Connect with us

B. Karlo

Kako globalistička elita potiče masovnu migraciju u cilju slabljenja i postupnog uništavanja europskih nacionalnih država

Objavljeno

- datum

Njemačka autorica Friedericke Beck, detaljno je istražila plan Sorosa za poticanje masovne migracije u Europu, u dosluhu sa čelnicima EU o čemu su nedavno pisali i hrvatski portali gepolitika.news i croative.net

Friederike Beck, jasno kaže, da su globalni akteri i njihovi predstavnici u institucijama Europske unije, njemačka kancelarka Merkel, i drugi europski lideri počinili izdaju, jer rade za globalističku elitu, čiji je čovjek bio i bivši glavni tajnik UN-a Južnokorejac Ban Ki Moon. Ali i novi čovjek na čelu UN-a, Portugalac Antonio Guterres, također je igrač te elite, jer inače ne bi bio izabran na tu dužnost. Globalistička korporacijska elita na čelu sa Rockefellerom je i stvorila UN nakon 2. sv. rata i ona u UN-u vuče sve glavne konce. UN u službi Rockefellera i sličnih odavno potiče migraciju, pobačaj, rodnu ideologiju, i sve ostalo za agendu novog svjetskog poretka.

>> Njemačka pop zvijezda opet podigla prašinu u javnosti: njemački političari su marionete i narodne izdajice!

Antonio Guterres, bivši portugalski socijalistički premjer, bio je ravnatelj Visokog komesarijata UN-a za izbjeglice UNCHR-a, od 2005. do 2015. UNHCR kao jedna od podorganiazacija UN-a, također radi za globalističku elitu. UNHCR se lani protivio zatvaranju granica na takozvanoj balkanskoj ruti i zalaže se da što više izbjeglica i migranta uđe u EU. Osim toga UNHCR je prije dvije godine zataškavao masovno zlostavljanje afričke djece od strane francuskih vojnika u službi UN-a u Srednjoafričkoj republici. Umjesto da progoni francuske vojnike i njihove zapovjednike, UNHCR je dao otkaz zviždaču Andreasu Kompassu, koji je prijavio francuske vojnike središtu UNHCR-a u Zuerrichu. Guterres je 2014. započeo kampanju u europskim glavnim medijima, za pozitivno izvještavanjre o izbjeglicama. Europskim medijima i novinarima je od strane Guteressa i UNHCR- preporučeno da o izbjeglicama moraju izvještavati samo pozitivno. To je izišlo na vidjelo, tako što se Guterres sam nehotice odao, jer je bio pretjerano temeljit u svom poslu. On je naime angažirao britansku elitnu novinarsku školu “Cardiff School of Journalism” da napravi studiju o medijskom izvještavanju u Europi. U toj studiji, odnosno izvješću “Cardiff School of Journalism”, kaže se: “UNHCR je započeo seriju velikih lobističkih kampanja, sa ciljem da se europske države potiču, da više pomažu izbjeglicama. Te su kampanje bile odlučujuće u tome, da se utječe na izvješća o izbjeglicama”... i dalje na stranici 5 tog izvješća kaže se: “…Nemoguće je ignorirati ulogu masovnih medija, kada se radi o utjecanju, kako na javnost, tako i na ponašanje političke elite u pitanjima azila i migracije Masovni mediji mogu forsirati te teme i oblikovati ih po svome”.

>> ‘Rimski klub’ otvoreno zahtjeva smanjenje svjetskog stanovništva!

Guterres je član glavnog odbora organizacije “Friends of Europe (FOE), (Prijatelji Europe). FOE je jedna od nekoliko organizacija takozavnih “federalista”, koji se zalažu za ukidanje europskih država i stvaranje jedne korporativne europske, pa onda i svjetske države pod kontrolom globalističke korporacijske elite. Središte FOE je u Bruxellesu, a predsjednik je Etienne Davignon. Davignon, belgijski političar i tajkun, (84 godine), bivši dopredsjednik Europske komisije , stari iskusni globalist, Rockefellerov čovjek, počasni je član glavnog odbora skupine Bilderberg. Ostali članovi glavnog odbora FOE su također poznati globalisti kao; belgijski baron i tajkun Daniel Janssen-član Trilaterale, Pascal Lamy– Bilderbergovac i bivši predsjednik WTO (Svjetske trgovinske organizacije), bivši belgijski premjer Guy Verhofstadt (sada predsjednik bloka liberala ALDE u Europskom parlamentu) i Antonio Vitorino – bivši socijalistički portugalski ministar obrane i EU komesar za pravosuđe. Guterres je ujedno i član savjetnog odbora druge najveće portugalske banke, Caixa Geral de Depositos.

Ovo je sažeti prikaz detaljne istrage o poticanju migracije, koju je Friedericke Beck objavila u svojoj knjizi, još prije dvije godine.

Na portalu organizacije “Project Syndicate”, Soros je u jesen 2015. iznio svoj plan za migraciju, koji su tada velikodušno prenijeli svi vodeći zapadni korporativni propagandni mediji, kao New York Times, Guardian, njemački die Zeit, itd.

>> Dno dna: njemačka pokrajinska vlada na čelu sa CDU-om promiče ranu seksualizaciju djece!

Project Syndicate je velika propagandna organizacija sa sjedištem u Pragu, koju financira Soros. Ova organizacija okuplja preko 430 novina i medija iz oko 150 država. Između ostalih tu su uključeni: Financial Times, njemačke novine Süddeutsche Zeitung, austrijske novine Die Presse, španjolske El Pais, i mnogi drugi. Project Syndicate objavljuje godišnje stotine propagandih članaka koji pišu i rade propagandni novinari, publicisti i aktivisti iz elitnih think tankova i brojnih NGO-ova. Sve su to članci u korist agende za novi svjetski poredak. U tim komentrima se promiče kako su globalizacija, multikulturalnost, neoliberalizam itd.. jedino rješenje za probleme svijeta i napadaju svi protivnici globalizacije. Propagandni komentari pisani na engleskom prevode se i objavljuju na 6 jezika koji su pored engleskog, najrašireniji na svijetu; kineski, ruski, arapski, španjolski, francuski, njemački, te još na češki jer je sjedište organizacije u Češkoj.

U tom svom planu za migraciji Soros, je rekao da EU svake godine mora prihvatiti 1 milijun novih azilanata. I da EU za financiranje svakog azilanta, mora izdvojiti 15.000 eura. Dakle, 1 milijun azilanta puta 15.000 eura, = ukupno 15 milijardi godišnje.

>> Slučaj Niklasa P: Kako njemačke vlasti i glavni mediji i dalje pokušavaju prikriti migrantske zločince

Na istom portalu “Project Syndicate”, u isto vrijeme 2015., pisao je i tadašnji Obamin savjetnik, Mohamed A. El-Erian, koji je u članku “Izbjeglice i reforme u Europi” izrazio nadu, da bi najezda migranata, mogla poslužiti kao sredstvo za dalju centralizaciju EU i ukidanje suverenosti država članica. Soroseva zaklada “Open Society Foundations” (Otvoreno društvo), to je ona koja zaklada, koja zajedno sa EU i SAD, sufinancira skoro sve hrvatske, ili bolje rečeni anti-hrvatske nevladine udruge, NGO-ove; Documenta, GONG, Babe, CESI, Lupiga, H-alter, Kuća ljudskih prava, Domine, Centar za mirovne studije, Mreža mladih Hrvatske i mnoge druge. Ta Soroseva zaklada ima inicijatvu za poticanje svjetske migracije, “Migration Initiative” čije je sjedište u SAD, a svoje podružnice ima posvuda u Europi.

Frederike Beck je otkrila da iza organizacije “Avaaz”, koja vrši kampanje po cijelom svijetu, stoji Soros. Još u početku takozvanog arapskog proljeća, 2011., Avaaz je financirao kampanju protiv sirijske vlade Asada i poslao je vlastite novinare i aktiviste u Siriju, sa najmodernijom tehnikom, koji će vršiti propagandu. Sorosev čovjek za “obojene revolucije”, kojega su engleski medji nazvali “guru za revolucije”, je srpski aktivist Srđa Popović, koji se sam hvalisao da je davao instrukcije demonstrantima u Egiptu, kako srušiti vlast Mubaraka u prodsvjedima 2011. Popović je potekao iz nekadašnjeg srpske oporbenog pokreta “Otpor”, kojega je, kako se zna, finacirao Soros. O Popoviću je ovaj portal već opširno izvještavao.

Ciljevi Soroseve “Inicijative za migraciju” (“Migration Initiative”) su između ostalog: povećati zaštitu za migrante, poboljšati politiku za migraciju u svakoj državi EU, odnosno ukupno kontrolirati i upravljati svjetske migracije. U okviru ovih ciljeva, Soros je proglasio ovih nekoliko važnih točaka:

1. Ukinuti sudske postupke protiv migranta u svakoj državi i omogućiti migrantima pristup sudovima i odvjetnicima. Dakle, stvoriti mrežu pravnika i pomoćnika, koji će u svakom trenutku pomagati migrantima, da ostvaruju svoja prava pred sudovima. Faktički da se onemogući zakonima jedne države da protjeruju migrante i azilante. Zato se ne treba čuditi, otkud migrantima novac, da plaćaju skupe odvjetnike, za mnoge sudske postupke u zapadnim zemljama. Procesi oko dobivanja azila i protjerivanja odbijenih azilanata tako se oduže godinama i godinama. Poznato je da u Njemačkoj samo jako mali dio odbijenih azilanata bude doista protjeran. Velika većina raznim pravnim trikovima, uz pomoć odvjetnika ostaje i dalje u Njemačkoj. Podatak koji je prošle godine u Njemačkoj procurio na javnost i to na upit jednog zastupnika njemačkog parlamenta, a saopćio ga je osobno ministar unutrašnjih poslova, Thomas De Maziere, šokirao je mnoge. U Njemačkoj ima oko 500.000 odbijenih azilanata, koji su trebali biti protjerani ali još nisu. Mnogi od njih su u Njemačkoj već 10 ili 15 godina, ali od protjerivanja ništa. Jer se ti azilanti upravo, uz pomoć tih odvjetnika i raznih pravnih trikova i dalje drže u Njemačkoj, a njemačka vlast se mlako i popustljivo odnosi prema njima. Odnosno, prava je istina, da Merkeličina vlada i ne želi da se oni protjeraju. Ovim 500.000 odbijenih azilanta, treba dodati i onih preko milijun i pol izbjeglica, koje je Merkelica dovukla 2015. i 2016. Od tih milijun i pol, većinom lažnih izbjeglica, velika većina također nema pravo na azil i velika većina će biti odbijena, ali da velika većina njih nikada neće napustiti Njemačku, to je već sada izvjesno. Treba dodati i to, da su većina od onih izbjeglica koji dolaze iz Sirije, mladi muškarci, radikalni suniti, simpatizeri ISIS-a i protivnici Asada. Što su pokazale ankete među tim izbjeglicam prošle godione, Skoro 70% od njih je izjavilo da je za njih Asad gori nego ISIS. Pametnom dosta.

2. Treniranje i obuka migranata, tamo u državama Bliskog istoka, prije nego što napuste te države i upute se na put za Europu, U toj obuci, migrantima se daju sve instrukcije, kome se obratiti, kada stignu u neku zapadnu zemlju, kako ostvarivati svoja prava, raznim pravnim trikovima uz pomoć Sorosevih organizacuja, itd.,. Osim toga daju im se instrukcije za put, kako putovati, kako proći kroz granične kontrole, itd. Za sve te stvari postoje mnogi plaćeni odvjetnici u Sorosevim organizacijama koji pomažu migrantima

3. Propaganda, lobiranje i utjecanje na vlade i političare svake države članice EU. Propaganda i aktivizam preko glavnih korporativnih medija, Sorosevih NGO-ova i slično, da se potječu “reforme” u toj i toj državi za poboljšanje statusa migranta, za lakše dobivanje boravaka za sve migrante, i slično. Borba za “tolerantno društvo”, za “različitost” itd.. Sve ono što nama svakodnevno palamude i hrvatski korporativni mediji u službi elite: Jutarnji, Index, Večernji, itd.. Da podsjetim kako su u jeku one migrantske invazije na Europu, krajem 2015. i početkom 2016., svi poznati kolumnisti ovih hrvatskih korporativnih medija, kao i njihove kolege iz zapadnih medija, vršili propagandu u korist te migracije.
Međutim, nakon masovnih seksualnih nasrtaja arapskih migranata na žene i djevojke na novogodišnju noć 2015. u Koelnu, i nakon što su tijekom 2016. stizale brojne druge vijesti o silovanjima, kriminalu i islamističkom teroru počinjenom od strane arapskih “liječnika i inžinjera” u Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Francuskoj, itd, svi propagandisti su se odjednom naprosto ušutili. Nije bilo više ni riječi ljigave, neuvjerljive propagande od strane Matije Babića, Beškera, Jergovića, Dežulovića, Lovrićke, Modrićke i drugih.

Kako kaže Friedericke Beck, Sorosevi NGO-ovi su se raširili po cijelu Europi kao “metastaze”. U toj svojoj golemoj gustoj mreži NGO-ova, Soros sa svojim novcima sufinacira i slijedeće organizacije: Planned Parenthood (zloglasna eugenička organizacija za podsticanje pobačaja), National Council of La Raza (organizacija za podsticanje prava hispanskih migranata za useljavanje u SAD), Amnesty International (takozvana organizacija za ljudska prava, kojoj je Soros samo 2008. donirao 750.000 dolara, a Zaklada Ford milijun i pol), “Center for American Progress (libertarni think tank). Kako oni sami kažu na portalu Soroseve zaklade “Otvoreno društvo”, zaklada ima svoje podružnice u preko 100 država na svijetu!

>> Njemački ljevičari nastavljaju raditi u službi pedofilnog lobija

Organizacija “European Programme for Integration and Migration (EPIM)” (Europski program za integraciju i migracijau) usko surađuje sa Sorosevom zakladom “Otvoreno društvo”.
12 moćnih privatnih zaklada milijardera financiraju EPIM:

– dakle, Sorosevo Otvoreno društvo,

– The Atlantic Philantrophies, zaklada američkog tajkuna i milijardera Chucka Feeneya. Ova zaklada je prije 2 godine u Irskoj zajedno sa Sorosem, uoči referenduma, financirala kampanju za uvođenje gay braka i kampanju za dozvolu pobačaja

 • – Barrow Cadbury Trust, London
  – Compagnia di San Paolo, Italija
  – Fondation Bernheim, zaklada koju je osnovao nekadašnji belgijsko-židovski tajkun, Emile Bernheim.
  – Calouste Gulbenkian Foundation, Francuska, zaklada nekadašnjeg francuskog milijardera armensko-židovskog podrijetla Calouste Sarkisa Gulbenkiana
  – The Joseph Rowntree Charitable Trust, SAD
  – King Baudouin Foundation, poludržavna belgijska zaklada, koja zajedno sa Sorosem sufinancira mnoge NGO-ove u istočnoj Europi
  – OAK Foundation, zaklada britanskog milijardera Alana Parkera
  – Diana Princess of Wales Memorial Fund, London
  – Robert Bosch Stiftung, njemačka privatna zaklada, koju je osnovao njemački industrijalac i mason Robert Bosch (živio u prvoj polovici 20. st.). RBS je uključena u globalističku mrežu i aktivna je i u Hrvatskoj i regiji, zajedno sa Sorosem, EU i ostalom ekipom, nalazi se na listi sponzora pojedinih hrvatskih udruga, kao Documenta. RBS promiče u Njemačkoj globalizaciju, EU, gay prava, gay brak, kao i islamističke organizacije
  – La Caixa Foundation, zaklada velike španjolske banke La Caixa, čiji je šef, Juan María Nin, sudjelovao na sastancima skupine Bilderberg

Ovih 12 navednih zaklada plus još druge zaklade, uključeni su u Network of European Foundations (NEF) (Mreža europskih zaklada). NEF je formalno registriran u Srbiji, gdje mu je središte. Cilj NEF-a je sponzoriranje mnogih udruga, programi trening i obuke (čitaj: dresiranja aktivista), lobizam itd.. za obuku “naših budućih vođa”.

Na listi onih organizacija i udruga, kojima je Soroseva zaklada donirala najviše novca, na vrhu se nalazi organizacija ” Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (CEE TRust) (Zaklada za civilno društvo u srednjoj i istočnoj Europi).

CEE TRust nastao je zajedničkom aktivnošću ovih moćnih velikih zaklada: Ford Foundation, Charles Stewart Mott Foundation,
Sorosevo Otvoreno društvo, Rockefeller Brothers Fund, German Marshall Fund of the United States (GMF).
Charles Stewart Mott Foundation je zaklada nekadašanjeg industrijalca i masona Charlesa Stewarta Motta, koji je živio prije više od 100 godina, u vrijeme Rockefellera i Andrew Carnegieja. GMF je jedna od tri njemačke podružnice Rockefellerovog “Vijeća za vanjske poslove” (CFR). Charles Stewart Mott Foundation i GMF jako su aktivni u Hrvatskoj i cijeloj regiji, i zajedno sa Sorosevom zakladom i ostalima, nalaze se na listi sponozora mnogih NGO-ova, kao: Documenta, Babe, CESI, Gong, itd…
Rockefeller Brothers Fund (Fond braće Rockefeller) je jedna od nekoliko zaklada obitelji Rockefeller, koja još nije aktivna u Hrvatskoj, ali jeste u Srbiji, gdje se nalazi se na listi donatora pojedinih srbijanskih udruga, zajedno sa Sorosem i ekipom i jako je aktivna u državama istočne Europe.
Ford Foundation (Zakladu Ford), osnovao je poznati automobilski industrijalac Henry Ford, koji je bio mason i eugeničar, kao i Rockefeller i Carnegie. Zaklada Ford, zajedno sa Sorosevom zakladom, i drugim privatnim i državnim organizacijama iz SAD-a i Zapada, sufinancira mnoge NGO-ove širom svijeta, sufinancira pobačaj, gay parade, sterilizaciju stanovništva i sve ostalo za agendu novog svjetskog poretka.

Policy Association for the Open Society(PASOS) je ogranak Soroševe fondacije “Otvoreno društvo” , osnovan 2004. sa sjedištem u Pragu, PASOS djeluje na području istočne i jugoistočne Europe i zalaže se za neograničenu migraciju i brisanje svih granica.

EPIM u svojoj mreži ima oko 450 organizacija u 45 država Europe i svijeta, za poticanje migracije:

evo nekih europskih organizacija iz mreže EPIM-a:

AIDA ‒ Asylum Information Database

ARCA, Rumunjska, Forum za izbjegklice i migrante

Association for Legal Intervention -Poljska

Association pour les droites des étrangers, (Udruženje za prava stranaca)-Belgija

Association Primo Levi- Italija

Asylum Aid

Bulgarian Helsinki Committee (Bugarski helsinški odbor, financiraju ga Soros, EU i USAID)

Bulgarian Lawyers for Human Rights Foundation

Center for Legal Aid – Voice in Bulgaria

Comisión Española de Ayuda al Refugiado, (Španjolska komisija za pomoć izbjeglicama)

COMPAS, Velika Britanija

Consiglio Italiano per i Rifugiati, (Talijansko vijeće za izbjeglice)-Italija

COSPE, Italija

Detention Action

Doctors of the World (Liječnici svijeta)-američka i britanska podružnica francuske organizacije Liječnici svijeta-Médecins du Monde (vidi dolje niže)

ECRE, European Council for Refugees and Exiles (Europsko vijeće za izbjeglice i egzilante)

EMNHR, Euro Mediterranean Network for Human Rights, (euro-mediteranska mreža za ljudska prava)

Estonian Human Rights Centre (Estonski centar za ljudska prava)

European Alternatives (Europska alternativa) – organizacija salonske ljevičarske elite, koju su osnovali talijanski lijevi aktivisti Lorenzo Marsili i Niccolò Milanese. Radi se o lažnim kritičarima globalizacije, jer su oni svi u stvarnosti globalisti i članovi elite i rade za elitu. Talijanski ljevičar i globalist Marsili 2016. je osnovao takozvani paneuropski pokret DiEM25, zajedno sa grčkim salonskim ljevičarom i bleferom, Janisom Varufakisom, bivšim glavnim, suradnikom Aleksisa Ciprasa. Marsili piše za mnoge glavne medije elite kao El Pais, Al Jazeera, Huffington Post, ili Sorosev portal OpenDemocracy U glavnom odboru “Europskih alternativaca”, sjedi i hrvatski salonski ljevičar, Srećko Horvat, organizator ljevičarskog “Subversive Festivala” u Zagrebu.

European Anti-Poverty Network,

European Network Against Racism (Europska mreža protiv rasizma) – velika mreža od oko 600 NGO-ova iz mnogih europskih država, koju financira Soros.

European Network of Migrant Women (Europska mreža za žene migrantice)

European Trade-Union Confederation (Europska unija sindikata)

European Women’s Lobby (Europski ženski lobi)

European Youth Forum (Europski forum mladih)

FIDH, International Federation of Human Rights Leagues (Međunarodni savez liga za ljudska prava)

Flemish Refugee Action (Flamanska akcija za izbjeglice)- Belgija

Forum réfugiés-Cosi, Francuska

Foundation for Access to Rights (FAR)

France Terre d’Asile

Future Worlds Centre

GRAMI AC, Groupe de Recherche et d’Action sur les Migrations en Afrique, Afrique central (Skupina za istraživanje i akciju migranata iz Afrike i srednje Afrike)

Greek Refugee Council (Grčko vijeće za izbjeglice)

Hungarian Helsinki Committee (Mađarski helsinški odbor, također ga financiraju Soros i USAID)

Immigration Council of Ireland (Vijeće za izbjeglice Irske)

Institute of Race Relations

JRS, Servicio jesuita a los refugiados

KISA, »antirassistische« Organisation

Médecins du Monde (Liječnici svijeta)- francuska organizacija, koju je 1980. osnovao bivši francuski ministar vanjskih poslova, Bernrad Kouchner, inače židov. Organizacija pod ovim originalnim francuskim nazivom ima svoje podružnice u Belgiji, Bugarskoj, Njemačkoj, Grčkoj, Nizozemskoj, Portugalu, Švicarskoj i Španjolskoj, te u SAD i Velikoj Britaniji, pod engleskim nazivom Doctors of the World (vidi gore).

Menedek, Ungarn (Mađarsko udruženje za migrante)

Migrace (Udruženje za integraciju i migraciju-Češka

Migrant Forum in Asia (Forum za migrante u Aziji)

Migrants Resource Center, V. Britanija

Migrant Rights Centre Ireland (Centar za prava migranata Irska)

Migrationininstitutions

Migration Policy Group

Migreurop, observatoire des frontières (Posmatračka centrala za granice)

NIDOS, -V. Britanija

Norfolk Community Law Service (Služba za pravno svajetovanje Norfolk)- V. Britanija

PICUM, Platform for International Cooperation on Undocumented Migrants (Platforma za međunarodnu suradanju migranta bez osobnih dokumenata)

Platform of European Social NGOs (Platforma europskih socijalnih nevladinih udruga)

PLN, Progress Lawyer Network (Odvjetnička mreža Progres)

Portuguese Council for Refugees (Portugalsko vijeće za izbjeglice)

Pro Asyl (njemačka organizacija, koja dobiva jako puno prostora u njemačkim medijima i stalno kritizira vlade EU da su navodno previše oštre prema migrantima, da trebaju biti popustljivije i humanije)

Solidariedade Imigrante

The Aire Center London, Advice on Individual Rights in Europe

The People for Change Foundation

The Peope in Need Trust

EPIM sa svojom golemom mrežom organizira trening i obuku aktivista za lobizam u Bruxellesu, za propagandu u medijima i slično, također obuku specijalnih odvjetnika, za prava migranta

Glavni ured EPIM-a i NEF-a je u Bruxellesu, u blizini zgrade EU.
Prije 2 godine NEF je u Bruxellesu održao konferenciju, zajedno sa ostalim udruženjima elite, tajkuna i njihovih zaklada i koncerna: European Foundation Centre (EFC), European Venture Philanthropy Association (EVPA) i Donors and Foundations Networks in Europe (DAFNE). Na ovoj konfernciji je bio nazočan i Marc Richir , službeni predstavnik EU iz ravnateljstva za migraciju i unutrašnje poslove, te Heather Grabbe, ravnateljica ” Open Society European Policy Institute (OSEPI) (Europski politički institut u okviru Soroseve zaklade Otvoreo društvo). Dakle, službeni predstavnik EU zajedno sa privatnim kriminalnim tajkunima i koncernima, zalagao se za povećanu migraciju i za kako su rekli, “pozitivno medijsko izvješće o migrantima” (čitaj: propagandu).

EPIM u Bruxellesu ima i svoj think tank za lobizam i promidžbu migracije: European Policy Centre (EPC). kojega osim Sorosa sufinancira i EU!! EPC se zalaže za promidžbu migracije i borbu protiv svih smetala; populista, desničara, itd.
Po nalogu Europske komisije, izrađena je studija migraciji i migrantima u kojoj se faktički zahtjeva ukidanje suverenosti država članica, tako da se osnuje jedna agencija za cijelu EU; koja bi odlučivala o zahtjevima za azil, za cijelu EU, koja bi bila iznad zakona 28 država članica.
Studiju je napravila vlastita organizacija EU: Centre for European Policy Studies (CEPS) i izvjesna Miss Garlick, suradnica Sorosevog “Otvorenog društva” i organizacije “Migration Policy Institute Europe”
Migration Policy Institute (MPI) je još jedna organizacija za poticanje migracija u ovoj golemoj kriminalnoj mreži organizacija i aktivista-

MPI ima sjedište u Washingtonu, i pogledajmo samo izvadak sa duge liste moćnih donatora i sponzora ove organizacije:

Atlantic Philanthropies

International Organization for Migration (Međunarodna organizacija za migraciju)

International Rescue Committee (Međunarodni komitet za izbjeglice)

Bertelsmann Stiftung (Zaklada koncerna Bertelsman, vlasnika RTL-a)

King Baudouin Foundation

Bureau of Population, Refugees, and Migration, U.S. Department of State (državni ured SAD-a za izbjeglice i migraciju)

Calouste Gulbenkian Foundation

Carnegie Corporation of New York (zaklada nekadašnjeg industrijalca i masona Andrewa Carnegieja, koji je u ranom 20. stoljeću pored Johna Rockefeller bio drugi najmoćnoji čovjek u SAD)

Carnegie Endowment for International Peace (Carnegijev think tank, usko surađuje sa Rockefellerovim Vijećem za vanjske poslove, CFR-om u sastancima Bilderberga)

Delegation of the European Union to the United States (Delegacija EU u Sjedinjenim državama)

European Commission ‒ Directorate General for Employment, Social Affairs and Equal Opportunities, and Directorate General for Home Affairs (Ravnateljstvo Europske komisije za razvoj, društvena pitanja i jednakost)

Office of Refugee Resettlement, U.S. Department of Health and Human Services (državni ured SAD-a za pitanja izbjeglica, zdravlja i dobrotvornih službi)

Ford Foundation (Zaklada Ford)

Open Society Foundations (Soroseva zaklada Otvoreno društvo)

Organization for Economic Cooperation and Development (OECD) Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj

The Bill and Melinda Gates Foundation (Zaklada Billa Gatesa i njegove supruge Melinde)

German Marshall Fund of the United States (vidi gore ranije)

The Rockefeller Foundation (Zaklada Rockefeller)

Government of Canada, Citizenship and Immigration, Canada (kanadska vlada, odjel za državljanstvo i imigraciju)

Government of Finland, Ministry of Foreign Affairs (Ministarstvo vanjskih poslova Finske)

Government of Germany, Bundesministerium des Innern (BMI) (Ministarstvo unutrašnjih poslova Njemačke)

Government of Greece, Ministry of Foreign Affairs (Ministarstvo vanjskih poslova Grčke)

Government of Italy, Ministry of Labor and Social Policy (ministarstvo talijanske vlade za rad i socijalna pitanja)

Government of Mexico, Ministry of Foreign Affairs and Secretariat of the Interior (Ministarstvo vanjskih poslova Meksika)

UN High Commissioner for Refugees (Visoki komesar UN-a za izbjeglice)

Government of the Netherlands (Vlada Nizozemske)

Government of Norway, Ministry of Justice and Ministry of Children, Equality and Social Inclusion (vlada Norveške)

Government of Spain, Ministry of Labor and Immigration (španjolsko ministarstvo za rad i migraciju)

Government of Sweden, Ministry of Justice and Ministry of Employment (švedska ministarstva pravosuđa i razvoja)

Government of the United Kingdom, Home Office and Department of International Development

U.S. Department of Homeland Security (Ministarstvo unutrašnjih poslova SAD-a)

Walmart (veliki američki lanac trgovina životnih namirnica)

Winthrop Rockefeller Foundation (zaklada jednog od članova obitelji Rockefeller)

World Bank (Svjetska banka, u stvarnosti podružnica FED-a)

World Health Organization (Svjetska zdravtstvena organizacija, koja pripada UN-u)

  izvori: B. Karlo /kopp-verlag, politaia

ostali izvori:

https://www.project-syndicate.org/commentary/rebuilding-refugee-asylum-system-by-george-soros-2015-09

https://www.project-syndicate.org/commentary/refugee-reform-europe-by-mohamed-a–el-erian-2015-09

https://zeitgeist-online.de/exklusivonline/dossiers-und-analysen/880-avaazorg-und-der-geheime-informationskrieg-um-syrien.html

http://www.discoverthenetworks.org/viewSubCategory.asp?id=1237

http://www.undueinfluence.com/open_society_institute.htm

http://www.nef-europe.org/what-we-do/

Komentari

Komentari

B. Karlo

STARA UDBAŠKA ŠKOLA NIKAD ŽIVLJA: Kako Inoslav Bešker bezočno manipulira

Objavljeno

- datum

Navikli smo na manipulativni način izvješća hrvatskih mainstream medija i njihovih plaćeničkih novinara u njihovoj svakodnevnoj propagadnoj borbi protiv hrvatskog naroda. Navikli smo na njihov gedžovanluk, njihovo pljuvanje i prizemne metode.

Ali ono što je napravio Inoslav Bešker nedavno na portalu niskotiražnog listića Slobodna Dalmacija, je toliko gedžovanski, lažljivo, prizemno, gadljivo, ljigavno, jeftino, to prevazilazi sve što sam dosada vidio i pročitao od orjunaške kamarile. Doista dno dna.

Hrvatska državljanka koja se zove Yasmina ili Jasmina i njen muž, Bugarin, u Belgiji su pretukli jedan gay par. To su jedine poznate činjenice, koje su prenijeli belgijski mediji, ne upuštajući se u pozadinu slučaja  Na to je ispravno ukazao portal narod.hr u svojoj analizi Beškerovog članka. Dakle, belgijski mediji su izvjestili onako kako nalaže minimalna novinarska profesionalnost. Naprosto prenijeti poznate činjenice i ne upuštati se ni u kakve komentare, dok se ne utvrde motivi i cijela pozadina.

Ali što rade Bešker i Slobodna Dalmacija? Oni od tog slučaja, na tipičan senzacionalistički, bombastični gedžovanski način prave homofbni napad zatucane Hrvatice, za koji je odgovorna “hrvatska katolička homofobne kultura”.  To je Bešker sugerirao već u naslovu članka: “Epohalan uspjeh homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!”

Dakle, za Beškera su ta “Hrvatica” i njeno nasilje produkti “hrvatske katoličke homofobne kulture”. Odmah u naslovu, dakle, Bešker je sa tri riječi riješio cijeli slučaj: hrvatska, katolička, homofbna. Stara udbaška škola, nekadašnjeg suradnika UDBE Beškera.

Kao prvo,  ta hrvatska državljanka, uopće nije etnička Hrvatica vec Romkinja. Kao drugo, uopće se ne zna, je li ona katolkinja i kakav svjetonazor ima, ali za Beškera je odmah jasno, da mora biti katolkinja. Kao treće, ne zna se razlog sukoba između te “Hrvatice” i njenog muža na jednoj i tog gay para na drugoj strani i zašto su njih dvoje napali taj gay par. Ali za Beškera je i tu stvar jasna, naravno homofobija i katolički odgoj, što drugo.

Potpunu sliku o katoličkim i homofobnim  Hrvatima, Beškeru je očito malo pokvarila činjenica, da je muž te hrvatske državljanke Bugarin, ali Bešker i za to ima rješenje, pa kaze: “Belgijski izvori kažu da je duša homofobnog para bijesna žena, Hrvatica, a da je njezin muž, poveći Bugar, bespogovorno sluša.” Jer, ustvari, muž Bugarin je bio taj koji je namlatio dvojicu gejeva. Dakle, hoće reći, eto taj bugarski muž je neki jadni podanički smotanko,  a ta “Hrvatica” je naravno grozna strašna dominatna šefica, koju taj jadnik mora slušati. Hoće reći:  taj Bugarin iako je on tukao iako on sjedi u istražnom zatvoru, u stvari nije kriv, da nije bilo nje, on nikada ne bi napadao te gayeve.

Da je motiv napada “hrvatska katolička homofba kultura”, to Beškeru još nije dovoljno, pa još nadodaje: “napadači, klasična obitelj sastavljena od muža i žene, mirnih susjeda homoseksualnoga bračnog para, čekali su ih u zasjedi iza parkinga za invalide.”  Dakle, “klasična obitelj” muž i žena, napala je mirni gay par. I ovdje je vidljiva podmukla manipulativna namjera, da se  diskreditira one koji se bore za očuvanje braka kao zajednice muža i žene. Jer, Bešker, hoće reći  “klasična” obitelj, dakle “klasični” bračni par je gori nego homoseksualni bračni par, koji su bili “mirni susjedi”.

I još i ovo sarkastično na kraju: “Da ne bude zabune: i žrtve i napadači su Evropljani, državljani Evropske unije, dionici evropske kulture.” Hoće reći; eto vidite kako  ta europska (kršćanska) kultura nije tako dobra i časna. Dakle, Bešker je i prije završetka istrage belgijske policije, odmah znao pozadinu i motive napada: Hrvati, katolici, homofobi, “klasična obitelj” i “dionici europske kulture”. To je to.

I naravno, ono što je također tipično za orjunašku kamarilu iz Jutarnjega, Slobodne, Indexa, i ostalog šljama u službi dubokle države, Bešker nije propustio napisati: “… O zasjedi i premlaćivanju u nedjelju u Gentu, u Flandriji, javile su mnoge svjetske agencije, a mnogi portali su prenijeli Padovanijev status s Facebooka…” Uh, ajde odvadi malo- što bi rekli naši ljudi. Vijest je iz rubrike crna kronika, kakvih u zapadnim i europskim medijima svaki dan ima na stotine, ali za Beškera je to naravno udarna vijest, koji su prenijele “svjetske agencije”. Tipično debelo pretjerivanje koju uvijek koristi ta kamarila, kada piše o nečem negativnom, što ima veze sa Hrvatskom i Hrvatima, da bi neupućrnim čitateljima nametnula dojam, kako eto cijeli svijet bruji o nama. Ma što je tragedija urušavanja mosta u Đenovi i pogibija desetina ljudi, sitnica. Svjetske agencije to ne interesira,  njima je važnije objaviti vijest iz crne kronike u Belgiji, o premlaćivanju dvojice gayeva. Tako je ta kamarila iz hrvatskih lažljivih mainstream medija, nakon “poljudske svastike”, prije 3 godine uglas drečala, kako eto cijeli svijet bruji o toj sramoti i fašizmu u Hrvatskoj, da je ta vijest udarna vijest  svih zapadnih medija. U stvarnosti su zapadni mediji, prenijeli tu vijest, kratko i  na rubu, većinom u sportskoj rubrici. Oni su izvjestili samo poznate činjenice, da je svastika osvanila na stadionu, da se traga za počiniteljima, itd. i uopće se nisu upuštali u motive i pozadinu slučaja. Nasuprot tome, hrvatski mainstream mediji su danima drečali, o fašizmu i povampirenom ustaštvu i za sve su odmah optužili desničarstvo,  domoljublje, katolicizam itd, dovodeći u vezu tu svastiku sa duhom nacionalizma i fašizma, koji se navodno odavno tolerira u hrvatskoj reprezentaciji.

Čitatelji koji su se javili na forumu Slobobodne Dalmacije, bili su šokirani ovom nevjerojatnom Beškerovom bezskrupuloznošću, u kojoj je potpuno odbacio i posljednje zrno novinarske profesionalnosti i neutralnosti (ako je on to takvo što ikad i imao), i otvoreno ispucao vlastitu duboku mržnju prema  konzervativnom i vjerskom dijelu Hrvata. Pošto su skoro svi komentari čiatatelja bili negativni na račun Beškera i S.Dalmacije, redakcija portala SD sutradan je obrisala sve komentare. Tri dana kasnije, 16. 8., prvotni naslov članka je malo promjenjen. Dakle, isti članak, prvotno objavljen 13.8. u 22:28, ali sada naslov nije glasio više “Epohalan uspjeh homofobne kulture: Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!” , već  samo: “Hrvatica i suprug do krvi premlatili talijanskog crtača stripova i njegovog muža koji boluje od Alzheimerove bolesti!”

U ovom manipulativnom članku na birtijskoj razini, Bešker je premašio sam sebe. Ali nije to prvi put, da stari udbaš piše ovakave propagandne bljuvotine. Bešker se i ranije, dok je bio glavni kolmunist Jutanjeg lista, istakao ovakvim manipulativnim metodama.

Sličan primjer od prije dvije i pol godine. U Rimu se tada igrala utakmica Eurolige između Lazija i praške Sparte. Uoči te utakmice, skupina navijača Sparte, čeških huligana, na ulici u Rimu, maltretirala je jednu talijansku beskućincu i mokrila po njoj. Vijest iz rubrike navijački huliganizam. I tako su o tome izvjestili i talijanski, austrijski, njemački i ostali mediji. Dakle, češki huligani pravili su nasilje nad jednom bespomoćnom  beskućnicom. I to je bilo sve. Ali kako je o tome izvjestio Bešker na portalu Jutarnjega? Češki navijači, “katolici”, mokrili su po jadnoj beskućnici, iako je papa Franjo baš tada proglasio godinu milosrđa. I naravno, Bešker je tu još ubacio i neku poveznicu sa hrvatskim katolicima.

Iako se uopće ne zna, jesu li ti češki huligani katolici, odnosno jesu li uopće religiozni, i ako jesu kojoj religiji pripadaju, ili jesu li možda ateisti (jer upravo Češka je većinski ateistička), Bešker je od njih napravio katolike, ubacio poveznice: crkva-papa-Hrvati. Kasnije je i ovaj članak malo izmjenjen, pa su iz njega uklonjenje riječi, koje povezuju češke huligane sa katoličanstvom i poveznice sa papom, crkvom i godinom milosrđa. Kao što su i sada u ovom članku o premlaćivanju gayeva, iz naslova, uklonjenje riječi iz naslova, koje počinitelje povezuju sa hrvatskom, katoličkom, homofobnom kulturom.

Primjer drugi: Prije 3 godine, svi hrvatski mainstream mediji, su po nalogu svojih gazda  reklamirali masovnu migraciju arapskih “liječnika i “inžinjera”. Pa tako i Bešker u članku pod naslovom: “Na zastavi europskoga kršćanstva sada je izvezena riječ Sebičnost”. Bešker je tu napao sve one koji se protive toj migraciji:
“Na zastavi kršćanstva koje brane nije izvezena Solidarnost nego Sebičnost. Ekstremisti križa laćaju se terora baš poput ekstremista polumjeseca. Kršćanski terorizam u Evropi nije više ograničen na Bosnu (sjetimo se Srebrenice, a zapravo i Ahmića). U Njemačkoj ubacuju bombu (jugoslavensku) u centar za migrante u kojemu su muslimani, a višeput su potpalili takve centre, u Švedskoj maskirani premlaćuju Arape po željezničkoj stanici. Spram toga se slovenska, madžarska, slovačka i poljska islamofobija doimaju gotovo civilizirano.”

Bešker je u svrhu relativiziranja izmislio”eksremiste križa” i nekakav kršćanski trerorizam, po svoj poznatoj manipulativnoj metodi pravio usporedbu krušaka i jabuka i lagao da se u Njemačkoj i Švedskoj navodno progone muslimani, debelo uveličavajući par manjih incidenta, Ali zato je prešutio bezbrojne ogromne incidente i zločine od strane agresivnih arapskih migranata u Njemačkoj, Švedskoj, Austriji. A da je u Švedskoj totalno propala takozvana integracija i projekt multikulturalnosti, i da u gradskim četvrtima Malmöa, Stockholma, Göteborga, u kojima većinu čine arapski i afrički migranti, vlada bezakonje i švedski zakoni tamo ne važe i policija se ne usuđuje ići tamo, o tome je nedavno pisao čak i Jutarnji.

Kada se kasnije desila novogodišnja noć 2015. u Kölnu i mnogu  drugi bezbrojni napadi i zločini migranata, propagandisti Indexa, Juranjega, Tportala i ostalih lažjivih medija su se većinom ušutjeli. Ali Bešker je nastvaio sa propagandom. Sada je bila umjetnost, kako relativizirati i opravdati masovne seksualne nasrtaje arapskih migaranta na novogodišnju noć. Stara udbaška škola opet u svom elementu: uzmeš kruške i jabuke, pa ih usporediš. Nađeš nešto što je neusporedivio, i pokušaš na sve načine nategnuti i izjednačiti. I naravno opet u sve to malo  ubaciš Hrvatsku i Hrvate. Evo kako je Bešker to objasnio jednom:

“…U Kölnu je narušeno pravo na slobodu, na nedopustiv način. Žena, kao i bilo koji građanin, ima pravo hodati gdje hoće, sama ili u društvu, kako hoće, biti odjevena kako hoće. Sloboda znači i pravo ne biti komentiran, ne biti napadan radi stila slobode koji se bira. Ako je to trebalo napomenuti domaćim divljacima kada su kamenovali prvi Gay Pride u Splitu, onda to također treba, dakako i sudskom akcijom, staviti do znanja divljacima u Kölnu, ili bilo gdje u Uniji, po mogućnosti u svijetu. Ali krivcima, ne sunarodnjacima, ne suvjernicima.”

Bešker vadi iz naftalina povorku ponosa u Splitu (inače nasilno nametnutu od elite, protivno volji većine stanovnika), od dvije godine ranije i nekoliko bačenih kamenica i to izjednačava sa masovnim seksualnim nasrtajima arapskih migranata u Kölnu, Hamburgu i Stuttgartu. Gdje je njemačka policija, sa ogromnim postrojbama policajaca, neviđenim u povijesti Njemačke, morala cijelu noć intervenirati i gdje je nakon toga, bilo na tisuće kaznenih prijava protiv arapskih nasilnika. Dva događaja koja uopće nemaju veze jedan s drugim, ali važno je opet sve relativizirati i nekako tu ubaciti Hrvate i oblatiti ih.

I još jednom, na drugi način:

“…Naravno, može se moralizirati, reći da je svako nasilje nedopustivo, ali da u krajnjoj liniji nisu iste težine divljački nasrtaji na žene u Kölnu ili, 2500 kilometara jugoistočno, utapanje nekoliko desetaka imigranata u Egejskom moru. Nasilje ostavlja posljedice, pa i trajne, ali smrt je neizlječiva. Riječ je, međutim, o lažnoj dilemi: dizanje barijera na mediteranskoj obali, na schengenskim granicama Grčke, Italije, odnosno Španjolske, ne bi samo po sebi smanjilo količinu nasilja u srednjoj Evropi. Ali dok to dokažeš… da ne ponavljam dosjetku Nasrudina hodže o psu koji bježi iz Perzije glavom bez obzira jer ondje škope konje…”

Ovdje Bešker opet podmuklo, ljigavo i cinično, uspoređuje neusporedivo, kruške i jabuke. Opet nalazi primjer, sa kojim će relativizirati nasilje arapskih migranata u Kölnu, Dakle, za njega je utapanje nekoliko destaka migranata u Egejskom moru, isto tako nasilje, jednako onom nasilju u Kolnu. Iako, te migrante koji su se utopili u moru, nitko nasilno nije utopio, nitko ih nije pobacao u more, već su se sami utopili. Ako je netko kriv za njihovu smrt i smrt stotina drugih migranata, koji su se utopili u Egejskom i Sredozemnom moru, pokušavajući se dokopati Europe, to su oni, koji te migrante sa nevladinim udrugama i Sorosevim novcima, namamljuju i potiču ih da se upute na takav riskantan put preko velikog mora. Dakle, to su oni isti ljudi, koji su gazde i Beškeru i Jutarnjem i ostalim  hrvatskim propagandim medijima. Bešker relativizira nasilje u Kölnu, tako što kaže, ma dizanjem barijera na granicama EU, ne postiže se ništa i ne bi se smanjila količina nasilja u srednjoj Europi. Međutim činjenice su brutalne. Jer, baš u Kölnu na novogodišnju noć, velika većina migranata koji su napadali žene i djevojkle, bile su Merkeličine izbjeglice, koje su pristigle u Njemačku koji mjesec dana ranije, u jesen 2015., u onim masovnim kolonama, koje su  se kretale preko svih granica, od Grčke do Njemačke, koje su protutnjale i preko Hrvatske. Njemački mediji izvjestli su tada, da je policija u brojnim kontrolama osobnih isprava migranata, te noći u Kölnu, ustvrdila da su mnogi od njih bili pristigli tek prije mjesec dana u Njemačku i da su neki vikali policiji:  “Vi mi ne smijete činiti ništa, mama Merkel me je pozvala! ” A da ne govorimo o kasnijim puno gorim zločinima kao brutalnom silovanju i ubojstvu studentice Marie Ladeburger iz Freiburga, i desetcima sličnih slučajeva. Počinitelji, u skoro svim tim slučajevima nisu bili migranti “starosjedioci”, koji odavno žive u Njemačkoj, već baš oni “Merkeličini” migranti, pristigli krajem 2015. i početkom 2016. Dakle, dizanje barijera bi itekako pomoglo i da su se te “barijere”  podigle i da je Njemačka poput Mađarske spriječlila ulazak tih migranata, ne bi bilo ni masovnog silovanja u Kölnu, ni ubojstava Marie L., Mie iz Kandela, Sophie L. i drugih nesretnih djevojaka, ne bi bilo ni terorističkog napada u Berlinu uoči  Božića 2016. To su naprosto brutalne činjenice. A ne bi bilo ni brutalnog napada sjekirom na kineske turiste iz Hong Konga 2016. u jednom  vlaku u blizini Nürnberga, napada koji je takođe izveo jedan Merkeličin izbjeglica iz Afganistana, koji je tek prije nekoliko mjeseci bio pristigao u Njemačku. Baš taj napad spominjao je tada Bešker i opet sve relativizirao i poredio kruške i jabuke.  Nakon svih tih sada već masovnih  slučajeva zločina,  očito stisnut pred zid, kako opravdati raniju propagandu masovne migracije koju su provodili on i svi ostali propagndisti u mainstream medijima, Bešker je spomenuo  i taj napad tog Afganistanca na kineske turiste, spomenuo je i pokolj onog mladog Iranca u ljeto 2016. u Muenchenu, koji je tada ubio 9 osoba, spomenuo je i terorističke napade u Nizzi i Parizu. I što će Bešker ovaj put navesti kao protutežu tim zločinima, da bi ih relativizirao i umanjio? Samoubilački napad pripadnika ISIL- u Kabulu, u Afganistanu, koji se odigrao otprilike u isto vrijeme, u kojemu je poginula 61 osoba. Opet usporedba krušaka i jabuka. da bi se relativizirao užas zločina u Njemačkoj i Francuskoj. Jedina zajednička stvar i u tim zločinima, počinjenim u Njemačkoj i Francuskoj i u onom u Kabulu je da iza sviju stoje pripadninici ili simpatizeri ISIL-a i ekstremnog islamističkog funadmentalizma, Ali to Bešker naravno neće spomenuti,. Već nastavlja sa relativiziranjem. Afganistanac, Merkeličin izbjeglica, koji je sjekiriom, brutalno napao Kineze u njemačkokm vlaku, je za Beškera, naprosto luđak, kao i onaj mladi Iranac koji je pobio 9 osoba u Munechenu:”… Do šale ne treba biti, ali situacija je groteskna: dovoljan je jedan luđak, balavac, koji siječe sjekirom stanovnike Hong Konga, upale u to s manje povoda nego Pilat u Vjerovanje, pa da se blokira njemački željeznički promet; dovoljan je drugi gotovo podjednako balavi luđak da baci u kaos i paniku bavarsku prijestolnicu i zaljulja opstanak Angele Merkel u Kanzleramtu, jer se mjesnim katoličkim socijalkršćanima opet stislo…:”

Iranac koji je napravio pokolj u Murnchenu je za Beškera fanatik i psihotik: “..A što stoji iza atentata u Münchenu? Lako dobavljivo vatreno oružje (osobito nakon naših ratova) i masovna psihoza koja izbezumljuje i snage reda. To čini izvrsnu hranjivu podlogu. Nakon toga dovoljan je jedan psihotik (u odori američkoga lokalnog policajca, ili s upravo puštenom pravovjernom bradom, ili opsjednut križarskom misijom), uvjeren da su svi protiv njega, da su ga nepravedno i nepodnošljivo maltretirali i da je došlo vrijeme da slučajni uzorci kolektivnog krivca plate dio danka u krvi – pa da svjedočimo pokolju. U Münchenu, u Orlandu, na Utøyi, u Nici i tako dalje, niz je otvoren….”

I onda Bešker objašnjava…
“…Iza atentata u Kabulu stoji organizacija koja se oslanja na ideologiju, suludu ali ekonomski unosnu, koju podvaljuju pod religiju. Igraju na kartu sve češće širene tvrdnje da “ne postoji umjereni islam”. Čekam samo da netko kaže da je terorist Zidane udario glavom u prsi Materazzija iz vjerske mržnje protiv kršćanina koji mu je u duhu bratske ljubavi spomenuo sestru kao kurvu. Kako je govorio njemački filozof dr. Goebbels: laž postaje istina ako je dovoljno puta ponovimo….”

Tko o čemu kurva o poštenju. Odnosno, Goebbelsov učenik Bešker, laprda o Goebbelsu. Ovakvo gadljivo licemjerjre, može pokazati samo potpuno nemoralna i beskrupulozna osoba, koja vrlo dobro poznaje Goebbelsove metode, jer je obučena i trenirana u staroj jugoslavenskoj udbaškoj propagandnoj školi. Dakle, ovdje Bešker ne dopušta da se ukazuju na islamističku pozadinu nasilja i terorizma. ISIL-ovci i ostali teroristi, i zločinici Merkeličine izbjeglice u Njemačkoj su za Beškera, naprosto ili, terorosti, ili luđaci i fanatici, dakle nemaju veze sa islamom i ne smiju se uopće dovoditi u vezu njihova vjerska pripadnost i kultura iz koje dolaze. Ali kada je riječ o kršćanima i katolicma onda to ne vrijedi, onda Bešker, ima dvostruka mjerila,. što je pokazao ovaj njegov najnoviji propagandni uradak, izvješće o napadu na dvojicu gejeva u Belgiji. Iako počiniteljka  uopće nije ni etnička Hrvatica, ni katolkinja, i jedino što je veže za Hrvatsku je njena putovnica, za Beškera je to što je ona napala dvojicu gejeva naravno odraz “hrvatske, katoličke, homofbne” kulture. Nevještim sarakazom i lošim smislom za humor, Bešker kaže, ma, valjda će netko optužiti Zidanea, da je terorist i da je  iz vjerske mržnje protiv kršćanina Matterazija ovoga udario glavom (u finalu SP-a 2006.). To nitko nije rekao, niti će reći, da je Zidane terorist, ali da se ovdje radilo o mentalitetu koji dolazi iz arapske kulture, to je sasvim poznato. Jer, Zidaneu je bilo svjedno, što su stotine kamera na stadionu i što će sudac i svi ostali lako vidjeti da je namjerno udario Matterzzija i da će za to dobiti crveni karton i tako oštetiti svoju momčad u finalu SP-a. Njemu je bilo važnije osvetiti se Materazziju. Za takvu uvredu, psovanje majke ili sestre, među arapskim migrantskim krugovima u predgrađima Pariza ili Marseillea ( gdje je Zidane odrastao), ne dobiva se samo glava, već katkad i nož u prsa. Što svjedoče brojni slučajevi sukoba među migrantima u Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji. Ali javno kazati to da ima veze sa mentalitetom i kulturom tih migranata, to je odmah rasizam. Ali, da je umjesto Zidanea, Materazzija tako udario neki hrvatski igrač, onda bi Bešker i ostala orjunaška kamarila odmah drečali, da je to hrvatska katolička kultura,  zaostali patrijarhalni ognjištari, koji sami dijele pravdu, i ne znaju se ponašati civilizirano. Dakle, kada je pisao o nasilju arapskih migranta, onda je Bešker pisao da se ne smije generalizirati i da se to nasilje ne smije objašnajvati sa njihovom religijskom i kulturnom pozadinom, ali kada je nedavno pisao o ovom napadu na dva gaya u Belgiji, onda je odmah ispalio, da je ta taj napad odgovorna baš vjerska i kulturna pozadina počiniteljice, iako je njena jedina veza sa Hrvatskom, njena putovnica.

Nije to sve, ima još od Beškera, i od njegove propagandne djelatnosti. Kao naprimjer , uradci koje je ranije pisao protiv Trumpa, naravno po nalogu svojih gazda iz duboke države.

Naslov članaka koji je na portalu Jutarnjega, napisao prije  2 godine:

Koncentracija na “apokalipsu doma” Trumpu je baza za dezangažman u Evropi”

Četiri mjeseca uoči tadašnjih predsjeničkih izbora, Bešker je napao Trumpa, i to zato što je Trump najavljivao da će povući SAD iz globalističkih procesa i stalnih ratnih intervencija po svijetu. Za Beškera je to strašno, pa kaže: “Trump nam servira novi izolacionizam Sjedninjenih Država, povratak najprimitivnijoj verziji interesnih sfera” Dakle, najava Trumpa da SAD neće više posvuda bacati bombe, je “izolacionizam”. Problem su ne samo Trump, već i sva ostala smetala i protivnici globalizacije: “Na istoku Putin i Erdoğan, demokratski izabrani autokrati, doma suprematisti Farage, Le Pen, Salvini, Orbán, a na zapadu se kao Voldemortov crni znak uzdiže golema Trumpova glava, doduše ne crna nego narančasta ali s grimasom punom mržnje. Između toga dezorijentirana, nesigurna, uspaničena Evropa…”

Trump je, kaže, Bešker: “… hodajuća uvreda kapitalistima filantropima poput Andrewa Carnegieja ili familije Rockefeller, čijoj je zakladi geslo “mudra globalizacija”..
Aha, dakle “filantropima” (starogrčki: čovjekoljubcima), kako im Bešker slinavo tepa, jer su to njegove gazde koji ga plaćaju. I onda Bešker napada Trumpa, i zbog toga što je tada najavljivao da je NATO nepotrebna organizacija i da bi se SAD mogle povuči iza NATO-a, Bešker je kofol zabrinut zbog toga, što Trump navodno ne bi branio Estoniju i Latviju, ako ih napadne zločesti Putin i na kraju kritizira mlakost Europljana, što valjda nisu agresivniji i ratoborniji protiv Rusije i što bi se ako SAD napusti EU, ironično kaže branili “blok flautama”.

“Što će Europa? Odbijajući čvršću strukturu, odbijajući zajedničku obranu a i plaćanje za nju, Evropa je odlučila ostati artičoka koju je lako pojesti list po list, kako je lijepo rekao Cesare Borgia. Ostaje nam blok flauta”.

Nekoliko mjeseci kasnije, nakon što je Trump preuzeo dužnost predsjednika, početkom 2017., Bešker je opet napao Trumpa (i Putina) i zahtjevao faktički rat, uspoređujući današnju svjetsku situaciju sa onom 30-ih godina, kada je Hitler došao na vlast i tada se kaže on,  oklijevalo, pa je Hitler ojačao.

Niti Beškerov poznati stil, da sve to nekako uvije pominjanjem povijesnih usporerdbi i nekavih mudrosti i slično, nisu mogli prikiriti taj  ratnohuškački uradak. I naravno, Bešker, ne bi bio Bešker, da  sve to nije začino sa malo ustaštva i da nekako ubaci i Hrvatsku i Hrvate u sve to, iako oni nemaju nikakve veze sa Trumpom, ali eto Trump je valjda kripto-fašist, isto kao i hrvatski ustašoidi.

U tom uradtku pod naslovom: “Fenomen Trump će se ispuhati, osim ako ne eskalira u rat širih dimenzija: Ništa se nije naučilo od oklijevanja s kraja 30-ih godina prošlog stoljeća”, – Bešker dakle stavlja paralelu između dolaska Trumpa na vlast i   “provokativne apologije ustaštva” u Hrvatskoj, izraženoj u obliku postavljanja spomen ploče pripadnicima HOS-a u Jasenovcu.

U Bijelu kuću je kaže, Bešker, ušao “prostak i narcisoid, bahati lažac Donald J. Trump.” Možda je Trump primitivan, bahat, ovakav ili onakav, ali on nije odveo SAD u bankrot i nabio 20.000 milijardi dolara državnog duga i on nije uništio 5-6 država i  nije pobio 4 milijuna civila u zadnjih 17 godina na Bliskom istoku , otkad SAD tamo ratuje. Trump nije slao drone koje su ubijale civile, “mirotvorac” Obama jest.

Za Beškera su braća Kennedy, osim što su bili ženskari, (kao i Trump), bili “katolički klan”, Ono klan,  zvuči nekako opasno, zločesto, mafijaški, a riječ katolički je ionako uvijek opasna  i uvijek se povezuje sa Hrvatima, htjeli to ili ne. Ali ako su Kennedyjevi bili takav “klan”, zašto su onda obojica braće Kennedy okončala tako bijedno, sa metkom u glavu? Onda Bešker nahvali Kennedyjevog nasljednika Lyndona Johnsona, kao nekog liberalnog izbavitelja, iako je Johnson započeo rat u Vijetnamu, koji je koštao i Vijetnam i SAD, stotine i milijune tisuća žrtava, ali nema veze, jer  Johnson je kaže Bešker, “bio iskreni pobornik ljudskih prava”. Znači nakon “katoličkog klana” Kennedyjevih, došao je liberalni i napredni Johnson. Ali taj liberalni napredni Johnson, je nakon smrti Kennedyja, donio rat SAD-u, Onaj dugi i veliki rat u Vijetnamu. Dakle, ako povlačimo paralele po Beškeru: sada je Trump prepreka, da bi se opet mogao voditi rat-ovaj put rat protiv Rusije. A onaj koji bi preuzeo dužnost, ako bi pao Trump, bilo Hillary, ili Mitt Romney, ili Jeb Bush, ili bilo tko iz elite slugana duboke države, toga će Bešker i njegove korporativne kolege u SAD-u u New York Timesu, CNN-u itd, proglasiti liberalnim i naprednim, kao što su  onomad prije 50-ak godina takvim proglasili i L. Johnsona.

Ipak, Hrvatska je u goroj situaciji, zaključuje Bešker na kraju tog uradtka, jer Trump će kad tad nestati, ali ustaštvo u Hrvatskoj neće; “…fenomen Trump će se – kao i pužadizam, kao i kvalunkvizam, kao i još neki slični eksplozivni ali tranzitorni populizmi – ispuhati u eventualnoj novoj konjunkturi, ako ne eskalira u rat širih dimenzija.

Fenomen provokativne apologije ustaštva će opstati, jer nije uzmicao bez obzira na privredne okolnosti u posljednjih sedam desetljeća, niti ga je zgazila represija, niti su ga razdoblja bitno širih sloboda (u osamdesetima, ili u prošlom desetljeću) učinila izlišnim…”

Ustaštvo je za Beškera, naravno samo udbaški smokvin list za hrvatsko domoljublje,  kojega, kako on sam priznaje, nije zgazila ni represija od 1945. do 1991., a ni i svi pokušaji nasilnog preodgoja većine hrvatskog naroda i zatiranja tog domoljublja uz pomoć duboke države izvana, u zadnjih 18 godina, od početka takozvane “detuđmanizacije” do danas. Što je pokazao veličanstrveni uspjeh  hrvatske nogometne reprezentacije i veličanstvena proslava tog uspjeha, koja je orjunaše tipa Bešker, definitvno bacila u očaj. To je to. U tom smislu treba posmatrati i ovaj zadnji bijedni Beškerov uradak u kojem se očito debelo zaletio pred rudo i odmah optužio “hrvatsku, katoličku, homofbnu kulturu”.  Što je sama redakcija portala Slobodne Dalmacije nehotice priznala uklonivši to iz naslova članka. Ali ako netko misli, da bi Bešker sada zbog toga bio moralno pokoleban, i da bi ga to peklo, jer se zaletio i napravio gaf, taj se vara. Jer on, kao i ostala propagandna orjunaška ekipa u službi duboke države, nemaju ni trunke morala i savjesti i zato im je svjedno. A njihovi šefovi, urednici Slobodanke, Jutarnjega i ostalog šljama su isti takvi, zato se Beškeru neće ništa desiti, niti obična opemena. Sjetimo se samo onog bijednog propadgandnog uradtka Snježane Pavić prije 6 godina u Jutarnnjem. Najvećeg gafa u hrvatskom, a možda i cijelom europskom novinarstvu. Kada je ona, uoči odluke o drugostupanjskoj presudi Gotovini i Markaču, istrčala pred rudo, i već napisala optužnicu i Gotovini i Markaču, Domovinskom ratu i cijeloj državi Hrvatskoj. U medijima gdje, ima barem trun nekakve novinarske profesionalnosti i morala, pa makar to bilo i prividno i hinjeno, kad ništa zbog javnosti, novinar koji bi napravio takav gaf, takav promašaj, dobio bi otkaz. Ali Pavićka ga naravno nije dobila, već i dalje drobi propagandu u službi svojh gazda. Istu takvu, jadnu, bijednu, ljigavu, idiotsku, kao i Bešker, ista udbaška škola. Najnoviji primjer: članak koji je Pavićka nedavno napisala na portalu Jutarnjega: “Rugali se Hrvati Pakistancima…”. Poznata beškerovska metoda, bilo o čemu da pišu, po svaku cijenu ubaciti Hrvatsku Hrvate i katoličanstvo i totalno nategnuti sve. To što u strogo islamskoj državi Pakistan donedavno žene uopće nisu imale pravo da glasaju na izborima i još ga u potpunosti nemaju, a u Hrvatskoj u Saboru sjedi samo 20% zastupnica žena, to je za Pavićku potpuno isto i dokaz da i Hrvatska krši ženska prava i da je zatucana i zaostala isto kao i Pakistan.  Da, Bešker, Pavićka, Index i ostali su moralno pokvareni i nemaju nikakvih principa, to znamo, ali ustvari su ovakvi njihovi članci dokaz koliko su oni jadni, koliko ih razdire jad, bijes i mržnja. Jer stvarno netko mora biti totalno frustriran i jadan, da ama baš u svakoj prilici, bilo o čemu da piše,  pronalazi neke idiotske poveznice i uvijek mora pokušati sve nekako dovesti u vezu sa “katoličkom, hrvatskom, homofbonom kuluturom”.

* Mišljenja iznesena u kolumnama osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Croative.net

Branimir Karlo

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

Potpuni poraz orjunaša i sorosčadi: niti u inozemstvu, nitko im više ne ‘puši’ kampanju protiv hrvatske reprezentacije

Objavljeno

- datum

Orjunaši i sorosčad su na aparatima. Godinama su ocrnjivali hrvatsku reprezentaciju i vodili kampanju protiv nje, ali nakon što je Hrvatska postala viceprvak svijeta, cijela ta kampanja je doživjela potpuni slom.

Portal Index, središte te kamapanje, u početku svjetskog prvenstva još je pokušavao ocrnjivati hrvatsku momčad, ali kako je ona postizala sve bolje rezultate i prolazila sve dalje i dalje, i kako se cijela Hrvatska u jedinstvemom oduševljenju ujedinila oko nje,  Indexovci su očito uvidjeli, da je bolje, da je oportuno, ne zamjerati se cijeloj Hrvatskoj, pa su onda  u zadnjih desetak dana SP-a, privremeno prekinuli paljbu i umirili se.

Ali čim je SP završeno, oni i svi ostali orjunaši opet su dočekali svojih pet minuta i izpuzali iz svojih rupa kao štakori. Povod im je bio nastup Thompsona na proslavi dočeka hrvatskih reprezentativaca. I ne samo to. Očito je da su oni aktivirali svoje veze u inozemstvu i dostavljali informacije pojedinim zapadnim korporativnim medijima u službi globalističke elite. Jer i domaći orjunaši i soroščad su  u službi te elite i tako su vrlo dobro umreženi sa svojim kolegama na Zapadu.

Izvjesni Blagonić je trebao pisati za francuski medij koji se zalagao za legalizaciju pedofilije

Da je to tako, pokazao je i napad na hrvatsku reprezentaciju i predsjednicu onog totalno frustriranog i izkompleksiranog tipa Blagonića na Facebooku. U kojem je on hvalisavo spomenuo, da će uskoro pisati članak o hrvatskoj reprezentaciji za francuske novine Liberation. Liberation su lijevo liberalne francuske novine u vlasništvu Rotschilda. I poznate su po tome, da su sedamdestih godina, kao i još nekoliko drugih francuskih i njemačkih lijevih novina, objavljivale članke, koji su se zalagali za legalizaciju pedofilije. Dakle, našla vreća zakrpu i onda nije teško zamisliti, kakav će biti taj članak, koji će Blagonić pisati za Liberaton. Poput onih članaka, koji su objavljeni u nekim njemačkim i drugim zapadnim medijima. A koje je odmah reklamirao Index, ono u stilu, pogledajte što pišu “Nijemci” ili  strani mediji o hrvatskoj reprezentaciji i Thompsonu. Naravano da to nisu “Nijemci”, već plaćenici globalističke elite, od kojih su neki vrlo dobri pajdaši sa Indeksovim orjunašima. Jer, kada se pogledaju ti neki negativni članci o hrvatskoj reprezentaciji i predsjednici, koje je objavio portal Die Welta, “njemački” novinari koji su to pisali, zovu se Krsto Lazarević i Danko Rabrenović.

https://www.welt.de/politik/ausland/article179496338/Kolinda-Grabar-Kitarovic-Wo- steht-die-Praesidentin-politisch.html

Lazarević je napisao pljuvački članak o hrvatskoj predsjedenici, koji je očito prepisan sa Indexa. Index je još za vrijeme SP-a, objavljivao slične članke o predsjednici. Lazarević u tome članku iznosi poznatu tezu Indexovih orjunaša, da je hrvatska predsjednica navodno osporavana u Hrvatskoj, nabrajajući poznate optužbe orjunaša; da je dobra sa osuđenim  Mamićem, da se susretala sa Thomposonom,  da je nakon presude Praljku izjavila da je hrvatski narod pogođen u srce i da je predložila da se osnuje neovisna komisija, koja će istražiti istinu o Jasenovcu. Što je za orjunaše  crvena krpa, pa tako Lazarević odmah ističe, kako je utvrđeno da je u Jasenovcu ubijeno “80.000 Srba, Židova i Roma” i da je svako propitivanje stvarne istine o Jasenovcu revizionizam i podilaženje fašistima.

Međutim,  u komentarima na ovaj  članak, Hrvati koji žive u Njemačkoj, odbrusili su Lazareviću i pobili njegove orjunaške laži. A i skoro svi njemački čitatelji, koji su komentirali taj članak, također se ne slažu sa mišljenjrm Lazarevića, već se dive hrvatskoj reprezentaciji i predsjednici i kažu; kamo sreće da mi imamo takvu predsjednicu, koja tako sponatno i temperamentno pokazuje domoljublje u dresu svoje reprezentacije i još je k tomu i lijepa i atraktivna žena, za razliku od naše uvijek smušene Angele.

O Krsti Lazareviću, ovaj portal je već ranije izvješćivao.

Lazarević je njemačko-srpski novinar, odrastao u Njemačkoj i piše za nekoliko njemačkih glavnih medija o temama sa “Zapadnog Balkana”. On piše i za Sorosev portal n-ost, koji se bavi temama o jugoistočnoj Europi.

Lazarević se pretvara da je antinacionalist i multikulturalist, ali u stvari propagira  pro-srpske stavove. Tako je on preklani u njemačkim medijima napisao članak o islamističkim fundamentalistima, vehabijama i ISIL-ovcima u BiH. Ali po lukavoj srpskoj strategiji, nije propustio priliku, da u tom članku ubaci srpsko viđenje rata, ono Karadžićevo i Mladićevo, pa je napisao, da su rat u BiH 1992. zapravo izazvali muslimanski mudžahedini koji su klali Srbe i onda su dobri Srbi bili primorani da se brane.  Lazarević je glavni pajdaš sa  hrvatskim orjunašem Danijelom Majićem, koji je dobro poznat hrvatskoj dijaspori u Njemačkoj.
Majić pripada ekstremo ljevičarskim njemačkim novinarima onih  njemačkih korporativnih medija, koji pišu hvalospjeve Merkelici, hvale EU, migraciju, multikulturalnost, liberalizam, LGBT udruge, itd.. i na svakom koraku tragaju za fašistima i rasistima. A fašisti  su svi oni koji se protive tome.  On piše redovno za  dnevni list Frankfurter Rundschau , te ponekad i za Berliner Zeitung. Obadva lista su ljevičarski, posebno Frankfurter Rundschau, radikalno lijevi list blizak SPD-u, Zelenima i Antifi, kojega otprilike možemo usporediti sa Indexom i Novim listom u Hrvatskoj.

Kad je prije 2 godine, Thompson trebao održati koncert u Wuppertalu, protiv tog koncerta je pokrenuta kampanja, a kako su izvjestile lokalne novine Wuppertaler Rundschau, informacije o Thompsonu, gradskim vlastima Wuppertala,  dostavio je “frankfurtski novinar Danijel Majić”.  Lazarević i Majić se odlično poznaju sa sorosevcima iz Hrvatske. Na sajmu knjige u Frankfurtu prije 3 godine, Majić se sastao sa bivšim Feralovcima, Dežulovićem i Ivančićem, o čemu je tada izvjestio Novi list.

Nijemce baš ne interesiraju političke prilike u Hrvatskoj i Balkanu, pa  Majić i Lazarević očito žele “prosvjetiti” Nijemce, žele im objasniti stvari o Hrvatskoj i regiji.  Zato su njih dvojica pokrenuli podcast pod naslovom: “Podcast za polemiku i palaver o Ballaballa-Balkanu.

I još jedan članak na portalu Die Welta o nastupu Thompsona na proslavi u Zagrebu, kojega je Index istakao kao primjer što misle “Nijemci”.

https://www.welt.de/sport/article179467954/WM-2018-Rechtsrocker-Marko-Perkovic-faehrt-mit-Kroatiens-Helden-durch-Zagreb.html

Članak je nepotpisan, nema imena autora, ali se vidi iz zrakoplova, da  je tu svoje prste vjerojatno opet imao Lazarević. Jer se tu spominje Jasenovac i “genocid nad Srbima, Židovima i Romima” i to da je Thompson u svojoj pjesmi “Bojna Čavoglave” veličao ustaški pokret iz 2. svjetskog rata, što je naravno teška laž. Na koju su ukazali i  hrvatski čitatelji  u komentarima, objašnjavajući da pjesma nema nikakve veze sa 2. svjetskim ratom i ustašama, već sa Domovinskim ratom i da je nastala kao reakcija na srpsku agresiju 1991.

Nešto ranije, na dan finalne utakmice SP-a između Francuske i Hrvatske, pljuvački članak protiv hrvatske reprezentacije na portalu Die Welta, napisao je izvjesni Danko Rabrenović. U članku pod naslovom “Što mi strašno smeta u hrvatskom uspjehu?” on objašanjava da mu je otac Srbin, a majka Hrvatica i da je odrastao u Beogradu.  Rabrenović kaže, da danas Hrvatska može postati svjetski prvak i “ne znam bi li se radovao, ili bih vikao od srama i bijesa”. Kao eto, on bi navodno rado navijao za hrvatsku reprezetnatciju, ali kada čuje, da hrvatski nogometaši slušaju Thompsona, onda im poželi da izgube i ispadnu. Zato što hrvatska reprezenatcija gaji tradiciju “desno-nacionalističkog svjetonazora”. Nakon te maske, kofol da je on u dilemi, Rabrenović u daljem tijeku članka, pokazuje svoje pravo lice i kaže što ga doista svrbi, i spominje da mu je zasmetalo to što je Mario Mandžukić 2012. , nakon postignutog gola za Bayern, pozdravio oslobađanje generala Gotovine i Markača. Pa onda Rabrenović spominje kako se Šuker slikao na grobu Pavelića, pa kako je Joe Šimunić pozdravljao sa: Za dom spremni, pa još u sve to nadodaje i pljuvanje po predsjednici. Pa onda podmuklo ubacuje i Danijela Subašića, koji kao i on, ima oca Srbina i majku Hrvaticu, i ponavlja propagandu iz Informera i ostalih srpskih tabloida kako je Subašić bio ugrožen i eto kako je to dokaz, da su Srbi u Hrvatskoj ugroženi i da Hrvati prihvataju Srbe, jedino ako su dobri sportaši, umjetnici ili znastvenici. Inače ne.

Dakle i Rabrenović puše u istu  propagandu srpskih tabloida: Rabrenovoć kao i srpski tabloidi ne priznaje Subašiću pravo da se osjeća Hrvatom, već ga proglašava Srbinom, ali na drugoj strani, Srbima je sasvim normalno, da su naprimjer, Siniša Mihajlović i Novak Đoković, koji su također djeca iz srpsko-hrvatskog braka, Srbi i to nitko ne dovodi u pitanje. Dakle; svaki Hrvat koji je iz miješanog hrvatsko-srpskog braka, nikako ne može biti Hrvat, već samo Srbin, ali svaki Srbin iz istog takvog miješanog braka, je naravno Srbin i tu uopće nema diskusije.

https://www.welt.de/sport/fussball/wm-2018/article179351474/Fussball-WM-2018-Finale-Was-mir-an- Kroatiens-Erfolg-uebel-aufstoesst.html

Kao dokaz, kako zapadni mediji navodno kritički pišu o desničarstvu u hrvatskoj reprezentaciji, Index je istakao još i članke sa portala Huffington Post, austrijskog Der Standarda, ljevičarskog Berliner Zeitunga, Frankfurter Allgemeine Zeitunga i nedavno i iz britanskog Financial Timesa. Ali u svim tim člancima ovih korporativnih medija, kao i u onim člancima “Nijemaca” Lazarevića i Rabrenovića na portalu Die Welta, očigledno je odakle su svi ovi mediji dobili informacije o Thompsonu: od orjunaške kamarile iz Hrvatske, na čelu sa Indexom.

Glavni “specijalist” Indexa za Njemačku i za sve moguće teme, Gordan Duhaček, slavodobitno je napisao eto kako i “konzervativni njemački list” Frankfurter Allgemeine Zeitunga (FAZ) kritizira desničarstvo i fašizam u hrvatskoj reprezenatciji. Da je FAZ konzervativan, to je  teška smijurija. On nije konzervativan, a još manje neovisan, pripada istom sustavu njemačkih korpoartivnih medija, koje Nijemci nazivaju “Lügenpresse” (lažjivi tisak). Taj pljuvački članak u FAZ-u pisao je Michael Martens, “specijalist FAZ-a za Balkan”, ekstremi ljevičar i antifa, istomišljenik Indexovaca.  U tom članku Martens je udrobio sve i svašta o političkim prilikama u Hrvatskoj, o rastućem nacionalizmu i fašizmu, i o inicijativi “Narod odlučuje”, koja je kaže Martens rasistička, jer želi oduzeti pravo Srbima i ostalim manjinama. I ovdje se vidi od koga je Martens dobivao informacije.

Pokojni njemački novinar Udo Ulfkotte, koji je ranije  bio novinar FAZ-a, u svojoj knjizi “Kupljeni novinari”, izišloj prije 4 godine, raskrinkao je taj sustav i opisao, kako je kao novinar FAZ-a bio treniran u SAD-u, kako  su svi njemački novinari glavnih medija trenirani da budi propagadnisti i da lažu.

Glavni urednik FAZ-a, Karl-Dieter Frankneberger, član je organizacije Atlantikbrücke, elitne organizacije koja je glavna Rockefellerova podružnica u Njemačkoj, u kojoj su članovi I Merkelica i svi vodeći njemački političari i urednici glavnih medija, koji rade protiv vlastite države i nacije i koji moraju propagirati globalizaciju. A baš taj FAZ, koji drobi o fašizmu Thompsona, ima nacističku prošlost.

Kada je FAZ  u službi globalističke elite lani napao neovisnu izdavačku kuću Kopp-Verlag i njen portal, iz Koppa su uzvratili predočivši javnosti brutalne činjenve: da su FAZ osnovali nacisti; Erich Welter, Paul Sethe i Karl Korn. Welter je bio vlasnik “nacionalsocijalističkiog suda za tisak”. Paul Sethe je nakon dolaska Hitera na vlast 1933, pisao hvalospjev u kojem je rekao, da je “Hitler onaj, na kojega smo najbolji od nas dugo čekali”. Sethe je bio član kompanije za propagandu u okviru Waffen SS-a i Wehrmachta, te je pisao i za nacistički list Völkischer Beobachter. Karl Korn je pisao za nacistički tjednik “Das Reich”.

http://www.anonymousnews.ru/2017/03/01/zurueck-zu-den-braunen-wurzeln-wie-die-faz-den-kopp-verlag-denunziert/

Doista stvarno konzervativan i neovistan je tjednik “Tichys Einblick”. Pored tjednika “Junge Freiheit”, jedini stvarni konzervativni medij u Njemačkoj. Na svom portalu , on je objavio članak pod naslovom “Kolinda Grabar-Kitarovic, Emmanuel Macron i Jean-Claude Juncker”. U tom članku se hvali domoljublje i ponos Hrvata i njhova spontana i empatična predsjednica, koja je osvojila simpatije javnosti, i kritizra se kampanja glavnih medija protiv “male zemlje”, jer “establišemtu se očito ne dopada ponos Hrvata na vlastitu naciju”. Autor članka kritizira dvostruka mjerila nekih glavnih medija, koji su hvalili francuskog predsjednika Macrona zbog tog što je proslavljao naslov prvaka sa francuskim reprezentrativcima, dok su na drugoj strani izrugivali hrvatsku predsjednicu, očito se oslanjajući na mišljenje  “hrvatskog stručnjaka za komunikaciju”. Taj “stručnjak” je bio inače Žarko Puhovski, koji je na portalu “Focusa” kritizirao i reprezentaciju i izrugivao predsjednicu, zbog navodno nedoličnog ponašanja. Dok se, u “nacionalističkoj Hrvatskoj slavilo mirno i opušteno, dotle je u demokratskoj Francuskoj još u noći nakon finala SP-a bilo teških nereda i sukoba, čak sa ljudskim žrtvama”- kaže ironično autor članka na “Tichys Einblick”.

https://www.tichyseinblick.de/meinungen/kolinda-grabar-kitarovic-emmanuel-macron-und-jean-claude-juncker/

Portal Huffington Post je ako bi ga mogli opisati sa jednom rječju, američka verzija Indexa. Nastao je prije desetak godina,  u stvari kao propagandni portal za izbornu kampanju Obame uoči tadašnjih američkih predsjedničkh izbora, a utemeljila ga  je ljevičarka Arianne Huffington. Iza portala, koji ima svoje izdanje i na njemačkom jeziku, stoji Soros, koji je sufinancirao Obaminu izbornu kampanju 2008. U članku Huffington posta, govori se o “skandalu” na proslavi dočeka hrvatske reprezentacije u Zagrebu, jer je igračima pjevao”ultra-nacionalistički roker”.  U članku se pozivaju upravo na Danijela Majića i njegove ocjene o Thompsonu pa kažu: “Prema publicistu i novinaru Danijelu Majiću, u tekstovima pjesama Thompsona, mogu se prepoznati mnoge desno-nacionalističke ili čak fašističke poveznice, prije svega sa ustaškim pokretom, koji je surađivao sa nacističkom Njemačkom u 2. sv. ratu. Majić naziva Thompsona “fašo-roker”.

https://www.huffingtonpost.de/entry/eklat-bei-wm-feier-kroaten-feiern-mit-ultra-nationalistischem-musiker_de_ 5b4d8511e4b0de86f485ef33

U članku se također pozivaju na mišljenje “stručnjaka” Darija Brentina. Koji kaže da sve izjave i geste unutar hrvatske reprezenatcije pokazuju “ideološku hegemoniju nacionalizma unutar hrvatskog nogometa”.  Taj Dario Brentin, kojega Huffington Post predstvalja kao “stručnjaka”, odnosno “istraživača nacionalizma” sa “Centra za južnoeuropske studije na Sveučilištu Graz” ustvari također pripada sorosevskoj mreži antifa, kao i Majić i Lazarević. Kakav ideološki sklop u svom mozgu ima Brentin, najbolje pokazuje to što on smatra da je Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj i  masovno klicanje njemačkih navijača njemačkoj reprezenatciji sa njemačkim zastavama po ulicama, da je to doprinjelo usponu stranke AFD. Iako je stranka AFD nastala tek 2013. i tek je prošle godine prvi put izborila ulazak u njemački parlamanet. Brentin je također pajdaš Majića i Lazarevića i radi i za njihov  podcast “Ballaballa Balkan”.

https://ballaballa-balkan.de/08-der-ballaballa-ball-ist-rund-fusball-und-politik/

Brentin je i autor na portalu Balkanist, portalu koji je očito još jedno okupljalište orjunaša i sorosevaca, iz cijele regije. Ime portala “Balkanist” napisano je i latinicom i ćirilicom, a objavljuju se članci i na njemačkom i na hrvatskom.

http://balkanist.net/author/dario-brentin/

Portal Balkanist je objavio razgovor sa Miloradom Pupovcem u kojem, Pupovac iznosi poznate optužbe na račun Hrvatske, hrvatske predsjednice i Domovinskog rata.

http://balkanist.net/in-conversation-milorad-pupovac-leader-of-croatias-serbs/

Dario Brentin je i suautor knjige na engleskom “Sport in socialist Yugoslavia” , zajedno sa srpskim autorom Dejanom Zecom
http://www.foyles.co.uk/witem/history-politics/sport-in-socialist-yugoslavia,dario-brentin-dejan-zec- 9781138322370

Index je istakao naravno i  članke  svojih starih pajdaša, iz ljevičarskog i globalističkog bečkog lista Der Standard, čiji je vlasnik, tajkun Oscar Bonner, član skupine Bilderberg . U Der Standardu piše nekoliko novinara čija prezimena završavaju na -ić, a poznata je dopisnica Der Standarda, iz Zagreba, Adelheid Wölfl, koja je više puta  pisala o fašizmu u Hrvatskoj, napadala Gotovinu i zahtjevala da Hrvatska treba ukinuti proslavu Oluje.

https://derstandard.at/2000080795720/Party-Patriotismus-und-Schizophrenie-beim-Nationalteam
https://derstandard.at/2000083624591/Ultranationalistischer-Saenger-bei-Feier-der-Kroaten

I napokon, Index je istakao i britanski elitni bankarski list “Financial Times”. Koji se  na svom portalu eto kofol također negativno osvrnuo na hrvatsku reprezentaciju i Thompsona. Na Indexu ističu , kako se Financial Times pozvao na njihov članak Gordana Duhačeka. Kao da ovi iz elitnog Financial Timesa, svaki dan čitaju Index, ma da, kako da ne. Opet jeftini pokušaj Indexa zavarati javnost, Jer, naravno, da je bilo obrnuto. Nisu ovi iz FTa čitali Index i Duhačeka, već su Index i Duhaček njima poslali svoje informacije o Thompsonu i reprezentaciji, Opet se pokazuje koliko su plaćenici elite međusobno umreženi, Jer FT, koji se inače većinom bavi gospodarstvenim i financijskim temama, je jedna od propagandnih perjanica te elite. Izdavač FT-.a i glavni urednik, židov Martin Wolf je  premrežen sa samim vrhovima svjetske globalističke elite. Član je glavnog odbora Rockefellerovog “Vijeća za vanjske poslove” (CFR), koje je predstavništvo takozvane “duboke države” i redoviti sudionik godišnjih konferencija skupine Bilderberg.

Tako je ova bijedna propaganda nekoliko korporativnih zapadnih medija u očitoj sprezi sa domaćim  orjunašima i sorosevcima u stvari napravila suprotan učinak. Ne samo da Hrvati iz Njemačke to prepoznaju kao lažljivu propagandu, već i ogromna većina Nijemaca, koji su se na forumima tih medija pridružili Hrvatima i kritizirali vlastite medije i vlastitu vladu. Poznato je da Nijemci svoje korporativne medije, nazivaju Lügenpresse (lažljivi tisak). I ništa im više ne vjerjuju, Jer ti mediji većinom izvještavaju protiv vlastitog naroda i veličaju migraciju i multikulturalnost i svaku kritiku, svako drugačije mišljenje, koje odudara od onog službenog mišljenja Merkeličine vlade i korporativnih medija, oni demoniziraju kao fašizam. Tako da je ta uporaba pojma fašizam tako otrcana i izlizana i mahanje batinom fašizma, ne može više nikoga zaplašiti. Zato skoro svi Nijemci koji su u komentirali članke na forumima Huffington Posta, Die Welta, FAZ-a itd… ne vjeruju svojim medijima niti 1% i svi su podržali hrvatsku reprezentaciju, kojoj se dive zbog njenog domoljublja, a  na drugoj strani kritiziraju nasilno stvorenu multikulturalnu reprezentaciju Njemačke i “Erdoganove Turke” Özila i Gündogana. Nijemci i svi drugi domicilni zapadni Europljani zavide maloj Hrvatskoj što još ima svoju vlastitu reprezentaciju, za razliku od umjetno stvorenih multikulturalnih i multietničkih reprezentacija pojedih zapadnoeuropskih zemalja.

Kolika je nemoralnost i lažljivost tih korpoartivnih medija, najbolje pokazuju ta dvostruka mjerila u izvješćivanju o proslavi hrvatskih navijača u Zagrebu i proslavi francuskih navijača u Parizu. Za korporativne medije je gore to, što je Thompson pjevao na proslavi u Zagrebu, nego što se u Parizu, nakon pobjede Francuza u finalu, masovno razbijalo, palilo,  i kralo sve što se moglo ukrasti. Plus, što je dvoje ljudi poginulo, i što je bilo  na stotine slučajeva seksualnog napastovanja i silovanja, što svjedoče brojne kaznene prijave nakon te proslave. A zamislimo da je tako bilo u Zagrebu, onda bi se ti mediji raspisali, kako su primitivini i divlji nacionalistički Balkanci.. Ali kada se to desilo u  Francuskoj, usred Pariza, u Macronovon umjetnom multikulturalnom dvorištu, onda korporativni mediji šute o time. Šute zato što su počinitelji koji su razbijali, palili, krali i silovali, velikom većinom bili  Afrikanci i Arapi, etnička braća velike većine francuskih reprezentativaca. Pa bi to pokvarilo sliku o pobjedi  multietničke “francuske” reprezentacije.

Nakon ovog SP-a, možemo slobodno kazati ono kao u onoj pjesmi: neka pati koga smeta, Hrvatska je prvak svijeta”. Jer sada se pokazalo tko pati zbog toga: sićušna manjina domaćih orjunaša i sorosevaca i njihovi zapadni pajdaši, propagandisti multikulturalizma i globalizacije. Zajedničko svima njima je da rade za elitu. Dakle elita pati.  Nasuprot tome, narod je većinski za hrvatsku reprezenatciju, kako onaj hrvatski, tako i većina drugih domicilnih naroda u Europi; svi su oni oduševljeni hrvatskom reprezenatcijom,  koja je prava istinska nacionalna momčad svoje zemlje, a ne umjetno stvorena momčad plaćenih afričkih legionara.. Hrvatska je ovih dana kao nikada u svojoj povijesti osvojila simpatija svijeta. A elita, neka pati. Jer, ono što Index objavljuje, što pojedini korporativni medij sa Zapada pišu o Hrvatskoj, to je mišljenje elite, to vrijedi koliko i WC papir nakon brisanja stražnjice…

Br. Karlo /Croative.net

 • Mišljenja iznesena u tekstu, nisu i stavovi redakcije portala Croative.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

B. Karlo

NEVJEROJATNO:  “… I dalje ćemo zahtjevati kontrolu i ograničenje migracije!” – pogodite tko je ovo rekao?

Objavljeno

- datum

“Pojedini naši protivnici ne mogu odoljeti,  da nas u raspravi o migraciji ne proglašavaju ekstremnim desničarima, samo zato što mi, kada je riječ o migraciji, ukazujemo na opasanost stvaranja paralelnih društava. To je, dragi prijatelji vrhunac licemjerja i takva prijetvornost i to će se pred ljudima urušiti kao kuća od karata. Zbog toga ćemo mi i dalje zahtjevati kontrolu i ograničenje migracije.”

Pogodite tko je ovo rekao: Viktor Orban? Donald Trump? Geert Wilders? Marine Le Pen? Sebastian Kurz? Hans-Jürgen Strache? AFD? Pegida?…

Ne, nitko od navedenih, već Angela Merkel!

Ali to je bilo 2003., dakle prije 15 godina.  kada je Njemačka još bila suverena nacionalna država, kada Angela Merkel još nije bila kancelaraka, i kada je glumila da je desna i domoljubna političarka.

Danas, 15 godina kasnije, Njemačka nije više suverena država, i sve manje je nacionalna država, jer baš ta ista Angela Merkel, po nalogu Sorosa, namjernim dovlačenjema milijuna azijskih i afričkih migranata protivno volji većine domicilnih Nijemaca, želi uništiti Njemačku kao nacionalnu državu. A takozvana “paralelna društva” su odavno stvarnost. U velikim gradovima kao Berlin, Hamburg, Köln, Duisburg, Dortmund, Essen, Bremen…itd., posvuda postoje gradske četvrti, u kojima veliku većinu stanovništva čine turski i arapski migranti, u kojima faktički ne važe njemački zakoni i u kojima se skoro uopće ne govori njemački jezik.

Danas ta ista Merkel i njeni mediji, napadaju sve one, koji govore ovo isto, što je ona govorila prije 15 godina, i nazivaju ih ekstremnim desničarima. Sve one, koji upravo zahtjevaju kontrolu i ograničenje migracije (B. Karlo)

izvor: tichyseinblick.de 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno