Poveži se

Istaknuto

ISTINA KOJA SE TREBA ZNATI: 90.000 kršćana u 2016. ubijeno zbog vjere u Krista

Objavljeno

- datum

Od svih religijskih skupina na svijetu, kršćani su zbog njihove vjere bili najprogonjeniji u 2016. godini.

Massimo Introvigne, ravnatelj Centra za proučavanje novih religija (Cesnur) je za Radio Vatikan izjavio da je u 2016. godini zbog vjere ubijeno više od 90.000 kršćana. Skoro pola milijarde kršćana nije bilo u mogućnosti slobodno prakticirati vjeru u 2016. godini.

Brojevi su poprilično šokantni, što znači da je jedan kršćanin umro svakih šest minuta, navodi Breitbart News. Taj podatak je dobiven od Centra za proučavanje globalnog kršćanstva.

Introvigne je dodao da je oko 70 posto kršćana ubijeno u 2016. zbog sukoba afričkih plemena. Ostalih 30 posto, njih 27.000 je ubijeno u terorističkim napadima, rušenjima kršćanskih naselja ili progonstvima od strane vlasti, napominje ravnatelj Introvigne.

jesus-whipped1

Katolička Crkva razmišlja o proglašavanju svetima kršćana ubijenih na području koje kontrolira Islamska Država. Introvigne kaže da su ovi kršćani riskirali svoje živote dok su proslavljali Boga i širili Njegovu Riječ.

Ipak, broj ubijenih kršćana u 2016. je manji od 2015. godine kada ih je ubijeno oko 105.000.

“Dragocjena je u očima Gospodnjim smrt pobožnika Njegovih!” (Ps 116, 15)

Breitbart News | Novi život | Croative.net

Komentari

Komentari

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Društvo

ZA KOJU IMPERIJU JE RADIO – Tko je prisilio Adolfa Hitlera da napadne Rusiju?

Objavljeno

- datum

EKSPLOZIVNA ANALIZA RUSKOG AUTORA    Hitlera su na vlast doveli Englezi radi rata s Rusijom – SSSR. Kada je odlučio da započne svoju igru, sklopivši Sporazum o nenapadanju sa SSSR, Engleska i Francuska su počele da ga na sve moguće načine podstrekavaju na rat sa Staljinom, kako bi ga vratile prvobitnom scenariju. (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Društvo

ETNOBIZNIS I NEPOTIZAM: Pupovac sina Ozrena zaposlio na Filozofski fakultet u Rijeci

Objavljeno

- datum

 PRIPREMA MU SE KATEDRA ZA DIJASPORU? ČIJU?   Ozren Pupovac, sin saborskog zastupnika  i predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca se zaposlio na riječkom Filozofskom fakultetu.  (više…)

Komentari

Pročitaj cijeli članak

Facebook

Popularno

Copyright © 2017 Croative.net.