Connect with us

Magazin

Jel’, bre, naš i mali Arsenije?

Objavljeno

- datum

Veliki šušur na Arsenijevom Braču – Ćale mu Miroslav ne zna lepiti pločice, ali zna posao drugi

Sretnem prije nekoliko dana jednog prijatelja koji nije Bračanin ali je izgradio lijepu ‘vikendicu’ kod Postira na Braču pa ga upitam: Otkud onom malom ministriću Uprave ime ARSENIJE, ta nije valjda i on Srbin, poput Lalovca, Grčića, Opa(n)čićke, Ostojićâ, Matića, Jovanovića…? Prijatelj mi odgovori: U povjerenju ti kažem, veliki dio otočana a posebno Bračani bili su zadrti obožavatelji srbijanskog plemena Karađorđevića, dakle fetivi orjunaši, koji su se i imenom Srbima zavlačili u guzicu; na Braču je bilo na stotine vikendica srbijanskih JNA-oficira, posebno veliki broj od Milne do Lučica. Tako je i ju-gov(i)nom nadahnuti Arsenijev otac Miro(slav) svom malom sinčiću, malom ‘bauku’ nadjenuo ime ARSENIJE. A to ti je, valjda, prema onom srbijanskom patrijarhu iz XVII. stoljeća koji se zvao Arsenije IV. Jovanović Šakabenta!

– Aaaaaaaa, interesantno, nego i otac mu se zove Miro ili Miroslav, je li to prema onom velikom srbijanskom ‘pevaču’ Miroslavu Iliću?

– E, to ne znam, ali kod jugofilnih Bračana sve je moguće pa i to“, odgovori mi anonimni prijatelj dobar poznavatelj bračkog mentaliteta!

Mali Arsenije je napravio veliku karijeru u politici pa je jako brzo od zastupnika u časnom ‘Kokošinjcu’ avansirao do ministra Kukuriku-Uprave. Kroz ove, skoro četiri godine ‘Upravljanja’, nikako da započne davno obećanim radikalnim reformama kako bi ‘škartirao’ barem dio neradnika čiji se ukupni broj danas penje na fantastičnih 230.000. Dobar dio njih su Kuku-riknuli uhljebi ili kako to u Srbiji kažu, pripadnici loze rođenih neradnika čija životna parola glasi: ‘lezi lebe da te jedem’! Od svih, nagomilanih upravnih problema ‘našeg’ Arsenija najviše svrbe ćirilične ploče u pijetetnom Vukovaru i krivotvoreni broj stanovnika tog, po četničkom vojvodi Borisu Nikoliću, od ‘pamtiveka’ srbijanskog grada! Dokoni Arsenije Bauk bavi se i naoko lucidnim pošalicama posebno kad je u pitanju antipatična mu prva hrvatska Predsjednica pa je tako nedavno ‘opalio’: ‘O terminu izbora odlučuje ona gospođa što lovi ribu, vozi kombajn i lijepi pločice’; lijepo!

Je li to seksizam, je li to verbalni mobbing, e, nema više ‘našeg’ Zdenka Duke, sad je na čelu Hrvatskog novinarskog društva (HND) pravi Srbin, Saša Leković; pa, ne će svoj na svoga a nije se po tom pitanju javila ni ona ‘baba’-oštrokondža, Sarvanka; čudnovato!? Za razliku od te, kako Arsenije posprdno kaže, gospođe-ribarice, evo kako to u mutnom lovi Arsenijev pape Miro(slav), ali ne u moru nego na suhom:

Čitamo tako prije par dana ‘Dalmacija news’ i ne možemo vjerovati svojim očima, u novinama stoji da je podignuta ‘uskočka optužnica’ protiv Arsenijevog pape zbog pokušaja (korištenja položaja u) utjecaj-a/u na ‘zdravstvenu upravu’: Dakle, „među optuženimaje i Miro(slav) Bauk (64), otac ‘poštenog’ SDP-ovog ministra uprave Arsena Bauka. Kao direktor ugledne bračke građevinske tvrtke ‘Kavadur’, Miro(slav) Bauk je tražio od liječnika (krivotvorenje) uvjerenja za osam njegovih radnika, ali kao jedini u skupini optuženih,i za sebe, jer mu je nužno trebalo lažno ‘Uvjerenje’ kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada.“

Šuška se po Braču kako Arsenijev pape, Miro(slav) Bauk ne samo da je sklon lupeškom krivotvorenju zdravstvenih isprava nego svojim Bračanima poput opakog ‘bauka’ otima i zemljišta odnosno kupuje ih pod poljoprivredna pa prodaje deseterosruko (i više) skuplje kao građevinska; slično kako to radi europski parlamentarac, poznati tajkun Nino Jakovčić iz mafijaške Istre? Jed li doista na ista zemljišta Miro(slav) Bauk upisuje svoje ime te na njima gradi kuće (kažu, jednu oveću izgradio je i za svog sinčića Arsenija!) premda se katastarski radi o golom kamenjaru, šikarama, šumama i livadama, ali su zemljišta komercijalno atraktivna stoga što su smještena tik uz more!? Zlobnici kažu da ih škrti Miro(slav) prodaje onda kada je na moru oseka pa je i trenutno ‘suha’ površina znatno veća a svom sinčiću, mladom bauku, to je izgradio ‘mukte’ i to bez građevinske dozvole, kaže jedan gledatelj u emisiji TV Jadrana, ‘Bez pardona’!?

I za kraj. Znate li kako je nastala gušterica? Jeftino kupio ‘naš’ Arsenije mladog krokodila pa ga po brački škrto hranio, a bolje bi mu bilo da vozi moto-kultivator i krči tvrdi brački kamenjar, lijepi pločice u svojoj kući na Braču ili da u moru lovi ono što zna rakove-govnare!

Damir Kalafatić/hrvatski-fokus.hr

Komentari

Komentari

Magazin

‘ZNANSTVENICI’ OBJAVILI RAT VJERNICIMA: KRŠĆANI KOJI VJERUJU U BIBLIJU IMAJU ‘OŠTEĆENJE MOZGA’

Objavljeno

- datum

Foto: Stream.org 

‘Znanstvenici’ sa Sveučilišta Northwestern nastavili su rat protiv kršćanstva objavivši studiju u časopisu Neuropsychologia navodeći da kršćani koji vjeruju u Bibliju imaju oblik “oštećenja mozga”

Prema riječima ovih znanstvenika, pobožni kršćani imaju manju kognitivnu fleksibilnost, a osobe s oštećenjem određenih područja prefrontalnog korteksa imaju veću vjerojatnost da će se protvoriti u kršćane kada budu odrasle osobe, piše Christinajournal.

Drugim riječima, ‘znanost’ sada pokušava reći da svi oni koji vjeruju u Bibliju imaju oštećenje mozga.

Istraživanje je vodio Jordan Grafman sa Sveučilišta Northwestern i koristio podatke veterana iz Vijetnamskog rata.

Veterani su izabrani jer je velik broj njih imao oštećena područja mozga za koje se sumnja da igraju kritičnu ulogu u funkcijama povezanim sa vjerskim fundamentalizmom.

CT snimke su uzete iz obje skupine zdravih veterana i gore navedene skupine, i pored toga, većina ispitanika se identificirala kao kršćani.

Christian Journal je objavio da znanstvenici koji su proveli istraživanje vjeruju da je vjerski fundamentalizam rezultat nekog oblika oštećenja mozga, bilo da se radi o traumi mozga, psihološkom poremećaju, ovisnosti o drogama ili alkoholu ili jednostavno određenom genetskom profilu.

Također, znanstvenici vjeruju da u bliskoj budućnosti, kroz različite vrste mentalnih i kognitivnih vježbi, vjerski fundamentalizam može biti iskorijenjen.

Znanost još treba opovrgnuti postojanje Boga i kao rezultat toga, nazivati one koji su u tom sustavu vjerovanja “osobama oštećenog mozga”.

U svijetu je oko 2,3 milijarde kršćana, prema Pew istraživačkom centru, od kojih se većina pridržava osnovnog vjerovanja u Boga i moralnog apsolutizma kako je opisano u Bibliji, što se smatra religijskim fundamentalizmom.

Prema gore spomenutoj studiji i generičkom opisu vjerskog fundamentalizma, čini se da se svi smatraju da imaju neki oblik oštećenja mozga.

Istraživanja takve vrste su izrazito pristrana jer su ispitanici bili svi veterani. Kako se može napraviti generalizacija o Kršćanskom fundamentalizmu, bez uključivanja širokog raspona ljudi u studiju?

Proučavajući samo veterane iz Vijetnama, većina njih se suočila sa ozljedama u određenom dijelu mozga i kroz to psiholozi pokušavaju povezati oštećenja s njihovim uvjerenjima te se rezultati lako mogu tumačiti da kršćanski fundamentalisti imaju oštećenje mozga.

No što je s ostatkom zajednice koja je ostala izvan studije? Zašto nisu fundamentalni kršćani koji nisu bili suočeni sa ozljedom ili traumom rata uključeni u studiju?

Zapanjujuće, ali umjesto da vjeruje u stvaratelja, znanost bi radije da vjerujemo da je čovječanstvo poteklo iz prašine kometa, Marsijanaca, ili se razvilo iz apsolutno ničega.

Znanost ima jedan zvučni problem sa odlučnošću da Bog ne postoji, nemaju dokaza o potonjem, a evolucionisti koriste indoktrinaciju, militantnu ideologiju i metodologije demoralizacije kako bi uništili sve preostale činjenice.

Izvori:
Bobby Azarian. “Znanstvenici su uspostavili vezu između oštećenja mozga i vjerskog fundamentalizma.” Raw Story. , (2018):. ,

Zhong, Cristofori, Bulbulia, Krueger, Grafman. “Biološke i kognitivne podloge vjerskog fundamentalizma ..” Neuropsychologia. , (2018):. ,

Pew. “Promjenjivi globalni vjerski krajolik”. Pew Research Center. , (2017)

NoviSvjetskiPoredak.com

 

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Ti me podižeš

Objavljeno

- datum

Danas, 13. lipnja na sv. Antu, Onome koji je uvijek uz nas, čak i onda kad ni mi sami to nismo…

 

Ti me podižeš

„Kada sam potišten i kada mi je umorna duša,

kada dođu nevolje i srce se optereti

i tad ja sam miran i čekam u tišini,

sve dok Ti ne dođeš i sjedneš malo uz mene.

Ti me podižeš, tako da mogu stajati na planinama,

Ti me podižeš tako da mogu hodati po olujnim morima,

ja sam snažan dok sam u Tvom naručju.

Ti me podižeš i iznad mojih mogućnosti.”

Glazba i video: Josh Groban- You Raise Me Up

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

ŠOKANTNO: ‘Nitko ne zna što se događa’: Preko noći prokrvarila rijeka u Argentini!

Objavljeno

- datum

 KRVAVA RIJEKA U ARGENTINI…    Kršćani upozoravaju da se ostvaruje sljedeće: Otk 15,4; ‘I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene, i postade, krv’…

Nitko još uvijek ne zna što se to dogodilo sa rijekom u blizini Buenos Airesa. Zbunjeni stručnjaci  istražuju, zašto je delta rijeke Parana u Argentini postala crvena kao krv preko noći. Stanovnici su zamoljeni da se drže podalje od rijeke dok ne otkriju što se dogodilo.

Prvo su biolozi sugerirali da je riječ o algama u cvatu, međutim ova je tvrdnja odbijena nakon što takvi organizmi nisu pronađeni u uzorcima vode. Analize se nastavljaju, a za sada još nema odgovora što se događa, – donosi braniteljski.hr.

Neki kršćani smatraju da je krvava rijeka znak Božje opomene baš zbog toga jer posljednjih godina ovo se događa gotovo u svakomn dijelu svijeta, više nego ikad prije. Citat iz Otkrivenja na koji upozoravaju je sljedeći: Otk 16,3; I drugi anđeo izli čašu svoju u more; i postade krv kao od mrtvaca, i svaka duša živa umrije u moru.

Otk 15,4; I treći izli čašu svoju na rijeke i na izvore vodene; i postade, krv.

 

L.K. foto: Twitter, Strange Sounds

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno