Poveži se

Kultura i vjera

MUSLIMANKI SE U SNU POJAVIO ISUS, A ONDA SE DOGODILO NEŠTO NEVJEROJATNO!

Objavljeno

- datum

Hawa* je odrasla u bogatoj muslimanskoj obitelji na afričkom rogu. Njezini roditelji imali su velike planove za nju. Željeli su je poslati u arapsku državu na duhovnu poduku. Osim toga, bila je zaručena za muslimana koji živi u Americi. No, sve je to stavljeno na čekanje kad je djevojka postala jako bolesna.

Dok je bila u bolnici, doživjela je duhovno iskustvo koje joj je promijenilo život. „Usnula sam san u kojem sam vidjela muškarca kako se smije i plače u isto vrijeme. Nekako sam znala da plače zbog mene.“ Nitko iz njezine obitelji nije mogao objasniti san. Nadalje, njezin imam (poglavar džamije), koji je potajno bio sljedbenik Isusa Krista, rekao joj je da je riječ o Mesiji i poklonio joj Bibliju. „Kontinuirano sam čitala Bibliju i, malo po malo, učila sam o ljubavi Isusa Krista prema svim ljudima. To me potpuno promijenilo.“

Hawa je svoju vjeru držala tajnom, ali jednog dana, njezina obitelj otkrila je Bibliju. U naletu bijesa, otac ju je istukao te ju potjerao iz kuće. „Ti si za nas mrtva!“ Njezin zaručnik također je otkazao zaruke. Hawa je bila slomljena i tužna, ali kaže: „Za mene je Kristova ljubav vrjednija od ljubavi moje obitelji.“

Njezina sestra, Zulfa*, do tada je naučila dovoljno o Isusu od Hawe da bi joj se pridružila na putu kroz ovu patnju. Iznenada, ove mlade djevojke koje su oduvijek imale zaštitu i utočište, sada su bile potpuno osiromašene. Nisu imale novaca, doma niti prijatelja, i još su k tome sada bile omražene u čitavoj obitelji.

I da bi stvari bile još gore, dok je pokušavala pobjeći od ljutog ujaka, Hawa je pala u jarak pored ceste i tako povrijedila jedan od diskova kralježnice. Zulfa je pokušala omogućiti neki prihod pečenjem na tisuće i tisuće flatbreadova (plosnati kruščići) na vatri. Ispušni plinovi i dim kojem je bila izložena, toliko su joj oštetili oči da su se pribojavale da bi mogla ostati bez vida.

Hawa i Zulfa prošle su kroz teško razdoblje podnoseći veliku patnju. No, srećom su zadobile veliku podršku kršćana. Organizacija Open Doors (Otvorena vrata) omogućila je medicinsku njegu Zulfi i zatim im pomogla u otvaranju malog poduzetništva. Njihova kavana stvara zadovoljavajući prihod kojim uspijevaju pokriti sve troškove pa čak i ostvariti dobit.

Hawa se prisjeća svoje patnje te kaže kako je Open Doors pomogao unijeti svijetlo u njihovu tamu. „Svijetlo svakim danom postaje sve jače. Zahvaljujem vam na pomoći. Bog vas blagoslovio.“

*Imena su promijenjena.

Izvor: Novi Život/Foto: Pixabay

Komentari

Komentari

Kultura i vjera

Žestoka molitva protiv Zloduha koja nam je itekako i danas potrebna!

Objavljeno

- datum

Napisao je papa Leon XIII. nakon viđenja tijekom Svete Mise

Jednoga dana u mjesecu prosincu 1884., ili u siječnju 1885., u Vatikanu, u privatnoj kapelici Pape Leona XIII dogodilo se nešto izvanredno. Nakon što je papa Leon XIII završio svoju Misu, ostao je u kapelici, da prisustvuje još jednoj Misi, što je uvijek običavao. Na kraju, opazili su kako je najednom podigao glavu i nepomično gledao prema Oltaru, iznad Tabernakula.

Lice Leona XIII poblijedilo je od nekakvog straha. Papa je ustao i još pod šokom od intenzivne uzbuđenosti, požurio je prema svojoj radnoj sobi. Jedan od njegovih suradnika se uznemirio i upitao ga: “Sveti Oče, izgledate mi vrlo umorno? Da li vam treba nešto?” Leon XIII mu je odgovorio: “Ne trebam ništa…”

I Papa je ušao u svoju radnu sobu, zatvorio se, te nakon pola sata pozvao tajnika Kongregacije za Obrede, pružio mu list papira te mu rekao da odmah napisani tekst otisne i pošalje svim biskupima širom svijeta. Što bijaše napisano na tom listu papiru, koji je Papa dao da se smjesta tiska i pošalje svim biskupima svijeta? To bijaše molitva Svetom Mihaelu Arhanđelu, koju je Papa osobno sastavio i zahtijevao da je svi svećenici sa svojim vjernicima mole nakon svake Mise na podnožju Oltara nakon molitve “Zdravo Kraljice”, koju je propisao već Papa Pijo IX.

Leon XIII povjerio je kasnije jednom od svojih tajnika, Mons. Rinaldo Angeliu, kako je za vrijeme Mise vidio oblak – mnoštvo demona, vrlo razdraženih, nad Vječnim gradom. Odatle odluka Papina, da se zove u pomoć Sveti Mihael Arhanđeo i sva vojska nebeskih duhova za obranu Crkve protiv Sotone i njegove paklene vojske.

Ta molitva Sv. Mihaelu Arkanđelu prestala se moliti nakon nedavne liturgijske obnove. Neki misle da bi ta molitva trebala biti ponovno uvedena, jer govori o dobrim i zlim anđelima, pa bilo to u liturgiji, Bogoštovlju časova, bilo u molitvi vjernika u sv. Misi.

Ivan Pavao II: u Svetištu Sv. Mihaela Arhanđela na Brdu Gargano, 24. svibnja 1987. rekao je: “Demon je još uvijek živ i djeluje u svijetu”. Sotonska mržnja nije prestala, oružje sotonsko nije demobilizirano. Dakle, molitva protiv Zloduha uvijek je potrebna.

Evo molitve:


Latinski:

Sancte Michael Archangele,
defende nos in proelio;
contra nequitiam et insidias diaboli esto praesidium.

Imperet illi Deus, supplices deprecamur:
tuque, Princeps militiae Caelestis,
Satanam aliosque spiritus malignos,
qui ad perditionem animarum pervagantur in mundo,
divina virtute, in infernum detrude.
Amen.

Hrvatski:
Sveti Mihaele arkanđele,
brani nas u boju;
protiv pakosti i zasjedama đavolskih budi nam zaklon.

Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo:
Ti, vojvodo vojske nebeske,
Sotonu i druge duhove zlobne,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krepošću i jakošću u pakao strovali.
Amen.

Rastimo u vjeri

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

AKADEMIK ČIĆ: ‘Svi elementi Antikristovog državnog uređenja počeli su se ostvarivati – vlast je pala u ruke Sotone!’

Objavljeno

- datum

‘USPON I PAD ZAPADA’: PRESUDNA VREMENA ZA HRVATSKU    Ovako prezentiranu istinu o svijetu, teško ćete čuti igdje drugdje!  (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Kultura i vjera

(VIDEO) Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama”

Objavljeno

- datum

Karolina Vidović Krišto o velikom molitvenom događaju u Poljskoj, “Krunici na granicama“, koji je okupio na stotine tisuća poljskih katolika, a mnogi tvrde da ih je bilo više od milijun. Molili su krunicu duž cijele poljske granice duge čak 3500 km, u 4000 molitvenih zona i u 320 crkava u blizini poljske granice.

Akcija je održana 7. listopada, na blagdan Blažene Djevice Marije od krunice (u nekim ga krajevima nazivaju i blagdanom Gospe od Ružarija), te na dan sjećanje na bitku kod Lepanta, koja se odigrala 1571. g.

U toj najkrvavijoj pomorskoj bitki u povijesti, kršćanski su se ratnici iz cijele Europe (ujedinjeni u Svetu ligu u kojoj je bio i velik broj Hrvata), borili protiv Osmanskog carstva i pobijedili! Kako je Osmansko carstvo tijekom 16. stoljeća ozbiljno ugrožavalo cijelo sredozemlju, 1569. g., papa Pio 5. pozvao je cijeli kršćanski svijet na molitvu svete krunice kako bi vjernici i na taj način pomogli svojim braniteljima.

Blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice nastao je upravo kao spomen na veliku pobjedu kršćanske flote nad daleko nadmoćnijom turskom koja je uslijedila 1571., spasivši tako Europu od Islama, istaknula je Vidović Krišto. Glavni organizatori su laici okupljeni u Zakladu “Solo Dios basta” (Samo je Bog dostatan), a sponzorirale su ih i mnoge državne tvrtke. Mnogi su main-stream-mediji pokušali ovaj događaj umanjiti, govoreći o desecima tisućama vjernika umjesto o stotinama tisuća, te su Poljsku zbog ove velike molitve optuživali za islamofobiju. Ipak, glavna poruka odjeknula je jasno i glasno – u Poljskoj se molilo ne samo za domovinu i za poljski narod, već i za sve druge europske narode, da se vrate kršćanskim korijenima – kako bi Europa ostala Europa, naglasila je Vidović Krišto. Tako se evangelizira! Pogledajte video – palac gore za HRT.

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.