Connect with us

Istaknuto

ISTINA KOJA SE TREBA ZNATI: 90.000 kršćana u 2016. ubijeno zbog vjere u Krista

Objavljeno

- datum

Od svih religijskih skupina na svijetu, kršćani su zbog njihove vjere bili najprogonjeniji u 2016. godini.

Massimo Introvigne, ravnatelj Centra za proučavanje novih religija (Cesnur) je za Radio Vatikan izjavio da je u 2016. godini zbog vjere ubijeno više od 90.000 kršćana. Skoro pola milijarde kršćana nije bilo u mogućnosti slobodno prakticirati vjeru u 2016. godini.

Brojevi su poprilično šokantni, što znači da je jedan kršćanin umro svakih šest minuta, navodi Breitbart News. Taj podatak je dobiven od Centra za proučavanje globalnog kršćanstva.

Introvigne je dodao da je oko 70 posto kršćana ubijeno u 2016. zbog sukoba afričkih plemena. Ostalih 30 posto, njih 27.000 je ubijeno u terorističkim napadima, rušenjima kršćanskih naselja ili progonstvima od strane vlasti, napominje ravnatelj Introvigne.

jesus-whipped1

Katolička Crkva razmišlja o proglašavanju svetima kršćana ubijenih na području koje kontrolira Islamska Država. Introvigne kaže da su ovi kršćani riskirali svoje živote dok su proslavljali Boga i širili Njegovu Riječ.

Ipak, broj ubijenih kršćana u 2016. je manji od 2015. godine kada ih je ubijeno oko 105.000.

“Dragocjena je u očima Gospodnjim smrt pobožnika Njegovih!” (Ps 116, 15)

Breitbart News | Novi život | Croative.net

Komentari

Oglasi
Komentari

Društvo

(VIDEO) ATEISTI BIJESNE: 155-metarski model Noine Arke otvoren s dokazima da je Biblijsko stvaranje istina!

Objavljeno

- datum

 KENTUCKY    Na njoj su radili doktori prirodnih znanosti što je najviše  zasmetalo ateiste!   Jedan od najkontroverznijih projekata je zasigurno izgradnja modela Noine Arke koja je izgrađena u Kentuckyju kao muzej sa svrhom dokazivanja da je zaista prije potopa odnosno prije nekih 4-5 tisuća godina ona bila izgrađena i kako je Noa sa svojom obitelji mogao raditi na barci i tijekom boravka u njoj. Zanimljivo je da su se od trenutka najave izgradnje ove arke pa sve do danas uzbunile sve ateističke, liberalne, homoseksualne id. udruge koje i dan danas protestiraju protiv Arke – muzeja koji je otvoren početkom srpnja. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

ISUSOVO PROROČANSTVO: ‘Kad vidite da Jeruzalem opkoli vojska, tada znajte da se približilo opustošenje njegovo!’

Objavljeno

- datum

Trump najavio priznanje Jeruzalema kao glavnog izraelskog grada i izazvao gnjev Arapa, teroristički napad dogodio se u Jeruzalemu odmah nakon Trumpove najave i sva geopolitička situacija ide prema ostvarenju Isusova proroštva o vrhuncu posljednjeg vremena. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Društvo

Kraljica svete krunice i Bitka kod Lepanta 1571. godine, a jedan od trojice ključnih turskih admirala i Hrvat Piali-paša

Objavljeno

- datum

Danas slavimo BDM – Kraljicu svete Krunice kao podsjećanje kada je cijela kršćanska Europa molila krunicu i zagovor Blažene djevice Marije za spas od uništenja, od strane Otomanskog carstva koje je tada bilo na vrhuncu moći. (više…)

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno