Connect with us

Promo

‘Između vlastitih i roditeljskih potreba’

Objavljeno

- datum

Čast nam je pozvati Vas na predavanje

prof.dr.sc. Maje Ljubetić (Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu);

Između vlastitih i roditeljskih potreba

Predavanjem će se pokušati osvijestiti neke od najčešćih zabluda i grješaka u roditeljstvu, djece rane i predškolske dobi kao što su primjerice, prezaštićivanje djece, nesuglasje u odgojnom djelovanju roditelja, kažnjavanje djece s ciljem discipliniranja, nekvalitetno provođenje vremena s djetetom, roditeljske iluzije o zadovoljavanju dječjih potreba te nekritički odnos prema svim vrstama medija. Posebna pozornost posvetit će se upravo negativnim utjecajima medija te njihovim kratkoročnim i dugoročnim posljedicama na djetetov razvoj i ponašanje. Paralelno s isticanjem roditeljskih neprihvatljivih ponašanja, a potkrijepljeno rezultatima recentnih znanstvenih istraživanja, pozornost će se skrenuti na odgovorna roditeljska ponašanja koja vode odgovornom ponašanju djece i njihovu cjelovitom i zdravom razvoju.

Četvrtak, 6. travnja 2017. u 18 sati

Dvorana Ogranka Matice hrvatske u Splitu, Marmontova 1/II.

                                                            Radujemo se Vašem dolasku!

Komentari

Oglasi
Komentari

Promo

Danas u Splitu sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

Objavljeno

- datum

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju danas (nedjelja) 19. studenog 2017.s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu služit će se sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi dr. sc. don Mladen Parlov.

Po završetku svete mise u dvorani samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu održat će predstavljanje zbornika pjesama “Vukovaru – Škabrnji – Memento – poetika”, koji se sastoji od domoljubnih pjesama 30 pjesnika iz svih krajeva Hrvatske.

Izvor: hu-benedikt.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Ja sam 6387″ u Makarskoj

Objavljeno

- datum

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska udruga Benedikt i Gradska knjižnica Makarska pozivaju Vas na predstavljanje knjige 

“Ja sam 6387″

 autora Jakoslava Davida Rojnice,

koje će se održati u srijedu, 25. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Gradske knjižnice Makarska, Don Mihovila Pavlinovića 1.

Uz autora knjigu će predstaviti prof. Matko Španje i doc. dr. sc. don Josip Dukić. U ime Hrvatske udruge Benedikt prigodnim riječima obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća HUB-a. Događajem će moderirati Denis Šabić.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.” u Splitu

Objavljeno

- datum

Hrvatska udruga Benedikt poziva Vas na predstavljanje prva dva sveska knjige

“Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.”

autora prof. Kazimira Katalinića,

 

koje će se održati u četvrtak, 26. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2.

Knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina i mr. sc. Ante Šošić. Događajem će moderirati Ivan Baćak, novinar.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno