavnici hrvatske vlasti koji iščekuju povlaštene promocija u hijerarhiji Novog Svjetskog Poretka na međurnarodnom planu koja se postiže izdajom obrane nacionalnih interesa. Oni ne gledaju na to šo će o njihovim postupcima misliti narod nego procjenjuju svoje riječi i geste po učinku u Bruxellesu i New Yorku. Oni jednostavno ne mogu vidjeti Istinu.

Da bi se napredovalo u međunarodnoj hijerarhiji Novog Svjetskog Poretka mora se dokazati spremnost za izdaju nacionalnih interesa. Tako su Mario Draghi i Romano Prodi u noći tajno provedenoj na jahti „Britania“ njezinog britanskog veličanstva održali sastanak s Goldman Sachsom i rasprodali tajno svo nacionalno „obiteljsko srebro“ Italije. Zauzvrat je Romano Prodi postao predsjednik Europske unije a Mario Draghi Europske središnje banke. Tako su međunarodnu zajednicu zadužili svi talijanski i ini političari: Silvio Berlusconi, Matteo Renzi, portugalac Emanuel Barozo i ini političari koji su se propeli na međunarodnom planu dok im države propadaju, gasi se proizvodnja, raste nezaposlenost, pada natalitet itd.

Ovo govorim spominjući se talijanskog iskustva ali s obzirom da je takvo i Grčko, Španjolsko, Portugalsko itd. predpostavljam da je slično i s hrvatskim političkim postavom što se osobito vidjelo u poniznom prihvatanju zločinačke krivnje koja je bačena kao povjesna ljaga na obraz i  dušu hrvatskog naroda. Očito je da to nije njihov obraz i njihov narod, jer bi svoj obraz branili, a duše nemaju.

Ako čovjek nema zašto umrijeti onda nema zašto ni živjeti. Život takvog ispraznog čovjeka je probavni trakt i tijelo za odjelo.

Ja tako doživljavam našu političku „elitu“ koja u svemu pazi na vanjski dojam a ne na istinu i na stvarnost. Kao što žive u opsjeni tako će se ugasiti u mraku a ideal koji je nosio u srcu i duši hrvatski general Slobodan Praljak će obasjavati buduće generacije i one koji ljube pravi PUT, pravu ISTINU i istinski  ŽIVOT – ISUSA KRISTA.

Sitni kalkulatori koji najprije izračunaju koliko će svojim riječima i gestima zaraditi na međunardnoj hijerarhijskoj ljestvici Novog Svjetskog Poretka završit će u mraku a tržišni mehanizam koji kao novu ontološku kategoriju promiču ne određuje nikakvu tržišnu vrijednost za čovjeka. Ljudska cijena na tržištu je danas ovakva a sutra onakva. Za njih je čovjek roba. Nije zlato i zato nema vrijednosti i podložan je superinflaciji.

To je i razlog zašto oni nisu mogli prepoznati herojstvo, veličinu i snagu domoljublja, hrabrosti, nesebičnosti idealizma Slobodana Praljka. To mu je priznao dr. Henry Makow. Naša „elita“pati od daltonizma. Njima je sve sivo i zato im je svejedno u što gledaju. U sunce gledati ne mogu.

Ovo je moj oproštaj od hrvatskog generala Slobodana Praljka.

Toliko o našoj poltičkoj „eliti“ najvećem potrošaču hrvatskog nacionalnog dohotka s najmanjim učinkom.

Uvod napisala prof. Kornelija Pejčinović

No evo što je o hrvatskom generalu Slobodanu Praljku 1 prosinca na svojoj web stranici izrekao dr. Henri Makow. Izrekao je svoje mišljenje kao slobodan čovjek koji vidi stvarnost a što se nisu usudili vidjeti i izreći naši predstavnici vlasti koji su izabrani da nas, narod, našu čast, kao naša obrambena antitjela, štite pred vanjskom opasnošću:                           

HENRY MAKOW: 

SAMOUBOJSTVO BOSANSKOG GENERALA U SRIJEDU 1 PROSINCA NA KENGUROVSKO NATO SUDU U HAAGU

„Zašto nisu zapadni NATO predstavnici suđeni na sudu za „ratne zločine“ i za „zavjeru – konspiraciju“ oni koji su dopustili ratne zločine u Libiji, Siriji, Iraku i na mnogim drugim mjestima“?

Dramatično samoubojstvo bosanskog hrvatskog generala Slobodana Praljka u srijedu, 29. studenog, u sudnici u Haagu (unatoč tomu što je već u zatvoru odslužio svoj rok) je ustvari 15-ta smrt u zatvoru malobrojnhih zatvorenika u Haagu u toku proteklih nekoliko godina. Trojica su počinila samoubojstvo a dvanaest ih je umrol od „bolesti i prirodnom smrću“. To je statistički gotovo nemoguće da se događaju tolike smrti u jednoj maloj grupi sredovječnih ljudi i to dijagnosticirane kao „prirodne“.

Mnoge od žrtava, kao Slobodan Milošević, insistirale su na ratnim zločinima NATO-a.

Istina je da su različite vojne okrutnosti počinjene u balkanskim ratovima ali su ova „suđenja za ratne zločine“ suđenja samo odabranim etničkim skupinama. Zabranjen je progon za ratne zločine NATO-a i muslimanske vojske.

Narodi s balkana i njihovi zapovjednici su osuđivani ne za počinjene zločine koje su oni sami počinili nego na temelju „udružene zavjere-udruženog zločinačko podhvata“ i „dopuštanja“ okrutnosti koje su počinili drugi.

Zašto nisu na temelju tih istih optužbi optuženi vođe NATO-a za „ratne zločine“ za „konspiraciju“, za „dopuštanje“ itd. ratnih zločina u Libiji, Siriji, Iraku i na mnogim drugim mjestima. Kod njih se radi o nečemu većem od zavjere.

Optužbe protiv predsjednika SAD-a Billa Clintona bila bi za ilegalno bombardiranje Srbije, masakr civila koje je čak i zločinac Clinton teško mogao probaviti. Iako se Clinton složio s bombardiranjem njemu je bilo dopušteno da desetljećima živi oslobođen krivnje.

Drugi aspekt „suđenja za ratne zločine“je da su se suci, posebno neki iz SAD-a, ponašali otvoreno sadistički, psihopatski zlostavljajući optuženike, opsesivno tražeći pokriče za NATO zločine, za agente CIA-e koji su ilegalno naoružavali milicije među balkanskim narodima

I da je počinio makakve zločine general Slobodan Praljak, 72 godine, pokazao je herojsku hrabrost dajući svoj život zato da obznani svijetu da je haaški Sud za „ratne zločine“ obmana koja nameće „istinu pobjednika“ za NATO propagandu … On je umro kao ratnik koji je izrekao istinu i ako je što učinio u prošlosti zaslužuje svaki oprost.

by Brabantian

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno