Poveži se

Vijesti

Merkelica tajno zaprijetila Sarajevu: ”Poslati ćemo vojsku u BIH!”

Objavljeno

- datum

Angela Merkel poslala tajno upozorenje Sarajevu da pod hitno protjera džihadiste i eliminira njihove tajne centre za obuku, koji predstavljaju prijetnju Europi. U protivnom Njemačka će poslati svoje antiterorističke snage u BiH da to urade.

Svijet je definitivno na rubu kaosa!

Ubojice se poigravaju sa svojim žrtvama i protivničkim sigurnosnim sustavima, moćne države su bespomoćne pred zavjerenički skupinama ili pojedincima. Ubojice u Berlinu, dostupne informacije govore da su ih bila dvojica, usmrtile su dvanaestoro nedužnih ljudi, po identičnoj zločinačkoj shemi koja je prije nekoliko mjeseci primijenjena u Cannesu. Kaminom su, pri brzini od 80 kilometara na sat, uletjeli na Božićni sajam u Berlinu usmrtili 12, a teško ozlijedili više desetaka ljudi.

Što su radile sigurnosne službe na Božićnom sajmu u Berlinu kad je počeo pokolj? Što i kako su planirali i što poduzeli u sigurnosnoj pripremi ovog masovnog okupljanja u vremenima kad im se terorizam servira u krvna zrnca svake sekunde?

Nisu učinili ništa

Ispostavilo se, prije da su bili bespomoćni, nego da su se prema poslu odnosili ravnodušno. Jedan od terorista je poginuo u kamionu, a drugi je pobjegao. Uhvatili su pogrešnu osobu, navodno izbjeglicu iz Jemena, za pravim još tragaju.

U Ankari istog dana, 19. prosinca, ubijen je veleposlanik Rusije u Turskoj, na svečanom otvaranju izložbe fotografija, koja je trebalo da približi odnose Turske i ruskog prisustva u Turskoj i Siriji. Ruski diplomat ubijen je u izravnom TV prijenosu, ubojica se šepurio iznad umiruće žrtve, izdeklamirao nekoliko političko – islamitičkih krilatica, ubili su ga nekoliko sekundi kasnije. I u ovom slučaju sigurnosne strukture su zakazale. Zapravo bile su bespomoćne. Ubojica je policajac, detektor na metal je pokazao da je naoružan, ali on je pokazao policijsku iskaznicu.

Stručnjaci međutim upozoravaju da je sve što se događalo do danas na temu terorizma samo uvod u opći sukob islamista s Bliskog Istoka i šireg područja Europe. To potvrđuju i džihadisti koji najavljuju da će 2017. Biti godina “svetog rata” protiv Europe.

S tim u vezi je i najava iz kabineta njemačke kancelarke Merkel da je vlastima u Federaciji BiH u Sarajevu uputila ultimatum da očiste Federaciju Bosne i Hercegovine od vebijskih trenažnih logora i da sve ekstremiste vrate u njihova domicilna staništa. Jer europski stručnjaci za vehabizam i terorizam tvrde da su Bosna, Sandžak i Kosovo prešutno organiziran prostor za djelovanje tzv “bijele Alkaide”, odnosno da se na ovom prostoru nalaze centri za obuku terorista. U istoj poruci je naglašeno da “ukoliko to vlasti u Sarajevu pod hitno ne urade, onda će Berlin poslati specijalce protiv terorizma da to obave”.

Je li s ovom porukom koincidira najava, koja je prije tri dana stigla iz Sarajeva da će BiH protjerati 300 stranaca, uglavnom Arapa. Oni su, kaže se u priopćenju, bez boravišnih papira, ali uspjeli su da kupe nekretnine i zemlju. Osnovali su oko 500 tvrtki bez i jednog zaposlenog, koje su prijavljene na nepostojeće adrese, a raspolažu s više od 600 stambenih i poslovnih objekata. U ovoj najavi sarajevskih vlasti ne piše kako su spomenuti Arapi mogli kupovati zemljište, poslovne objekte i registriraju tvrtke bez boravišne dozvole i bez valjanih dokumenata.

S tim u vezi 14. Prosinca 2016. Stiglo je još jedno priopćenje iz Sarajevu. U njemu se kaže da su najmanje trojica naoružanih pripadnika “selafijskog pokreta” odmetnuli u šumu kod sela Ošve nedaleko od Maglaja. U priopćenju se navodi da su “među njima i ratnici Islamske države koji su se nedavno vratili iz Sirije”.

Zbog čega je službeni Berlin reagirao tako žustro i, reklo bi se, izvan diplomatskih okvira?

Moguće da se tamošnje sigurnosne službe rukovode izvješćem belgijskog veterana Dimitrio Bontinuka, poznatog pod pseudomimom “lovac džiihadista” koji kaže da po izvješću ICSR skoro deset posto ratnika Islamske države čine mladi ljudi iz BiH i s Kosova. “Na krilima ‘bijelih đavola’ kako u Siriji zovu mlade ekstremiste iz BiH is Kosova, vehabizam se širi regijom a moguće i Europom …”. Bontinuk podsjeća na studiju koju je financirala EU, a objavljena je pod naslovom “Selefizam i vehabizam” stoji da je upravo prostor Federacije Bosne i Hercegovine predvorje džihada, a da “Bijeli đavoli” ratišta ne biraju. Ratuju diljem svijeta, od Afganistana, preko Čečenije, Turske, Sirije … “.

Sigurnosne službe u Sarajevu svakako znaju gdje su centri za obuku džihadista, koliko ih ima i odakle dolaze. Ali, oni o tome šute. Ta omerta naslijeđena je od rahmetli Alije Izetbegovića, koji je u vrijeme građansko-agresorskog rata u BiH uz pomoć Saudi Arabije, Turska i Irana uvezao više od 3.000 surovih ratnika, uglavnom Arapa, ali bilo je tu i drugih boja. S njima je stiglo mnogo oružja i novca, a sa nima se i zametnuo džihadski pokret, od kojeg, sudeći po reakcijama Berlina, strepi Europa.

U tim tajnim izvješćima sarajevskih sigurnosnih službi, koje su objavili neki zapadni mediji piše da u FBiH trenutno djeluje više od 5.000 džihadista. Nisu to samo oni “sveti ratnici” Alije Izetbegovića. Došli su u ovim izbjegličkim valovima mnogi iz Tunisa, Libije, Sirije, Afganistana … Stigli su po pozivu. Imaju kampove u 28 naselja u FBiH gdje se obučavaju. Prošlog ljeta mediji u Bosni pisali su da se džihadisti svakodnevno obučavaju na Zelegori, dijelu koji pripada općini Gacko.

Odlaze modernim terenskim vozilima, u crnim uniformama i podijeljeni su na formacije od 30-40 ljudi. Radili su to cijelo ljeto, vlasti nisu reagirale.

Džihadisti danas najviše ima u Zeničko-dobojskoj županiji i to na područjima općina Zenica, Žepča, Zavidovići, Maglaj i Tešanj. U Tuzlanskoj županiji selefije žive u općinama Gradačac, Kalesija, Živinice, Srebranik, kojem pripada i Gornja Maoča – najozloglašenije vehabijsko gnijezdo.

Što će biti problem ove najave iz Berlina? Najprije, po tvrdnji Johna Schindlera pukovnika NSA, (poznate američke sigurnosne agencije) koji je u knjizi “Rat u Bosni i terorizam” napisao da je Bill Clinton uz pomoć Pentagona forsirano napravio dvije nove islamske države – FBiH i Kosovo, unatoč analizama terenskih agenata NSA i State departmenta da je to izravna opasnost za Europu.

Ta logika nije otputovala iz BiH i s Kosova. Naprotiv, na Zapadu vjeruju da određene moćne strukture iz SAD i danas hrane džihadiste u spomenutim centrima za obuku, kao što su u Siriji i stvorili “Islamsku državu”, pa će kancelarka Merkel imati silne probleme realizirati ono što je najavila u tajnoj službenoj poruci Sarajevu !

Izvor: revolucijainfo

Komentari

Komentari

Vijesti

BAKIR BEG U IŠČEKIVANJU OSMANLIJA

Objavljeno

- datum

Posljednjih godina – a naročito mjeseci – član Predsjedništva B i H Bakir Izetbegović ne prestaje bombardirati javnost svojim nebulozama. I ne zna se koja je od koje veća. Upravo kad pomislimo kako je tomu kraj (a bio bi već i red), on nam dokaže da nismo u pravu i da je u lupetanjima nenadmašan.

Ne mislim tu na pelješki most ili pokušaje dijeljenja „lekcija“ susjedima, jer to su mahom „sitnice“ u odnosu na sve ono što je u stanju izgovoriti.

Kad političar koji se nalazi na takvoj poziciji i predstavlja čitavu jednu vjersku skupinu (bosansko-hercegovačke muslimane) koja u okviru države B i H ima čak status konstitutivnog i suverenog naroda kao i Hrvati i Srbi izjavi kako ta druga dva naroda NE POSTOJE, odnosno, da su „IZMIŠLJENI“ i nemaju svoga korijena i identiteta (pa stoga niti prava na svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu), to je izjava (kako bi narod rek’o) „za ludnicu“.

Kad isti lik ustvrdi da je njegov rahmetli babo Alija „Bosnu ostavio u amanet“ turskom predsjedniku Erdoganu (kao što je učinio nedavno), to je isto tako IZJAVA ZA LUDNICU – ALI  ZA ZATVORENI ODJEL i takve bi pod hitno trebalo smjestiti „pod ključ“ kako se ne bi miješali s normalnim ljudima i trovali javni prostor i društvenu klimu u B i H i „regionu“ ionako bremenitu razno-raznim bolesnim pojavama.

Doduše, u ovoj priči nažalost, nije poremećen samo Bakir. Za njim niti malo ne zaostaje ni njegov „mentor“ i zamjenski „babo“ Erdogan, koji je već prije više od 5 godina svijetu javno obznanio vijest o tom „amanetu“:

„Turski premijer Tajip Erdogan izjavio je danas da mu je Alija Izetbegović ostavio ‘Bosnu u amanet’. ‘Rekao mi je u bolnici: Bosna je ostavština Osmanlija’, kazao je Erdogan.“ (https://www.klix.ba/vijesti/bih/erdogan-alija-mi-je-ostavio-bosnu-u-amanet/120711135; Vijest agencije SRNA  od 11.7.2012. u 20:54; istaknuo: Z.P.; stranica posjećena 22.10.2017.)

Sama činjenica da predsjednik jedne tako velike i moćne države (kakva je Turska) za medije izvali bedastoću ovakvoga sadržaja, neminovno mora na dnevni red postaviti pitanje njegovog duševnog zdravlja – neovisno od toga što mu je Alija rekao i je li njegova tvrdnja istinita.

Jako nam je dobro poznato tko je Erdogan i na koji način upravlja svojom zemljom, no, to je njihova unutarnja stvar. O teroru koji podnose i svome diktatoru, nek računa vode sami Turci.

Ali, kad Erdogan gura nos u Bosnu i Hercegovinu i lupeta o njoj kao „Osmanlijskoj ostavštini“, trebalo bi mu primjereno odgovoriti.

Trebalo bi – ali, čini se, nema tko.

Otkuda pravo bilo komu da Bosnu i Hercegovinu vezuje za zločinca kakav je Erdogan, za krvnika i diktatora koji na duši ima tisuće života i da mu je „ostavlja u amanet“?

Nije li to suludo?

Nije li jednako suludo maštati o ponovnom prodoru islama u Europu i pozivati se na razdoblje Osmanlijskih osvajanja?

Sumnjam da bi itko u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, pa i u Srbiji imao bilo što protiv toga da Erdogan, primjerice, usvoji Bakira i cijelu njegovu obitelj – optimalno bi bilo da ih povede u Tursku i tamo trajno zadrži, a da mu Izetbegovići katastarski prepišu (odnosno, ostave „u amanet“) svoje posjede i nekretnine, ali javno komunicirati na ovakav način i iznositi blasfemije te vrste, izvan je dometa zdravog razuma.

Dakako, postavlja se pitanje: Zašto Bakir beg reciklira ovu glupost Erdogana, nakon više od 5 godina? I zašto uporno vodi politiku po principu što gore to bolje?

Je li cilj SDA i njihovog tragikomičnog i nervno rastrojenog Bakir bega da ovakvom suludom kampanjom neprestano dolijevaju ulje na vatru i donesu nestabilnost na prostore jugoistočne Europe, ili je riječ o islamističkim fanaticima koji doista sanjaju o ponovnom dolasku Osmanlija i islamizaciji B i H, pokazat će vrijeme.

No, niti vladavina diktatora Erdogana neće trajati dovijeka. I to trebaju uzeti u obzir njegovi današnji slugani u Sarajevu. I malo voditi računa o odnosima sa susjedima s kojima i kraj kojih žive, a ne uplitati se u igre kojima nisu dorasli.

Siroti i nesretni Bakir beg (kojemu očito nešto u osobnom životu ide naopako dok je tako frustriran i dezorijentiran u vremenu i prostoru), ponaša se poput Karađoza (iz turskog kazališta sjena) i postaje lutka na koncu opskurnog diktatora Recepy Tayyipa Erdogana koji još uvijek čini se nije svjestan kako su kroz povijest završavali režimi nalik njegovom. I čija je glava prva letjela.

Zna li, uostalom, Erdogan kako je završila velika povijesna avantura Osmanlija?

Eto, Bakir i njegova svita, primjerice, kukaju, kako je tada nad njihovim „bošnjacima“ izvršeno nekih 6 „genocida“ (počevši od osmanlijskog poraza pod Bečom do konačnog protjerivanja turskog okupatora iz ovog dijela Europe).

I Erdoganu i Bakir begu bolje bi bilo da se pozabave malo tim analizama, a ne snovima o tutorstvu Turaka nad Bosnom i Hercegovinom.

Što se Bakir bega tiče, njemu nema potrebe obraćati se.

On je trajno izgubljen slučaj. Već odavno.

I tu bi svoju konačnu riječ trebala dati medicina, a ne analitičari društvenih i političkih zbivanja.

Zlatko Pinter

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Udružna tužba katolika i ljudi dobre volje protiv dr. Ive Josipovića

Objavljeno

- datum

 PROCES JOSIPOVIĆ   Napokon su se i katolici odvažili pokrenuti postupak protiv kršćanofoba i mrzitelja hrvatske katoličke kulture i baštine, koji su dio identiteta Hrvata od kada su oni na svom povijesnom ozemlju.

Nadamo se da ovaj put nikakve udbaško-pravosudne smicalice ne će pomoći nekome tko promiče govor mržnje. Prenosimo zahtjev za postupanje.

Dragi prijatelji i podupiratelji,

Ovu internetsku stranicu pokrenuli smo na vaš poticaj. Potaknuti brojnim pozivima svojih podupiratelja povodom niza nedavnih medijskih istupa bivšeg hrvatskog predsjednika, odlučili smo pokrenuti sudski proces

PROTIV: Dr. Ivo Josipović iz Zagreba

RADI: zaštite ugleda, časti i dostojanstva, zaštite od diskriminacije te zaštite od uvreda, kleveta, teškog sramoćenja, govora mržnje te temeljem bilo koje druge pravne osnove za zaštitu prava, interesa i osjećaja pripadnika katoličke vjeroispovijesti povrijeđenih javnim istupima i izjavama tuženika.

NEKA SE ČUJE I VAŠ GLAS!

Kako smo zaprimili masovne reakcije na navedeno u kojima ste izrazili svoju duboku povrijeđenost načinom na koji dr. Ivo Josipović tretira religijsku pripadnost i vjerske osjećaje velike većine građana Hrvatske, odlučili smo Vam  omogućiti da ovim putem zajednički izrazite neprihvatljivost takvog diskursa.

Zbog toga Vas pozivamo da ispunite online peticiju putem koju imate priliku izraziti svoje mišljenje i povrijeđenost uvredljivim istupima dr. Ive Josipovića, što će se upotrijebiti kao dokazni materijal na sudu.

Za sva dodatna pitanja i informacije možete nam se obratiti pozivom u naš pozivni centar na broj 01/6446-421 (radno vrijeme od 9 do 17 sati).

Sve troškove ovog sudskog postupka, bez obzira na ishod, snosi Zaklada Vigilare. Ukoliko nam želite pomoći podnijeti financijski teret ove tužbe, to možete učiniti uplatom dobrovoljne donacije.

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Talačka kriza u Velikoj Britaniji!

Objavljeno

- datum

Britanska policija pozvala je u nedjelju građane da ne prilaze sportskom centru u gradu Nuneatonu zbog “incidenta koji je u tijeku”, prenose agencije.

Ne navodeći pojedinosti, policija je na Twitteru objavila da su snage sigurnosti upućene u kompleks u središnjoj Engleskoj.

Nepotvrđena izvješća na društvenim mrežama govore da se radi o naoružanom muškarcu koji drži taoce u kuglani.

Očevici prenose da je područje blokirano i da kompleks nadlijeću policijski helikopteri.

Izvor: N1

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.