Connect with us

Vijesti

KAD SU GA OVAKO KRVNIČKI, ‘EXPRESSNO’ NAPALI, znači da “vrag odnio šalu”! …

Objavljeno

- datum

ZAŠTO JE BISKUP KOŠIĆ ‘EXPRESSNO’ NAPADNUT    – čim je javno jasno iznio brutalnu istinu o đavlu u medijima…!?

Ako netko u nekom tiskanom mediju dobije (‘osvoji’) mjesto na čak DESET stranica od ukupno 84, uključujući NASLOVNICU gotovo 100 posto, onda je jasno da taj NETKO mora doista biti ‘faca’ ili ‘gubica’ – ili ub(oj)ica – ili je to znak da je zaista “vrag odnio šalu”! Ali – šalu na stranu!

U ovom slučaju sam Vrag je DONIO šalu – i to ‘šalu’ NASTRANU!

>> Željko Glasnović: Privatizacija je projekt komunističke partije

Kako Fejs ne trpi duge tekstove – jer mnogi ‘fejsbukvani’ ne čitaju više od tri rečenice – (a Don blog mi je i dalje u ‘hibernaciji’) ovdje ću se ‘vrlo kratko i sažeto’, u natuknicama, osvrnuti na odvratnu, brutalnu, vulgarnu, divljačku i primitivnu agresiju, koju je na sisačkoga biskupa VLADU KOŠIĆA izveo tjednik EXPRESS (br. 379, od 6. listopada) -piše don Anđelko Kaćunko na svojoj fb stranici.

Na naslovnici je brat biskup Vlado – kojega ovim ne kanim braniti (jer to i nije potrebno!), nego samo posvjedočiti da smo i on i ja uvijek ZA ISTINU SPREMNI! – s kadionicom u ruci fotoshopom umontiran u paklenu vatru a oči su mu namjerno obojane u crveno! Što je time uredništvo htjelo – “pametnom dosta” (kako glasi geslo toga medija!). Također i NASLOV na naslovnici – “Tajno blago biskupa koji vidi sotonu” – očito je, pokazuje da uredništvo želi okriviti čovjeka za nešto sasvim treće (“tajno blago” – što je laž!), zato što nema odgovora na ono prvo (“vidio sotonu” – što je istina!). Isti “argument” ističe urednik glavnim naslovom – “Imenovao je sado-mazo svećenika, a sad vidi vraga…” – što je jednako kao kad glupavi komentator na Fejsu želi diskreditirati čovjeka s kojim se ne slaže pa, budući da mu ne zna ili ne može argumentirano proturječiti, uvrjedljivo kaže: “Majmune, gledaj kako izgledaš!”
Ipak, u svoj toj drskoj manipulaciji, najbitniji je tekst Borisa Rašete. Prenijet ću i kratko komentirati nekoliko njegovih ‘super-biser(otin)a’.

Hajd’mo redom – “Ne podnosi muslimane”

1. Podvaljuje biskupu da “ne podnosi muslimane” jer su “većinom neintegrirani i nasilni prema našem domaćem stanovništvu i kulturi”. Jadni Rašeta ne zna da na Zapadu katolički intelektualci (uime cijeloga kršćanskog korpusa) javno u medijima ZAHVALJUJU muslimanima što se NE ŽELE integrirati, jer se NI KRŠĆANI ne žele integrirati u (antikršćansku, antinaravnu, antibiblijsku…) KULTURU SMRTI koju forsira i nameće lijevo-liberalni lobi!

“Kršćani – zbog nafte bombardiraju muslimanske zemlje”

2. Rašeta svojim verbalnim ‘šmajserom rešeta’ “našu kršćansku kulturu”, navodeći da je ona “zbog nafte i geopolitike bombardirala mnoge islamske zemlje”! Nevjerojatno… – pa to može napisati samo čovjek ‘izrešetana’ mozga! Ispada da su u prošlosti Pape i biskupi pokretali ratove, slali na Bliski istok bombardere i ratne brodove… E moj prozirni Rašeta (premda si na kraju rekao podpuno suprotno) – pazi da se ne zamjeriš korporacijama koje bez rata ne mogu ostvarivati i povećavati profit (a o kojemu ovisi i ‘expressno’ izlaženje tvoga bezveznog i skupog medija!). A pazi i da ne citiraš Noama Chomskog, koji upravo korporacije optužuje za terorizam i ratove…!

Udbaška podvala “Biskupi ne vjeruju Papi…”

3. Još jednom Rašeta ‘šeta’ po izbjeglicama kako bi lakše optužio biskupa Vladu da NE VJERUJE PAPI i da je čak U POBUNI PROTIV NJEGA! Kako? Zato što je Košić rekao da se Hrvatska “mora uspoređivati s Poljskom, a ne raznim zemljama Europske unije koje su se ‘raskršćanile’ i uvele i legalizirale istospolne zajednice kao zajednice jednake zakonitom braku, dozvolile pobačaj i eutanaziju, legalizirale droge i primile velik broj nekršćanskih imigranata…” Dakle – budući da Papa zagovara evanđeoski odnos prema izbjeglicama – očito je, želi (nam) podvaliti Rašeta, kako papa Franjo ‘zagovara’ cijeli detaljno navedeni ‘paket mjera’ karakterističan za kulturu smrti ili “kulturu raspadanja” (kako je govorio pokojni medijski genij Tenžera)! Pametnu dosta! Ostalima – Rašeta (čija kuća sigurno vrvi od imigranata iz Sirije)!

4. Rašeta predbacuje “vrhu Crkve” u RH da se nije oglasio na “skandalozne” Košićeve izjave pa poentira tvrdnjom, tj. zaključkom, “kako je grlati Košić samo naglas izrekao ono što vrh Crkve uistinu misli”. A grlati Rašeta ne misli ništa, nego bi žarko želio da se naši biskupi međusobno zgrabe za grlo, nakon što su ga iščupali najprije Košiću!

Tko je kriv za sve naše probleme – KLERONACIONALISTI!!!

5. Grlati ‘homosapiensualni’ (‘pametnodostatni’) Rašeta odkriva ‘urbi et orbi’ tko je kriv za sve naše probleme odnosno tko u Hrvatskoj “uništava preduvjete za sve što je nalik na normalan život…” Ne znate? Treba vam ‘crtati’? Pa vi stvarno niste ‘homosapiensi’ – vama ništa nije jasno! To je “militantna ideologija KLERONACIONALIZMA”! U kojoj je godini to rečeno? Na početku 21. stoljeća? Ne, ne, slijepci jedni – dobro došli u 1945. “godinu koja se vraća”!

6. Sada već i moji stalni čitatelji misle da je Rašeta najobičniji pamfletist? A ne, nemojte biti naivni – on čak i Bibliju poznaje. Tako on, kao vrhunski teolog – a ne TEHNOLOG laži! – citira Sv. Pavla koji kaže da “nema Židova ni Grka, muškarca ni žene…” u jedinstvenoj “vrsti ‘bratstva i jedinstva’ s drugom Božjom djecom”. A gle čuda: “naša – i srodne kršćanske zajednice na OVOM PROSTORU – u to NE vjeruju (pitanjem optužuje ‘bibličar’ Rašeta). No to je ‘prazna kašeta’, jer Sv. Pavao naglašava (poučavajući “bezumne Galaćane”!) da VJERA U ISUSA briše različitosti među ljudima ter da je KRŠTENJE temelj jedinstva Isusovih učenika! Evo doslovce: “Uistinu, svi ste sinovi Božji, po vjeri u Kristu Isusu. Doista, koji ste god u Krista kršteni, Kristom se zaodjenuste. Nema više: Židov – Grk! Nema više: rob – slobodnjak! Nema više: muško – žensko! Svi ste vi JEDAN u Kristu Isusu!” (Poslanica Galaćanima 3,26-28). Iz toga je očito da Biblija nema veze s (Rašetinom) politikantomanijom ni homofilijom!

ZAMISLITE: “egzorcirao je MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”

7. U nastavku ‘rašetanja’ biskupa – koji “suštinski predstavlja glas Crkve” ter “nije neki usamljeni izuzetak”! – novinar još jednom ‘expressomanski’ želi mons. Košića suprotstaviti Papi. Jer je “egzorcirao MEDIJE koji plasiraju ‘fake news’ i žive od neistina… i koje je obuzeo nečastivi”. Lako je Rašeti kad o papi Franji ne zna ništa jer ništa od njega nije pročitao pa sipa frazetine i floskuletine svojih antikatoličkih istomišljenika, koji Crkvu mrze a Papu hvale. Zato Rašeta ne zna da je upravo papa Franjo – upravo u svojoj poruci za Svjetski dan medija 2018.! – osudio upravo medije koji plasiraju fake news! Da ne čita cijelu Papinu poruku, Rašeti će biti dovoljno da pročita kolumnu Inoslava Beškera u JL (od 6.10.), u kojoj (taj lukavi meštar pera, neusporedivo vještiji od svih ostalih ‘expressionista’ zajedno!) upravo o tome piše! Pametnom dosta!

Rašeta demonolog – se prepoznao u Košićevoj kritici

8. Ali ima još! Rašeta je postao i ‘demonolog’ – on bolje od teologa dr. Košića znade gdje se sve ĐAVAO nalazi odnosno gdje “se voli prikrivati” i kako djeluje. Zato i predbacuje biskupu što tvrdi da “moć đavla je u optužbama i sijanju zla u srca ljudi, u neprestanom podmetanju i širenju dezinformacija u svijetu. DANAS se Sotona KAMUFLIRAO u mnogim, i to najutjecajnijim MEDIJIMA…” Dakle, upravo po narodnoj “da se češe onaj koga svrbi”, Rašeta se, prvo, prepoznao u Košićevoj kritici, i drugo, shvatio je da je raskrinkan! Jedini gaf mu je što misli da i njegov medij spada u expressno najutjecajnije u RH. Papa Franjo pak nimalo se ne slaže s Rašetom. Ali ni genijalni švicarski filozof De Rougemont, koji u sjajnom djelu UDIO ĐAVLA, onima koji žele osujetiti Đavlove podvale (kao i svakom sumnjivcu koji ne zna gdje se Zli nalazi), “ako im je ozbiljno stalo da ga ukebaju”, gotovo ležerno kaže: “onda ću vam odati tajnu gdje ćete ga najsigurnije naći: u fotelji u kojoj sjedite”! Taj kratki odjeljak na kraju III. dijela toga djela nosi naslov: Dobra adresa. “Pametnom dosta!”?

9. Pametnom nikad dosta (pameti)! A Rašeta misli da je ima i previše – ter da i hijerarhijsko uređenje Crkve poznaje kao svoj (prazan) džep. Zato je i bubnuo glupost i floskuletinu iz ‘najcrnjeg komunizma’ (naglasit ću verzalom bitno): “Crkva u Hrvatskoj, POD nadbiskupom BOZANIĆEM, postala (je) beznadno anakrona”. Dakle, on još uvijek misli da je zagrebački nadbiskup “premijer” ili “predsjednik” Katoličke Crkve u Hrvatskoj, a ostali biskupi da su njegovi “ministri”…? Sapienti sat (a blenti ni budilica)!

10. Toliko o Rašeti. Ima toga još, ali nije ni toliko zaslužio… Stoga, na kraju, još samo dvije primjedbe na prilog “teologa” Dalibora Milasa (kojeg su mostarski franjevci najurili iz samostana pa se skrasio u Austriji gdje radi kao “doktorand” na jednom univerzitetu u Grazu). Nastranu njegovo nevjerovanje u postojanje đavla – glede te teme, čak ako čovjek i ne vjeruje u Isusovu borbu s demonima kako je opisana u Novom zavjetu, neusporedivo je od Milasova “agnostičkog” pristupa uvjerljiviji De Rougemont!

Milas se na početku teksta izruguje “izjavama nekih crkvenih velikodostojnika (biskup V.K.) da je ĐAVAO “najveći krivac za većinu problema u društvu” pa spominje KRIMINAL i KORUPCIJU. Prvo, i njemu i Rašeti preporučujem da pročitaju knjižicu pape Franje o KORUPCIJI…! A drugo, nije jasno čemu im uopće toliki trud, tolika negativna energija, toliko žuči i muke oko “rašetarenja” biskupa Košića i ostalih članova HBK, ako (kako tvrdi Milas) “Katolička crkva u društvu ima tek epizodnu ulogu, kad se teško može nametnuti i kao moralni, a kamoli kao metafizički autoritet”. Odgovor na to svatko će naći u De Rougemontovim riječima, ali prije nego mislima iz njegova navedenog djela završim ovaj osvrt, ‘rasparafrazirat’ ću Milasa: “Budimo iskreni prema sebi, đavao i nije toliko crn koliko” obrazine Rašete i Milasa izgledaju nakazno izobličene od mržnje i neznanja… (Bože, oprosti mi grubu iskrenost!).

A evo što (im) kaže genijalni filozof: “Jedan od razloga povećanja pometnje u suvremenom svijetu leži upravo u tome što se čovjek boji pogledati u lice njenim stvarnim uzrocima. Vjerujemo u tisuću i jedno zlo, bojimo se tisuću i jedne opasnosti, ali smo prestali vjerovati u Zlo i bojati se istinske opasnosti. Ukazati na zbiljnost Đavla u ovom svijetu ne znači uvećati strah, već ponuditi mu istinski Predmet. To znači zastrašiti na valjan način. I to je, možebiti, način da se izliječimo od pogrešnih tjeskoba koje nas paraliziraju, ili od tjeskobe što je rođena iz lažnih opasnosti. Nikada čovjek nije u većoj opasnosti nego onda kad je obmanut glede pravca prijetnje, kad svoju energiju napreže u obrani koja je uperena u prazno, dok se Neprijatelj primiče s leđa.” “Đavao, ustvari, nije opasan na mjestu na kojem se ukazuje i gdje ga se bojimo, već samo tamo gdje ga ne znamo vidjeti.” “Dokaz da Đavao postoji, da djeluje i uspijeva, nalazi se upravo u tome što više ne vjerujemo u nj.”

Dakle, pametnom dosta (a blenti ni budilica)!

Komentari

Oglasi
Komentari

Vijesti

Kći hrvatske predsjednice hitno prevezena u bolnicu

Objavljeno

- datum

Katarina Kitarović, kćer hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, u četvrtak navečer hitno je završila u bolnici zbog upale slijepog crijeva.

17-godišnja Katarina odmah je operirana u jednoj zagrebačkoj bolnici te se oporavlja. Kako doznaje Direktno, sve je prošlo u najboljem redu. 

Katarina Kitarović jedna je od naših najtalentiranijih umjetnica na ledu. 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

SONJA BISERKO O SVOJOJ NACIJI: ‘Cijela srpska povijest je laž! Srbi su rat protiv Hrvata pripremali od Titove smrti!

Objavljeno

- datum

“JNA je čitavo desetljeće prije rata bila podvrgnuta promjenama da bi je Srbi mogli kontrolirati. Zdušno se priključila ratnom projektu protiv Hrvatske. JNA je, također, ta koja je instalirala Slobodana Miloševića”, samo je dio intervjua odvažne Srpkinje, Sonje Biserko.

Sonja Biserko, jedna od najuglednijih, ali i najodvažnijih žena Srbije, u intervjuu zaVijenac izgovorila je činjenice koje su zašokirale Srbiju.

Biserko, predsjednica Helsinškog odbora Srbije, svom je narodu mrska već dugi niz godina, a svjedočenjem u Haagu protiv Srbije a u korist Hrvatske, postala je gotovo “ucijenjenom glavom”. To je, ipak, nije prestrašilo u iznošenju teza o srpskoj povijesti, kao i o otkrivanjima planova koje je Srbija kovala još unutar bivše Jugoslavije godinama prije početka rata. Jedna od njezinih izjava na sudu u Haagu njene sunarodnjake je ostavila bez riječi. Prema njenim riječima, JNA je čitavo desetljeće prije rata bila podvrgnuta promjenama da bi je Srbi mogli kontrolirati:
– Vlasti Srbije pripremale su scenarij za raspad Jugoslavije – kazala je jasno Biserko čije izjave nikako nisu “legle” pravnom timu Srbije.

No, što je to Sonja Biserko kazala u posljednjem intervjuu?

“Rat protiv Hrvata je planiran. To ne vidi samo onaj tko neće!”

“Nije me strah. Ja sam uvijek otvoreno iznosila svoje stavove. Istina je nužna da bi čovjek živio u pristojnom okruženju, normalan čovjek teži istini. U tom raspadu sudjelovale su sve srpske elite. Za planiranje i pripremu rata, kao i za Titovo nasljeđe, najodgovornija je kulturna elita oko Dobrice Ćosića. Kroz kulturne institucije putem knjiga, raznih publikacija, predavanja, kroz formalne i neformalne aktivnosti, elita oko Ćosića široko se angažirala u svim segmentima društva na rušenju Jugoslavije. Uz Srbiju i savezna vlast snosi povijesnu odgovornost jer nije bila intelektualno ni moralno dorasla izazovu vremena, niti je imala hrabrosti suprotstaviti se velikosrpskoj politici”, kazala je Biserko. Ona je također potvrdila svoju tezu da su Srbi rat protiv Hrvata pripremali od smrti Josipa Broza Tita.

“Te dokaze ne vidi samo onaj tko neće! Krug oko Ćosića stalno je tvrdio da su komunističke granice umjetne i da Srbija mora novom granicom zaokružiti etnička srpska područja. Pravni anali su o tome objavili raspravu. Inače je beogradski Pravni fakultet bio jedan od stupova velikosrpskoga projekta, tu su definirani svi Miloševićevi politički pothvati, odatle se počelo govoriti o pravu Srba na pobunu, negiralo postojeće jugoslavenske republike, njihovi argumenti korišteni su u tekstovima objavljivanima u Književnoj reči i brojnim publikacijama, novinama i knjigama. I Memorandum SANU-a jedan je od tih dokumenata. Svi su oni tvrdili da treba reorganizirati Jugoslaviju, s tim da bi Srbi uzeli i zaokružili svoj etnički teritorij.”

“JNA je instalirala Slobodana Miloševića!”

Sonja Biserko kazala je kako se JNA zdušno priključila projektu ratovanja protiv Hrvatske:

 “Kad je admiral Branko Mamula bio na čelu JNA, počela je srbizacija vojske, razoružavanje teritorijalne obrane i prekrajanje vojnih oblasti. To piše Mamula u knjizi Očuvanje socijalizma i recentralizacija Jugoslavije. On je to pokušao i promjenom Ustava 1980-ih, samo nije dobio suglasnost republika. U knjizi piše da ih nije ni trebao pitati za suglasnost, jer se tako izgubilo na vremenu. Tada Srbija i JNA zauzimaju iste pozicije. Ni u Memorandumu se ne govori protiv socijalizma, nego samo o decentralizaciji Jugoslavije, a tek u drugom dijelu Memoranduma piše i o položaju srpskog naroda. Vojska je instalirala i Miloševića.  General Nikola Ljubičić omogućio je Miloševićev dolazak na čelo partije Srbije. Miloševića je vojska odabrala da projekt realizira pod parolom da nije nacionalist. Uz pomoć srbizirane JNA Milošević se od samog početka brutalno obračunava sa svim protivnicima – čistio je institucije od kadrova koji se nisu slagali s njim i sve što je mislilo drukčije“, rekla je Sonja Biserko čiji intervju u cijelosti možete pročitati ovdje.

Izvor: dnevno.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Vijesti

STIGLO ALARMANTNO UPOZORENJE ZA GRAĐANE SRBIJE: Evo kako je Vučić DOŠAO DO 70%!

Objavljeno

- datum

Zahtjev Agencije za borbu protiv korupcije za istraživanje nelegalnih donacija u kampanji najvjerovatnije će ostati bez epiloga

Agencija za borbu protiv korupcije zatražila je od Uprave za sprječavanje pranja novca da izvrši kontrolu transakcija Srpske napredne stranke zbog sumnje da novac koji im je kroz donacije uplaćivan uoči predsjedničkih izbora 2017. godine potiče od nelegalnih aktivnosti, između ostalih i pranja novca.

U zahtjevu koji je dostavljen 16. kolovoza 2017. godine stoji da je analizom izvještaja o troškovima izborne kampanje Srpske napredne stranke, čiji je kandidat na izborima bio Aleksandar Vučić, Agencija utvrdila da se određeni broj osoba pojavljuje kao davalac priloga stranke u identičnom iznosu.

Agenciji je bila sumnjiva učestalost transakcija kao i uplata jednakih ili zaokruženih iznosa.

Sumnja se da osobe koje su uplatile novac nisu “njime raspolagale u trenutku davanja priloga” kao i da sredstva “potiču iz nelegalnih aktivnosti imenovanih, u koje između ostalih spada i sumnja na pranje novca”.

Osim Srpske napredne stranke Agencija je tražila i provjeru Narodnog slobodarskog pokreta čiji je kandidat na izborima bio Miroslav Parović.

Oni su, prema izvještaju objavljenom na siteu Agencije, za kampanju ove godine skupili nešto više od dva miliona dinara kroz 63 donacije – 28 ih je bilo u iznosu od po 30.000 dinara, a 18 od po 40.000 dinara.

Dopis Upravi za sprečavanje pranja novca je potpisala direktorica Agencije Majda Kršikapa koja je na to mjesto izabrana 6. septembra 2017. a već 13. novembra je podnjela neopozivu ostavku.

Razlozi za odlazak sa funkcije nakon svega dva mjeseca, ostali su nepoznati do danas.

BIRN je sredinom oktobra 2017. godine objavio istraživanje u kome je otkriveno da je skoro sedam hiljada ljudi doniralo naprednjacima i njihovom predsjedničkom kandidatu Aleksandru Vučiću isti iznos od 40.000 dinara.

U intervjuu za Insajder, predsjednik Vučić je sumnje u vezi sa donacijama SNS-u pokušao da objasni kroz hipotetički primjer: „Sjedimo nas dvoje i bude tu i neki treći čovjek. I ja kažem, ‘evo ja hoću da dam 800 eura, ali ne mogu da dam 800 eura, dozvoljeno je manje. Evo ti, izvoli novac, molim te, plati za našu stranku”.

Ovo bi prema Zakonu o financiranju političkih aktivnosti, bilo kazneno djelo, smatraju stručnjaci.

Međutim, zahtjev Agencije mogao bi da ostane bez odgovora pošto iz Uprave za sprečavanje pranja novca objašnjavaju da pranje novca podrazumjeva da je prethodno učinjeno kazneno djelo iz kojeg je proistekla imovina koja je predmet “pranja”.

“Budući da u dopisu Agencije nije bilo opisano o kojim nelegalnim aktivnostima se radi, a Uprava nije iz dostavljenog dopisa mogla da izvede taj zaključak, Uprava nije dalje postupala po navedenom zahtjevu”, navodi se u pisanom odgovoru BIRN-u.

S druge strane, uoči kampanje za izbore 2014. godine Uprava je provjeravala donacije Srpskoj naprednoj stranci iako ni tada nije utvrđeno kazneno djelo o porijeklu novca.

Tada su, kao što je BIRN objavio u svom istraživanju, zaključili da je 135 osoba gotovinski položilo po 40.000 dinara prvo na svoje račune, a odmah zatim ih prebacilo na račune SNS.

Ovi podaci su zatim prosljeđeni Agenciji i postali su sastavni dio izvještaja poslanog Višem javnom tužiteljstvu u ožujku ove godine.

Dalje, u inicijativi za pokretanje postupka kontrole koju je Agencija poslala Upravi u oktobru, ona se upravo poziva na ovo njeno postupanje iz 2014. godine.

Agencija za borbu protiv korupcije je u kolovozu tražila i od Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna pitanja da provjeri da li je neko od donatora ujedno i primalac socijalne pomoći.

Tokom izbora 2012. i 2014. godine utvrđeno je da su novac strankama davali i oni koji su od države dobijali socijalnu pomoć, što je budilo sumnje da su oni samo paravan za prave donatore.

Iz Press službe tog Ministarstva su nam samo rekli da su Agenciji dostavili podatke koje im je tražila ali nisu htjeli da odgovore da li su pronašli neke nove slučajeve moguće zloupotrebe.

Pored toga, Agencija za borbu protiv korupcije nije odgovorila na naša pitanja da li je Ministarstvo utvrdilo da su postojale osobe koje su u isto vrijeme bili donatori i korisnici socijalne pomoći.

Izvor: Skandalozno.net

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno