Connect with us

Magazin

Jel’, bre, naš i mali Arsenije?

Objavljeno

- datum

Veliki šušur na Arsenijevom Braču – Ćale mu Miroslav ne zna lepiti pločice, ali zna posao drugi

Sretnem prije nekoliko dana jednog prijatelja koji nije Bračanin ali je izgradio lijepu ‘vikendicu’ kod Postira na Braču pa ga upitam: Otkud onom malom ministriću Uprave ime ARSENIJE, ta nije valjda i on Srbin, poput Lalovca, Grčića, Opa(n)čićke, Ostojićâ, Matića, Jovanovića…? Prijatelj mi odgovori: U povjerenju ti kažem, veliki dio otočana a posebno Bračani bili su zadrti obožavatelji srbijanskog plemena Karađorđevića, dakle fetivi orjunaši, koji su se i imenom Srbima zavlačili u guzicu; na Braču je bilo na stotine vikendica srbijanskih JNA-oficira, posebno veliki broj od Milne do Lučica. Tako je i ju-gov(i)nom nadahnuti Arsenijev otac Miro(slav) svom malom sinčiću, malom ‘bauku’ nadjenuo ime ARSENIJE. A to ti je, valjda, prema onom srbijanskom patrijarhu iz XVII. stoljeća koji se zvao Arsenije IV. Jovanović Šakabenta!

– Aaaaaaaa, interesantno, nego i otac mu se zove Miro ili Miroslav, je li to prema onom velikom srbijanskom ‘pevaču’ Miroslavu Iliću?

– E, to ne znam, ali kod jugofilnih Bračana sve je moguće pa i to“, odgovori mi anonimni prijatelj dobar poznavatelj bračkog mentaliteta!

Mali Arsenije je napravio veliku karijeru u politici pa je jako brzo od zastupnika u časnom ‘Kokošinjcu’ avansirao do ministra Kukuriku-Uprave. Kroz ove, skoro četiri godine ‘Upravljanja’, nikako da započne davno obećanim radikalnim reformama kako bi ‘škartirao’ barem dio neradnika čiji se ukupni broj danas penje na fantastičnih 230.000. Dobar dio njih su Kuku-riknuli uhljebi ili kako to u Srbiji kažu, pripadnici loze rođenih neradnika čija životna parola glasi: ‘lezi lebe da te jedem’! Od svih, nagomilanih upravnih problema ‘našeg’ Arsenija najviše svrbe ćirilične ploče u pijetetnom Vukovaru i krivotvoreni broj stanovnika tog, po četničkom vojvodi Borisu Nikoliću, od ‘pamtiveka’ srbijanskog grada! Dokoni Arsenije Bauk bavi se i naoko lucidnim pošalicama posebno kad je u pitanju antipatična mu prva hrvatska Predsjednica pa je tako nedavno ‘opalio’: ‘O terminu izbora odlučuje ona gospođa što lovi ribu, vozi kombajn i lijepi pločice’; lijepo!

Je li to seksizam, je li to verbalni mobbing, e, nema više ‘našeg’ Zdenka Duke, sad je na čelu Hrvatskog novinarskog društva (HND) pravi Srbin, Saša Leković; pa, ne će svoj na svoga a nije se po tom pitanju javila ni ona ‘baba’-oštrokondža, Sarvanka; čudnovato!? Za razliku od te, kako Arsenije posprdno kaže, gospođe-ribarice, evo kako to u mutnom lovi Arsenijev pape Miro(slav), ali ne u moru nego na suhom:

Čitamo tako prije par dana ‘Dalmacija news’ i ne možemo vjerovati svojim očima, u novinama stoji da je podignuta ‘uskočka optužnica’ protiv Arsenijevog pape zbog pokušaja (korištenja položaja u) utjecaj-a/u na ‘zdravstvenu upravu’: Dakle, „među optuženimaje i Miro(slav) Bauk (64), otac ‘poštenog’ SDP-ovog ministra uprave Arsena Bauka. Kao direktor ugledne bračke građevinske tvrtke ‘Kavadur’, Miro(slav) Bauk je tražio od liječnika (krivotvorenje) uvjerenja za osam njegovih radnika, ali kao jedini u skupini optuženih,i za sebe, jer mu je nužno trebalo lažno ‘Uvjerenje’ kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada.“

Šuška se po Braču kako Arsenijev pape, Miro(slav) Bauk ne samo da je sklon lupeškom krivotvorenju zdravstvenih isprava nego svojim Bračanima poput opakog ‘bauka’ otima i zemljišta odnosno kupuje ih pod poljoprivredna pa prodaje deseterosruko (i više) skuplje kao građevinska; slično kako to radi europski parlamentarac, poznati tajkun Nino Jakovčić iz mafijaške Istre? Jed li doista na ista zemljišta Miro(slav) Bauk upisuje svoje ime te na njima gradi kuće (kažu, jednu oveću izgradio je i za svog sinčića Arsenija!) premda se katastarski radi o golom kamenjaru, šikarama, šumama i livadama, ali su zemljišta komercijalno atraktivna stoga što su smještena tik uz more!? Zlobnici kažu da ih škrti Miro(slav) prodaje onda kada je na moru oseka pa je i trenutno ‘suha’ površina znatno veća a svom sinčiću, mladom bauku, to je izgradio ‘mukte’ i to bez građevinske dozvole, kaže jedan gledatelj u emisiji TV Jadrana, ‘Bez pardona’!?

I za kraj. Znate li kako je nastala gušterica? Jeftino kupio ‘naš’ Arsenije mladog krokodila pa ga po brački škrto hranio, a bolje bi mu bilo da vozi moto-kultivator i krči tvrdi brački kamenjar, lijepi pločice u svojoj kući na Braču ili da u moru lovi ono što zna rakove-govnare!

Damir Kalafatić/hrvatski-fokus.hr

Komentari

Oglasi
Komentari

Magazin

Svjetski poznata pjevačica razbjesnila Srbe, oni joj uzvratili: “Karijera ti je gotova!”

Objavljeno

- datum

POPULARNA pjevačica Rita Ora, čija su dva hita bila na vrhu glazbene ljestvice u Britaniji, najavila je dolazak na proslavu 10. obljetnice nezavisnosti Kosova 17. veljače, što je razbjesnilo mnoge u Srbiji koji su to doživjeli kao uvredu. 

Rita Ora stiže na Kosovo! Mlada je pjevačica kosovskih je korijena te se raduje danima koji su pred njezinim narodom. Na društvenim mrežama napisala je kako je jako uzbuđena što će nazočiti desetoj godišnjici proglašenja Republike Kosovo.

“Vrlo sam uzbuđena što ću vam se pridružiti na Kosovu na proslavi 10. godišnjice nezavisnosti, 17. veljače. Za tu prigodu dizajnirala sam i duksicu koju ćete moći kupiti kao uspomenu na noć koju ćemo provesti zajedno. Vidimo se uskoro”, napisala je Rita na svom Twitteru. 

 

Britanska je pjevačica, spisateljica tekstova i glumica Rita Ora  rođena je 1990. u Prištini kao Rita Sahatçiu Ora, a s roditeljima se preselila u London kada joj je bila godina dana.
Glazbenu karijeru započela je 2007. godine kada je gostovala na pjesmi “Awkward”, pjevača Craiga Davida. Godine 2009. prijavila se na emisiju Eurovision: Your Country Needs You koja traži pjevača koji će nastupati za Ujedinjeno Kraljevstvo na Euroviziji. 

Poslije toga, reper Jay Z joj je ponudio ugovor za njegovu diskografsku kuću Roc Nation kojeg je potpisala. Debitantski studijski album Ora objavila je 2012. godine. Album je proizveo dva hit singla, “How We Do (Party)” i “R.I.P.”, koji su dosegli vrh UK ljestvice.

 


U Londonu je odrasla i ondje živi , no očito nije zaboravila svoje korijene.

Mnogi su joj ljudi iz Srbije poručili da je dobrodošla u Srbiju, a bilo je i uvreda na njezin račun, budući da je Kosovo za Srbiju itekako osjetljiva tema.

 

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

KAKAV SRETNIK: Kopao u svom dvorištu i naišao na najneverovatnije otkriće! (FOTO)

Objavljeno

- datum

Obično se kaže da trebate probati nešto prije nego što kupite, ali kada je riječ o novim kućama, to baš i nije opcija – a mnoštvo novih vlasnika dočekano je sa neprijatnim iznenađenjem kao rezultat tome.

Ponekad, ta mala iznenađenja mogu biti sjajna. Barem se to desilo ovom momku!

Kada je gledao arhitektonske planove svoje nove kuće, otkrio je da se nešto krije ispod njegovog imanja, nešto veliko. Zgrabio je lopatu i počeo je kopati.

Kada je udario u metal, znao je da je nešto pronašao. Bilo je to pravo tajno skrovište u njegovom dvorištu i to ne malo. Kuća je sazidana tokom 60-ih godina, a planovi za skrovište predani su zajedno sa planovima za kuću. PRAVO JE ČUDO, DA JE PREŽIVJELA:  Bilo je vrijeme da se skine poklopac. Zapitao se što će pronaći unutra? Bilo je dosta fekalija na dnu.

Ovo je vjerovatno mjesto odakle zrak ulazi. Kada bi se ovaj prolaz urušio, tko god da je bio unutra umro bi od gušenja. Ipak, sklonište je bilo u dobrom stanju i izgledalo je kao šteta da propadne.

Raščišćavanje je zahtjevalo dosta truda. Ipak, već je izgledalo mnogo bolje. Uz pomoć prijatelja, bilo je vrijeme da se sredi i ulaz.

Željeli su da budu sigurni da će im trajati vječno. I stare zarđale stepenice morale su se ukloniti. Nakon što je očistio prostor shvatio je da je dobio još jednu veliku prostoriju u okviru domaćinstva koja sada zaista djeluje prekrasno!

Izvor: Kurir.rs

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

HUMOR ILI CINIZAM Soros optužio Facebook i Google za manipuliranje i obmanu

Objavljeno

- datum

Neočekivane mudrosti čovjeka koji je svoje bogatstvo izgradio na manipulacijama i obmanama.

George Soros, koji je kroz mnoge manipulacije i obmane stekao milijarde, optužio je tvrtke koje stoje iza društvenih mreža za stvaranje „prepreka inovacijama,“ zbog činjenice da su postale previše moćne te bi zbog toga trebale biti srušene – prenosi riječi samozvanog filantropa Tribun.hr.

Dok često puta igraju „inovativnu i oslobađajuću ulogu,“ tvrtke obmanjuju korisnike „manipuliranjem njihove pozornosti“ i „namjernim razvijanjem ovisnosti“ njihovim uslugama, napisao je Soros na stranici Project Syndicate.

Prema njegovim tvrdnjama, Facebook i Google posebno, dvije su tvrtke koje stvaraju profit time što njihovi korisnici ostaju dugo vremena na njihovim stranicama. Soros smatra kako bi se društvene mreže trebale „strožije regulirati“ s ciljem „očuvanja kompetencije, inovacije te poštenog i otvorenog pristupa.“

„Postoje sličnosti između internet platformi i kockarnica. Kasina su razvila tehnologije da ulove mušterije do te mjere da prokockaju sav svoj novac, čak i novac koji nemaju,“ tvrdi „filantrop“ Soros.

Soros je u konačnici zaključio kako bi ovakve monopolističke IT tehnologije mogle oformiti savez s autoritativnim državama što bi „moglo rezultirati mrežom totalitarne kontrole kakvu niti George Orwell nije mogao zamisliti.“

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno