Connect with us

Promo

INICIJATIVA 40 dana za život: Započelo molitveno bdijenje za nerođene

Objavljeno

- datum

Dana, 27.9. u 6.30 započelo je molitveno bdijenje za nerođene ispred novog rodilišta u Splitu! Bdijemo svakog dana kroz 40 dana od 6.30 do 18.30 a vikendom od petka 6.30 do nedjelje 18.30 neprekidno!!!

Početak bdijenja 27.9. obilježen je prigodnim programom ispred novog rodilišta u 17.30 prilikom kojeg je svećenik blagoslovio početak bdijenja, a članovi organizacijskog tima podijelili svoja dosadašnja iskustva i svjedočanstva! 

DOBRODOŠLI!!!!
Novost ove kampanje je i jedna nova razina promidžbe, gdje ćemo na nov i zanimljiv način što više ljudi u svim gradovima sudionicima osvijestiti o problemu pobačaja i ljepoti života!

U ovoj molitvenoj kampanji kojoj je posebna tema predbračna i bračna čistoća, pripremamo brojna događanja, tribine, a posebno najavljujemo središnji događaj molitvene kampanje u Splitu o čemu ćete u narednim obavjestima biti detaljnije obavješteni: promociju knjige “40 dana za život” kojoj su autori svjetski pokretači inicijative te smo dobili autorska prava za prijevod na hrvatski jezik. 

Gospodine Oče Svemogući, ponizno dolazimo preda Te i pred noge Tvoga Sina Isusa Krista raspetoga donosimo Ti nadolazeću kampanju 40 dana za život. Ti si naš Gospodar i Gospodin. Ti si nas izabrao i nadahnuo i potakao da molimo i postimo kao predstavnici svoga naroda, za život nerođene djece, za njihove roditelje i obitelji, za doktore i medicinsko osoblje. Za njih Te prije svega molimo – da očuvaš život svakog začetog nerođenog djeteta i osiguraš ljubav i sigurnost. Molimo Te i za njihove roditelje – da im daš povjerenja i predanja u Tebe, poniznosti da Te priznaju Gospodinom svojim i Gospodarom života i da Svoju djecu ljube i raduju im se. Za doktore i medicinsko osoblje – da im daš dar obraćenja i otvoriš oči vjere da spoznaju Tebe, cijene i ponize se pred otajstvom života djeteta, zaštite ga, bore se za njega i pomognu roditeljima. Posluži se nama Gospodine, nadahni našu molitvu, post i djela pokore, a nama daj snage, mudrosti, razboritosti, ustrajnosti, vjere, jakosti da podnesemo napasti, pobijedimo slabosti, ohrabrimo klonule. Po zaslugama Tijela i Krvi svoga Sina Isusa usliši nas, blagoslovi ovu kampanju i spasi nerođene!

Marija Šošić, 

koordinatorica inicijative za Dalmaciju
[email protected]

www.40danazazivot.com

091/5829044

Komentari

Komentari

Promo

Danas u Splitu sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu

Objavljeno

- datum

U sklopu Tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju danas (nedjelja) 19. studenog 2017.s početkom u 17.30 sati u kapeli samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu u Splitu služit će se sveta misa za sve poginule u Domovinskom ratu, koju će predvoditi dr. sc. don Mladen Parlov.

Po završetku svete mise u dvorani samostana Školskih sestri franjevki na Lovretu održat će predstavljanje zbornika pjesama “Vukovaru – Škabrnji – Memento – poetika”, koji se sastoji od domoljubnih pjesama 30 pjesnika iz svih krajeva Hrvatske.

Izvor: hu-benedikt.hr

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Ja sam 6387″ u Makarskoj

Objavljeno

- datum

Hrvatsko društvo političkih zatvorenika Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska udruga Benedikt i Gradska knjižnica Makarska pozivaju Vas na predstavljanje knjige 

“Ja sam 6387″

 autora Jakoslava Davida Rojnice,

koje će se održati u srijedu, 25. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Gradske knjižnice Makarska, Don Mihovila Pavlinovića 1.

Uz autora knjigu će predstaviti prof. Matko Španje i doc. dr. sc. don Josip Dukić. U ime Hrvatske udruge Benedikt prigodnim riječima obratit će se Marijo Popović, član Upravnog vijeća HUB-a. Događajem će moderirati Denis Šabić.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Promo

Predstavljanje knjige “Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.” u Splitu

Objavljeno

- datum

Hrvatska udruga Benedikt poziva Vas na predstavljanje prva dva sveska knjige

“Od poraza do pobjede – Povijest hrvatske političke emigracije od 1945. do 1990.”

autora prof. Kazimira Katalinića,

 

koje će se održati u četvrtak, 26. listopada 2017., s početkom u 19 sati u dvorani Dominikanskog samostana u Splitu, Hrvojeva 2.

Knjigu će predstaviti Josip Jović, novinar i publicist, mr. sc. Šime Letina i mr. sc. Ante Šošić. Događajem će moderirati Ivan Baćak, novinar.

Veselimo se Vašem dolasku!

Hrvatska udruga Benedikt

Komentari

Pročitajte cijeli članak

Facebook

Popularno