Connect with us

Vijesti

KAD SU GA OVAKO KRVNIČKI, ‘EXPRESSNO’ NAPALI, znači da “vrag odnio šalu”! …

Objavljeno

- datum

ZAŠTO JE BISKUP KOŠIĆ ‘EXPRESSNO’ NAPADNUT    – čim je javno jasno iznio brutalnu istinu o đavlu u medijima…!?

Ako netko u nekom tiskanom mediju dobije (‘osvoji’) mjesto na čak DESET stranica od ukupno 84, uključujući NASLOVNICU gotovo 100 posto, onda je jasno da taj NETKO mora doista biti ‘faca’ ili ‘gubica’ – ili ub(oj)ica – ili je to znak da je zaista “vrag odnio šalu”! Ali – šalu na stranu!

U ovom slučaju sam Vrag je DONIO šalu – i to ‘šalu’ NASTRANU!

>> Željko Glasnović: Privatizacija je projekt komunističke partije

Kako Fejs ne trpi duge tekstove – jer mnogi ‘fejsbukvani’ ne čitaju više od tri rečenice – (a Don blog mi je i dalje u ‘hibernaciji’) ovdje ću se ‘vrlo kratko i sažeto’, u natuknicama, osvrnuti na odvratnu, brutalnu, vulgarnu, divljačku i primitivnu agresiju, koju je na sisačkoga biskupa VLADU KOŠIĆA izveo tjednik EXPRESS (br. 379, od 6. listopada) -piše don Anđelko Kaćunko na svojoj fb stranici.

Na naslovnici je brat biskup Vlado – kojega ovim ne kanim braniti (jer to i nije potrebno!), nego samo posvjedočiti da smo i on i ja uvijek ZA ISTINU SPREMNI! – s kadionicom u ruci fotoshopom umontiran u paklenu vatru a oči su mu namjerno obojane u crveno! Što je time uredništvo htjelo – “pametnom dosta” (kako glasi geslo toga medija!). Također i NASLOV na naslovnici – “Tajno blago biskupa koji vidi sotonu” – očito je, pokazuje da uredništvo želi okriviti čovjeka za nešto sasvim treće (“tajno blago” – što je laž!), zato što nema odgovora na ono prvo (“vidio sotonu” – što je istina!). Isti “argument” ističe urednik glavnim naslovom – “Imenovao je sado-mazo svećenika, a sad vidi vraga…” – što je jednako kao kad glupavi komentator na Fejsu želi diskreditirati čovjeka s kojim se ne slaže pa, budući da mu ne zna ili ne može argumentirano proturječiti, uvrjedljivo kaže: “Majmune, gledaj kako izgledaš!”
Ipak, u svoj toj drskoj manipulaciji, najbitniji je tekst Borisa Rašete. Prenijet ću i kratko komentirati nekoliko njegovih ‘super-biser(otin)a’.

Hajd’mo redom – “Ne podnosi muslimane”

1. Podvaljuje biskupu da “ne podnosi muslimane” jer su “većinom neintegrirani i nasilni prema našem domaćem stanovništvu i kulturi”. Jadni Rašeta ne zna da na Zapadu katolički intelektualci (uime cijeloga kršćanskog korpusa) javno u medijima ZAHVALJUJU muslimanima što se NE ŽELE integrirati, jer se NI KRŠĆANI ne žele integrirati u (antikršćansku, antinaravnu, antibiblijsku…) KULTURU SMRTI koju forsira i nameće lijevo-liberalni lobi!

“Kršćani – zbog nafte bombardiraju muslimanske zemlje”

2. Rašeta svojim verbalnim ‘šmajserom rešeta’ “našu kršćansku kulturu”, navodeći da je ona “zbog nafte i geopolitike bombardirala mnoge islamske zemlje”! Nevjerojatno… – pa to može napisati samo čovjek ‘izrešetana’ mozga! Ispada da su u prošlosti Pape i biskupi pokretali ratove, slali na Bliski istok bombardere i ratne brodove… E moj prozirni Rašeta (premda si na kraju rekao podpuno suprotno) – pazi da se ne zamjeriš korporacijama koje bez rata ne mogu ostvarivati i povećavati profit (a o kojemu ovisi i ‘expressno’ izlaženje tvoga bezveznog i skupog medija!). A pazi i da ne citiraš Noama Chomskog, koji upravo korporacije optužuje za terorizam i ratove…!

Udbaška podvala “Biskupi ne vjeruju Papi…”

3. Još jednom Rašeta ‘šeta’ po izbjeglicama kako bi lakše optužio biskupa Vladu da NE VJERUJE PAPI i da je čak U POBUNI PROTIV NJEGA! Kako? Zato što je Košić rekao da se Hrvatska “mora uspoređivati s Poljskom, a ne raznim zemljama Europske unije koje su se ‘raskršćanile’ i uvele i legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata…” Dakle – budući da Papa zagovara evanđeoski odnos prema izbjeglicama – očito je, želi (nam) podvaliti Rašeta, kako papa Franjo ‘zagovara’ cijeli detaljno navedeni ‘paket mjera’ karakterističan za kulturu smrti ili “kulturu raspadanja” (kako je govorio pokojni medijski genij Tenžera)! Pametnu dosta! Ostalima – Rašeta (čija kuća sigurno vrvi od imigranata iz Sirije)!

4. Rašeta predbacuje “vrhu Crkve” u RH da se nije oglasio na “skandalozne” Košićeve izjave pa poentira tvrdnjom, tj. zaključkom, “kako je grlati Košić samo naglas izrekao ono što vrh Crkve uistinu misli”. A grlati Rašeta ne misli ništa, nego bi žarko želio da se naši biskupi međusobno zgrabe za grlo, nakon što su ga iščupali najprije Košiću!

Tko je kriv za sve naše probleme – KLERONACIONALISTI!!!

5. Grlati ‘homosapiensualni’ (‘pametnodostatni’) Rašeta odkriva ‘urbi et orbi’ tko je kriv za sve naše probleme odnosno tko u Hrvatskoj “uništava preduvjete za sve što je nalik na normalan život…” Ne znate? Treba vam ‘crtati’? Pa vi stvarno niste ‘homosapiensi’ – vama ništa nije jasno! To je “militantna ideologija KLERONACIONALIZMA”! U kojoj je godini to rečeno? Na početku 21. stoljeća? Ne, ne, slijepci jedni – dobro došli u 1945. “godinu koja se vraća”!

6. Sada već i moji stalni čitatelji misle da je Rašeta najobičniji pamfletist? A ne, nemojte biti naivni – on čak i Bibliju poznaje. Tako on, kao vrhunski teolog – a ne TEHNOLOG laži! – citira Sv. Pavla koji kaže da “nema Židova ni Grka, muškarca ni žene…” u jedinstvenoj “vrsti ‘bratstva i jedinstva’ s drugom Božjom djecom”. A gle čuda: “naša – i srodne kršćanske zajednice na OVOM PROSTORU – u to NE vjeruju (pitanjem optužuje ‘bibličar’ Rašeta). No to je ‘prazna kašeta’, jer Sv. Pavao naglašava (poučavajući “bezumne Galaćane”!) da VJERA U ISUSA briše različitosti među ljudima ter da je KRŠTENJE temelj jedinstva Isusovih učenika! Evo doslovce: “Uistinu, svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu. Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste. Nema više: Židov – Grk! Nema više: rob – slobodnjak! Nema više: muško – žensko! Svi ste vi JEDAN u Kristu Isusu!” (Poslanica Galaćanima 3,26-28). Iz toga je očito da Biblija nema veze s (Rašetinom) politikantomanijom ni homofilijom!

ZAMISLITE: “egzorcirao je MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”

7. U nastavku ‘rašetanja’ biskupa – koji “suštinski predstavlja glas Crkve” ter “nije neki usamljeni izuzetak”! – novinar još jednom ‘expressomanski’ želi mons. Košića suprotstaviti Papi. Jer je “egzorcirao MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”. Lako je Rašeti kad o papi Franji ne zna ništa jer ništa od njega nije pročitao pa sipa frazetine i floskuletine svojih antikatoličkih istomišljenika, koji Crkvu mrze a Papu hvale. Zato Rašeta ne zna da je upravo papa Franjo – upravo u svojoj poruci za Svjetski dan medija 2018.! – osudio upravo medije koji plasiraju fake news! Da ne čita cijelu Papinu poruku, Rašeti će biti dovoljno da pročita kolumnu Inoslava Beškera u JL (od 6.10.), u kojoj (taj lukavi meštar pera, neusporedivo vještiji od svih ostalih ‘expressionista’ zajedno!) upravo o tome piše! Pametnom dosta!

Rašeta demonolog – se prepoznao u Košićevoj kritici

8. Ali ima još! Rašeta je postao i ‘demonolog’ – on bolje od teologa dr. Košića znade gdje se sve ĐAVAO nalazi odnosno gdje “se voli prikrivati” i kako djeluje. Zato i predbacuje biskupu što tvrdi da “moć đavla je u optužbama i sijanju zla u srca ljudi, u neprestanom podmetanju i širenju dezinformacija u svijetu. DANAS se Sotona KAMUFLIRAO u mnogim, i to najutjecajnijim MEDIJIMA…” Dakle, upravo po narodnoj “da se češe onaj koga svrbi”, Rašeta se, prvo, prepoznao u Košićevoj kritici, i drugo, shvatio je da je raskrinkan! Jedini gaf mu je što misli da i njegov medij spada u expressno najutjecajnije u RH. Papa Franjo pak nimalo se ne slaže s Rašetom. Ali ni genijalni švicarski filozof De Rougemont, koji u sjajnom djelu UDIO ĐAVLA, onima koji žele osujetiti Đavlove podvale (kao i svakom sumnjivcu koji ne zna gdje se Zli nalazi), “ako im je ozbiljno stalo da ga ukebaju”, gotovo ležerno kaže: “onda ću vam odati tajnu gdje ćete ga najsigurnije naći: u fotelji u kojoj sjedite”! Taj kratki odjeljak na kraju III. dijela toga djela nosi naslov: Dobra adresa. “Pametnom dosta!”?

9. Pametnom nikad dosta (pameti)! A Rašeta misli da je ima i previše – ter da i hijerarhijsko uređenje Crkve poznaje kao svoj (prazan) džep. Zato je i bubnuo glupost i floskuletinu iz ‘najcrnjeg komunizma’ (naglasit ću verzalom bitno): “Crkva u Hrvatskoj, POD nadbiskupom BOZANIĆEM, postala (je) beznadno anakrona”. Dakle, on još uvijek misli da je zagrebački nadbiskup “premijer” ili “predsjednik” Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a ostali biskupi da su njegovi “ministri”…? Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

10. Toliko o Rašeti. Ima toga još, ali nije ni toliko zaslužio… Stoga, na kraju, još samo dvije primjedbe na prilog “teologa” Dalibora Milasa (kojeg su mostarski franjevci najurili iz samostana pa se skrasio u Austriji gdje radi kao “doktorand” na jednom univerzitetu u Grazu). Nastranu njegovo nevjerovanje u postojanje đavla – glede te teme, čak ako čovjek i ne vjeruje u Isusovu borbu s demonima kako je opisana u Novom zavjetu, neusporedivo je od Milasova “agnostičkog” pristupa uvjerljiviji De Rougemont!

Milas se na početku teksta izruguje “izjavama nekih crkvenih velikodostojnika (biskup V.K.) da je ĐAVAO “najveći krivac za većinu problema u društvu” pa spominje KRIMINAL i KORUPCIJU. Prvo, i njemu i Rašeti preporučujem da pročitaju knjižicu pape Franje o KORUPCIJI…! A drugo, nije jasno čemu im uopće toliki trud, tolika negativna energija, toliko žuči i muke oko “rašetarenja” biskupa Košića i ostalih članova HBK, ako (kako tvrdi Milas) “Katolička crkva u društvu ima tek epizodnu ulogu, kad se teško može nametnuti i kao moralni, a kamoli kao metafizički autoritet”. Odgovor na to svatko će naći u De Rougemontovim riječima, ali prije nego mislima iz njegova navedenog djela završim ovaj osvrt, ‘rasparafrazirat’ ću Milasa: “Budimo iskreni prema sebi, đavao i nije toliko crn koliko” obrazine Rašete i Milasa izgledaju nakazno izobličene od mržnje i neznanja… (Bože, oprosti mi grubu iskrenost!).

A evo što (im) kaže genijalni filozof: “Jedan od razloga povećanja pometnje u suvremenom svijetu leži upravo u tome što se čovjek boji pogledati u lice njenim stvarnim uzrocima. Vjerujemo u tisuću i jedno zlo, bojimo se tisuću i jedne opasnosti, ali smo prestali vjerovati u Zlo i bojati se istinske opasnosti. Ukazati na zbiljnost Đavla u ovom svijetu ne znači uvećati strah, već ponuditi mu istinski Predmet. To znači zastrašiti na valjan način. I to je, možebiti, način da se izliječimo od pogrešnih tjeskoba koje nas paraliziraju, ili od tjeskobe što je rođena iz lažnih opasnosti. Nikada čovjek nije u većoj opasnosti nego onda kad je obmanut glede pravca prijetnje, kad svoju energiju napreže u obrani koja je uperena u prazno, dok se Neprijatelj primiče s leđa.” “Đavao, ustvari, nije opasan na mjestu na kojem se ukazuje i gdje ga se bojimo, već samo tamo gdje ga ne znamo vidjeti.” “Dokaz da Đavao postoji, da djeluje i uspijeva, nalazi se upravo u tome što više ne vjerujemo u nj.”

Dakle, pametnom dosta (a blenti ni budilica)!

Komentari

Komentari

Vijesti

FACEBOOK TOLERIRA OVE BOLESNE RETARDE!? Omiljena Fejs stranica šefa SDP-a objavila nož pod grlom Luke Modrića

Objavljeno

- datum

Facebook stranica “Di su pare” objavila je fotografiju kartonske replike kapetana hrvatske nogometne reprezentacije Luke Modrića sa skalpelom ispod vrata.

Na objavu je upozorio je  ratni snimatelj HRT-a za Dražen Travaš na svom Facebooku. Napisao je da osim te stranice “treba prijaviti i Facebook jer negira da se ovom objavom potiče i odobrava klanje, po uzoru na ISIL, kapetana hrvatske nogometne reprezentacije”.

Facebook je u nekoliko navrata bio  blokirao stranicu “Di su pare?” zbog govora mržnje, a oni sami su priznali da su pretjerali

O gašenju Facebook stranice ‘Di su pare?’ razgovaralo i u Saboru, a najviše se u toj raspravi istaknuo Davor Bernardić. Mnogi su čelnika SDP-a zbog toga kritizirali, čak i ismijavali, govoreći da uopće ne razumije kako funkcionira Facebook.

Objavom Modrića s nožem  ispod vrata izazvali su brojne negativne komentare, ljudi su ih prozvali za pozivanje na “monstruozno nasilje klanjem (nož na grlu našeg poznatog nogometaša).

Nekoliko dana ranije o objavili su fotomontažu na kojoj su objesili Luku Modrića.

“Nož pod vratom, ne vidim da se netko smije. Ovo se može shvatiti i kao otvorena prijetnja i utuživo je, a da ne govorim o uvrnutom i odlutalom i zavedenom umu kojemu ovakve poruke predstavljaju nekakav bunt ili što već i koji očito nije svjestan svoje gluposti. Ovo više nije šala”, stoji u jednom komentaru.

“Vidim da su lajkali neki clanovi sdp-a,mozda ih je oteo Nenad Stazic i nakon strasnog mucenja prislio da lajkaju”, upozorava se u drugom komentaru.

“W T F ?!?!
Jedno je biti protiv korupcije i jednog lika ali mahati nekome sa čakijom pod vratom je krajnje morbidno a o navijanju protiv reprezentacije države u kojoj živiš je nešto što zaslužuje pljuvačinu na najjače i veliki dislike”.

” I ovo je nekome smiješno?Imao je Luka Modrić i njegova obitelj “nož pod vratom”Kad su bježali pred vama sličnima iz svog doma. Retardi bolesni.”

“Ovo je govor mržnje i u neku ruku mješanje politike u sport. Sram vas može biti. Zbog ovakvih objava bi vas i ja ugasio.”

izvor Maxportal/foto:Facebook

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

OBJAVLJENA IMENA: ‘Zastupnici koji su donijeli zločinački zakon ODGOVARAT ĆE za MASOVNA SAMOUBOJSTVA i programirano UNIŠTENJE NARODA!’

Objavljeno

- datum

GUŽVA NA PROMOCIJI ‘OVRŠNE MAFIJE’   ”Ovršna mafija proizvod je udruženog zločinačkog poduhvata HDZ-a i SDP-a. Za vladavine HDZ-a napisan je zločinački Ovršni zakon, a SDP je bio u poziciji promijeniti ga, no ništa nisu učinili. Zanimljivo je da niti jedan tadašnji saborski zastupnik (2010. godine) nije bio protiv donošenja zakona koji je uništio ili raselio na stotine tisuća hrvatskih obitelji! Devedeset i dva zastupnika glasovalo je za zakon, a svega dvoje ih je bilo suzdržano!

To ne može biti slučajno.

To je programirano uništavanje hrvatskog naroda’‘, istaknuo je mr. sc. Darko Petričić, autor knjige ‘Ovršna mafija, udruženi zločinački poduhvat političke kaste, bankarskog lobija, lihvara i državnih institucija protiv hrvatskih građana’ na promociji te knjige koja je održana danas, 14. lipnja, u dupkom punoj dvorani Europskog doma u Zagrebu.

Petričić je naveo da je do tih zaključaka došao istražujući činjenice i pripremajući se za pisanje knjige o nastanku ovršne mafije u Hrvatskoj. Kazao je također da je pripremajući materijale došao i do nedvojbenog zaključka da iza Ovršnog zakona stoji bankarska mafija, odnosno bankarski lobi koji je uspio preko većine saborskih zastupnika skrojiti zakone uz pomoć kojih vrlo lako mogu naplatiti sva svoja potraživanja, odnosno i puno više od toga – donosi Dnevno.hr.

”Bankarski lobi nije se zadovoljio samo s imovinom koja je založena kao hipoteka. Dobili su pravo da uzmu sve, svaki izvor financiranja dužnika. Takvo što u svijetu još nije zabilježeno”, naglasio je Petričić.

Prmijetio je potom da je lihvarenje zakonom zabranjeno i kažnjivo, ali da u Hrvatskoj, bez obzira na tu zakonsku stavku, kamate i svi nameti peterostruko nadmašuju glavnicu.

Knjigu bi trebalo shvatiti kao poziv na ustanak

”Što je to nego lihvarenje? Promociju ove knjige zamislio sam kao komemoraciju. Jer, ili ćemo mi sahraniti ovršnu mafiju, ili će oni sahraniti nas. Trećeg nema. Ako ćete knjigu ‘Ovršna mafija’, shvatili kao poziv na ustanak, onda sam uspio, pišući tu knjigu”, zaključio je politolog i publicist, Darko Petričić, koji je na 16. I 17. stranici knjige objavio imena svih saborskih zastupnika koji su, kako je naveo, zaslužni za donošenje zločinačkog Ovršnog zakona!

Prije Petričića na promociji su govorili saborski zastupnik dr. Ivan Lovrinović, aktivistica Nada Landeka, pravni ekspert Sulejman Tabaković, prijavitelj korupcije i aktivist Pokreta otpora Rijeka, Radovan Smokvina, Danijel Galović, vođa Ovršnog ustanka, saborski zastupnik Marin Škibola, ali i mnogi posjetitelji odlično organizirane promocije u dupkom punoj dvorani Europskog doma.

Lovrinović: U Hrvatskoj imamo okupaciju kapitalom

”Zašto hrvatski narod dolazi u poziciju dužničkog ropstva? Hobotnica koja živi na ljudima i siše im krv, odnosno novac, jest sistemski proizvedena i zato moramo raskinuti taj lanac. Pravosuđe bi to moglo riješiti za par dana, samo da postoji politička volja. Svi problemu u Hrvatskoj dolaze iz političke sfere. Zato, pratite tko se za što zalaže u Saboru. Mi uskoro izlazimo s prijedlogom kako riješiti probleme 80 posto blokiranih građana. To je pravno i ekonomsko pitanje na koje nije teško odgovoriti. No, ono što Vlada radi je čeprkanje i bacanje prašine u oči. U ovaj problem treba mačem i sabljom udariti’‘, istaknuo je profesor Ivan Lovrinović, predsjednik stranke Promijenimo Hrvatsku, te dodao da sve ključeve u Hrvatskoj drži tiha većina koja ne izlazi na izbore. Pozvao je prisutne da pozovu tu većinu da izađu i da glasuju prema savjesti.

”Novac je postao glavni instrument podređivanja država i naroda. Postoji okupacija tenkom i okupacija kapitalom. To je jedno te isto, samo ovo drugo mnogi ne vide i ne razumiju. U Hrvatskoj na djelu imamo okupaciju kapitalom. Zato je nužna monetarna reforma i vraćanje monetarnog suvereniteta, odnosno vraćanje Hrvatske narodne banke u hrvatske ruke”, dodao je Lovrinović.

Nada Landeka, osnivačica udruge za zaštitu žrtava hrvatskog pravosuđa, ‘Veronika Vere’, istaknula je pak da je istražujući problematiku ovrha, od 2010. godine, kada je zakon donesen, do danas, došla do zaključka da je nepravedan Ovršni zakon u stvari smišljen kako bi omogućio golemom državnom aparatu da preživi.

Landeka: Više od 80 posto blokada je prevara

”Utvrđeno je da je više od 80 posto blokada računa besmisleno, odnosno da su ljudi blokirani bez ikakvog pravnog osnova, da su ovršeni i blokirani na osnovu prastarih zadužnica koje je odavno zaplijenio USKOK, no koje su ukradene iz USKOK-a i aktivirane, iako je Abisal faktor, koji je pokrenuo ovrhe na osnovu tih zadužnica, fiktivna tvrka fiktivnog vlasnika. Mnoge su blokade nastale iako su dužnici platili na vrijeme svoje dugove, no sud nije o tome obavijestio FINA-u, pa su zbog toga ljudi blokirani. Ispada, dakle, da državi odgovara da se što duže provode ovršni postupci i da su građani što duže u blokadi. Ovo je, bez ikakve sumnje, sistemsko pitanje, a ne slučajnost. Zato, borite se ljudi, jer nitko drugi neće riješiti ovaj strašan problem”, istaknula je Nada Landeka.

Pravni ekspert Sulejman Tabaković složio se s Landekom te podsjetio na činjenicu da su svi zakoni doneseni u Saboru, što znači da su saborski zastupnici glavni krivci za potpuno besmislene troškove odvjetnika, javnih bilježnika i FINA-e u ovršnim postupcima, troškove koji čine najveći dio duga ovršenih i blokiranih građana.

Tabaković: Sabor štiti kapital mafije i ratne profitere

”Kada bi Vlada ukinula troškove javnih bilježnika, odvjetnika i FINA-e, dug blokiranih dramatično bi pao. Tada bi cijela Hrvatska prodisala, vojska blokiranih vratila bi se u život, ponovno bi počeli trošiti, plaćati poreze, zapošljavati se legalno, a ne na crno. No, ljudi u Saboru štite kapital mafije i ratnih profitera još od 1990. godine. Mi smo još tada opljačkani, jer su opljačkani mirovinski fondovi, stambeni fondovi, bankarski fondovi, zdravstveni fondovi…. Sve je opljačkano, no svi zakoni su smišljeni tako da štite tu pljačku, odnosno počinjeni kriminal. FINA je u stvari privatno-državna tvrtka koja reketari građane. Većina hrvatskih sudaca name veze s pravom, a znamo li da sude prema kriminalnim zakonima, aktima koji su osmišljeni da štite pljačku, nije ni čudo da pravosuđe ne funkcionira. No, ključan je Sabor, jer Sabor je zakonodavno tijelo i sve zločinačke lexe donosi Sabor. I Lex Agrokor, ali i druge zločinačke zakonske akte donosi Sabor. Pogotovo je opasan Zakon o koncesijama, zločinački zakon kojega su donijeli nedavno, u tišini, a kroz kojega nam žele ukrasti vodu!”, naglasio je pravni stručnjak, Sulejman Tabaković.

Dodao je kako je nužno napraviti inventuru i ‘reset’ svih zakona, odnosno sve zakone pisati ispočetka. Kazao je također da Ovršni zakon nije izuzetak, već nastavak kriminalnih zakona kroz koje su od 1990. godine opljačkani hrvatski građani.

Aktivist i ‘zviždač’, inženjer Radovan Smokvina, koji je napisao predgovor knjige Ovršna mafija, nadovezao se riječima da, za razliku od europskih zemalja, Hrvatska uopće ne koristi činjenicu da sve porezne uprave u Europi dobivaju podatke o svim računima građana svugdje u svijetu od banaka, i o iznosima na tim računima. I dok porezne uprave u drugim zemljama reagiraju na svaku sumnjivu sumu na nečijem računu, Porezna uprava u Hrvatskoj ništa ne radi po tom pitanju, a mediji o tome uopće ne pišu, primijetio je Smokvina.

Galović: Cilj je isprazniti zemlju da ovdje dođe netko drugi!

Danijel Galović, vođa Ovršnog ustanka i supredsjednik stranke Slobodna Hrvatska, kazao je da oni aktivistički već godinama upozoravaju na ovršni kriminal. Podsjetio je na akciju ‘Dajte im da imaju‘, u kojoj su od građana skupljali donacije za FINA-u. Tako su, rekao je, htjeli upozoriti na pljačku građana u režiji Financijske agencije.

”Broj od 330.000 blokiranih građana znači u stvari da je u problemu više od milijun hrvatskih građana. Mnogi od njih već su vani, a bit će ih još i više. Svi oni žrtve su projekta: ‘Zaduži, raskući, iseli’. Cilj je isprazniti Hrvatsku , da ovdje dođe netko drugi”, ponovio je Galović ono o čemu sve češće govore mnogi nezavisni hrvatski analitičari i znanstvenici.

Škibola: Zašto rapska sutkinja preispituje zdrav zakon?

Saborski zastupnik Marin Škibola podsjetio je, pak, da je prije godinu dana usvojen zakon koji je pomogao dijelu ovršenih građana, odnosno ljudima koji su se zadužili kod ilegalnih RBA kreditnih zadruga. No, naglasio je da unatoč usvojenom zakonu koji štiti oštećenike Raiffeisen zadruga, i dalje nailaze na probleme i to od pojedinih hrvatskih sudaca!

”Pitam se zašto suci i javni bilježnici imaju interes braniti strane ilegalne kreditore? Moj zakon (Lex Škibola) sada je na Europskom sudu, jer se pojavila sutkinja na Rabu i poslala taj zakon na Europski sud u Luxemburgu. Očito je da u trulom pravosudnom sistemu nešto što je ispravno i u korist građana, nekome smeta. Pitam se zašto suci preispituju zakone koji pomažu građanima, a ne preispituju niti jedan zakon koji je protiv hrvatskih građana?!”, opisao je veliki hrvatski pravosudni apsurd, saborski zastupnik Škibola.

Sve navedene činjenice potaknule su vrlo zanimljivu raspravu i mnoga pitanja posjetitelja promocije, kojih je u Europskom domu bilo oko dvije stotine.

Autor emisije Konflikt, koja se prikazuje na Facebooku, istaknuo je da je on jedan od 16.000 hrvatskih građana koji je ovršen pogreškom, što mu je priznala i Porezna uprava. Upitao je potom Darka Petričića, autora knjige, tko će odgovarati za silna samoubojstva nepravedno ovršenih građana te dodao da je broj suicida – počinjenih zbog ovrha u Hrvatskoj – ogroman.

Prozivat će zastupnike imenom

”Svi oni koji su glasovali za Ovršni zakon odgovorni su za samoubojstva nepravedno ovršenih građana. Prozivat ćemo te zastupnike imenom i prezimenom zbog tragičnih smrti, odnosno ubojstva tolikog broja ljudi, jer je to jedni način da se ovaj zločin zaustavi”, naglasio je Darko Petričić.

Pojedini sudionici rasprave istaknuli su da rade na izradi javnog stupa srama, na kojem će osvanuti imena svih saborskih zastupnika koji su glasovali za kriminali Ovršni zakon, kao i za druge kriminalne zakone, te imena i drugih političara i dužnosnika koji su odgovorni za pljačku i uništavanje Hrvatske.

Petričić je na kraju naglasio da će po jedan primjerak knjige Ovršna mafija poslati svakom hrvatskom saborskom zastupniku, na njegovo ime, a dodao je da će promocija knjige biti održana i u drugim hrvatskim gradovima, kako bi što više hrvatskih građana uključilo se u akciju otpora daljnjoj pljački kroz zakone.

D.K./dnevno.hr

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

Potvrđeno: Britanska vojska stiže ‘NADGLEDATI’ izbore u BiH

Objavljeno

- datum

Britanski The Daily Star napisao je da bi Rusi mogli pregaziti Britance za jedno popodne (Tea time party).

Iz EUFOR-a je potvrđeno da u BiH stiže britanska izviđačka jedinica, kao dio snaga EU – EUFOR Althea u BiH. Toliko se plaše Rusa, čak i na izborima.

Ovo priopćenje uslijedilo je nakon informacije, koju je objavio britanski list Times, da Velika Britanija šalje 40 vojnika u BiH, kako bi se, uz ostalo, spriječilo miješanje Rusije tijekom predstojećih izbora u BiH u listopadu.

“Na redovnoj šestomjesečnoj Konferenciji o angažiranju snaga prošlog tjedna, Ujedinjeno Kraljevstvo je, zajedno sa drugim zemljama sudionicama misije, osiguralo vojnike za popunu upražnjenih i novih pozicija u EUFOR-u”, navedeno je u priopćenju ove misije, u kojem se dodaje kako je to “uobičajen i redovan postupak” – prenosi Priznajem.hr.

“Ujedinjeno Kraljevstvo se složilo rasporediti jednu manju izviđačku jedinicu koja će u potpunosti biti u lancu zapovjedi EUFOR-a kako bi zapovjedniku pružala podršku za izvršenje misije osiguranja sigurnog i stabilnog okruženja u Bosni i Hercegovini”, priopćeno je.

Iz EUFOR-a podsjećaju kako se – u skladu s direktivom Odbora EU za politiku i sigurnost (PSC), a na osnovu procjene Operativnog komandanta Operacije ALTHEA – bez povećanja ukupnog broja vojnika za EUFOR osiguravaju dodatni kapaciteti.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno