Poveži se

Vijesti

(VIDEO) Koncert zbora Krstitelj u Splitu

Objavljeno

- datum

Sinoć je u crkvi svetog Ivana Krstitelja na Trsteniku u Splitu, nakon večernje mise,  održan koncert mladog župnog zbora Krstitelj koji su oduševili publiku izvedbama duhovnih napjeva od kojih su mnogi njihovi autorski. 

Dvanaest ženskih i dvanaest muških glasova napajanih mladošću ostavljali su snažan dojam na ispunjenu crkvu. Većinu napjeva zbor izvodi a capela, a nešto uz pratnju akustične gitare. Nekoliko napjeva u a capela varijanti izveo je dio ženskog zbora okupljen u klapu koja je nedavno započela s djelovanjem.

Premda je teško izdvojiti bilo koga od pjevača, jer je ovo tipični timski rad, ipak bih pohvalio izniman glas prvog soprana i solistice Petre Božulić,  te solista Kreše Šimića u pjesmi „Hvala ti za ljubav“, Tome Rezića u pjesmi „Samo tvoja ljubav Bože“  i Petre Šalinović koja je solirala u klapskoj izvedbi pjesme „Izliči me“. Posebno me dojmila autorska pjesma Jerka Livačića „Mir u duši“,  za koju sam siguran da će se još čuti i u širim glazbenim krugovima.

Velika pohvala Marku Šimiću, voditelju zbora, koji je kao snažan magnet okupio ove prekrasne mlade ljude i učinio da na svakoj večernjoj crkvi vjernici uživaju u glazbi molitve. Sveti Augustin je rekao „Tko pjeva dvostruko moli“, a ovo pjevanje kojim nas podaruje zbor Krstitelj višestruka je molitva i lijek.

Naravno, velika podrška radu mladih dolazi od vrijednog župnika don Ivana Simunića, koji je publici rekao kako se za vrijeme liturgije ne plješće u crkvi, premda zbor to zaslužuje, ali da ove večeri ne žale dlanove. Tako je i bilo, zbor je za svaku pjesmu bogato nagrađivan snažnim i dugotrajnim aplauzima.

Nakon koncerta zbor je sa pukom ispred crkve otpjevao još nekoliko popularnih klapskih pjesama i zaokružio ovu lijepu večer koja svakako predstavlja  ne samo duhovnu, već i opće kulturnu vrijednost, koja će ostati zabilježena kao lijepi društveni događaj za grad.

Koncert zbora se snimao, pa vjerujem da će vrlo brzo zaljubljenici u lijepu glazbu moći uživati preslušavajući njihove pjesme  na društvenim mrežama.

Miki Bratanić

Komentari

Komentari

Vijesti

Talačka kriza u Velikoj Britaniji!

Objavljeno

- datum

Britanska policija pozvala je u nedjelju građane da ne prilaze sportskom centru u gradu Nuneatonu zbog “incidenta koji je u tijeku”, prenose agencije.

Ne navodeći pojedinosti, policija je na Twitteru objavila da su snage sigurnosti upućene u kompleks u središnjoj Engleskoj.

Nepotvrđena izvješća na društvenim mrežama govore da se radi o naoružanom muškarcu koji drži taoce u kuglani.

Očevici prenose da je područje blokirano i da kompleks nadlijeću policijski helikopteri.

Izvor: N1

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

“Češki Trump” traži pomoć od Hrvatske: “Migrante ćemo ostaviti pred zatvorenim vratima”

Objavljeno

- datum

ČEŠKI milijarder Andrej Babiš, čija je stranka ANO odnijela pobjedu na parlamentarnim izborima, rekao je u subotu da Višegradska skupina treba tražiti i druge saveznike, među njima navodeći i Hrvatsku, kako bi zajedno iznijeli prijedloge EU-u o pitanjima koje žele promijeniti.

Babiš je uvjerljivo pobijedio na parlamentarnim izborima koji su se održali u petak i subotu, a na kojima su češki birači rekli “ne” tradicionalnim strankama.

Njegov populistički pokret ANO osvojio je 29,6 posto glasova, tri puta više od najbližeg suparnika, oporbenih konzervativaca Građanskih demokrata koji su dobili 11,3 posto.

“Imamo sigurno saveznika u Austriji, (Sebastiana) Kurza, koji ima iste poglede kao i mi o migracijama”, rekao je Babiš.

U predizbornoj kampanji Babiš je najavljivao da će migrante ostaviti pred zatvorenim vratima.

Sebastian Kurz, čija je Narodna stranka odnijela pobjedu na izborima prošle nedjelje, također se zalaže za mnogo oštrije smjernice oko izbjegličke politike.

“Višegradska skupina mora naći i druge saveznike, trebamo Austriju i druge zemlje, na Balkanu, ili Sloveniju, Hrvatsku, možda i druge”, rekao je Babiš.

On je u kratkom intervjuu za Reuters u sjedištu stranke nakon objave neslužbenih izbornih rezultata rekao da bi želio da Višegradska skupina koju čine Češka, Slovačka, Mađarska i Poljska zajedno sa svojim novim saveznicima pripremi prijedloge i iznese ih Europskom vijeću, poglavito kada se radi o pitanjima kvalitete hrane i borbe protiv migracija.

“Moramo pripremiti teme, predložiti Europskom vijeću ono što želimo promijeniti. Dvostruki standardi kvalitete hrane, rješenja za migracije, borba protiv migracije i druga pitanja”, pojasnio je.   Piše: Hina Foto: FAH

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Vijesti

Putin: “Ono što ću vam sada reći može biti zastrašujuće, čak strašnije i od nuklearne bombe”

Objavljeno

- datum

Vladimir Putin na Međunarodnom festivalu mladih u Sočiju je govorio o tehnologiji koja je strašnija od atomske bombe. Prema njegovim riječima, ova tehnologija donijet će “prekrasne mogućnosti u području farmakologije i promjeni genetskog koda”.

Vladimir Putin je na Međunarodnom festivalu mladih u Sočiju rekao da će genetsko programiranje ljudi prema navedenim karakteristikama biti moguće u bliskoj budućnosti i da bi to moglo biti strašnije od nuklearne bombe.

“Možete zamisliti da čovjek može stvoriti čovjeka prema određenim karakteristikama. On može biti matematičar ili briljantan glazbenik, ali mogao bi biti i vojnik koji se može boriti bez straha, bez suosjećanja, bez žaljenja i bez boli “, rekao je ruski predsjednik.

Te nastavlja…

“Razumijete li da čovječanstvo može ući u vrlo složenu i važnu eru evolucije i postojanja, a najvjerojatnije će to i biti uskoro. A ono što sam upravo rekao može biti strašnije i od nuklearne bombe “, rekao je Vladimir Putin.

Prema Vladimiru Putinu, čovječanstvo nikada ne smije zaboraviti moralnost svojih postupaka, jer bi odsutnost istog moglo dovesti do uništenja čovjeka.

“Kada činimo nešto i sve što radimo, nikada ne smijemo zaboraviti moralne i etičke temelje našeg razloga. Sve što radimo mora pridonijeti jačanju ljudskog bića, a ne uništavanju“, zaključio je ruski šef države.

Je li ovo najava nečega što znanstvena zajednica Zapada ignorira, ne znamo? Međutim, sigurno znamo da ruski predsjednik Vladimir Putin nikada ne priča bez razloga.

Izvor: SputnikNews

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.