Connect with us

Magazin

Jel’, bre, naš i mali Arsenije?

Objavljeno

- datum

Veliki šušur na Arsenijevom Braču – Ćale mu Miroslav ne zna lepiti pločice, ali zna posao drugi

Sretnem prije nekoliko dana jednog prijatelja koji nije Bračanin ali je izgradio lijepu ‘vikendicu’ kod Postira na Braču pa ga upitam: Otkud onom malom ministriću Uprave ime ARSENIJE, ta nije valjda i on Srbin, poput Lalovca, Grčića, Opa(n)čićke, Ostojićâ, Matića, Jovanovića…? Prijatelj mi odgovori: U povjerenju ti kažem, veliki dio otočana a posebno Bračani bili su zadrti obožavatelji srbijanskog plemena Karađorđevića, dakle fetivi orjunaši, koji su se i imenom Srbima zavlačili u guzicu; na Braču je bilo na stotine vikendica srbijanskih JNA-oficira, posebno veliki broj od Milne do Lučica. Tako je i ju-gov(i)nom nadahnuti Arsenijev otac Miro(slav) svom malom sinčiću, malom ‘bauku’ nadjenuo ime ARSENIJE. A to ti je, valjda, prema onom srbijanskom patrijarhu iz XVII. stoljeća koji se zvao Arsenije IV. Jovanović Šakabenta!

– Aaaaaaaa, interesantno, nego i otac mu se zove Miro ili Miroslav, je li to prema onom velikom srbijanskom ‘pevaču’ Miroslavu Iliću?

– E, to ne znam, ali kod jugofilnih Bračana sve je moguće pa i to“, odgovori mi anonimni prijatelj dobar poznavatelj bračkog mentaliteta!

Mali Arsenije je napravio veliku karijeru u politici pa je jako brzo od zastupnika u časnom ‘Kokošinjcu’ avansirao do ministra Kukuriku-Uprave. Kroz ove, skoro četiri godine ‘Upravljanja’, nikako da započne davno obećanim radikalnim reformama kako bi ‘škartirao’ barem dio neradnika čiji se ukupni broj danas penje na fantastičnih 230.000. Dobar dio njih su Kuku-riknuli uhljebi ili kako to u Srbiji kažu, pripadnici loze rođenih neradnika čija životna parola glasi: ‘lezi lebe da te jedem’! Od svih, nagomilanih upravnih problema ‘našeg’ Arsenija najviše svrbe ćirilične ploče u pijetetnom Vukovaru i krivotvoreni broj stanovnika tog, po četničkom vojvodi Borisu Nikoliću, od ‘pamtiveka’ srbijanskog grada! Dokoni Arsenije Bauk bavi se i naoko lucidnim pošalicama posebno kad je u pitanju antipatična mu prva hrvatska Predsjednica pa je tako nedavno ‘opalio’: ‘O terminu izbora odlučuje ona gospođa što lovi ribu, vozi kombajn i lijepi pločice’; lijepo!

Je li to seksizam, je li to verbalni mobbing, e, nema više ‘našeg’ Zdenka Duke, sad je na čelu Hrvatskog novinarskog društva (HND) pravi Srbin, Saša Leković; pa, ne će svoj na svoga a nije se po tom pitanju javila ni ona ‘baba’-oštrokondža, Sarvanka; čudnovato!? Za razliku od te, kako Arsenije posprdno kaže, gospođe-ribarice, evo kako to u mutnom lovi Arsenijev pape Miro(slav), ali ne u moru nego na suhom:

Čitamo tako prije par dana ‘Dalmacija news’ i ne možemo vjerovati svojim očima, u novinama stoji da je podignuta ‘uskočka optužnica’ protiv Arsenijevog pape zbog pokušaja (korištenja položaja u) utjecaj-a/u na ‘zdravstvenu upravu’: Dakle, „među optuženimaje i Miro(slav) Bauk (64), otac ‘poštenog’ SDP-ovog ministra uprave Arsena Bauka. Kao direktor ugledne bračke građevinske tvrtke ‘Kavadur’, Miro(slav) Bauk je tražio od liječnika (krivotvorenje) uvjerenja za osam njegovih radnika, ali kao jedini u skupini optuženih,i za sebe, jer mu je nužno trebalo lažno ‘Uvjerenje’ kako bi mogao raditi na poslovima s posebnim uvjetima rada.“

Šuška se po Braču kako Arsenijev pape, Miro(slav) Bauk ne samo da je sklon lupeškom krivotvorenju zdravstvenih isprava nego svojim Bračanima poput opakog ‘bauka’ otima i zemljišta odnosno kupuje ih pod poljoprivredna pa prodaje deseterosruko (i više) skuplje kao građevinska; slično kako to radi europski parlamentarac, poznati tajkun Nino Jakovčić iz mafijaške Istre? Jed li doista na ista zemljišta Miro(slav) Bauk upisuje svoje ime te na njima gradi kuće (kažu, jednu oveću izgradio je i za svog sinčića Arsenija!) premda se katastarski radi o golom kamenjaru, šikarama, šumama i livadama, ali su zemljišta komercijalno atraktivna stoga što su smještena tik uz more!? Zlobnici kažu da ih škrti Miro(slav) prodaje onda kada je na moru oseka pa je i trenutno ‘suha’ površina znatno veća a svom sinčiću, mladom bauku, to je izgradio ‘mukte’ i to bez građevinske dozvole, kaže jedan gledatelj u emisiji TV Jadrana, ‘Bez pardona’!?

I za kraj. Znate li kako je nastala gušterica? Jeftino kupio ‘naš’ Arsenije mladog krokodila pa ga po brački škrto hranio, a bolje bi mu bilo da vozi moto-kultivator i krči tvrdi brački kamenjar, lijepi pločice u svojoj kući na Braču ili da u moru lovi ono što zna rakove-govnare!

Damir Kalafatić/hrvatski-fokus.hr

Komentari

Komentari

Magazin

Poslušajte Lukinu ‘obradu’ Thompsonove pjesme, za BULLHIT’ – E, moj Sabore’

Objavljeno

- datum

CIJELI TEKST    Luka Bulić ima novi ‘bullhit’. Ovoga puta inspiracija su mu bili saborski zastupnici i njihove predstave za javnost proteklih dana, a sve uz pozadinu Marka Perkovića Thompsona i pjesme ‘E, moj narode’.

 

Donosimo riječi ove prerade: 

“Od vremena još od Krista, nova lica – scena ista

Čim sjednu u saborske klupe – ljudi poglupe

 
Starci zadnje kune vade, Irska čeka naše mlade

A oni predstave rade, kao da su poklade

E, moj Sabore 2x

Uzmite u ruke odgovornost veću

Mladi izvan zemlje idu tražit sreću

Umirovljenici kopaju po smeću

E, moj Sabore 2x”…

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

(VIDEO) Senzacionalno otkriće: U Rusiji pronađen drevni arijski grad Arkaim!

Objavljeno

- datum

 ‘GRAD SVASTIKE’   Indoiranski narodi tijekom 2. tisućljeća pr. kr. živjeli su na području Srednjoazijske stepe

Lokacija kojoj mediji već tepaju kao ‘ruskom Stonehengeu’ nalazi se u južnom Uralu u pokrajini Čeljabinsk kod kazahstanske granice. Rusija se već mogla pohvaliti Manpupuner kamenom formacijom u saveznoj državi Komi i ovo je samo nastavak priče. Pretpostavlja se kako se radi o drevnom naselju s zaštitnom potporom dvaju kamenih kružnih zidina, prenosi Mysterious Universe.

Dvije velike kružnice sadrže i ulicu uz središnji trg. Nalazište je otkriveno 1987. iako postoje dokazi kako je proučavano i daleko ranije, s tim da se pretpostavlja kako je izgrađeno prije otprilike 5.000 godina. Mediji su ga prozvali ‘Gradom svastike’ i ‘Mandalom’ jer je upravo ovaj drevni znak integriran u geometriju. To niti ne čudi s obzirom da se pretpostavlja kako su sve izgradili Arijci, odnosno Sintašta kultura.

Arheolozi funkciju građevina pripisuju astroarheološkom značaju, te su je iz tog razloga i imenovali opservatorijem. Kako su sve već i povezali s praćenjem osamnaest nebeskih objekata uz proučavanje trideset referentnih točaka, Arkaim se može nazvati i sofisticiranim istraživačkim centrom drevnih naroda, javlja portal Nexus svjetlost.

Više pogledajte u kratkom video prilogu.

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Magazin

Mel Gibson: Hollywoodski pedofili se ne mogu više nigdje sakriti

Objavljeno

- datum

Mel Gibson je u svojem najnovijem intervjuu rekao da će se skandal seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu još više pogoršati, tvrdeći da se Hollywoodski pedofili više „nemaju gdje sakriti”

Govoreći u Dublinu na premijeri svog novog filma “Daddy’s Home 2″, zvijezdu je upitao voditelj radija Newstalk Henry McKean o trenutnoj atmosferi u Hollywoodu.

Gibson je rekao kako se nada da će biti pozitivan ishod za žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja koje sada istupaju u javnost, javlja Newstalk.com.

On je rekao: „Mislim da je puno svjetla obasjalo puno tamnih mjesta upravo sada – i to s pravom.„

„U tom smislu, to je tragično, jer je puno siromašnih žrtava moralo to proživjeti. To je mučno za sve njih – ali oni će se toga osloboditi uz pomoć javnog preispitivanja„.

Gibsonov povratak

Gibsonova karijera je bila u zastoju od 2006. godine, kada je uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola, a zabilježene su i antisemitske primjedbe nakon uhićenja.

Nakon pola desetljeća izbivanja sa ekrana, Gibson je napravio postupni povratak u posljednjih nekoliko godina – što je kulminiralo u nekoliko nominacija za Oscara, uključujući za najbolji film i najboljeg redatelja, za svoje najnovije redateljsko djelo “Hacksaw Ridge”.

Govoreći o svom povratku, on je jednostavno rekao: „Ti jednostavno ne možeš prestati disati.”

NoviSvjetskiPoredak.com

Komentari

Pročitajte cijeli članak
Najave

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.